SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• İskender Mahallesi’nden yaralı olarak Devlet Hastanesi’ne getirilen 4 yaşındaki E.Ş.D. adlı kız cocuğu durumunun ağır olması nedeniyle Turgut Özal Tıp Merkezi’ne sevkedildi. E.Ş.D., burada kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. 21.20 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan, çocuğun babası S.D., akrabaları K.U.’nun evine ailece hasta ziyaretine gittiklerini, oturdukları apartmanın önünden bağırma sesleri duyduklarında aşağıya indiklerini ve kızının mutfak balkonundan yola düştüğünü gördüklerini ve hemen hastaneye getirdiklerini anlattı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

• Doğanyol ilçesi Behramlı Köyü’nde, 4 yaşlarındaki R.H.A. adlı çocuk, dedesi S.A.’ya ait evin bahçesinde bulunan 120 cm. derinliğindeki sulama havuzuna düşerek boğuldu.

• Çöşnük Mahallesi’nde oturan 31 yaşındaki S.K. adlı kadın, polise başvurarak, ev sahipleri olan L.A. ve F.A. çiftinin, “Oğlumuzu evlendireceğiz, evden çıkın” diye uyarıda bulunduklarını, ev bulup çıkacaklarını söylediklerini, ancak karı kocanın kendilerini ölümle tehdit ettiklerini öne sürerken, ev sahipleri iddiayı yalanladılar.

• Maliye yanı Belediye açık oto pazarında 21.30 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifade veren polis memuru R.Ö., arkadaşı İ.K. ile birlikte, Y.S. adlı şahsın yönetimindeki 34 NC 847 plakalı aracı, sigortası olmadığı için trafikten men işlemi yapmak üzere oto parka götürdüklerini, şahsın otoyu parkettikten sonra E.A. adına düzenlenmiş B sınıfı sürücü belgesini ibraz ettiğini, daha sonra aracın anahtarını vermeyip “Aracı da yakarım, sizi de yakarım. Siz kim oluyorsunuz. 5-10 milyonluk adamsınız” diye tehdit ve hakarette bulunduğunu, takviye kuvvet çağırıp sürücü belgesini kontrol ettiklerinde, resmin sonradan yapıştırılmış olduğunu, ayrıca adına düzenlenmiş belge ibraz edilen E.A.’nın da 3-4 ay önce öldüğünü öğrendiklerini bildirdi. “Görevli memura hakaret, tehdit ve evrakta sahtecilik” suçlamasıyla adliyeye verilen 24 yaşındaki Y.S. tutuklandı.

• Battalgazi kavşağında araç sıkıştırma yüzünden çıkan tartışmada S.Y. adlı şahsın, B.A.’yı döverek yaraladığı, olayla ilgili F.K. ve M.A. hakkında da işlem yapıldığı bildirildi.

• Orduzu Elmasuyu Mahallesi’nde işyeri bulunan M.Ö. adlı şahıs, il dışına gittiğini ve döndüğünde işyerinde masa üzerinde bir mermi çekirdeği bulduğunu, tavanda da kurşun izi olduğunu belirterek şikayetçi olurken, polis işyerinin kurşunlanması iddiasını araştırıyor.

• Zafer Mahallesi Dr. Hikmet Fırat Sokağı’nda oturan M.G.’ye ait eve giren hırsızlar 240 YTL para, 1 altın bileklik, 1 altın kolye çaldılar.

• Atatürk Caddesi Gazi İlköğretim Okulu yanındaki Yapı Kredi’ye ait ATM cihazının ekran kısmındaki zarf girişinin plastik bölümüne zarar verenlerin saptanmasına ve yakalanmasına çalışılıyor. Bu girişimin, makineyi bozarak dolandırıcılık yoluyla para çalmak isteyenlerin işi olduğu sanılıyor.

• Tandoğan Mahallesi Karagöz Caddesi’nde oturan M.Y. adlı şahıs, polise başvurarak 22.00 sıralarında 1 el silah sesi duyduğunu, daha sonra duvarına saçma isabet ettiğini söylerken, olayla ilgili yakalanan 74 yaşındaki A.Ç., bahçesine gelen köpekleri korkutmak için av tüfeğiyle yere 1 el ateş ettiğini söyledi. Soruşturma sürüyor.

• Çevreyolu Battalgazi kavşağında 20.30 sıralarında M.S. yönetimindeki 44 KE 915 plakalı araca plakası belirlenemeyen bir araç çarptı. Kontrolden çıkan 915 plakalı araç, sağ şeritte olan M.S.K. yönetimindeki 44 FU 402 ve park halindeki H.A.Ç.’ye ait 44 AK 418 plakalı araçlara çarptı. Kazada 402 plakalı araçta bulunan A.B.K. ve N.M.K. da yaralandılar.

• Milli Egemenlik Caddesi’nde 20.30 sıralarında yürümekte olan 29 yaşındaki M.Ş. adlı şahsın, omuz atma yüzünden çıkan kavgada, 4-5 kişilik bir grup tarafından dövüldüğü, saldırganların kaçtığı bildirildi.

• Atatürk Caddesi’ndeki bir çay ocağında oturan A.Ç.’nin masa üzerine bıraktığı cep telefonu, bir anlık dalgınlığı sırasında çalındı.

• Dabakhane Mahallesi’ndeki bir iş merkezinde bulunan İ.Ç.’nin yöneticisi olduğu yapı kooperatifinin kaçak su kullandığı yolunda Malatya Belediyesi’nin savcılığa yaptığı şikayet üzerine yasal işleme başlandığı, şahsın suçlamayı kabul etmediği bildirildi.

• Vali Konağı civarında S.U. yönetimindeki 44 DS 446 plakalı otosu ile giderken, karşıdan karşıya geçmek isteyen 8 yaşlarındaki H.A.’ya çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Akpınar’daki bir marketin emanet dolabında 38 yaşındaki F.T. adlı kadına ait çantayı çalarken, güvenlik kamerasından fark edilen 14 yaşındaki H.K., market görevlileri tarafından yakalanarak polise teslim edildi ve adliyece serbest bırakıldı.

• Savcılığa başvuran G.Y. adlı şahıs, kiraladığı araçla kaza yaptığını, hasarı sigorta şirketinin karşıladığını, ancak aracı kendisine kiralayan A.T.G. adlı şahsın Kanalboyu’nda önüne çıkıp kendisini tehdit ettiği iddiasında bulunurken, A.T.G. suçlamayı kabul etmedi.

• Merkez otobüs durağında dolandırılan 69 yaşındaki H.Ç., otobüsle çarşı merkezine geldiğini, bir şahsın yanına yaklaşıp sorması üzerine elektrik faturası yatıracağını söylediğini, şahsın tanıdıkları olduğunu ve parayı kendisinin yatırabileceğini söylemesi üzerine faturayı ve 70 YTL’yi verdiğini, uzun süre beklediğini, ancak şahsın gelmediğini bildirdi. Polis, olayla ilgili olarak 44 yaşındaki B.D. adlı şahsı yakaladı. Yaşlı şahsın şikayetçi olmadığı B.D. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

• Paşaköşkü Mahallesi’nde oturan 30 yaşındaki G.Ö. adlı kadın, 21.00 sıralarında fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı. Hastaneye kaldırılan G.Ö., yurt dışında çalışan eşinden 11 yıldır haber alamadığını, ekonomik sıkıntı çektiğini, bunalıma girdiğini söyledi.

• Özalper Mahallesinde Ş.P. yönetimindeki 34 RBC 78 plakalı araç, 30 yaşındaki F.N.Ç.’ye çarparak yaralanmasına neden oldu.

• İsmetpaşa Caddesi’nde, Yeşilyurt yönüne gitmekte olan K.K. yönetimindeki 44 KP 909 plakalı araç, karşı yönden gelen bir aracın sıkıştırması sonucu direksiyon hakimiyetini kaybedince, araç devrildi. Kazada araçta bulunan 28 yaşındaki Hakan Şanlı yaralandı.

• Kuyuönü Mezarlığı civarında oturan 38 yaşındaki H.A. adlı kadın, 00.30 sıralarında fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı. H.A., polise verdiği ifadede ailevi nedenlerle alkol aldığını, başının ağrıması üzerine de antibiyotik içtiğini söyledi.

• Beydağı Mahallesi’nde oturan 55 yaşındaki N.İ. adlı kadın, eşi M.İ.’nin alkollü olarak eve geldiğini, kapıyı ve televizyon sehpasını kırıp, kendisini dövdüğünü öne sürerken, şahıs suçlamayı kabul etmedi.

• Beydağı Mahallesi Karagöz Caddesi’nde M.B. yönetimindeki 44 KY 739 plakalı oto, motor kısmından alev alınca, yangına itfaiye müdahale edip söndürdü.

• Polise başvuran 16 yaşındaki A.K., saat 14.00 sıralarında Başharık Mahallesi’ndeki Engelliler Parkı yanında yürürken, mahalleden tanıdığı aynı yaştaki İ.T.’nin kendisini çağırdığını, korktuğu için yanına gittiğini, şahsın bağırarak telefonunu istediğini, telefonu alan bu şahsın telefonu yanındaki kıza verdiğini, kendisine de 2.5 YTL verip kola almasını söylediğini, kola alıp döndüğünde İ.T. ve kızı bulamadığını bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis zanlıyı yakalayıp adliyeye gönderdi ve şahıs serbest bırakıldı.

• Başharık Mahallesi 9. Sokakta D.U.’ya ait eve balkon kapısından giren hırsızlar 1 cep telefonu, çeşitli marka 10 şişe viski ile 15 YTL para çaldılar.

• Savcılığa başvuran H.G. adlı şahıs, Mehmet Buyruk Caddesi’ndeki bir işyeri ile evine doğalgaz bağlatmak için anlaştığını, geçen sürede işe başlanmadığı için avans olarak verdiği 450 YTL’yi istemek ve sözleşmeyi feshetmek üzere gittiğini, iş yeri yetkilisinin, kendisi ile sözleşme yapan şahsın kendilerini de dolandırdığını, bu kişinin önceden aldığı işyeri yapamayacaklarını söylediklerini, kendisini dolandıran F.P. adlı şahıstan şikayetçi olduğunu bildirdi. F.P. ise ifadesinde, iki ay önce işyerini M.B.’ye devrettiğini, şahsın kendisine ait borcu ödemeyerek gittiğini söyledi. Soruşturma sürüyor.

• Turgut Temelli Caddesi Kubilay Lisesi önünde 17 yaşındaki B.Ş.G.’nin, 22.35 sıralarında şakalaşmakta olduğu 20 yaşlarındaki B.A.’yı sol kalçasından yaraladığı bildirildi. Yaralı hastaneye kaldırılırken, bıçakla yakalanan zanlı adliyece serbest bırakıldı.

• Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren bir işyerinde kaçak su kullanıldığı yolunda Belediye MASKİ’nin savcılığa yaptığı şikayet üzerine polis soruşturma yaptı. Yapılan soruşturmada abonenin H.A. olduğu, ancak işyerini bir yıldır A.K.’nin işlettiği belirlenirken, A.K.’nin eski borcu kabul etmediği bildirildi. İşyerinin mülkiyet sahibi E.D., işyerini A.K.’ye kiraya verdiğini, şahsın su aboneliğini üzerine almadığını, mühürü sökerek suyu kullandığını belirtti. Polis yaptığı araştırmalarda, işyerinin ilk kiracısı H.A. adlı şahsın nüfus müdürlüğü kayıtlarına göre 3 yıl önce ölmüş olduğunu da saptadı. Soruşturma sürüyor.

• Çarmuzu Mahallesi Kayalık mevkiinde 2 yaşlarındaki N.A.’nın , annesi Y.A.’nın hayvanları sularken yanında bulunduğu, bu sırada ineğin tepmesi sonucu yaralandığı bildirildi.

• Polise başvuran D.A. adlı kadın, 23 yaşındaki kızı İ.A.’nın sabah saatlerinde evden ayrıldığını, aynı gün öğleden sonra bir erkeğin arayıp “Kızını kaçırdık, aramayın” diyerek telefonu kapattığını, kızını daha önce isteyen ancak kendisinin vermediği 24 yaşındaki M.Ü. adlı şahıs tarafından kaçırılmış olabileceğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Salköprü Mahallesi’ndeki Buğday Pazarı arkasında bulunan inşaatta meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 40 yaşındaki F.S. adlı şahıs, arkadaşları ile inşaatta alkol aldıklarını, K.Ç., A.K., C.Y. ve soyadını bilmediği B. Adlı arkadaşlarının bilmediği bir nedenle kendisini dövdüklerini, telefonunu ve 570 YTL parasını aldıklarını öne sürdü. Polis K.Ç. ve A.K.’yi yakaladı, bu şahıslar suçlamayı kabul etmedi ve adliyece serbest bırakıldı. C.Y. ve B. adlı şahıslar ise aranıyor.

• Taştepe Mahallesinde oturan 13 yaşlarındaki S.A., evlerinde elektrik çarpması sonucu ağır yaralandı ve Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Büyük Mustafapaşa Mahallesi Posbıyık Sokağında tartışma sonucu 10 yaşındaki S.T.’yi bıçakla yaraladığı belirtilen aynı yaştaki H.İ.B. ile bıçağın sahibi S.M. polis tarafından yakalandı. Yaralı hastaneye kaldırılırken, iki zanlı serbest bırakıldı.

• Cumhuriyet Lisesi arkası Hacı Kalender Parkı içerisinde 17 yaşındaki U.D. adlı şahsın cep telefonunu kullanmak üzere alan ve geri iade etmeyerek yanındaki iki şahısla ayrılan İ.T.’den şikayetçi oldu. Daha önce de aynı şekilde telefon hırsızlığına adı karışan İ.T.’nin adliyece serbest bırakıldığı bildirildi.

• Arapgir’in Hocaali Mahallesinde 71 yaşındaki M.Ç.’nin, aynı yaştaki eşi H.Ç. tarafından dövüldüğü bildirildi.

• Doğanşehir’de oturan Ü.K. adlı kadın ile F.K. polise başvurarak, aralarında husumet bulunan Z.A.T. adlı şahıs tarafından dövüldüklerini öne sürdüler. Z.A.T., suçlamayı kabul etmedi, iki şahsın otosunu çizip lastiklerine bıçak saplayarak zarar verdiklerini öne sürdü.

• Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi hasta kabul bölümü camlarını kırarak zarar veren 18 yaşındaki B.Y. polis tarafından yakalandı.

• Atatürk Caddesi üzerinde 19.00 sıralarında motosikletle gitmekte olan U.Ş., park halindeki A.A.’ya ait otonun yanından geçerken, sol ön kapının açılması çarpmamak isterken dengeyi kaybedip devrildi. Motosiklet sürücüsü ile arkasında bulunan A.Ç. yaralandılar.

• Eski Şire Pazarı civarında polisleri gören iki çocuğun kaçmaya başlaması sonucu yapılan araştırmada, o bölgede M.T. adlı şahsın kaçan çocuklardan 25 YTL karşılığında bisiklet aldığı, bu bisikletin Çöşnük Caddesi’nde A.A.Ö.’ye ait evden çalındığı belirlendi. Bisiklet sahibine teslim edilirken, kaçak çocukların kimliğinin belirlenmesine ve yakalanmasına çalışılıyor.

• İstiklal Mahallesi Evliyaoğlu Sokakta 04.00 sıralarında G.H. yönetimindeki otoyla giderken, alkolün etkisiyle kaldırıma çarptı. Kazada araçta bulunan B.A. yaralandı. Sürücü hakkında “Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma” suçundan işlem yapıldı.

• 03.00 sıralarında Hasan Varol Mahallesi 1. Bahçeyolu Sokaktaki işyerinde hırsızlık olduğu ihbarı üzerine giden polisler, 20 yaşlarındaki M.E.K. adlı şahsı, elindeki çuvala sarılı vaziyette bilgisayar kasası, ekran, maus, klavye ve kamera ile yakaladılar. Bilgisayar H.A. adlı sahibine teslim edilirken, adliyeye verilen zanlı serbest bırakıldı.

• Selçuklu Mahallesi’nde park halinde iken çalınan M.D.’ye ait motosiklet, bir süre sonra olay yeri yakınında terkedilmiş olarak bulundu.

• Kubilay Lisesi civarında saat 10.00 sıralarında gitmekte olan Y.G. adlı şahsın, tanımadığı 3 kişi tarafından dövülerek yaralandığı bildirildi.

• Polise başvuran B.Y. adlı şahıs, öz kardeşi İ.Y.’nin kendisini tehdit ettiğini ve silahla dolaştığını bildirdi. İ.Y. evinde polis tarafından markası belli olmayan tek kırma fişek atar tabancayla yakalandı. Ağabeyini tehdit ettiği suçlamalarını reddeden zanlı ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

• Çavuşoğlu Mahallesi’ndeki yankesicilik olayı ile ilgili ifadesi alınan 68 yaşındaki C.B., seyyar tütün satıcılığı yaptığı sırada plakasını almadığı bir araç ile gelen iki kişiden 40-50 yaşlarında olanın yanına geldiğini, tütün almak istediğini söylediğini, ancak almadan ayrıldığını, bu şahıs gittikten sonra yeleğinin cebindeki 1.600 YTL’nin çalındığını fark ettiğini bildirdi. Polis olayla ilgili araştırmaya başladı.

• İskender Mahallesi’ndeki çocuk parkında saat 23.00 sıralarındaki olayla ilgili ifadesi alınan C.Ö. adlı şahıs, B. soyadlı adını bilmediği ve N. olarak tanıdığı şahsın silahla havaya ateş ettiğini, bu şahsı uyarınca gelip silahı şakağına dayadığını, konuşarak ikna ettiğini anlattı ve şikayetçi olmadığını bildirdi. Polis olay yerinde 1 adet 9 mm çaplı boş kovan ile 2 kuru sıkı mermisi buldu. Şahsın açık kimliğinin belirlenmesine ve yakalanmasına çalışılıyor.

• Yeni Sanayi 3. Caddede 24 yaşındaki M.Ö., 07.30 sıralarında bir aracın çarpması sonucu yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Araç ve sürücüsü belirlenmeye çalışılıyor.

• Hidayet Mahallesinde oturan 24 yaşlarındaki G.G. adlı bayan fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı. Ailevi nedenlerle canının sıkıldığını, sakinleşmek için birkaç ilaç içtiğini, amacının intihar olmadığını söyleyen G.G. taburcu edildi.

• Polise başvuran 18 yaşlarındaki N.B., Öğretmenevi önünde saat 17.00 sıralarında karşılaştığı 26 yaşındaki F.A., 22 yaşındaki Ö.B. ve 18 yaşındaki S.S.’nin dolandırıcılık yoluyla cep telefonunu çaldıklarını bildirdi. Yakalanan 3 zanlı, tutuklandılar.

• İnönü Caddesi’nde oturan 34 yaşındaki L.D. adlı şahıs, sabah saatlerinde kendisini telefonla arayan bir şahsın, “Otomobilin işi bitti, sıra sende ve ailende” diyerek küfür ve tehditte bulunduğunu, aracını kontrol ettiğinde ise sol dikiz aynası, sol far ve sağ çamurluk kısmına hasar verilmiş olduğunu gördüğünü bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Turgut Özal Mahallesi 1. Caddede F.K. adlı şahsa ait eve balkon penceresinden giren hırsızlar, 500 YTL para ile 7 adet çeyrek altını çaldılar.

• Zaviye Mahallesi’nde oturan G.G. adlı şahıs gece yarısından sonra açık olan salon penceresinin rüzgar nedeniyle çarpması ve camının kırılması sonucu parçaları toplarken, pencerede kalan parçanın düşmesi sonucu sol kol bileğinden ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

• Polise başvuran M.K. adlı şahıs, 30 yaşındaki oğlu S.K.’nin Merkez minibüs duraklarından bankaya gideceğini söyleyip ayrıldığını ve geri dönmediğini, hayatından endişe ettiğini ve bulunmasını istediğini bildirdi.

• Darende Belediye Aile Çay Bahçesi’nde H.O.’nun işlettiği dükkanın önündeki dondurma dolabını kırarak 15 hazır dondurma, 3 kola çalan şahısların belirlenmesine ve yakalanmasına çalışılıyor.

• Pütürge ilçe merkezi Köy Hizmetleri mevkiinde E.M. yönetimindeki oto ile Ö.A. yönetimindeki traktör çarpıştı, araçlar hasar gördü.

• Fırat Sağlık Ocağı arkasındaki çay bahçesinde çıkan kavga sonucu 41 yaşındaki M.Ç. ile 25 yaşındaki T.İ.’nin birbirlerini dövdükleri bildirildi.

• Akpınar Aslantepe Caddesi’nde İ.S. adlı şahsın inşaatında bulunan 250 torba çimentodan 7 torbanın çalındığı bildirildi.

• Atatürk Caddesi’nde A.Ç. yönetimindeki 21 EM 828 plakalı motosikletin çarptığı 62 yaşındaki A.Ç. yaralandı.

• Merkez Belediye Otobüs durağında 13 yaşındaki Z.K. adlı erkek çocuğa elle tacizde bulunduğu öne sürülen 63 yaşındaki A.R.A. adlı şahıs polis tarafından yakalandı. 16.00 sıralarındaki olaydan sonra yakalanan zanlının, 2 ay önce de yine aynı yerde 12 yaşındaki M.B.B. adlı çocuğa tacizde bulunduğu öne sürülürken, suçlamaları kabul etmeyen şahsın serbest bırakıldığı öğrenildi.

• Çevreyolu Bülent Korkmaz Üstgeçidi’nde yürümekte olan 73 yaşındaki F.D. adlı şahıs, tanımadığı 3 kişi tarafından dövülerek yaralandı. Saat 14.00 sıralarındaki olayda yaralanan şahıs hastaneye kaldırılırken, polis araştırmaya başladı.

• Akpınar Meydanı’nda saat 15.00 sıralarında, Ş.G. adlı şahsa ait 35 D 1382 plakalı mobilet motosiklet çalındı.

• Savcılığa başvuran A.Ö. adlı şahıs, Halfettin Mahallesi’ndeki dairesini kendisinden habersiz bir kişinin işgal ettiğini, C.A. adlı bu şahsı uyardığını, ancak şahsın çıkmadığını öne sürerek şikayetçi oldu. Polis, firadda olan C.A.’yı bulmaya çalışıyor.

• Mehmet Buyruk Caddesi’ndeki bir markezin arkasında bulunan boş arı kovanı ve kolilerde çıkan yangın itfaiyece söndürüldü. E.E.’ye ait işyerinin arkasındaki yangının, çocukların ateşle oynaması sonucu çıktığı belirlendi.

• Hasan Varol Mahallesi’nde Ş.B.’ye ait bakkala gece giren kimliği belirsiz hırsızlar, 1 kutu hazır dondurma çaldılar.

• Çevreyolu’nda seyyar satıcılık yapan 79 yaşındaki H.E. adlı şahsın nüfus cüzdanı ile cebindeki 40 YTL çalındı.

• Polise başvuran 16 yaşındaki C.D., Sümer Lisesi’nde kendisiyle aynı sınıfta okuyan 17 yaşındaki M.B.’nin kapağını değiştirmek amacıyla 2 ay önce aldığı cep telefonunu iade etmediğini öne sürüp şikayetçi oldu. Polis M.B.’yi arıyor.

• Tevfik Temelli Caddesi’nde Z.Ş.’ye ait işyerinden hırsızlık yapmak isterken, işyeri sahibi tarafından fark edilince kaçarak uzaklaşmak isteyen O.T. adlı şahıs, polis tarafından yakalandı. 15.00 sıralarındaki olayın ardından adliyeye verilen zanlı serbest bırakıldı.

• Ataköy Mahallesinde H.Ö. ile kiracısı V.Y. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü, şahıslar birbirlerini dövdüler.

• Hacı Bektaş Veli Caddesi’nde E.K. yönetimindeki 44 EF 817 plakalı otoyla giderken, aniden önüne çıkan çocuğa çarpmamak isterken, direksiyonu kırınca, bu kez Ş.A.’ya ait evin balkonuna çarptı. Kazada oto sürücüsü yaralandı.

• Fırat Mahallesi Hastane Caddesi Talatbey Sokağında M.G.’ye ait kasap dükkanına gece yarısı kapısını zorla açarak giren hırsızlar 1 satır, 1 kasap bıçağı, 1 cep telefonu ile 7 YTL para çaldılar.

• Sarıcıoğlu Mahallesi’nde oturan 14 yaşındaki K.Ş. fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı. K.Ş. ifadesinde, Orta Öğretim Kurumları Sınavı (OKS)’nı kazanamadığı için üzüldüğünü ve bu nedenle fazla miktarda ilaç içtiğini söyledi.

• Melekbaba Mahallesinde oturan 18 yaşındaki H.A. adlı genç kız, fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı. H.A., üniversite giriş sınavında başarılı olamaması nedeniyle bunalıma girip 10 adet hap içtiğini söyledi.

• Şehit Fevzi Mahallesi’nde saat 15.00 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifade veren 12 yaşındaki M.K., bisikleti ile evinin önünde geçerken, 14 yaşındaki H.Y.’nin sustalı bıçakla yanına gelip bisikleti istediğini, korktuğu için bisikleti verdiğini, olayı daha sonra ağabeyine anlattığını, ağabeyinin durumu anlatmak için şahsın ailesinin yanına gittiğini, şahsın burada 16 yaşındaki ağabeyi S.K.’yı baldırından yaraladığını söyledi. Polis H.Y. adlı zanlıyı arıyor.

• Terminal Caddesi’nde park halinde olan Y.Y.’ye ait 56 AK 445 plakalı otonun 3 lastiği kesici aletle parçalandı.

• Polise başvuran 56 yaşındaki M.T. adlı kadın, Koyunoğlu Mahallesi’ndeki evlerini satmak üzere Konya’dan geldiğini, evde Y.K. adlı şahsın oturduğunu öğrendiğini, 5 yıldır evi kendisinin kimseye kiraya vermediğini belirterek şikayetçi oldu. Y.K. ise evi 1 yıl önce H. adlı şahıstan kiraladığını söylerken, polis araştırmayı sürdürüyor.

• Çukurdere Mahallesi’nde oturan 23 yaşlarındaki İ.B. adlı şahıs, ailevi sorunlardan dolayı intihara kalkıştı.

• Hasanbey Caddesi’nde oturan B.M. adlı şahıs, polise başvurarak 31 yaşındaki oğlu M.A.M.’nin dışarı çıkacağını belirterek evden ayrıldığını, geri dönmediğini, daha önce Elazığ Sinir ve Ruh Sağlığı Hastanesi’nde tedavi gören oğlunun hayatından endişe ettiğini söyledi.

• Arguvan ilçesi Dolaylı Mahallesi Bahçeler mevkiinde H.P. yönetimindeki 44 FV 387 plakalı kamyon ile giderken, karşı yönden gelen H.G. yönetimindeki 58 EC 711 plakalı otoyla çarpıştı, H.G. yaralandı.

• Darende’nin Beydağı Mahallesi’nde 70 yaşındaki M.A. ile 74 yaşındaki M.A., miras yüzünden tartıştıkları 55 yaşındaki Y.K. tarafından dövülerek yaralandılar.

• Yeşilyurt Bostanbaşı Kasabası Hocalar Mahallesinde oturan 22 yaşındaki Zeynep Ö., iki kadın tarafından dolandırıldığını jandarmaya bildirdi. İfadesi alınan Zeynep Ö., iki kadının susadıklarını ve nevresim sattıklarını söyleyip eve girdiklerini, daha sonra evde büyü olduğunu söylediklerini, büyüyü bozabileceklerini, ancak altın gerektiğini söylemeleri üzerine 6 adet altın bilezik, 4 adet altın yüzük ve 1 adet altın künyeyi getirdiğini, iki kadının büyüyü bozmakta kullanacaklarını söyleyip, el çabukluğu ile altınları alıp evden ayrıldıklarını bildirdi. Jandarma iki kadının kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Hanımınçiftliği Kasabası Cihanbey Mahallesi’nde V.Y. adlı şahsa ait eve giren hırsızlar 1 altın bilezik, 1 altın yüzük ve 1 çeyrek altın çaldılar.

• Elazığ’dan Malatya yönüne gelmekte olan Ali Şahin yönetimindeki TIR, 06.00 sıralarında Malatya’ya 12 kilometre mesafede, sağ ön lastiğinin patlaması sonucu kontroldan çıktı ve sürücü aracı yolun sağındaki boş tarlaya soktu. Tarlada sürücünün fren yapması sonucu aracın çekicisi ile konteynır bölümü birbirine çarptı. Bu sırada sürücü ile araçta bulunan Muzaffer İlhan yaralandılar.

• Arguvan ilçesi Eymir Köyünde M.Ö.’ye ait 2 ineği mezradan çaldıkları gerekçesiyle E.Y., M.Y. ve A.S.Y. adlı şahıslar aranıyor.

• Kahramanmaraş’tan Malatya’ya gelirken, Doğanşehir Gövdeli Kasabası’ndan geçtiği sırada, üzerindeki yükün elektrik ve telefon kablolarına takılarak kopmasına neden olduğu belirtilen H.H. yönetimindeki kamyon, durmayıp yoluna devam edince Günedoğru köyü çıkışında jandarma tarafından yakalandı.

• Pütürge Gözlüce Köyünde yapılan aramada B.Ç.’ye ait arazide esrar hammaddesi olan 2 bin kök hint keneviri saptandı. Köyde bulunmayan B.Ç. aranıyor.

• Akçadağ ilçesi Ören Kasabası’nda K.K. adlı şahsın av tüfeğiyle ateş ettiği ihbarı üzerine giden jandarma, şahsın yeğenleri G.K. ve D.K. ile tartıştığı, tartışma sonucu av tüfeğiyle 4 el ateş edip yeğenlerini tehdit ettiği öne sürüldü. Soruşturma sürüyor.

• Pütürge’nin Taşmış Köyü’nde oturan M.K. adlı şahsın evine ateş açıldığı ihbarı üzerine giden jandarma, eve 35 metreden av tüfeğiyle ateş edildiğini, ancak herhangi bir hasarın bulunmadığını saptadı. Ev sahibi, arazi anlaşmazlığı yüzünden aralarında husumet bulunan, kendisini öldürmekle tehdit eden R.D. adlı şahıstan şüphelendiğini söylemesine karşın, bu şahıs suçlamayı kabul etmedi ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

• Malatya- Kayseri yolunun 47. kilometresinde Rıfat Gültekin yönetimindeki 01 plakalı araç freninin patlaması sonucu aynı yönde giden Orhan Buyruk yönetimindeki 23 plakalı araca çarptı. 23 plakalı araç şarampola devrilirken, yaralanan olmadı.

• 01.30 sıralarında Elazığ’dan Malatya’ya gelmekte olan Ramazan Soğur yönetimindeki 44 plakalı TIR, Malatya’ya 20 km. mesafede Çolaklı Köyü civarında direksiyon başında uyuyunca, çimento yüklü TIR devrildi. Kazada araç hasar gördü.

• Battalgazi ilçesi Hasırcılar Beldesi Kırkgöz mevkiindeki Aqua parktaki su kaydırağında kaymakta olan 25 yaşındaki S.B.’nin dengesini kaybederek düştüğü ve başından yaralandığı, Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı bildirildi.

• Doğanşehir Çığlık Köyü’nde alacak verecek yüzünden çıkan kavgada 31 yaşındaki Ş.K. adlı şahsın, 41 yaşındaki D.D.’yi sırtından ve göğsünden yaraladığı bildirildi.

• Battalgazi Hasırcılar Beldesi’nde oturan 23 yaşındaki H.B.’nin, sağlık ocağına gideceğini söyleyerek ayrıldığı evine geri dönmediği bildirildi.

• Hekimhan Güzelyurt Kasabası İsmailli Mahallesinde H.K., kavak ağaçlarını keserken, ağaçlar elektrik direği üzerine düştü ve devrilen elektrik direği de altında park halinde bulunan S.K.’ya ait araca zarar verdi.

• Yeşilyurt ilçesi Görgü Köyünde 23 yaşındaki V.K. adlı şahıs, arazide bulduğu el yapımı, tek kırmadan bozma kesme tabanca ile oynarken, kendisini sol dizinden vurarak yaraladı.

• Yeşilyurt Yakınca Kasabası Yakınkent mevkiindeki Maliye Lojmanlarında 05,00 sıralarında lojman balkonuna bir kişinin çıktığının görülmesi ve şahsın kaçmaya başlamasıyla, lojman sakinlerinin araçla peşine düşerek 31 yaşındaki Z.P. adlı zanlıyı yakaladıkları belirtildi. Jandarma açıklamasında, lojman sakinlerinin “kadın iç çamaşırları giymiş vaziyette yakaladıkları” zanlı ile ilgili araştırmanın sürdüğü bildirildi.

• Doğanşehir’in Karaterzi köyünde M.Ç. adlı şahsın evinde ocaktan çıkan kıvılcımların neden olmasıyla çatı yangını, Battalgazi Kuluşağı Köyünde Y.A.’ya ait bahçede, yoldan geçenlerin attığı sigara izmaritinden bahçe yangını, Doğanyol Çolak Mahallesinde de M.P. yönetimindeki kamyonun, aşırı sıcak nedeniyle sarkan 2 elektrik teline yükünün çarparak kırması ve tellerin otlar üzerine düşmesiyle yine ot yangını çıktığı bildirildi. Yangınlarda can kaybı olmadı.

• Hekimhan Kurşunlu Kasabası muhtarının, telefon tellerinin bağlı olduğu alarmın çaldığı ihbarı üzerine 23.00 sıralarında giden jandarma, 5 ayrı yerde 17 rulo olarak bağlanmış 1500 metre kesilmiş telefon kablosu buldu. Hırsızların jandarmayı görünce kaçtıkları değerlendirilirken, olay yerinde ayrıca 1 tel kesme makası bulundu. Jandarma hırsızları belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Akçadağ Kasımuşağı Köyünden Kol köyüne gitmekte olan Kerim Dursun yönetimindeki traktör Mermer Ocağı mevkiindeki virajda devrildiği, sürücü ile Mukadder Işık’ın yaralandıkları bildirildi.

• Merkez Yaka Köyü TRT civarındaki köprü kavşağına aşırı hızla giren Erkan Çitil yönetimindeki araç elektrik direğine çarptı. Kazada sürücü ile Bünyamin Çitil yaralandılar.

• Gündüzbey Kasabası Keklicek mevkiindemi mermer işletmesinde 50 yaşındaki Hüseyin Bakırcı’nın kendisine ait kamyoneti, el frenini çekmeden yol kenarına parkettiği, arazinin eğimli olması nedeniyle aracın şarampola yuvarlandığı ve hasar gördüğü belirtildi.

• Malatya’dan Adıyaman yönüne gitmekte olan Mehmet Canpolat yönetimindeki arac, Doğanşehir Savaklı köyü civarında aşırı hız sonucu şarampola uçtu. Kazada sürücü ile Yusuf Koca yaralandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız