SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Yenihamam Mahallesi Küpçüler Sokağında 10.00 sıralarında, kavga eden iki şahsı ayırmaya çalışan 44 yaşındaki N.K.’nın cebindeki 3 bin YTL para, bu şahıslar tarafından yankesicilik yoluyla çalındı. N.K.’nın durumu farketmesi üzerine, Diyarbakır nüfusuna kayıtlı olduğu belirlenen şüphelilerden 21 yaşındaki İ.B. çevredeki vatandaşların yardımıyla yakalanarak polise teslim edilirken, kimliği belirlenemeyen diğer yankesici parayla birlikte kaçtı. Yakalanan ve suç ortağının adını vermeyen şahıs tutuklanırken, diğer yankesicinin kimliğinin belirlenmesine ve yakalanmasına çalışılıyor.

• Savcılığa başvuran E.E. adlı 33 yaşındaki şahıs, Ö.K.’ye ait işyerinde çalışmaya başladıktan sonra bu şahsın sigortalı yapmak üzere nüfus cüzdanını alıp vermediğini, daha sonra nüfus cüzdanındaki resmin değiştirilmiş olduğunu farkettiğini öne sürerek şikayetçi olurken, Ö.K., suçlamayı kabul etmedi ve E.E.’nin kendisini dolandırdığı iddiasında bulundu.

• Devlet Hastanesi polis noktasında görevli olan G.G. adlı polis memuru, oto parkta trafik kazası olduğunun söylenmesi üzerine gittiğinde, buradaki O.C. adlı şahsın kendisine müdahale edip engellemeye çalıştığını, uyarınca da hakarette bulunduğunu iddia etti. Yakalanan O.C., adliyece serbest bırakıldı.

• Zafer Mahallesi 13. Sokakta 29 yaşındaki M.Z.H. adlı Kurtalan doğumlu şahsın evinin balkon duvarına ve salonuna 00.05 sıralarında ateş edildiği bildirildi. Duvarda ve salon camına 2 kurşun isabet ettiği, araştırmanın sürdüğü bildirildi.

• Zafer Mahallesi 8. Sokakta C.K.’ya ait eve girildiği, evin dağıtıldığı ancak herhangi birşey çalınmadığı belirtilirken soruşturma sürüyor.

• Başharık Mahallesi İnönü İlköğretim Okulu yanındaki parkta 20.20 sıralarında 17 yaşlarındaki S.A.M. ve A.K. adlı gençler, belirlenemeyen bir nedenle 19 yaşlarındaki K.K. ile açık kimlikleri saptanamayan S. ve C. Adlı şahıslar tarafından dövüldü.

• Beydağı Mahallesi 13. Sokaktaki parkta oturan 15 yaşlarındaki M.D. adlı kız, tanımadığı kişilerle birlikte oturduğu gerekçesiyle amcası olduğu bildirilen 29 yaşındaki M.D. tarafından dövülerek yaralandı.

• Dernek Mahallesi Bolluk Sokakta M.G.’ye ait evin çatısından gündüz saatlerinde 3 adet bakır leğenin çalındığı bildirildi.

• Beydağı Mahallesi 14. Sokakta 45 yaşlarındaki A.T.’nin, kilitlemeden bıraktığı 44 EE 527 plakalı motosiklet ile motosikletin sepetinde bulunan 1 adet zurnanın çalındığı bildirildi. Polis, olayla ilgili olarak M.K. adlı zanlıyı arıyor.

• Fuzuli Caddesi’nde E.Y.’ye ait telefon bayiinde, işyeri sahibinin masa üzerinde bıraktığı cep telefonu çalındı. Polis araştırmaya başladı.

• Kırçuval Mahallesi’nde F.Y.’nin oğluna ait olan ve evin bahçesinde bırakılan bisikletin gece çalındığı bildirildi.

• Hamidiye Mahallesi Bakırcılar Çarşısı’ndaki bir kahvehanede oyun oynadığı masadan kalmak isteyen R.K.’nın, kahvehane sahibi K.T. tarafından, tartışma sonucu yumruklandığı bildirildi.

• Saray Mahallesi’ndeki işyerinde M.Ş. ile S.M. ve H.D. arasında alacak verecek yüzünden kavga çıktığı ve şahısların birbirlerine karşılıklı hakaret ettikleri belirtildi.

• Çevreyolu Sanayi kavşağında 22.00 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 25 yaşındaki M.D. adlı şahıs, eşinin kullandığı 44 FY 756 plakalı araç ile Ankara yönüne giderken, daha önceden tanıdığı V.P. ve İ.Ö. adlı şahısların aracın önünü keserek inmesini istediklerini, bu sırada V.P. adlı şahsın elindeki satırı sallayarak kendisini sol elinden, sırtından yaralayıp, araca zarar verdiğini, İ.Ö.’nün ise bıçak salladığını bildirdi. 17 yaşlarındaki V.P. ve İ.Ö. adlı şahıslar, yakalandıktan sonra Çocuk Şubesi’ne teslim edildiler ve gönderildikleri adliyece salıverildiler.

• Çevreyolu Sanayi Sitesi kavşağı civarındaki trafik kazası ve kavgayla ilgili ifade veren 25 yaşındaki M.C., yönetimindeki 44 ED 115 plakalı oto ile saat 19.40 sıralarında Ankara yönüne giderken, bir otonun aracının çağ arka kısmına çarptığını, durmayarak Sıtmapınarı yönüne gittiğini, trafik ışıklarında durduğu sırada aracına çarpan otodaki içi kişinin araçtan inip kendisini dövdüklerini, pantolonunun cebine ellerini uzattıklarını, aracının kontak anahtarını alacakları sırada otoyu hareket ettirip kaçtığını, daha sonra 250 YTL parasının olmadığını farkettiğini belirterek şikayetçi oldu. Polis yaptığı araştırma sonucu plakası verilen aracı ve sahibini buldu. Bu araçta hasar olmadığı, ayrıca saldıranların da bu aracın gerçek sahibinin olmadığının anlaşılmasıyla, şikayetçinin plakayı yanlış aldığının anlaşıldığı, kendisinin de yanlış plaka almış olabileceğini söylediği belirtildi. Polis, olayla ilgili araştırmayı sürdürüyor.

• İnönü Mahallesi’ndeki bir lokantada 01.30 sıralarında “kız” yüzünden 37 yaşındaki H.İ. ile aynı yaşlardaki K.T. ve M.M. adlı şahıslar arasında kavga çıktığı, şahısların birbirlerini dövdükleri, ancak birbirlerinden şikayetçi olmadıkları bildirildi.

• Çavuşoğlu Mahallesi 1. Sokakta park halinde olan E.S.’ye ait 44 HA 182 plakalı minibüsün teybinin çalındığı bildirildi. Aynı bölgede aynı saatlerde A.S.B.’ye ait 44 HA 060 plakalı minibüsten de teyp çalındığı belirlendi. Polis araştırmaya başladı.

• Halfettin Mahallesi’ndeki Adliye Sarayı civarındaki bir iş merkezine B.Ö. adlı şahsın bıraktığı bisiklet çalındı.

• Hacıabdi Mahallesi’nde 15.00 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 52 yaşındaki M.B. adlı kadın, evine zorla giren 22 yaşındaki C.C. adlı şahsın, elindeki tabancayı kafasına dayayarak, tehdit yoluyla 4 bin YTL istediğini, evin içinde ateş ettiğini ve eşyalara zarar verdiğini anlattı. Polis olayda kullanılan silahın kuru sıkı olduğunu belirtirken, zanlıyı yakalamaya çalışıyor.

• İnönü Caddesi Dörtyol mevkiindeki S.D. adlı bayanın sorumlu olduğu mağazaya girerek, “tırnakçılık” diye tanımlanan yöntemle para çalan Kayseri-Kocasinan nüfusuna kayıtlı 12 yaşındaki Y.P. kız ile Osmaniye nüfusuna kayıtlı 24 yaşındaki Z.K. adlı kadın işyeri görevlileri tarafından yakalanarak polise teslim edildiler. Bu şahıslardan Z.K. tutuklandı.

• Zapçıoğlu Caddesi’nde oturan A.P. ve babağı H.Y.P., polise başvurarak, herhangi bir borçları olmamasına rağmen A.K. adlı şahsın 750 YTL alacağının olduğu iddiasıyla para vermeleri için kendilerini tehdit ettiğini öne sürerken, yakalanan zanlı suçlamayı kabul etmedi.

• Niyazi Mısri Caddesi’nde E.E.’ye ait işyerinden 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet dijital fotoğraf makinesi ile 1.000 YTL değerindeki musluklar çalındı.

• Niyazi Mahallesi Niyazi Sokakta G.Y.’ye ait işyerinin deposundan 500 YTL değerinde su hortumu, 20 banyo bataryası, 15 lavabo musluğu, 20 tuvalet taşı, 10 adet ayaklı lavabo ile 1.200 YTL değerindeki vanalar gece yarısı çalındı.

• Darende ilçesi Ayvalı Kasabası Karanlıkdere mevkiinde H.K. yönetimindeki 44 KH 562 plakalı oto ile M.P. yönetimindeki 01 BL 243 plakalı motosiklet çarpıştı ve motosiklet sürücüsü hafif yaralandı. Motosiklet sürücüsünün alkollü olduğu belirlendi.

• Darende ilçesi Heyiketeği Mahallesi’nde oturan 41 yaşındaki F.Y., polise başvurarak kızları ile birlikte halı yıkarken, yanlarına kızlarının arkadaşı olan 16 yaşındaki Y.I. adlı kızın geldiğini, birlikte yemek yedikleri sırada, Y.I.’nın, çantasındaki telefonu alarak aniden kaçtığını öne sürdü. Yakalanan Y.I. suçlamayı kabul etmedi.

• Doğanşehir ilçesi Yeni Mahalle’de para yüzünden çıkan tartışma sonucu annesi A.T., babası İ.T., kardeşleri E.T. ve R.T.’yi dövdüğü öne sürülen H.T. gözaltına alındı.

• Ferhadiye Mahallesi’nde 01.30 sıralarında İ.Ç.’nin sorumluluğundaki işyerinin tabelası kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yakıldı.

• Cezmi Kartay Caddesi’nde S.G.’ye ait işyerinden cep telefonu ve banka kartı çalındığı bildirildi. İşyeri sahibi daha önce de bir hırsızlığa karışan Y.E.’den şüphelendiğini öne sürerken, bu kişi suçlamayı kabul etmedi.

• Hasan Varol Mahallesi 3. Sokakta M.E.K. yönetimindeki 34 UF 2099 plakalı otoyla giderken aniden yola çıkan 5 yaşlarındaki R.İ.’ye çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Göztepe Mahallesi’nde Y.K. yönetimindeki 44 AP 419 plakalı oto ile giderken sokaktan çıkan C.K. yönetimindeki bisiklete çarptı ve bisiklet sürücüsü yaralandı.

• Yeşiltepe Yolu’nda 00.15 sıralarında meydana gelen kavgayla ilgili ifadesi alınan V.Ö. ve B.K. adlı şahıslar, işyerlerinin önünde aileleri ile otururken, oradan geçmekte olan İ.M.Y., H.A. ve M.Y. adlı şahısların, “Ne o karı mı satıyorsunuz?” diyerek yanlarına geldiklerini, zorla işyerine girdiklerini, ellerindeki bira şişesi ve bıçaklarla duvarlara zarar verip, araçlara tekme attıklarını, ağza alınmayacak küfürler ettiklerini, B.K.’yı dövdüklerini anlattılar. Yakalanan zanlılar, suçlamaları kabul etmediler ve ifadeleri alındıktan sonra savcının talimatıyla salıverildiler.

• Adliye Binası yanındaki açık oto parkta 03.00 sıralarında S.K. ile K.S. ve C.O. adlı şahıslar arasında kavga çıktığı, şahısların birbirlerini dövdükleri, olaya müdahale eden polisin şahısları 1 sopa ve 2 bıçakla yakaladıkları, adliyeye verilen zanlıların serbest bırakıldıkları bildirildi.

• Yeşiltepe Fatih Mahallesi’nden 21.00 sıralarında yaralı olarak Beydağı Devlet Hastanesi7ne getirilen 37 yaşındaki C.B., annesinin Turgut Özal Tıp Merkezi’nde tedavi gördüğünü, ziyaretine gittiğini, döndüğünde üzüntüye kapıldığını, bıçağı boğazına dayayıp “biraz kesiğe” neden olduğunu, daha sonra hastaneye geldiğini anlattı. Soruşturma sürüyor.

• Çevreyolu Eski terminal karşısında minibüs bekleyen M.A.K.’ye, İ.A. yönetimindeki motosikletin çarparak yaralanmasına yolaçtığı bildirildi.

• İnönü Mahallesi İstasyon Caddesi’nde N.D. yönetimindeki 21 EN 783 plakalı oto ile giderken, yola çıkan 8 yaşlarındaki B.Z.’ye çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Şeyhbayram Mahallesi’nde kadınlar arasında çıkan ve eşlerin de katıldığı kavgayla ilgili ifade veren A.A. adlı kadın, B.E. ‘nin yanı sıra S.B. ile de alt üst komşu olduklarını, S.B. ile sürtüşme olduğunu, balkonda halı silkerken, komşusunun kendisine hakaret ettiğini, bunun üzerine kendisinin de komşusunun üzerine su attığını, komşusunun da kendisine süs vazosu attığını, küfür ve hakaret eden S.B.’den şikayetçi olduğunu söylerken, S.B. adlı kadın da ifadesinde, A.A.’nın çamaşır astığı zaman sürekli halı silktiğini, kendisinin buna kızdığını, kızınca da komşusunun kendisine küfrettiğini, taşla camlarını kırdığını bu nedenle B.E. ve A.A.’dan şikayetçi olduğunu öne sürdü. Soruşturma sürüyor.

• B.Mustafapaşa Mahallesinde saat 22.00 sıralarında bıçakla yaralanmış olan 22 yaşındaki A.A., Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan araştırmada, olayın zanlısının 23 yaşındaki A.A. olduğu belirlendi ve bu şahısın aranmasına başlandı.

• Tevfik Temelli Caddesi’nde oturan T.K. polise başvurarak, G.G. adlı şahsın kendisi yokken evinin kapısını tekmeleyip eşinin üzerine yürüdüğünü, daha sonra bahçede karşılaştıklarında kendisini de yumruklamaya kalkıştığı iddiasıyla şikayetçi oldu. Polis, kaçtığı bildirilen G.G.’yi arıyor.

• Koyunoğlu Mahallesi 4. sokaktaki evde 23.30 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifade veren 25 yaşındaki A.K. adlı şahıs, eşi M. İle aralarında boşanma davası olduğunu ve mahkeme için Malatya’ya geldiğini, eşine barışma teklif ettiğini, ancak kayınpederi M.K. ile kayınbiraderi M.K.’nın, kendisine hakaret ettiklerini, dövdüklerini öne sürdü. Baba oğul ise suçlamayı kabul etmediler.

• Savcılığa başvuran K.B. adlı şahıs, 19 yaşındaki kızı G.B.’nin, Ü.Ö. adlı şahısla nişanlı olduğunu, kızının iki gün önce nişanlısı ile tartıştığını, daha sonra görüşmek için İstasyon Virajı’ndaki Dede Korkut Parkı’na gittiğini ve geri dönmediğini, kızının zorla kaçırılmış olduğunu bildirdi. Polis araştırmayı sürdürürken, genç kızın Ü.Ö. ile evlendiğini belirledi. K.B. de daha sonra polise başvurarak, kızının evlendiğini öğrendiğini ve şikayetinden vazgeçtiğini bildirdi.

• Eski terminal içerisinde kavga eden A.K. ve Ö.G. adlı şahıslara polis müdahale etti. İki şahsın bir gün önce de kavga edip adliyelik oldukları, ikinci olay nedeniyle birbirlerinden şikayetlerinin olmadığını söyledikleri bildirildi.

• MAŞTİ Terminalinde M.U.’ya ait işyerine telefon için gelen M.O. adlı şahsın, işyeri sahibine ait cep telefonunu alarak kaçmaya başladığı, işyeri sahibi tarafından yakalanıp polise teslim edildiği ve ifadesi alındıktan sonra savcının talimatı doğrultusunda salıverildiği öğrenildi.

• Zaviye Mahallesi Ancarlı Sokağında A.Y.’ye ait eve gündüz saatlerinde giren hırsızlarca 3 adet altın bilezik çalındı.

• Niyazi Mahallesinde 36 yaşındaki S.Y. adlı kadının, tartışma sonucu 56 yaşındaki eşi S.B.Y. tarafından dövülerek yaralandığı, şahsın gözaltına alındığı bildirildi.

• Koyunoğlu Mahallesi&nde, 17 yaşlarındaki Y.Y., belirlenemeyen bir nedenle M.İ. ve Ö.İ. adlı iki kardeş tarafından dövüldü.

• Hasanbey Caddesi’nde B.P. yönetimindeki 44 AV 416 plakalı oto ile giderken H.İ.M. yönetimindeki plakasız motosiklete çarparak yaralanmasına neden oldu. İki şahsın da “hafif” alkollü oldukları belirtildi.

• Darende ilçesi Heyiketeği Mahallesi’nde M.G. ile N.T. arasında “kız” yüzünden çıkan kavaya Y.K., Ö.K. ve A.T.’nin de karıştıkları, M.G.’nin bu şahıslar tarafından dövüldüğü bildirildi.

• Darende’nin Heyiketeği Mahallesi’nde oturan H.K. adlı şahıs, polise başvurarak, evine zorla girmeye çalışan M.G., Ş.G., Ç.G. ve S.D. adlı şahıslardan şikayetçi oldu.

• Hekimhan ilçesi Bağyolu Mahallesindeki olayla ilgili ifadesi alınan H.G., oğlu O.G. ile Ş.Y. arasında alacak verecek kavgası çıktığını, olayda Ş.Y.’nin kafasından yaralanmış olduğunu öğrendiğini, Ş.Y.’nin oğlu E.Y.’nin av tüfeği ile eve gelip kendisini bacağından yaraladığını anlattı. Polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

• Pütürge ilçesi Taşbaşı Mahallesi’nde oturan A.A., polise başvurarak gece 24.00’de eve geldiğinde 13 yaşındaki kızının odasının ışığının yandığını gördüğünü, ders çalıştığını düşünerek bakmadığını ve sabah kalktığında kızının evde olmadığını farkettiğini, kızının zorla kaçırılmış olabileceğini bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis araştırmaya başladı.

• Göztepe Mahallesi 5. Sokak üzerinde İ.A. yönetimindeki motosikletle giderken, önüne çıkan 3 yaşlarındaki E.N.E.’ye çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Savcılığa başvuran M.G. adlı şahıs, dershane ve yurtta kalmak üzere anlaştığı M.T.İ.’ye 2.000 YTL ödediğini, geri kalan 400 YTL’yi ödeyemediği için bu kişinin kimliğine el koyduğunu öne sürerken, M.T.İ. suçlamayı kabul etmedi, uzun süredir borcun ödenmemesi üzerine M.G.’nin abisine bilgi verdiğini, abisinin parayı kendisine iletilmek üzere M.G.’ye verdiğini öğrendiğini, ancak şahsın parayı getirmediğini söyledi. Soruşturma sürüyor.

• Savcılığa başvuran H.T. adlı şahıs, alacaklı olduğu A.T.’nin borcunu ödemediği için icra yoluyla tahsilat yaptığını, bu şahsın azmettirmesiyle H.K. adlı şahsın kendisini telefonla tehdit ettiğini öne sürdü. H.K. suçlamayı kabul etmedi. Polis A.T.’yi arıyor.

• Zafer Mahallesi Badıllı Sokakta M.G.K.’ya ait evin kömürlüğündeki 1 adet bakır kazan ile 1 adet bakır teştin çalındığı, olayla ilgili E.A. ve M.P.’nin yakalandığı, şahısların adliyece serbest bırakıldığı bildirildi.

• Başharık Mahallesi’nde oturan 31 yaşındaki M.E.’nin, ailevi nedenler ve işsizlik yüzünden bunalıma girip bıçakla kendisini karnından yaraladığı ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

• Çevreyolu’nda R.Ş. ile Ö.A. adlı şahıslar arasında yol verme yüzünden kavga çıktı ve şahıslar birbirlerini dövdüler.

• Fırat Mahallesi’nde park halinde olan C.K.’ya ait kamyonun deposundan gece yarısı 350 litre mazotun çalındığı bildirildi.

• İstiklal Mahallesi İmamoğlu Sokağında oturan D.D., saat 15.00 sıralarında evinde sesler duyunca polise haber verdi ve gelen polisler Diyarbakır nüfusuna kayıtlı 18 yaşlarındaki K.S.’yi yakaladılar. Evden herhangi birşey çalınmadığı belirlenirken, adliyeye verilen şahıs serbest bırakıldı.

• 02.30 sıralarında polise başvuran 27 yaşındaki H.S.Ö. adlı şahıs, N.Ö. adlı şahsın otosuna binerek kendisini eve bırakmasını söylediğini, evinin önünde durduklarında şahsın anahtarı aldığını, daha sonra Ü.K., M.M.G. ve M.E. adlı şahısların da geldiğini, bu kişilerin kendisini Orduzu Pınarbaşı civarında ıssız bir yere götürdüklerini, dövdüklerine ve kafasına silah dayayarak toplam 50 bin YTL tutarında 5 adet senet imzalattıklarını öne sürdü. Polis Ü.K, N.Ö. ve M.M.G.’yi yakaladı ve ifadeleri alınan bu şahıslar savcı talimatıyla salıverilirken, M.E. adlı firari aranıyor.

• Akpınar Mahallesi’ndeki bir işyerinde R.Ö.’nün şarj için prize takılı bıraktığı cep telefonu ile kartının çalındığı bildirildi.

• Tandoğan Mahallesinde oturan 17 yaşındaki G.G.’nin, erkek arkadaşından ayrılması nedeniyle bunalıma girip intihara kalkıştığı ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

• Zafer Mahallesi Badıllı Cami Sokakta L.D. yönetimindeki oto ile giderken yol kenarında yürümekte olan 33 yaşındaki F.B. adlı kadına çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde, 16 yaşındaki Ö.K.’nin kuru sıkı tabancayı elinden alan annesi F.K.’dan silahı almaya çalışırken silahın ateş aldığı ve annesinin kafasından hafif yaralandığı, şahsın kuru sıkı silahıyla birlikte yakalandığı bildirildi.

• Hacıabdi Mahallesinde oturan 17 yaşındaki M.A.’nın ilaç içerek intihara kalkıştığı ve babası tarafından hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

• Polise başvuran 49 yaşındaki N.K., öğretmen olduğunu ve öğrencilerinden 15 yaşındaki Y.Y.’nin kendisini tehdit edip dışarıya çağırdığını, dışarıya çıktığında S.K.’nin de beklediğini gördüğünü, bu iki şahsın kendisini ittirip düşürdüklerini ve vurmaya yeltendikleri sırada diğer öğrencilerin araya girdiğini belirterek şikayetçi oldu. N.K. daha sonra şikayetinden vazgeçti.

• Polise başvuran 72 yaşındaki R.T., torunu 31 yaşındaki H.T. ile alacak verecek davası bulunduğunu, Sıtmapınarı’nda karşılaştıklarında, torununun kendisini yere iterek düşürdüğünü öne sürdü ve şikayetçi oldu. Daha sonra polise gelen H.T. ise suçlamayı kabul etmedi.

• Şifa Mahallesi’nde K.Y. yönetimindeki TIR ile giderken, yandan açılan kapak yol kenarında yürüyen 27 yaşındaki Ç.E. adlı kadına çarparak ağır yaraladı. Kapak ayrıca M.A.’ya ait araca da zarar verdi. Soruşturma sürüyor.

• Malatya Lisesi’nden yaralı olarak Devlet Hastanesi’ne getirilen 15 yaşındaki Y.K.’nın kesici ya da delici aletle yaralandığı belirlenirken, yaralı olayın kendi dikkatsizliğinden kaynaklandığını öne sürdü ve kimseden şikayetçi olmadı.

• Hekimhan ilçesi yakınlarındaki bir petrol istasyonunda S.B. ile A.A. adlı şahısların, aralarındaki husumet yüzünden kavga edip birbirlerini dövdükleri belirtildi.

• Kale ilçesi Kumluyazı Mahallesi’nde H.T. adlı şahıs kayısı bahçesinde çim biçme makinesi ile çalışırken, makineden çıkan kıvılcımlar otları tutuşturarak yangına yolaçtı.

• 23.10 sıralarında 155 polis imdat telefonunu arayan 20 yaşlarındaki D.Ç., Çöşnük Mahallesi Aytaçpaşa Caddesi’ndeki bir evde zorla alıkonulduğunu bildirdi. Polis, belirtilen adrese giderek D.Ç.’yi kurtarırken, bu bayan polise verdiği ifadede, 32 yaşındaki M.Ç.’nin fuhuş yapmak amacıyla evde zorla kendisini tuttuğunu ve dövdüğünü öne sürdü. Polis M.Ç.’yi arıyor.

• Kırçuval Mahallesi Nebioğlu Sokağında park halinde olan N.O.’ya ait 34 AK 4543 plakalı araca çeşitli yerleri çizilerek zarar verildi.

• Fuzuli Caddesi’ndeki bir işyerindeki kavgayla ilgili ifadesi alınan 22 yaşındaki N.Ç. adlı kadın, 5 yıllık eşi olan ve sorunlar nedeniyle 1 aydır ayrı yaşadığı eşi H.Ç.’nin kendisini dövüp hakaretlerde bulunduğunu bildirdi. Polis H.Ç.’yi arıyor.

• Polise başvuran 71 yaşındaki C.B., Atatürk Caddesi’ndeki Vakıfbank ATM’sinden para çekmek istediği sırada tanımadığı iki şahsın kendisine sıra vediklerini, bankamatikten 750 YTL çektikten sonra, şahıslardan birinin kendisini iteklediğini, diğerinin de parayı alarak kaçtığını bildirdi. 17.50 sıralarındaki olayda, şahısların peşinden koştuğunu ancak yakalayamadığını söyleyen C.B.’nin şikayeti üzerine araştırmaya başlandı.

• Polise başvuran N.D., 18 yaşındaki kızı S.D.’nin 10 Haziran’dan bu yana kayıp olduğunu belirtirken, kayıp kız Cezmi Kartay’daki bir içkili lokantada bulundu. S.D. polise verdiği ifadede kaçtığı günden beri kendi rızası ile 34 yaşındaki F.Ö.adlı kadınla birlikte kaldığını, kimsenin kendisini kaçırmadığını söyledi. İçkili yerlerde çalıştığı öne sürülen F.Ö. adlı kadın hakkında “Reşit Olmayan Kızı Alıkoyma” suçlamasıyla yasal işleme başlandı.

• Göztepe Mahallesi 3. Sokakta park halinde olan M.E.’ye ait 44 KL 502 plakalı Renault marka oto çalındı. Araştırma sürerken, çalıntı araç Şehitfevzi Mahallesi’nde terk edilmiş olarak bulundu.

• Fırat Mahallesi’nde M.Ü.’ye ait pide fırınına gece yarısından sonra giren hırsızlar 18 YTL bozuk parayı çaldılar.

• Uçbağlar Mahallesi’nde N.I.’ye ait depodan 500 YTL değerinde sıhhi tesisat malzemesi ile takım çantasını çalanlar aranıyor.

• Zafer Mahallesi’nde oturan H.K. adlı 70 yaşlarındaki kadın polise başvurarak, 1 ay kadar önce evinden 9 bin YTL para ile 1 adet banka hesap cüzdanının çalındığını bildirdi.

• Polise başvuran 49 yaşındaki M.S.G. adlı şahıs, görev yaptığı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde tanıştığı bir kişinin gümrükçü olduğunu, gümrüksüz giriş yapan dizüstü bilgisayar yakaladıklarını, piyasa değeri 4-5 bin YTL olan bilgisayarı kendilerinin gümrük bedeli ödenmesi halinde 1.000 YTL’den alabileceklerini söylediğini, bunun üzerine şahsa 900 YTL vererek oğlu ile birlikte gönderdiğini, 5 dakika sonra oğlunun geri dönüp, şahsa işyerinden telefon geldiğini ve bu nedenle işyerine gideceğini, bilgisayarı kendisinin getireceğini söyleyerek yanından ayrıldığını ifade ettiğini, bir süre beklemesine rağmen şahsın gelmediğini, daha sonra Gümrük Müdürlüğü’nü aradığında böyle bir şahsın çalışmadığını öğrenince dolandırıldığını farkettiğini bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis, daha önce de benzer şekilde yapılan dolandırıcılık ile ilgili soruşturmayı sürdürüyor. Dolandırılan M.S.G.'nin, ESOB'un genel sekreteri olduğu öğrenildi.

• Yeşiltepe Yeşilkaynak Mahallesi’nde oturan 16 yaşındaki E.V. adlı kızın ilaç içerek intihara kalkıştığı bildirildi.

• Yeşiltepe Hizmet Grupları Sitesi’nde T.R.’ye ait işyerine giren 3 hırsız 10 kutu çivi, 2 bağ inşaat teli ile 1 takım oto kar zinciri çaldı. Polis kaçan hırsızları belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Şehitfevzi Mahallesi’nde park halinde olan S.Ç.’ye ait 34 HJU 58 plakalı otodan teybinin çalındığı, araştırmanın sürdüğü öğrenildi.

• Hidayet Mahallesi’nde oturan 31 yaşındaki E.A. adlı kadın, yaklaşık 4 ay önce boşandığı C.A.’nın kendisini sürekli tehdit ettiğini öne sürerken, yakalanan C.A., boşandıktan sonra eski karısını hiç görmediğini söyledi ve ifadesi alındıktan sonra salıverildi.

• Saat 20.30 sıralarında polise başvuran 22 yaşındaki V.G., Çakmak Kışlası’nda asker olduğunu, birliğine teslim olmaya gittiği sırada tanımadığı 3 kişinin önüne çıktığını, satırla tehdit ederek cep telefonu ve 100 YTL parasını gasbettiklerini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Selçuklu Mahallesi’nde oturan R.Ş. polise başvurara, 15 yaşındaki kızı Ö.Ş.’nin karne almaya gittikten sonra dönmediğini bildirdikten sonra, polis tarafından yapılan araştırmalarda 00.15 sıralarında kızın bulunduğu bildirildi. Ö.Ş., polisteki ifadesinde karnesindeki kırık notlardan dolayı bakkaldan aldığı bıçak ile intihara kalkıştığını, ayrıca 5 adet de ağrı kesici hap yuttuğunu söylerken, durumunun iyi olmaması nedeniyle hastaneye sevkedildi ve tedavi altına alındı.

• Çevreyolu’nda aralarındaki anlaşmazlık nedeniyle mahkemelik olduğu bildirilen şahıslardan Ş.K.’nin, hasımları C.I. ve K.İ. tarafından tehdit edildiği öne sürüldü. Yakalanan iki şahıs suçlamayı kabul etmediler.

• Polise başvuran İ.K., kızı 18 yaşındaki Z.K.’nın evden ayrıldığını ve geri dönmediğini, kızının 3 ay önce kendisini isteyen fakat vermediği R.K. adlı şahıs tarafından kaçırılmış olabileceğini öne sürdü. Polis yaptığı araştırmada Z.K.’yı Sarıcıoğlu Mahallesi’nde bulurken, kız ifadesinde R.K.’nın kendisine telefon hediye etmesine annesi kızınca evi terkettiğini söyledi.

• Fatih Mahallesinde oturan N.K. adlı 48 yaşındaki kadın, eşi 54 yaşındaki N.K.’nın ailevi nedenlerle kendisini tehdit ettiğini öne sürerken, yakalanan eş suçlamayı kabul etmedi.

• Özalper Mahallesi’nde 23.30 sıralarında eve alkollü olarak gelen M.B.’nin kardeşleri S.B. ve H.B. tarafından dövüldüğü bildirildi.

• K.Mustafapaşa Mahallesi’nde oturan Y.B., polise başvurarak, 15 yaşındaki oğlu S.B.’nin karne almak için çıktığı eve geri dönmediğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Mimar Sinan Caddesi’nde O.K.’ye ait eve gündüz saatlerinde giren hırsızlar 1 bilgisayar ekranı ile kasasını çalarak kaçtılar.

• Tecde’deki Özel Harekat Şubesi önünde A.D. yönetimindeki 34 ZH 1747 plakalı otoyla Yeşilyurt’a doğru giderken direksiyon hakimiyetini kaybederek yol kenarındaki duvara çarptı ve yaralandı.

• İnönü Caddesi üzerinde A.H.Ç. yönetimindeki 34 AR 0569 plakalı oto ile giderken, aniden önüne çıkan 16 yaşındaki A.M. adlı kıza çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Doğanşehir’in Karşıyaka Mahallesinde bahçe suyu yüzünden karşılıklı olarak birbirlerine hakarette bulundukları gerekçesiyle A.E., F.E., M.E., İ.A., B.A. ve A.A. hakkında yasal işleme başlandı.

• Pütürge ilçesi Ağalar Mahallesinde babasına ait bahçeye esrar hammaddesi ektiği gerekçesiyle H.H.T. adlı 40 yaşlarındaki şahıs hakkında yasal işleme başlanırken, 64 kök kenevir sökülerek imha edildi.

• Yeşilyurt’ta polise başvuran F.D. adlı kadın, 17 yaşındaki kızı G.D.’nin iki haftadır tanımadıkları bir şahıs tarafından telefonla rahatsız edildiğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Doğanşehir İlçesi'ne bağlı Kadılı Köyü'nün girişinde sürücüsü ve plakası belirlenemeyen pikabın devrilmesi sonucunda Safiye ve Solmaz Karaman, Ali Özcan ile Saadet Alagöz ağır yaralanırken, Nurten Özcan, Nevin ve Mehmet Karaman ise hafif yaralarla kazayı atlattı. Yaralılar 112 Acil Servis ambulanslarıyla Malatya'ya sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

• 1. OSB’deki Yaka Tekstil’de çalışan H.K. adlı işçinin, elevatör kısmının deliğine sol el işaret parmağını sokunca, parmağının tırnak dibinden koptuğu bildirildi.

• Yakınca Kasabası Onbinkonutlar mevkiinde 23 yaşlarındaki T.Y. ve M.K. adlı kadınlar arasında 22.40 sıralarında dedikodu yüzünden kavga çıktığı, iki kadının birbirlerini dövdükleri bildirildi.

• Pütürge ilçesi Bölünmez Köyünde A.A.’ya ait arazide yapılan denetimde esrar hammaddesi olan 580 kök hint keneviri bulunarak imha edildi, adliyeye verilen şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

• Akçadağ ilçesi Gürkaynak köyü civarında İzzet Diken yönetimindeki oto, viraja hızlı girince takla attı ve araç hasar gördü.

• Doğanşehir Çavuşlu Köyünde 42 yaşındaki Turan Buldu, yönetimindeki traktörle Polat Barajı kıyısındaki tarlasına giderken, Kavaklıdere mevkiinde 12 metrelik dereye yuvarlandı ve yaşamını yitirdi.

• Darende ilçesi Günerli Köyünde 5 yaşlarındaki M.D., annesi ekmek pişirirken, damda oynadığı sırada düşerek ağır yaralandı.

• Akçadağ ilçesi Şıhlar Köyünde 52 yaşındaki N.K. ağaçtan düşerek ağır yaralandı ve TÖTM’ye kaldırıldı.

• Hanımınçiftliği Kasabası’nda 33 yaşındaki A.G.’nin, ailevi nedenle tartıştığı eşi 32 yaşındaki S.G.’yi döverek yaraladığı bildirildi.

• Yakınca Kasabası Onbinkonutlar’daki olayda, gündüz saatlerinde balkon yıkarkan su sıçraması yüzünden çıkan kavgada S.S.’nin yumrukla vurduğu 65 yaşlarındaki M.Y.’nin burnunun kırıldığı bildirildi.

• Darende Irmaklı Köyünde 35 yaşındaki M.B., tarladan eve dönerken, sulama kanalının üzerindeki beton köprüden dengesini kaybederek düştü ve yaralandı.

• Yeşilyurt ilçesi Çayır Köyü’nde H.E.’ye ait 20 dönüm arpa ekili tarlada şişe ve cam kırıklarının güneş ışınlarına büyüteç etkisi yapmasıyla yangın çıktığı, yine Pütürge’nin Çengelli Köyünde M.K.’ya ait arazide aynı nedenle yangın çıktığı ve 20 adet meyve ağacının yandığı bildirildi.

• Doğanşehir ilçesi Polat Kasabası’ndaki bir düğünde silahla ateş edildiğini haber alan jandarma 54 yaşındaki Durdu T. adlı şahıs hakkında, ruhsatlı tabancası ile ateş ettiği gerekçesiyle yasal işleme başladı.

• Yeşilyurt ilçesi İkizce Köyü civarında T.Ç.’nin kendisine ait akaryakıt istasyonunun etrafındaki kuru otları temizlemek için ateş yaktığı, rüzgar nedeniyle alevlerin kontroldan çıktığı ve H.Y.’ye ait buğday ve arpa ekili 10 dönüm araziye de sarar verdiği bildirildi.

• Konak Kasabası’nda, R.T.’ye ait işyerinin yakınındaki arazide 03.00 sıralarında dolaşan 32 yaşındaki İ.O.’nun, işyeri sahibiyle karşılaşınca korkup kaçmaya başladığı ve bu sırada 3 metre yükseklikten dere yatağına düşerek yaralandığı bildirildi.

• Beylerderesi mevkiindeki TEİAŞ Bölge Müdürlüğü hurda malzeme deposundan 03.00 sıralarında bakır tel ve kazık çalınması ile ilgili olarak yapılan araştırmada, 180 kilo ağırlığındaki bakır malzemeyi çaldıkları gerekçesiyle C.M. adlı şahsın polis tarafından il merkezinde yakalandığı, karanlıktan faydalanarak kaçan H.A. ve K.S.’nin ise arandığı bildirildi.

• Erkenek’te durdurularak aranan M.K. yönetimindeki aracın bagajında 94 kilo Suriye malı kaçak çay bulunduğu, çaylara ve araca el konulduğu, şahıs hakkında soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

• Malatya’dan Sivas yönüne gitmekte olan Tekin Yüksel yönetimindeki araç 10.5 kilometrede şarampola uçtu. Kazada Nilgün, Barış ve Mehmet Yüksel yaralandılar.

• Malatya’dan Kayseri yönüne gitmekte olan Ali Saçaklı yönetimindeki araç, Gürkaynak Köyü Karahan Geçidi mevkiinde freninin patlaması sonucu devrildi, araç hasar gördü.

• Yazıhan Hamidiye Köyü’nden Buzluk Köyüne gitmekte olan Hasan Hüseyin Çakıl yönetimindeki taksi, dikkatsizlik sonucu devrildi. Kazada sürücü ile araçta bulunan Abdulmenaf Kılıç yaralandılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız