SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Çöşnük Mahallesi Mehmet Buyruk Caddesi’ndeki bir otoparkta 00.45 sıralarında park halinde bulunan, ancak içerisinde 2 kişinin bulunduğu araç polis tarafından şüphe üzerine arandı. Araçtaki 18 yaşındaki B.G. ve 22 yaşındaki K.Y.’nin hırsızlık amacıyla otoda bulundukları öne sürülürken, iki şahıs gözaltına alındı. Araç sahibi H.A., aracı arkadaşı M.K.’ye emanet verdiğini belirtirken, polisin araçta yaptığı aramada bulduğu 38 merminin, M.K.’nın ruhsatlı silahına ait olduğu belirlendi. Adliyeye verilen iki zanlı ise serbest bırakıldı.

• Bir konvoya yol gösterme görevi yapan M.A. ve Z.B.’nin bulunduğu polis otosu, 18.00 sıralarında YİMPAŞ civarına geldikleri sırada, polis aracının yanından geçen aracın sürücüsü olan 40 yaşlarındaki H.G.’nin, polislere karşı el kol hareketleri yaptığı ve tehlikeli araç kullandığı gerekçesiyle Orduzu Pınarbaşı girişinde durdurulduğu bildirildi. Şahsın görevlilere tehditkar konuştuğu ve doktor raporuna göre alkollü olduğu saptandı. Şahıs hakkında “Görevli Memura Mukavemet, Tehdit ve Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma” suçlamasıyla yasal işlem yapıldı.

• Sivas Caddesi’nde park halinde olan K.A.’ya ait otonun içerisinden bir adet MP3 çalar ile 40 YTL civarında bozuk para çalındı.

• İnönü Stadı’nda Altay maçı öncesi karaborsa bilet sattığı belirlenen 41 yaşındaki M.K. adlı şahsın yakalandığı ve yapılan sorgulamasının ardından serbest bırakıldığı bildirildi.

• Polise başvuran M.A. adlı şahıs, 20.30 sıralarında evine giderken, tanımadığı kişiler tarafından Fuzuli Caddesi’nde bilemediği bir nedenle dövüldüğünü söyledi. Polis araştırmaya başladı.

• Kanalboyu Stad tarafında oturan S.K’ya ait eve sabaha karşı 05.00 sıralarında giren hırsızlar, ev sahibi ve evde kalan Ö.C.’ye ait 3 cep telefonu, kimlikler, banka kartlarını çaldılar.

• Yeni Buğday Pazarı civarında O.Y. adlı şahsa ait kahvehanede, para karşılığı yanık adı verilen oyunla kumar oynadıkları gerekçesiyle A.K., M.Y., Y.K. ve O.B. adlı şahıslar, masadaki 90 YTL para ve oyun kağıtları ile yakalandılar. 4 şahsa, Kabahatler Kanununa göre 109’ar YTL idari para cezası uygulanırken, “Kumar Oynatmak” suçlamasıyla ifadesi alınan kahvehane sahibi de daha sonra serbest bırakıldı.

• Yeşiltepe Koşu Mahallesi’nde oturan A.K. adlı kadın polise başvurarak, 17 yaşındaki oğlu Y.K.’nın evden ayrılıp geri dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• 02.00 sıralarında Çevreyolu Yakınkent Otobüs durağından dövülmüş olarak ağır yaralı halde Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırılan 30 yaşındaki O.A. ifadesinde, evine giderken, tanımadığı iki şahsın evleriyle görüşmek için telefon istediğini, bu arada şahıslardan birinin kendisini sopa ile dövdüğünü söyledi, ancak şikayetçi olmadı. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• Çevreyolu Turgut Özal Koleji önünde F.Z.G. yönetimindeki kamyonet, karşıdan karşıya geçmekte olan 23 yaşındaki M.Ö. adlı kadına çarparak yaralanmasına neden oldu.

• K.Mustafapaşa Mahallesi Gebeş Sokakta M.H. adlı şahsa ait eve, gündüz saatlerinde kapısını zorla açarak giren hırsızlar 1 cep telefonu, 1 fotoğraf makinesi, kimlik ve banka kredi kartlarını çaldı.

• İsmetpaşa Caddesi Malatya Lisesi kavşağında 01.30 sıralarında polis tarafından durdurulan otonun sürücüsü İ.Ö.’nün, torpido gözünden çıkarttığı poşeti aracın dışına koyduğunu fark eden polis ekibi, bu poşette 2 adet porno içerikli dergi ile 5 ayrı paket halinde satışa hazırlanmış toplam 104 gram esrar ele geçirdi. 39 yaşındaki zanlı adliyece serbest bırakıldı.

• Darende ilçesi Hacılar Sarıgöz Mahallesinde oturan 24 yaşlarındaki N.K. adlı şahıs, fazla miktarda ilaç içerek intihara teşebbüs gerekçesiyle hastaneye kaldırıldı. Şahıs, can sıkıntısı nedeniyle 23 hap içip yattığını, ertesi gün kendisini iyi hissetmediği için hastaneye gittiğini söyledi.

• Doğanşehir ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde oturan 21 yaşındaki B.D. adlı şahıs, gece evinin arkasına yaklaşık 1 ton tütünü kurutmak için serdiğini, ertesi sabah tütünün bir bölümünün olmadığını fark ettiğini, tütün sergisinin kenarındaki traktör izleri ile tütün kırıntıları döküntüsünü takip ettiğinde, izlerin A.G. adlı şahsın evine ulaştığını bildirdi. A.G.’nin evinde yapılan aramada 165 kilo tütün bulunurken, evde oturanlar, tütünden haberdar olmadıklarını söylediler. Bilirkişi olarak tütünü inceleyen Ziraat Mühendisi ise, A.G.’nin evinde bulunanla, B.D.’ye ait tütünün benzer nitelikleri olduğunu bildirdi. Polis 25 yaşındaki A.G.’yi arıyor.

• A.Y. adlı şahıs, savcılığa başvurarak Sobacılar Çarşısı’nda Ağustos sonlarında cep telefonunun çalındığını bildirdi ve daha sonra Turkcell HTS raporunda yapılan izlemede, H.E. adlı şahsın adı düşünce, bu şahıs yakalandı. H.E., telefonu M.A.Y. adlı telefon satıcısından aldığını söylerken, yakalanan M.A.Y. suçlamayı kabul etmedi.

• İnönü Stadı önünde M.A. yönetimindeki 44 KR 697 plakalı oto ile H.Z. yönetimindeki 35 AC 6307 plakalı oto çarpıştı, 44 plakalı otoda bulunan 27 yaşındaki S.A. adlı kadın yaralandı.

• Cezmi Kartay ve Sivas Caddelerinin kesiştiği kavşakta 01.50 sıralarında denetim yapmakta olan polis ekibi, bir otomobilin zig-zag çizerek ve tehlikeli bir şekilde geldiğini fark etti ve aracı durdurdu. Araçta bulunan 44 yaşındaki A.M. adlı şahıs, polislere zorluk çıkarırken, tehlikeli araç kullandığı suçlamalarını da kabul etmedi, ancak doktor tarafından yapılan denetimde 156 promil alkollü olduğu saptandı. Şahıs hakkında “Alkollü Araç Kullanmak ve Trafik Güvenliğini Tehlikeye Düşürmek” suçlamasıyla yasal işleme başlandı.

• Fırat Mahallesi Erenler 2. Sokakta 60 yaşındaki M.Ç.’ye ait eve kimliği belirsiz kişilerce girildiği, evin karıştırıldığı, ancak herhangi bir şey çalınmadığı bildirildi.

• Fırat Mahallesi Aşiret Sokakta M.C.’ye ait eve akşam saatlerinde giren hırsızın, 1 adet altın takı seti çaldığı bildirildi.

• Saray Mahallesi’nde H.S. adlı şahsa ait kahvehanede gece yapılan denetimde, S.K., İ.K. ve H.Ç. adlı şahısların, poker adlı oyunla kumar oynadıkları belirlendi. Masadaki 30 YTL para, 60 adet para yerine kullanılan eski oyun kağıdı ile 52’lik deste kağıda el konulurken, kumar oynayanlara 109’ar YTL idari para cezası uygulanırken, işyeri sahibi hakkında yasal işleme başlandı.

• Tekel Başmüdürlüğü önünde M.A.D. yönetimindeki oto ile karşıdan karşıya geçmek isteyen 52 yaşındaki K.Ş.’ye çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Çevreyolu Adliye Kavşağında T.B. yönetimindeki 20 D 2648 plakalı otonun çarptığı İ.D. adlı 66 yaşındaki yaya yaralandı.

• Kiltepe Okul Sokakta F.A. yönetimindeki 23 DA 067 plakalı kamyonet ile M.A. yönetimindeki 44 KR 569 plakalı kamyonet çarpıştılar. Kazada sürücülerden M.A. yaralandı.

• Bentbaşı Mahallesi İlyas Sokakta A.G. adlı şahsın evinden 2 çeyrek altın, 5 adet beşibiryerde, 2 adet ortaboy beşibiryerde ile 85 ABD doları çalındı.

• Çavuşoğlu Mahallesi’nde 75 yaşındaki H.F. adlı şahsa ait eve giren hırsızlar, ev sahibi ve eşine ait pasaportlar ile uçak biletlerini çaldılar.

• Şifa Mahallesi’nde oturan 34 yaşındaki C.B. adlı kadın, polise başvurarak, boşanmış olduğu eski eşi M.H.B.’nin saat 20.00 sıralarında evine zorla girdiğini öne sürdü ve şikayetçi oldu. Polis 40 yaşındaki eski eşi arıyor.

• Dörtyol’da A.Ö. yönetimindeki 44 T 0683 plakalı taksi ile M.T.A. yönetimindeki plakasız motosiklet çarpıştı, motosiklet sürücüsü yaralandı.

• Polise başvuran 38 yaşındaki N.T. adlı kadın, eşi Ö.T. ile anlaşamadığı için Zaviye Mahallesinde oturan eniştesi M.Ş.B. ve ablası İ.B.’nin evlerine gittiğini, eşinin telefonla arayıp eve dönmesini istediğini, kabul etmeyince kendisini ve ev sahiplerini ölümle tehdit ettiğini öne sürdü. Polis Ö.T.’yi arıyor.

• Koyunoğlu Mahallesi’nde E.T. adlı şahsa ait evin bahçesindeki barakalarda bulunan her biri 35-40 kilo ağırlığındaki 25 çuval kuru kayısı çalındı. Polis araştırmaya başladı.

• Savcılığa başvuran İ.Ö. adlı şahıs, iş arkadaşı İ.U.’nun, TCDD Çalışanları Vakfından kredi aldığını, alırken borç talep formuna kendi adını yazıp kefil gösterdiğini ve altına sahte imza atıldığını, vakıf müdürü N.G.’nin de formu onaylayarak gerçeğe aykırı beyanda bulunduğunu öne sürdü. İfadesi alınan İ.U. ise, şikayetçinin kendisini telefonla aradığını ve “Benim yerine imza atabilirsin” dediğini, borcu nedeniyle bu kişiden kesilen paradan haberdar olmadığını, kesilen parayi iade edeceğini söyledi. Soruşturma sürüyor.

• Tekel Sigara Fabrikası önünde 18.00 sıralarında plakası ve sürücüsü belirli olmayan bir aracın çarpması sonucu 15 yaşındaki B.A. adlı genç yaralandı. Polis kaçan aracı arıyor.

• Darende’de bir husumet yüzünden mahkemelik olan O.Ö., H.Ö. ve M.Ö. ile Y.K., H.K., A.V. ve F.Y. kavga ettiler. Kavga sırasında O.Ö., H.Ö. ve M.Ö. dövülerek yaralandılar.

• Malatya-Adıyaman yolu 53. kilometre Doğanşehir girişinde S.Ç. yönetimindeki 63 RB 167 plakalı araçla giderken, direksiyon hakimiyetini kaybedince araç takla attı. Kazada T.Ö. ve A.A. adlı şahıslar yaralandılar.

• Polise başvuran A.D.G. adlı şahıs, ifadesinde Cezmi Kartay’daki bir birahaneye zaman zaman gittiğini, burada 33 yaşındaki D.İ. adlı kadınla oturduğunu, 15-20 gün önce yine gittiğinde, S.B.K. ve yanında bulunan 5-6 kişinin “Senin bize 6 bin YTL borcun” var diyerek zorla senet imzalattıklarını, bu borcun D.İ. adlı kadınla oturmasından dolayı olduğunu söylediklerini, daha sonra Sivas’ta iken evine icra ihbarnamesi geldiğini, kendisinin daha sonra S.B.K. ile görüştüğünü ve hiçbir borcu kalmadığına ilişkin kağıdı imzalatarak aldığını, bu şahsın daha sonra “Senin bize 7 bin 500 YTL daha borcun” var dilerek zorla toplam tutarı 7 bin YTL olan 3 adet çek imzalattıklarını, kalabalık olduğu için korktuğunu, şahıslardan birinin de cep telefonunu zorla aldığını öne sürdü. Bu şikayet üzerine S.B.K. ile olaya karıştıkları öne sürülen D.İ. adlı kadın ve 34 yaşındaki H.K. ve 47 yaşındaki H.K. adlı şahıslar polis tarafından yakalanırken, çekler ve telefon H.K. adlı şahıslarda çıktı. “Zorla Çek, Senet İmzalatmak, Gasp” suçlamasıyla adliyeye verilen şahıslar serbest bırakıldılar.

• Sivas Caddesi üzerinde M.S.A. yönetimindeki 44 KL 255 plakalı otonun çarptığı A.C.K. yaralandı.

• Fırat Mahallesi İndere Caddesi’nde oturan Ö.Ş. polise başvurarak, 44 AL 207 plakalı motosikletini evin zemin katındaki demirlere kilitlediğini ve sabah kalktığında motosikletin çalınmış olduğunu gördüğünü bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Polise başvuran 25 yaşındaki F.Ş. adlı şahıs, 19.30 sıralarında Atatürk Caddesi’nde 44 AS 455 plakalı servis aracı ile bulunurken, bir aracın arkadan kendisine ilerlemesi için korna çaldığını, aracın yanına yaklaştığında buradaki şahsa kornaya basmamasını söylediğini, bunun üzerine 06 AG.. plakalı otoda bulunan şahsın kendisine silah yöneltip kurma kolunu çektiğini ve daha sonra hareket ettiğini öne sürdü. Polis aracın plakasından A.E.K. adlı şahsın kimliğini belirlerken, bu kişiyi yakalamaya çalışıyor.

• İstiklal Mahallesi’nde oturan 76 yaşındaki M.F.T. adlı şahıs, polise başvurarak Huzurevi’nde kalan A.E. ile arkadaş olduğunu, bu kişinin kendisine emanet para bıraktığını ve ihtiyacı olduğunda gelip kendisinden para aldığını, Nisan ayında bir kişinin evine gelip, kendisinin A.E.’nin torunu olup emanet bırakılan 1.150 YTL’yi istediğini, bunun üzerine şahsa bir kağıt imzalatıp parayı verdiğini, A.E.’nin Eylül ayında kendisine bir miktar daha para getirdiğini, olayı anlattığında kendisinin böyle bir torunu olmadığını söylediğini bildirdi ve dolandırıcılık şikayetinde bulundu.

• İnönü Caddesi’nde kuyumcu dükkanı olan, aynı zamanda Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili olan Hasan Erkoç, polise başvurarak, evinde iken işyerinden 450 gram ağırlığında altın bileziğin çalındığını işyeri çalışanı Ş.G.’den öğrendiğini belirtirken, ifadesi alınan Ş.G., işyerinin önünde yüzü dükkana dönük vaziyette otururken, iki kız çocuğunun kendisine adres sorduğunu, adresi tarif edip oturduğunda, komşusunun yanına gelerek, dükkandan bir erkek çocuğun çıktığını söylediğini, kendisinin işyerini kontrol ettiğinde 450 gram ağırlığındaki bileziklerin çalındığını gördüğünü bildirdi. 16.30 sıralarında meydana gelen olayla ilgili araştırmaya başlandı.

• Asayiş Şubesi’ni 14.00 sıralarında telefonla arayan bir şahıs, Akpınar Mahallesi Turfanda Sokaktaki bir adreste fuhuş yapıldığını bildirdi. Polis 63 yaşındaki N.A. adlı kadına ait eve baskın yaptığında S.Y., N.A., Ş.D., A.S. ve D.G. adlı kadınları yakaladı. Ev sahibi kadın, D.G.’nin fuhuşla ilişkisi olmadığını, diğer şahıslara ise her müşteri için 5 YTL karşılığında evini kullandırdığını söyledi. Evde yakalananlar serbest bırakılırken, N.A. adlı kadın “Fuhuş Amaçlı Yer Temin Etmek” suçlamasıyla mahkemece tutuklandı.

• Orduevi karşısındaki İsmetpaşa Parkı içerisinde top oynarken demir parmaklıklara zincirle kilitlediği bisikletinin çalındığını öne süren M.K.’nin başvurusu üzerine araştırmaya başlandı.

• Yeşiltepe Yeşilkaynak Mahallesinde oturan P.H. adlı şahıs, savcılığa başvurarak bacanağının oğlu olan K.K.’ya değiştirmesi için 30 YTL para ve cep telefonunu verdiğini, şahsın kendisine yeni bir telefon getirmediğini ve bir başka suçtan tutuklanıp cezaevine girdiğini, parasını baldızı E.K.’den istediğinde tehdit ve hakarete uğradığını öne sürerken, E.K. suçlamayı kabul etmedi.

• Kaynarca Mahallesi’nde N.A.’ya ait evde çıkan yangın itfaiye tarafından söndürülürken, evin sahibi, yangını kibritle oynayan iki yaşındaki kardeşinin çıkardığını belirterek şikayetçi olmadı.

• Yeşiltepe Seyran Mahallesi’nde bakkallık yapan İ.D. polise başvurarak, dondurma isteyen 20 yaşlarındaki iki şahsa dondurma verdiğini ve bu şahısların dükkan önünde kendisini oyaladıklarını, o sırada 12-13 yaşında bir çocuğun dükkana girdiğini, dondurma alan şahıslara para üstü vermek için girdiğinde 800 YTL paranın çalınmış olduğunu fark ettiğini, dükkandan ayrılan 12 yaşındaki H.Y. adlı çocuğu koşarak yakaladığını, çocuğun bu işi kendisine dondurma müşterisi olan 17 yaşındaki H.E. ve 19 yaşındaki O.T.’nin zorla yaptırdıklarını söyleyince, polis şahıslardan H.Y.’yi de yakaladı. H.Y. ve H.E. adliyece serbest bırakılırken, firarda olan O.T. aranıyor.

• Polise başvuran 23 yaşındaki A.A., anne ve babasının ayrı yaşadığı için annesiyle kaldığını, Melekbaba Mahallesi’nde karşılaştığı babası V.A.’nın “Buraya neden geliyorsun” diyerek kendisini dövdüğünü öne sürdü ve şikayetçi oldu. Polis V.A.’yı yakalamaya çalışıyor.

• İsmetpaşa Caddesi’nde H.A.’nın apartman boşluğuna kilitlediği bisikletinin çalındığı bildirildi.

• Karakavak Mahallesi’nde oturan 18 yaşlarındaki Ö.D. adlı kız, fare zehiri içinde zehirlendi ve hastaneye kaldırıldı.

• Polise başvuran 13 yaşındaki C.Y., Beydağı Devlet Hastanesi Lojman bahçesinde, 19 yaşındaki M.A.Ö. ve 28 yaşındaki S.Ö. adlı kardeşlerin kendisini bıçakla tehdit ettiklerini öne sürdü. Şahıslar hakkında soruşturma sürüyor.

• Ataköy Mahallesi’nde oturan K.G. adlı şahıs, 21 yaşındaki kızı F.G.’ninevden ayrıldığını, 5 gün sonra telefonla görüşürken Kayseri’de olduğunu söyleyince, oğlu ile birlikte Kayseri otogarına gittiklerini, ancak kızının yanlarına gelmediğini, hayatından endişe ettiğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Arapgir Yukarı Çörenge Mahallesinde O.D.’ye ait eve giren hırsızlar 1 altın yüzük, 1 altın künye ve 1 çift küpeyi çaldılar.

• Doğanşehir Karşıyaka Mahallesi’nde H.G. adlı kadının evinden 6 adet çeyrek altın ile 2 adet altın bilezik çalındı.

• Pütürge Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda park halinde olan A.D.’nin sorumluluğundaki traktörün mazot pompa üst kapak hava alma civatasına kesici aletle zarar veren şahsın belirlenmesine çalışılıyor.

• Polise başvuran İ.Ö. adlı şahıs, Halep Caddesi’ndeki işyerinde iken U.P. adlı şahsın gelip sigara almak istediğini söylediğini sigarayı alıp ayrıldıktan sonra masa üzerinde bıraktığı cep telefonunun olmadığını fark ettiğini, bu şahsın almış olabileceğini öne sürdü. Polis şahsı bulmaya çalışıyor.

• Belediye karşısında B.Y. yönetimindeki 44 EF 774 plakalı oto ile karşıdan karşıya geçmek isteyen 10 yaşındaki S.C.’ye çarparak yaralanmasına neden oldu.

• İnönü Caddesi Yapı Kredi Bankası yanında T.T.’nin yönetimindeki minibüsle çarptığı 30 yaşındaki H.A.’nın yaralandığı bildirildi.

• Polise başvuran M.Ö. adlı şahıs, kızı 16 yaşındaki N.Ö.’nün, ablasının yanından eve gideceğini söyleyip ayrıldığını, eve gelmediğini, yaptığı araştırmada kızının 20 yaşındaki Y.E.K. adlı şahısla arkadaşlık yaptığını öğrendiğini, kızının hayatından endişe ettiğini bildirdi. Şikayet üzerine polis araştırmalarını sürdürürken, genç kız ile Y.E.K. adlı şahıs gece yarısı polis tarafından Orduzu Pınarbaşı mesire alanında bulundular. N.Ö., ifadesinde kendi isteğiyle Y.E.K.’nin yanında olduğunu söyleyince, şahıs serbest bırakıldı.

• Polise başvuran O.G. adlı şahıs, çalıştığı İnönü Caddesi’ndeki işyerinden ayrılmak istediğini, işyerindeki H.K.’nın buna izin vermediğini ve zorla senet imzalatıp kendisini dövdüğünü öne sürerken, H.K. suçlamayı kabul etmedi.

• Savcılığa başvuran R.T. adlı kadın, Sarıcıoğlu Mahallesi’nde K.Z. ve E.Z.’ye ait evi 200 YTL karşılığı kiraladığını, taşınmak üzere temizlediğini, ancak şahısların daha sonra yanına gelip kiralamaktan vazgeçtiklerini, aldıkları parayı da iade etmeyeceklerini söylediklerini öne sürdü. Poliste ifadesi alınan iki şahıs ise suçlamanın doğru olmadığını iddia ettiler.

• Cirikpınar Mahallesi’nde oturan 44 yaşındaki S.G. adlı kadın, fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı. S.G. polise verdiği ifadede ailevi nedenlerle bunalıma girdiğini ve 75 adet hap içtiğini söyledi.

• Salköprü Mahallesinde F.O. yönetimindeki 44 FK 417 plakalı oto ile giderken, 10 yaşındaki S.A. adlı bisikletli kız çocuğuna çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Çevreyolu Sanayi kavşağında B.B. yönetimindeki 44 FD 604 plakalı oto ile giderken, 30 yaşlarındaki A.İ.’ye çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Alacak verecek dolayısıyla birbirleriyle davalı olan A.D. ve T.D. adlı şahıslar ile H.G.’nin, duruşmalarının bitiminden sonra Adliye koridorunda kavga edip birbirlerini dövdükleri, sevkedildikleri mahkemece serbest bırakıldıkları bildirildi.

• Yeşiltepe Fatih Mahallesinde oturan 31 yaşındaki Ş.D. adlı kadın, fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı.

• Kaynarca Mahallesi’nde bulunan Tepebaşı Camii’nden, 06.00- 12.30 saatleri arasındaki bir zamanda 1x1.5 metre ebadında 4 adet el dokuması halı çalındı. Polis olayla ilgili araştırmayı sürdürüyor.

• Çukurdere Mahallesi Koyunoğlu Caddesi’nde 14 yaşındaki E.A., saat 14.00 sıralarında kendi kullandığı bisikletle geçerken, elektrik direğinin kopan kablosuna dokununca elektriğe kapılarak ağır yaralandı ve Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırıldı.

• Turgut Temelli Caddesi’nde 19.00 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifade veren 27 yaşındaki Ç.C. adlı kadın, çop atmak için dışarı çıkarken daire kapısını aralık bıraktığını, apartman boşluğunda 2 kişi gördüğünü, döndüğünde ise evin içerisinde bıçakla oturur vaziyette bu şahıslarla karşılaştıklarını, kendisinin hemen eşini aradığını, eşi V.C. ‘nin eve gelmesi üzerine şahsın kendisini dövüp kaçtıklarını bildirdi. Polis iki şahsı arıyor.

• Darende Merkez Cami önünde M.E. yönetimindeki 44 HC 096 plakalı otoyla çarparak E.B. adlı kadının yaralanmasına neden oldu.

• Darende Heyiketeği Mahallesinde oturan F.G. adlı kadın, kardeşi R.G.’nin 9 Eylül günü arabasının anahtarını istediğini ve arabasını aldığını, o günden itibaren de 31 yaşındaki kardeşinden haber alamadığını, hayatından endişe ettiğini söyledi.

• Göztepe Mahallesinde oturan 19 yaşındaki M.A.B. polise başvurarak, evlerini boyadıkları sırada tartıştığı 27 yaşındaki ağabeyi Ü.B. tarafından dövüldüğünü öne sürdü. Ağabey yakalandı.

• Zafer Mahallesi Sağlık Caddesi’nde B.Ö. adlı şahsa ait eve gündüz saatlerinde girildiği, içerisinin dağıtıldığı, ancak herhangi bir şey çalınmadığı belirtildi.

• Başharık Mahallesi 23. Sokakta A.Y. adlı kadına ait eve giren hırsızlar 2 altın bilezik, 1 incili kolye, 2 yüzük ve 2 küpeyi çaldılar.

• Zafer Mahallesi Sağlık Caddesi’nde A.K. yönetimindeki 44 T 0412 plakalı taksinin çarptığı 3 yaşlarındaki S.A. adlı çocuk yaralandı.

• Mehmet Buyruk Caddesi’nde B.T. adlı şahsa ait okey salonunun vitrin camlarının 00.30 sıralarında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kırıldığı bildirildi.

• Battalgazi yolu’nda Y.A. yönetimindeki 44 KR 713 plakalı oto, A.B. yönetimindeki 44 EU 980 plakalı otoyla çarpıştı. 713 plakalı otoda bulunan K.Ö. ve H.S. adlı şahıslar yaralandılar.

• Atatürk Caddesi’nde A.Ö.’nün yönetimindeki 44 ES 717 plakalı otonun çarptığı 57 yaşındaki Z.G. adlı kadın yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

• Turgut Temelli Caddesi’nde İ.K. adlı şahsın sabah erken saatlerinde bir otelin önüne parkettiği mobilet motosikleti çalındı.

• Atatürk Caddesi’nde İ.E.Y. yönetimindeki 24 DK 367 plakalı oto, karşıdan karşıya geçmek isteyen 66 yaşındaki E.G. adlı kadına çarptı ve yaralanmasına neden oldu.

• Kernek Cami yanı İpek Caddesi’nde M.Y. yönetimindeki 44 AU 200 plakalı otonun çarptığı 10 yaşlarındaki V.Ç. adlı çocuk yaralandı.

• Tandoğan Mahallesi’nde oturan 20 yaşındaki S.İ. adlı kadın, fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı. S.İ. polise verdiği ifadede başı ağrıdığı için önce 1, sonra 9 hap içtiğini söyledi.

• Halfettin Mahallesi Defterdarlık binası karşısındaki boş arsada park halinde olan A.A.’ya ait 06 UAH 94 plakalı traktör gündüz saatlerinde çalındı.

• Çavuşoğlu Mahallesi’ndeki Buğday Pazarı civarında 31 yaşındaki Ş.K. dövüldü. Ş.K., tanımadığı şahısların kavga ettiğini, ayırmak isterken dövüldüğünü, şikayetçi olmadığını söyledi.

• Battalgazi yolu Toptancılar Sitesi önünde Ş.Ö. yönetimindeki 44 KT 818 plakalı otoyla, park halindeki 44 ES 812 plakalı otobüsün arkasında beklerken, arkadan gelen 44 KD 258 plakalı kamyonetin çarpması sonucu zincirleme kaza oldu. 21.50 sıralarındaki kazada Ş.Ö. yönetimindeki araçta yolcu olarak bulunan E.Ö. adlı kadın başını cama vurarak yaralanırken, Ş.Ö., Y.Ö. ve A.Y. adlı sürücüler hakkında yasal işlem yapıldı.

• Çevreyolu’ndaki bir akaryakıt istasyonunda pompacı olarak çalışan İ.A. adlı şahıs, 23.30 sıralarında gelen araca yakıt koyarken, araçta bulunan M.S. adlı şahsın kendisine sebepsiz yere küfredip ölümle tehdit ettiğini, sürücü S.D.’nin de ceketini açıp silah gösterir gibi yaptığını, şahısların daha sonra yakıt parasını ödeyip ayrıldıklarını polise bildirdi. Polisin yakaladığı iki şahıs, kendilerine iftira edildiğini söylediler.

• Yeşiltepe Seyran Mahallesi’nde oturan H.B. adlı kadın polise başvurarak 15 yaşındaki kızı G.B.’nin akşama doğru evden ayrılıp geri dönmediğini, yaptığı araştırmada kızını, daha önce evlenmek için isteyen 26 yaşındaki K.Ş.’nin kaçırdığını öğrendiğini bildirdi. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• B.Mustafapaşa Mahallesi Halep Caddesi’nde oturan 5 yaşlarındaki M. adlı kız çocuğuna sarkıntılıkta bulunulduğu ihbarı üzerine giden polise ifade veren küçük çocuk, apartmana girdiği sırada bir şahsın kendisini kucaklayarak kaçırmak istediğini, ancak bağırması üzerine şahsın kaçtığını söylerken, kızın annesi D. ise kızına saldıran ve kaçırmaya çalışandan şikayetçi olduğunu söyledi. Polis yaptığı araştırma sonucu olayın faili olarak 16 yaşındaki H.K. adlı genci yakaladı. H.K.’nın akli dengesinin yerinde olmadığının anlaşıldığı, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

• Tecde Kayalık’ta oturan B.K. adlı kadın, dayısı M.Ö. ve oğlu M.Ö.’nün, oğlunun kızlarını kaçırdığı iddiasıyla kendisini tehdit ettiklerini öne sürerken, baba oğul suçlamayı kabul etmediler.

• Polise başvuran 57 yaşındaki H.S. adlı şahıs, Yeşilyurt Caddesi üzerinde 21.30 sıralarında kendisini araçlarına alan tanımadığı şahısların cep telefonu ile içerisinde 10 YTL para ve kimlikler, banka kartları bulunan cüzdanını gasbettiklerini, kendisini araçtan indirerek kaçtıklarını bildirdi. Polis şahısların kimliklerinin belirlenmesine ve yakalanmasına çalışıyor.

• Çevreyolu Niyazi Mısri Cami önünde M.L. yönetimindeki 44 KR 950 plakalı otoyla, karşıdan karşıya geçmek isteyen 65 yaşındaki H.Ş. adlı kadına çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Polise başvuran İ.Ç. adlı şahıs, M.S.’den aldığı oto karşılığında senet verdiğini, parayı ödemesine rağmen senetleri alamadığını, vade farkı istendiğini, bundan dolayı M.S. ile B.A., Y.T. ve S.G. adlı şahısların kendisini tehdit ettiklerini, yeğeni M.Ç.’yi de dövdüklerini öne sürerken, Dörtyol’daki bir işhanında meydana geldiği iddia edilen olayla ilgili ifadeleri alınan 4 şahıs suçlamaları reddetti.

• K.Mustafapaşa Mahallesi’nde oturan N.A. adlı kadın, polise başvurarak 15 yaşındaki kızı S.A.’nın dayısının evinden ayrıldığını, ancak eve dönmediğini, yaptığı araştırmada, kızının yaklaşık 1 ay önce evlenmek için isteyen U.S.’nin yanında olduğunu öğrendiğini bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• Tandoğan Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi’nde 02.00 sıralarında F.Ö. adlı kadına ait evdeki aspiratörün tutuşması sonucu başlayan yangın ev sahibi tarafından fark edilip söndürülünceye kadar evde bulunan R.Ş. ve E.Ş. ile yaşları 10 ile 2 arasında değişen F.Ö., H.Ö. ve A.Ö. adlı çocuklar zehirlendi ve hastaneye kaldırıldılar.

• İnönü Caddesi PTT civarında M.Ç. yönetimindeki 44 T 1215 plakalı taksi, aniden önüne çıkan 51 yaşındaki H.G.’ye çarparak yaralanmasına yol açtı.

• İnönü Caddesi Kız Meslek Lisesi kavşağında H.C. yönetimindeki 34 YM 7856 plakalı oto, aniden önüne çıkan S.A. adlı kadına çarptı ve yaraladı.

• İnönü Caddesi’nde B.D. adlı şahsa ait işyerine müşteri olarak gelen Gürcistan uyruklu şahıslardan B.B.’nin denemek için aldığı 2 kot pantolon ile kabine girdiği, daha sonra çantasına koyarak dışarıya çıkarmak isterken işyeri görevlileri tarafından yakalandığı, bu arada yanında bulunan 3 şahsın ise değişik yönlere kaçtıkları bildirildi. Kaçan ve yine Gürcistan uyruklu oldukları saptanan G.E., G.M. ve S.B. adlı şahıslar kaldıkları otelde yakalandılar. Adliyeye gönderilen 4 zanlı serbest bırakıldı.

• Mücelli Caddesi’nin girişindeki bir pasajda V.T. adlı genç, bir gün önce karıştığı bıçakla yaralama olayı nedeniyle karşılaştığı M.Y. ile kavga etti ve M.Y. tarafından sol omzundan bıçakla yaralandı. Kaçan zanlı aranıyor.

• Turgut Temelli Caddesi araç alt geçidi civardında O.İ. adlı şahıs ile yol üzerinde aracını parkeden M.K. ve C.K. adlı şahıslar arasında yol verme yüzünden çıkan kavgada şahıslar birbirlerini dövdüler.

• Yeşiltepe Fatih Mahallesi’nde 44 FC 567 plakalı araç, elektrik direğine çarptıktan sonra yanmaya başlarken, yangına itfaiye müdahale etti. 22.30 sıralarındaki olayla ilgili ifadesi alınan araç sahibi B.B., aracı evin önüne parkettiğini, aracının yandığının söylenmesi üzerine dışarıya çıktığında, aracın park ettiği yerin 20 metre ilerisinde direğin altında yandığını gördüğünü bildirdi ve şikayetçi oldu. Bu arada, yanan elektrik direği nedeniyle FEDAŞ yetkilisi O.A.’nın da araç sahibinden şikayetçi olduğu belirtildi. Polis, aracı hareket ettirip direğe çarparak yangına ve hasara neden olanları belirlemeye çalışıyor.

• Yeşiltepe Gazi Mahallesi’nde, U.G. adlı şahsa ait evin 01.30 sıralarında kurşunlandığı bildirildi. Polis evin içerisinde ve pencere girişinde 2 kurşun izi saptarken, ev sahibi alacak verecek yüzünden araları açık olan T.D. ve A.D. adlı şahıslardan şüphelendiğini söyledi. Polis bu şahısları arıyor.

• Polise başvuran S.Y. adlı şahıs Zapçıoğlu Caddesi’ndeki inşaatını 04.00 sıralarında kontrole gittiğinde, inşaattaki kanepenin 3 şahıs tarafından götürüldüğünü gördüğünü, 06.30 sıralarında ise kanepenin Malatya Lisesi civarındaki Hacı Kalender Parkı’nda yakılmış olduğunu saptadığını bildirdi. Polis, olayla ilgili olarak 18 yaşındaki Y.A., 15 yaşındaki İ.E.K. ve 17 yaşındaki E.A.’yı yakaladı. Y.A., ifadesinde, kendisinin diğer iki kişiyle birlikte, inşaattan kullanılmayan durumdaki eski kanepeyi alıp uyumak için parka götürdüğünü, ancak arkadaşlarının kendisine yer vermemeleri üzerine kanepeyi yaktığını söyledi. Polis şahıslar hakkında soruşturmayı sürdürüyor.

• Şeker İlköğretim Okulu önündeki trafik ışıklarında V.B. yönetimindeki 44 AP 331 plakalı otoya, S.Ö. yönetimindeki 44 DE 017 plakalı araç çarptı. Kazada A.H.O., C.B., N.B., A.Ö. yaralandılar.

• Fahri Kayahan Bulvarı’nda M.A. yönetimindeki 44 AC 349 plakalı araç devrihldi. Kazada araçta bulunan A.K. ve C.K. yaralandılar.

• Polise başvuran 47 yaşındaki S.A., 23.30 sıralarında Cemal Gürsel Mahallesi’nde giderken, yanına 4 şahnsın geldiğini, bir tanesinin arkasından bir cismi sırtına dayayarak, cep telefonu ile içerisinde 5 YTL ve kimlikler olan cüzdanını alarak kaçtıklarını bildirdi. Polis, gaspçıların kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Yakınca Kasabası sınırlarındaki Onbinkonutlar’da alkollü olarak geldiği evde eski eşi P.A.’nın evine aşırı alkollü olarak gelip kapıyı zorlayan ve P.A.’nın kardeşi M.Ç.’yi kolundan bıçakla yaralayan T.A. adlı şahıs aranıyor.

• Darende Gaziköy’de R.K. adlı şahıs, evinin önündeki traktörün lastiğini şişirirken 17 yaşındaki kızı E.K.’ya arka taraftaki kompresörü tutmasını istedi ve traktörü çalıştırınca da, kompresörü tutan kızın saçları cihazın pervanesine kapılarak yaralanmasına yol açtı.

• Pütürge ilçesi Gökçeli Köyünde, bahçe sulaması yüzünden çıkan kavgada 19 yaşındaki A.T., 63 yaşındaki A.Ü.’yü yumrukla döverek yaraladı.

• Darende Akova Köyü’nde hayvan otlatma yüzünden 45 yaşındaki Ö.K. ve 15 yaşındaki C.K. arasında kavga çıktı. C.K., babasına ait ruhsatsız av tüfeğiyle korkutmak maksadıyla havaya ateş açınca yakalandı.

• Yazıhan Sinan köyünde M.E. ve E.C.’ye ait olan ot ve saman yığınlarını, aynı köyde çobanlık yapan M.G. ve A.G. tarafından hayvanlarına yedirilmek istenirken, M.E. ve E.C. tarafından görülünce kavga çıktı, şahıslar birbirlerini dövdüler.

• Arapgir Eğnir Köyü sınırlarındaki Türk Telekom telefon hattından 1.500 metre telefon teli kesilerek çalındı. Jandarma olay yerinde 2 Parliament sigara izmariti ile telefon direğinde muhtemelen kan izi olduğu değerlendirilen 2 leke saptadı. Araştırma sürüyor.

• Malatya- Adıyaman yolu 30. km.’de Hüseyin Kaplan yönetimindeki otomobil Malatya yönüne gelirken dikkatsizlik sonucu takla attı ve araçta bulunan Fatma Kaplan yaralandı.

• Doğanşehir ilçesi Polat Kasabası Kayalık mevkiinde M.E. ve A.E.’nin mirasçısı oldukları kullanılır durumda olmayan evde 02.20 sıralarında çıkan yangına kasaba itfaiyesi müdahale etti. Ev içerisinde yapılan araştırmada yanık kumaş parçaları bulunurken, jandarma olayın kundaklama olduğu şüphesiyle araştırmayı genişletti.

• Darende’nin Akçatoprak Köyünde 01.45 sıralarında H.K. adlı şahsa ait evin samanlığında yangın çıktı. İtfaiye tarafından söndürülen yangının, ev sahibinin söndürmeden attığı sigara izmaritinden kaynaklandığı belirlendi.

• Hanımınçiftliği’nden Malatya yönüne gelmekte olan Hakkı Kaya yönetimindeki halk otobüsü ile Alaaddin Akşahin yönündeki araç çarpıştı. Kazada Akşahin hafif yaralandı.

• Merkez Topraktepe Köyünde Mehmet Ateş adlı şahıs, otomobili ile yeğeni Mehmet Emin Sincer’in evine gitti. Bu sırada ev sahibinin oğulları Aslan ve Ozan Sincer park halindeki aracın izinsiz olarak çalıştırdılar ve hareket ettirdiler. Kontroldan çıkan araç Mehmet Emin Sincer’e ait evin duvarına çarparken, iki kardeş ağır yaralandılar.

• Kuluncak Sultanlı Köyünde 55 yaşındaki M.K. ile 41 yaşındaki C.K. arazi anlaşmazlığı yüzünden birbirlerini dövdüler.

• Yazıhan Doğuş Mahallesinde E.G. adlı şahsın, aralarında husumet bulunan A.G.’ye ait ekmek fırınına av tüfeği ile bir el ateş ettiği gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirildi.

• Battalgazi Hasırcılar Kasabası’nda R.Ş.E.’ye ait evin ikinci katında açık unutulan pencereden giren hırsızlar, evde bulunan yaklaşık yarım ton kuru kayısıyı çalarak kaçtılar.

• Merkez Yaka Köyü Kaynarca Mahallesi’nde 13 yaşlarındaki A.K. ve M.Y.’nin, Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu’na ait 3 camı kırıp, okul duvarına yazı yazdıkları gerekçesiyle yakalandıkları bildirildi.

• Yazıhan Doğuş Mahallesi&nde A.G. adlı şahsa ait evde ruhsatsız silah bulunduğu ihbarı üzerine yapılan aramada evde ruhsatsız av tüfeği bulundu.

• Beylerderesi mevkiinde Murat Gönültaş yönetimindeki 44 FR 788 plakalı araçla virajı alamayarak köprüden aşağıya uçtu. Araç hasar görürken, sürücü hafif yaralandı.

• Doğanşehir Polat Kasabası’nda 57 yaşındaki M.K.’nin yürürken omzunun 20 yaşındaki M.A.’ya çarpması üzerine çıkan tartışmaya, M.K., A.A. ve B.A. da karıştı. Şahıslar karşılıklı olarak birbirlerini dövdüler.

• Adıyaman’dan Malatya yönüne gelmekte olan Ali Baysan yönetimindeki oto Erkenek Beldesinde Ahmet Güzel yönetimindeki motosikletle çarpıştı. Motosiklet sürücüsü yaralandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız