SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Beşkonaklar (Sinema) Caddesi’nde oturan 17 yaşındaki S.T. adlı genç kız 21.00 sıralarında kırdığı bardak ile bileklerini keserek intihara kalkıştı. Devlet Hastanesi’ne kaldırılan genç kız, A.G. adlı şahsın kendisini sürekli rahatsız ve tehdit ettiğini, bu nedenle bunalıma girdiğini söylerken, polis bu kişinin açık kimliğinin belirlenmesine ve yakalanmasına çalışıyor.

• İstiklal Mahallesi’nde oturan Ş.G. adlı şahıs, polise başvurarak, evinin kapı ve pencerelerini kapatıp Akçadağ’a gittiğini, iki gün sonra geldiğinde yatak odası camının kırık olduğunu fark ettiğini, evden herhangi bir şey çalınmadığını bildirdi.

• Polise 00.15 sıralarında yapılan ihbarda Ş.Y. adlı şahsa ait Mücelli Caddesi’ndeki kahvehanede kumar oynatıldığı ihbarı üzerine giden polis, M.T., F.E., N.Ş. ve İ.U. adlı şahısları, “yanık” adlı oyunla kumar oynarken, oyun kağıdı ve 80 YTL para ile yakaladı. Şahıslar hakında yasal işlem yapıldı.

• Orduevi karşısındaki parkta 23 yaşındaki S.K. adlı şahıs, kendisine sataşan 24 yaşındaki M.G. ve yanında bulunan 4-5 kişilik bir grup tarafından dövüldü. Şikayet üzerine yakalanan M.G., adliyece serbest bırakıldı.

• Orduzu Köşebaşı Mahallesi’nde, O.H. adlı şahsa ait eve giren hırsızlar 400 kili kuru kayısı, 60 kilo peynir ile 7 parça bakır eşya çaldı.

• İstiklal Mahallesi Kahtalı Sokakta 8 yaşlarındaki S.K., saat 20.00 sıralarında evinin önünde tanımadığı 3 kişi tarafından dövülerek yaralandı.

• Polise başvuran K.Ç. adlı şahıs, 1 ay önce H.Y. adlı şahıstan 46 KF 718 plakalı 1975 model otoyu aldığını ve 500 YTL borçlandığını, aracı tamir için sanayiye getirdiğinde, H.Y.’nin, yanına gelip aracı zorla aldığınını ve götürdüğünü öne sürdü. H.Y. ise suçlamayı kabul etmedi ve aracı, K.Ç.’nin borcuna karşılık kendisine bıraktığını iddia etti.

• Melekbaba Mahallesi’ndeki Şehit Yüzbaşı Hakkı Akyüz İlköğretim Okulu öğrencisi 7 yaşındaki A.Ö., okulda düşerek yüzünden yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

• Savcılığa başvuran 31 yaşındaki S.Ö. adlı kadın ile 26 yaşındaki H.Ö. adlı şahıs, 31 yaşındaki H.B. adlı kadının, cep telefonundan kendilerine tehditte bulunup küfrettiğini öne sürdüler. H.B. ise suçlamayı kabul etmedi.

• “Sahte Belge Düzenleme” iddiasıyla ilgili dilekçe üzerine araştırma yapan polise ifade veren 40 yaşındaki F.D. adlı kadın, eşinin sigortalı olduğunu düşünerek Malatya Devlet Hastanesi’nde ameliyat olduğunu, eşinin çalıştığı M.D.’ye ait işyerinden hastaneye götürmek üzere sevk kağıdı istediğini, H.A. adlı şahsın imzası ile sevk kağıdı düzenlendiğini, daha sonra H.A. ile görüştüğünde kağıttaki imzanın kendisine ait olmadığını söylediğini, işyeri sahibi gözüken M.D. ile belgeyi dolduran muhasebeci Y.E.’den şikayetçi olduğunu söyledi. İfadesi alınan Y.E., M.D.’nin tapuyla ilgili bütün resmi evraklarını takiple görevli olduğunu, F.D. ve A.D. adlı şahısları tanımadığını, M.D.’nin muhasebecisinin H.L. olduğunu, H.A. adlı şahısla ilgili ise bir şey bilmediğini bildirdi. Soruşturma sürüyor.

• Aslanbey Mahallesi’nde oturan 52 yaşındaki P.B. adlı kadın, eşi Ç.B.’nin “Niye sigara alıyorsun” diye, kendisini ve 24 yaşındaki kızı Z.D.’yi dövdüğünü öne sürdü. Polis şahsın ifadesini aldıktan sonra savcının talimatıyla serbest bıraktı. Karakoldan çıkan Ç.B.’nin, tekrar eve giderek kızı Z.D.’yi bir kez daha dövdüğü, tekrar yakalandığı bildirildi.

• Sümer Polis Merkezi’ne başvuran T.Ç. adlı şahıs, kendisine ait 44 FD 477 plakalı otosunu M.B. adlı şahsa sattığını, şahsın parasını ödemeden aracını A.Ö.’ye sattığını öğrendiğini, kendisinde yedek anahtar olması nedeniyle Koyunoğlu Mahallesi’nde park halinde bulunan söz konusu aracı polis merkezinin önüne getirdiğini bildirdi ve M.B. adlı şahıstan şikayetçi oldu. A.Ö. adlı şahıs, evinin önündeki aracı götüren T.Ç.’den şikayetçi olduğunu söylerken, alınan ifadelerin ardından aracın T.Ç.’ye teslim edildiği, M.B. adlı şahsın ise arandığı bildirildi. Bu arada, A.Ö., T.Ç.’nin kendisini polis olarak tanıttığı iddiasında da bulunurken, şahıs bunu reddetti.

• Çevreyolu Dilek Otobüs Durağı’nda 15.30 sıralarında çıkan kavgada 18 yaşlarındaki A.D. ve S.K. adlı gençler bıçakla yaralandılar. Polis olayla ilgili S.E., L.G. ve İ.K.’yı yakalarken, S.G.’yi arıyor.

• Polise başvuran 29 yaşındaki M.K. adlı kadın, resmi nikahlı eşi olan 28 yaşındaki O.K. ile gayri resmi birlikte yaşadığı 24 yaşındaki İ.C. adlı kadının kendisine hakaret ve tehditte bulunduğunu iddia ederken, yakalanan şahıslar suçlamayı kabul etmedi.

• Sümer Polis Merkezi’ne başvuran, 44 yaşındaki E.K. adlı kadın, saat 12.45 sıralarında Turgut Temelli Caddesi’nden Kız Meslek Lisesi kavşağına giderken, tanımadığı bir şahsın yanına geldiğini, fitre vermek istediğini söyleyip, fakirlere dağıtması için kendisine 200 YTL para verdiğini, bu şahıs ile birlikte bir süre yürüdüklerini, daha sonra şahsın abisi olduğunu söyleyen bir başkasının daha yanına geldiğini, orada hemen karşıda bulunan apartmanda mevlüt olduğunu, hocaya okutmak üzere verdikleri para ile kolunda bulunan bilezikleri istediğini, kendisinin de parayı ve 3 altın bileziği şahsa verdiğini, şahısların apartmana girdiklerini, yaklaşık 2 saat bekledikten sonra şahısların gözükmemesi üzerine dolandırıldığını anladığını bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis, dolandırıcıların kimliğinin belirlenmesine ve yakalanmasına çalışıyor.

• Şeyhbayram Mahallesinde oturan 34 yaşındaki Ü.A. adlı şahsın eşi ile tartıştıktan sonra baş ağrısı nedeniyle 3-4 hap yuttuğu, daha sonra rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldığı, ifadesinde intihar teşebbüsünün sözkonusu olmadığını söyledi.

• Aslanbey Caddesi Gebeş Sokakta park halinde olan M.B.’ye ait 44 LA 016 plakalı otonun sağ ön kapı camının kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kırıldığı bildirildi.

• Pütürge’de polise başvuran 25 yaşındaki A.P. adlı şahıs, yaklaşık 2 ay önce öz babası 52 yaşındaki H.P.’ye 34 ZN 0879 plakalı otosunu bir haftalığına ödünç verdiğini, ancak aradan geçen zamana karşı babasının otoyu iade etmediğini öne sürdü ve şikayetçi oldu. Baba H.P. ise polisteki ifadede, suçlamaları kabul etmedi, otoyu oğlundan satın aldığını öne sürdü. Yapılan kayıt araştırmasında hacizli olduğu saptanan araç trafikten men edilirken, olayla ilgili araştırmanın sürdüğü belirtildi.

• Aytaçpaşa Caddesi’ndeki bir evde 3 yaşlarındaki E.E. adlı çocuk, oyun oynarken başına televizyonun düşmesi sonucu yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

• Başharık Mahallesinde oturan 40 yaşındaki eşi F.G. ve kızları 17 yaşındaki T.G. ve 11 yaşındaki M.S.G.’yi döverek kaçan R.G. adlı şahıs polisçe aranıyor.

• Bakırcılar Çarşısı ile Turgut Temelli kavşağında trafik karmaşası yüzünden S.A. ile H.O. arasında çıkan kavgada, araya giren şahıslardan M.H.O.’nun, sopayla S.A.’nın başına vurarak yaraladığı, daha sonra 44 M 0223 plakalı minibüsün ön camını kırdığı bildirildi. 16 yaşındaki M.H.O. yakalandı.

• Şehit Hamit Fendoğlu Caddesi (Kanalboyu)’nde 17.50 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifade veren 19 yaşındaki M.Y., apartmanın parkına aracını parkederek ayrıldığını, bir süre sonra aracın yanına geldiğinde, apartmandan inen tanımadığı bir şahsın kendisine hakaretlerde bulunup, üzerine yürüdüğünü, kaçarak araca kendisini kitlediğini, şahsa açık olan camdan küfrettiğini, daha sonra aracı ile hareket edip ileride durduğu sırada, şahsın otosuyla üzerine sürdüğünü, kendisinin kaldırıma kaçtığını, şahsın araçtan inerek kovaladığını ve “Seni Kanala atar öldürürüm” diyerek tehditte bulunduğunu öne sürdü. Polis, saldırgan şahsın kullandığı aracın 38 yaşındaki Ü.T. adına kayıtlı olduğunu belirlerken, araştırmayı sürdürüyor. Şahıs da aranıyor

• Özel İdare İş Merkezi’nde lostra salonu bulunan B.K. polise başvurarak, sabah işyerine geldiğinde vitrin ek camının çıkarılmış ve 40’a yakın erkek deri kemerinin çalınmış olduğunu gördüğünü bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Hidayet Mahallesi 4. Sokakta 6 yaşlarındaki M.O.K. adlı çocuk, balkondan düşerek ağır yaralandı.

• Benbtaşı Mahallesi Sanayi Caddesi’nde hırsızlık olduğu yolunda 06.30 sıralarında polise yapılan ihbar üzerine giden ekipler, 19 yaşlarındaki D.A. ve S.K. ile 17 yaşındaki M.D. adlı şahsı yakaladılar. E.H.’ye ait evden hırsızlık yaptıkları belirlenen zanlılardan M.D. serbest bırakılırken, diğer iki zanlı tutuklandı.

• Yeşiltepe Koşu Mahallesi’nde M.G.’ye ait büfeye gece giren hırsızlar 500 adet sivil, 500 adet öğrenci belediye otobüs bileti ile çeşitli marka sigaraları çaldılar.

• Samanlı Mahallesi’nde oturan S.Y. adlı şahıs, evinin bahçesindeki 1 adet bakır sahan ile 5-6 plastik sandalyenin çalınmış olduğunu bildirdi.

• Battalgazi ilçesi Alibaba Mezarlığı altında H.K. adlı şahsa ait bahçe evine giren hırsızlar 60 kasa içerisindeki kuru kayısı ile 3 bakır kazanı çaldılar.

• Saat 00.15 sıralarında Kuyumcular Çarşısı üzerinde devriye görevi yapan K.Ş., F.C. ve İ.Ü. adlı polisler, 25 yaşlarındaki F.G.’ye kimlik sorunca, şahsın hakarette bulunduğu öne sürüldü. F.G. hakkında “Görevli Polis Memuruna Tehdit ve Hakaret” suçlamasıyla işlem yapıldı.

• Dövülerek yaralanmış halde 05.00 sıralarında Devlet Hastanesi’ne getirilen 61 yaşındaki İ.D.’nin alınan ifadesinde, Akpınar’daki bir oteldeki odasında uyurken, altını ıslatması nedeniyle, otel görevlisi 60 yaşındaki M.Ö. tarafından dövüldüğü belirlendi. M.Ö. hakkında yasal işlem sürüyor.

• Sinema Caddesi’ndeki bir evde fuhuş yapıldığı yolunda 23.45 sıralarında yapılan ihbar üzerine giden polis ekibi, 38 yaşındaki Z.Ş. adlı kadını, “Fuhuş Amaçlı Yer Temin Etmek” suçlamasıyla yakaladı ve ifadesini aldıktan sonra, savcının talimatıyla serbest bıraktı.

• Polise başvuran R.G. adlı kadının, Aytaçpaşa Caddesi’ndeki evine 22.00 sıralarında komşusu olan D.A.’nın misafirliğe geldiğini, bir süre sonra kalkıp gittiğini, daha sonra evde yastık altında bulunan 800 YTL para, 11 çeyrek altın, 1 yarım ve 1 tam altının çalınmış olduğunu fark ettiğini bildirdiği belirtildi. Polisin D.A.’yı aradığı bildirildi.

• İnönü Mahallesi Kömür Tevzi civarında 8 yaşlarındaki H.E.Ç., köpek ısırması sonucu yaralandı. Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırılan çocuğa kuduz aşısı yapıldığı bildirildi.

• Yeşiltepe Koşu Mahallesi 14. sokakta 44 EC 017 plakalı BMC Levent marka aracın terkedilmiş olduğu saat 18.00 sıralarında polise ihbar edildi. Polis ekibi, otonun bilgileri ile plaka bilgilerinin birbirini tutmadığını saptarken, aracı Belediye Otoparkı’na çekti. Araç ve terk edenlerle ilgili araştırma sürüyor.

• Fahri Kayahan Bulvarı’ndaki bir sitede yapılmakta olan dairesine bakmak için giden 41 yaşlarındaki E.E.G. adlı kadının, düşerek yaralandığı bildirildi.

• Paşaköşkü Mahallesi İsmetpaşa Caddesi’nde park halinde olan H.Ö.’ye ait 44 HH 985 plakalı otonun sileceklerini, yan aynalarından birini, ön camını kıran, dört lastiğinin havasını indirip, sol ön çamurluğunu çizen kişi ya da kişilerin belirlenmesine ve yakalanmasına çalışılıyor.

• Tecde Mahallesinde oturan H.M. adlı şahıs, ev sahibi olan M.İ.’nin 21.20 sıralarında kendisini telefonla arayıp, oturduğu evi boşaltmasını istediğini, boşaltmadığı takdirde de “Ya senin ya benim ölüm çıkar” diye tehdit ettiğini öne sürdü. Polis M.İ.’yi arıyor.

• Battalgazi ilçesi Alişar Köyü’nde oturan 30 yaşlarındaki B.A., bunalım sonucu fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı.

• Battalgazi ilçesi Ağılyazı Köyünden, kaçak elektrik kullandıkları öne sürülen 59 yaşındaki C.Ş. ve 60 yaşındaki H.A. hakkında yasal işlem yapıldığı bildirildi.

• Yazıhan ilçesi Kömüşhan Köyünde, R.B.’nin evinin üzerinden geçen elektrik tellerinin rüzgar nedeniyle birbirine dokunmasıyla çıkan kıvılcımlar evin kısmen yanmasına neden oldu.

• Akçadağ ilçesi Kürecik Gürkaynak Köyü ile Kadiruşağı Mezrası arasında şüpheli kişilerin bulunduğu yolunda 22.20 sıralarında yapılan ihbar üzerine giden jandarma, 23 yaşındaki M.S.A., 21 yaşındaki M.A,, 23 yaşındaki A.E.A., 19 yaşındaki M.A. ve 22 yaşındaki E.A.’yı, yol üzerinde yaktıkları ateşin başında alkol alırken buldu. Şahıslardan M.S.A.’nın üzerinde, babası K.A.’ya ait ruhsatlı av tüfeğinin bulunduğu bildirildi. Soruşturma sürüyor.

• 2.Organize Sanayi Bölgesindeki Mimsan Makine fabrikasında çalışan 36 yaşındaki R.G., dikkatsizlik sonucu elinden kayan sacın sağ el orta parmak birinci boğumunu kopartması sonucu yaralandı ve şahıs hastaneye kaldırıldı.

• Battalgazi ilçesi Kemerköprü Köyünde oturan 26 yaşındaki S.G. adlı kadının, evini ilaçladığı sırada zehirlendiği ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

• Doğanyol Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü M.A.’nın odasına giren 37 yaşındaki Ö.Ö.’nün evrakları karıştırmaya başladığı, müdür tarafından ikaz edilince, küfrettiği, odanın camını ve masa üstü malzemelerini kırdığı gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirildi.

• Akçadağ ilçesi Çatyol Kasabası Pınarlıgeçit Mahallesinde S.C.V. adlı şahsa ait ahırdan 2 adet büyükbaş hayvan çalındı.

• Yeşilyurt ilçesi Fatih Mahallesi’nde, Lale adlı apartmanın çatı katında elektrik kontağında başlayan yangın, yandaki Bahar apartmanına da sıçradı. İtfaiyenin müdahale ettiği yangında 20 bin YTL’lik hasar meydana geldi.

• Doğanşehir ilçesi Çığlık Köyü civarında bulunan akaryakıt istasyonundan 20 YTL’lik yakıt alan 40 yaşındaki Ş.Ş.’nin verdiği paranın sahte olduğunu fark eden istasyon görevlisi T.D. durumu jandarmaya bildirdi. Sürgü yolunda yakalanan Ş.Ş., ifadesi alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

• Merkeze bağlı Samanköy’de, Z.G. adlı şahsa ait evde uyuşturucu bulunduğu ihbarı üzerine arama yapan jandarma, evin bahçesinde 3 torba içerisinde toprağa gömülü halde toplam 18 kilo 528 gram kubar esrar ile, esrar hammaddesi olan 94 kök hint keneviri bitkisi ele geçirdi. Jandarma, bitkiyi yetiştiren ve esrarı topraga gömdüğü belirlenen ev sahibinin oğlu 29 yaşındaki B.G.’yi gözaltına aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız