SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Yeşilyurt İlçesi'ne bağlı Bostanbaşı Kasabası'ndaki bir inşaatta çalışan Kadir Çöplü (27) adlı şahıs inşaatın 7. katından bilinmeyen bir sebepten dolayı düştü. Önce Beydağı Devlet Hastanesi'ne ardından da Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırılan Kadir Çöplü, burada tedavi altındayken hayatını kaybetti.

• İnönü Caddesi’ndeki aynı işyerinde çalışan işçilerden 20 yaşındaki M.S.’nin, 22 yaşındaki M.Ö.’yü bıçakla göğsünden yaraladığı bildirildi. Olayın şakalaşma sırasında kazaen meydana geldiği öne sürülürken, yaralı şikayetçi olmadı.

• Çevreyolu Sebze ve Meyve Hali civarında 30 yaşındaki H.N. adlı bayan sürücünün yönetimindeki otomobil, karşıdan karşıya geçmek isteyen 75 yaşındaki A.Ö. adlı şahsa çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Cevherizade Mahallesi Aşıklar Sokaktaki bir dairenin tamirini yapmakta olan işçilerden M.A. polise başvurarak, M.D.Y. adlı arkadaşıyla çalışırken bir ara dışarı çıktığını, döndüğünde 1 spiral makinesi ile 1 delici makinenin olmadığını, arkadaşına sorduğunda görmediğini söylediğini, kendisinden şikayetçi olduğunu söyledi. Soruşturma sürüyor.

• Çöşnük Mahallesi Venk yolunda oturan İ.D. adlı şahıs ile İ.B., AB. Ve R.M. yedikleri tavuktan zehirlenerek hastanelik oldular. İ.D.’nin eşi S.D., tavuğu R.Ö. ‘ye ait işyerinden aldıklarını öne sürerken, eşi işyeri sahibinden şikayetçi olmadı. R.Ö. ise zehirlenmenin tavuktan kaynaklandığı iddialarını kabul etmedi.

• Polise başvuran G.O.K. adlı 22 yaşındaki şahıs, Fuzuli Caddesi’nde iken, aralarında husumet bulunan 22 yaşındaki M.S.G.’nin aracıyla geçerken durarak sopayla kendisine saldırdığını öne sürerken, M.S.G. ise şahsın kendisine tehdit mesajları gönderdiğini iddia etti. Soruşturma sürüyor.

• Akpınar Mahallesi Turfanda Sokakta 20.00 sıralarında meydana gelen gasp teşebbüsü iddiasıyla ilgili ifadesi alınan 14 yaşındaki Ü.D.., çalıştığı işyerinden kasaba et almaya giderken önünü kesen 12 yaşındaki Y.E. ve 13 yaşındaki A.C.’nin para istediklerini, bu sırada kaçtığını, şahısların tekrar önüne çıktığını, Y.E.’nin ise kendisini sırtından bıçakla yaraladığını anlattı. Adliyeye verilen iki zanlı serbest bırakıldı.

• Fırat Mahallesi İndere Caddesi’nde park halinde olan 22 yaşındaki T.T. adlı şahsa ait otonun arka kapı kelebek camını kıran hırsızlar 1 adet CD çalar ile, LCD ekranı ve hoparlör kapaklarını çaldılar.

• Yeşiltepe Cumhuriyet Caddesi’nde oturan 20 yaşlarındaki H.Y., çatıdan bulgur çuvalını indirirken, merdivenlerden ayağının kayması sonucu düşerek yaralandı.

• Taştepe Mahallesinde oturan 15 yaşındaki Ç.K.’nın ilaç içerek intihara kalkıştığı öne sürülürken, Ç.K. boğazı ağrıdığı için 2 adet ağrı kesici içtiğini söyledi.

• Salköprü Mahallesi Turgut Temelli Caddesinde oturan M.G. adlı şahıs, polise başvurarak 17 yaşındaki kızı Ö.G.’nin, 22.00 sıralarında markete gideceğini söyleyip ayrıldığı eve dönmediğini bildirdi. Polis kızı arıyor.

• İnönü Mahallesi Kömür Tevzi yanında, halı sahada top oynayan şahısların parkettiği araçtan B.Ç.’ye ait 2.100 YTL para, 4 adet banka kartları, kimlik belgeleri ev ve işyeri anahtarları, Malatyaspor Kombine Kartı, Y.Ç.’nin ev ve işyeri anahtarları ile kimliği, İ.Ç.’nin 250 YTL parası, kimlikleri ve şarjlı matkabı, O.Ç.’nin 3.5 YTL parası, ev anahtarı ve öğrenci kimlik kartı çalındı. Polis 20.00- 21.00 saatleri arasında meydana gelen olayla ilgili araştırmaya başladı.

• Beydağı Devlet Hastanesi yanında şüpheli bir şahsın bulunduğu yolunda 00.30 sıralarında yapılan ihbar üzerine giden polis ekibi, Afşin nüfusuna kayıtlı İ.E. adlı şahsı 1 adet levye ile bir marketin yanında yakaladı. Market sahibi M.B.’nin şikayetçi olduğu İ.E.’nin aynı zamanda asker firarisi olduğu saptanırken, şahsın hırsızlık suçlamasını kabul etmediği ve Merkez Komutanlığı’na teslim edildiği bildirildi.

• Polise başvuran Y.Ç. adlı şahıs, kardeşi E.Ç.’de bulunan motosikleti F.A. adlı şahsın Mimar Sinan Caddesi’nde gece zorla aldığını öne sürdü. Soruşturma devam ederken, Y.Ç. ek ifade vererek, kardeşinin F.A.’ya motoru emanet verdiği, kendisinden korktuğu için yalan söylediğini öğrendiğini belirtince, bu kez E.Ç. hakkında “Suç Uydurma” suçlamasıyla işlem yapıldı.

• Polise başvuran 28 yaşındaki H.Ş. adlı şahıs 21.00 sıralarında İnönü Caddesi’ndeki mağazada penye denerken, reyonun üzerine koyduğu cep telefonunun çalındığını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Zaviye Mahallesi’nde, M.S. adlı şahıs polise başvurarak, yurt dışında olan ablasına ait evin yatak odası penceresinin zorlanarak açılmış olduğunu, ancak herhangi bir şey alınmadığını bildirdi.

• Polise başvuran A.A. adlı şahıs, oğlu 26 yaşındaki H.M.A.’nın Doğanşehir Sürgü beldesinde çarşıya gideceğini söyleyip evden ayrıldığını, ancak geri dönmediğini bildirdi. Araştırma sürüyor.

• Hacıabdi Mahallesinde Y.Ö. adlı şahsa ait eve akşam saatlerinde hırsızlık amacıyla girildiği, ancak herhangi bir şey çalınmadığı öğrenildi.

• Çöşnük Mahallesi Fahri Kayahan Bulvarı’nda park halinde olan 39 yaşındaki A.A.’ya ait 44 EA 042 plakalı aracın ön camı gece kimliği belirsiz kişilerce kırıldı.

• Polise başvuran 37 yaşındaki N.G. adlı kadın, 15 yıldır evli olduğu ve 2 aydır eve gelmeyen eşi Y.G. ile Kiltepe Minibüs duraklarında karşılaştıklarını, aralarındaki tartışma sonucu kendisini dövdüğünü öne sürdü. Polis Y.G.’yi arıyor.

• Mehmet Buyruk Caddesi 2. Sokaktaki apartmanda S.A.’nın çocuğuna ait bisikletin yanı sıra yine aynı yerde oturan E.P.’ye ait bisikletin çalındığı bildirildi.

• Elazığ yolu Şehirgösteren mevkiindeki YİMPAŞ önünde park halinde olan M.K.’ya ait 23 EA 296 plakalı otodan sürücünün eşi ve çocuklarına ait kimlikler, banka kartları, 3 çeyrek altın ile çanta çalındı.

• Şehit Hamit Fendoğlu Caddesi (Kanalboyu)’nde A.K. yönetimindeki 44 T 0820 plakalı taksi, 14 yaşındaki E.Ç.’ye çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Mehmet Buyruk Caddesi’nde oturan H.Y. adlı kadın, polise başvurarak 17 yaşındaki kızı S.Y.’nin 16.00 sıralarında ayrıldığı evlerine dönmediğini, yaptığı araştırmada kızının M.B. adlı şahıs tarafından kaçırıldığını öğrendiğini belirterek bulunmasını istedi. Polis araştırmaya başladı.

• Beydağı Mahallesi’nde “nişan bozma” yüzünden araları açık olan iki ailenin mensupları arasında çıkan kavgada Z.Ü. ve A.Ü. adlı kadınlar yaralanırken, kadınları dövdükleri öne sürülen 32 yaşındaki E.T. ve 57 yaşındaki E.T. hakkında yasal işleme başlandı.

• Saray Mahallesi Alibey Sokağı’nda çevreyi rahatsız eden şahısların olduğu yolunda 20.00 sıralarında yapılan ihbar üzerine giden polise ifade veren Y.B., C.G. ile yanındaki 7-8 kişilik grubun, babası A.B.’yi rahatsız ettiklerini, bu şahısla konuşmak isterken kendisine saldırıldığını öne sürerken, C.G. suçlamayı kabul etmedi.

• İnönü Mahallesi’nde oturan 32 yaşındaki M.Ç. adlı kadın, yaklaşık 15 yıldır evli olduğu ve daha önce hem kendisini hem de çocukları A.M.Ç ve H.A.Ç.’yi dövdüğü gerekçesiyle mahkeme tarafından 6 ay süreli uzaklaştırma cezası alan eşi G.Ç.’nin 23.00 sıralarında, ablasının düğününe gelerek burada kendisini ve çocuklarını dövdüğünü polise bildirdi. Olay yerinden kaçan 43 yaşındaki G.Ç.’nin daha sonra polis tarafından yakalandığı bildirildi.

• Ana caddede meydana gelen tartışmayla ilgili ifadesi alınan 25 yaşındaki H.A. adlı bayan, M.A. adlı şahısla daha önce arkadaş olduğunu, anlaşamadıkları için 1.5 yıl önce arkadaşlığı bitirdiğini, şahsın bunu kabullenemeyin sürekli telefonla rahatsız ve tehdit ettiğini öne sürerek şikayetçi oldu. Polisin yakaladığı 30 yaşındaki M.A. suçlamayı kabul etmedi.

• Akçadağ ilçesi Hükümet Konağı önünde K.G. yönetimindeki 44 FZ 705 plakalı otoyla giderken, karşı yönden gelen Nicati Aksu yönetimindeki motosikletle çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü ile motosiklette bulunan C.K. yaralandılar.

• Dernek Mahallesi’nde oturan 63 yaşındaki Y.S., oğlunun kendilerine borcu olduğunu söyleyip devamlı evine gelen ve borcu kendisinden tahsil etmek isteyen A.Ş., Ş.Ş. ve V.Ş. adlı şahısların 21.30 sıralarında evinde kendisini dövüp, kızı G.S.’ye küfrettiklerini, kavgaya karışan İ.G.’nin de küfür ve hakarette bulunduğunu öne sürdü. Şahıslar yakalandı.

• Sarıcıoğlu Mahallesi Şehit Er Orhan Demir sokağında sabah 05.30 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 40 yaşındaki S.A., aynı gün 01.00 sıralarında kahvehanede iken alkollü olarak gelen kiracısı İ.G.’nin, diğer kiracısını evden çıkartmasını, yoksa evi yakacağını söylediğini, kendisine “Ayık olduğunda görüşelim” dediğini ve şahsın küfürle tehdit edip gittiğini, 05.30 sıralarında ise şahsı elindeki su şişesi ile evin önünde “Mahalleyi ve evi yakacağım” diye bağırırken gördüğünü, elindeki şişeyi almak isterken yanıcı maddenin yere döküldüğünü, şahsın ise kaçtığını anlattı. Polis 38 yaşındaki İ.G.’yi arıyor.

• İnönü Mahallesi Çevreyolu tali yolda H.M. yönetimindeki oto ile giderken, bisikletli C.D.’ye çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Çevreyolu Arapgir Garajı yanında S.Ş. ile M.S. arasında el arabası yüzünden çıkan kavga sonucu S.Ş.’nin sol omuz ve sağ ayak baldırından yaralanırken, polis olayda kullanılan bıçağa el koydu. Birbirlerinden şikayetçi olan iki şahıs serbest bırakıldı.

• Yeşiltepe Gazi Mahallesi’ndeki bir evde 25 yaşındaki G.Ç. adlı kız ile 28 yaşındaki ağabeyi E.Ç. yaralandılar. Anne A.Ç. polise verdiği ifadede, çocukları arasında para yüzünden tartışma çıktığını, oğlunun sinirlenip oda kapısının camına vurduğunu, bu sırada kolundan yaralandığını, kızının da ağabeyine bir şey olduğunu düşünerek cam parçaları ile kendini kollarından yaraladığını anlattı. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• Yeni Sanayi Sitesi’ndeki hırsızlık ile ilgili ifadesi alınan Ö.Ö. adlı şahıs, işyerinin karşısında bir süre oturduğunu, daha sonra geldiğinde üst katta bir şahsı gördüğünü, kereste alacağını söyleyen şahsa üst kata neden çıktığını sorduğunu, şahsın kaçmaya teşebbüs ettiği sırada cebinden aldığı cüzdanında 29 yaşındaki M.F. adına kimlik çıktığını, şahıs kaçtıktan sonra elbise dolabını kontrol ettiğinde kendisine ve kardeşine ait 570 YTL para ile 50 ABD dolarının çalınmış olduğunu fark ettiğini bildirdi. İşyeri sahibinin şahıstan aldığı cüzdanın içerisinde çeşitli kartvizitler, 2 cep telefonu sim kartı ile M.F.’ye ait kimlikler bulunduğu belirtildi. Polis şahsı arıyor.

• Öğretmenevi önünde 22.15 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 21 yaşındaki T.T., arkadaşı M.’ye borcunu ödediğini, yanına gelen ve adını M.Y. olarak bildiği şahsın “M.’ye bu yanlışı niye yaptın” diye kafa attığını, yanındaki 7-8 kişiyle kendisini dövdüğünü, ancak şikayetçi olmadığını söyledi. Polis şahısları arıyor.

• İnönü Caddesi’nde M.M.G. otosuyla giderken, karşıdan karşıya geçmekte olan 42 yaşındaki M.Ö.’ye çarparak yaralanmasına yol açtı.

• MAŞTİ Terminalinde saat 18.00 sıralarındaki olayla ilgili ifade veren İ.Ö. adlı şahıs, Osmaniye’ye gitmek üzere bir otobüs firmasından bilet aldığını, daha sonra bilette yazılı koltuğa oturduğunu, yanına gelen muavinin numaranın başkasına ait olduğunu söyleyip yerini değiştirdiğini, bir süre sonra bu koltuğun da sahibinin geldiğini söyleyip kendisini başka bir koltuğa göndermeye kalkışınca itiraz ettiğini, muavinin kendisini yakasından tutup otobüsten attığını, firma yetkililerinin de kendisine hakarette bulunduğunu, adını M. Olarak bildiği firma görevlisi ile diğer şahıslardan şikayetçi olduğunu söyledi. Polis M. adlı şahsın yanı sıra diğer şahısların açık kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• İnönü Mahallesi Buhara Bulvarı’nda M.O. adlı şahsa ait evin kapısının kırık olduğu fark edilirken, oğlu T.O. kendisinin de aynı apartmanda oturduğunu, daire kapısının kırık olduğunu fark ettiklerini, evden ne çalındığını bilemediğini söyledi. Araştırma sürüyor.

• Şifa Mahallesi’nde oturan 34 yaşındaki C.B. adlı kadın, savcılığa başvurarak, 02.00 sıralarında alkollü bir şekilde evine gelip kendisine küfretmeye başlayan eski eşi M.H.B.’ye ne istediğini söylediğinde şahsın kendisine silah doğrulttuğunu, daha sonra silahın boş olduğunu söyleyip boğazını sıktığını öne sürdü. Polis M.H.B.’yi arıyor.

• Paşaköşkü Mahallesi’nde oturan 60 yaşlarındaki A.Ş. polise başvurarak, akşam saatlerinde evinden 500 YTL değerinde ziynet eşyasının çalınmış olduğunu, ancak şikayetinin bulunmadığını söyledi. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• Polisin geçtiğimiz hafta Van’dan gelen bir otomobilde yaptığı aramada ele geçirdiği 66 paket içerisindeki toplam 35 kilo 718 gram eroinle ilgili olarak 44 yaşındaki D.K. ve 28 yaşındaki M.K. yakalanmış, bunlardan D.K. tutuklanmıştı. Polis, şahıslardan D.K.’nın üzerinde çıkan ve uyuşturucu nakli karşılığında aldığını söylediği 1.755 YTL paraya da el koyarken, olayla ilgili S.Y. ve H.U. adlı şahısların yanı sıra A.M.A. ve M.A. adlı şahısları arıyor.

• Yeşilyurt’un Gedik Mahallesinde H.H.A. adlı şahsın yurt dışında olan kız kardeşine ait ve kendisinin ilgilendiği inşaattan 340 YTL değerinde 4 kutu iç cephe boyası çalındı.

• Yeşilyurt ilçesi Gedik Mahallesinde F.A. adlı şahsa ait bağ evinden 50 kg.’lık buğday çuvallarından 9 adet ile 150 kilo kuru kayısının çalındığı bildirildi.

• İsmetiye Mahallesi İsmetiye Sokak girişindeki Dilek Belediyesi Bilet Gişesi yanında bulunan Ö.K.’ya ait işyerinin demir muhafaza çubuklarını kesmeye çalışan şahıslar olduğu yolunda 02.45 sıralarında yapılan ihbar üzerine giden polis ekibi 14 yaşlarındaki H.K. ve E.K. ile 13 yaşındaki İ.G. ve 16 yaşındaki H.C. adlı zanlıları 2 demir parçası, 2 asma kilit, 1 demir kesme kerpeteni ile birlikte yakaladı. Şahıslar ifadeleri alındıktan sonra savcının talimatıyla ertesi gün karakola gelmek üzere serbest bırakıldılar. E.K. ve H.C. bu isteğe uyarak geldikten sonra adliyece tutuklanırken, evde bulunamayan H.K. ve İ.G.’nin arandığı bildirildi.

• 30 Ağustos akşamı oynanan Malatyaspor- Elazığspor kupa maçından sonraki saatte Elazığ otobüsüne saldırı olduğu iddiasına ilişkin şikayet konusu polis raporunda yeraldı. 30 Ağustos gecesi 23.00 sıralarında meydana geldiği belirtilen ve polis ifadesinde şahsın 31 Ağustos günü şikayet için başvurduğu bilgisi yeralan olayla ilgili açıklamaya göre; A.Ö. adlı şahıs, yönetimindeki 23 DA 403 plakalı otobüsle Elazığ’dan Mersin’e giderken, Eczacılar Sitesi karşısında, 16-17 yaşlarındaki 8 kişinin otobüsü taşladıklarını, sağ önden üçüncü camın kırıldığını bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis olayla ilgili araştırmayı sürdürüyor.

• Polise başvuran 44 yaşındaki M.G. adlı şahıs, evrak çantasını Malatya Devlet Hastanesi içerisindeki bir bankın üzerine bırakıp evraklarını kontrol ederken, 15-16 yaşlarındaki bir erkek çocuğun çantasını alarak kaçtığını, çantada evrakların yanı sıra aracının anahtarının bulunduğunu belirterek şikayetçi oldu. Polis araştırmaya başladı.

• Şehit Fevzi Mahallesi 5. Sokakta park halinde olan M.E.K. adlı şahsa ait 68 AP 012 plakalı kamyonet, 02.30 sıralarında kundaklanarak yakıldı. Olayla ilgili araştırmanın sürdüğü bildirildi.

• Sarıcıoğlu Mahallesi’ndeki Şire Pazarı’nda, kimliği belirsiz iki şahıstan birinin elindeki silahla ateş etmesi sonucu 47 yaşındaki C.S. ile 19 yaşındaki A.K. yaralandılar. Olay yerinde 2 adet boş kovan ile 1 adet dolu mermi bulundu. Polis, saldırganların kimliğinin belirlenmesine ve yakalanmasına çalışırken, yaralıların durumlarının iyi olduğu bildirildi. Bu olayın, daha önce aynı yerde meydana gelen ve 3 kişinin yaralandığı olayla ilgisinin bulunup bulunmadığı da araştırılıyor.

• İzzetiye Mahallesi Nasuhi Caddesi Derme Sokakta “kazı” yüzünden meydana gelen kavgayla ilgili ifadesi alınan 18 yaşındaki M.B. adlı işçi, 20.00 sıralarında çalışırken 47 yaşındaki N.S.G. adlı şahsın küfrederek bıçakla kendisini kovaladığını öne sürdü. N.S.G. ise ifadesinde, depo olarak kullandığı işyerini kazı sırasında patlayan boru nedeniyle su bastığını, mobilyaların ıslandığını, iş yerini kilitlerken gördüğü şahsa kim olduğunu sorarak vurmak istediğini, ancak şahsın kaçtığını, elindeki anahtarı da bıçak zannettiğini öne sürdü. Doğalgazla ilgili olduğu öğrenilen kazıyı yapan şirketin yetkilisi olarak ifadesi alınan 37 yaşındaki H.C.M. adlı bayan da, N.S.G.’nin yanına gelerek işyerini su bastığını söylemesi üzerine, işçilere talimat vererek işyerini temizletmesine rağmen şahsın kendisini tehdit ettiği iddiasıyla şikayetçi oldu. Haklarında yasal işlem yapılan N.S.G. ve H.C.M., ifadeleri alındıktan sonra savcı talimatıyla salıverildiler.

• Ferhadiye Mahallesi Beydağı Sokağında işyeri bulunan 44 yaşındaki N.V., polise başvurarak, depo olarak kullandığı işyerinin su ile dolduğunu gördüğünü, yaptığı araştırmada suyun doğalgaz için açılan çukurdan geldiğini saptadığını belirterek, doğalgaz dağıtım firmasından şikayetçi oldu. Firmanın sorumlusu 37 yaşındaki H.C.M. adlı bayan görevli ise, yaklaşık iki ay önce olay yerindeki çalışmalarını tamamladıklarını, su baskınının kendi çalışmalarından kaynaklanmadığını öne sürerken, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

• Cengiz Topel Caddesi’nde 77 yaşındaki N.H. adlı kadının evine giren hırsızlar 3 bin YTL para, 7 altın bilezik, 3 yarım altın ile 8 çeyrek altını çalarak kaçtılar.

• Polise başvuran 33 yaşındaki M.E., Büyükhüseyinbey Mahallesi Turfanda Sokağa 18.30 sıralarında parkettiği otomobilinin yanına bir saat sonra döndüğünde arka camının kırılmış olduğunu bildirdi. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• Çevreyolu Adliye kavşağındaki bir bölgedeki minibüse çalıntı bisiklet yüklendiği ihbarı üzerine giden polisler, içerisinde yolcu bulunan minibüsün üzerinde 6 adet bisiklet görmüş, araç içerisinde bulunan ve tamamı Ş.Urfalı olan 37 yaşındaki A.O., 18 yaşındaki A.O., 18 yaşındaki İ.G., 17 yaşındaki M.B. ve 14 yaşındaki İ.A. adlı şahısları gözaltına alnış, bu şahıslar bisikletleri tanımadıkları şahıslardan aldıklarını, çalıntı olduğunu bilmediklerini öne sürmüşlerdi. Hırsızlık olduğu belirlenen bisikletlerden birinin S.A.’ya ait olduğu belirlenerek sahibine verilirken, 5’inin sahibinin belirlenemediği, “Bisiklet Hırsızlığı” suçlamasıyla adliyeye verilen 5 zanlının ise serbest bırakıldıkları bildirildi.

• Saat 22.00 sıralarında polise başvuran 21 yaşındaki S.G. adlı bayan, kendisiyle arkadaş olmak isteyen ve adını K. Olarak bildiği şahısla bir lokalde konuştuklarını, şahsın daha sonra kendisi istememesine rağmen eve araç ile bırakmak istediğini söylediğini, otoya bindikten sonra Aşağıbağlar Mahallesi civarına götürüp, cinsel tacizde bulunup tecavüze kalkıştığını, bağırması üzerine panikleyince de kendisini araçtan atıp kaçtığını anlattı. Polis, aynı gün 21.30 sıralarında meydana geldiği öne sürülen olayla ilgili olarak araştırmaya başladı. K. adlı şahsın açık kimliğinin belirlenmesine ve yakalanmasına çalışılıyor.

• Fuzuli Caddesi’ndeki olayla ilgili ifade veren G.K. adlı şahıs, kendisine çıkarılan hesabı ödedikten sonra Ş.T. ve T.A. adlı şahısların kendisini dövdüğünü, parasını zorla aldıklarını öne sürerken, iki şahıs suçlamaların gerçek dışı olduğunu bildirdiler. İfadesi alınan iki şahıs polisçe serbest bırakıldı.

• Fuzuli Caddesi Kernek civarında iki kişi arasında çıkan tartışma sonucunda 35 yaşındaki E.K. adlı şahsın, meyve bıçağı ile kalçasından yaralandığı, olayla ilgili 17 yaşındaki M.K.’nin yakalandığı bildirildi.

• Polise başvuran M.G. adlı şahıs Cezmi Kartay’daki bir işyerinde garson olarak çalışan A.G. ile aralarında hesap yüzünden tartışma çıktığını, dövüldüğünü öne sürerken, şef garson suçlamayı kabul etmedi.

• Kernek Meydanı’nda 00.10 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan H.Ö., karşılaştıkları H.Ş. adlı şahsın, nedensiz olarak kendisi ve kardeşi E.Ö.’ye bıçak çekip hakarette bulunduğunu, kendisi müdahale etmek isterken de kaçtığını bildidi. Polis H.Ş.’yi arıyor.

• Halfettin Mahallesi’nde 44 EE 538 plakalı aracını uygunsuz parkettiği öne sürülen M. adlı şahsın, kendisine cezai işlem yapmak isteyen trafik polisleri F.A.A. ile M.M.H.’ye hakarette bulunduktan sonra kaçtığı öne sürüldü. Polis şahsı arıyor.

• Savcılığa başvuran 50 yaşındaki F.K. adlı kadın, aynı evde kaldığı 30 yaşındaki oğlu M.K.’nın, değişik yerlerden taksitle alış veriş yaparak aldığı malları peşin paraya çevirdiğini, daha sonra borcunu ödemediği için evine icra geldiğini, son olarak evde bulunan bir miktar altını alarak gittiğini öne sürerken, polis tarafından ifadesi alınan M.K. hiçbir esnaftan borca eşya almadığını, suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

• Hidayet Mahallesi’nde oturan A.K. adlı şahıs, kızı 23 yaşındaki A.K. (K.)’nin, eşi ile anlaşamadığı için evini terk edip yanına geldiğini, son olarak işe gideceğini söyleyip ayrıldığı eve dönmediğini ve kayıp olduğunu belirterek bulunmasını istedi.

• Yeşiltepe Seyran Mahallesinde park halinde olan O.C.’ye ait 44 KN 276 plakalı aracın ön kaputunu açan hırsızlar 2 adet aküyü çaldılar. Görgü tanıklarının 2 kişi olduklarını belirttiği hırsızların kimliklerinin belirlenmesine ve yakalanmalarına çalışılıyor.

• Kaynarca Mahallesinde oturan M.S.K. adlı şahıs, polise başvuranan 20 yaşındaki kızı S.K.’nın, hastaneye tahlil yaptırmaya gideceğini söyleyip ayrıldığını ve geri dönmediğini, kızını bir süre önce isteyen ancak vermediği Ç.Ö. adlı şahsın kaçırmasından şüphelendiğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• MAŞTİ Otobüs Terminali’nde 31 yaşındaki T.O. adlı şahıs fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştığı gerekçesiyle hastaneye kaldırıldı. T.O. ifadesinde sinir hastası olduğunu, Beylerderesi’nde alkol alırken ilaçlarını da birlikte kullandığını, işyerine geldiğinde bayıldığını ve uyandığında hastanede olduğunu fark ettiğini bildirdi.

• Hatunsuyu Kasabası Saray Mahallesi’nde oturan A.T. adlı şahıs, polise başvurarak, 20 yaşındaki kızı S.T.’nin, büyük kızına ait evden ayrıldığını ve geri dönmediğini belirtti ve bulunmasını istedi.

• Çevreyolu İstasyon Virajı’nda M.A. yönetimindeki 44 KU 375 plakalı motosikletle giderken, kırmızı ışıkta önünde duran M.Z.G. yönetimindeki 44 DS 854 plakalı araca arkadan çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü hafif yaralandı.

• Çukurdere Mahallesi Gül Sokaktaki evine odun taşımakta olan 39 yaşındaki M.K. adlı şahıs, akrep sokması sonucu hastanelik oldu.

• İnönü Caddesi Tekel civarında 23.30 sıralarında çıkan tartışma sonucu 14 yaşındaki S.G.’nin, 13 yaşındaki M.K.’yi ekmek bıçağı ile sol kolundan yaraladığı bildirildi.

• TOKİ Konutlarında oturan 19 yaşındaki F.Ç. adlı genç kız, fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı.

• Beydağı Mahallesi’nde oturan 18 yaşlarındaki A.K. adlı kız, fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı ve hastaneye kaldırıldı.

• Darende ilçesi Başdirek Köyünde Geçici Köy Korucusu olan M.T. adlı şahsın, yine korucu olan M.M.Ü. adlı şahsın oğlu 11 yaşındaki H.Ü.’nün bisikleti ile koyunlarını korkutması üzerine tartışma çıktığını, M.T. adlı şahsın ruhsatsız tabancasını çekerek M.M.Ü. ve büyük oğlu A.Ü.’nün ezerine yürüdüğü, A.Ü. adlı şahsın silahı almaya çalışırken, silahın ateş aldığı ve merminin toprağa saplandığı bildirildi. M.T., “Silahla Adam Yaralamaya Teşebbüs” suçlamasıyla gözaltına alındı.

• Jandarmaya başvuran 51 yaşındaki S.A. adlı kadın, imam nikahlı 64 yaşındaki kocası B.M.’nin, 19 yaşındaki kızı N.M.’yi döverek banyoya kilitlediğini ihbar etti. Arama kararıyla eve baskın yapan jandarma, kızı kilitli olarak tutulduğu banyodan çıkarırken, B.M. adlı şahıs hakkında ise “Aile Fertlerine Kötü Muamele” suçlamasıyla işlem yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız