SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Hekimhan ilçesi Dursunlu Köyü’nde 11 yaşındaki F.D.’nin ailesiyle bahçede çalışırken acıktığını söyleyince annesi tarafından eve gönderildiği, F.D.’nin eve gittiğinde duvarda asılı av tüfeğiyle oynamaya başladığı ve dolu tüfeği ateşleyince çenesinin altından vurularak öldüğü bildirildi. Olaya Hekimhan Savcılığı el koydu soruşturmaya başladı.

• Pütürge ilçesi Pazarcık Köyü Muhtarı Jandarmayı arayarak, 2 yaşlarındaki A.G.’nin sulama havuzuna düşerek boğulduğunu bildirdi. Yapılan araştırmada, küçük kızın 17.20 sıralarında ortalıkta gözükmemesi için arandığı sırada, köy halkı tarafından ortaklaşa yaptırılmış sulama havuzunun tabanında ölü olarak bulunduğu belirlendi. Araştırma sürüyor.

• Yıldıztepe’de oturan 16 yaşlarındaki G.S. adlı şahıs 23.00 sıralarında fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı ve Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’ye kaldırıldı.

• Polise başvuran 27 yaşındaki S.K. adlı kadın, 1.5 yıl önce tanıştığı D.Y. adlı şahısla birkaç defa görüştüklerini, sonra bu şahsın evine gittiklerini, şahsın kendisiyle zorla ilişkiye girdiğini, daha sonraları bu durumun devam ettiğini, ilişkiye girmeden önce kendisinden para aldığını ve habersiz olarak kimliğine de el koyduğunu, daha sonra 1.500 YTL para vermemesi halinde adına senet düzenleyip haciz yollama tehdidinde bulunduğunu öne sürdü. Şikayet üzerine polis D.Y. adlı şahsı yakalamaya çalışıyor.

• Orduzu Pınarbaşı Mişmişpark Luna Park alanında 21.30 sıralarında kavga eden şahıslardan birinin bir başkasına salladığı bıçak koluna isabet eden 25 yaşlarındaki M.B. yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

• Başharık Mahallesi 13. Sokakta C.Ö. adlı şahsın evine giren hırsızlarca 25 yapraklı çek koçanının çalındığı bildirildi.

• Sinema Caddesi’nde 23.30 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan M.A., aralarındaki sorun nedeniyle hamile olan eşinin evi terkedip babasının evine gittiğini ve sonra doğum yapan eşi ve çocuğunu görmek için K.A. ve annesi N.A. ile birlikte kayınpederinin evine gittiğini, çocuğunu kendisine göstermek istemeyen kayınpederi M.C.N. ve kaynı F.N. ile aralarında tartışma çıktığını ve dövüldüğünü öne sürdü. Soruşturma sürüyor.

• Sanayi Sitesi 7. Caddedeki bir oto tamirhanesinde R.T.’ye ait dizüstü bilgisayarın çalındığı bildirildi. R.T., işyerine gelen tanımadığı iki kişiden şüphelendiğini söyledi.

• Savcılığa başvuran M.Ö. adlı şahıs, 4 ay önce takas yolu ve 7 bin YTL karşılığında A.K. adlı şahıstan otomobil aldığını, borcuna karşılık senet verdiğini, Mayıs ayında borcun tamamını ödeyerek devri eşi N.Ö.’nün üzerine aldıklarını, senedi istediğinde A.K. adlı şahsın senedin yanında olmadığını, evde yırtacağını söylediğini, bu olaydan sonra birkaç kez aracını emanet alıp geri getirdiğini, son olarak kendi olmadığı bir sırada babasından aracı alan A.K.’nin geri getirmediğini, evine gittiğinde kardeşi O.K.’nin silah tehdidiyle 2.500 YTL para ile aracın ruhsatını istediğini öne sürdü. Polis A.K. ve O.K. adlı kardeşleri arıyor.

• Sarıcıoğlu Mahallesi Mezarlık Sokakta A.S.’ye ait eve giren hırsızlar 1 çeyrek altın, 1 altın yüzük ile 2 çift altın küpe çaldı. Aynı sokakta H.S. adlı şahsın da evine girildiği, ortalığın dağıtıldığı, ancak herhangi birşey çalınmadığı öğrenildi.

• Hasanbey Caddesi’nde İ.K. yönetimindeki 05 AV 404 plakalı oto ile giderken, karşıdan karşıya geçmekte olan 35 yaşındaki H.Ö. ile 9 yaşındaki M.Ö.’ye çarparak yaralanmalarına yolaçtı.

• Polise 01.20 sıralarında yapılan ihbarda K.Mustafapaşa Mahallesi İpekçi Sokak üzerinde silahlı bir şahıs bulunduğu bildirildi. A.R.K. adlı şahıs 1 adet kuru sıkı tabanca ile yakalandı.

• Zaviye Mahallesi’nde bir evde misafireten kalan H.D. adlı şahıs, polise başvurarak, 19 yaşındaki kızı D.D.’nin, misafir olarak kaldıkları evin balkonundan çarşafları birbirine bağlayarak inip evden kaçtığını ve göre dönmediğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Özalper Mahallesinde M.T.A.’ya ait eve giren hırsızlar 1 dizüstü bilgisayar, 1 kamera, 1 fotoğraf makinesi ile 1 adet altın çaldılar.

• Hasanbey Caddesi’nde oturan 15 yaşlarındaki G.E. adlı genç, belirlenemeyen bir nedenle bileklerini jiletle keserek intihara kalkıştı ve hastaneye kaldırıldı.

• Dörtyol’da M.T. adlı şahıs, husumet yüzünden E.O., H.Y. ve H.Ü. adlı şahıslar tarafından dövülerek yaralandı. Şahıslar yakalandı.

• Başharık Mahallesinde oturan 64 yaşındaki R.B. adlı şahıs, savcılığa başvurarak, evini telefonla arayan bir şahsın, kızı E.B.K.’yi kasıtla, “Kızını kocasından ayır. Babasının evine dönsün. Bunu yapmazsan seni öldüreceğim, evini yakacağım” diye kapattığını bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis araştırmaya başladı.

• Cevherizade Mahallesinde oturan K.U. polise başvurarak, evini Y.Ç. adlı şahsa kiraya verdiğini, süre bittiğinde şahsın evden çıkmak istemediğini, ısrar edince de evden çıkacağını, ancak “Öyle bir zarar vereceğim ki aklın duracak” diye kendisini tehdit ettiğini öne sürerken, şahıs suçlamayı kabul etmedi ve ev aradığını, bulunca çıkacağını söyledi.

• Savcılığa başvuran 18 yaşlarındaki H.T.T. adlı genç kız, Halep Caddesi’ndeki bir iş merkezinde M.G. adlı şahsa ait temizlik şirketinde bir süre çalıştığını, iş yerine ait telefonu bu kişinin isteği üzerine kendi adına kaydettirdiğini, bir süre sonra hiçbir ücret ödenmeden işten çıkarıldığını, daha sonra telefona 450 YTL fatura geldiğini ve bu faturayı ödemediğini, kendisine telefonu aldıran ve para ödemeyen şahıs tarafından dolandırıldığını öne sürerken, M.G., şirketi H.T.T. ile ortak kurduklarını, suçlamayı kabul etmediğini söyledi.

• Cengiz Topel Caddesi Üçgen Park civarında elektrik direğine kilitli olan M.Ç.’ye ait bisikletin 15.00 sıralarında çalındığı bildirildi.

• Şehit Hamit Fendoğlu Caddesi’ndeki evinde sabaha karşı 04.00 sıralarında ilaç içerek intihara kalkışan 35 yaşındaki A.K. adlı kadın, TÖTM’ye kaldırıldı.

• Orduzu Pınarbaşı Mişmiş Park içerisinde M.N.A. adlı şahsın, içerisinde 2 kredi kartı, kimlikleri ve 250 YTL para bulunan cüzdanı 23.00 sıralarında yankesicilik yoluyla çalındı.

• Başharık Mahallesinde oturan 32 yaşındaki S.B. adlı kadının, fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştığı ve TÖTM’ye kaldırıldığı bildirildi.

• Cevherizade Mahallesi Koksökü Camii önünde 23.30 sıralarında Y.Y. adlı şahıs, yakını olan M.Y. tarafından dövüldüğünü telefonunun ve 20 YTL’sinin gasbedildiğini öne sürdü. Yakalanan M.Y. adliyece serbest bırakıldı.

• Cezmi Kartay Caddesi’ndeki bir birahanenin önünde kavga olduğu yolunda 23.45 sıralarında yapılan ihbar üzerine giden polis, İ.Ö. adlı şahıs ile işyeri sahibi olan S.B.K. ve H.K. adlı şahıslar arasında kavga çıktığını, kavga sırasında İ.Ö.’nün tabancayla havaya ateş ettiğini belirledi. Suçta kullanılan 1 adet tabancaya el konulurken, yakalanan şahıslar ifadelerinin ardından serbest bırakıldılar.

• Belediye Arkası Kavukçuoğlu Sokaktaki bir kahvehanede oyun oynayan M.K.’nin cep telefonunun çalındığı belirtilirken, M.K. oyun sırasında yan masaya gelen kişinin telefonunu çalmış olabileceğini söyledi ve kendisine gösterilen sabıkalılar albümünden A.D. adlı şahsı teşhis etti. Polis A.D.’yi arıyor.

• Cezmi Kartay Caddesi’nde 06.00 sıralarında bir şahsın çevreyi rahatsız ettiği ihbarı üzerine giden polis M.E.K. adlı şahsı yakaladı. Bu kişinin B.B. ve E.K. adlı şahıslara ait işyerlerinin camlarını da kırdığı, bu sırada yaralandığı da belirtildi.

• Savcılığa başvuran N.A. adlı şahıs, akşam saatlerinde işyerine gelen A.D. adlı şahsın 2 adet cep telefonunu çaldığını öne sürerken, A.D. suçlamayı kabul etmedi.

• Dernek Mahallesi Battalgazi Mahallesinde S.D. adlı kadına ait eve 04.30 sıralarında giren hırsızlar 2 çeyrek altın, 250 YTL para, 20 ABD doları ve kredi kartını çaldılar.

• Mehmet Buyruk Caddesinde N.B. yönetimindeki 44 EP 350 plakalı otoyla giderken aniden önüne çıkan 6 yaşlarındaki A.A.D. ‘ye çarparak yaralanmasına neden oldu.

• S.A. adlı şahısın Çavuşoğlu Mahallesi Necatibey Okulu civarında 01.30 sıralarında, cep telefonunu isteyen E.K., T.C. ve A.K. adlı şahıslar tarafından dövüldüğü bildirilirken, yakalanan 3 zanlı ifadelerinin ardından salıverildi.

• Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde N.E.’ye ait işyerine giren hırsızlar 1 delgeç, 55 paket sigara, bozuk para kutusu, şeker, sakız, meyvesuyu, oyuncak çaldılar. Soruşturma sürerken, çalıntı malzemelerin jandarma bölgesinde bulunduğu ve işyeri sahibine teslim edildiği, hırsız ya da hırsızların belirlenmesine çalışıldığı bildirildi.

• İlyas Mahallesindeki bir evde öğle saatlerinde meydana gelen olayla ilgili ifade veren N.K. adlı genç kadın, babası H.K.’nın evde olduğu bir sırada eşinin ablasının kocası olan Y.E.’nin eve geldiğini, aralarında tartışma çıktığını, bu kişinin kendisini ve babasını dövdüğünü öne sürerken, Y.E. kendisinin dövüldüğü iddiasında bulundu.

• Beylerbaşı Mahallesinde oturan C.Ş. adlı şahıs polise başvurarak, 25 yaşındaki kızı S.Ş.’nin bir alışveriş merkezinde çalışmak için form doldurmak üzere ayrıldığı eve dönmediğini, hayatından endişe ettiğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Savcılığa başvuran 39 yaşındaki N.A.K. adlı kadın, 1 yıl önce evlendiği M.K. ile anlaşamadıklarını, boşanma davası açtığını, ancak eşinin “Boşandığın takdirde seni öldürürüm” diye tehditte bulunduğunu öne sürdü. M.K. ise suçlamayı kabul etmedi.

• Hasanbey Caddesi’nde oturan H.S. adlı kadın polise başvurarak, 15 yaşındaki kızı N.S.’nin arkadaşına CD vermek üzere 16.00 sıralarında evden ayrıldığını, ancak geri dönmediğini belirtti ve kızının bulunmasını istedi.

• Battalgazi ilçesi Karabağlar Mahallesinde oturan 25 yaşlarındaki A.K. adlı kadın, aralarındaki anlaşmazlık nedeniyle ayrı yaşadığı eşi B.K.’nin, kolundaki 2 adet bileziği gasbettiğini öne sürerken, şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

• Darende ilçesi Sandıkkaya mevkiinde C.G. yönetimindeki 34 RAL 22 plakalı oto ile karşı yönden gelen B.O. yönetimindeki 44 HC 220 plakalı oto çarpıştı. 34 plakalı otoda bulunan M.G., S.K., S.G. ve B.O. yaralandılar.

• Hastane Caddesindeki bir apartmanda, yakıt borcundan dolayı çıkan kavgada H.O. adlı şahsın, Z.Ö.’yü sırtından bıçakla yaraladığı, ayrıca olay sırasında G.K.’ya ait işyerinin camını sopayla kırarak zarar verdiği bildirildi. Şahıs yakalandı.

• Polise başvuran 22 yaşlarındaki N.D. adlı kadın, 23.00 sıralarında Mişmiş Park Fuar Alanında karşılaştığı eski eşi F.A.’nın kendisini dövdüğünü, kardeşleri F.A. ve M.A.’nın da hakarette bulunduklarını öne sürdü. Polis 3 kardeşi arıyor.

• Savcılığa başvuran 43 yaşındaki F.Y. adlı şahıs, bazı kişilerin kendisini Zafer Mahallesi’nde K.M. adlı kadına ait eve götürüp, silah zoruyla iki adet senet imzalattıklarını öne sürdü. Yakalanan K.M. adlı kadın ile A.T.Ş. adlı şahıs suçlamayı kabul etmediler. Polis olayla ilgili olarak Y.K., M.K., A.Ş., M.Ş., B.Y. ve A.A. adlı şahısları da arıyor.

• Göztepe Mahallesi 16. Sokakta H.T.’ye ait park halindeki 44 EL 196 plakalı motosiklet gece çalındı ve araştırma devam ederken motosiklet Sanayi bölgesinde terkedilmiş olarak bulundu.

• Malatya Devlet Hastanesi’nde karşılaşan M.K., M.E. ve G.E. arasında alacak verecek yüzünden kavga çıktığı ve şahısların birbirlerini dövdükleri, şikayetçi de olmadıkları bildirildi.

• Fırat Mahallesi’ndeki bir berberde meydana gelen yaralamayla ilgili ifadesi alınan H.Ç., berberde sıra beklerken, H.Ö. adlı şahsın elinde bıçak ile geldiğini, bunun üzerine kaçıp yandaki kuru temizleme dükkanına girdiğini, peşinden gelip bıçak sallayan şahıs tarafından elinden yaralandığını anlattı. H.Ö. gözaltına alındı.

• Göztepe Mahallesi’nde cep telefonu yüzünden çıkan kavga sırasında F.A. adlı şahsın, 43 yaşındaki H.A. adlı şahsı bıçakla bacağından yaralayıp kaçtığı bildirildi.

• Çavuşoğlu Mahallesi’nde Z.Ö.’ye ait evin eklentisinden 2 bakır kazan, 1 bakır leğen, 1 bakır sini ile 1 adet banyo kazanı kaçındı.

• Savcılığa başvuran F.Ö., T.C. adlı şahsın Hidayet Mahallesindeki evinde 1 yıldır oturduğunu, 5 aydır kira, elektrik ve su faturasını ödemediğini bildirdi. Polis T.C.’yi arıyor.

• Savcılığa başvuran C.A. adlı şahıs, akrabası olan F.A.’nın, mazot almak için kredi kartını aldığını ve şahsın kredi kartını iade etmeyip, başka alışveriş de yaptığını, borçları da ödemediğini öne sürdü. F.A. aranıyor.

• Yeşiltepe Yeşilkaynak Mahallesinde A.A.’ya ait evden 1 çift gümüş küpe ile 500 YTL para çalındığı bildirildi. Polis araştırmaya başladı.

• Zaviye Mahallesinde M.C. adlı şahıs, fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı ve yakınları tarafından hastaneye kaldırıldı.

• Özalper Mahallesinde H.A.’ya ait eve 01.30- 04.15 saatleri arasında giren hırsızlar oto ruhsatı, ehliyet ve 390 YTL para çaldı.

• Zaviye Mahallesinde A.K.’ye ait eve 23.00- 03.30 arasında giren hırsızların 440 YTL para çaldıkları, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

• MAŞTİ terminaline gitmek üzere belediye otobüsüne binen 22 yaşındaki A.Ö.’nün cep telefonu otobüste yankesicilik yoluyla çalındı.

• Çevreyolu Kız Öğrenci Yurdu civarında A.Ö. yönetimindeki 44 KY 744 plakalı otonun çarptığı 66 yaşlarındaki M.D. adlı kadın yaralandı.

• Koyunoğlu Caddesi’nde öğle saatlerinde meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 25 yaşındaki E.B. adlı kız, akrabası B.B.’nin kendisiyle evlenmek istediğini, ancak bunu kabul etmediğini, bu nedenle A.B. adlı diğer yakınıyla birlikte gelerek kendisini zorla bir arabaya bindirip kaçırmak istediklerini, kendisinin direndiğini, ancak şahısların kaçtığı arabada, içerisinde 800 YTL para, cep telefonu ve altın yüzük bulunan kol çantasının kaldığını bildirdi. Polis şahısları yakalamaya çalışıyor.

• Cezmi Kartay Caddesi üzerinde aşırı alkollü olan A.T.K. ile V.K. adlı şahıslar arasbında tartışma çıktığı ve V.K.’nin bıçakla sol bacağından yaralandığı, olaydan bir süre sonra yakalanan zanlının serbest bırakıldığı öğrenildi.

• İstiklal Mahallesinde oturan 67 yaşındaki H.H.Y. adlı şahsın, ailevi nedenlerle tartıştığı 41 yaşındaki karısı A.Y. tarafından dövüldüğü bildirildi.

• Akpınar Aslantepe Caddesi’nde saat 15.00 sıralarında oynamakta olan 4 yaşlarındaki R.D. adlı çocuğun, bir şahıs tarafından kaçırıldığı bildirildi. Baba H.D. polise başvurarak kızının bulunmasını istedi. Olayla ilgili araştırma sürüyor.

• Yamaç Mahallesinde oturan H.K. adlı kadın savcılığa başvurarak, oğlunun daha önce kızıyla evli olduğu M.O. adlı kişinin, boşanma olayı nedeniyle kendisini ve oğlunu ölümle tehdit ettiğini öne sürdü. Araştırmaya başlandı.

• Savcılığa başvuran Ş.Urfa doğulmu 47 yaşındaki M.Y. adlı şahıs, eşi 40 yaşındaki A.T.’nin bir birahanede sanatçı olarak çalıştığını, işyerinden ayrılıp geri dönmediğini belirterek eşinin bulunmasını istedi. Yapılan araştırmada, A.T.’nin, Ş.Urfa’daki ailesinin yanında olduğu saptandı.

• Yeni Sanayi Sitesi’nde 01.00 sıralarında S.A.’ya ait işyerinin önündeki kilitli dondurma makinesinin içerisinden 1 dolu dondurma kovasını alarak kaçmak isteyen şahıslardan 18 yaşındaki C.A. polis tarafından yakalandı, H. adlı şahıs ise kaçtı.

• Çavuşoğlu Mahallesi Karakaş Sokağında M.A.’ya ait evin bahçesinde kurumaya bırakılan 11 kasa kayısı, 01.00- 06.00 saatleri arasında çalındı.

• Seyran Mahallesinde oturan 68 yaşındaki M.A. adlı şahıs, polise başvurarak 12.30 sıralarında dilencilik yapan iki kadının evine geldiklerini ve su içme bahanesiyle içeri girdiklerini, bunlara su getirmek için mutfağa gidip döndüğünde kadınları göremediğini, evi kontrol ettiğinde askıdaki göbleğin cebinde bulunan 1.200 YTL para ile 4 bileziğin çalındığını farkettiğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Özalper Mahallesinde F.Ö. adlı 80 yaşındaki kadının evine giren hırsızlarca 1.000 YTL paranın çalındığı, olayla ilgili soruşturmaya başlandığı bildirildi.

• İsmetpaşa Caddesi Tecde yakınlarında, A.E.K. yönetimindeki 06 AR 2890 plakalı otoyla giderken, yol üzerindeki çukura düşmemek için aniden frene basınca, araç kaydı ve mezarlık duvarına çarparak devrildi. Kazada 40 yaşındaki bayan sürücü yaralandı.

• Turgut Temelli Caddesi’ndeki İtimat Apartmanı’nın bodrum katında D.Ş. ile N.ǒnin çocuklarına ait olan bisikletler çalındı.

• Koyunoğlu Mahallesinde oturan 36 yaşlarındaki A.K. adlı kadın, 21.00 sıralarında intihara teşebbüs ettiği gerekçesiyle eşi tarafından hastaneye kaldırıldı. A.K. ifadesinde, kendisini odaya kilitlediğini, ancak intihar için herhangi bir girişimi olmadığını söyledi.

• Zaviye Mahallesi 4. Sokakta İ.T. adlı şahsa ait evden 1 adet televizyon, 1 mutfak robotu ile giysilerin çalındığı, araştırmanın sürdüğü bildirildi.

• Tevfik Temelli Caddesi’ndeki semt pazarında Ç.T. ve M.T. adlı şahıslar ile pazarcılık yapan M.K., H.Ş., A.K., M.K., HN.D., M.K. ve A.B. arasında kavga çıktı. M.K. polise verdiği ifadede, M.T.’nin kendilerine silah çektiğini öne sürerken, M.T. suçlamayı kabul etmedi.

• Battalgazi ilçesi Bahçelievler Mahallesinde M.K. adlı şahsın evinin bahçesine esrar hammaddesi olan hint keneviri ektiği bilgisi üzerine giden polisler 11.5 kilo kurutulmaya bırakılmış gonca esrar ile tarlada ise 1.217 kök kenevir bulmuşlardı. Bu suçlamayla adliyeye verilen şahıs tutuklandı.

• Arguvan ilçesi Tepebağ Mahallesi Dolaylı Caddesi üzerinde E.K. yönetimindeki 34 DD 9832 plakalı oto ile giderken, direksiyon hakimiyetini kaybetti ve oto takla atınca yaralandı.

• Doğanşehir ilçesi Yeni Mahallede oturan 65 yaşındaki A.D. adlı şahıs, polise başvurarak 39 yaşındaki öz oğlu F.D.’nin 2004’den bu yana kayıp olduğunu, hayatından endişe ettiğini bildirdi.

• Başharık Mahallesinde H.S. ve F.S. adlı şahıslara ait eve giren hırsızlarca 2 metre altın kordon, 8 adet altın bilezik, 6 kolye, 3 yarım altın, 3 adet 60’lık altın, 10 çeyrek altın, 1 adet küpe çalındı.

• Belediye binası önünde karşıdan karşıya geçmekte olan 22 yaşındaki G.V. adlı şahsa 44 FP 488 plakalı oto çarptı. Yaralı hastaneye kaldırılırken, polis sürücüyü belirlemeye çalışıyor.

• Atatürk Anıtı önünde A.G. yönetimindeki 44 T 0637 plakalı taksi ile A.E. yönetimindeki 44 KN 025 plakalı otolar çarpıştı. A.G.’nin yaralandığı kaza sonrası çıkan tartışmada diğer aracın sürücüsü A.E. ile M.D. adlı şahısların kavga edip birbirlerini dövdükleri bildirildi.

• Mehmet Buyruk Caddesinde D.M.B. yönetimindeki 44 FK 963 plakalı oto ile M.Ö. yönetimindeki 44 DC 530 plakalı otoyla çarpıştı. Kazada S.B. adlı kadın yaralandı.

• Fırat Mahallesinde oturan 20 yaşlarındaki Z.K. adlı kadın, ailevi nedenle fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı daha sonra kendi imkanları ile Devlet Hastanesi’ne giderek tedavi oldu.

• 19 yaşlarındaki M.B., saat 20.00 sıralarında Çöşnük Mahallesi Kazım Karabekir İlköğretim Okulu önünde bir grubun saldırısına uğrayarak dövüldü. M.B., ifadesinde grupta kendisine Emre diye hitabedilen birinin de bulunduğunu, bu şahıs ve yanındakilerden şikayetçi olduğunu söyledi. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• Sivas Caddesinde A.Y. adlı şahsa ait eve saat 14.30- 15.00 arasında giren hırsızlar kimliklerin yanı sıra 50 YTL, 1 altın bilezik, 3 adet yüzük, 2 adet 21.600 YTL değerinde senet, 2 adet 3.200 ABD doları değerinde senet çaldılar.

• Cengiz Topel Caddesi’nde V.O.’ya ait işyerine girerek oyalamak suretiyle hırsızlık yapmaya çalışan 26 yaşındaki C.D. adlı şahıs, durumu farkeden işyeri sahibi tarafından yakalanıp polise teslim edildi ve mahkemece tutuklandı.

• Çevreyolu YİMPAŞ civarında çıkan tartışma sonucu 27 yaşındaki M.S.’nin, 37 yaşındaki ağabeyi E.S. tarafından bıçakla yaralandığı bildirildi. Polis E.S.’yi
arıyor.

• Salköprü Mahallesinde oturan 14 yaşlarındaki E.G. adlı kız, fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı ve annesi tarafından hastaneye kaldırıldı.

• Ziya Gökalp İlköğretim Okulu önünde park halinde bulunan A.B.’ye ait 44 ER 281 plakalı otonun, saat 10.00 sıralarında çalındığı bulunmasına çalışıldığı bildirildi.

• Halfettin Mahallesinde oturan 23 yaşındaki S.E. adlı kadın, 45 yaşındaki eşi E.E.’nin ailevi nedenlerle çıkan tartışma sonucu kendisini dövdüğünü öne sürdü. Polis E.E.’yi arıyor.

• Zaviye Mahallesinde oturan ve eşiyle tartıştıktan sonra bunalıma giren 23 yaşındaki N.P. adlı kadının 00.50 sıralarında fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştığı, komşuları tarafından hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

• Hasanbey Caddesi Yeni Sokakta oturan D.T.’ye ait eve öğleden sonra giren hırsızlar 6 adet bilezik, 4 yüzük, 1 saat, 1 kolye ve 2 adet küpe çalındı.

• Pütürge ilçesi Hükümet Caddesinde saman alım satımı yüzünden çıkan kavgada H.D. ve İ.D.’nin, R.A.’yı dövdükleri öne sürüldü.

• Savcılığa başvuran 45 yaşındaki H.K. adlı şahıs, evine, bir kadın derneği ile bir vakfa tanımadığı bir kişi tarafından tehdit ve hakaret içerikli mektuplar bırakıldığını, bahse konu mektupları 28 yaşındaki V.B. adlı şahsın yazdığını saptadığını, bu şahısla görüşmesinde şahsın bu mektupları 36 yaşındaki Ö.A. adlı kadının yazdığını söylediğini belirterek şikayetçi oldu. V.B. ifadesinde, şikayetçi H.K.’nin akrabası olduğunu, 5 yıldır kendisini iş bulma vaadiyle oyaladığını, bu nedenle psikolojisinin bozulduğunu, mektupları sinirli olduğu bir anda yazdığını, bundan 20 gün sonra şahsın gelerek kendisini dövdüğünü, Ö.A. adlı kadının resmini gösterip mektubu bu kadının yazdığını söylemesi için kendisini tehdit ettiğini öne sürdü. Ö.A. adlı kadın ise, suçlamaları kabul etmedi ve H.K. ile kızına tacizde bulunduğu için mahkemelik olduklarını, V.B.’yi ise hiç tanımadığını iddia etti. Soruşturma sürüyor.

• 28 yaşındaki K.M. adlı kadın polise başvurarak, 43 yaşındaki F.Y. adlı şahsın kendisini sürekli telefonla arayarak tehditte bulunduğunu öne sürerken, yakalanan şahıs suçlamayı kabul etmedi.

• Ferhadiye Mahallesi Hamikoğlu Sokağı&nda K.A.’ya ait eve giren hırsızlarca 1 uydu alıcısı, 1 altın bilezik, 1 altın zincir ve çeşitli ev eşyaları çalındı.

• Akpınar’da M.M.D. ve babası R.D.’nin, borç dolayısıyla icra takibine gelen V.U. ve O.T.’nin görevini engelleyip, ellerindeki dosyanın kapağını yırtarak zarar vermeye çalıştıkları, görevlilerin şikayeti üzerine baba oğul hakkında işleme başlandığı bildirildi.

• Cezmi Kartay Caddesi’nde, 22.30 sıralarında 24 yaşlarındaki G.U. adlı kadın, “moralinin bozuk olması” yüzünden elindeki kola şişesini kırıp, kendisini kolundan yaralayarak intihara teşebbüs etti. Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve daha sonra TÖTM’ye sevkedilen G.U., polise başvurarak burada kendisine geldiğinde tişörtünün üzerinde olmadığını, pantolonunun düğmelerinin açık olarak M.B. adlı şahıs tarafından cinsel organının engellendiğini görüp bağırdığını, bunun üzerine M.B.’nin kaçtığını öne sürdü. Polis M.B.’yi yakalamaya çalışıyor.

• Zafer Mahallesi’nde A.G. adlı kadının evine giren hırsızlar 1 altın kolye, 1 altın bizelik, 2 altın yüzük, 1 altın küpe ve 1 pırlanta yüzük çaldılar.

• İnönü Mahallesi Kömür Tevzi karşısında İ.K.’ya ait eve giren hırsızlar 50 YTL para, kimlik ve kredi kartları ile 44 KV 375 plakalı otonun kontak anahtarını çaldıktan sonra, kapının önünde park halinde olan Renault marka aracı da çalıp kaçtılar.

• Çevreyolu üzerinde 19.50 sıralarında 56 yaşlarındaki N.A. adlı kadın, sürücüsü ve plakası belirlenemeyen bir aracın çarpması sonucu yaralandı ve TÖTM’ye kaldırıldı. Polis araç ve sürücüsünü belirlemeye çalışıyor.

• Şehitfevzi Mahallesinde A.D. adlı şahsın evin bahçesine parkettiği 44 FD 338 plakalı motosikletin gece çalındığı bildirildi. Polis araştırmaya başladı.

• Selçuklu Mahallesinde oturan 30 yaşındaki Y.G., 12 yıllık eşi M.G.’nin kendisini sürekli dövdüğünü, son olarak dövdükten sonra yere yatırıp boğazını sıktığını, hakaret ettiğini öne sürdü. Polis M.G.’yi arıyor.

• Hasanbey Caddesi 1. sokakta, daha önce aralarında husumet bulunan şahıslar arasındaki kavgada M.N.I.’nın, bıçakla Ş.Ş.’yi sağ bacağından yaraladığı bildirildi.

• Polise başvuran 15 yaşlarındaki A.D. adlı genç, kızıyla arkadaşlık ettiği için H.Ö. adlı şahsın telefonla kendisini tehdit ettiğini öne sürerken, H.Ö. suçlamayı kabul etmedi ve kızını rahatsız ettiği için A.D.’den şikayetçi olduğunu söyledi.

• Nuriye Mahallesi Abbas Efendi Sokağında oturan Ş.B.’ye ait eve giren hırsızlar 400 YTL para, 2 çeyrek altın ve 1 cep telefonunu çaldılar.

• Çevreyolu Dilek Otobüs Durakları civarında 01.30 sıralarında 23 yaşındaki Ö.Ş. adlı şahıs, kimliği beliriz kişi ya da kişilerce açılan ateş sonucu sol ayağından yaralandı ve TÖTM’ye kaldırıldı. Polis olayla ilgili araştırmayı sürdürüyor.

• Çukurdere Mahallesi Hamamcı Sokakta A.K.’ye ait eve balkon kapısının kilidini kırarak giren hırsızlar 50 YTL para ile 5 adet çeyrek altın çaldılar.

• Savcılığa başvuran F.F., G.T. ve S.D., Hacıabdi Mahallesi’ndeki kooperatifte daireleri olduğunu, A.K., H.E. ve O.K. adlı şahısların kendilerinden usulsüz olarak para istediğini öne sürdüler. Kooperatif yöneticisi oldukları öğrenilen şahısların ifadesi alınırken, defterlere el konuldu.

• Darende ilçesinin Zaviye Mahallesi’nde O.K.E.’ye ait 44 KE 924 plakalı aracın sol arka camını kıran hırsızlar oto sahibinin eşi F.E.’ye ait kimlikler ile 100 YTL’nin bulunduğu çantayı, yine G.T.’ye ait 58 FF 654 plakalı aracın camını da kırıp, içerisinde herhangi değerli bir eşya bulunmayan kol çantasını çaldılar. 13.30 sıralarında meydana gelen olayla ilgili araştırma sürüyor.

• Malatya- Elazığ yolu Kale ilçesi yakınlarında Kömürhan Köprüsü’ne 600 metre mesafede N.B. yönetimindeki 23 FC 930 plakalı oto, takla attı. 24.00 sıralarındaki kazada yaralanan sürücü TÖTM’de tedavi altına alındı.

• B.Mustafapaşa Mahallesi Halep Caddesi’nde sabaha karşı 04.30 sıralarında, Ş.T. adlı vatandaşa ait evi bir şahsın girmeye çalıştığı, iki şahsın ise gözcülük yaptığı ihbarı üzerine giden polisler, evden 1 adet pantolon ile 1 cep telefonunu çalan 16 yaşındaki Gercüş doğumlu H.S. adlı şahsı, Akıncı Lisesi civarında yakaladılar. Adliyeye verilen zanlı tutuklandı.

• Pütürge Endüstri Meslek Lisesi karşısındaki belediye çöplüğünde sabah saatlerinde başlayan yangına itfaiye ve Orman Muhafaza görevlileri müdahale ettiler. Yangının çöp alanındaki maddelerin tutuşmasıyla çıktığı değerlendirilirken, çevredeki ormanlık alanda bulunan çeşitli cins ve miktarda ağaçlar da yandı.

• Pütürge ilçesi Belen köyünde tarlada çalışırken kavga eden şahıslardan C.A.’nın, N.Ç.’nin yüzüne taş fırlatarak yaraladığı ve şikayet üzerine yakalandığı bildirildi.

• Yeşilyurt Bostanbası Kasabasında O.G. adlı şahsın, evlerinin önüne kayısı kasası koyan komşusu M.C.K.’yı bundan böyle kasa koymaması için uyardığı, çıkan tartışma sonucu O.G.’nin av tüfeğini doğrultarak şahsı tehdit ettiği öne sürüldü. Soruşturmaya başlandı.

• Hekimhan Kurşunlu Kasabası Gelengeç Mahallesinde H.L. ve oğlu F.L.’nin, arazi anlaşmazlığı yüzünden A.H.L. ve C.L.’yi döverek yaraladıkları bildirildi.

• Pütürge ilçesi Yazıca Köyü’nde V.B. adlı yaşlı şahıs jandarmayı arayarak evinden 735 YTL değerli 1 adet cep saati, 1 cep telefonu, 75 YTL para, 100 Euro ile kimlik kartlarının çalındığını bildirdi. Jandarma yaptığı araştırmada, olayın ev sahipleri uykuda iken gerçekleştiği, hırsızın korkuluksuz ve demirsiz balkondan girdiği görüşüne varıldı. Araştırma derinleştirilince zanlının Çaygören Köyünden R.D. olduğu görüşüne varıldığı, şahsın olaydan sonra köyü terkederek kaçtığı araştırmanın sürdüğü bildirildi.

• Battalgazi ilçesi Ağılyazı Köyünde Y.Ç. adlı şahsın kayısı bahçesinin içerisinde kurutulmak amacıyla serilmiş vaziyette 275 kök esrar hammaddesi olan kenevir ele geçirildi.

• Battalgazi Kuluşağı Köyü Taşocağı mevkiinde M.D. adlı şahıs tarafından hint keneviri kurutulduğu ihbarı üzerine giden jandarma 403 gram kubar esrar ele geçirdi.

• Pütürge ilçesine bağlı Aslankent Köyü’nden bir akrabasının cenazesine katılmak için Teluşağı Köyü’ne giden 24 yaşındaki L.D., yaya olarak köye dönerken arazide önüne çıkan köpek tarafından ısırıldı. Sol bacağından yaralanan L.D. Pütürge Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

• Yazıhan ilçesi Kömüşhan Köyü’nde M.Ş., M.K. ve M.D. adlı şahısların, il merkezindeki Çöşnük Kuran Kursu yararına izinsiz yardım topladıkları gerekçesiyle yakalandıkları, şahısların topladığı 120 kg. kuru kayısı ile 12 kg. çekirdeğe el konulduğu, ilgili yasa uyarınca her bir şahsa 600’er YTL idari para cezası uygulandığı bildirildi.

• Özsan Sanayi Sitesi’nde G.B.’ye ait işyerine gece kilidini açarak giren hırsızlar, 250 teneke madeni yağı çaldılar.

• Pütürge ilçesi Uzuntaş Köyünde B.K. adlı şahsa ait iki katlı ahşap evde yangın çıktı. Elektrik kontağı sonucu çıktığı belirlenen yangın, köylüler ile Tepehan Belediyesi itfaiyesi tarafından büyümeden söndürüldü.

• Beylerderesi mevkiinde kavaklığı bulunan R.T. adlı şahıs, jandarmaya başvurarak kavakları kesip traktöre yükleyen M.Y.’yi ihbar etti. Bu şahıs suçüstü yakalandı ve soruşturmaya başlandı.

• Doğanşehir Söğüt Kasabası’nda oturan A.A. adlı şahsın hint keneviri ektiği ihbarı üzerine giden jandarma 240 kök kenevir ile 834 gram kubar esrar ele geçirdi.

• Darende ilçesi Yukarıulupınar Köyünde oturan 16 yaşındaki F.Ş.’nin bunalım sonucu fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştığı bildirildi.

• TÖTM otobus durağı yanından Acil Servis girişine gitmekte olan M.M.’nin, B.E. adlı şahıs tarafından yumruk ve sopayla dövüldüğü, şahsın hastaneye kaldırıldığı, B.E.’nin ise yakalandığı bildirildi.

• Darende ilçesi Ozan Köyü Fatmacık Mezrası’nda oturan B.D.’nin, çapa motorunun çalınması ile ilgili şüpheli gösterdiği V.Ş. adlı şahsın, B.D.’nin evine gidip “Çalan ben değilim. Neden beni şüpheli göstererek köy halkı önünde beni hırsız yaptırdın” diye av tüfeğini doğrultarak tehdit ettiği öne sürüldü. Soruştarmaya başlandı.

• Malatya-Elazığ yolu 15. kilometrede Kadri Budunoğlu yönetimindeki 06 plakalı oto Elazığ yönüne giderken, aynı yönde giden Abdullah Fırat yönetimindeki 02 plakalı otoya arkadan çarptı. Araçlar hasar gördü.

• Arapgir-Keban yolu 30. km.’de Cem Bakırcı yönetimindeki 44 plakalı oto, takla attı. Kazada Osman Menekşe, Metin Mutlu, Mehmet Sayış (25), Mehmet Sayış (34) ile Mehmet Pamukçu yaralandılar.

• Doğanşehir Erkenek Kasabası’nda S.B. yönetimindeki 44 plakalı kamyonetle kayısı bahçesine giden işçilerden 19 yaşındaki H.C., kamyonetin arka kasasının ilave kısmına yaslanması ve kapağın açılmasıyla yere düştü ve başından ağır yaralandı.

• Yazıhan ilçesi Ambarcık Köyünde, H.D.’ye ait evin ekmek damı olarak kullanılan kısmında komşusu E.K. ve E.D. ile ekmek yaptıkları, daha sonra ocağın ateşini söndürmeyince yangın çıktığı, yangının A.K. ve H.D.’nin evlerinde zarara yolaçtığı bildirildi.

• Hekimhan ilçesi İpekyolu Beldesi Aşağı Girmana Mahallesinde A.S.Ö. ‘ye ait kayısı bahçesinde hint keneviri ektiği yolundaki ihbar üzerine yapılan denetimde 1760 kök hint kenevirinin yanı sıra çuval içerisine konulmuş 4 kilo 130 gram kubar esrar ele geçirildi.

• Hekimhan ilçesi İpekyolu Beldesi Yukarı Girmana Mahallesi’nde de M.A. adlı şahsın evinin bahçesinde 1220 kök hint keneviri ele geçirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız