SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Bakırcılar Çarşısı civarındaki olayla ilgili ifadesi alınan 39 yaşındaki O.A., yürürken kendisini çağıran ve adını C. Olarak bildiği şahıs ile yanındaki iki kişinin kendisini dövüp bıçak tehdidiyle 50 YTL’sini aldıklarını öne sürdü. Polis, O.A.’nın teşhis ettiği B.G.’yi bir süre sonra yakaladı. Bu şahıs, iki gün önce şahsın abisi ile para yüzünden tartıştığını, iki gün sonra C.Y. ve H. isimli arkadaşıyla gezerken O.A. ile karşılaştığını, önceki kavgadan dolayı bu şahsın küfürlü konuşup bıçakla sol kolunu yaraladığını, kendisinin de şahsı yumruklayıp bıçağı elinden aldığını, suçlamaların yalan olduğunu öne sürdü. B.G.’den elde edilen 2 bıçak ve 1 sopaya el konuldu. B.G. ve C.Y. yakalanırken, H. adlı şahıs aranıyor.

• Akpınar Aslantepe Caddesi’nde park yasağı olan yere aracını koyup hemen döneceğini söyleyen sürücüyü düdük çalarak uyarırken, yanına gelen C.K.’nin küfürlü konuşup evraklarını vermediğini, daha sonra plakasını telsizle anons edince şahsın geri döndüğünü belirten A.K. adlı polis memuru şikayetçi olurken, C.K. suçlamayı kabul etmedi.

• Başharık Mahallesi’nde oturan 43 yaşındaki A.K. adlı kadın polise başvurarak, büyük kızı ile 5 yıl birlikte olduktan sonra ayrılan 23 yaşındaki B.K. adlı şahsın, daha sonra küçük kızını kaçırmaya teşebbüs ettiğini, ayrıca kendisini rahatsız ettiğini öne sürdü. B.K. ise, kadının kendisini tehdit ettiğini, ayrıca iftirada bulunduğunu öne sürdü ve şikayetçi oldu.

• Savcılığa başvuran 75 yaşındaki M.K. adlı şahıs, 46 yaşındaki oğlu A.T.K.’nin, 7-8 yıl önce arazi beyannamesi olarak bir kağıdı imzalattığını, daha sonradan 80 bin YTL borçlu olduğuna dair maliyeden tebligat yapıldığını, imzaladığı belge ile kendi adına oğlunun şirket kurduğunu öğrendiğini öne sürerek dolandırıcılık şikayetinde bulundu. A.T.K. ise şirkete babasının kendi isteği ile ortak olduğunu, daha sonra kendisinin hisseleri satmasına rağmen babasının devam ettiğini öne sürdü ve suçlamayı kabul etmedi.

• Savcılığa başvuran 20 yaşındaki C.Ö., annesi ile komşuları olan R.P. arasında mahkemelik bir konunun olduğunu, annesinin davadan vazgeçmesi için kendisini ölümle tehdit eden M.G., Ü.Ö. ile bu kişileri azmettiren R.P. ve T.P.’den şikayetçi olduğunu bildirdi. Yakalanan 4 şahıs suçlamaları kabul etmedi.

• Yeşiltepe Gazi Mahallesinde oturan 73 yaşındaki H.K., işsiz olan oğlu 47 yaşındaki M.K.’nın sürekli kendisinin emekli maaşını istediğini, vermeyince zorla elinden alıp ölümle tehdit ettiğini, bir gün önce de kendisi olmadığı sırada evinin camlarını kırdığını öne sürdü ve şikayetçi oldu. M.K. polis tarafından aranıyor.

• Melekbaba Mahallesinde oturan 30 yaşındaki E.K. adlı şahıs, 23 yaşındaki eşi M.K.’nin, çocuklarını annesinin yanına bırakarak alışveriş yapmaya gideceğini söyleyip ayrıldığını, ancak geri dönmediğini polise bildirdi. Polis araştırmayı sürdürürken tekrar başvuran E.K., karısını M.G. adlı şahsın kaçırmış olabileceğini söyledi. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• Cemal Gürsel Mahallesi İsmetpaşa Caddesinde A.B. ve İ.B. adlı şahısların, akrabaları olan R.T. ve İ.T.’nin evlerine gittikleri, çıkan tartışmada kuru sıkı tabanca ile ateş eden R.T.’nin bıçakla da A.B.’yi yaraladığı bildirildi. Olayda kullanılan kurusıkı tabanca ile 1 bıçağa el konulurken, Eve giden A.B. ve İ.B. ile ev sahibi R.T. hakkında yasal işleme başlandı.

• Hacı Abdi Mahallesi’nde 30 yaşındaki M.T. adlı kadına ait eve 18.00- 22.00 saatleri arasında giren hırsızlar 2 altın bilezik, 1 altın künye, 5 altın yüzük, 1 altın küpe, 4 altın nazarlık ile 100 YTL para çaldılar.

• Beydağı Devlet Hastanesi kavşağındaki trafik ışıkları civarında 20 yaşındaki S.E. adlı bayanı dövdüğü öne sürülen 38 yaşındaki F.H. yakalandı.

• Paşaköşkü Mahallesi 12. Sokakta A.R.S.’ye ait eve giren hırsızlar cep telefonu, traş makinesi ile miktarını bilmediği YTL’yi çaldılar.

• Zapçıoğlu Caddesi’nde H.B. yönetimindeki oto ile giderken, el arabasıyla önüne çıkan şahsa çarpmamak için direksiyonu kırınca kaldırıma çıktı. Kaldırımda bulunan B.A. ile C.U.’ya ait işyerinin vitrinine çarpan sürücü, aynı kazada yaralanan A.K. ve S.P.’ye nasıl çarptığını görmediğini söyledi. 3 yaralı hastaneye kaldırılırken, işyeri sahibi C.U.’nun da ifadesine başvurulduğu belirtildi.

• Cezmi Kartay Caddesi’nde V.D. adlı şahsa ait kahvehanede 01.50 sıralarında yapılan denetimde, kumar oynatma şüphesi olunca, şahıs hakkında yasal işleme başlandı.

• Çöşnük Mahallesi Aytaçpaşa Caddesi’ndeki bir evde fuhuş yapıldığı ihbarı üzerine polis 14.00 sıralarında eve baskın yaptı. Para karşılığında fuhuş yaptıkları, fuhuş yapan kişilere aracılık ettikleri gerekçesiyle 56 yaşındaki B.K. ile 21 yaşındaki S.K. adlı kadınlar hakkında yasal işleme başlandı.

• Halep Caddesi’nde üzerinde taşıdığı kurusıkı tabanca polislerce görülen 25 yaşındaki S.B. adlı şahısta yapılan aramada 1 tabanca bulundu, şahıs hakkında yasal işleme başlandığı bildirildi.

• Çöşnük Mahallesi Necip Fazıl Caddesi’nde C.Ç.’ye ait eve giren hırsızlarca 20 YTL para, kimlik, araç ve ev anahtarları, yarım altın ve çocuklarına ait kimlikler çalındı.

• Cezmi Kartay Caddesi’ndeki 100. Yıl Belediye İşhanı Girişi’nde Ş.T. adlı şahsa ait işyerinin gece yarısı kurşunlandığı bildirildi. İşyerinin camlarına 3 adet kurşunun isabet ettiği belirlenirken, işyeri sahibi kimseden şüphelenmediğini söyledi. Araştırma sürüyor.

• Çevreyolu Yimpaş önünde polis tarafından yapılan denetimler sırasında R.A. adlı şahsa ait aracın ön koltuğundaki çantada 1 adet 7.65 çaplı tabanca ve 15 mermi bulundu. Şahıs gözaltına alındı.

• Çevreyolu Üniversite durakları civarında 18 yaşlarındaki A.Ç. adlı genc, gece yarısından sonra Ş.Urfalı oldukları ve kayısı işçisi olarak Malatya’ya geldikleri belirtilen İ.T. ve H.D. adlı şahıslar tarafından “Telefonumuzu sen mi çaldın” diyerek dövüldü. Olaya, o civarda gece açık alanda barınan diğer Ş.Urfalı işçilerin de karıştıkları öne sürülürken, polis iki genci gözaltına aldı.

• Göztepe Mahallesi’ndeki boş arazide park halinde olan M.U.’ya ait otonun yedek lastiği sabaha karşı çalındı.

• Hastane Caddesi’nde oturan 28 yaşındaki N.T. polise başvurarak, ayrı yaşadığı eşi 30 yaşındaki Ş.T.’nin kendisini döverek burnunu kırdığını öne sürdü. Şikayet üzerine yakalanan Ş.T., gönderildiği mahkemece tutuklandı.

• Söğütlü Camii’nin avlusunda kilitli olan M.A.’ya ait bisikletin kimliği belirsiz kişilerce çalındığı bildirildi.

• Çevreyolu Buğday Pazarı civarında evine gitmekte olan 17 yaşındaki R.C.’nin önüne iki kişinin çıktığı, Buğday Pazarı’na götürdükleri, kendilerini takip eden araçtan da 3-4 kişinin indiği ve R.G.’yi dövdükleri, ceplerini kontrol edip birşey bulamayınca da kaçtıkları bildirildi. Saat 16.00 sıralarında meydana gelen “gaspa teşebbüs” olayı ile ilgili araştırma sürüyor.

• Yeni Sanayi Sitesi 7. caddede E.G.’ye ait işyerine giren hırsızlar, 240 metre sondaj pompa kablosunu çaldılar.

• Aşağıbağlar Mahallesi’nde bulunan İbni Sina İlköğretim Okulu’na giren şahıslar, okulun camlarından birini kırarak kaçtılar. Okul müdürü N.A.’nın şikayeti üzerine soruşturmaya başlandı.

• Polise başvuran 57 yaşındaki A.T. adlı şahıs, 22.00 sıralarında konuşmak için eşi 35 yaşındaki H. ile Ata Park’ta buluştuklarını, bu sırada tartışma çıktığını, eşinin elindeki bardağı yüzüne atarak kendisini yaraladığını, ancak şikayetçi olmadığını söyledi.

• Şifa Mahallesi Tekel Sokakta E.D.’nin çocuklarına ait olan ve bina girişinde bulunan bisiklet çalındı.

• Çukurdere Divanefendi Sokakta park halinde olan Ö.A.’ya ait motosikletin çalındığı bildirildi.

• Pütürge’nin Ağalar Mahallesinde oturan 49 yaşındaki S.E., polise başvurarak 43 yaşındaki eşi H.E. ve 19 yaşındaki oğlu M.E.’nin kendisini dövdüklerini öne sürdü. İfadeleri alınan baba oğul daha sonra serbest bırakıldı.

• Kernek’te meydana gelen olayla ilgili olarak ifadesi alınan 49 yaşındaki K.K. adlı kadın, bir şahsın cep telefonunu arayıp “Seninle evlenmek istiyorum” dediğini, kendisinin telefonu kapattığını, ilerleyen günlerde aramaya devam etmesi üzerine konuyu eşi 52 yaşındaki A.K.’ye anlattığını, eşinin de arayan şahsa Kernek Parkı’nda randevu vermesini söylediğini, bunun üzerine şahsı aradığını ve parkta buluştuklarını, bankta oturdukları sırada eşi A.K. ile polislerin geldiğini ve polis merkezine gittiklerini belirterek 46 yaşındaki zanlı M.T.G.’den şikayetçi olduğunu söylerken, M.T.G. adlı şahıs, K.K. adlı kadınla konuşurken, kadının eşinin kendisine bıçakla saldırdığı iddiasında bulundu ve şikayetçi oldu. Soruşturma sürüyor.

• Sivas Caddesi DSİ civarında M.G. yönetimindeki plakasız motosiklet ile giderken, motosiklet arkasındaki demir İ.D. yönetimindeki 44 AH 162 plakalı otoya takılınca motosiklet devrildi. Kazada motosiklette bulunan E.G. yaralandı.

• İstiklal Mahallesi Hamikoğlu Sokağında 01.15 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan E.Ö., otururken M.S.’nin aniden ismini Muharrem olarak bildiği şahsın boğazını sıkmaya başladığını ve şahsın yere düştüğünü, daha sonra Muharrem’in bıçağını çıkarttığını ve kendisinin müdahale ederek bıçağı aldığını, o arada bıçağı sallayarak yaralanmasına neden olduğunu söyledi. Polis Muharrem adlı şahsı yakalamaya çalışıyor.

• Gözene’den şehre peynir satmaya gelen 45 yaşındaki İ.P. adlı kadın, polise başvurarak peynirlerinin çalındığını bildirdi. İ.P. ifadesinde, peynir satmak için Malatya’ya geldiğini, önceden tanımadığı M.K. adlı el arabacıyla peyniri Şire Pazarı’na getirdiğini, peyniri satacağı işyerini bulmak için el arabasının yanından ayrıldığını, işyerini bulduktan sonra döndüğünde el arabacıyı ve penyirleri bulamadığını, daha sonra polise bildirdiğini, polislerin M.K. adlı şahsı yakaladıklarını, olayla ilgili M.K. ve peynirini bu şahıstan alan A.S.’den şikayetçi olmadığını söyledi. A.S. adlı şahıs, peyniri çalıntı olduğunu bilmediği için M.T.’den satın aldığını bu nedenle şahıstan davacı olduğunu söylerken, M.K. adlı el arabacı “peynir bozulmasın” diye sattığını, parasını da İ.P. adlı kadına vereceğini öne sürüp, suçlamaları kabul etmedi.

• Fırat Mahallesi’nde oturan 22 yaşındaki A.E. adlı kadın, gece yarısı polise başvurarak, beraber yaşadığı 44 yaşındaki M.K. adlı şahsın, cep telefonuna gelen cevapsız çağrılar yüzünden kendisini dövdüğünü öne sürdü. Polis M.K.’nin ifadesini aldıktan sonra serbest bıraktı.

• Polise başvuran 25 yaşındaki R.D. adlı kadın, eşi ile daha önceden aralarında yaşanan kavgayla ilgili şikayette bulunmak için giderken Turgut Temelli Caddesi’nde 38 yaşındaki eşi F.D. ile karlışaştığını, eşinin kendisini burada yine dövdüğünü öne sürerken, şahıs iddiayı kabul etmedi.

• Polise başvuran 18 yaşındaki H.A., Atatürk Caddesi Özel İdare İş Merkezi civarında giderken, yanına tanımadığı bir kişinin geldiğini “Kız arkadaşıma laf atmışsın. Seni kızla yüzleştireceğim” dediğini, bir süre beraber yürürken yanlarına bir şahsın daha geldiğini, telefonla biryerleri aramaya çalıştığını, kontörünün bittiğini söyleyip kendisinden telefonu istediğini, kendisinin de telefonu verdiğini, daha sonra iki şahsın kayıplara karıştığını bildirdi. Polis iki dolandırıcının kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Fırat Mahallesi Şüküroğlu Sokakta 70 yaşındaki Z.O. adlı kadına ait eve giren hırsızlar 3 bin YTL para, 2 hesap cüzdanı ile kadının kimliğini çaldı.

• Cengiz Topel Caddesi’nde Ş.B. yönetimindeki 44 KS 181 plakalı oto ile giderken, karşıdan karşıya geçmkekte olan 4 yaşındaki K.D.’ye çarparak yaraladı.

• Yunus Emre Caddesi’nde oturan 16 yaşındaki S.T. adlı kız, kardeşiyle tartışması nedeniyle kendisine kızan babasına tepki için fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı ve hastaneye kaldırıldı.

• Turgut Temelli Caddesinde E.Z. yönetimindeki 44 EP 564 plakalı minibüs ile giderken, S.A. yönetimindeki motosiklete çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü ağır yaralandı.

• Taştepe Mahallesinde oturan 15 yaşlarındaki L.G.’nin fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştığı öne sürülürken, L.G. başı ağrıdığı için fazla miktarda ilaç içtiğini iddia etti.

• Zapçıoğlu Caddesi İl Sağlık Müdürlüğü karşısındaki İşbank ATM’sinde 20.45 sıralarında meydana gelen dolandırıcılıkla ilgili ifadesi alınan 41 yaşındaki A.Z. adlı şahıs, bankamatiğe maaş kartını taktığını, ancak herhangi bir işlem yapamadığı gibi geri de alamadığını, o sırada bankamatiğin yanında 3 şahsın bulunduğunu, kendisinin kartını iptal için müşteri hizmetlerini aradığını, nüfus cüzdanının seri numarasının bankadaki ile tutmaması üzerine bilgi vermediklerini, ertesi gün bankaya gittiğinde hesabından 750 YTL’nin çekilmiş olduğunu öğrendiğini bildirdi ve şikayetçi oldu.

• Zaviye Mahallesinde oturan 22 yaşındaki A.E. adlı kadın, polise başvurarak imam nikahlı eşi M.K. ile onun ilk eşinden olan oğlu H.K. tarafından tehdit edildiğini öne sürdü. Polis baba oğulu arıyor.

• Yeşilyurt Caddesi’ndeki bir düğünden 22.45 sıralarında yaralı olarak Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 37 yaşındaki H.G.Ü., ifadesinde sağdıçlık yaptığı düğünde içki vermediği için M.B. ve soyadını bilmediği B. adlı şahıslar tarafından dövüldüğünü söyledi. Polis iki şahsı arıyor.

• Aslanbey Mahallesinde oturan 16 yaşındaki B.Ç. adlı kız, fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkışırken, B.Ç. ifadesinde mide ağrısı nedeniyle fazla miktarda ilaç içtiği için zehirlendiğini öne sürdü.

• Akçadağ ilçesi Aktepe Mahallesindeki TOKİ evlerinde oturan Ö.T. adlı şahsa ait eve kilidini kırarak giren hırsızların, içerisinde 6 bin YTL bulunan kumbarayı çaldıkları öne sürüldü. Polis araştırmaya başladı.

• Akçadağ ilçesi Kozluca Kasabası Büyük Mahallede oturan 18 yaşındaki N.A. adlı kız, aynı yerde oturan 21 yaşındaki R.D. tarafından bir otomobille kaçırıldı.

• Pütürge ilçesi Çengelli Köyünde oturan 19 yaşındaki F.Ş. , 1 yıldır birlikte yaşadığı Örmeli Köyünden M.M. adlı şahısla tartıştıktan sonra geldiği baba evinde, babasına ait ilaçlardan fazla miktarda içerek yaşamına son vermek istedi ve tedavi altına alındı.

• Arapgir Koru Köyü’nde oturan 25 yaşlarındaki İ.K., köy meydanındaki düğüne gitmek için giderken, çoban köpeğinin saldırısına uğrayarak yaralandı. İ.K. ilçe Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp tedavisi yapılırken, köpeğin de ilçe tarım müdürlüğü tarafından kontrol altına alındığı bildirildi.

• Darende Balaban Çınar Köyünde Ş.Y. yönetimindeki çapa motoru devrildi. Olayda 42 yaşlarındaki H.Y. ve A.Y. ile 41 yaşındaki E.Y. ve 17 yaşındaki E.Y. ile sürücü yaralandılar.

• Doğanyol Gökçe Kasabası’nda 24 yaşındaki H.G. adlı kızın B.K. adlı şahıs tarafından kaçırıldığı belirtilirken, jandarma araştırmaya başladı.

• Arapgir’in Tarhan Köyü Göller mevkiinde H.Y.’ye ait 5 dönümlük arazide elektrik tellerinden sıçrayan kıvılcımın otları tutuşturmasıyla, Hekimhan’ın Basak Köyü Ağılkaya ve Pınaröz mevkiinde 30 dönümlük alanda aşırı sıcak nedeniyle, merkez Hacıyusuflar köyü sınırlarındaki Orman İşletmesi’ne ait 5 hektarlık ağaçlandırma sahasında şişe kırıklarının büyüteç etkisi yapıp kuru otları tutuşturmasıyla, Akçadağ ilçesi İkinciler Köyü Kuruçay mevkiinde de 7 dönümlük arazide yine kuru otların tutuşmasıyla yangın çıktı.

• Yazıhan Hamidiye köyünde kuru sıkı tabancasıyla rasgele ateş eden 19 yaşındaki A.G. adlı şahıs jandarma tarafından yakalandı.

• Yazıhan’dan Arguvan yönüne gitmekte olan Adem Satın yönetimindeki 31 plakalı gübre yüklü kamyon, 05.00 sıralarında 12. kilometrede devrildi. Dikkatsizlik sonucu meydana gelen kazada sürücü ile araçta bulunan Akif Gür yaralandı.

• Darende’den Malatya yönüne gelmekte olan Alhas Karaoğlu yönetimindeki 44 plakalı oto Aşağıulupınar Sarıkaya mevkiinde şarampola yuvarlandı. Kazada sürücü ile Sultan Güleryüz ve S.Emre adlı şahıslar yaralandılar.

• Erenli Kasabası’ndan Malatya yönüne gelmekte olan Osman Avcı yönetimindeki traktör ile şerit değiştirmek için manevra yaparken, aynı yönde giden Cemal Özhan yönetimindeki araca çarptı. Kazada Hatice Özhan yaralandı.

• Battalgazi Toygar Köyünde bahçe sulama yüzünden çıkan kavgada 51 yaşındaki Ö.K., 50 yaşındaki A.K., 35 yaşındaki N.K., 32 yaşındaki F.K. ile 55 yaşındaki A.K.’nin birbirlerini dövdükleri, olayın fazla büyümemesi için 51 yaşındaki B.K.’nin havaya av tüfeğiyle ateş ettiği bildirildi.

• H.A. adlı şahsın, galerici A.G. ve M.K. tarafından silahla tehdit edildiği ve zorla açık senet imzalatıldığı yolunda savcılığa verdiği şikayet dilekçesinin ardından, jandarma tarafından A.G. ve M.K.’nin ev ve işyerlerinde arama yapıldığı, A.G.’nin işyerinde 137 adet senet, 7 çek koçanı, 1 adet 9 mm tabanca, 15 mermi bulunduğu, M.K.’ye ait yerlerde ise 3 adet ruhsatsız av tüfeği ile kasada 67 senet bulunduğu, adliyeye verilen şahıslardan A.G.’nin tutuklandığı, M.K.’nin ise serbest bırakıldığı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız