SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Atatürk Caddesi Ziraat Bankası kavşağında, park yasağı bulunan yerde araç megafonuyla anons yapan trafik polisi Ö.G.’ye, A.Ç. ve M.D. adlı şahısların hakaret ve tehditte bulundukları öne sürülürken, bu kişilerden M.D. de polisten şikayetçi oldu.

• Yamaç Mahallesi’nde 00.30 sıralarında meydana gelen olayla ilgili polise ifade veren 24 yaşındaki A.K. adlı kadın, daha önce birlikte yaşadığı 54 yaşındaki M.Ö.’nün eve gelip tekrar birlikte yaşamayı teklif ettiğini, kabul etmeyince de yanında bulunan M.A. ile birlikte, kendisine hakaret ve tehditte bulunduklarını öne sürdü. Yakalanan iki şahıs suçlamayı kabul etmedi.

• Yamaç Mahallesi 2. Sokakta park halinde olan R.K.’ya ait 44 FU 644 plakalı kamyonun gece yarısından sonra depo kapağını zorla açan hırsızların, depodaki 520 litre mazotu çaldıkları bildirildi.

• Savcılığa başvuran 74 yaşındaki T.K. adlı şahıs, oğlu E.K.’nin iki ay önce tutuklandığı olayda iftira attıklarını öne sürdüğü şahısların şimdi de oğlunu cezaevi çıkışı öldürmekle tehdit ettiklerini iddia etti. Yakalanan V.B., I.B., N.B. ve M.G. adlı şahıslar suçlamaları kabul etmediler.

• Savcılığa başvuran M.K.A. adlı şahıs, şiddetli geçimsizlik nedeniyle ayrıldığı 23 yaşındaki eşi S.K.’nın babasının evine gittiğini, daha sonra eve gelip eşyaları aldığını, bunlar içerisinde kendisine ait eşyalar da bulunduğunu ayrıca eşinin babası ve kardeşleri olan B.Ç. ile S.Ç. ve M.Ç.’nin kendisini tehdit ettiklerini öne sürerken, baba ve oğulları iddiaları reddettiler.

• Çöşnük Mahallesi&nda oturan İ.D. adlı şahıs, 19 yaşındaki kızı S.D.’nin işe gitmek üzere sabah evden ayrılıp dönmediğini, kızını daha önce evlenmek isteyen M.A. adlı şahsın kaçırmış olabileceğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Zafer Mahallesi’nde oturan 17 yaşındaki A.G. adlı genç kız, fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı. Ailevi nedenlerle intihara kalkıştığı öne sürülen genç kız Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’nde tedavi edildi.

• Dernek Mahallesi Turfanda Sokağında 24.00 sıralarında baygın olarak bulunan 46 yaşındaki N.K.’ye alkol koması teşhisi konuldu. Şahıs ifadesinde, psikolojik rahatsızlığı dolayısıyla kullandığı haplardan iki adet içtiğini, ardından 2 bira içinde başının döndüğünü ve bayıldığını anlattı.

• Polise başvuran E.B. adlı şahıs, Devlet Hastanesi Kadın Doğum Bölümüne, doğumu yakın olan eşini götürdüğünü, bekleme salonunda iken 35 yaşlarında, adının H. olduğunu söyleyip, astsubay olarak tanıtan biriyle sohbet ettiklerini, bu şahsın bir yeri aramak üzere telefonunu istediğini, ancak şahsın telefonuyla birlikte kayıplara karıştığını bildirdi. Polis dolandırıcıyı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Yenihamam Mahallesi’nde H.Ö.’ye ait işyerinin pencere demirlerini keserek giren hırsızlar, 1 adet dizüstü bilgisayar çaldılar. Polis olay yerinde 5 adet parmak izi saptadı.

• Cengiztopel Caddesi’nde, il dışında olduğu bildirilen A.N.B.’ye ait eve kapısı zorlanarak girildiği belirtilirken, ev sahibinin kardeşinin herhangi birşey çalınmadığını söylediği bildirildi.

• Fuzuli Caddesi’nde saat 16.00 sıralarında bir kadın ve erkeğin kavgasına polis müdahale etti. 34 yaşındaki F.O. adlı kadın polise verdiği ifadede, caddede yürürken, sima olarak tanıdığı İ.U. adlı şahsın, kolundan tuttuğunu ve “borcun var” diyerek para istediğini, borcu olmadığını söylediğinde ise birkaç tokat attığını ve tehdit ettiğini öne sürdü. 36 yaşındaki İ.U. ise, suçlamaları kabul etmediğini, borcunu ödemediği ve kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle kadından şikayetçi olduğunu söyledi.

• İndere Caddesi’nde araç sürücülerinin kavgasına polis müdahale etti. H.M. polise verdiği ifadede 44 AF 528 plakalı araçla giderken, önünde bir aracın durduğunu, araçta bulunan B.T. ve H.Ö. ile tartıştığını, kendisine küfredildiğini öne sürerken, iki şahıs suçlamayı kabul etmediler.

• Melekbaba Mahallesi’ndeki kavgayla ilgili ifadesi alınan S.B., H.Y. adlı şahsı, kendisine borcundan dolayı icraya verdiğini, şahsın işyerine gelip kendisini tehdit ettiğini öne sürdü. H.Y. ise, senedin kendi bilgisi dışında düzenlendiğini ve alacağından fazla miktarı yazarak icraya verdiği için S.B.’den şikayetçi olduğunu söyledi.

• Hidayet Mahallesi’nde oturan 38 yaşındaki E.K. adlı şahıs ile 1 yaşındaki oğlu E.K., evde pişirilen mantardan zehirlenerek hastaneye kaldırıldılar.

• Şehitfevzi Mahallesinde oturan 72 yaşındaki H.Ç., öz oğlu Y.Ç. ile beraber oturduğunu, oğlunun sürekli kendisini dövdüğünü, son olarak da yine dövüp “kızının yanına git” diye kovduğunu polise bildirdi. Polis Y.Ç. adlı şahsı arıyor.

• Malatya Lisesi civarında kolundan yaralanan 16 yaşındaki H.K., polise verdiği ifadede, cam parçası ile kolunu kestiğini kimseden şikayetçi olmadığını söylerken, polis soruşturmayı sürdürüyor.

• Zapçıoğlu Caddesi’nde A.S. yönetimindeki 44 FK 327 plakalı otoyla giderken, aniden yola çıkan 8 yaşlarındaki B.H.’ye çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Hacıabdi Mahallesinde oturan S.D., polise başvurarak 13 yaşındaki kızı E.D.’nin gizlice evden ayrıldığını ve geri dönmediğini belirterek bulunmasını istedi. Polis kızı bulmaya çalışıyor.

• Turgut Özal Mahallesi&nde oturan İ.G.’ye ait eve gece giren hırsızlar 1 VCD ile 1 cep telefonunu çalarak kaçtılar.

• Zapçıoğlu Caddesi’nde 22.30 sıralarında alkollü olarak çevreyi rahatsız eden şahıslar olduğu ihbarı üzerine giden polis, bu şahısları etkisiz hale getirirken, direnişle karşılaştı. Şahıslardan S.A.’nın kimliğini vermeyerek polis memuru İ.Ü.’ye hakarette bulunduğu ve tekme attığı, ayrıca A.K.’nın de S.A.’yı zorla polisin elinden almaya çalıştığı bildirildi. Polis takviye ekiplerle birlikte S.A., A.K., İ.K. ve M.B. adlı şahısları gözaltına aldı.

• Sümer Lisesi civarında 18 yaşındaki küçük E.T.’ye sigara sattığı gerekçesiyle M.K. adlı esnaf hakkında yasal işleme başlanırken, M.K. müşterinin yaşının küçük olduğunu bilmediğini öne sürdü.

• Savcılığa başvuran H.E. adlı şahıs, O.M. adlı şahsa kamu kurumunda işe girmek amacıyla evrak ve kimlik bilgilerini verdiğini, daha sonra böyle bir işin olmadığını öğrendiğini, şahsın kimlik bilgilerini herhangi bir suçta kullanmasından çekindiğini belirterek şikayetçi oldu. Polis, O.M. adlı şahsın açık kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Tevfik Temelli Caddesi’ndeki bir apartmanın dairesinden tüpgaz kokusu geldiği yolundaki ihbar üzerine olay yerine giden polis, itfaiyeden de yardım aldı ve dairenin caddeye bakan camını kırarak içeriye girdi. İçerde 24 yaşındaki F.G. adlı bayan yerde baygın olarak bulundu. Yapılan incelemede, evin altındaki fırının bacasından gaz sızması olabileceği değerlendirilirken, fırın sahibi H.D., apartman bacağı ile işyerinin bacasının ayrı olduğunu belirtip, suçlamayı kabul etmedi. F.G., TÖTM’ye kaldırıldı.

• Sümer Polis Merkezi sorumluluk bölgesinde M.A. yönetimindeki 44 T 0670 plakalı oto ile karşıdan karşıya geçmekte olan 6 yaşlarındaki A.K.’ye çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Dernek Mahallesi 2. Bolluk Sokağında İ.A.’ya ait eve kapısını zorlayarak giren hırsızlar 8 adet çeyrek altın, 1 taşlı yüzük, 1 altın künye ile 1 adet parfüm çaldılar. Gündüz saatlerindeki olayla ilgili araştırma sürüyor.

• Hasan Varol Mahallesi Çağlayan 2. Sokakta A.A.’ya ait eve öğleden sonra giren hırsızların yaklaşık 7 bin YTL değerinde çeşitli takıları çaldıkları bildirildi.

• Fırat Mahallesi’nden 22.00 sıralarında Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 23 yaşındaki B.Y., ifadesinde mutfaktan acele ile diğer odaya geçerken, halının kayması sonucu yerdeki bardağın üzerine düştüğünü ve sol bacağından yaralandığını söyledi.

• Akpınar Meydanı’nda saat 16.00 sıralarında M.Y. adlı şahıs bıçakla yaralandı. Yaralı polise verdiği ifadede, ayakkabı boyacılığı yapan M.D. ile şakalaştığını, bu kişinin korkutmak için salladığı bıçağın bacağına isabet ettiğini, ancak şikayetinin olmadığını söylerken, polis kaçan M.D.’yi arıyor.

• Tandoğan Mahallesi Aydemir Caddesi’nde park halinde olan V.Ş.’ye ait oto gece yarısı çalındı. Otonun daha sonra polis tarafından terkedilmiş olarak bulunduğu, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

• Ziraat Bankası önündeki olayla ilgili ifadesi alınan 55 yaşındaki İ.Y., daha önceden tanımadığı 23 yaşındaki K.A. tarafından dövüldüğünü, ancak şikayetçi olmadığını söyledi. K.A. ise sabah meydana gelen olayla ilgili olarak, maaş kuyruğunda beklerken, İ.Y.’nin önüne geçmeye çalıştığını, bundan dolayı kavga çıktığını anlattı. İfadesi alınan K.A. serbest bırakıldı.

• Malatya Devlet Hastanesi içerisinde belirlenemeyen bir nedenle Y.K. ile R.A. adlı şahısların kavga ettikleri ve biribirlerini dövdükleri bildirildi. İki şahıs da gözaltına alındı ve birbirlerinden şikayetçi oldular.

• Fırat Mahallesi İpek Caddesi’nde H.B.D.’ye ait olduğu belirtilen otodan ruhsatının çalındığı belirtildi. H.B.D. ifadesinde, 15 gün önce satın aldığı, ancak herhangi bir satış sözleşmesi yapmadığı otonun arka kapısının açılarak ruhsatının çalındığını bildirdi ve hırsızların bulunmasını istedi.

• Hidayet Mahallesi Oral sokağında İ.A. yönetimindeki motosiklet ile giderken yola çıkan 6 yaşlarındaki H.A. adlı kız çocuğuna çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Taştepe Mahallesi 2. Sokakta 21.30 sıralarındaki olayda 17 yaşlarındaki Ö.K.’nin iki kişinin saldırısı sonucu dövülerek yaralandığı bildirildi. Ö.K. ifadesinde, yürürken tanımadığı iki şahsın yanına gelip tekme-tokat saldırdıklarını anlattı.

• Yeşiltepe Seyran Mahallesi’nde, il dışında bulunan İ.Ö. adlı şahsa ait eve hırsız girdi. Kendisine telefonla ulaşılan İ.Ö., evinde değerli birşeyin olmadığını belirtirken, polis araştırmaya başladı.

• DDY Malzeme Depoları’na hırsızlık amacıyla girdikleri öne sürülenlerden 13 yaşındaki E.Y., güvenlik görevlileri tarafından yakalandı. Çalınan malzemenin tespitinin mümkün olmadığı belirtilirken, öğle saatlerindeki olaydan sonra kaçmayı başardıkları belirtilen 16 yaşındaki D.B., ile 14 yaşlarındaki M.K., S.Ö. ve S.O., bir süre sonra yakalandılar. Hırsızlık zanlıları adliyece serbest bırakıldılar.

• Polise başvuran 42 yaşındaki A.G. adlı kadın, yaklaşık 15 gün önce Şehitfevzi Mahallesi’nde oturan kadın arkadaşına gittiklerini, orada ev sahibinin oğlu olan 17 yaşındaki T.Ö.’nün arkadan sarılarak taciz ettiğini, birkaç gün sonra bu gencin telefonla arayıp kendisini sevdiğini söylediğini, bu durumu T.Ö.’nün annesine şikayet ettiğini, bunu duyan T.Ö.’nün bıçakla üzerine yürüdüğünü ve oradan kaçtığını öne sürdü. Yakalanan T.Ö. “Taciz ve Bıçakla Tehdit İddiası” suçlamasıyla gönderildiği adliyece salıverildi.

• Ataköy Mahallesi’nde F.G.’ye ait eve gece pencere camı kırılarak girildiği ve evin karıştırıldığı, ancak herhangi birşeyin çalınmadığı bildirildi.

• K.Mustafapaşa Mahallesi İpekçi Sokağında bıçakla yaralanan 22 yaşındaki R.Y,, polise verdiği ifadede, 18.30 sıralarında giderken, bir gencin bir kıza küfrederek saldırdığını gördüğünü, kızı kurtarmak için aralarına girdiğini, ancak şahsın kendisine saldırdığını, belinden çıkardığı bıçakla kendisini baldır kısmından yaraladığını bildirdi. Olayla ilgili araştırmayı sürdüren polis, 17 yaşındaki zanlı G.K.’yi bir süre sonra suç aleti bıçakla yakaladı.

• Zapçıoğlu Caddesi’nde motosikletle gitmekte olan H.M.P., aniden yola çıkan 10 yaşındaki S.A.’ya çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Özalper Mahallesi’nde oturan H.K., polise başvurarak, gece eve gittiğinde yatak odası penceresinin açılmış ve odanın karıştırılmış olduğunu gördüğünü, ancak çalınan birşeyin olmadığını belirterek şikayetçi oldu. Polis araştırmaya başladı.

• Aşağıbağlar Mahallesinde K.Ş. adlı şahıs, 14.30 sıralarında oto ile giderken, direksiyon hakimiyetini kaybederek kanala uçtu. Kazada şahıs hafif yaralandı.

• Doğanşehir’de oturan 50 yaşındaki A.İ. adlı kadın polise başvurarak, ailevi nedenlerle çıkan tartışma sonucu 45 yaşındaki eşi H.İ.’nin kendisini dövdüğünü bildirdi. H.İ. ise sinirlerine hakim olamayıp eşine bir tokat attığını söyledi.

• Yeşilyurt ilçesi’ndeki bir okulda öğretmen olan 35 yaşındaki M.U., saat 12.20 sıralarında polise başvurarak, görevli olduğu okulda öğrencilerinden birinin kopya çektiğini, öğrencisi ile bu konuyu konuştuklarını, ancak daha sonra öğrencinin ağabeyi olan 17 yaşındaki M.M.’nin, Hıroğlu Mahallesi Adıyaman Caddesi üzerinde “Senin kafanı koparıp ikiye ayırırım. Beni de istediğin yere şikayet et.” diye tehditte bulunduğunu bildirdi. Polis araştırmayı sürdürürken, M.U. tekrar başvurarak, M.M.’nin yanına gelip özür dilediğini ve bu nedenle şikayetinden vazgeçtiğini bildirdi. İfadesi alınan M.M. serbest bırakıldı.

• Arapgir ilçesi Eskiarapgir Köyü’nde 19 yaşındaki H.S., bahçede çalışırken, yanlışlıkla su yerine ilaç şişesindeki ilacı içince zehirlendi ve ilçe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Darende ilçesi Ayvalı Kasabası Karşıyaka Mahallesi’nde 6 yaşlarındaki D.K., evlerinin önündeki ot doğrama makinesiyle oynarken, makinenin üzerine düşmesi sonucu ağır yaralandı ve Malatya Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

• Hekimhan’dan Yazıhan ilçesine doğru gitmekte olan Almaz Akın yönetimindeki oto, Alican mevkiinde virajı alamayarak meşelik alana devrildi. Kazada otoda bulunan 40 yaşlarındaki Fadime Bilgiç yaralandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız