SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Hacı Abdi Mahallesi 3. Su Sokak'ta sağlık memuru olduğu bildirilen Adalet Doğan (39) adlı şahıs, bilinmeyen bir sebepten dolayı 4. katta bulunan evinin balkonundan aşağıya düştü. Olay yerine gelen 112 Acil Servis Ambulansı ile önce Devlet Hastanesi'ne kaldırılan şahıs, sevk edildiği Turgut Özal Tıp Merkezi'nde hayatını kaybetti. Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma sürüyor.

• Zafer Mahallesinde oturan 17 yaşındaki E.D. adlı genç, babasına ait ilaçlardan fazla miktarda içerek intihara kalkıştı ve Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• İstiklal Mahallesi 3. Sokakta oturan 5 yaşlarındaki A.Ş., 1. kattaki evlerinin pencere kenarındaki kalorifer peteğinin üzerinde oynarken, açık pencereden aşağıya düşerek yaralandı.

• Polise başvuran M.T. adlı şahıs, Halfettin Sokağındaki kahvehanede oyun oynarken, yanına gelen bir şahıs ayrıldıktan sonra, masa üzerine bıraktığı yeni aldığı kamyonete ait 44 G 8114 no.lu geçici plakanın kayboyduğunu öne sürdü.

• Halep Caddesi’ndeki bir pansiyonda kaldığını belirten 17 yaşındaki B.A., sabah uyandığında içerisinde 130 YTL olan ve yastığın altına koyduğu cüzdanı boş halde oda içerisinde bulduğunu, parasının çalınmış olduğunu öne sürdü. Polis, aynı odada kalan aynı yaşlardaki E.A., S.D. ve F.A. hakkında soruşturmaya başlarken, şahıslar suçlamayı kabul etmediler.

• Mehmet Buyruk Caddesi üzerinde yürümekte olan 21 yaşlarındaki S.E. adlı genç kız, yabancı plakalı bir araçta bulunan kişilerce rahatsız edildiğini 155 Polis İmdat’a bildirince, söz konusu araç polis ekibi tarafından yakalandı. Araçta bulunan 36 yaşındaki S.E. ile 18 yaşındaki B.Y. adlı şahıslar suçlamayı kabul etmediler.

• Cirikpınar Mahallesi 1. Okul Sokakta C.A.’ya ait eve gece giren hırsızlar 2 adet halı ile birkaç adet havluyu çalarak kaçtılar.

• Sarıcıoğlu Mahallesi Mezarlık Sokakta park halinde olan B.K.’ya ait 44 AS 927 plakalı otomobil gece yarısı çalındı. Polis araştırmayı sürdürürken, araç Şehit Fevzi Mahallesi’nde terkedilmiş olarak bulundu.

• Çevreyolu Hal binası civarında E.K. yönetimindeki 23 DV 310 plakalı kamyon ile giderken karşıdan karşıya geçmek isteyen F.Ö. ve A.O. adlı kadınlar ile 1 yaşındaki Z.M.Ö. adlı çocuğa çarparak yaralanmalarına yolaçtı. Yaralılar Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’ne kaldırılarak tedavi altına alındılar.

• Malatya Doğalgaz Dağıtım Şebeke inşaatını da üstlenen Pegaz Şirketi’nde topograf olarak çalışan 24 yaşındaki C.T., Zaviye Mahallesi 5. Sokaktaki adreste cihazı kurmak isterken, toprağın kayması sonucu kanala düşerek yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

• Polise başvuran M.Y. adlı şahıs, kendi adına satın aldığı cep telefonunu gelinine hediye ettiğini, gelininin telefonu kaybettiğini ve bu nedenle savcılığa başvurduklarını, cep telefonunu bir süre sonra İnönü Caddesi’ndeki bir telefon satıcısında gördüğünü ve imei numarasını kontrol ettiğinde kendilerine ait telefon olduğunu saptadığını bildirdi. Polis, söz konusu cep telefonunun sergilendiği işyerine satan N.K. ve G.S. adlı kadınları arıyor.

• Halep Caddesi’nde İ.K. adlı şahsa ait işyerinde hırsızlık olduğu iddiası üzerine soruşturmaya başlayan polise ifade veren işyeri sahibi, V.G. ve H.T. adlı şahısları denemi süresiyle işe aldığını, süre sonunda yüksek maaş istedikleri için çıkardığını, şahısların iki fotoğraf makinesi ile bir bisikleti işten ayrıldıktan sonra teslim etmediklerini, ayrıca V.G. adlı şahsın, işyeri bilgisayarının remini de söktüğünü öne sürdü. V.G., alacaklarını alamadıkları için zor durumda kaldığını ve bilgisayarın remini söküp sattığını söylerken, H.T. ise aynı nedenle bisikleti bir tamirciye sattığını anlattı. İki şahıs hakkında “Emniyeti Suistimal Yolu İle Hırsızlık” suçlamasıyla yasal işlem sürüyor.

• Paşaköşkü Mahallesi’nde oturan A.A. adlı şahıs, evinin önünde park halinde olan 34 FJN 80 plakalı aracının sağ ve sol taraflarının sert bir cisimle çizildiğini belirterek, polise başvurdu.

• Özalper Mahallesi’nde oturan 37 yaşındaki S.G. adlı kadın, 01.30 sıralarında eve alkollü olarak gelen eşi tarafından dövüldüğünü öne sürünce, polis K.G. adlı şahsı yakaladı. Şahıs suçlamaları kabul etmedi.

• Aşağıbağlar Mahallesi 12. Sokakta 44 EN 004 plakalı otosu ile gitmekte olan M.T. adlı şahıs, direksiyon hakimiyetini kaybederek dereye uçtu ve yaralandı.

• Zaviye Mahallesinde oturan 15 yaşlarındaki G.D.K. adlı genç, fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı ve hastaneye kaldırıldı.

• Yeşilyurt Caddesi ile Fahri Kayahan Bulvarı kavşağında Y.Ç. yönetimindeki 44 FA 443 plakalı oto ile giderken orta refüje çarptı ve araçta bulunan 9 yaşındaki M.Ç. yaralandı.

• Çevreyolu İstasyon kavşağında S.E. yönetimindeki 44 EC 123 plakalı oto ile M.M. yönetimindeki 44 KK 702 plakalı motosiklet çarpıştı, motosikletin arkasında bulunan 23 yaşındaki N.M. adlı kadın düşerek yaralandı.

• Çevreyolu Battalgazi kavşağında 21.45 sıralarında F.Ü.S. yönetimindeki oto ile Elazığ yönünden gelip kavşakta kırmızı ışıkta beklerken, arkasında duran M.T. yönetimindeki araca, N.U.’nun yönetimindeki araç arkadan çarpınca, 3’lü zincirleme kaza meydana geldi, 3 araç hasar gördü. F.Ü.S. ile kazaya sebep olan N.U. ile aracında bulunan E.Ç., V.Ö., E.G. ve E.U. arasında kavga çıktı. Polis şahıslara müdahale ederken, kazaya neden olan araçta bulunanların alkollü oldukları saptandı.

• Saray Mahallesi Çocuk Sokaktaki bir kafedeki olayla ilgili ifade veren 24 yaşındaki E.A., otururken yanına gelen ve bir kız arkadaşının adını söyleyerek çıkıp çıkmadığını soran U.S. adlı şahsın kendisini döverek hakarette bulunduğunu öne sürdü. 26 yaşındaki U.S. yakalandı.

• Cezmi Kartay Caddesi’nde saat 23.30 sıralarında Ö.N. adlı şahıs plakasız motosikleti ile giderken, karşıdan karşıya geçmek isteyen 61 yaşındaki K.Ö.’ye çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Malatya Devlet Hastanesi’ne kız kardeşine ait Yeşilkart’a, diğer kız kardeşinin fotoğrafını yapıştırarak bu kız kardeşini tedavi ettirmeye çalıştığı gerekçesiyle, 28 yaşındaki M.E. adlı şahıs hakkında “Resmi Evrakta Tahrifat” suçlamasıyla yasal işleme başlandı.

• Dabakhane Mahallesinde A.S.K. adlı şahsa ait işyerine gelen 7-8 kişilik bir grubun cep telefonu baktıkları, tezgah üzerine konulan telefonları inceledikten sonra ayrıldıkları, bu şahıslar gittikten sonra bir telefonun kaybolduğunun anlaşıldığı, şahısların arandığı bildirildi.

• Şehit Fevzi Mahallesinde oturan 62 yaşındaki H.O. adlı kadın, evinin çatısından tahta merdivenle inerken düşerek yaralandı. Yeşiltepe Yolundaki bir evde de, çatıya çanak anten takmakta olan 24 yaşındaki H.B., kiremit kırılması sonucu ayağı kaydı ve yere düşerek yaralandı.

• Hacıabdi Mahallesi’nde oturan 32 yaşındaki S.E., 05.00 sıralarında Sümer Polis Merkezi’ne başvurarak, avukat olduğunu belirttiği eşi M.A.E. ile ailevi sebeplerle tartıştığını, eşinin kendisini tartaklayarak evden attığını öne sürdü. M.A.E. hakkında “Efrada Sui Muamele” suçlamasıyla işlem yapılmakta olduğu öğrenildi.

• Aslanbey Mahallesi’nde oturan 31 yaşındaki E.T., 01.30 sıralarında bileğinden yaralı olarak hastanede tedavi edildi. Şahıs ifadesinde ailesi ile problem olduğunu, maket bıçağı ile bileğini çizerek uyuduğunu, sonra hastaneye gittiğini söyledi.

• Niyazi Mahallesi’nde park halinde olan S.G.’nin sorumluluğundaki bir şirkete ait otonun lastiklerinin kesici aletle tahrip edildiği belirtilirken, polis araştırmaya başladı.

• Battalgazi ilçesi Bahçelievler Mahallesinde oturan 33 yaşındaki G.B. adlı kadın, tartıştığı eşinin kendisini tekme-tokat döverek yaraladığını öne sürerken, L.B. hakkında yasal işleme başlandı.

• Darende ilçesi Zaviye Mahallesindeki Sadrazam Mehmet Paşa Külliyesi’nin duvarına gece yarısı “yasadışı” yazılar yazıldığı belirtilirken, polis araştırmaya başladı.

• Yeşilyurt Gedik Mahallesinde 18 yaşlarındaki H.Ç. adlı kız, sara hastası olduğu için bunalıma girerek intihara kalkıştı, annesi tarafından hastaneye kaldırıldı.

• Yeşilyurt Hıroğlu Mahallesi Tazedeğirmen Çıkmazında D.Ş. ve S.Ş.’ye ait eve gece yarısından sonra giren hırsız ya da hırsızlarca 2 adet altın yüzük ile 600 YTL para çalındı.

• Savcılığa başvuran M.S. adlı şahıs, TÖTM’nin göz servisinde yattığı sırada masa üzerine bıraktığı cep telefonunun çalındığını bildirdi. Turkcell HTS raporunda, söz konusu telefonun kullanımı ile ilgili kimlikleri belirlenen A.D., İ.Ş. ve Y.Y. adlı şahıslar ile G.D. adlı kadın, ifadelerinde suçlamaları kabul etmezkep, polis A.D. adlı bir başka şahsı da arıyor.

• Aslantepe Caddesi Öztaşlar Pasajı’nın bekçisi iken, buradaki bir ambalaj ve elektrik dükkanında hırsızlık yaptığı gerekçesiyle yakalanan 45 yaşındaki T.K. adlı şahsın, adliyece tutuklandığı bildirildi.

• Göztepe Mahallesi’nde oturan 31 yaşındaki F.B. 23.30 sıralarında başından yaralı olarak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. F.B. ifadesinde, işsizlik nedeniyle moralinin bozulduğunu, oturma odasının kapı camına kafa vurunca yaralandığını söyledi.

• Çevreyolu Adliye kavşağında kırmızı ışıkta bekleyen A.G. yönetimindeki 44 KD 414 plakalı aracın arkasında bekleyen N.G.’nin yönetimindeki 21 FA 925 plakalı araca, C.T.’nin yönetimindeki 34 VV 6137 plakalı araç arkadan çarptı, üç araçta da hasar meydana gelirken, N.G. yaralandı.

• Polise başvuran 50 yaşındaki E.K. adlı kadın, Atatürk Caddesi’nde iken tanımadığı bir şahsın kendisine hal hatır sorduğunu, sonra tanınmış markalı bir mobilya mağazalarının sahibi olduğunu, anneannesinin vefat ettiğini, 300 YTL fitre parasının olduğunu söylediğini, biraz da ağabeyinden alıp birine vereceklerini belirttiğini, daha sonra bir binaye gittiklerini ve burada bir şahsın da yanlarına geldiğini, “Para 3 bin YTL oldu. Bu parayı hocaya okutalım. Sizin üzerinizde de değerli eşyanız varsa birlikte okutalım.” Dediğini, kendisinin de iki altın bileziğini bu şahıslara verdiğini, birinin yanında kaldığını, diğerinin “okutmaya” gittiğini, daha sonra yanında kalan şahsın da “Ben 4. kata çıkıyorum, sen de asansörle çık, orada buluşalım” dediğini, 4. kata çıktığında şahsı bulamadığını ve dolandırıldığını farkettiğini belirterek şikayetçi oldu. Polis araştırmaya başladı.

• Çöşnük Mahallesinde oturan Abuzer Ergün adlı şahıs, polise başvurarak babası 77 yaşındaki babası A.Ergün’ün hasta,yaşlı ve şuursuz olduğunu, yalnızken yanına gelen 3 kişinin babasına bir belge imzalatıp gittiklerini, bu şahısların kim olduklarını ve nasıl bir belge imzalattıklarını bilmediğini belirterek şikayetçi oldu. Polis konuyla ilgili araştırmalarını sürdürüyor.

• Mehmet Buyruk Caddesinde B.T.D. yönetimindeki 44 ES 484 plakalı otonun çarptığı 50 yaşlarındaki A.D. yaralandı.

• Turgut Temelli Caddesinde H.O.E. yönetimindeki 44 EE 540 plakalı araçla alt geçitten çevreyolu yönüne giderken, geçitten çıktığı anda karşıdan karşıya geçmek isteyen M.E. adlı şahsa çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Atatürk Caddesi’nde 52 yaşındaki K.G. adlı şahsın yanına gelerek küfreden ve yumruk sallayan 46 yaşındaki K.D.’nin yumruklarından biri diğer şahsın arkadaşı olan S.K.’nın burnuna isabet ederek yaraladı. K.D. yakalanarak gözaltına alındı.

• Savcılığa başvuran 37 yaşındaki Ş.K. adlı kadın, 34 yaşındaki H.T. adlı şahısla daha önce evli olduklarını, boşandıklarını, bunu hazmedemeyen eski eşinin kendisini telefonla tehdit ettiğini, işe gidip gelirken önüne çıkıp tartakladığını öne sürdü. Şahıs suçlamaları kabul etmedi.

• MASKi Müdürlüğü, Çavuşoğlu Mahallesi’nde G.D.’nin evinde kaçak ve usulsüz su kullanıldığı yolunda tesbitte bulunup, durumu savcılığa bildirdi. Savcılığın da soruşturma için talimatlandırdığı polise ifade veren G.D., kendisinin 8 aydın söz konusu evde oturduğunu, eve girdikten 40 gün sonra 850 YTL su borcu geldiğini, kendisine ait olmayan bu borcu kabul etmediğini söylerken, evin öncesi kullanıcısı S.G.’nin aranmakta olduğu bildirildi.

• Melekbaba Mahallesinde oturan birkaç aylık A.U. adlı bebek yaralı olarak Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 22 yaşındaki anne N.U., bebeğin üzerini değiştirmek için divanın üzerine koyduğunu, yan çevirirken yere düştüğünü ve yaralandığını söyledi.

• Özalper Mahallesi 1. Caddede T.K.’ye ait eve, mutfak penceresinden gece giren hırsızlar 300 YTL ile 1 çeyrek altını çaldılar.

• Hasanbey Caddesi’ndeki bir apartmanın sakinleri olan C.K., H.T., S.A. ve H.K., savcılığa başvurarak, apartman yönetiminde bulunan H.Ö., R.B., V.Ö., V.G. ve K.K.’nın yeni yönetimi seçtirmemek için sürekli seçimleri ertelediklerini, kendilerine toplantılarda devamlı hakaret ettiklerini, yakacak parası toplanmasına rağmen iki yıldır kalorifer yanmadığını öne sürerek şikayetçi oldular. Şikayet üzerine ifadeleri alınan 5 şahıs, suçlamaların reddettiler.

• Fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkışan 31 yaşındaki T.O. adlı şahıs Beydağı Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

• Doğanşehir Yeni Mahalledeki belediye binası önünde alacak verecek yüzünden çıkan tartışma sonucu S.E.’nin, F.K.’yı döverek bıçakla yaraladığı ve şahsın yakalandığı bildirildi.

• Yeşilyurt gedik Mahallesi Suludere mevkiinde İ.K.’ya ait bağ evine giren hırsızlarca 200 kilo kuru kayısının çalındığı bildirildi.

• Polise başvuran 22 yaşındaki A.Ç. adlı şahıs, 20 yaşındaki D.T. ile düğün yapıp evlendiklerini, ailevi nedenlerle resmi nikah yapmadıklarını, aralarında çıkan tartışma sonucu D.T.’yi babasının evine götürdüğünü, daha sonra eve gittiğinde kapı anahtarı değiştirildiğinden içeri giremediğini, havalandırma boşluğundan baktığınde eşyaların bir kısmının götürülmüş olduğunu gördüğünü belirterek şikayetçi oldu. D.T. ise ifadesinde, evlendikleri günden itibaren eşinin kendisini dövdüğünü, daha sonra eşyaları alabileceğini söylediğini, babası Y.T. ile eşyaları götürdüklerini öne sürdü ve A.Ç.’den şikayetçi oldu. Soruşturma sürüyor.

• Orduzu Pınarbaşı Mişmiş Park içerisinde 14.00 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 11 yaşındaki E.T. adlı çocuk, parkta iki kişinin kendisini korkutarak tecavüz ettiklerini, daha sonra 5’er YTL verip ayrıldıklarını, kendisinin bir süre sonra balık tutan çocukların yanına gittiğini, bunlardan birinin kendisini bıçakla yaralayıp kaçtığını öne sürdü. Polis, yaralama olayı ile ilgili olarak 16 yaşındaki M.B. adlı şahsı yakalarken, tecavüz iddiasıyla ilgili araştırmanın sürdüğü öğrenildi.

• 00.45 sıralarında Fuzuli Caddesi girişinde trafik ekipleri tarafından alkol uygulaması yapıldığı, 57 yaşındaki S.B.K. adlı şahsın da durdurularak alkol ölçümü yapılmak istendiği, ancak şahsın ölçüme itiraz ettiği, Devlet Hastanesi’ne götürüldüğü, burada da ölçüm yaptırmaması nedeniyle savcının talimatıyla hakkında Alkollü Araç Kullanmak Suretiyle Trafik Güvenliğini Tehlikeye Düşürmek suçlamasıyla işlem yapıldığı bildirildi.

• Yıldıztepe Mahallesinde R.Ç.’nin yönetimindeki motosiklet, 23.30 sıralarında yol üzerindeki çukura düşünce, motosikletin arkasında bulunan R.Y. düşerek yaralandı.

• İstasyon Virajı’ndaki Dede Korkut Parkı civarında 06.50 sıralarında devriye görevi yapan polisi görerek kaçmak isteyen motosiklet ve bisikletli şahısları polis kovalayarak yakaladı. 13 yaşındaki C.B. ve M.K. ile 17 yaşındaki F.U. adlı şahıslarda ele geçirilen motosikletin çalıntı ve T.M. adlı şahsa ait olduğu belirlendi. Ayrıca yapılan soruşturmada şahıslarda ele geçirilen bisikletin de, 14 yaşındaki A.T.’ye ait olduğu, bisikletin zanlılardan F.U. ve C.B. tarafından tehdit yoluyla zorla alındığı belirlendi. Adliyeye verilen zanlılardan C.B. tutuklanırken, diğerleri serbest bırakıldı.

• Polise başvuran 31 yaşındaki H.K. adlı şahıs, teyzesinin kızı olan S.A.’nın eşi ile aralarının bozuk olduğunu, İstanbul’a gideceğini belirttiğini ve 6 yaşındaki oğlu U.A.’yı babasına verilmek üzere kendisine bıraktığını bildirdi. Bunun üzerine polis, çocuğu babası M.A.’ya teslim ederken, 25 yaşındaki S.A. adlı kadının aranmasına başlandı.

• Selçuklu Mahallesi 2. Sokakta park halinde olan V.H. adlı şahsa ait oto, kimliği belirsiz hırsızlarca çalındı ve bir süre sonra Melekbaba Mahallesi’nde terkedilmiş olarak bulundu.

• Belediye avukatı A.K.’nin savcılığa “Kaçak ve Usulsüz Su Kullanıldığı” gerekçesiyle şikayet ettiği Sanayi 3. Caddedeki işyerinin kullanıcısı Y.O., kendisinin 2005 Ocak ayında kiracı olarak geldiğini, abonelik işlemlerinin mülkiyet sahibi tarafından yapılması gerektiğini bildirdi ve suçlamaları kabul etmedi.

• Çukurdere Mahallesi Koyunoğlu Mahallesinde A.S.’ye ait evin kapısını sert bir cisimle açıp giren hırsızlar 1 çeyrek altın 3 altın zincir ve 1 altın yüzüğü çalarak kaçtılar.

• TOKİ Evlerinden, bir yaşlı şahsa yakınlarınca kötü muamelede bulunulduğu yolunda yapılan ihbar üzerine ifadesi alınan 78 yaşındaki M.E.K. adlı şahıs, 71 yaşındaki eşi K.K.’nin felçli olduğunu, Kayseri’deki kızının yanına gitmek istediğini, eşinin kendisine engel olduğunu, aralarında çıkan tartışmanın ardından komşularının polisi aradığını, kendisinin eşini dövmediğini öne sürerken, dövüldüğü öne sürülen K.K. adlı kadının “konuşmaları anlaşılamadığından” ifadesinin alınamadığı polis raporunda yeraldı.

• Zaviye Mahallesi Ancarlı sokağında İ.A.’ya ait evin kapısını sert bir cisimle zorlayarak açan hırsızlar, 310 YTL parayı çaldılar.

• İnönü Caddesi’nde M.Ö. yönetimindeki araç ile M.Ç. yönetimindeki motosiklet çarpıştılar, motosiklet sürücüsü yaralandı.

• Savcılığa başvuran İ.A. adlı şahıs, gelininin babası olan M.I. adlı şahsın telefonla kendisine hakarette bulunup tehdit ettiğini öne sürerken, ikinci müracaatla bu şikayetinden vazgeçti. Ancak bu kez dünürü olan M.I., kendisi hakkında asılsız suçlamada bulunan İ.A.’dan şikayetçi olduğunu bildirdi.

• Zapçıoğlu Caddesi üzerinde belirlenemeyen bir nedenle kavga eden 15 yaşlarındaki Y.E.A. ve 18 yaşlarındaki Z.İ. yaralandı ve Devlet Hastanesi’nde tedavi edildiler.

• Aşağıbağlar Mahallesi Taşocağı Caddesi üzerindeki kazada yaralanan 35 yaşındaki bayan sürücü A.K.K., direksiyon hakimiyetini kaybedince kaza yaptığını, kimseden şikayetinin olmadığını bildirdi.

• Yeşilyurt Cumhuriyet Meydanında 20.20 sıralarında çıkan tartışma soncu T.P. ile B.Ö. adlı şahısların kavga ettikleri, birbirlerini dövdükleri belirtildi.

• Polise başvuran M.S.A., Cumhuriyet Çarşısı’nda babasına ait işyerinde iken iki şahsın gelip küfrettiklerini, bir çeki ödemesini söylediklerini, “Bak yoksa canını alırız” diyerek işyerini dağıtıp, kendisini de dövdüklerini öne sürdü. Polis olayla ilgili olarak M.F. adlı şahsı arıyor.

• Atatürk Caddesi’ndeki kavgayla ilgili ifadesi alınan Y.Ş., saat 15.30 sıralarında karşıdan karşıya geçmek isterken, o sırada Ö.B. yönetimindeki otobüsün üzerine geldiğini, aniden duran otobüsün sürücüsünün kendisine saldırdığını ve yumruk attığını öne sürerken, otobüs sürücüsü Ö.B., şahsınh kendisine saldırdığını, burnuna vurduğunu, otobüse girerek rastgele tekme savurduğunu iddia etti. Ö.B. gönderildiği adliyece serbest bırakıldı.

• Bakırcılar Çarşısı C.Blokta K.T. adlı şahsa ait işyerine giren hırsızlar, çelik kasayı açarak içerisindeki 800 YTL parayı çaldılar.

• Orduzu Çatyol üzerindeki bir inşaatta çalışan M.İ., 4. kattan el arabasının yere düşerken omuzuna çarpması sonucu yaralandı.

• Atatürk Anıtı önünde 15.30 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifade veren 37 yaşındaki S.Ç.S. adlı kadın, yürürken bir şahsın omuzuna çarptığını ve “Dikkat etsene” diyerek kendisine yumruk attığını öne sürdü. 40 yaşlarındaki A.D. adlı şahıs ise, elinde bulunan çantanın S.Ç.S.’nin bacaklarına dokunduğunu, bunun üzerine kendisine küfrettiğini, yoluna devam ederken, S.Ç.S.’nin “Önüne baksana kardeşim” dediğini ve kendisinin de kadını eliyle ittiğini, kesinlikle dövmediğini iddia etti. İfadesi alınan A.D. serbest bırakıldı.

• Polise başvuran M.Ç. adlı şahıs, faturaları ödemeyen kiracısı C.Ş.’yi ikaz etmek için Taştepe Mahallesindeki evine gittiğini, şahsın üzerine saldırıp kendisini dövdüğünü öne sürdü. Yakalanan zanlı ifadesi alındıktan sonra salıverildi.

• Şeker Fabrikası’nda çalışan İ.R.A. adlı işçi, N.Ç. adlı iş arkadaşının dizili şeker çuvallarının altındaki çuvalı çekmesiyle devrilen çuvalların altında kalarak yaralandı ve Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Beylerbaşı Mahallesinde oturan A.C. adlı şahıs, polise başvurarak, 20 yaşındaki kızı S.C. ile tartıştığını, aynı akşam kızının evde olmadığını farkettiğini ve kızının kayıplara karıştığını bildirdi. Polis kızı bulmaya çalışıyor.

• Savcılığa başvuran C.K. adlı şahıs, öz kızı 18 yaşındaki A.K.’nin pazara gitmek üzere evden ayrıldığını ve bir daha geriye dönmediğini bildirdi. Olayla ilgili S.T. adlı kadın yakalandı ve ifadesinde, kendisinin kayıp kızı, kendisine ve eşine yöneltilen “Zorla kaçırarak fuhuş yaptırma” suçlamasıyla ilgili mahkeme dışında görmediğini öne sürdü, sonra serbest bırakıldı. Olayla ilgili suçlanan B.Y. adlı diğer kadının da Gaziantep’te yakalandığı, soruşturmanın sürdüğü ve kızın bulunmasına çalışıldığı bildirildi.

• Halfettin Mahallesi Maliye binası karşısında 22.20 sıralarında yaralanan 19 yaşlarındaki H.B.K., polise verdiği ifadede, evine giderken, 3 şahsın önünü kestiklerini, gömleğini parçalayarak kaçtıklarını, sonra sol karın boşluğunda acı hissettiğini ve kanı farkettiğini, Devlet Hastanesi’ne gittiğini, saldırganları tanımadığını söyledi. Polis araştırmaya başladı.

• İnönü Caddesi dörtyol civarında G.A. yönetimindeki oto ile giderken, aniden önüne çıkan bisikletli A.Ö. ve Y.T.’ye çarparak yaralanmalarına neden oldu.

• Paşaköşkü Mahallesinde oturan 74 yaşındaki H.A. adlı şahıs, polise başvurarak kiracısı F.A.’nın kendisine hakarette bulunup dövdüğünü öne sürdü. Polis kiracıyı arıyor.

• Turgut Temelli Caddesi’nde işyeri olan B.D. polise başvurarak, 50 yaşlarındaki bir kadının gelip 2 musluk aldığını, karşılığında 200 Euro verdiğini, kendisinin para üstü olarak 383 YTL ödediğini, daha sonra kadının vazgeçtiğini, boya alacağını söyleyip parasını geri istediğini, o sırada başka müşteriler geldiğini, kadına 200 Euroyu iade ettiğini, daha önce verdiği para üstünü iade etmeden giden kadın tarafından dolandırıldığını öne sürdü. Polis araştırmaya başladı.

• Şifa Mahallesinde oturan C.A. polise başvurarak, eşi ile annesinin yanına gitme yüzünden tartışma çıktığını, eşinin kendisini dövdüğünü ve tartaklayıp dışarı attığını öne sürdü. Z.A. adlı eş hakkında soruşturmaya başlandı.

• Başharık Mahallesi’ndeki İnönü İlköğretim Okulu bahçesinde 21.30’da meydana gelen olayla ilgili olarak ifade veren okul müdürü Ş.E., kantin görevlisi Ö.K.’nin okul bahçesinde alkol alan şahıslar bulunduğunu bildirmesi üzerine şahısların yanına gidip ikaz ettiğini, şahısların yine de bahçeden ayrılmadıklarını, küfürle konuşan R.K.’nın belinden çıkardığı bıçakla kendisini tehdit ettiğini, daha sonra R.K. ve A.S.’nin kantinin önünde bulunan sandalye, sürahi ve bardağı atarak kapı camını kırdıklarını bildirdi. Yakalanan 23 yaşındaki R.K. ve 19 yaşındaki A.S. ise polise ifade vermeyeceklerini, savcıya ifade vereceklerini söylediler. Soruşturma sürüyor.

• Sancaktar Mahallesinde park halinde olan M.Ç.’ye ait 34 V 8322 plakalı araçta 03.30 sıralarında çıkan yangına itfaiye müdahale ederek söndürdü. Yapılan incelemede yangının nedeni saptanamadı.

• Gazi Mahallesinde oturan F.P. adlı kadıh, ailevi nedenle tartıştığı eşi V.P. tarafından dövüldüğünü öne sürerken, V.P. suçlamayı kabul etmedi. Sarıcıoğlu Mahallesinde de Ş.K. adlı kadın, eşinin kendisini dövdüğünü öne sürdü ve bu başvuru üzerine polis İ.K. adlı eşi aramaya başladı.

• Taştepe Mahallesi 5. Caddedeki evinin balkonunda uyumakta olan K.K. adlı şahsın yanına bıraktığı pantolonundan 1 cep telefonu, içerisinde 50 ABD doları, 50 YTL, kimlikler ile oto anahtarı bulunan cüzdanı çalındı.

• Yeşiltepe Seyran Mahallesi’nde meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan A.Ö. adlı şahıs, E.T. adlı şahsın kardeşi ile aralarındaki husumeti konuşmak için gittiklerini, E.T.’nin burada kendilerine hakarette bulunduğunu ve tabancasını çekerek ayağına doğru ateş ettiğini, ardından boş kovanları toplayıp gittiğini öne sürdü. Yakalanan zanlı ifadesi alındıktan sonra savcı talimatıyla salıverildi. Olay yerinde 2 adet 9 mm çaplı dolu mermi bulundu.

• Polise başvuran 29 yaşındaki Ş.B. adlı şahıs, öz babası 53 yaşındaki A.B.’nin, hastaneye gitmek üzere Cirikpınar Mahallesi’ndeki evlerinden ayrıldığını ve geri dönmediğini, babasının hayatından endişe ettiklerini bildirdi. Polis kayıp babayı arıyor.

• Şehit Fevzi Mahallesi 5. Sokaktaki evinden yaralı olarak Devlet Hastanesi’ne getirilen 28 yaşındaki G.A. adlı kadın, kendisi dışarıda iken kapının kapandığını, anahtar da içerde kaldığı için, banyo penceresinden içeriye girmeye çalıştığını, bu sırada pencerede bulunan permatikin elini kestiğini polise anlattı.

• Melekbaba Mahallesinde C.B. yönetimindeki 4 M 0206 plakalı minibüs, aniden önüne çıkan 6 yaşlarındaki A.T.’ye çarparak ağır yaralanmasına neden oldu.

• İnönü Caddesi Kız Meslek Lisesi önünde saat 20.30 sıralarında gömlek satmakta olan H.B. adlı şahıs, bir grup tarafından dövüldü. Polis satıcının şikayeti üzerine A.D.B., G.K., İ.B., N.Y. ve N.Ö.’yü yakaladı, şahıslar suçlamayı kabul etmediler.

• Tahtalıminare Sokağında oturan T.B. adlı şahıs polise başvurarak, kendisine ait maaş kartının kaybolduğunu ve kullanıldığını bildirdi. Yapılan araştırma sonucu, T.B.’nin maaş kartının, 15 yaşındaki oğlu A.B. tarafından kullanıldığı belirlenirken, tekrar ifadesi alınan baba, şikayetinden vazgeçerken, A.B. adliyece serbest bırakıldı.

• Özalper Mahallesi’nde oturan 17 yaşındaki A.R.B., evde yalnız iken bunalıma girerek, annesine ait haplardan 35’ini yutarak intihara kalkıştı ve annesi tarafından hastaneye kaldırıldı.

• Ataköy Mahallesi’nde oturan 44 yaşındaki M.Ç. (N) adlı kadın polise başvurarak, 2005’de boşandığı ancak gayri resmi olarak birlikte yaşadığı F.Ç.’nin kendisini tehdit ettiğini öne sürdü. Polis F.Ç.’yi arıyor.

• Savcılığa başvuran G.B. ve F.Ç. adlı şahıslar, Mart ayında İnönü Caddesi’ndeki bir işyerinden boş senet imzalayarak oto kiraladıklarını, gezçerken trafik cezası kesildiğini, aracı teslim etmeye gittiklerinde durumu anlattıkları işyeri sorumlusu F.Ç.’nin ceza ödenmezse senedi iade etmeyeceğini söylediğini, daha sonra şahsın kendilerini telefonla arayıp cezayı ödediğini söyleyip fazla para istediğini, bunun üzerine Maliye’ye gidip sorduklarında cezanın ödenmediğini öğrendiklerini, cezayı ödeyip dekontu şahsa götürdüklerini, ancak senedi alamadıklarını öne sürüp şikayetçi oldular. F.Ç. adlı şahıs ise, suçlamaları kabul etmediğini, şahısların kiralamadan dolayı borçlarının bulunduğunu öne sürdü. Soruşturma sürüyor.

• Kale ilçesi Güneyce Mahallesinde 17 yaşlarındaki Y.D. adlı genç kız, evlerinin damına güneşlemesi için koydukları salçaları kontrol için çıktığında başı döndü ve düştü. Ağır yaralanan genç kız TÖTM’ye kaldırıldı.

• Pütürge ilçesi Taşbaşı Mahallesi’nde B.A. adlı kadına ait evde hırsızlık olduğu ihbarı üzerine polis ekipleri eve giderek ifade aldılar. B.A. ifadesinde, ziyarete gelen gelini T.A. ve erkek kardeşini evde bırakıp tarlaya gittiklerini, geri döndüğünde gelini ile kardeşini bulamadıklarını, ayrıca 5 bin YTL para ile 9 burma bileziğin olmadığını, bu kişilerden şüphelendiklerini söyledi. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• Hanımınçiftliği Kasabası Hanbey Mahallesinde M.A.D.’ye ait evin bahçesinden bakır kazan, alüminyum kazan, 1 alüminyum sini, 1 adet el arabasını çalarak kaçmaya çalışan 27 yaşındaki C.M. adlı şahıs jandarma devriyesi tarafından yakalandı.

• Fethiye Kasabası girişinde Jandarma tarafından sürdürülen kimlik denetimi ve araç aramaları sırasında durdurulan S.B. yönetimindeki otoda, 1 adet 7.65 çaplı ruhsatsız tabanca ve 7 mermi bulundu. S.B. , ifadesi alındıktan sonra savcı talimatıyla salıverildi.

• Kuluncak Bahçelievler Mahallesinde 6 yaşlarındaki F.U. adlı çocuk, samanlığın çatısından düşerek ağır yaralandı.

• Kuluncak Kızılhisar Köyünde oturan 10 yaşındaki Y.G. buğday biçme makinesinin yanında oynarken, pervaneyi eliyle döndürdü ve pervane ile bıçak kısmı arasında elini sıkıştırdı. Sağ el işaret parmağı kopan Y.G., TÖTM’ye kaldırıldı.

• Hekimhan İğdir Köyünde 38 yaşındaki E.Ş. ile nikahsız olarak yaşayan 16 yaşındaki N.K.’nin, çıkan tartışma sonucu fazla miktarda hap içerek intihara kalkıştığı, E.Ş. tarafından Hekimhan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı bildirildi.

• Doğanşehir Erkenek Kasabası Karanlıkdere mevkiine ailesi ile piknik yapmak üzere Adıyaman Gölbaşı’ndan gelen 18 yaşındaki Ö.F.K.’nin cep telefonunun çekmemesi üzerine, piknik alanındaki 4 metrelik ceviz ağacına çıktığı, bu sırada dalların kırılması sonucu düşerek ağır yaralandığı bildirildi.

• Arapgir ilçesi Aktaş Köyüne ait merada göçebe olarak hayvancılık yapan B.A. adlı şahsın yanına gelen Günyüzü Köyü Muhtarı 52 yaşındaki E.B. ile oğulları 26 yaşındaki E.B. ve 25 yaşındaki E.B. tarafından dövülerek yaralandığı öğrenildi.

• Malatya- Ankara karayolunun 10. kilometresinde devriye görevi yapan jandarma, trafik kurallarına uymayan 34 plakalı Palio marka otoyu durdurdu ve H.G. adlı sürücüsünden belgelerini istedi. 25 yaşındaki H.G. belge ibraz edemezken, şahsın yapılan kayıt sorgulamasında İstanbul Beyoğlu Sulh Ceza Mahkemesi tarafından hırsızlık suçundan arandığı, ayrıca belgelerini ibraz edemediği Palio marka aracın da çalıntı olduğu saptandı.

• Doğanşehir Erkenek Kasabasında, 37 yaşındaki E.Y. adlı şahıs, aralarındaki husumet yüzünden 67 yaşındaki İ.T.’yi başına sopayla vurarak yaraladı.

• Doğanyol Gümüşsu Köyü Karahüseyinler Mahallesinde H.Ş. adlı şahsın çaldığı inek ve danayı 733 YTL karşılığı Gökçe Beldesinden C.P.’ye, ağaç kesme motorunu da 300 YTL karşılığı C.A.’ya sattığı bilgisi üzerine bu şahıslar hakkında “Hırsızlık Malı Satın Alma” suçlamasıyla yasal işleme başlandı.

• Pütürge ilçesi Yazıca Köyü Kılıç Mezrasında oturan 42 yaşındaki N.D. ile 67 yaşındaki K.D. arasında miras anlaşmazlığı yüzünden kavga çıktığı, N.D.’nin tabancayla ateş ederek K.D.’yi sol bacağından vurup kaçtığı bildirildi. Yaralı hastaneye kaldırılırken, jandarma firariyi arıyor.

• Doğanşehir ilçesi Polatdere Köyünde oturan 38 yaşındaki A.Y., kayısı bahçesinde çalıştırdığı işçilerle arasında çıkan tartışma sonucu işçilerden 22 yaşındaki N.A. tarafından dövülerek yaralandı ve TÖTM’ye kaldırıldı.

• Adıyaman’dan Malatya yönüne gelmekte olan Mehmet Ali Avcı yönetimindeki 44 plakalı araç, Doğanşehir Sürgü Kasabası Savaklı mevkiinde aniden önüne çıkan 11 yaşındaki Mustafa Alkan’a çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Yeşilyurt Kozluk Köyü İçmesuyu Kaptaj tesisi mevkiinde Şerif Kaya yönetimindeki 44 plakalı oto ile Gündüzbey yönüne gelirken, park halindeki Mustafa Karadeniz’e ait 44 plakalı araca çarparak hasara neden oldu.

• Özsan Sanayi Sitesi kavşağındaki trafik ışıklarında Bilal Demir yönetimindeki motosiklet dönüş yaparken, yaya olarak karşıdan karşıya geçmeye çalışan Murtaza Erdoğan’a çarptı. Kazada Erdoğan ile motosiklette bulunan Seli Karakaya ve Bilal Demir de yaralandılar.

• Akçadağ ilçesi Ören Kasabası&nda 66 yaşındaki M.H. ile 40 yaşındaki A.S.K.’nin sözlü tartışmasının kavgaya dönüştüğü, tarafların birbirini dövdükleri bildirildi.

• Ören Kasabası’nda 51 yaşındaki H.K. ile 43 yaşındaki eşi M.K. ve 17 yaşındaki kızı S.K. ile, aynı kasabadan 31 yaşındaki V.K. ve annesi 61 yaşındaki C.K. arasında su yüzünden çıkan tartışma kavgaya dönüştü, şahıslar birbirini dövdü. Olayda H.K.’nın kendisine ait av tüfeğiyle 1 el de ateş ettiği belirlendi.

• Dilek Kasabası Uğrak Mahallesinde oturan 58 yaşlarındaki H.Ö. adlı şahsın evininbahçesinde esrar hammaddesi olan 796 kök hint keneviri ele geçirildi. Şahıs hakkında yasal işleme başlandı.

• Elbistan’dan Darende yönüne gelmekte olan Sadettin Coşkun yönetimindeki 34 TC 5917 plakalı otomobil, lastiğinin patlaması sonucu devrildi. Kazada Nurettin Ateş yaralandı.

• Malatya’dan Arapgir’e gitmekte olan Resut Tari yönetimindeki 44 plakalı oto Örtülü Bakımevi civarında yol zemininin mıcırlı olması nedeniyle kontroldan çıkarak şarampola yuvarlandı. Kazada sürücü ile Mehmet Özen ağır yaralandılar.

• Kuluncak yönünden Konaktepe köyüne gitmekte olan Mahmut Ulubaba yönetimindeki 44 KP 496 plakalı araç, köy yakınında devrildi. Kazada araç hasar gördü.

• Sivas’tan Malatya yönüne gelmekte olan Osman Yüksel yönetimindeki 06 plakalı TIR’ın arkasındaki demir yüklü römorkun fren sistemindeki arıza yüzünden arka lastikleri alev altı. İtfaiye müdahale edinceye kadar 6 adet lastik ile kasanın arka bölümünün yandığı bildirildi.

• Akçadağ ilçesi Bağköy’de oturan 60 yaşlarındaki Ş.I., otlatmak için bahçeye götürdüğü büyükbaş hayvanlarından bir boğanın saldırısı sonucu başından ve karnından ağır şekilde yaralandı. Yaralı TÖTM’ye kaldırıldı.

• Pütürge ilçesi Aktarla Köyü Ahmetler Mezrasında oturan 50 yaşlarındaki M.Ş. adlı şahsın evine 02.00 sıralarında ateş açıldığı jandarmaya bildirildi. Jandarma evin mutfak camları ve giriş kapısında saçma izleri saptarken, saldırganı belirlemeye çalışıyor.

• Doğanşehir Günedoğru Köyü ile Kadılı Köyü arasında geriki telefon hattının kesilerek çalındığı bildirildi. 36 direk arasında 1800 metre bakır telefon kablosunun kesilerek çalındığı belirtilirken, jandarma hırsızları belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Arguvan ilçesi Sığırcıuşağı Köyü Cevizdere Koçdağ mevkiinde devriye gezen jandarmalar, 117 bin 895 kök hint keneviri saptadılar. Kenevirin bakımını yaptığı gerekçesiyle 56 yaşındaki H.H.Ö. ile olayla ilgisi olduğu öne sürülen 59 yaşındaki M.A.Ö. savcı talimatıyla gözaltına alındı. Olay yerine yakın ağaçların arasındaki çadırda da ruhsatsız 1 adet av tüfeği bulundu. Soruşturma sürüyor.

• Eski Arapgir Karayolunun 2. kilometresinde Kamuran Çataltaş yönetimindeki 44 plakalı araç, yol kenarında giden Hacı Sinan Alkan’a çarparak yaralanmasına neden oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız