SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Polise başvuran N.Ö. adlı veli, 16 yaşındaki kızları T.Ö. ve P.Ö.’ye ait çantalarındaki kimliklerin, 4 YTL para, sivil kıyafetler ile okul malzemelerinin, Türkiyem İlköğretim Okulu salonundan çalındığını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Dernek Mahallesi İpek Caddesi’nde komşular arasındaki tartışma sırasında, B.A. adlı şahsın, 52 yaşındaki F.C. adlı kadını korkutmak amacıyla gaz tabancasıyla ateş ettiği öne sürülürken, F.C., B.A. ve kardeşi M.A.’nın kendisini dövdüklerini de iddia etti.

• Atatürk Caddesi’nde saat 03.40 sıralarında G.K. yönetimindeki 23 FE 839 plakalı oto ile viraja hızlı girince kaldırıma çarpıp, sonra TEDAŞ elektrik baksı ile M.Ç.’ye ait işyerinin vitrin camına çarparak zarara yolaçtı.

• Saat 14.55 sıralarında Orduzu Lisesi Belediye Sokak civarında yürümekte olan 16 yaşındaki T.D., havalı tabanca mermisiyle boynundan yaralandı. Hafif yaralanan genç tedavi edilirken, polis tabancayla ateş edeni belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Hastane Caddesi’ndeki bir eczanede, iki eczacının tartışması karakola intikal etti. Polise ifade veren T.K., kendisi gibi eczacı olan A.G. ile nöbetçi eczane tabelasının asılmaması konusunda tartıştıklarını ve kendisine hakaret edildiğini öne sürerken, A.G. suçlamayı kabul etmedi.

• Tandoğan Mahallesi’nde oturan G.Y. adlı kadın, geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açtığı eşi Y.Y.’nin, oturmakta olduğu kendi adına kayıtlı evi satmak istemesine karşı çıktığı için kendisini tehdit ettiğini öne sürerken, Y.Y. suçlamayı kabul etmedi.

• Savcılığa başvuran M.G. adlı şahıs, 5 ay önce H.K. adlı şahıstan aldığı cep telefonunun çalıntı çıktığını, telefonunun kapatıldığını, durumu bu şahsa bildirilmesine rağmen mağduriyetinin giderilmediğini öne sürerken, ifadesi alınan H.K., sattığı telefonun çalıntı olduğunu bilmediğini söyledi.

• Turgut Temelli Caddesi Barış İşhanı’nda Ş.E.’ye ait iletişim mağazasında 1 adet cep telefonunun çalındığı bildirildi.

• Battalgazi Mahallesi Fatih Caddesi’nde İ.Ç. yönetimindeki 44 KY 610 plakalı motosikletle giderken, yola aniden çıkan 5 yaşındaki E.E.’ye çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• İnönü Caddesi Kız Meslek Lisesi kavşağında O.D. yönetimindeki 44 KS 652 plakalı oto, karşıdan karşıya geçmekte olan T.Y. adlı kadına çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Devlet Hastanesi Üroloji Polikliniği’nde doktor olduğu bildirilen İ.K.’nin, kendisini Turgut Özal Tıp Merkezi’ne sevketmesini isteyen Ç.T. adlı vatandaş arasında tartışma çıktığı ve polisin müdahale ettiği bildirildi. Doktor ve hasta, karşılıklı olarak birbirlerine hakaret suçlamasında bulundular.

• Mehmet Buyruk Caddesi’ndeki bir apartmanın boşluğuna bırakılan D.Ö. ve H.O. adlı şahısların çocuklarına ait bisikletler öğle saatlerinde çalındı.

• Saray Mahallesi Ömer Efendi Sokakta, tartışma sonucu 18 yaşındaki U.A.’nın aynı yaştaki T.T. tarafından sol omuzundan yaralandığı bildirildi. Yaralı hastaneye kaldırılırken zanlı yakalandı.

• Savcılığa başvuran Y.K. adlı şahıs, daha önceden ortak iş yaptığı ancak anlaşmazlık yüzünden ayrıldığı A.İ. adlı şahsın alacak verecek kalmadığı halde sürekli tanımadığı şahısları yanına gönderip para istettiğini, karşı çıkınca gelen şahıslarca ölümle tehdit edildiğini öne sürdü. A.İ., suçlamaları kabul etmedi.

• Yeşiltepe Afetevleri’nde oturan I.C. adlı şahıs, oğlu ile evli olan ancak geçimsizlik nedeniyle boşanma davası devam eden gelini S.C. ile Ankara’da oturan anne ve babası S.C. ve S.C.’nin, telefonla sürekli kendisini arayıp tehdit ettikleri iddiasında bulundu. Polis araştırmaya başladı.

• Yeni Sanayi Sitesi’nde Ali A. adlı şahıs, motor yağı ve yedek parça satarken, burada satış yapmamasını isteyen Ahmet Y. tarafından dövüldüğünü öne sürdü. Polis Ahmet Y.’yi arıyor.

• İskender Mahallesi’nde A.T.K.’ye ait cep telefonunu görüşme bahanesiyle isteyen M.G. adlı şahsın, telefonla birlikte kaçtığı bildirildi.

• Yeşiltepe Gazi Mahallesi’nde oturan 60 yaşındaki B.G., tartışma sonucu öz oğlu S.G. tarafından dövüldüğünü polise bildirdi. Polis S.G.’yi arıyor.

• Çevreyolu Köy Garajı civarında dolandırıcılık yoluyla 62 yaşındaki Ş.M.B. adlı şahsın 400 YTL’sini alan H.G., H.Z., H.P. ve V.A. adlı şahıslar, polis tarafından yakalandılar ve ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldılar.

• Zaviye Mahallesi’nde oturan 21 yaşındaki B.S., savcılığa başvurarak, daha önceden kız kardeşi 18 yaşındaki B.O.’yu isteyen 32 yaşındaki S.E.’nin ve ailesinin, babasının karşı çıktığı bu olaydan sonra sürekli telefonla kız kardeşini tehdit ettiklerini öne sürdü. İfadelerine başvurulan S.E. ile yakınları E.H. ve R.H., suçlamaları kabul etmediler.

• İnönü Caddesi’ndeki bir büfe önünde gece 23.30 sıralarındaki kavgaya polis müdahale etti. Y.E. adlı şahıs, ifadesinde 100’lük telefon kontörü istediğini, ancak evine gittiğinde başka bir GSM şirketine ait kontor verildiğini farkettiğini, kartı değiştirmeye geldiğinde iki şahsın bıçak çekerek kendisini dövdüklerini öne sürdü. Y.E. adlı şahsın şikayeti üzerine ifadelerine başvurulan M.İ. ve H.Ç. ise suçlamayı kabul etmeyip, alkollü olan bu şahısın kendilerine hakaret ettiğini öne sürdüler. Şahsın alkollü ve vücudunda darp izleri olduğu bildirildi.

• İnönü Caddesi Gökmen Apartmanı’nda 69 yaşındaki S.S. adlı kadına ait eve hırsızlık amacıyla girildiği, ancak herhangi birşey çalınmadığı belirtildi.

• Hasanbey Caddesi’nde odunculuk yapan M.C. adlı şahıs, polise başvurarak, Mayıs ayının son günü gelen ve kendisini Ahmet olarak tanıtan bir şahsın Akçadağ’daki bahçesinde meyve vermeyen 150 kayısı ağacını satmak istediğini, babasının gidip ağaçları gördüğünü ve 2.000 YTL karşılığında anlaştığını, 500 YTL peşin ödediğini, aralarında herhangi bir kontrat yapmadıklarını, birkaç gün sonra ağaçları kesmek için Akçadağ’a gittiklerinde, söz konusu bahçenin kendisini Ahmet olarak tanıtan şahsa ait olmadığını öğrendiklerini ve dolandırıldıklarını anladıklarını bildirdi. Polis, dolandırıcının kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Niyazi Mahallesi’nde 2 yıl önce boşandığı eski eşi N.K.’ya ait eve 21.30 sıralarında zorla girip, karısını ve 17 yaşındaki oğlunu döven Ş.K. adlı şahsın, polis tarafından yakalandığı bildirildi. Serbest bırakılan 36 yaşındaki Ş.K.’nin bir gün sonra Niyazi Mısri Caddesi’ndeki bir inşaatta, kendisini asarak intihara kalkıştığı, ancak çevreden gören vatandaşlar tarafından ipten indirildiği, koma halinde Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırıldığı bildirildi.

• Polis ihbar üzerine Arguvan ilçcesi İnönü Caddesi’nde A.T.Ç. adlı şahsa ait tekel büfesinde yaptığı aramada, 1 adet seri numarası belli olmayan, horozu ve iğnesi bulunmayan toplu tabanca ile çeşitli kalibrelerde 745 adet av tüfeği fişeği buldu.

• Battalgazi ilçesi Korucuk mevkiinde, okuldan çıkıp evine gitmekte olan 10 yaşlarındaki E.Ç.’nin önünü kesen bir şahsın çocuğun parasını istediği, ceplerini kontrol ettiği ve bağırınca da kaçtığı bildirildi. Polis şahsın kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Battalgazi ilçesi Alibaba mevkiinde E.İ. yönetimindeki 44 DR 436 plakalı otoyla giderken, Ş.K. yönetimindeki plakasız motosiklete arkadan çarptı. Motosiklet sürücüsü hafif yaralandı.

• Darende ilçesi Nadir Mahallesi’nde M.K.’ye ait iki katlı ahşap barakanın, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kasten yakıldığı bildirildi. Polis araştırmaya başladı.

• Darende ilçesi Kayseri yolu üçerindeki büfesinde sahte ithal içki satıldığı ihbarı üzerine polis A.O.’ya ait büfeye baskın yaptı. Farklı marka ve hacimde toplam 179 adet içkiye el konulduğu, incelenmek üzere İlçe Tarım Müdürlüğü’ne teslim edildiği bildirildi.

• Yeşilyurt ilçesi Hıroğlu Mahallesi'nde oturan A.U. adlı kadın, polise başvurarak ailevi nedenlerle eşi M.U. ve kayınvalidesi H.U. tarafından dövüldüğünü öne sürdü. M.U. ise, eşinin kendisine ve annesine saldırması nedeniyle birkaç tokat attığını söyledi.

• Cengiz Topel Caddesi’nde S.K. yönetimindeki oto ile karşı yönden gelen E.Ö.A. yönetimindeki plakasız motosikletle çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü yaralandı.

• Yenihamam Mahallesi’nde yürümekte olan 27 yaşındaki C.K., plakası belirlenemeyen bir aracın ayağının üstünden geçmesi sonucu yaralandı. Polis araştırmaya başladı.

• Polise başvuran 35 yaşlarındaki B.A. adlı kadın, işyerinden çıktığını ve Atatürk Caddesi’nde karşıdan karşıya geçmek istediği sırada bir aracın ani fren yaptığını, önceden adını H.Ö. olarak bildiği şahsın küfürlü konuşup, kendisini saçından tutarak araca bindirdiğini, kendisine geldiğinde Beylerderesi’nde olduğunu farkettiğini, şahsın burada kendisini döverek birlikte olmaya zorladığını, elinde silah bulunan şahsın teklifini kabul etmediğini ve daha sonra şahsın geri dönüp kendisini evin yanında bıraktığını öne sürdü. Kadının saat 15.00 sıralarında Malatya’nın en işlek caddesi olan Atatürk (Kışla) Caddesi’nde başladığını öne sürdüğü olayla ilgili araştırma sürerken, H.Ö. adlı şahsın açık kimliğinin belirlenmesine ve yakalanmasına çalışılıyor.

• Başharık Mahallesi’ndeki İnönü İlköğretim Okulu’nun yanındaki parktan bıçakla yaralanmış olarak Devlet Hastanesi’ne getirilen 18 yaşlarındaki C.T., aynı yaştaki Ö.Ö. ile şakalaşırken, arkadaşının çakıyı baldırına sapladığını, kendisinin de arkadaşını yaraladığını söyledi. Polis bir süre sonra Ö.Ö.’yü de yakaladı ve tedavisini yaptırdıktan sonra ifadesini aldı.

• Malatya Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde 20.30 sıralarında adli bir olayla ilgili bulunan polislere sözlü ve fiili saldırıda bulunan A.S. adlı şahsın, küfürlü konuşması ve olayın tarafını yönlendirmemesi için acil servis dışına çıkarılmak istendiğinde, belinden çıkardığı bıçak ile memurlara saldırdığı bildirildi. Şahıs yakalandı.

• Yıldıztepe mevkiinde öğle saatlerinde otomatik av tüfeği ile ateş eden bir şahsın olduğu ihbarına giden polisler 32 yaşındaki M.B. adlı şahsı 1 otomatik av tüfeğiyle yakaladılar. Olay yerinde 14 boş kovan bulunurken, şahıs adliyece serbest bırakıldı.

• Mehmet Buyruk Caddesi 1. Sokakta gitmekte olan B.T.’nin yönetimindeki otoya, koşarak gelen 8 yaşlarındaki B.G.’nin çarpıp yaralandığı ve sürücü tarafından hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

• Çöşnük Mahallesi’nde M.B.’ye ait bisikletin, bağlı olduğu apartman girişindeki demirden kilidi kesilerek çalındığı bildirildi.

• Orduzu Pınarbaşı’ndaki sentetik sahada oynanan bir maçın hakemliğini yapan 28 yaşındaki S.A., meydana gelen olayla ilgili polise verdiği ifadede, atılan gol sonrası karşı takım oyuncuların faul gerekçesiyle itiraz ettiklerini, birinin kendilerine küfrettiği iddiasında bulunduğunu, tribünde maçı izleyen A.K.’nin ise gelerek elindeki dosyayı yüzüne fırlatıp kendisini dövmeye kalkıştığını, kendisinin kimseye küfretmediğini öne sürerken, A.K. suçlamaları kabul etmedi ve S.A.’nın kendisine ve futbolculara küfrettiğini iddia etti.

• Antepli Sokağında N.A.’ya ait işyerine gece yarısından sonra kilidini kırarak giren hırsızlar 1 adet dizüstü bilgisayar, pasaport ile içinde evraklar bulunan çantanın yanı sıra 20 YTL para çaldıkları bildirildi.

• Yeşiltepe Koşu Mahallesi’ndeki olayla ilgili ifade veren H.Ç. adlı şahıs, kızı ile boşanma davaları devam eden Y.G.’nin zorla evine girmek istediğini ve camı kırdığını öne sürerken, Y.G. eşi ile görüşmeye gittiğinde kayınpederi H.Ç. ve kayınbiraderi A.Ç.’nin, aracının arka camını kırıp tekme attıklarını öne sürdü. İfadeleri alınan taraflar serbest bırakıldı.

• Hacıabdi Mahallesi’nde oturan 20 yaşındaki K.Ö., polise başvurarak ailevi nedenlerle 37 yaşındaki eşi A.Ö.’nün kendisini dövdüğünü öne sürerken, A.Ö. suçlamaları kabul etmedi.

• Özalper Mahallesi 6. Sokakta 19 yaşlarındaki F.Ç., fazla miktarda hap atarak intihara kalkıştı. F.Ç. ifadesinde moralinin bozuk olması nedeniyle 34 adet hap aldığını söyledi.

• İsmetiye Mahallesi’ndeki olayla ilgili ifadesi alınan 29 yaşındaki S.A. adlı kadın, 3 aydır ayrı şayadığı eşinin yanına çocuklarını görmeye gittiğin, kaynı N.A.’nın kendisine küfredip yumrukladığını öne sürerken, N.A. kendisine hakaret eden S.A.’yi iteklediğini, S.A.’nın dayısı olan H.A.A.’nın ise kendisini yumrukladığını iddia etti.

• Paşaköşkü Mahallesi’nde 24 yaşlarındaki F.K. bıçakla sol bacağından yaralandı. Yaralı ifadesinde, 22.00 sıralarında arkadaşının aracında otururken gelen E.K.’nin kendisini bıçakladığını söyledi. Polis E.K.’yi arıyor.

• Yeşilyurt yolu Fidanlık mevkiinde E.E. yönetimindeki motosiklet ile 23.00 sıralarında giderken, yolun mıcırlı olması yüzünden kaza yaptı. Devrilen motosikletin 52 yaşındaki sürücüsü ile 41 yaşındaki eşi Z.E. yaralandılar.

• Arguvan ilçesi İnönü Caddesi’nde M.M.’ye ait tekel büfesine kapı kilidini kırarak giren hırsızlar 4.000 YTL değerinde sigara, 10 cep telefonu kontürü ile içerisinde 100 YTL bozuk para bulunan bölmeli kutuyu çaldılar.

• Doğanşehir ilçesi Doğu Mahallesi’nde 51 yaşındaki D.Ö. bıçakla ağır yaralandı. Yakalanan H.T. adlı zanlı ifadesinde, alacağını istediği sırada D.Ö.’nün küfrettiğini ve borcu olmadığını söylediğini, üzerine gelince çakıyı salladığını ve böylece yaralandığını öne sürdü.

• Cumhuriyet Savcılığı’na başvuran 40 yaşındaki H.A., diş hekimi I.P.’yle diş yaptırmak üzere 7 ay önce 400 YTL’ye anlaştıklarını, parayı peşin ödediğini, randevularına zamanında gittiğini, son tedavisi sırasında fatura istediğinde, I.P.’nin sinirlenerek tedavisini yarım bıraktığını ve kendisini koltuktan kaldırıp kovduğunu öne sürüp, bu nedenle şikayetçi olduğunu belirtirken, I.P. ifadesinde tedaviyi yarım bırakmadığını, sevkini getirmesi durumunda faturayı verebileceğini söylediğini ve suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

• Başharık Mahallesi 20. Sokakta oturan 80 yaşlarındaki M.G. adlı şahsın, bileğini keserek intihara kalkıştığı ve Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığı bildirildi.

• Şifa Mahallesi Zapçıoğlu Caddesi’ndeki inşaatın 6. katında bir şahsın intihar etmek üzere sarktığı şeklinde 02.00 sıralarında polise yapılan ihbar sonucu ekipler gittiler. 26 yaşlarındaki M.K. adlı şahıs, polislerce ikna edilerek intihardan vazgeçildi. İşsiz olduğu için bunalımda olduğunu ve bu nedenle intihara kalkıştığını söyleyen şahsın, daha önce de birçok kez intihar girişimde bulunduğu belirtildi.

• Kiltepe Mahallesi’nde oturan A.O. adlı şahıs, 11 yaşındaki oğlu Y.Ö.’nün teyzesine gitmek üzere evden ayrıldığını, kendilerinin köye gittiklerini, daha sonra oğlunun teyzesine ve okuluna gitmediğini öğrendiklerini belirterek, bulunması için polise başvurdu.

• Mehmet Buyruk Caddesi’nde 23.45 sıralarında S.B. yönetimindeki 44 KE 389 plakalı oto ile M.K. yönetimindeki 44 DR 676 plakalı oto çarpıştı. Kazada 389 plakalı araçta bulunan S.Y. ve U.A. yaralandılar.

• Polise başvuran M.A. adlı kadın, işyerinde tartıştığı Z.K.’nin isteği üzerine ayrıldığını, daha sonra çantasındaki paranın eksik olduğunu anladığını, aradığında ise hakaret ettiğini öne sürdü. Z.K. ise suçlamaları kabul etmedi.

• Fuzuli Caddesi Sinema Caddesi girişinde 04.30 sıralarında kuru sıkı tabancayla havaya ateş eden 19 yaşındaki B.Ö. adlı şahıs, polis tarafından 1 kuru sıkı tabanca ve 10 fişekle yakalandı.

• Başharık Mahallesi 4. Sokakta M.K.’ye ait evin balkonunda bulunan 5’i el dokuması olmak üzere 6 halının gece yarısından sonra çalındığı bildirildi.

• Savcılığa başvuran M.M.D. adlı şahıs, Y.D.’den şiddetli geçimsizlik nedeniyle ayrıldıklarını, çocuğun mahkeme kararıyla annesine bırakıldığını, lelli günlerde gördüğünü, son olarak çocuğunu aldığında vücudunda yara izleri gördüğünü, eski eşi ve ailesinin çocuğuna zarar vediklerini öne sürdü. 28 yaşındaki eski eş Y.D. ile ailesi M.Y., N.Y., İ.Y, ve T.Y. polis merkezinde verdikleri ifadede suçlamaları reddettiler.

• Polise başvuran 37 yaşındaki Ş.T. adlı kadın, boşandığı eski eşi H.T. ile Devlet Hastanesi Yeşilkart Bürosu önünde karşılaştığını, tartışma sonucu eski eşinin kendisini tehdit edip hakarette bulunduğunu öne sürerken, H.T. suçlamaları kabul etmedi.

• Polise başvuran 45 yaşındaki A.İ. adlı kadın, Cezmi Kartay’da terzi olan M.G.’yi telefonla arayıp oğlunun pantolonunun hazır olup olmadığını sorduğunu, M.G.’nin telefonu yüzüne kapattığını, daha sonra işyerine gittiğinde şahsın kendisine hakarette bulunup, işyerinden çıkarttığını öne sürdü ve şikayetçi oldu. M.G., polisteki ifadesinde suçlamayı kabul etmedi.

• Fuzuli Caddesi’nde B.P.’ye ait bisikletin, 17 no.lu işlerinin önünde iken kimliği belirsiz hırsız tarafından çalındığı bildirildi.

• Turgut Temelli Caddesi’ndeki bir çayevinde görüşme bahanesiyle Y.S.’den aldığı cep telefonunu çaldığı öne sürülen M.T.’nin yakalanmasına çalışılıyor.

• Polise başvuran C.D. adlı şahıs, Akpınar’daki bir işhanının içerisinde yanına gelen R.A. ile oğulları Ş.A. ve A.A.’nın, daha önce aralarında geçen bir olaydan dolayı yaptığı şikayetten vazgeçmesi yönünde kendisini tehdit ettikleri iddiasında bulundu. Baba ve oğulları suçlamayı kabul etmediler.

• Polise başvuran 49 yaşındaki E.K., saat 21.45 sıralarında Çekirdek Pasaj civarında tanımadığı 3 şahıstan birinin kafasına sert cisimle, diğerlerinin de yumrukla vurarak yaraladıklarını öne sürdü. Polis araştırmaya başladı.

• Sarıcıoğlu Mahallesi’nde H.Y. adlı kadına ait cep telefonunu çalarak I.K.’ye sattıkları belirtilen 11 yaşlarındaki F.F.G. ile M.M.F. polis tarafından yakalandı ve kimlik saptamasından sonra ailelerine teslim edildiler. İ.K. ise hırsızlık malı satın alma iddiasıyla gönderildiği adliyece serbest bırakıldı.

• Yeşiltepe Gazi Mahallesi’nde 56 yaşındaki Ş.E. adlı kadın ile 68 yaşındaki K.K. adlı şahsı, üvey oğlu ve üvey kızları olan S.A. ve K.E.’nin dövdükleri öne sürüldü. K.E. adliyece serbest bırakılırken, S.A. aranıyor.

• Çevreyolu Turgut Temelli alt kavşağındaki seyyar satıcıları kaldırmak isteyen zabıta memuru A.K.’nin, satıcı olan A.A.’ya kavga ettiği, tarafların karşılıklı birbirlerini dövdükleri bildirildi.

• Beydağı Devlet Hastanesi’nde, Polis Okulu’na girmek üzere düzenlenen Sağlık Raporu’nun solunum sistemi bölümüne “normal” yazısını yazıp, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. M.Z.Y.’nin kaşesini basıp, imza attığı öne sürülen 25 yaşındaki A.E.’nin, doktorun şikayeti üzerine yakalandığı bildirildi. Şahıs, “Resmi Evrakta Sahtecilik” suçlamasından gönderildiği adliyece serbest bırakıldı.

• Yeşilyurt Caddesi’nde S.S., yönetimindeki 44 AU 579 plakalı otoyla giderken, yoldan çıkarak H.A.’ya ait bahçeye girdi ve zarara yolaçtı. Kazada sürücü de yaralandı.

• Koyunoğlu Mahallesi Muhtarlık Sokak Eren Apartmanı’nda A.Ç. ve G.Ç.’ye ait dairenin önündeki iki çift ayakkabıyı çaldıktan sonra, olayı farkeden ev sahiplerine bıçak çeken 18 yaşındaki Y.D. polis tarafından yakalandı. 23.00 sıralarındaki olayla ilgili soruşturma sürüyor.

• Çukurdere Mahallesi’nde oturan 34 yaşındaki A.E. adlı kadın, intihar teşebbüsü gerekçesiyle hastaneye kaldırılırkeh, ifadesinde göz ağrısı nedeniyle kullandığı ilaçlardan zehirlendiğini söyledi.

• Doğanşehir Sürgü Kasabası’nda F.D. ve M.A.D. adlı şahısların birbirlerini dövdükleri, daha sonra M.A.D.’nin av tüfeğiyle havaya bir el ateş ettiği, ardından korkarak evine kaçan F.D.’yi takip edip, evin içerisine de ateş ettiği bildirildi. Olayda can kaybı olmazken, M.A.D. yakalandı.

• Doğanşehir ilçesi Polat Kasabası’nda M.İ.’nin, yeni işletmeye açacağı ekmek fırınında 02.00 sıralarında yangın çıktığı ve itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldüğü, yapılan araştırmada fırıncının yeni fırını denemek amacıyla ateş yaktığı, bacadan çıkan ateşin çatıdaki ağaçları tutuşturması sonucu yangının çıktığı belirlendi.

• Yeşilyurt ilçesi Gündüzbey Kasabası Ören mevkiinde 33 yaşındaki E.K.’ye ait bahçede, esrar hammaddesi ve ekimi yasal olan 2.240 kök hint keneviri ele geçirildiği, şahsın gözaltına alındığı bildirildi.

• Yazıhan ilçesi Sinanlı Köyü’nde oturan İ.A., jandarmaya başvurarak kayısı bahçesi içine M.E. ve İ.E. adlı şahısların büyükbaş hayvan sokmalarına karşı çıktığını ve şahısların kendisini dövdüğünü bildirdi. Şahıslar yakalandı.

• Hanımınçiftliği Kasabası Cevherdudayev Mahallesi’nde top oynayan gençler arasında çıkan kavgada 18 yaşındaki E.T.’nin, aynı yaştaki R.D.’yi bıçakla bacağından hafif yaraladığı bildirildi.

• Hanımınçiftliği Kasabası’nda 43 yaşındaki M.T. ile 68 yaşındaki S.T. adlı kardeşler arsa paylaşımı yüzünden kavga edip birbirlerini dövdüler. Hastanelik olan kardeşler, birbirlerinden şikayetçi olmadı.

• Darende Balaban Kasabası’nda 06.30 sıralarında tabancayla ateş edilmesi üzerine araştırmaya başlayan jandarma, failin 20 yaşlarındaki F.D. olduğunu belirledi. Kasabanın Atatürk Büstü civarındaki olay nedeniyle yapılan araştırmada büst civarında 10 adet 9 mm. çaplı mermi kovanı bulunurken, şahsın evinde yapılan aramada 1 adet 9 mm. çaplı ruhsatlı tabanca bulundu.

• Battalgazi ilçesi Ağılyazı Köyü civarında Y.Ç. adlı şahsın evinin yakınındaki çukur alanda 521 adet hint keneviri bulundu ve sökülerek imha edildi. Y.Ç. aranıyor.

• Elazığ yolu Malet önünde 02.00 sıralarında trafik ekipleri tarafından yapılan alkol kontrolu sırasında durdurulan plakasız motosikletin sürücüsü 20 yaşlarındaki M.B.G., ehliyet ve motosiklet ruhsatını ibraz edemedi. Trafik polisi B.E. ile sözlü tartışma yapan M.B.G.’nin, polis memurunu yere yatırarak boğaz ve göğüs kısmına vurduğu öne sürülürken, diğer görevlilerin müdahalesiyle yakalanıp jandarmaya teslim edildiği, ifadesi alındıktan sonra savcı talimatıyla salıverildiği bildirildi.

• Elazığ yolu Yeniköy mevkiindeki madencilik tesisinde çalışan şahıslar arasındaki kavga sırasında M.F.’nin ekmek bıçağı ile H.D.’yi kolundan yaraladığı, elindeki bıçağı düşürünce de belindeki kuru sıkı tabancayı bu kez çektiği, diğer işçilerin araya girdiği, şahsın yakalandığı bildirildi.

• Yeşilyurt ilçesi Kuşdoğan Köyünde koruculuk yapan F.D. ile köy sakini M.Y.’nin ilçenin Atalar Köyü’de arı kovanı koyma yüzünden tartıştıkları, daha sonra F.D.’nin gece M.Y.’nin evinin önünde tabanca çıkararak “seni vuracağım” diye tehditte bulunduğu, M.Y.’nin evde olmaması üzerine ayrıldığı, olayın jandarmaya bildirilmesi üzerine F.D.’nin köy meydanında alkollü olarak yakalandığı, üzerinde suç unsuruna rastlanmadığı öğrenildi.

• Arguvan ilçesi Karababa Köyü İlkokul Lojmanında “geçici olarak” ikamet eden ve köyde çobanlık yapan 23 yaşındaki D.Y.’nin, okul bahçesinde yemek pişirmek amacıyla yaktığı ateşten sıçrayan kıvılcımların otları tutuşturduğu, okul bahçesine bitişik olan B.Y.’ye ait 7 dönümlük arpa ekili alanın yandığı bildirildi.

• Pütürge ilçesi Pazarcık Çıban Mezrası’na giden telefon hattındaki 32 direk arasında 1.600 metre uzunluğundaki kablo kesilerek çalındı.

• Doğanşehir Sürgü Kasabası Nohut Yeri mevkiinde A.D.’ye ait tarlada 5.460 kök hint keneviri ele geçirildi, adliyeye verilen şahıs tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

• Pütürge ilçesi Taşmış Köyünde M.G. adlı şahsın arazisinde 20 bin kök hint keneviri ele geçirildi ve sökülerek imha edildi. Soruşturma sürüyor.

• Doğanşehir Kurucaova Kasabası’ndan Çelikhan yönüne gitmekte olan Mustafa Fırat yönetimindeki oto, Abuzer Birişik adlı 5 yaşındaki çocuğa çarparak yaralanmasına yolaçtığı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız