SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Saray Mahallesi Beşkonaklar civarında Ö.Ç. yönetimindeki 44 AD 525 plakalı oto ile İ.Y. yönetimindeki 44 FL 640 plakalı oto çarpıştı. Kazada Ö.Ç. yönetimindeki otoda bulunan sürücünün eşi N.Ç. ile 4 yaşındaki oğlu M.Ç. yaralandılar.

• Cezmi Kartay Caddesi’nde 22.30 sıralarında çıkan kavgada dövülen 30 yaşlarındaki M.B., yolda kavga olduğunu gördüğünü ve alkolün etkisiyle kavgayı aralamak için araya girdiğini, burada C.Ç. adlı şahıs tarafından dövüldüğünü söyledi. C.Ç. ise, birahanede çalışan kadınları otele bırakacağı sırada, adının M.B. olduğunu öğrendiği şahsın gelerek kadınlara saldırdığını, kendisinin bunun üzerine şahsı yumrukladığını anlattı. Taraflar birbirlerinden şikayetçi olmadılar.

• Mücelli Caddesi’nde 22.45 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifade veren M.O.A., evinde iken sesler gelmesi üzerine baktığında sokakta alkol alan şahısları gördüğünü, sessiz olmaları uyarısında bulunduğunu, şahısların hakaret etmesi üzerine aşağı indiğini, bir kısmının kaçtığını, daha sonra eve dönerken iki el silah sesi duyduğunu, çıktığında çevrede kimseyi göremediğini bildirdi. Polis, M., E. ve S. adlı şahısların açık kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Cengiz Topel Caddesi’nde 11.00 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 32 yaşındaki M.T. adlı kadın, 30 yaşındaki S.T. adlı şahsın eski arkadaşı olduğunu, bu kişinin kendisini dövüp, cep telefonunu kırdığını, ancak şikayetçi olmadığını bildirdi. S.T. ise suçlamayı kabul etmedi.

• Başharık Mahallesi 14. Sokakta G.D. yönetimindeki 44 T 0299 plakalı taksinin çarptığı 7 yaşındaki E.Y. yaralandı.

• Polise başvuran F.Ö. adlı şahıs, bir firmanın Kayseri bölge bayisi olduğunu, Fuzuli Caddesi’nde O.A.'ya ait işyerine gittiğini, işyeri sahibinin aldığı havluları iade etmek istediğini söylediğini, prensip olarak geri almayacağını belirttiğinde, işyeri sahibinin kendisine hakarette bulunup yumrukladığını öne sürdü. Daha sonra polise başvuran O.A. adlı işyeri sahibi serbest bırakıldı.

• Sivas Caddesi’nde H.K.’ye ait eve gündüz saatlerinde giren hırsızlar 1 çeyrek altın ile 29 YTL para çaldılar.

• Çavuşoğlu Mahallesi Okul Sokakta E.K., G.K. (27) ve G.K. (36) adlı kadınların birlikte kaldıkları eve 04.45 sıralarında giren, kimliği belirsiz 17-18 yaşlarındaki uzun boylu hırsızın içlerinde 3 banka kartı, 3 kimlik, 2 cep telefonu ve toplam 280 YTL para bulunan 3 adet çantayı çaldığı bildirildi.

• Sarıcıoğlu Mahallesi Mezarlık 1. Sokakta M.C.’ye ait eve gece yarısından sonra giren hırsız 20 Euro ve 400 YTL para çaldı.

• Çavuşoğlu Mahallesi Yeni Sokakta, Z.Ö. ve E.Ö. adlı erkek ve Ö.Y. adlı kız kardeşin birlikte kaldıkları evlerine 03.30- 06.00 saatleri arasında giren hırsızlar 3 cep telefonu, 3 banka kartı, 140 YTL ve 150 dolar, 1 adet altın yüzük çaldılar.

• Cirikpınar Mahallesi 1. Okul Sokakta, Y.Ö.’ye ait eve 04.00- 11.00 saatleri arasında giren hırsız ya da hırsızlar 1 adet cep telefonunu çaldılar.

• Niyazi Mahallesi Niyazi Sokakta, V.P.’ye ait eve 02.00- 09.00 saatleri arasında giren hırsızlar 1 cep telefonu, kimlikler ile 60 YTL para çaldılar. Polisin yaptığı araştırmada, evin bahçesinde, çalınan ehliyet ile cep telefonuna takılı kartın bulunduğu belirtildi.

• Paşaköşkü Mahallesi’nde oturan 19 yaşındaki A.B. adlı kadın, eşi C.B.’nin ailesi ile sorunları olduğunu, konuşmak için yanlarına gittiğini, eve gelmediğini, tartışarak ayrıldığını öğrendiği eşinin hayatından endişe ettiğini belirterek bulunmasını istedi. Polis araştırmaya başladı.

• Battalgazi ilçesinin Karabağlar Mahallesi’ndeki kavgada G.İ. adlı şahsın husumet yüzünden komşusu M.Z. tarafından dövüldüğü öne sürülürken, M.Z. suçlamayı kabul etmedi.

• Pütürge ilçesinin Taşbaşı Mahallesi’nde H.M., M.A. ve H.K. adlı şahıslara ait işyerlerinde 02.20 sıralarında çıkan yangına ilçe itfaiyesi müdahale ederek söndürdü.

• Polise başvuran Y.K., seyyar arabasıyla Cumhuriyet Çarşısı’nda iken, zabıta memurları N.Ö., O.S., A.D.B. ve M.E.E.’nin kendisini dövdüklerini, hakaret ettiklerini öne sürdü. Polis merkezinde ifade veren 4 zabıta memuru ise suçlamaları kabul etmediler ve kendilerinin şikayetçi olduğunu söylediler. Soruşturma sürüyor.

• Başharık Mahallesi 16. Sokaktaki olayda, kavga eden şahıslardan 31 yaşındaki N.B.’nin, kafasına sopayla vurduğu 18 yaşındaki A.A.’yı daha sonra bacağından bıçakla yaraladığı öne sürüldü. N.B., adliyece serbest bırakıldı.

• Zafer Mahallesi Mehmet Buyruk Caddesi’ndeki öğrenci yurdunun yanında 20.00 sıralarındaki olayda, çıkan tartışma sonucu 17 yaşındaki M.Y.’nin, 18 yaşındaki T.T.’yi bacağından bıçakla yaralayıp kaçtığı bildirildi. Polis firariyi arıyor.

• Savcılığa başvuran 50 yaşındaki R.Ö., Malatya Anadolu Lisesi’nde öğretmen olduğunu, eksik ödenen maaş dolayısıyla yapılan soruşturmada tanık olarak ifade verdiğini, daha sonra okulda görevli A.D.’nin kendisini arayarak “Sen nasıl böyle birşey yaparsın. Gel görüşelim” diyerek tehditte bulunduğunu öne sürdü. Olaya görevli Ö.Ö.’nün de karıştığı öne sürülürken, ifadeleri alınan A.D. ve Ö.Ö. suçlamayı kabul etmediler.

• Başharık Mahallesi 14. Sokakta oturan M.K.’ya ait eve giren hırsızlar 1 çift altın gömlek ile yaklaşık 100 adet gömleği çaldılar.

• Zafer Mahallesi’nde meydana gelen kavgayla ilgili ifade veren V.G., veraset ilamı için Yazıhan Mal Müdürlüğü’ne başvurduğunu, burada görevli S.D. adlı kişinin kendisinden 1.000 YTL masraf istediğini, bahse konu işlemi 20 YTL karşılığında Fırat Vergi Dairesi’nde yaptırdığını, daha sonra S.D. ile karşılaştığında “İşlemleri burada başlattın. Bana o parayı vereceksin” diyerek, oğlu Y.D. ile birlikte kendisini dövdüklerini ve hakaret ettiklerini öne sürdü. Yakalanan ve suçlamayı kabul etmeyen baba oğul ise gönderildikleri adliyece serbest bırakıldı.

• Polise başvuran A.E. adlı şahıs, cep telefonunu arayan K.Y. ve O.Y. adlı şahıslar ile N.Y. adlı kadın tarafından tehdit edildiğini öne sürdü. Yakalanan K.Y. suçlamaları kabul etmedi. İl dışında oldukları belirtilen diğer iki şahıs aranıyor.

• Çavuşoğlu Mahallesi Karakol Sokakta oturan 60 yaşındaki N.A.’ya ait eve yardım isteme bahanesiyle gelen tanımadığı bir kadın ve erkeğin, yaşlı kadının 40 YTL’sini dolandırdıkları, bu kişilerin kimliklerinin belirlenmesine v eyakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

• M.Y. adlı şahsın evine giren hırsızlarca 5 altın bilezik, 14 küçük altın, 2 yarım altın, 1 inci kolye, 7 bayan yüzüğü, 1 çocuk bileziği ile 1 adet altın takı seti çalındı.

• Tevfik Temelli Caddesi’nde A.A. yönetimindeki 34 UE 1363 plakalı oto ile M.K. yönetimindeki 44 KT 246 plakalı oto çarpıştı. Kazada iki aracın sürücüleri ile araçlarda bulunan Y.A., S.D., E.A., E.D. ve S.T. yaralandılar.

• Cemal Gürsel Mahallesi’nde oturan A.D., polise başvurarak ev sahibi A.Ö.’nün şoförü O.P. ve tanımadığı 3 şahsın evini bastıklarını, vitrin camını kırdıklarını, O.P.’nin silah çekip evden çıkması için tehdit ettiğini öne sürdü. Soruşturma sürerken, söz konusu evde icra işlemi yapıldığı, vitrin camının ev sahibinin eşi tarafından kırıldığı belirlendi. Şikayetçi A.D. hakkında “Suç Uydurma” suçlamasıyla yasal işleme başlandı.

• Koyunoğlu Mahallesi’ndeki kanalizasyon inşaatında çalışan A.K. adlı işçi, toprak kalmasını önlemek için kullanılan panellerden birinin üzerine düşmesi sonucu ayağından yaralandı.

• Paşaköşkü Mahallesi’nde oturan K.Ç. polise başvurarak, 20 yaşındaki kızı H.Ç.’nin evlerinden ablasına gideceğini söyleyerek ayrıldığını, aradan geçen zamanda ablasına gitmediğini ve eve de dönmediğini belirterek, bulunmasını istedi.

• İnönü Caddesi Sıtmapınarı mevkiinde 16.30 sıralarında tehlikeli araç kullanması nedeniyle polis ekibi tarafından durdurulan aracın sürücüsü A.B. ve yanında bulunan A.K.’nin, kendilerinden evrak isteyep polis memurları Ö.A., Y.C. ve Y.D.’ye karşı koyup, tehdit ve hakarette bulundukları gerekçesiyle gözaltına alındıkları, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldıkları bildirildi.

• Çukurdere Mahallesi’nde oturan 33 yaşındaki B.A. adlı kadının, fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştığı bildirildi.

• Zaviye Mahallesi Tevfik Temelli Caddesi’nde 69 yaşındaki A.H. adlı kadına ait eve 01.00- 06.00 saatleri arasında giren hırsızlar 60 YTL para ve kimliklerini çaldılar.

• Karakavak Mahallesi Güngör Caddesi’nde 23.30 sıralarında çıkan kavgada 30 yaşlarındaki N.Ş.’nin sol karın bölgesinden bıçakla ağır yaralandığı, polisin olayla ilgili 23 yaşındaki M.A., aynı yaştaki M.E. ile 17 yaşındaki İ.G.’yi gözaltına aldığı bildirildi.

• Akçadağ’da polise başvuran M.A., Doğu Mahallesi’nde 27 yaşlarındaki H.İ.N. adlı şahsın, kendisine ve çocuklarına cinsel organını gösterip tacizde bulunduğunu ve bağırması üzerine kaçtığını bildirdi. Polis, şahsı yakaladı ve ifadesinde yaptıklarından dolayı pişman olduğunu belirttiği kaydedilen şahıs, ifadesi alındıktan sonra salıverildi.

• Pütürge- Malatya yolu ilçe çıkışındaki benzinlik yanında bulunan belediyeye ait çeşmeye, O.T. yönetimindeki 34 ETJ 48 plakalı kamyonun geri manevra sırasında çarparak zarar verdiği bildirildi. Pütürge Belediyesi’nin şikayetçi olması üzerine şahıs hakkında “Kamu Malına Zarar Vermek”ten yasal işlem yapıldı.

• Çevreyolu Battalgazi Kavşağındaki olayla ilgili mağdur olarak ifadeleri alınan 15 yaşındaki H.K., 14 yaşındaki S.K. ve aynı yaştaki A.E., S. adlı şahısla dolaşırken, bu kişinin S.K.’ya ait telefonu aldığını, geri vermemesi üzerine tartışma çıktığını, bu kişinin H.K.’yı bıçakla boynundan yaraladığını ve kaçtığını anlattılar. Polis S.’nin açık kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Fırat Mahallesinde oturan 24 yaşlarındaki M.A. adlı şahsın, sorunları nedeniyle bunalıma girerek makasla kendini sol bacağından yaraladığı, ardından hastaneye giderek tedavi olduğu bildirildi.

• Zafer Mahallesi 1. Sokakta M.Y.’ye ait eve 23.55- 06.00 saatleri arasında giren hırsızlar 250 YTL para ile cep telefonunu çaldılar.

• Cumhuriyet Savcılığına başvuran 30 yaşındaki A.A.K. adlı kadın, hamileliği boyunca tüm muayene, tanı, ve tedavisini 48 yaşındaki E.G. ve 37 yaşındaki F.B.’ye yaptırdığını, ancak bu kişilerin gerekli özen ve aydınlatma görevini yapmamaları nedeniyle, dudak yarığı olan bir bebek doğurmasına neden olduklarını öne sürdü ve şikayetçi oldu. İfadeleri alınan E.G. ve F.B. ise suçlamaları kabul etmediler.

• Çarşı merkezinde öğle saatlerinde 46 yaşlarındaki S.A. adlı şahsın, ekonomik nedenlerle bunalıma girip, 30 adet hap içerek intihara kalkıştığı, daha sonra pişmanlık duyup hastaneye gittiği ve tedavi altına alındığı belirtildi.

• Saray Mahallesi Alibey Sokağında oturan S.S.’ye ait evden 140 YTL para ile cep telefonu, evde misafir olarak bulunan A.G.’ye ait 3 cep telefonu ile, 60 YTL para, banka kartları çalındı. 01.00- 07.00 saatleri arasında meydana gelen olayla ilgili araştırma sürüyor.

• Zafer Mahallesi Badıllı Camii Sokakta Y.G.’ye ait evden 02.00- 08.00 saatleri arasında 200 YTL para, 1 adet dizüstü bilgisayar ile banka kartları çalındı.

• Başharık Mahallesi 24. Sokak üzerinde N.İ. yönetimindeki otoyla giderken, park halinde olan D.K.’ya ait otoya ve Z.Ç. adlı 9 yaşındaki çocuğa çarptıktan sonra, M.Y.’ye ait işyerine girdi. Kazayla ilgili soruşturmaya başlandı.

• Özalper Mahallesi’nde oturan B.D. polise başvurarak 35 yaşındaki kızı Z.D.’nin evden ayrıldıktan sonra geri dönmediğini, hayatından endişe ettiğini polise bildirdi. Araştırma sürerken, Z.D.’nin, H.B. adlı şahısa kendi isteğiyle kaçtığı ve resmi nikah kıyarak evlendiği belirlendi.

• Yeşiltepe 19 Mayıs Caddesi’nde meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan U.Ö., abisi A.Ö.’nün işyerine baktığını, o sırada 7-8 kişilik bir grubun gelip, H.M.A. adlı şahsı sorduklarını, bilmediğini söyleyince boynuna orak dayayıp, silahla tehdit ettiklerini, hakarette bulunduklarını, daha sonra kendisini bırakıp işyerinin camına ateş ettiklerini anlattı. A.Ö. de, olay yerine geldiğinde şahıslardan birinin kendisini elinden yaraladığını öne sürdü. Polis karşı tarafta oldukları öne sürülen T.U., A.K. ve V.P.’nin de ifadesini aldı. Bu şahıslar iki kişinin gelerek sopayla araçlarını tahrip ettiklerini, kendilerinin engel olmak isterken kavganın büyüdüğünü, bu sırada V.P.’nin bıçakla yaralandığını, arkadaşlarını hastaneye götürdüklerini, bu arada olaya karışan ve A.Ö.’nün yönlendirdiği gruptan bazı kişilerde silah olduğunu bildirdiler. Polis olayla ilgili U.Ö., A.Ö. ve H.M.A. ile E.T., T.T., A.K. ve V.P. adlı şahıslar hakkında yasal işleme başladı.

• Çavuşoğlu Mahallesi Göksoku Sokağında S.D., I.D. ve M.D.’nin oturduğu eve gece giren hırsızlar 40 YTL para, 1 cep telefonu ile kimlik çaldılar.

• Tecde İsmetpaşa Caddesi Özel Harekat Şubesi önünde 04.00 sıralarında, B.G. yönetimindeki otoyla giderken direksiyon hakimiyetini kaybedince duvara çarptı. Kazada araçta bulunan 18 yaşlarındaki K.Ü. yaralandı.

• Afra Alışveriş merkezi kavşağında S.E.E. yönetimindeki otoyla giderken aniden yola çıkan 65 yaşyarındaki B.Y.’ye çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• A.Ç. adlı şahsın, 43 yaşındaki eşi Z.Ç.’nin ailevi sorunlar yüzünden kendisini terkedip yanına yerleştiği annesi N.M.’nin İnönü Caddesi’ndeki evinin dış kapısı önündeki paspas, terlikler ve kapının kısmen yanmasına neden olan yangını çıkardığı öne sürüldü. Polis 21.30 sıralarındaki olayla ilgili A.Ç.’yi arıyor.

• Çukurdere Mahallesinde oturan S.K., polise başvurarak kız kardeşi 19 yaşındaki S.K.’nın bakkala gitmek üzere evden ayrıldığını, geri dönmediğini, hayatından endişe ettiğini bildirdi ve bulunmasını istedi. Polis araştırmaya başladı.

• Özalper Mahallesi 1. Caddede H.Y.’ye ait evden 01.00- 08.00 saatleri arasında 150 Euro, 40 YTL ve 2 cep telefonu çalındı.

• Özalper Mahallesi Turgut Özal 1. Caddede A.Ç.’ye ait evden 00.10- 09.30 arasındaki bir saatte 1 çeyrek altın, 30 YTL para çalındığı bildirildi.

• Zaviye Mahallesi’nde öğle saatlerinde meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 24 yaşlarındaki H.B. adlı kadın, resmi nikahlı eşi K.B.’nin kendisini para karşılığında satmaya çalıştığını, olay günü saat 10.00 sıralarında evine gelen M. Adlı şahsın, eşinin kendisi ile birlikte olması için gönderdiğini söylediğini, kapıyı açmadığını, daha sonra dışarıdaki çocuklarını almak için kapıyı açtığında, M. Adlı şahsın içeri girdiğini, bağırınca kaçtığını öne sürdü. Kadının şikayeti üzerine eşi olduğu bildirilen K.B. ile M. Adlı şahıs aranıyor.

• Yeşilyurt Kiraz Festivali sırasında alkol alarak meydanda verilen konseri dinlemekte olan 22 yaşındaki M.E. adlı şahsın, jiletle iki kolunu kesip kendini yaraladığı, daha sonra ilçe devlet hastanesine giderek tedavisini yaptırdığı belirtildi.

• Malatya’daki Türkiye Halk Oyunları Yarışması finallerine gelen ekiplerin Atatürk Anıtı’na çelenk sunmalarının ardından saat 18.45 sıralarında yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sırasında 19 yaşlarındaki İ.D., 18 yaşındaki A.P. ve 17 yaşındaki S.P. adlı gençlerin, İstiklal Marşı’nın bitimine kadar güldükleri,el kol hareketleri yaptıkları gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alındı. Şahıslardan İ.D.’nin üzerinde 1 adet bıçak bulundu. “İstiklal Marşı’na Hakaret” suçlamasıyla adliyeye verilen 3 şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

• Polise başvuran 70 yaşlarındaki H.V. adlı şahıs, gündüz saatlerinde döviz bürosundan 5.438 dolar aldıktan sonra Niyazi Mısri Caddesi’nde yürümekte iken, daha önce tanımadığı 20-22 yaşlarındaki iki şahsın önüne çıktıklarını, birinin kendisinin yakasından tuttuğunu, diğerinin ise “Bu işlere de mi bulaştın” diyerek, onu kendisinden ayırmaya çalıştığını, bu sırada bir arbede yaşandığını, daha sonra şahısların ayrıldıklarını, aradan yarım saat geçtikten sonra 5.438 doların cebinde olmadığını farkettiğini, parasının bu kişiler tarafından çalınmış olabileceğini bildirdi. Polis, “Tantanacılık” denilen yankesicilik usulüyle yapıldığı değerlendirilen hırsızlıkla ilgili araştırmaya başladı.

• Uçbağlar Mahallesi Lale 4. Sokakta A.P.’ye ait eve gece hırsızlık amacıyla girildiği, ancak evden herhangi birşey çalınmadığı bildirildi.

• Savcılığa başvuran 46 yaşındaki İ.M. adlı kadın, 5 yıl önce boşandığı eski eşi 42 yaşındaki R.G.’nin sürekli kendisinden para istediğini, vermediği takdirde öldürme tehdidinde bulunduğunu iddia ederken, yakalanan R.G. suçlamayı kabul etmedi.

• Polise başvuran 38 yaşındaki Z.İ, Çevreyolu Sancaktar Mezarlığı civarında 11.45 sıralarında önüne çıkan tanımadığı 3 kişinin elindeki 400 YTL parayı alarak kaçtıklarını bildirdi. Z.İ., sabıkalılar albümündenden 37 yaşındaki H.Z. ile 44 yaşındaki H.P.’yi teşhis edince, bu şahıslar 300 YTL parayla yakalandı ve ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Polis üçüncü şahıs olarak 43 yaşındaki V.A.’yı arıyor.

• Atatürk Caddesi’ndeki Akbank Malatya Şubesi’nde 31 yaşındaki B.B.’nin çantasında bulunan 10 bin YTL para yankesicilik yoluyla çalındı. Olayın 12.15 sıralarında meydana geldiği, bankanın güvenlik kamera kayıtlarının polis tarafından incelemeye alınarak, failin belirlenmesine çalışıldığı belirtildi.

• Çöşnük Mahallesi’nde gündüz saatlerinde M.İ.’ye ait eve giren hırsızlar 480 YTL parayı çalarak kaçtılar. Polis araştırmaya başladı.

• Çevreyolu Yeşiltepe kavşağı civarında Ö.Ö. yönetimindeki 44 FT 035 plakalı oto ile O.Y. yönetimindeki 44 KP 724 plakalı motosiklete arkadan çarptı ve motosiklet sürücüsü yaralandı.

• Salköprü Mahallesi'nde oturan 28 yaşlarındaki H.Ö.Ö. adlı şahıs, 20.00 sıralarında kesici aletle kendisini yaralayıp, ilaç içerek intihara kalkıştı ve hastaneye kaldırıldı.

• Şehit Fevzi Mahallesinde oturan 20 yaşlarındaki S.Ç. adlı kız, üniversite giriş sınavının kötü geçmesi yüzünden bunalıma girerek fazla miktarda hap içip intihara
kalkıştı ve ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı.

• Melekbaba Mahallesinde Y.E. yönetimindeki 44 FS 493 plakalı otoyla giderken, yol kenarında bekleyen 66 yaşındaki A.A.’ya çarparak yaralanmasına neden oldu.

• İnönü Mahallesi’nde A.G. yönetimindeki 44 EF 144 plakalı oto ile 20.00 sıralarında giderken, aldığı alkolün etkisiyle dikkatsizce yolda yürümekte olduğu öne sürülen 38 yaşındaki M.A.G.’ye çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• A.Ç. adlı şahsın, ailevi nedenlerle kendisini terkederek İnönü Caddesi’ndeki annesinin yanına giden Z.Ç.’ye, kayınvalidesi N.M.’ye ve komşuları M.A.H.’ye hakaret ettiği, bunun üzerine M.A.H. tarafından dövüldüğü bildirildi.

• Zaviye Mahallesi’nde Yeşilyurt Caddesinde oturan 48 yaşındaki H.G., 21.00 sıralarında polisi arayarak, evine ekip gönderilmesini istedi. Daha sonra ifadesi alınan H.G., 1 ay önce eşi H.K.’dan boşandığını, ancak eve gelmesine izin verdiğini, son günlerde eski eşinin sürekli huzursuzluk çıkardığını, son olarak evdeki av tüfeğini alıp odaya çekilmesi üzerine intihar etmesinden korktuğu için polisi aradığını belirtirken, 50 yaşlarındaki H.K. ifadesinde, amacının intihar olmadığını, silahı temizlemek istediğini söyledi.

• Özalper Mahallesi 8. Sokaktaki kavgada, 26 yaşlarındaki S.G. adlı şahsın, 32 yaşındaki M.B. adlı kadını kafasından bıçakla hafif şekilde yaraladığı ve olaydan sonra yakalandığı bildirildi.

• M.K. yönetimindeki 44 KD 179 plakalı otoyla giderken Paşaköşkü Camii önünde 22.30 sıralarında yolun karşısına geçmek isteyen 60 yaşındaki E.K.’ye çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Koyunoğlu Mahallesi’ndeki parkta U.S. adlı genç bıçakla ağır yaralandı. Polis, olayla ilgili olarak 18 yaşlarındaki O.A. ve K.K. ile 16 yaşındaki H.Y.’yi, 2 bıçakla yakaladı.

• Tevfik Temelli Caddesi’ndeki bir apartmanda saat 14.50 sıralarında meydana gelen olayda 12 yaşlarındaki S. adlı kız çocuğuna tacizde bulunup kaçırmak istediği öne sürülen 26 yaşındaki M.A. adlı şahıs, küçük kızın bağırması ve vatandaşların durumu polise bildirmesi üzerine, olay yerine gelen polis ekipleri tarafından yakalandı ve “Küçük Yaşta Kız Çocuğunu Kaçırmaya Teşebbüs ve Cinsel Taciz” suçlamasıyla gönderildiği adliyece tutuklandı.

• 25 yaşlarındaki F.Ü. adlı bayan, 20.00 sıralarında Malatya Lisesi arkasından fazla miktarda ilaç içerek intihara teşebbüs ettiği gerekçesiyle hastaneye kaldırıldı. F.Ü., ifadesinde, sınavlarının kötü geçmesi nedeniyle bunalıma girdiğini söyledi.

• Samanlı Mahallesi’nde N.K. adlı kadına ait evden 2 bakır leğen ve 1 bakır kazan çalındığı bildirildi. Soruşturma sürüyor.

• Çukurdere Mahallesinde oturan C.K., Savcılığa başvurarak, üst kat komşuları olan S.A., S.A. ve Z.A. adlı anne ve kızlarının, sürekli kendilerini rahatsız ettiğini, balkonlarına gelecek şekilde sofra bezi, halı silkelediklerini, uyardığında ise hakarette bulunduklarını öne sürdü. İfadeleri alınan anne ve kızları suçlamaları kabul etmedi.

• İnönü Caddesi SSK İl Müdürlüğü karşısında aracını yanlış parkettiği öne sürülen S.A. ile araçta bulunan oğlu Y.A.’nın, bu nedenle işlem yapmak isteyen polis memurları M.Ö. ile E.T.’ye karşı koyup, tehdit ve hakarette bulundukları öne sürüldü. İfadeleri alınan baba oğul salıverildi.

• Kayseri Malatya karayolu Akçadağ yolçatı civarında 04.45 sıralarında A.O. yönetimindeki 71 AN 146 plakalı otoyla Malatya yönüne gelirken, orta refüje çarpıp takla attı ve araçta yangın çıktı. Araç yangını itfaiye tarafından söndürülürken, sürücü hastaneye kaldırıldı.

• Kayseri Malatya karayolu Akçadağ yolçatı civarında 21.45 sıralarında R.S. yönetimindeki 12 AP 041 plakalı otoyla Kayseri yönüne giderken, yol kenarındaki toprak yığınına çarptı. Kazada sürücü ile araçta bulunan E.A. ve Ş.A. yaralandılar.

• Arapgir ilçesi Çarşı Mahallesinde belirlenemeyen bir nedenle bileklerini keserek intihara kalkışan 16 yaşındaki C.B. adlı genç, ailesi tarafından ilçe devlet hastanesine kaldırıldı.

• Darende ilçesi Kaldırım Mahallesinde ev sahibi N.K. ile kiracısı M.B. arasında kira, elektrik ve su borçları nedeniyle kavga çıktığı, şahısların birbirlerini dövdükleri bildirildi.

• Hekimhan ilçesi Hastane caddesinde elektrik faturası ödenmediği için elektriği kesmeye gelen Y.U. adlı görevlinin, M.A.F. tarafından dövülerek yaralandığı bildirildi.

• Yeşilyurt ilçesi Hamidiye Mahallesi’nde parkhalinde olan M.K.’ya ait minibüsten 1 adet stepne (yedek lastik) çalındı.

• Zafer Mahallesi’ndeki bir evde 20.30 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 33 yaşındaki F.B. adlı kadın, evli olduğu B.T. ile 3 yıl önce boşandıklarını, çocuklarının baskısından dolayı tekrar beraber yaşamaya başladıklarını, son olarak çıkan tartışma sonucu B.T.’nin kendisini tekme ve tokatla döverek yaraladığını öne sürdü. Polis B.T. adlı şahsı arıyor.

• Göztepe Mahallesi’nde park halinde olan M.A.’ya ait 44 DY 011 plakalı oto çalındı. Polis araştırmayı sürdürürken, araç Melekbaba Mahallesi 3. Caddede terk edilmiş olarak bulundu. Otodan teyp, kaset ve anten çalındığı belirlendi.

• Hastane Caddesi’nde S.P.’ye ait eve gündüz saatlerinde giren hırsızların, takım çantasındaki bazı aletleri çaldıkları belirtildi.

• Halfettin Mahallesi’nde İ.T.’ye ait işyerinin kilitlerini çalarak giren hırsızlar, belirlenemeyen sayıda halının yanı sıra çelik para kasasını çalarak kayıplara karıştılar.

• Yeni Sanayi Sitesi’nde 08.30 sıralarında 13 yaşlarındaki E.Ş. adlı çocuk, harf ve diğer rakam grubu alınamayan 44 plakalı kırmızı renkli bir aracın çarpması sonucu yaralandı.

• Çukurdere Mahallesi’ndeki olayla ilgili ifade veren mahalle muhtarı A.T., kendisini dövüp hakarette bulunan 24 yaşındaki S.K. ve 19 yaşındaki S.K.’dan şikayetçi olduğunu söylerken, iki şahıs muhtarın kendilerine silah çektiği ve tehditte bulunduğu iddiasını dile getirdiler. Muhtardaki 1 tabanca ve 6 mermiye el konurken soruşturma sürüyor.

• Beydağı’ndaki TOKİ evlerinde oturan 30 yaşındaki Y.G. ile 32 yaşındaki H.G. adlı çiftler, 19.15 sıralarında polise başvurarak, 3 yıllık evli olduklarını, sürekli tartıştıklarını, birbirlerinden şikayetçi olduklarını söylediler. Polis araştırmaya başladı.

• Niyazi Mahallesinde N.K.’ya ait evden 3 adet porselen yemek takımının çalındığı, hırsızlığın akşam saatlerinde meydana geldiği bildirildi.

• B.Mustafapaşa Mahallesinde 00.30 sıralarında çıkan tartışma sonucu 26 yaşındaki A.K. adlı kadın, 24 yaşındaki kız kardeşi G.T. tarafından dövüldü.

• N.K.’ya ait evden çalınan 2 bakır leğen ve 1 bakır kazanın, M.A.K.’ye ait işyerinde olduğunu N.K. polise bildirdi. İşyeri sahibi M.A.K., söz konusu leğen ve bakır kazanı 60-65 yaşlarında bir şahıstan olduğunu, şahsın yaşlı olması nedeniyle sattığı malların çalıntı olacağını düşünmediğini belirtti. Soruşturma sürüyor.

• Turgut Temelli Caddesi’nde 00.15 sıralarında dövülen 45 yaşlarındaki H.A., iş dönüşü evine giderken tanımadığı iki şahsın saldırısına uğradığını, çevreden gelenleri görünce saldırganların kaçtığını, kim olduklarını bilmediğini söyledi.

• M.E. adlı şahıs polise başvurarak, 24 yaşındaki kızı Ö.E.’nin, diğer kızının evinden işe gitmek için ayrılıp dönmediğini, kızının 15 gün önce isteyen ancak kendilerince uygun görülmediği için vermedikleri H.A. tarafından kaçırıldığını bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis araştırmaya başladı.

• Hekimhan ilçesi Akmağara Köyünde 26 yaşındaki A.S.G.’nin, Çataltepe mezrası yakınlarında hayvan otlatan 50 yaşındaki Y.Ç.’nin yanına gelip, “Bu sürünün bizim bir adamımızı vurmuşlar. Ben de seni öldüreceğim.” diyerek sopa ile vurup yaraladığı, olayla ilgili soruşturmaya başlandığı bildirildi.

• Erenli Kasabasında 66 yaşındaki Z.K.’ya ait iki katlı ahşap evde çıkan yangına Malatya ve Kale İtfaiyesi müdahale etmesine rağmen, ev ve eşyaları tamamen yandı.

• Battalgazi İlçe Jandarmada görevli uzman çavuş Umut Barbarus mesai bitimi özel otosuyla anayola çıkarken, Malatya yönüne giden Yücel Bükçe yönetimindeki otoyla çarpıştı. Kazana uzman çavuş hafif yaralandı.

• Malatya’dan Adıyaman yönüne gitmekte olan 50 yaşlarındaki Kadir Karaca, yönetimindeki otomobil ile Aşağıköy DSİ sulama tüneli yakınındaki köprüden uçtu. Kazada ağır yaralanan Karaca, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

• Arguvan Yukarı Sülmenli köyünde yol kenarında oturmakta olan 73 yaşındaki H.K. ve 76 yaşındaki Y.K.’nin, sözlü tartışma sonucu 30 yaşlarındaki A.K. tarafından dövülerek yaralandıkları bildirildi. Olay üzerine jandarmaca gözaltına alınan A.K.’nin, Arguvan jandarma Komutanlığı’ndan ifadesi alınıp odadan çıkarılacağı sırada, bu şahsın dövdüklerinin yakını olduğu bildirilen 55 yaşındaki K.K.’nın da odaya girdiği, iki şahsın arasında kavga çıktığı, K.K.’nın aldığı yumruk darbesiyle bayıldığı ve ilçe Sağlık Ocağı’na kaldırıldığı belirtildi.

• Doğanyol ilçesi Gökçe beldesi Çalgam mevkiinde Y.K.’ya ait arazide esrar hammaddesi olan 3.125 kök hint keneviri ele geçirildi, şahıs yakalandı.

• Malatya’dan Elazığ yönüne gitmekte olan Mehmet Canan Bulut yönetimindeki oto, 35. kilometrede yolun karşısına geçmek isteyen Hakan Güzel yönetimindeki pancar motoruna çarptı. Kazada Güzel yaralandı.

• Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı Beldesi Turgut Özal İlköğretim Okulu’ndan 1 projeksöyon aleti ile bilgisayar kasası çalındı. Yapılan araştırmada okulun 34 kapı ve 300 penceresinin PVC olduğu, hafif sorlamayla açıldığı belirlenirken, hırsızın saptanmasına ve yakalanmasına çalışılıyor.

• Darende ilçesi Balaban Kasabası’nda alışveriş yaptığı N.K.’ya 100 YTL verip, 93.5 YTL üstünü alan, daha sonra alışverişten vazgeçtiğini söyleyip para üstünü iade edip 100 YTL’sini alan M.Ş.Ç. adlı şahsın, iade ettiği paranın 40 YTL’lik bölümünün eksik olduğunu farkeden işyeri sahibinin şikayeti üzerine yakalandığı bildirildi.

• Merkez Çolaklı Köyünde S.G., Y.T. ve B.G. adlı şahısların buğday tarlalarından geçen TEDAŞ’a ait elektrik hattına baykuşun çarptığı, bu nedenle trafoda kısa devre meydana geldiği, çıkan kıvılcımların tarlalara sıçradığı, toplam 25 dönüm buğday karlası ile 15 kök kayısı ağacının yandığı bildirildi.

• Akçadağ yönüne gitmekte olan bir otodaki şahıslarda silah bulunduğu yolunda 21.35 sıralarında Jandarma’ya yapılan ihbar sonucu, söz konusu oto Akçadağ yol ayrımında durdurularak arandı. Araçta bulunan 30 yaşındaki A.H., 22 yaşındaki İ.D., 18 yaşındaki M.G. ile 22 yaşındaki F.M.G.’nin etkisiz hale getirildikleri, araçta 9 mm ve 7.65 mm çaplarında iki tabanca ile 50 mermi bulunduğu, silahlara el konup soruşturmaya başlandığı bildirildi.

• Arguvan ilçesi Bozburun Köyü’nde M.A.’ya ait evin önündeki bakır kazanı kimlikleri belirlenemeyen 3 kadınla birlikte aracına yüklemekte olduğu öne sürülen M.K. adlı şahsın, olayı gören köylülerin müdahalesi üzerine, kazanı bırakıp kaçtıkları, araştırmanın sürdüğü bildirildi.

• Pütürge ilçesi Söğütlü Köyü Kulakla mezrasında İ.G.’ye ait evde elektrik kontağı sonucu çıkan yangında ev ve eşyalar hasar gördü.

• Arguvan Tarlacık Köyü’nde, H.O.’ya ait bahçedeki iğde ağacının dallarının rüzgar etkisiyle yol kenarından geçen elektrik hattına çarpıp kıvılcım çıkarması, kıvılcımların da A.A.’ya ait karşı bahçedeki otları tutuşturması sonucu, bu bahçedeti 40 üzüm asması, 15 badem ağacı ile 1 dut ağacı yandı.

• Doğanşehir ilçesi Polat Kasabası Keçipınar mevkiinde babasına ait tarlaya D.Ş. adlı şahsın esrar hammaddesi olan hint keneviri ektiği ihbarı üzerine yapılan araştırmada, tütünlerin içerisine ekilmiş 850 kök hint keneviri bulunarak imha edildi. Şahıs yakalandı.

• Doğanşehir Polat Kasabası Su Deposu mevkiindeki üzüm bağına hint keneviri ektiği öne sürülen M.D. yakalanırken, bağda 985 kök hint keneviri ele geçirildi.

• Doğanşehir Polat Kasabası Haramidere mevkiinde 92 yaşındaki M.K. adlı şahsın kayısı bahçesinde hint keneviri yetiştirdiği ihbarı üzerine bahçete yapılan araştırmada 773 kök hint keneviri bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız