SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• İstiklal Mahallesi İmamoğlu Sokakta S.S.A.’ya ait işyerine öğle saatlerinde su içmek için gelen bir şahıs, işyeri sahibinin dalgınlığından yararlanarak cep telefonunu çaldı. Polis, şahsın kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Çevreyolu’ndaki işyerinde, 15 yaşlarındaki E.K. ve S.K.’ya sigara sattığı gerekçesiyle Ş.K. adlı esnaf hakkında yasal işleme başlandı. Ş.K., işyerinde gıda maddesinden başka birşey satmadığını öne sürdü.

• Derme İlköğretim Okulu’nun bahçesinde top oynamakta olan 8 yaşlarındaki O.C.E., düşerek yaralandı ve okul yöneticileri tarafından hastaneye kaldırıldı.

• Saray Mahallesi Alibey Sokağında F.T. yönetimindeki 44 KV 253 plakalı araçla giderken, aniden yola çıkan 5 yaşlarındaki B.A.’ya çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Sivas Caddesi DSİ karşısındaki akaryakıt istasyonunun yıkama tesisinde otosunu yıkamakta olan 25 yaşındaki M.A.Ü., ayağının kayması sonucu düşerek yaralandı ve Devlet Hastanesi’nde tedavi edildi. Sivas Caddesi’ndeki evinde boya yaparken merdivenden düşerek yaralanan 53 yaşındaki N.Ç. de hastaneye kaldırıldı.

• İşten çıkarılma nedeniyle kızdığı H.T.’nin evine, 3 kişiyle birlikte gittiği öne sürülen A.K. adlı şahsın yanında bulunan ve dayısı olduğu iddia edilen şahsın, jiletle H.T.’yi tehdit ettiği bildirildi. Polis araştırmaya başladı.

• Polise başvuran 16 yaşındaki F.A., Vilayet arkasında otururken, M.K. adlı şahsın yanına gelip, kendisini tanıyormuş gibi konuşmaya başladığını ve tanımadığını söyleyince “Sen benim kız arkadaşımla çıkıyormuşsun. Sizi yüzleştireceğim” diyerek bir kafeye götürdüğünü, buraya gittiklerinde, “Telefonunu ver arayayıp” dediğini ve telefonu kullandıktan sonra iade etmediğini, ardından küfredip “Sen benim silahımı yakalattın. Getir silahımı al telefonunu” diye tehditte bulunduğunu öne sürdü. Yakalanan şahıs ifadesinde, telefonu zorla almadığını öne sürüp suçlamaları kabul etmedi ve serbest bırakıldı.

• İnönü Caddesi Temelli Pasajda T.K.’ya ait işyerine cep telefonu almaya gelen kimliği belirsiz şahsın, işyerinden bir adet cep telefonunu çaldığı bildirildi.

• 46 yaşındaki G.M.S., saat 21.30 sıralarında Devlet Hastanesi civarında yürürken, arkadan gelen tanımadığı bir şahsın kendisine tekme attığını, yere düştükten sonra da suratına tekme atan şahsın kaçtığını bildirdi. Şahıs hastanede tedavi edilirken, polis araştırmaya başladı.

• Çevreyolu’nda, saat 23.00 sıralarında fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştığı öne sürülen 19 yaşındaki N.B. hastaneye kaldırıldı. Genç kız ifadesinde, psikolojik tedavi gördüğünü, bir süre ilacını almadığını, tekrar aldığı ilaçların yan etki yaptığını ve intihar niyetinin olmadığını söyledi.

• Çavuşoğlu Mahallesi’nde oturan 41 yaşındaki T.P. adlı kadın, 5 yıllık eşi R.C.’nin her gün eve alkollü gelip, kendisini ve çocuklarını dövdüğünü, son olarak 03.00 sıralarında alkollü olarak gelip kapıyı zorladığını, açmayınca camı kırarak girdiğini ve tekrar dövdüğünü öne sürdü. Polis R.C.’yi arıyor.

• Yeni Sanayi Sitesi’nde M.Y. ve E.Y. adlı şahısların işyerlerinde kaçak elektrik kullandıkları yolunda TEDAŞ tarafından yapılan saptama üzerine, savcılıkça haklarında gerekli soruşturmaya başlandığı bildirildi.

• Melekbaba Mahallesi’nde oturan 20 yaşındaki M.Y. adlı şahsın, evinde kaçak elektrik kullandığı gerekçesiyle hakkında tutanak düzenleyen TEDAŞ yetkililerinin şikayeti üzerine ifadesi alınan M.Y., işsiz olduğu için faturaları ödeyemeyince, sayacının söküldüğünü, bunun üzerine elektrik kablosunu direk bağladığını, takdise bağlattığı borcunu düzenli olarak ödediğini söyledi.

• İnönü Mahallesi’nde oturan 32 yaşındaki B.C., 01.00 sıralarında polise başvurarak, eşi G.Ç.’nin sürekli kendisini dövdüğünü, bu nedenle mahkemelik olduklarını ve mahkemenin eşine 6 ay evden uzaklaştırma cezası verdiğini, eşinin kalacak başka yerinin olmaması nedeniyle evi paylaştıklarını, son olarak yine kavga ettiklerini ve eşinin kendisini ölümle tehdit ettiğini öne sürdü. Yakalanan eş, tartıştıklarını ancak tehdit etmediğini söyledi.

• Sanayi Sitesi’nde M.B. yönetimindeki 44 DK 438 plakalı arızalı kamyonu B.U. yönetimindeki 44 KU 695 plakalı traktörün çektiği, bu sırada traktörün aniden solun yol tarafına geçince devrildiği ve sürücüsünün yaralandığı bildirildi.

• Yeşiltepe Yeşilkaynak Mahallesi’nde saat 20.00 sıralarında sağ kolundan yaralanan H.A., önce Asker Hastanesi’ne kaldırıldı, buradaki ilk müdahalenin ardından Devlet Hastanesi’ne sevkedildi. H.A., evine giderken tanımadığı iki şahıs tarafından yaralandığını söyledi.

• Sıtmapınarı eski Terminal Caddesi’nde I.K. yönetimindeki 44 M 0034 plakalı minibüsle giderken, aracının freninin patlaması sonucu, kaldırımın kenarında yürüyen B.D.’ye çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Eski Terminal Caddesi’nde M.G.’nin yönetimindeki 44 AR884 plakalı otoyla A.G. yönetimindeki 44 M 0179 plakalı otoya çarptığı, kazada M.I. ve G.Y.’nin yaralandıkları bildirildi.

• Paşaköşkü Mahallesi 13. Sokakta F.D.’ye ait eve, kimsenin bulunmadığı bir sırada giren hırsızların, maaş kartları ile 1.050 Euro parayı çaldıkları belirtildi.

• Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün, yasadışı yollardan yurt dışına çıktığı ve arşiv incelemesinde pasaport kayıtları bulduğu belirlenen 25 yaşındaki N.Ç. (G) adlı bayan ile 28 yaşındaki H.K. adlı şahıs hakkında gıyaplarında yasal işlem yaptığı bildirildi.

• Arapgir ilçesi Kozluk mevkiinde N.D. yönetimindeki 20 NL 023 plakalı araca ile T.B. yönetimindeki kamyonun çarptığı, kazada 16 yaşındaki D.K. adlı kızın yaralandığı belirtildi.

• Polise başvuran 28 yaşındaki S.C. adlı kadın, 9 ay önce eşinden ayrıldığını ve 7 ay önce M.G. adlı şahısla tanıştığını, bu şahsın kendisini aynı işyerinde bulunan H.G. adlı kadın ve M.A. adlı şahısla birlikte Diyarbakır’dan Malatya’ya getirdiklerini, M.G.’nin kendisine tecavüz edip fuhuş için baskı yaptığını, buradan kaçarak bir süre saklandığını, şahsın kendisini bulup dağda bir eve götürdüğünü ve burada zorla ilişkiye girdiğini, fuhuşa zorladığını, daha sonra kaçtığını öne sürdü. M.A. ve H.G. yakalanırken, bunlar ifadeleri alındıktan sonra salıverildiler. Polis 24 yaşındaki M.G. adlı şahsı arıyor.

• 26 yaşındaki A.G. adına düzenlenmiş yeşil kart ile Devlet Hastanesi Doğum Servisi’ne yatan aynı yaştaki N.G. adlı kadının ibraz ettiği kartın kendisine ait olmadığı belirlenince, durum ilgili makamlara iletildi. Olayla ilgili ifadeleri alınan A.G. ve N.G. ile N.G.’nin eşi olduğu öğrenilen Z.G. adlı şahıs, ifadelerinde maddi durumlarının iyi olmaması nedeniyle bu yola başvurduklarını söylediler.

• Polise başvuran Ö.F.U. adlı şahıs, İzzetiye Mahallesi Atmalı Sokağındaki işyerine gitmek üzere evden ayrılan 18 yaşındaki kızı M.U.’nun eve geri dönmediğini, kızını işyerinde beraber çalıştığı 19 yaşındaki F.B.’nin kaçırmış olabileceğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• İçkili bir eğlence yerinde müzisyen olduğu belirtilen 26 yaşındaki İ.Y.’nin, 03.00 sıralarında aşırı alkollü olarak iş bitimi, B.Hüseyinbey Mahallesi’deki bir işyerinin camını kırdığı ve taşkınlık yaptığı bildirildi. Yakalanan şahsa, çevreyi rahatsız etme ve zarar verme yüzünden idari para cezası uygulandığı bildirildi.

• Polise başvuran 29 yaşındaki Z.K. adlı kadın, aralarında husumet olan şahsın ortağı M.A.’nın kendisini telefonla arayıp tehditte bulunduğunu öne sürürken, M.A. suçlamayı kabul etmedi.

• İnönü Kapalı Çarşısı’nda kuyumcu olan H.E. polise başvurarak, işyerine gelen 30-35 yaşlarındaki bir şahsın yüzüklere bakıp fiyat sorduğunu, yanında çalışan kişinin şahsa yüzükleri gösterdiğini, birşey satın almayan şahıs gittikten sonra bir yüzüğün eksik olduğunu gördüklerini ve kamera kayıtlarından 5 gram ağırlığındaki 22 ayar altın yüzüğün bu şahıs tarafından çalındığını saptadıklarını bildirdi. Polis kamera kaydına göre şahsın kimliğini belirlemeye çalışıyor.

• Akpınar Mahallesi Aslantepe Caddesi’nde 21.50 sıralarında meydana gelen kavgayla ilgili ifadesi alınan 38 yaşındaki R.K., polise verdiği ifadede, işitme engelli olduğunu ve 17 yıllık eşi aynı yaştaki İ.K. ile aralarında boşanma davası bulunduğunu, eşinin boşanmak istemediğini ve dava açtığından bu yana tehdit telefonu aldığını, son olarak eşgalini alamadığı, ancak engelli olduğunu anladığı kişilerce dövüldüğünü, bu şahısların eşinin akrabaları olduğu iddiasında bulundu. İ.K. ile akrabaları İ.Y. ve E.Ç. polise gelerek, suçlamaları kabul etmediler.

• Kiltepe Mahallesi’nde oturan 21 yaşındaki F.Y., birlikte yaşadığı B.Ç. adlı şahsın tartışma sırasında kendisini dövdüğünü, ancak şikayetçi olmadığını belirtirken, B.Ç. birkaç tokat attığını söyledi ve serbest bırakıldı.

• Gazi Mahallesi 100. Yıl Caddesi’nde 00.20 sıralarında 20 yaşlarındaki M.G. uğradığı bıçaklı saldırı sonucu ağır yaralandı. Yaralı Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, polis 18 yaşındaki Ö.G.’yi, olayda kullandığı bıçakla yakaladı.

• Savcılığa başvuran 30 yaşındaki F.B. adlı kadın, eşi Ö.B. ile aralarında boşanma davası bulunduğunu, eşinin boşanmak istemediğini ve dava açtığından beri telefonla kendisini tehdit ettiğini öne sürdü. 40 yaşındaki Ö.B. ise suçlamayı reddetti.

• Yeşiltepe Gazi Mahallesi’nde 01.20 sıralarında U.G.’ye ait evin camını sopalarla kırarak kaçan 3 şahıs, bir başka yaralama olayına karıştıktan sonra kendiliklerinden polise teslim oldular. Y.Ç., Y.A. ve İ.U. adlı şahıslar gönderildikleri mahkemece tutuklandılar.

• Yeşiltepe’de arızalı çapa motorunu sanayiye getirmekte olan Ş.D., motorun tekerinin çukura düşmesi ve devrilmesi üzerine yaralandı ve Beydağı Devlet Hastanesi’nde tedavi edildi.

• Tevfik Temelli Caddesi’nde Ş.D.’nin yönetimindeki oto ile giderken, aniden yola çıkan 8 yaşlarındaki B.C.Ç.’ye çarparak yaralanmasına yolaçtığı bildirildi.

• İsmetpaşa Caddesi Su Deposu önünde A.S. yönetimindeki oto ile giderken, 13 yaşındaki Ö.Ö.’ye çarptı ve yaralanmasına yolaçtı.

• İnönü Caddesi Sıtmapınarı civarında İ.Y. yönetimindeki motosiklet ile giderken, yolun karşısına geçmek isteyen 70 yaşındaki A.G.’nin ayağına çarptı ve yaraladı.

• Zaviye Mahallesi Tevfik Temelli Caddesi’nde R.T.’ye ait eve gündüz saatlerinde kapı kilidini kırarak giren hırsızlar 3.080 YTL para ile 1 adet altın bilezik çaldılar.

• Ataköy Mahallesi Akbay Caddesi’nde park halinde olan 36 yaşındaki S.A.’ya ait oto, çizilerek tahrip edildi ve polis araştırmaya başladı.

• Özalper Mahallesi’nde oturan 23 yaşındaki S.B.A., fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı ve Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• B.Mustafapaşa Mahallesi’nde oturan F.İ. adlı kadın, polise başvurarak, kapısını kilitlemeden komşusuna gidip 40 dakika sonra döndüğünde kapıyı aralık gördüğünü, ilk etapda evde herhangi bir olumsuzluk farketmediğini, daha sonra 2 cep telefonu, 1 yüzük, 2 kolyenin çalındığını anladığını bildirdi ve şikayetçi oldu.

• Paşaköşkü Mahallesi’nde oturan H.D. adlı şahıs, daha önce aynı işyerinde çalıştıkları M.T. adlı şahsın, telefonla arayıp 15-20 bin YTL para istediğini, parası olmadığını söylediğinde, kendisini ölümle tehdit ettiğini öne sürdü. Polis M.T.’yi arıyor.

• İnönü Mahallesi’de bir şahsın intihara kalkıştığı yolunda 00.10 sıralarında gelen ihbar üzerine giden polisler, 32 yaşındaki T.D. adlı şahsı, mutfakta tüpgazı açarak intihar etmek isterken buldu ve şahıs gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şahsın ifadesinde, bunalım nedeniyle intihar etmek istediğini söylediği öğrenildi.

• Garanti Bankası Dörtyol Şubesi’nde çalışan A.K.Ç., eşine aldığı cep telefonunun çalındığını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• İnönü Caddesi Sümerbank Fabrikası önünde M.Ş. yönetimindeki otoyla giderken, karşıdan karşıya geçmekte olan 21 yaşındaki E.T.’ye çarparak yaralanmasına neden oldu.

• İsmetpaşa Caddesi Aşağıbağlar Mahallesi’ndeki evinde fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkışan 23 yaşındaki S.K. adlı bayan, Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Zafer Mahallesi Sağlık Caddesi’nde 5 yaşlarındaki F.B., bir otonun çarpması sonucu yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Çocuğun annesi K.B., oğlunu ekmek alması için fırına gönderdiğini, karşıdan karşıya geçerken bir aracın çarptığını öğrendiğini bildirdi. Anne şikayetçi olmazken, polis çocuğa çarpan aracı ve sürücüsünü belirlemeye çalışıyor.

• Çöşnük Mahallesi Aytaçpaşa Caddesi’nde motosikletin çarptığı 17 yaşındaki A.Ö., Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Burada ifadesi alınan genç kız, arkadan gelen motosikletin hafif şekilde çarptığını, ilk anda herhangi birşeyi olmadığı için, motosiklet sürücüsünün olay yerinden ayrıldığını, bir süre sonra kolu ağrıyınca hastaneye başvurduğunu, şikayetinin olmadığını söylerken, polis araştırmaya başladı.

• Saat 19.40 sıralarında Kernek Parkı Şelale civarında bir kadının elinde bıçak ile kendisine ve çevresine zarar vereceği şeklinde yapılan ihbar üzerine giden polisler 26 yaşındaki G.K. adlı kadını ikna edemeyince, müdahalede bulundular. Bu sırada polis memuru S.G., elinden bıçakla yaralanırken, kadın Turgut Özal Tıp Merkezi Psikiyatri Servisi’ne kaldırıldı. Yaralı polis memuru ise şikayetçi olmadı.

• Polise başvuran 23 yaşındaki G.Ö. adlı bayan, saat 22.30 sıralarında işyerinden evine giderken Cengiz Topel Caddesi Mücelli Sağlık Ocağı civarında, arkasından gelen ve yanında durarak “Gideceğiniz yere kadar götüreyim..” gibi sözlerle rahatsız eden aracın plakasını vererek, sürücüsünden şikayetçi oldu. Polis plakaya göre, şahsı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Uçbağlar Mahallesi’nde A.K., aileve nedenlerle ağabeyi A.K. tarafından dövüldü. En küçük kardeş E.K.’nin ise, dayak yiyen ağabeyinin ayağına doğru kuru sıkı tabancayla ateş ettiği öne sürüldü. Polis olayla ilgili araştırmaya başladı.

• Tekmezar Mahallesi İmamoğlu Sokakta oturan 38 yaşlarındaki N.D.’nin, ailevi nedenlerle bunalıma girerek fazla miktarda hap için intihara kalkıştığı bildirildi.

• Başharık Mahallesi 16. Sokakta oturan F.Ş.’nin evine gündüz saatlerinde giren hırsızlar, 1 adet cep telefonunu çalarak kaçtılar.

• Bir depoda çalışan E.A. adlı 28 yaşındaki bayan, polise başvurarak, tanımadığı bir şahsın kendisini telefonla arayıp rahatsız ettiğini, şahısla buluşmak için randevulaştıklarını belirtti ve buluşma yerinde polislerin de bulunarak, şahsı yakalamasını istedi. 45 yaşlarındaki H.K. adlı şahsın, buluşma yerine geldiğinde polis tarafından yakalandığı bildirildi.

• Tandoğan Mahallesi Okul Sokakta park halinde olan 44 KA 416 plakalı oto, gece çalındı ve bir süre sonra Şehit Fevzi Mahallesi’nde terkedilmiş olarak bulundu.

• Yeşiltepe Tektut mevkiinde 23.50 sıralarında F.F.T. ve M.K. adlı şahısları dövdüp bıçakla yaralayan T.E.K, İ.U., Y.H. ve Y.Ç. adlı şahıslar yakalandılar ve tutuklandılar.

• 100. Yıl Sanayi Sitesi’nde oto tamiri yüzünden S.Ç., F.Ç., H.Ç. ve Y.D. ile karşı tarafta yer alan M.K., İ.M. ve A.K. adlı şahıslar kavga edip birbirlerini dövdüler. Polis olaya müdahale ederken, şahıslar birbirlerinden şikayetçi olmadılar.

• Yeşiltepe Hocaahmet Yesevi Mahallesi’nde oturan 51 yaşındaki K.A. adlı kadının, evinin bahçesinde akrep tarafından sokulduğu ve komşuları tarafından hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

• Yeşilkaynak Mahallesi’nde oturan 19 yaşındaki B.Ö.’nün fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştığı ve yakınları tarafından hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

• Taştepe Mahallesi’nde 16 yaşlarındaki F.B. adlı genç kız, intihara teşebbüs gerekçesiyle ailesi tarafından Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, genç kız ağrıları nedeniyle 4 adet hap içtiğini söyledi.

• Melekbaba Mahallesi 4. Caddede park halinde olan S.B.’ye ait 44 AC 575 plakalı araçtan 1 adet CD çalar çalındı.

• Paşaköşkü’nde oturan 26 yaşındaki G.K. adlı bayan, savcılığa başvurarak Mart ayından bu yana cep telefonunu arayan tanımadığı şahısların kendisine tacizde bulunduklarını, bu kişilerin belirlenerek yakalanmalarını istedi. Polis araştırmaya başladı.

• Mimarsinan Caddesinde S.G.’ye ait internet kafenin 23.55 sıralarında camı kırıldı. İşyeri sahibi ifadesinde, camın atılan demir profil nedeniyle kırıldığını, kimin attığını görmediğini, komşusunu kovalayan iki kişiden şüphelendiğini belirtirken, polis bu şahısları belirlemeye çalışıyor.

• İsmetiye Mahallesi’nde oturan 40 yaşındaki P.K., polise başvurarak evde olmadığı gündüz saatlerinde giren hırsızların sandık içerisindeki 200 YTL’sini çaldıklarını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Savcılığa başvuran 61 yaşındaki M.Y.P. adlı şahıs, daha önce gayrı resmi olarak yaşadığı 40 yaşındaki S.A.’dan olma 7 yaşındaki oğlu M.B.P.’nin, sabah saatlerinde N.Y. ile birlikte okula gitmekte iken, Nuriye Mahallesi Yeni Sokak üzerinde kimliği belirsiz 2 kişi tarafından bıçak tehdidiyle kaçırıldığını, ayrıca N.Y.’nin dövüldüğünü, çocuğunun annesi S.A.’dan şüphelendiğini, kadının şu anda İstanbul’da H.E.’ye ait evde kaldığını ve S.Ç. diye tanınan kadın ve T.S. adlı şahsın da olayda yardım ve aracılık ettiklerini öne sürdü. Polis, olayla ilgili araştırmaya başladı.

• Niyazi Mahallesinde H.A. yönetimindeki 44 KN 279 plakalı otoyla giderken, bisikletiyle aniden yola çıkan 9 yaşlarındaki M.S.Y.’ye çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Özalper Mahallesi’nde M.T.’ye ait inşaattan 420 adet kalorifer nipeli, 420 adet radyatör kuyruklu dirseği ile 420 adet kalorifer musluk vanası çalındı.

• Niyazi Mısri Caddesi’ndeki bir işyerinde, ailevi nedenlerle bunalıma giren 20 yaşlarındaki A.D. adlı bayan, bıçakla bileğini keserek intihara kalkıştı.

• Akçadağ ilçesi Başpınar Mahallesi’nde bahçe sulama suyu yüzünden çıkan kavgada O.I. ile F.İ. ve A.İ.’nin birbirlerini döverek yaraladıkları bildirildi.

• Battalgazi Dolamantepe Mahallesi’nde R.B.’ye ait eve gündüz giren hırsızlar 2 çeyrek altın, 1 çift altın küpe ile 4 adet altın yüzük çaldılar.

• Doğanşehir ilçesinde 17 yaşlarındaki A.B. ve K.K. arasında “kız yüzünden” çıkan kavgaya karışan ve birbirlerini döven F.Ç., N.B., F.K., S.B., K.B., E.D., S.T., M.G., Y.B. ve S.Ö. de yakalandı. Kavga eden ve çoğunluğunun lise öğrencisi oldukları belirlenen 12 gencin Doğu Mahallesi’ndeki olaydan dolayı birbirlerinden davacı olmadıkları, ifadeleri alındıktan sonra polis merkezinden salıverildikleri bildirildi.

• Doğanşehir ilçesi Karşıyaka Mahallesinde, Devlet Hastanesi’ndeki işine gitmekte olan 23 yaşındaki sekreter Nurcan A.’ya saldırarak jilet ile yüzünden yaralayan 28 yaşındaki B.A. adlı şahsın polis tarafından yakalandığı, gönderildiği adliyece serbest bırakıldığı bildirildi.

• Yeşilyurt ilçesi Hıroğlu Mahallesi’nde A.G.E. adlı kadına ait tuhafiye dükkanına gelen hırsız, 20 adet 100 ve 9 adet 250’lik telefon kontürü ile 160 YTL parayı çalarak kaçtı. Polis, hırsızın kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Şahnahan Kasabası Metehan Mahallesinde 10 yaşındaki M.E., kavga sonucu 16 yaşındaki Y.Y.’yi, “kelebek” diye adlandırılan bıçakla sağ baldırından yaraladı ve kaçtı.

• Merkez Erenli beldesinde oturan 62 yaşındaki H.A., 14.00 sıralarında kayısı bahçesini sulamak amacıyla bahçedeki su kuyusunun başındaki dinamoyu çalıştırmak isterken, ayağının kayması sonucu 3 metre genişliğinde ve 15 metre derinliğindeki kuyuya düşerek boğuldu. Yaşlı şahsın cesedi Malatya Belediye İtfaiyesi Sualtı Kurtarma Timi tarafından çıkarıldı.

• Akçadağ İlçesinin Esenbey köyündeki kayısı bahçesinden köy merkezine gelmekte olan A.Ö. yönetimindeki 34 PKT 90 plakalı 1993 model Şahin marka otoyu, hararet yapınca yolun kenarına parketti. Bu sırada aracın LPG girişi aniden alev aldı ve araç tamamen yandı.

• Akçadağ ilçesi Yağmurlu Köyü’nde oturan 51 yaşlarındaki M.Ö.’nün, bahçesinde esrar hammaddesi olan hint keneviri bitkisi yetiştirdiği yolundaki ihbar üzerine yapılan denetimde, kayısı bahçesi ile mısır tarlası ve sebzelerin içerisine dikilmiş vaziyette 3.515 kök hint keneviri bulundu, sökülerek imha edildi, şahıs gözaltına alındı.

• Turgut Özal Tıp Merkezi ana kapısından çıkış yapmakta olan Mehmet Dengiz yönetimindeki belediye otobüsüne, Hacı Güneş yönetimindeki otomobil arkadan çarptı ve otomobilde hasar meydana geldi.

• Battalgazi ilçesi Hasırcılar Beldesi Karşıyaka Mahallesi Kıraç mevkiinde 50 yaşlarındaki M.G., rençberi olduğu kayısı bahçesinde çapa makinesi ile çapa yaparken, geri manevra esnasında her iki ayağını da makinenin bıçaklarına kaptırdı. Çevredeki vatandaşların müdahalesiyle makineden kurtarılan M.G.’nin sağ ayağının diz altından koptuğu, sol ayağında da yaralar bulunduğu ve Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırıldığı bildirildi.

• Yakınca Kasabası civarındaki bir kömür işletmesinde çalışan işçiler arasında çıkan tartışmada M.O. ve N.T.’nin, A.A.’yı yumrukla dövdükleri ve hafif yaraladıkları bildirildi.

• Hekimhan ilçesi Çanakpınar Köyü Çay mevkiiende A.Y. traktörle çalışırken, engebeli yolda traktör şarampola yuvarlandı ve sürücü yaralandı.

• Malatya il merkezinin güvenlik sorumluluğu jandarmaya ait olan Kaynarca Mahallesi’nde, 8 yaşlarındaki K.A.’nın, evinin arka kısmında kuru otların arasında çakmakla oynarken, otların ateş aldığı ve alevlerin çocuğun babası V.A.’ya ait, arka kısmı yol seviyesi ile aynı olan evin çatısının yanmasına yolaçtığı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız