SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Göztepe Mahallesi’nde oturan H.C., polise başvurarak, 23 yaşındaki kızı M.C.’yi sabah yatağında bulamadığını, daha sonra F.S. adlı bir şahsın arayarak kızının yanında olduğunu söylediğini belirtti ve bu şahsın yakalanması, kızının bulunması için yardım istedi. Polis araştırmaya başladı.

• Cezmi Kartay Caddesi’nde 01.00 sıralarında F.Ç. adlı kadının, 15-20 adet hap içerek intihara kalkıştığı, ancak daha sonra hastaneye başvurduğu bildirildi. F.Ç. ifadesinde, psikolojik sorunları yüzünden intihara kalkıştığını söyledi.

• Milli Egemenlik Caddesi’nde, 87 yaşındaki M.I.’ya ait eve gece yarısından sonra giren hırsızların 1.500 YTL parayı çaldıkları bildirildi.

• İstiklal Mahallesi’nde M.K. yönetimindeki 34 VG 3127 plakalı araçla giderken, park halinde olan C.A.’ya ait 34 ZG 6958 plakalı araca çarptı. Kazada 28 yaşındaki B.K. yaralandı.

• Cengiz Topel Caddesi’nde Kernek yönüne gitmekte olan İ.M. yönetimindeki 06 JV 643 plakalı oto, S.O. yönetimindeki plakasız motosiklete çarptı, sürücü yaralandı.

• Hasan Varol Mahallesi 7. Sokaktaki boş arsaya istif ettiği odunlarda her gün eksilme olduğunu farkeden K.B.’nin, hırsızı yakalayabilmek için nöbet tuttuğu, sabaha karşı 04.00 sıralarında bir aracın işyerinin önünden hareket ettiğini gördüğü ve 21 plakalı bu aracın sürücüsünün odunu çalan olduğunu polise bildirdiği belirtildi. Polis plakası alınan aracın sürücüsünü belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Tandoğan Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesinde H.Ş. yönetimindeki 44 AF 116 plakalı oto ile giderken, direksiyon hakimiyetini kaybetti ve N.K. adlı şahsa ait evin duvarına çarptı. Kazada sürücü yaralandı, araç hasar gördü.

• Göztepe Mahallesi’ndeki olayla ilgili polisin ifadesini aldığı 60 yaşındaki V.Ç. adlı şahıs, eşi ile boşanma davası bulunduğunu, eşinin kendisini eve almadığını, son olarak evde iken terketmesini isteyen eşine karşı koyunca, eşi 47 yaşındaki G.Ç. ile kızları 32 yaşındaki H.Ç. ve 25 yaşındaki H.Ç.’nin kendisini dövdüklerini öne sürdü. Anne ve kızları ise suçlamayı kabul etmediler.

• Kiltepe Mahallesi Babuktu mevkiinde 22.00 sıralarındaki olayla ilgili ifadesi alınan A.P., 18 yaşındaki oğlu V.P.’nin sürekli alkol aldığını, son olarak arkadaşıyla gelen oğlunun kendisine hakaret ettiğini, “Seni doğrayacağım” diye tehditte bulunduğunu, daha sonra aldığı keserle kapının önünde bulunan diğer oğluna ait araca zarar verdiğini bildirdi. Polisin müdahalesi sırasında karşı koyan, ekip otosuna tekme atarak zarar veren, polis memurları M.A.U. ile A.C.’ye de hakaret eden V.P. gözaltına alındı.

• Kiltepe Mahallesi’ndeki bir evde silahla tehdit edildiğini öne süren 15 yaşındaki Y.K. adlı kız, polise verdiği ifadede kız arkadaşı ile birlikte açık kimliklerini bilmediği S.K. ve M.Ş. adlı şahıslarla Kiltepe Mahallesi’ndeki eve gittiklerini, burada M.Ş.’nin kendisini dövdüğünü, başına silah dayayıp ölümle tehdit ettiğini, kendilerini kilitleyerek zorla alıkoyduğunu öne sürdü. Polis, iki şahsı yakalamaya çalışıyor.

• Turgut Temelli Caddesi Arap Osman kavşağında A.G. yönetimindeki 23 DA 626 plakalı oto ile giderken, hapk halindeki 44 KT 452 plakalı aracın önünden yola çıkan E.Y.’nin ayağının üzerinden geçerek yaralanmasına yolaçtı.

• Hacıabdi Mahallesi Zapçıoğlu Caddesi’nde, H.U.Ş.’ye ait eve 23.00 sıralarında giren, ev sahibinin durumu farketmesi üzerine, evden çaldığı tabancayı H.U.Ş.’ye doğrultup tehditte bulunan 16 yaşındaki H.E.’nin H.U.Ş. ve babası M.Ş. tarafından yakalandı. H.E.’nin üzerinde 1 eldiven, 1 bıçak ve 1 adet uyuşturucu hap çıktı. H.E., tutuklandı.

• Tevfik Temelli Caddesinde oturan 20 yaşlarındaki M.M.K.’nin, ailevi sorunları yüzünden bunalıma girerek intihara kalkıştığı ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

• Zaviye Mahallesi Tevfik Temelli Caddesi’nde oturan 75 yaşlarındaki M.Y. adlı kadın, savcılığa başvurarak, hatırlamadığı bir tarihte M.G.’nin kendisine zorla bir kağıt imzalattığını, sonra evine icra geldiğini öne sürerken, M.G. elden para verdiğini, karşılığında senet aldığını, bununla ilgili mahkemenin devam ettiğini söyledi ve suçlamayı reddetti.

• Koyunoğlu Mahallesinde oturan 14 yaşlarındaki F.S. adlı kız, fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı. Annesi tarafından hastaneye götürülen F.S., bunalıma girdiği için intihara kalkıştığını söyledi.

• Kavaklıbağ Mahallesi Turgut Temelli Caddesi’ndeki olayla ilgili ifade veren 43 yaşındaki K.Ç. adlı kadın, üvey oğlu Ö.Ç.’nin eve gelip, öz oğlu Y.Ç. ve kendisini dövdüğünü, ayrıca bıçak salladığını öne sürdü. Yakalanan şahıs suçlamayı kabul etmedi.

• Nuriye Mahallesi’nde B.S.’ye ait eve gece yarısından sonra giren hırsızlar 1 televizyon, 1 diskmen ile 1 adet erkek montu çaldı.

• Hacıabdi Mahallesinde oturan K.D.’ye ait evden 1 adet kaset çalar ile 1 adet uydu alıcısının çalındığı, olayın gündüz evde kimsenin bulunmadığı bir sırada meydana geldiği bildirildi.

• Darende ilçesinin Hacıderviş Mahallesi’nde Ş.G.’ye ait evde 14.30 sıralarında çıkan yangına ilçe itfaiyesi müdahale ederek söndürdü.

• Hekimhan ilçesi Malatya Caddesi’nde 16 yaşlarındaki E.O.’yı dövdüğü gerekçesiyle 19 yaşındaki Ö.K. yakalandı. İfadesi alınan zanlı, savcı talimatıyla serbest bırakıldı.

• Göztepe Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde 08.00 sıralarında alkollü olarak yola çıkıp, aracıyla gitmekte olan 40 yaşlarındaki M.Y.’nin önünü kesen, M.Y. ile tartışıp, silah ve bıçak çeken M.K., Z.G. ve İ.D. adlı şahıslar, kaçan M.Y.’nin durumu polise bildirmesi sonucu polis tarafından 1 adet bıçak ve kuru sıkı tabancayla yakalandılar. İfadeleri alınan 3 şahıs, savcının talimatıyla salıverildi.

• Çöşnük Mahallesi Aytaçpaşa Caddesi’nde oturan S.K.’ye ait evden 3 fotoğraf makinesi ve 1 cep telefonu çalındı. S.K., polise başvurarak, yanına gelen bir şahsın, evinde hırsızlık yapan şahısların 15 yaşlarındaki M.B. ve K.D. olduğunu söylediğini bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis iki şahsı arıyor.

• Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği’ne başvuran 22 yaşındaki A.A., 12.00 sıralarında Kavaklıbağ Mahallesi Leblebici Sokakta Ö.Y. ve S.A. adlı şahısların kendisini araca bindirip bilmediği bir yere götürdüklerini, borcundan dolayı zorla senet imzalattıklarını ve dövdüklerini öne sürerken, yakalanan iki şahıs suçlamayı kabul etmedi ve ifadeleri alındıktan sonra salıverildi.

• Atatürk Caddesi’ndeki özel bir hastanenin acil servisinde çalışan A.Ş.’ye ait olan ve içerisinde cep telefonu, cüzdan ve 6 YTL bulunan çantasının çalındığı bildirildi.

• Savcılığa başvuran 23 yaşındaki S.K., 5 yıllık eşi M.K. ile geçimsizlik nedeniyle bir aydır ayrı yaşadıklarını, eşinin dava açması nedeniyle kendisini ölümle tehdit ettiğini, ayrıca eşinin babası A.K.’nin de babasını arayarak, oğlunun kendisini öldüreceğini söylediklerini iddia etti. M.K. ve babası A.K., suçlamaları kabul etmediler.

• Başharık Mahallesi 14. Sokakta M.Ö.K.’ye ait evden, 1 adet altın kolye, 1 adet altın küpe, 1 altın künye ile 1.000 YTL para çalındı.

• Beydağı Polis Merkezi’ne başvuran 16 yaşındaki Y.Ç., Başharık Mahallesi’ndeki internet kafeye gittiğini, orata tamir yapan bir şahsın kendisinden bıçak istediğini, bunu kafe sahibi F.G. adlı şahsa ilettiğini, F.G.’nin bıçağın çekmecede olduğunu alıp ustaya vermesini söylediğini, çekmecede birşey bulamadığını, bır süre sonra kafeden ayrıldığını, arkasından gelen ve orada çalışan çocuğun 500 YTL paranın kasada olmadığını öne sürüp üzerini aradıklarını, ardından şahısların dedesi K.T.’ye giderek “Torunun hırsızlık yaptı” diyerek 1.000 YTL para ve 2 cep telefonu istediklerini, dedesinin de bu şahıslara 200 YTL vermiş olduğunu öne sürdü ve şikayetçi oldu. Muş doğumlu oldukları belirtilen kafe sahibi F.G. ile kardeşi A.T.G. polis tarafından yakalandı. Bunlardan A.T.G.’nin üzerinde kendi adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı da bulundu. Suçlamaları kabul etmedikleri öğrenilen iki şahıs, “Tehdit Yoluyla Menfaat Temini” iddiasıyla ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldılar.

• Polise başvuran M.B.Ö. adlı şahıs, Çevreyolu Sancaktar Mezarlığı civarındaki bir akaryakıt istasyonundan yakıt aldığını, ayrıca aracını yıkamak istediği otomatik yıkama makinesinin ön camını çatlattığını, zararının işyeri tarafından karşılanmasını istediğini belirtirken, işyeri sorumlusu M.A., zararın aracın kasko şirketi tarafından karşılanması gerektiğini öne sürdü.

• Yeşiltepe Koşu Mahallesi’nde akraba oldukları belirtilen A.A., M.M., N.A., F.A., B.A. ve H.M.A. adlı şahıslar arasında kavga çıktığı, H.M.A.’nın, 80 santim uzunluğundaki kılıç ile A.A. ve M.M.’ye saldırdığı öne sürüldü. Yakalanan taraflar adliyece serbest bırakıldı.

• Çevreyolu Sanayi kavşağında alacak verecek yüzünden H.Ö.’yü tehdit ettikten sonra dövdüğü öne sürülen ve açık kimliği belirlenemeyen Cebrail adlı şahıs aranıyor.

• Çevreyolu Turgut Temelli kavşağında O.D. yönetimindeki taksi ile 10 yaşlarındaki E.K. adlı kız cocuğa çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Sarıcıoğlu Mahallesinde oturan C.A. polise başvurarak, 18 yaşındaki kızı C.A.’nın, dershanenin düzenlediği kampa gideceğini belirtip ayrıldığı eve dönmediğini, kızının Gazi adlı bir şahısla arkadaşlığının olduğunu sonradan öğrendiğini, bu şahsın kızını kaçırmış olabileceğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• 02.00 sıralarında Hasanbey Caddesi’nde kavga olduğu yolundaki ihbar üzerine giden polislere 56 yaşındaki B.C., oğlu E.C.’nin kendisine eziyet ettiğini söyledi. Bu sırada babasına küfreden şahsa, babanın yumrut attığı, E.C.’nin polis memuru T.Ç.’nin üniformasının apoletini yırttığı, kasığına tekme atıp yaraladığı, bunların ardından şahsın gözaltına alındığı, bunun ardından şahsın yakınları K.C. ve I.S.C.’nin polislere saldırdıkları, A.A. adlı şahsın da “Bu caddeden polis adam alamaz” diye tehditte bulunduğu bildirildi. Polis olayla ilgili olarak E.C.’nin yanı sıra N.A., A.A., İ.S.C. adlı şahısları yakaladı. Bu şahıslardan E.C.’nin üzerinde 5 gram esrar bulundu. Adliyeye verilen şahıslardan E.C. ve A.A. tutuklanırken, ikisi serbest bırakıldı. Polis olaya karışıp kaçan K.A. ile F. adlı şahısları da yakalamaya çalışıyor.

• Özalper Mahallesi Ankara Caddesi’nde 01.00- 06.30 saatleri arasında H.S.’ye ait eve giren hırsızlar 160 YTL para ve 1 adet cep telefonunu çaldılar.

• Kavaklıbağ Mahallesinde oturan A.Y., polise başvurarak 18 yaşındaki kız kardeşi S.Y.’nin okula gitmek üzere evden ayrılıp dönmediğini, A.U. adlı gençle birlikte kaçmış ya da zorla kaçırılmış olabileceğini söyledi.

• Paşaköşkü Mahallesinde G.K. yönetimindeki minibüs ile giderken, S.K. adlı yolcu kapıdan düştü. S.K. şikayetçi olmadığını bildirdi.

• İsmetiye Mahallesi Turgut Temelli Caddesinde oturan H.G., polise başvurarak evinde duman gördüğünü ve yatak odasında daha yoğun olduğunu, eşyalarının kirlendiğini, dumanın alt kattaki H.D.’ye ait fırından kaynaklandığını belirterek şikayetçi oldu. Fırıncı suçlamayı kabul etmedi.

• Pütürge ilçesi Tepehan Taştepe mevkiinde B. D. ve O.K., jandarmayı arayıp, ağabeyleri Mahmut K.’nin kendilerine hakaret ettiğini, evlerini yıkacağını bildirdiler. Olaya müdahale eden jandarma görevlilerine, ihbarı yapan kardeşlerin bu kez çeşitli suçlamalarda bulundukları, bu nedenle haklarında yasal işleme başlandığı bildirildi. Bu arada, aynı olayla ilgili olarak bu kez M.K. ve Ş.K., jandarmaya başvurup B.D. ve O.K. tarafından ateşli silahla kendilerine ateş edildiği iddiasında bulundular.

• 1. OSB’de faaliyet gösteren Seçkin Tekstilde, boya kazanına koymak üzere asit bidonu götürmekte olan İ.Ö.’nün, dengesini kaybederek düştüğü sırada, üzerine bir miktar asidin dökülmesiyle yaralandığı, Beydağı Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırıldığı bildirildi.

• Arguvan İsaköy İncesu mezrasında İ.K.’nın kullandığı biçerdöverin egzosundan çıkan kıvılcım, 140’ı biçilmiş sap halinde, 60 dönümü biçilmemiş toplam 200 dönüm arpa tarlasının yanmasına yolaçtı. Arguvan’ın Yazıbaşı köyü Dolukuyu mevkiinde de cam kırıklarının büyüteç etkisi nedeniyle güneş ışınının yolaçtığı 10’u ekili, 240’ı biçilmiş toplam 250 dönüm arpa tarlası yandı.

• Doğanşehir ilçesi Sürgü Kasabası Karşıyaka Mahallesi’nde F.H.’ye ait evin mutfağındaki ocakta başlayan yangına kasaba itfaiyesi müdahale ederek büyümeden söndürdü. İlçenin Polat Kasabası Fındık Köyünde de İ.K.’ye ait evde çatıdaki kabloların burada yığılmış çalıları tutuşturması sonucu yangın çıktı ve Doğanşehir itfaiyesi müdahale etti.

• Doğanşehir ilçesi Elmalı Köyünde H.Ç. adlı şahsa ait mısır bahçesine ekilmiş 1.900 kök esrar hammaddesi hint keneviri ele geçti. Kenevir imha edildi, şahıs serbest bırakıldı.

• Doğanşehir’in Kurucaova mevkii Kurupınar mevkiinde de M.S.’nin elma bahçesine ektiği 1.176 kök hint keneviri yakılarak imha edildi, şahıs hakkında yasal işleme başlandı.

• Darende Yukarıulupınar Köyü Çayırdüzü mevkiinde Hasan Binici yönetimindeki araçla Ali Rıza Kızılboğa yönetimindeki araçlar, hatalı sollama yüzünden çarpıştı. Kazada maddi hasar meydana gelirken, Hasan Binici’nin arandığı bildirildi.

• Mehmet Ali Akbaş’ın, kamyonetini Malatya’da otopark işleten Enver Karaca’ya ait otoparka bıraktığı, Karaca’nın anahtarı bırakılan araçla Samanköy’e giderken aşırı hız sonucu yoldan çıkıp takla attığı ve yaklaşık 8 bin YTL’lik zararın meydana geldiği, araç sahibinin otoparkçıdan şikayetçi olduğu bildirildi.

• Arguvan Kazankulpu mevkiinde H.T.’ye ait tarlayı biçen L.G. yönetimindeki biçerdöverin egzosundan çıkan kıvılcım, rüzgarın etkisiyle yandaki İ.A.’ya ait 60 dönüm ve köye ait 20 dönümlük otluk arazinin yanı sıra, civardaki 170 dönüm tarlada yangına yolaçtı.

• Yaygın Kasabası yakınlarında İ.P. yönetimindeki kamyon ile Pütürge yönüne giderken, kamyonun şoför mahallinde elektrik kontağı yüzünden yangın çıktı. 20.00 sıralarındaki yangında kamyonun arka lastik bölümü hariç, tamamı yandı.

• Pütürge ilçesi Örencik Köyünde, 53 yaşındaki T.M.T.’ye ait tarlada, 112 bin kök esrar hammaddesi olan hint keneviri ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturmaya başlandı.

• Malatya’dan Darende yönüne gitmekte olan Yusuf Sekman yönetimindeki araç, Aşağıulupınar mevkiinde Zafer Işık yönetimindeki araca aşırı hız yüzünden arkadan çarptı. Çarpan araçtaki Davut Karzan yaralandı.

• Turgut Özal Tıp Merkezi park yerinden hareket edip ters yönde giden Engin Durmuş yönetimindeki otonun, aynı yol üzerinde giden Ahmet Avcı yönetimindeki kamyonete park girişinde çarptığı, araçların hasar gördüğü bildirildi.

• Günpınar’dan Darende yönüne gitmekte olan Bilal Sezgin yönetimindeki araç, yol kenarında oynayan Yağmur Nacar’a çarparak yaralanmasına neden oldu

• Malatya’dan Adıyaman Gölbaşı yönüne gitmekte olan Hasan Özdemir yönetimindeki araç, Karanlıkdere köyü Çamlıbel mevkiinde, sağ ön lastiğinin patlaması sonucu önünde gitmekte olan kamyona arkadan çarptı. Plakası alınamayan kamyon sürücüsü ile Özdemir’in anlaştığı, kamyonun yoluna devam ettiği belirtilirken, kaza nedeniyle yolda duran Özdemir’e ait araca Sinan Demirkesen yönetimindeki aracın çarptığı bildirildi

• Elazığ’dan Malatya’ya gelmekte olan Hüseyin Irmak yönetimindeki oto, 15 kilometre kala, yolun sağ tarafındaki yükseltiye çıkınca devrildi ve araç sürücüsü yaralandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız