SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Polise başvuran 26 yaşındaki M.S. adlı bayan, Turgut Temelli Caddesi’ndeki bir dershanenin açılış töreni sırasında, çantasında bulunan kimlik ve banka kartları ile 63 YTL parasının yankesicilik yoluyla çalındığını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Beydağı Mahallesi 10. Sokakta B.T. yönetimindeki oto karşıdan karşıya geçmek isteyen 4 yaşlarındaki M.T.’ye çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Fırat Mahallesi’nde oturan 18 yaşlarındaki S.Ö. adlı kadın, 9 ay birlikte yaşadığı aynı yaştaki Z.C. adlı şahıstan 2 ay önce ayrıldığını, ancak 9 aylık hamile olduğunu, şahsın kendisini rahatsız ettiğini ve saldırdığını iddia ederken, Z.C. suçlamayı kabul etmedi ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

• Sivas Caddesi’nde M.K. yönetimindeki otoyla giderken, karşıdan karşıya geçmek isteyen 36 yaşındaki A.Ö.’ye çarparak yaralanmasına yol açtı. Yaralının durumunun hafif olduğu bildirildi.

• İskender Mahallesi’nde oturan A.Ö. adlı şahıs, polise başvurarak 18 yaşındaki kızı D.Ö.’nün öğle saatlerinde ayrıldığı eve geri dönmediğini belirterek bulunmasını istedi. Polis araştırmaya başladı.

• Tecde İmam Sait Sokakta öğleden sonra meydana gelen saman yangını ile ilgili ifadesi alınan 51 yaşındaki H.I. adlı şahıs, adını H. olarak bildiği kişiden 2 bin 400 kilo saman aldığını, samanın kirli olması nedeniyle, şahsı arayıp malını geri götürmesini istediğini, şahsın ise gelerek evin önünde bulunan zamanın üzerine benzin döküp yakmaya çalıştığını, engel olmaya çalışınca da kaçtığını bildirdi. Polis, H.A. adlı şahsı “Yangın Çıkarmaya Teşebbüs” suçlamasıyla arıyor.

• Sümer Polis Merkezi’ne başvuran 23 yaşındaki A.K. adlı şahıs, kız meselesi yüzünden S.K. adlı şahıs tarafından Gündüzbey’de dövüldüğünü ve kızla görüşmemesi için silahla tehdit edildiğini öne sürdü. Polis S.K.’yı arıyor.

• Nuriye Mahallesi Halep Caddesi’nde H.K. adlı şahsın, apartman boşluğuna bıraktığı bisikleti çalındı.

• Beydağı Devlet Hastanesi’ndeki olayla ilgili ifadesi alınan güvenlik görevlisi Ç.T., görevli olduğu sırada hastaneye gelen M.T. adlı şahsın, yiyecek çıkarmanın yasak olduğu bölüme yiyecek çıkarmaya çalıştığını, tüm uyarılarına rağmen bu şahsı engelleyemediğini, ayrıca şahsın kendisini tehdit ettiğini öne sürdü. Yakalanan M.T. suçlamayı kabul etmedi.

• Polise başvuran A.U. ve B.A. adlı şahıslar, arkadaşlarının düğün konvoyu sırasında, plakasını bilmedikleri bir aracın kendilerini sıkıştırması üzerine, kendilerinin de aracı sıkıştırdıklarını, konvoy B.Mustafapaşa Mahallesi’ne geldiğinde, araçtan inerken, C.A. adlı şahıs ile yanındakiler tarafından dövüldüklerini bildirdiler. Polis C.A. ve arkadaşlarını arıyor.

• 56 yaşındaki A.B., polise başvurarak Yeşilyurt Caddesi ve Fahri Kayahan Bulvarı’nın kesiştiği kavşakta, yayılmaya götürdüğü küçükbaş hayvan sürüsüne, plakasını alamadığı bir pikabın çarptığını, iki hayvanın yaralandığını, hayvanlardan birini kesmek zorunda kaldığını, diğerinin ise ölmek üzere olduğunu belirterek şikayetçi oldu. Polis küçükbaş hayvanlara çarparak kaçan pikabı ve sürücüsünü belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Hacıabdi Mahallesi 1. Sokakta A.Z. adlı şahsa ait evin kapısının 02.00 sıralarında sert bir cisimle zorlandığı, ancak hırsızların içeri giremedikleri belirtildi.

• Arapgir ilçesi Yukarı Yenice Mahallesi Malatya yolu üzerinde Y.Z.A.’nın yönetimindeki otoda, arkadaşı K.R.B. ile birlikte alkol alarak gittikleri sırada, dar yolda karşıdan gelen aracın sıkıştırması üzerine direksiyon hakimiyeti kaybolan aracın taşa çarptığı, kazada sürücü ve yanındaki şahsın yaralandığı, sürücünün 220 promil alkollü olduğu bildirildi.

• Battalgazi ilçesi Alacakapı Mahallesi’nde bir şahsın üzerinde ruhsatsız silah taşıdığı ihbarı üzerine B.D. adlı şahıs, polis merkezine davet edilerek üzeri arandı ve 9 mm. çapında 1 adet ruhsatsız tabanca bulundu. Şahıs hakkında yasal işleme başlandı.

• Darende ilçesi Belediye Lojmanları arkasında kuru sıkı tabanca ile ateş ettikten sonra, gelen polisleri fark edip, silahı atarak kaçmaya çalıştığı belirtilen H.Y. adlı şahıs, kuru sıkı tabancayla yakalandı.

• Kale ilçesi yakınlarında F.B. yönetimindeki oto ile M.F.Ö. yönetimindeki oto çarpıştı. Kaza sonucu sürücülerden F.B. ile yanında bulunan A.B.’nin yaralandıkları, ayrıca araçlarda çıkan yangının itfaiye tarafından söndürüldüğü bildirildi.

• Yeşilyurt ilçesi Adıyaman Yolu Su Deposu civarında M.A.Ö. yönetimindeki oto, yolun bozuk olması yüzünden sürücünün kontrolu yitirmesi nedeniyle A.K.’ye ait motosiklete çarptıktan sonra devrildi. Kazada M.A.Ö. yaralandı.

• TEDAŞ Genel Müdürlüğü, Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak, Fırat Mahallesi’nde oturan V.B. adlı şahsı, kaçak elektrik kullandığı gerekçesiyle şikayet etti. Adrese giden polis, hakkında “Enerji Hırsızlığı” suçlamasıyla yasal işleme başlanan şahsı bulamadı.

• 47 yaşındaki N.T. adlı şahıs, arkadaşı olduğunu belirttiği 31 yaşındaki M.C.Ö. tarafından sopa ile dövülerek yaralandığını öne sürünce, polis M.C.Ö.’yü aramaya başladı.

• Aytaçpaşa Caddesi’nde oturan 41 yaşındaki R.G. adlı kadın, 21.30 sıralarında polise başvurarak, eşi M.G. tarafından ailevi nedenlerle dövülüp, tehdit edildiği iddiasında bulunurken, M.G. suçlamayı kabul etmedi.

• Fırat Mahallesi İpek Caddesi’nde oturan H.T. adlı şahsa ait eve 21.00 sıralarında giren hırsızların 1.480 YTL para çaldıkları bildirildi.

• Çavuşoğlu Mahallesi Boztepe Caddesi’nde oturan H.A. adlı şahıs, polise başvurarak, 19 yaşındaki oğlu F.A.’nın kaybolduğunu belirterek bulunmasını istedi.

• Yeşiltepe Yeşilevler arkasındaki boş arazide 22.30 sıralarında çıkan kavgaya polis müdahale etti. Polis, Y.D., İ.D., S.D., S.D. ve F.D. adlı şahısların “mağdur”, E.G., M.G., B.G. adlı şahısların ise şüpheli olarak ifadelerine başvurdu. Şikayetçi taraf, 3 şahsın kavga sırasında kendilerine silah çektikleri iddiasında bulunurken, bu kişiler suçlamayı kabul etmediler.

• Hacıabdi Mahallesi 2. Su Sokakta Y.Ö.’ye ait eve öğleden sonra giren hırsızlarca 1 adet dijital el kamerasının çalındığı bildirildi.

• Pütürge’nin Hatip Mahallesi’nde oturan 59 yaşındaki E.T. adlı kadın, öz oğlu olan 40 yaşındaki H.H.T.’nin kendisini bıçakla tehdit edip dövdüğü iddiasında bulundu. Yakalanan şahıs, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

• Fırat Mahallesi 18. Sokaktaki kavgaya polis müdahale etti. Kavgaya karışanlardan C.E., ifadesinda alacak verecek yüzünden H.A. ile aralarında tartışma çıktığını, bu kişinin kendisini dövüp, bıçak çekerek yaralamaya çalıştığını öne sürerken, H.A. suçlamayı kabul etmedi.

• Fuzuli Caddesi’nde oturan 17 yaşındaki A.Ö. adlı kızın, ilaçtan zehirlenerek hastaneye kaldırıldığı belirtilirken, olay polis raporunda “İlaç İçmek Suretiyle İntihara Teşebbüs” olarak yeraldı.

• Beydağı Devlet Hastanesi’ne 23.30 sıralarında yaralı olarak getirilen İ.A. adlı şahıs, İlyas Mahallesi 5. Sokaktaki fidanlık alanda evine giderken, bilmediği bir nedenle tanımadığı iki kişinin saldırısına uğrayarak dövüldüğünü bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Kiltepe Mahallesi’nde oturan 32 yaşındaki F.İ. adlı kadın, savcılığa başvurarak, resmen boşandığı eski eşi 38 yaşındaki B.Y. ile, 2 yıl aradan sonra tekrar resmi nikah yapacağını söylediği için beraber yaşamaya başladığını, ancak B.Y.’nin kendisiyle resmi nikah yapmayıp, 22 yaşındaki İ.Y. adlı kadınla evlendiğini, eski eşi ile aynı evde oturduklarını, eski eşinin kendisine “Eşek gibi yeni eşime hizmet edeceksin. Bir yanlışını görürsem seni ve çocuklarını öldürürüm.” sözleriyle tehdit ettiğini öne sürdü ve şikayetçi oldu. Polis merkezine çağrılarak ifadesi alınan B.Y. ise suçlamaları reddetti.

• Yeşiltepe Seyran Mahallesi 19 Mayıs Caddesinde bulunan okulun M.H.U. tarafından işletilen kantininden 400 YTL para çalındığı bildirildi.

• Çukurdere Mahallesi’nde ailesiyle tartıştıktan sonra 02.30 sıralarında mahalledeki çocuk parkına giden 18 yaşındaki S.K. adlı şahsın, burada jiletle kendisini çeşitli yerlerinden yaraladığı ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

• Savcılığa başvuran 26 yaşındaki S.G. adlı kadın, 1 ay önce boşanma davası açtığı 36 yaşındaki eşi H.G.’nin sürekli kendisini rahatsız ve tehdit ettiğini öne sürerken, H.G. suçlamayı kabul etmedi.

• K.Mustafapaşa Mahallesi İpekçi Sokağında Y.K.’nın apartmanın demir korkuluklarına kilitlediği bisiklet çalındı.

• Gürün’den Darende’ye gelmekte olan S.Z.A. yönetimindeki 26 RL 140 plakalı kamyona, 56 M 0198 plakalı araçta bulunan E.T., H.T., N.T., N.D. ve M.Ş.K. adlı şahısların taş atarak ön camını kırdıkları ve S.Z.A.’nın yüzünden yaralanmasına neden oldukları bildirildi. Şikayet üzerine yakalanan ve ifadeleri alınan zanlılar serbest bırakıldılar.

• Hekimhan’da polise başvuran 26 yaşındaki K.Ö., iki yıldır S.A. adlı şahısla birlikte yaşadığını, bu birliktelikten çocuklarının bulunduğunu, işsiz olan S.A.’nın çocuğa bakma meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu kendisini dövdüğünü bildirdi. Polis, 30 yaşındaki S.A.’nın ifadesini aldı ve savcı talimatıyla salıverdi.

• Akçadağ Darıca Köyündeki kahvehanede 35 yaşındaki H.K., 57 yaşındaki M.Y, 68 yaşındaki K.B., 69 yaşındaki İ.Y. ve 55 yaşındaki H.K. adlı şahıslar, kahvehanede kavga ettiler. Kavga sırasında 55 yaşındaki H.K. başından yaralandı ve Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Akçadağ ilçesi Altunlu Köyünde 55 yaşındaki R.B.’ye ait kayısı deposunun duvarını yıkarak giren hırsızlar, arka kapısı açtıkları depodaki 4 ton kuru kayısının 2 tonunu çalarak kaçtılar.

• Kuluncak ilçesi Bahçelievler Mahallesi yakınındaki dereden kepçe ile izinsiz olarak kum çıkarak ve bunu traktörüyle taşıyarak yakın bir noktaya yığan Y.A.D. adlı şahıs jandarma tarafından yakalandı. Şahıs hakkında işlem sürerken, bu kişinin ertesi gün Kaymakamlığın idari kararla muhafaza altına aldığı kumun bir bölümünü çalıp para karşılığında sattığı, ikinci kez kum almaya geldiğinde jandarma devriyesi tarafından yakalandığı, bu ikinci olayla ilgili hakkında “Hırsızlık” suçlamasıyla işlem yapıldığı bildirildi.

• Merkez Topraktepe Köyü’ndeki bir düğünde 22.30 sıralarında silah sesi gelmesi üzerine giden jandarma, R.Ç. adlı şahsın av tüfeğiyle ateş ettiğini belirledi. Şahsın üzerinde ayrıca bir de kuru sıkı tabanca bulundu.

• Kuluncak Jandarma Komutanlığı’na başvuran İ.Z., K.Y. ve N.A. adlı şahıslar, ilçede faaliyet gösterdikleri akaryakıt istasyonundan aldıkları yakıtta katkı maddesi bulunduğunu, araçlarının çekiş gücünün düştüğünü, fazla yakıt tükettiğini ve motor arızaları nedeniyle zarar gördüklerini öne sürdüler. Bunun üzerine, savcılığın talimatıyla 8 adet kamyonun deposundan 36 adet numunenin incelenmek üzere alındığı, istasyon sahibi A.N. hakkında soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

• Şahnahan Kasabası Metehan Mahallesi’nde, F.Z. adlı şahsın kendine ait bulundurma ruhsatlı tabancasıyla, kardeşinin düğününde ateş ettiği sırada, olay yerinden geçen jandarma tarafından yakalandığı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız