SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Polise başvuran 27 yaşındaki F.Ş., 20.30 sıralarında arkadaşlarıyla Kanalboyu’ndan Kernek’e giderken, arkalarından gelen bir şahsın “Kız arkadaşıma neden laf attınız lan. Sizinle kafede görüşüp orada kız arkadaşımla yüzleştireceğim.” dediğini, bunun üzerine şahısla Akpınar girişindeki Özel İdare İş Merkezi’ndeki işyerine doğru geldiklerini, şahsın kız arkadaşını çağırmak için telefonla arayacağını söyleyip cep telefonunu istediğini, vermeyince de oradaki diğer şahısların da tehdidiyle telefonu verdiğini, şahsın konuşmak için dışarı çıktığını, arkadaşlarıyla birlikte ortadan kaybolduğunu, telefonunun bu şahıslarca “gasp” edildiğini öne sürdü. Polis olayla ilgili araştırmaya başladı.

• Başharık Mahallesi Engelliler Parkı Yanı’nda A.T.G. adlı şahsa ait işyerine giren hırsızlarca 1 adet bilgisayar kasası çalındığı bildirildi.

• Orduzu Çarşıbaşı Mahallesinde E.Ü. adlı şahsa ait kayısı bahçesinde islimde olan yaklaşık 2 ton kayısı ve kayısı çekirdeği çalındı.

• İnönü Kapalı Çarşısı’nda N.Ş. adlı şahsa ait kuyumcu dükkanına müşteri olarak gelen 2 şahsın, 3 adet altın bileziği çalarak kaçtığı belirtildi.

• Aslantepe Caddesi’nde M.A. adlı şahsın evinin yanındaki kulübede bulunan 500 kilo kuru kayısı çalındı.

• Zafer Mahallesi Badıllı Cami Sokakta Y.G.Ş. adlı kadına ait eve giren kişi veya kişilerce odaların dağıtıldığı, ancak herhangi birşey çalınmadığı belirlendi.

• D.U. adlı şahıs, Atatürk Caddesi’ndeki bir banka şubesinin ikinci katındaki tabelanın arkasında, M.E. adlı bayana ait çeşitli kartvizitlerin olduğu cüzdan bulduğunu belirterek, cüzdanı Beydağı Polis Merkezi’ne teslim etti. Kısa bir süre sonra polise başvuran M.E. ise, eşi ile birlikte banka şubesine gittiklerini, orada eşinin iş takibederken kendisinin çocuğuyla ilgilendiğini, eve döndükten sonra cüzdanının olmadığını farkettiğini, daha sonra bankaya gidip kamera kayıtlarını incelediklerinde 25 yaşlarındaki bir şahsın cüzdanı çaldığını gördüklerini, polise teslim edilen cüzdandan sadece 10 YTL paranın eksik olduğunu bildirdi. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran 51 yaşındaki E.D., kendisine ait kredi kartı ile bir iletişim dükkanından 918 YTL değerinde alışveriş yapıldığını öne sürdüler ve işyeri sorumluları G.Ö. adlı bayan ile H.D. adlı şahıstan, kimlik sormadan alışveriş yaptırdıkları gerekçesiyle şikayetçi oldu. İfadeleri alınan iki kişi ise, suçlamaları kabul etmeyerek, alışveriş yapan herkesten kimlik sorduklarını öne sürdüler ve bunun üzerine kredi kartı slipine el konuldu, araştırmaya başlandı.

• Polise başvuran H.M., saat 23.30 sıralarında Milli Egemenlik Caddesi’nde arkadaşı E.A.’nın annesini arayacağını söyleyerek cep telefonunu aldığını, yaklaşık 15 dakika sonra yanına gelen arkadaşının, K. adlı şahsın telefonu bıçak zoruyla elinden alıp kaçtığını söylediğini, E.A.’dan değil telefonu gasbeden K. adlı şahıstan şikayetçi olduğunu bildirdi. Polis, K. adlı şahsın açık kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Boztepe Caddesinde karşıdan karşıya geçmek isteyen 64 yaşındaki A.S.C.’ye bir minibüs çarptı ve yaraladı. Minibüsün kazadan sonra yoluna devam ettiğini belirten A.S.C. hastaneye giderek tedavisini yaptırdı, kendisine çarpan sürücüden de şikayetçi oldu. Polis araştırmaya başladı.

• Yeşiltepe Koşu Mahallesi’nde 22.00 sıralarındaki olayda B.G. adlı 44 yaşındaki şahıs bıçakla yaralandı. B.G. polise verdiği ifadede, arkadaşının oğlunun bazı kişilerin bisikletini aldıklarını bildirmesi üzerine olay yerine gittiklerini, orada birkaç kişinin tartıştığını gördüklerini, kendilerinin araya girdiğini, o sırada Tuncay T. adlı şahsın bıçak salladığını, kendisini sağ ve sol dizinden yaraladığını bildirdi. Tuncay T. yakalanarak gözaltına alındı.

• Melekbaba Mahallesi 3. Caddede oturan A.Ş. adlı şahsa ait evin çatı katında 01.30 sıralarında çıkan yangına itfaiye müdahale ederek söndürdü. 10 bin YTL’lik hasarın meydana geldiği yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

• Beylerbaşı Mahallesi 8. Sokakta oturan 45 yaşındaki S.A. adlı kadın, sabah 06.40 sıralarında evinde ölü olarak bulundu. S.A.’nın ölüm nedeninin belirlenebilmesi amacıyla ceset Adli Tıp Morgu’na kaldırıldı.

• Yeşiltepe Seyran Mahallesinde oturan 27 yaşındaki Ç.E. adlı kadın, polise başvurarak eşi 32 yaşındaki H.E.’nin işe gideceğini söyleyerek yaklaşık 20 gün önce çıktığı eve geri dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Zaviye Mahallesi Tevfik Temelli Caddesi 33. sokak üzerinde 23.00 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan C.S. adlı şahıs, bir konuda S.A. adlı şahsın ağabeyi ile tartışırken, S.A.’nın birilerini arayıp “Ben gerekeni yapacağım” dediğini, sonra 5-6 kişilik bir grupla geldiğini, bunun üzerine kaçmaya başladığını, şahıslardan birinin elindeki tüfekle kendisine doğru bir el ateş ettiklerini öne sürdü. Polis S.A. ile yanındaki şahısları arıyor.

• F.A. adlı şahsın Niyazi Mahallesi’nde parkettiği işyerine ait otosunun arka camının kırılarak zarar verildiği belirtilirken, polis araştırmaya başladı.

• İl merkezindeki evinin çatı kısmına esrar elde edilen hint keneviri ektiği belirtilen 28 yaşındaki E.T. yakalanırken, 5 kök kenevir sökülerek imha edildi.

• Mücelli Caddesi’nde M.I.’ya ait eve gündüz saatlerinde anahtarını kırarak giren şahısların herhangi birşey çalmadıkları belirlendi.

• Cengiz Topel Caddesi’nde B.O. adlı şahsa ait işyerinden 1 adet dizüstü bilgisayar ile 15 YTL tutarındaki gıda maddesi oyalamak suretiyle çalındı.

• Polise başvuran Ç.K. adlı şahıs, evinin önünde iken kızının ağladığını duyunca eve girdiğini, çocuk arabası içerisinde bıraktığı, içerisinde 1 fotoğraf makinesi, 1 cep telefonu ve 15 YTL bulunan çantanın yerinde olmadığını döndüğünde gördüğünü, eşinin araştırması sonucu fotoğraf makinesini Halep Caddesi’ndeki bir işyerinde gördüğünü bildirdi. Bunun üzerine Y.K.’ya ait işyerindeki fotoğraf makinesi ile fatura üzerindeki seri numaralarının aynı olduğu belirlendi ve Ç.K.’ya taslim edildi. Y.K. hakkında ise hırsızlık malı alma ve kullanma suçlamasıyla yasal işleme başlandı. Çalan hırsızın ise belirlenmesine çalışılıyor.

• Zafer Mahallesi Sağlık Caddesinde B.K.’ya ait işyerinden 100 YTL tutarında sigara ile 40 YTL tutarında otobüs bileti çalındı.

• Polise başvuran 40 yaşındaki E.N.İ. adlı kadın, 06.00 sıralarında dinlenmek için Halep Caddesi’ndeki otele gittiğini ve oda istediğini, buradaki görevli E.Ö.’nün kendisine hakaret edip, oteli terketmesini istediğini öne sürdü. E.Ö. ise ifadesinde, kadının sabah otele gelip oda sorduğunu, fiyatın yüksek olduğunu söyleyip hakaretlerde bulunduğunu, kendisinin şikayetçi olduğunu söyledi.

• Yaralı olarak Devlet Hastanesi’ne giderek tedavisini yaptıran 18 yaşındaki E.T., 16.00 sıralarında Kernek Meydanı’nda telefonla konuşurken, kendine doğru gelen gruptaki bir kişinin omuz vurduğunu, şahıslarla kavga ettiklerini, bunlardan birinin salladığı bıçağa engel olmak isterken, elinden yaralandığını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Polise başvuran A.B. adlı şahıs, çarşı merkezinde dolaşırken, içerisinde 1 adet 4.000 YTL’lik çek, kimlikler bulunan cüzdanının yankesicilik yoluyla çalındığını bildirdi.

• Başharık Mahallesi’nde oturan 17 yaşlardındaki C.S. adlı kız, ağabeyi ile tartıştıktan sonra bir bardak böcek ilacı içerek intihara kalkıştı ve hastaneye kaldırıldı.

• PTT’nin Gar Müdürlüğü Şubesi’ndeki olayla ilgili ifade veren 44 yaşındaki A.İ.T., kendisinin burada görevli olduğunu, işyerine turist görünümlü bir şahıs ile 4-5 kişilik bir grubun geldiğini, turist olan şahsın önce 500 Euro bozdurmak istediğini, sonra vazgeçip 100 dolar verdiğini, kendisinin de parayı aldığını ve o esnada bir el uzandığını, turistin eli zannederek bir deste para verdiğini, daha sonra turiste doların karşılığı parasını ödediğini, mesai bitiminde 2.300 YTL açık verdiğini belirterek, kendisini dolandıranların yakalanmasını istedi. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• Turgut Temelli Alt kavşağında H.G. yönetimindeki plakasız motosikletle, aniden yola çıkan A.A.’ya çarparak ağır yaralanmasına neden oldu.

• Mehmet Akif Ersoy Caddesinde M.N.D. yönetimindeki oto ile giderken A.U. yönetimindeki plakasız motosiklete çarptı ve motosiklet sürücüsü yaralandı.

• İnönü Caddesi’ndeki bir evde 03.00 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifade veren 18 yaşındaki A.Ö. adlı genç kız, üvey babası M.E.’nin eve alkollü geldiğini, annesi ile tartıştığını ve kendisine de tokat attığını, daha sonra odasına gelip camı yumrukladığını, kolundan yaralandığını öne sürerken, kendisine ve annesine zarar verdiği gerekçesiyle şahıstan şikayetçi oldu.

• Paşaköşkü Mahallesinde oturan D.C. adlı kadın, 16 yaşındaki kızı G.C.’nin evden ayrıldığını ve dönmediğini, eski nişanlısı Y.E. ile kaçmış olabileceğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Zaviye Mahallesinde oturan ve eşiyle tartıştıktan sonra fazla miktarda ilaç içerek zehirlenen E.U. adlı şahıs, hastanede tedavi altına alındı.

• Akçadağ İlçesindeki olayla ilgili ifade veren S.A., kendisinin P.S. adlı şahsı dövdüğünü, ardından eve giderken M.S. adlı şahsın kendisine oto ile çarparak yaraladığını, şikayetçi olduğunu söyledi. Olayla ilgili araştırmaya başlandı.

• Sivas- Malatya yolu Beykent Köprüsü civarında İ.S. yönetimindeki oto ile karşı yönden gelen plakası ve sürücüsü belirlenemeyen araç çarpıştı. Kazada İ.S. yaralanırken, diğer araç kayıplara karıştı.

• Çevreyolu Çavuşoğlu Mahallesi civarında A.Y. yönetimindeki 02 FT 989 plakalı oto ile geri manevra yaparken 52 yaşındaki H.G.’ye çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Valilik arkası Çilesiz Minibüs durakları civarında karşıdan karşıya geçmek isteyen 27 yaşındaki S.A. adlı kadına M.K. yönetimindeki motosiklet çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Fırat Mahallesi’ndeki bir evde meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 30 yaşındaki Z.S. adlı kadın, 4 ay önce evine taşındıkları 65 yaşlarındaki A.C. adlı şahsın kendisine tacizde bulunup, kapısını kırdığını öne sürerken, A.C. suçlamaları kabul etmedi ve kendisine iftira ettiği gerekçesiyle kadından şikayetçi oldu.

• Sivas Caddesi’nde G.A. adlı kadına ait evin açık olan kapısından giren hırsız ya da hırsızların vestiyerin üzerinde bulunan, içerisinde kimlikler, anahtarlar, kredi kartları, cep telefonu, 5 dolar ve 20 YTL para bulunan çantasını çaldılar.

• Zafer Mahallesi Gündoğdu Caddesi’ndeki bir apartmanın kapıcısı olan Ö.A., binanın zillerini çalan 15-16 yaşlarındaki iki gençle tartıştığını, tartışma sırasında bıçakla kolundan yaralandığını bildirdi. Polis 2 gencin kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Orduzu Pınarbaşı Mişmiş Park girişinde, saat 23.30 sıralarında E.A. yönetimindeki 44 T 0697 plakalı taksiyle gitmekte olan şahıslardan 19 yaşındaki E.Y., arka sağ kapının açılması sonucu yere düşerek yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

• Mehmet Buyruk Caddesi’nde R.T.’ye ait markede gece giren hırsızlar 111 paket çeşitli marka sigara, 60 YTL para ile miktarı belli olmayan 50 ve 100’lük Türk Telekom kartı çaldılar.

• Çevreyolu Sancaktar Mezarlığı girişinde N.K. yönetimindeki 44 FL 130 plakalı oto ile giderken Ş.G. yönetimindeki 44 EH 479 plakalı araç arkadan çarptı. Kazada G.K. yaralandı.

• Çevre Yolu Sancaktar Mezarlığı girişinde C.A.’nın yönetimindeki motosiklet ile C.K. yönetimindeki 44 KT 091 plakalı oto çarpıştı, C.A. yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

• Yeşiltepe Seyran Mahallesinde K.A. yönetimindeki 44 DT 013 plakalı oto ile M.Ö. yönetimindeki 44 M 0054 plakalı minibüs çarpıştılar ve K.A. yaralandı.

• Turgut Temelli Caddesi Adliye Kavşağındaki olayla ilgili fade veren 41 yaşındaki H.K., 42 yaşındaki V.Y. adlı şahsın işyerine gelip kendisini çağırdığını ve araçla gezmeye başladıklarını, 6.300 YTL borcu karşılığındaki senedi icraya verdiği için olay yerine geldiklerinde aracı durdurup kendisini dövdüğünü ve silah çektiğini öne sürerken, V.Y. ortay dükkan açtıklarını, senedi de şahsın teminat olarak verdiğini, suçlamaların doğru olmadığını iddia etti.

• Hidayet Mahallesi’nde kira borcu yüzünden çıkan kavgada kiracı F.B. ve M.B. ile eski ev sahipleri R.G. karşılıklı olarak birbirlerini dövdüler.

• Selçuklu Mahallesi’nde park halinde olan M.S.’ye ait 44 KS 391 plakalı otonun yedek lastiği gece yarısı çalındı.

• Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde oturan 20 yaşındaki A.Ç. adlı kadın, polise başvurarak gizli numarayla bir erkek şahsın devamlı arayıp, mesaj çekerek kendisine tehdit ve hakarette bulunduğunu öne sürdü. Polis araştırmaya başladı.

• Yeni Sanayi Sitesi 7. Caddede Ü.Ç.’ye ait işyerinin önünde bulunan 2 demir mazgal kimliği belirsiz hırsızlarca çalındı.

• Yeşilyurt Caddesi üzerinde L.K. yönetimindeki 44 KU 977 plakalı oto ile E.K. yönetimindeki plakasız motosiklet çarpıştı, E.K. yaralandı.

• B.Mustafapaşa Mahallesi Posbıyık Sokağında İ.Ş. yönetimindeki 44 FR 611 plakalı oto ile M.D. yönetimindeki 44 KN 511 plakalı oto çarpıştı. Kazada 611 plakalı otodaki M.Ş. ile bu aracın kaza sırasında çarptığı yaya Nazif Güler yaralandılar.

• Hacıabdi Mahallesi Hasanbey Caddesi’nde F.B.’ye ait eve balkon penceresinden girildiği, evin karıştırıldığı, ancak herhangi birşey çalınmadığı belirtildi.

• Akçadağ ilçesi Kotangölü Mahallesi’nde Karayolları’na ait şantiyede gece bekçiliği yapan A.G. adlı şahıs, 22.30 sıralarında gelen M. ve A.S. adlı kardeşlerin, kendisine zorla senet imzalatmak istediklerini, dövdüklerini ve silahla tehdit ettiklerini öne sürdü. Polis, iki kardeşi arıyor.

• Battalgazi Alacakapı Mahallesi’nde M.Z. yönetimindeki 34 TD 6436 plakalı oto ile A.Y.’nin kullandığı bisiklete çarptı ve bisikletli yaralandı.

• Darende İbrahimpaşa Mahallesi’nde M.B. adlı şahsın, çıkan kavga sonucu M.D., F.D. ve M.D.’yi tehdit ettiği öne sürüldü.

• Doğanşehir Yeni Mahallede çıkan kavgada E.K., Z.A.T. ve G.T. adlı şahısların N.D. adlı şahıs ile Ü.K. adlı kadını dövdükleri belirtildi.

• Polisin Hekimhan’daki bir çalışması sonucu, İstanbul’dan çalıntı olarak aranan 34 BL 3357 plakalı oto, M.K.’ya ait evin kapalı garajında bulundu. Ruhsatının da sahte olduğu anlaşılan araçla ilgili ifade veren 49 yaşındaki M.K., aracı Ö.A.K.’den satın aldığını, aracın çalıntı ve evraklarının sahte olduğunu bilmediğini söyledi ve serbest bırakıldı. Otoya el konarken, Ö.A.K. aranıyor.

• Kale Belediyesi yanındaki olayda elektrik ve kira borcu yüzünden M.C. ile eski ev sahibi M.K. arasında kavga çıktı ve şahıslar birbirlerini dövdüler.

• Yeşilyurt Gedik Mahallesi Mesut Parlak Caddesinde oturan 72 yaşındaki H.N.Ş. adlı şahıs, 28 yaşındaki oğlu V.Ş. tarafından dövülerek yaralandı. Polis olaydan sonra kaçan V.Ş.’yi arıyor.

• Nasuhi Caddesi’nde O.Ç.’yle bu şahsa ait işyerine giden V.K., Ö.K. Öz.K., M.K., M.F.Y. adlı şahıslar arasında kavga çıktı. Kavga sırasında işyerinde zarar meydana geldiği, ayrıca N.K. adlı şahsın da merdivenden düşerek yaralandığı bildirildi.

• Akpınar Meydanı’nda F.E., B.E. ve E.E. arasındaki kavgaya K.A., M.T. ve K.A. da karıştı. Şahıslar birbirlerini döverek yaraladılar, sonra da birbirlerinden şikayetçi olmadılar.

• Göztepe Mahallesi’nde C.A. adlı şahsın park halindeki otosunun yedek lastiğinin çalındığı bildirildi.

• Göztepe Mahallesinde oturan 11 yaşındaki M.N. ile 14 yaşındaki K.N.N. adlı kardeşler zehirlendiler. Baba C.N., çocuklarının, buzdolabında 2 gün kalan yemeği yedikten sonra rahatsızlandıklarını söyledi.

• H.Ö. adlı vatandaş, polise başvurarak Şehirgösteren mevkiindeki alışveriş merkezinin arkasında inşaata monteli kabloları kesip ortaya yığan üç şahıstan F.B. ve V.P.’yi satırla birlikte yakaladıklarını bildirdi. İki zanlı, “susma hakkını” kullanıp konuşmadılar ve adliyece serbest bırakıldılar.

• Halep Caddesi’ndeki hırsızlık olayı ile ilgili polise ifade veren 81 yaşındaki S.A. adlı kadın, 14.30 sıralarında evine gelen 25-30 yaşlarındaki bir kadının para ve eski elbise istediğini, bunun üzerine banyoda bulunan eski elbiseleri bu kadına verdiğini, ardından oturma odasına gittiğinde örtünün kalkık olduğunu gördüğünü ve araya koyduğu, içerisinde 9 çeyrek altın, 200 dolar ve 1.000 YTL bulunan çantanın olmadığını farkettiğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Mehmet Buyruk Caddesi’nde M.Y. yönetimindeki oto, aniden yola çıkan 10 yaşlarındaki M.M.D.’ye çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Tandoğan Mahallesi’nde 22.00 sıralarında saldırıya uğrayarak yaralanan B.A. ve E.A. adlı iki kardeş, yolda yürürken karşıdan gelen tanımadıkları 3 şahıs ile omuz atma yüzünden çıkan kavgada dövüldüklerini söylediler. Polis araştırmaya başladı.

• Çöşnük Kavşağında H.M. yönetimindeki oto ile H.B. yönetimindeki oto çarpıştı. Kazada H.M.’nin aracında yolcu olarak bulunan 23 yaşındaki E.M. adlı bayan yaralandı.

• Çevre Yolu Yeni Buğday Pazarı’ndaki olayla ilgili ifade veren M.S.K., alacak verecek yüzünden A.B., M.B., S.B. ve O.B. kardeşlerin kendisini dövdüğünü öne sürerken, A.B. ifadesinde M.S.K.’den karpuz aldığını, ödemelerini zamanında yaptığını, kendisinin işyerinde olmadığı sırada gelen 3 şahsın, M.S.K.’nin borcunu kendilerine devrettiğini söyleyip “Senetsiz de parayı almayı biliriz” tehdidinde bulunduklarını, bu şahsın kendilerinden haksız yere para talebinde bulunduğunu öne sürdüler.

• Selçuklu Mahallesi Gıda Toptancıları Sitesi’nde L.A. adlı şahsa ait işyerinde 03.00 sıralarında çıkan yangına itfaiye müdahale ederek söndürürken, polis “kundaklama” şüphesi üzerine araştırmaya başladı.

• İnönü Mahallesi Kömür Tevzi civarında M.K. adlı şahsın boş arsaya yığdığı 1.000 tuğla, 6 torba kireç ve 5 torba çimento çalındı.

• Polise başvuran A.K. adlı kadın, 16 yaşındaki kızı S.K.’nın evden ayrıldığını ve geri dönmediğini belirterek bulunmasını istedi.

• Tecde’de O.Ş. adlı şahsın bahçesindeki su motoruna ait elektrik kablolarını çaldıkları gerekçesiyle 15 yaşlarındaki M.E.K., R.S. ve E.A. yakalandılar. Bu şahıslarda 5 top halindeki 150 metre kablo da bulundu.

• Tüpgaz bayisi M.K.K.’ya ait telefon aranarak Hacıabdi Mahallesi 1. Sokaktaki adrese tüpgaz istendiği, işyeri çalışanı N.D.’nin Mobilet motosikletini parkedip tüpü apartmana götürdüğü sırada motosikletin çalındığı bildirildi.

• Yeşiltepe Hocaahmet Yesevi Mahallesinde oturan 18 yaşındaki T.Ö. adlı şahsın, evinde esrar bulundurduğu ve sattığı ihbarı üzerine yapılan baskında 430 gram esrar ele geçirilirken, şahıs gönderildiği adliyece serbest bırakıldı.

• Turgut Temelli Caddesinde 145 adet korsan film CD’si ile yakalanan S.D. adlı şahıs hakkında yasal işleme başlandı.

• Darende İlhan Darendelioğlu Caddesinde park halinde olan H.B.’ye ait park halindeki otoya çarpan araç kaçtı. Sürücüsü ve aracın belirlenmesine çalışılıyor.

• Doğanyol ilçesinde Ş.A. adlı şahıs jandarmaya başvurarak yeğeni A.S.’nin av tüfeğiyle ateş ettiğini bildirdiği öğrenildi. Yapılan araştırmada iki şahıs arasında sulama suyu konusunda tartışma çıktığı, şahısların karşılıklı birbirlerini tehdit ettikleri belirlendi.

• Merkez Mahmudu Köyü’nde ailevi nedenlerle çıkan kavga sonucu T.Ö., Ö.Ö. ve N.Ö.’nün, 33 yaşındaki Ü.Ö. ve 13 yaşındaki C.Ö.’yü döverek yaraladıkları, dövülenlerin de pompalı tüfekle diğer kişileri tehdit ettikleri bildirildi.

• Akçadağ ilçesi Gürkaynak Köyünde 86 yaşındaki İ.K., köy yakınındaki çukurda biriken çöplüğü kibrit ile tutuşturdu ve rüzgarın etkisiyle genişleyen alevler G.Ş.’ye ait eve sıçradı. G.Ş.’ye ait boş prefabrik evin tamamen yandığı, köylülerin yangının diğer evlere sıçramasını önledikleri bildirildi.

• Hekimhan Yukarı Selimli Köyü Elmalı Mezrasında B.İ.’ye ait evin samanlığından elektrik kontağı sonucu başlayan yangın eve de sıçradı ve Hekimhan itfaiyesinin müdahalesine rağmen ev kısmen yandı.

• Hekimhan Çulhalı Köyünde bağ ve bahçe anlaşmazlığından kaynaklanan husumet sonucu 28 yaşındaki M.Y.’nin 76 yaşındaki H.Y.’yi döverek yaraladığı bildirildi.

• Yakınca Kasabası Altay Kışlası önündeki minibüs durağında çıkan kavgada M.Ü. ile Ö.K. adlı şahıslar birbirlerini döverek yaralandılar.

• Doğanşehir Suçatı Köyündeki kavgada 22 yaşındaki Ü.E. adlı şahsın, 32 yaşındaki C.T.K.’yı bıçakla vurarak ağır şekilde yaraladığı, şahsın Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı, zanlının ise kaçtığı bildirildi.

• Akçadağ ilçesi Karanlıkdere Köyü’nde silahla rasgele ateş edildiği ihbarı üzerine giden jandarma devriyesi 25 yaşındaki A.M. adlı şahsı kuru sıkı tabancayla yakaladı. Şahsın bunalım sonucu tabancayla havaya ateş ettiği, hakkında yasal işleme başlandığı bildirildi.

• Yeşilyurt Yakınca Beldesi sınırlarındaki Huzurevi civarında devriye görevi yapan jandarma timi, 19.00 sıralarında K.Y., S.Y. ve B.Y. adlı şahıslardan şüphelendi. Bu şahıslardan S.Y.’nin üzerinde 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirilirken, 3 şahsın da Malatya Emniyet Müdürlüğü’nce bir suçtan dolayı aranan kişiler olduğu belirlendi.

• Pütürge Aktarla Köyü Candar Mezrası Sultanmecit Köprüsü yalunda Hayrullah Özer yönetimindeki traktör ile Zafer Öztürk yönetimindeki kamyonet çarpıştı. Sürücüler yaralandı.

• Merkez Tepeköy’de O.E.’ye ait buğday tarlasında 02.00 sıralarında kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine giden jandarma M.S.S., G.B., B.A. ve F.B. adlı şahısları, 2 metal arama dedektörü ve fenerlerle yakaladılar. Kazı izine rastlanmazken, malzemelerine el konulan şahıslar hakkında yasal işleme başlandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız