SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Aslantepe Mahallesi’nde E.Ö. adlı şahsa ait depoya gündüz saatlerinde giren hırsızların 100 kilo kuru kayısı ile çeşitli bakır kapları çaldıkları bildirildi.

• Zafer Mahallesi’nde oturan 40 yaşındaki G.K. adlı kadın, polise başvurarak 47 yaşındaki eşi A.A.’nın işsiz olduğunu, iş bulup çalışmasını söylediği için kocasının kendisine tehditte bulunduğunu ve dövdüğünü söylerken, A.A. suçlamayı kabul etmedi.

• Melekbaba Mahallesi’nde L.A. ve H.A. adlı kardeşler ile M.Ş. adlı şahıs arasında alacak verecek yüzünden kavga çıktığı, M.Ş.’nin kuru sıkı tabancayla bir el havaya ateş ettiği, daha sonra kaçtığı, bir süre sonra da polis merkezine tabancasıyla birlikte gelerek teslim olduğu, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

• Sarıcıoğlu Mahallesi Matim İş Merkezi arkasındaki adreste düğün konvoyunun önüne çıkan çocuklara müdahale eden A.Ö.’nün, 13 yaşındaki F.T. tarafından bıçakla yaralandığı belirtilirken, F.T. suçlamayı kabul etmedi ve kendisini bıçakladığını zannettiği için şahsı dövdüğünü söyledi.

• Zaviye Mahallesi’nde 11 yaşındaki U.K.’ye 1 yılı aşkın bir süredir tecavüzde bulunduğu öne sürülen 18 yaşındaki M.K. polis tarafından yakalandı. Bu şahsın, çocuğu olayı kimseye söylememesi için kendisini öldürmekle, ailesine de zarar vermekle tehdit ettiği için, çocuğun bu sürede olayı kimseye söylemediği belirtildi. M.K. adlı şahıs, tutuklandı.

• Milli Egemenlik Caddesi’nde C.K. ve A.K.’ye ait işyerinde hırsızlık olduğu yolunda 05.00 sıralarında giden polis ekibi, 24 yaşındaki S.D. ile 18 yaşındaki küçük E.G. adlı şahısları, bu işyerinin yan tarafındaki manavın içerisinde saklanmış vaziyette buldu. Yapılan araştırmada, işyerinin kapı kilidinin kırıldığı, kotların 3 çuval içerisine konulduğu bildirildi. Araştırma sürerken, işyeri sahibi C.K., bir adet bilye atar tabanca bulduğunu, hırsızların atmış olabileceğini belirtirken, yapılan araştırmada silahın ruhsatsız olması nedeniyle şahsın yanlış bilgi verdiği belirtildi. Yakalanan şahıslarla ilgili işlem yapılırken, S.D.’nin tutuklandığı, 22 yaşındaki Y.E. adlı şahsın da hırsızlık olayı ile ilgili arandığı bildirildi.

• Paşaköşkü Mahallesi’nde oturan 33 yaşındaki V.K. adlı kadın, bunalım sonucu fare zehiri içerek intihara kalkıştı ve Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’ne kaldırıldı.

• Mimar Sinan Caddesi’nde oturan 42 yaşındaki Z.A. adlı kadının evine, asma kilidini kırarak giren hırsızlar 3 adet altın künye ve 1 altın zinciri çalarak kaçtılar.

• Pütürge’nin Harmanlar Mahallesi’nde oturan 73 yaşındaki H.Ö., evinin bahçe duvarına 02 plakalı bir minibüsün çarparak zarar verdiğini, olay yerinden ayrılan aracın sahibinden şikayetçi olduğunu bildirdi. Polis minibüsün tam plakasını ve sürücüsünü saptamaya çalışıyor.

• Çevreyolu Sebze Hali önünde 22.00 sıralarında park halinde olan 44 plakalı araç ile bu araca yanaşmak isteyen 16 plakalı araçtan şüphelenen polis ekibi, araçları kontrol etmek isterken, 16 plakalı araç kalkmaya kalkıştı ve takip sonucu yakalandı. Araçta bulunan 42 yaşındaki V.Ö. ve 22 yaşındaki H.M. adlı şahıslar ile Azerbaycan uyruklu G.M. adlı kadın yakalandı. 44 plakalı araçta bulunan S.V. adlı şahıs, diğer araçtaki iki şahsın, para karşılığı Azeri kadını kendilerine pazarladıklarını söyledi. G.M. adlı kadın da ifadesinde, V.Ö., H.M. ve 24 yaşındaki M.K. adlı şahısların para karşılığında fuhuş yapmasına aracılık ettiklerini, ayrıca yaklaşık 15 gün önce ilişkiye girdiği 42 yaşındaki A.K. adlı şahsın da pasaport ve parasını aldığını öne sürdü. Malatya’da zaman zaman Gaziantepli bir çetenin kadın ticareti yaptığı, cinayetle sonuçlanan olayların yaşandığı hatırlanırken, şahıslardan M.K. ve H.M.’nin Gaziantep nüfusuna kayıtlı olmaları da dikkat çekti. Yakalanan ve ifadesi alınan 4 şahıs adliyece serbest bırakılırken, G.M. adlı kadın Yabancılar Şubesi’ne teslim edildi.

• Göztepe Mahallesi 1. Sokakta Ş.A. adlı şahsa ait fırına, arka camını kırarak giren hırsızlar, yazar kasadaki, işyeri sahibinin hatırlayamadığı miktarda bozuk parayı çaldılar.

• Hastane Caddesi’nde 05.00 sıralarında 47 yaşındaki D.D. adlı şahıs, alkolun etkisiyle yüz üstü yere düşerek yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

• Atatürk İlköğretim Okulu’na tatil günü 19.00 sıralarında ikinci kat balkonundan giren ve yaşları 15 ile 17 arasında değişen M.G., A.Ç., C.F. ve M.B. polis tarafından yakalandılar. Tuvalet ihtiyaçları için okula girdiklerini öne süren, ancak haklarında “Resmi Kurumdan Hırsızlığa Teşebbüs” suçlamasıyla işlem yapılan 4 şahıs adliyece serbest bırakıldı.

• Akpınar Meydanı’nda, minibüsü ile sıraya girmek için durağa yanaşan A.P. ile durakta minibüs bekleyen M.A. arasında kavga çıktı ve A.P., diğer şahıs tarafından çakıyla yaralandı.

• İskender Mahallesi’nde park halinde olan H.K. adlı şahsa ait 44 EH 612 plakalı kamyonetten 1 adet yedek lastik çalındı.

• Kavaklıbağ Mahallesi Halep Caddesi’nde A.S. adlı şahsa ait elektrikçi dükkanına tuvalet penceresinden giren hırsızlar, zorlayarak açtıkları çelik kasadan 6.300 YTL tutarında çek ile 2.500 YTL değerindeki altın bilezikleri çaldılar.

• Özalper Mahallesi’nde oturan 28 yaşındaki B.B. adlı kadın, fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı ve TÖTM’ye kaldırıldı.

• Malatya Lisesi önünde 01.00 sıralarında kendi kendilerini kollarından yaralayan 18 yaşındaki M.B. ve 21 yaşındaki T.T., kendiliklerinden gittikleri Devlet Hastanesi’nde tedavi edildiler. Polise ifade veren iki şahıs, morallerinin bozuk olması nedeniyle kendilerine zarar verdiklerini söylediler.

• Tecde Mahallesi’nde oturan 16 yaşındaki A.A., 49 yaşındaki R.A., 18 yaşındaki Ş.A., 30 yaşındaki E.A. ve 17 yaşındaki T.A. adlı kadın ve kızlar ile 9 yaşındaki M.A., yedikleri tavuktan zehirlenerek hastaneye kaldırıldılar. İfadeleri alınan kişilerden A.A., tavuk şirketinden şikayetçi oldu.

• Savcılığa başvuran B.D. adlı şahıs, 1 ay önce eşinden boşanan öz kızı A.Ş. (D)’nin, 30 yaşındaki A.Y. adlı şahıs tarafından Kernek Mahallesi’ndeki bir evde zorla tutulduğunu öne sürerken, yakalanan şahıs, suçlamaları kabul etmedi ve A.Ş.’ye ev tuttuğunu öne sürdü. A.Ş. adlı kadın da aynı yönde ifade verince, şahıs serbest bırakıldı.

• Hacıabdi Mahallesi Hasanbey Caddesi’nde M.G. adlı şahsa ait eve giren hırsızlarca 4 altın bilezik ile 1 altın takı seti çalındı.

• Polise başvuran 16 yaşındaki E.K., öğle saatlerinde Akıncı Lisesi önünde tanımadığı 5 kişi tarafından bilemediği bir nedenle dövüldüğünü öne sürdü. Polis araştırmaya başladı.

• Battalgazi ilçesi Karahan Mahallesi’nde H.İ.C. adlı şahsın depoladığı 55 kasa kuru kayısı çalındı. Polis, olayla ilgili araştırmayı sürdürüyor.

• Darende ilçesi Heyiketeği Mahahallesi’ndeki Siverekli apartmanında oturan S.K. adlı şahsın evinin kapısını zorla açan hırsızlar 3 büyük altın ve 1 süs bıçağı, aynı apartmanda oturan E.G., S.K., H.T., B.C. ve N.A. adlı bayanların birlikte kullandığı daireden de yine 160 YTL para çaldılar.

• Zafer Mahallesi’nde oturan 14 yaşındaki A.A. adlı kızın, cam parçası ile bileklerini keserek intihara kalkıştığı ve Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı bildirildi.

• Kırçuval Mahallesi’ndeki parkta 15 yaşındaki E.D. adlı şahıs bıçakla yaralandı. Şakalaşırken meydana geldiği öne sürülen olayla ilgili 14 yaşındaki F.B. hakkında işlem yapıldı.

• Savcılığa başvuran 45 yaşındaki M.M. adlı şahıs, Mücelli Caddesi’nde aracı ile evine giderken durduğunu, o sırada yanına gelen bir kişinin kendisini daha sonra döveceğini söyleyip ayrıldığını öne sürdü. Polis araştırmaya başladı.

• Savcılığa başvuran 32 yaşındaki B.Y.T. adlı şahıs, Atatürk Caddesi’ndeki bir optikçiye diplomasını kiraya verdiğini, kendisinin de işyeinde işçi olarak gözüktüğünü, daha sonra işyerine geldiğinde dükkanın boşaltılmış olduğunu gördüğünü, kendisine ait gözlükçülük ruhsatnamesi, personel çalışma belgesi ve optisyenlik müessesesi ruhsatının T.K. ve S.K. adlı şahıslar tarafından götürüldüğünü öne sürdü. Polis şahısların açık kimliğini belirlemeye çalışıyor.

• Sancaktar Mahallesi’nde park halinde olan İ.I. adlı şahsa ait 44 KV 195 plakalı aracın yedek lastiği çalındı.

• İzzetiye Mahallesi’nde A.A. adlı şahsın işyerine giren hırsızlar 300 YTL tutarında çeşitli marka sigara, 15 YTL para ile çok miktarda çikolata, peynir ve sucuk çaldı.

• Sanayi Sitesi 6. Caddede O.G. adlı şahsa ait işyerine gece giren hırsızlar 1 kaynak makinesi ile 450 YTL tutarındaki tesisat kablolarını çaldılar.

• Sanayi Sitesi 3. caddede C.Ş. adlı şahsa ait işyerine tamir amacıyla bırakılan iki adet çapa motorunu 03.00 sıralarında çalarak kaçmak isteyen 14-18 yaşlarındaki F.D., O.D. ve S.D. adlı şahıslar polis tarafından yakalandılar. Bu şahıslardan 18 yaşındaki F.D. mahkemece tutuklandı.

• Savcılığa başvuran S.S. adlı şahıs, cep telefonunu Balıkesir’de çaldırdığını bildirirken, telefonun Malatya’da kullanıldığı anlaşıldı. 18 yaşındaki A.D., telefonu, eniştesinin ablasına hediye ettiğini, ablasının da kendisine verdiğini ve çalıntı olduğunu bilmediğini söyledi. Olayla ilgili olarak 21 yaşındaki S.S. adlı kadın ile 34 yaşındaki M.S. adlı şahsın aranhdığı, şahısların Bingöl’de bulunduklarının saptandığı bildirildi.

• Savcılığa başvuran 32 yaşındaki N.Ö. adlı kadın, eşi B.P. ile resmen boşandıklarını, mahkemenin çocuklarının velayetini kendisine verdiğini, ancak görümcesi A.Ş.’nin çocukları Uşak’tan Malatya’ya kaçırdığını öne sürerken, S.P. ifadesinde çocukların kardeşi A.’nın yanında olduğunu söyledi. A.P. adlı şahıs da çocukları İstanbul’daki amcası oğlu A.P.’nin yanına gönderildiğini söylerken, araştırma sürüyor.

• Darende ilçesi Heyiketeği Mahallesi’ndeki Darendespor Kulübü binasına camlarını kırarak giren hırsız tarafından 1 adet kramponlu ayakkabı çalındı.

• Akpınar Mahallesi’nde B.A. adlı şahsa ait işyerine tuvalet penceresinin parmaklıklarını keserek giren hırsızlar, çelik kasada bulunan 5 bin YTL parayı çaldılar.

• Taştepe Caddesi üzerinde yürümekte olan 17 yaşındaki C.B.’nin yolunu kesen iki kişi ile tartıştığı ve bu şahıslar tarafından sırtından bıçakla yaralandığı bildirildi. Polis 18.25 sıralarında meydana gelen olayla ilgili 18/19 ve 14-15 yaşlarındaki iki zanlının kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Çukurdere Mahallesi’nde oturan 24 yaşındaki D.S. adlı kadın, eşi K.S.’nin sürekli kendisini dövdüğünü bildirdi. Polis K.S.’yi arıyor.

• Niyazi Mahallesi’nde park halinde olan M.M. adlı şahsa ait 44 KU 834 plakalı minibüsten 1 adet yedek lastik çalındı.

• Ataköy Mahallesi’nde park halinde olan İ.A.’ya ait 44 KD 331 plakalı minibüsten 1 adet yedek lastiğin çalındığı bildirildi.

• İsmetiye Mahallesi’nde park halinde olan N.Ö. adlı şahsa ait 44 KV 833 plakalı minibüsten 1 adet yedek lastik çalındı.

• Şıkşık Mahallesi’nde oturan 34 yaşındaki H.P., fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştığı gerekçesiyle hastaneye kaldırılırken, H.P. amacının intihar olmadığını, başı ağrıdığı için fazla miktarda ilaç içtiğini söyledi.

• Eski Sümerbank Fabrikası olan ve Malatya Girişim Grubu adlı bir grup tarafından satın alınan fabrika binasında, makinelerin çalışması için yeraltına döşenmiş olan bakır kabloları çalmak isteyen hırsızlar, bekçilerin kendilerini fark etmesi sonucu kaçtılar. 22.15 sıralarında fark edilince kaçan şahısların 3 kişi oldukları bildirildi.

• Çukurdere Mahallesi’nde park halinde olan bir otodaki şahısta silah olduğu yolundaki ihbar üzerine giden polis ekibi, 35 yaşındaki K.H. adlı şahsın üzerindeki bulundurma ruhsatlı tabancaya el koydular ve hakkında yasal işleme başladılar.

• Hekimhan ilçesindeki Çağlayan Parkı içerisinde bulunan T.M. adlı şahsa ait büfeye camını kırarak giren hırsızlarca 1 ses sistemi, bir VCD, çeşitli miktarda kola, bira, kuru yemiş, meyvesuyu çalındığı bildirildi. İşyeri sahibi, olayla ilgili olarak, işyerinin yanında alkol alıp mangal yapan M.S. ve M.D. adlı şahıslardan şüphelendiğini bildirince, bu şahıslar hakkında araştırmaya başlandı.

• Kırçuval Mahallesi’nde işyeri olan F.T. polise başvurarak, işyerinden 6 bin YTL tutarında sigara ve içkiler ile bunlara ait faturaların bulunduğu dosyanın çalındığını bildirdi. Araştırma sürüyor.

• Kalmak için gece yarısı gittiği Akpınar civarındaki P. Otelindeki odayı beğenmeyince buradaki M.G. adlı şahıs tarafından dövüldüğünü öne süren T.K. adlı şahsın şikayeti üzerine, M.G. hakkında işleme başlandı.

• 31 yaşındaki T.Y. adlı şahıs, Ferhadiye Mahallesi’ndeki evinden yakınları tarafından 22.00 sıralarında, vurulduğu bir iğneden sonra rahatsızlanınca Devlet Hastanesi’ne getirildiler ve durumunun ağır olması üzerine TÖTM’ye sevkedildi. Olayla ilgili M.T. adlı 27 yaşındaki bayan sağlıkçıyla ilgili işlem yapıldığı öğrenildi.

• Cevherizade Mahallesi’nde işyeri olan S.Ü. adlı şahsın cep telefonu, bir anlık dalgınlığı nedeniyle işyerinden çalındı.

• Zafer Mahallesi’nde oturan M.C.A.’ya ait eve öğle saatlerinde giren hırsızlar 1 adet bilgasayar, 1 yazıcı, 1 bilgisayar kamerası ile 1 modemi çaldılar. Olayla ilgili araştırmaya başlandı.

• Başharık Mahallesi 21. Sokak üzerinde 20.45 sıralarında evine gitmekte olan 24 yaşındaki M.Y. adlı bayanın, içerisinde cep telefonu ile özel eşyaları olan çantası, bir kapkaççı tarafından çalındı.

• Sivas Caddesi’nde H.E.’ye ait işyerine gelen 5 şahıs, işyeri sahibini oyalamak suretiyle içerisinde kimlik ve kredi kartları ile 60 YTL para ve 16.500 YTL tutarında çek bulunan cüzdanı çalarak kaçtılar.

• Dabakhane Mahallesi’nde Ö.A. adlı şahsa ait işyerinden öğleden sonraki bir saatte 1 adet web kamerasının çalındığı bildirildi.

• Çavuşoğlu Mahallesi’nde park halinde olan Z.K.’ye ait 44 FH 968 plakalı otonun arka camını kıran hırsızlar, 1 CD çaları çalarak kaçtılar.

• Polise başvuran 68 yaşındaki C.B. adlı şahıs, Arguvan Garajı yanında parasını saydığı sırada bir şahsın elindeki parayı alarak kaçtığını söyledi. Bu şahıs zanlı olarak 27 yaşındaki Y.S.’yi teşhis etti, ancak ifadesi alınan ve suçlamayı kabul etmeyen şahıs savcı talimatıyla salıverildi.

• Zaviye Mahallesi Tevfik Temelli Caddesi’nde park halinde olan A.P. ve N.P. adlı şahıslara ait 44 AP 615 plakalı aracın yedek lastiği çalındı.

• Halep Caddesi üzerinde Y.M. adlı şahsın kilitli olarak bıraktığı bisikletin öğle saatlerinde çalındığı bildirildi.

• Turgut Özal Mahallesi Fahri Kayahan Bulvarı&ndaki bir sitede K.K.’ya ait daireye giren hırsızlar 135 YTL, 26 dolar ve 20 euro çaldılar.

• Cemal Gürsel Mahallesi TOKİ yolunda plakası alınamayan bir aracın 19.20 sıralarında çarptığı 16 yaşındaki A.D. yaralandı. Polis aracı ve sürücüsünü belirlemeye çalışıyor.

• Battalgazi ilçesi Alibaba Mezarlığı civarında M.Y.’ye ait bağevinden 1 halı ile 1 mini fırın çalındı.

• Doğanşehir METEM Çok Programlı Lise civarında 22 yaşındaki H.Ç. adlı şahıs, bıçakla yaralanırken, 17 yaşındaki H.Ş. gözaltına alındı.

• Yazıhan Sinan Köyünde D.Ö. adlı şahsın, pancar tarlasında Adıyaman nüfusuna kayıtlı 20 kişiyi kimlik bildirimi yapmadan çalıştırdığı, yine B.K. adlı şahsın aynı şekilde 12 kişiyi çalıştırdığı, şahıslar hakkında idari para cezası uygulandığı bildirildi.

• Akçadağ Kürecik Gürkaynak köyünde alacak verecek yüzünden çıkan kavgada 41 yaşındaki B.B.’nin, 57 yaşındaki A.K.’yi taşla vurarak yaraladığı bildirildi.

• Doğanyol Gökçe beldesinde 32 yaşındaki A.T.’nin, boşandığı eşinin babası Ş.G.’nin evinin bahçesine gelerek kuru sıkı tabancayla 4 el ateş ettiği, şahıs hakkında yasal işlem yapıldığı bildirildi.

• Yakınca Kasabası Onbinkonutlar mevkiinde alacak verecek yüzünden çıkan kavga sonucu, 23 yaşındaki F.K.’nin, aynı yaştaki M.E.’yi baldırından bıçakla yaraladıktan sonra kaçtığı belirtildi.

• Kuluncak Bİcir köyünde çıkan kavgada 37 yaşındaki T.Ö.’nün yaralandığı ve olayla ilgili 36 yaşındaki Y.U. hakkında işlem yapıldığı bildirildi.

• Doğanşehir Gürobası köyünde oturan ve akli dengesi yerinde olmayan 21 yaşındaki B.A.’nın evi terk ettiği ve tüm aramalara rağmen bulunamadığı, araştırmanın sürdüğü bildirildi.

• Elazığ yolu 15. km.’de 05.00 sıralarında, 26 yaşındaki Cemile Çimendağ yönetimindeki araç, yola çıkan köpeğe çarptı ve hasar gördü.

• Darende Çukurkaya Köyü Klink Çeşmesi mevkiine 23.30 sıralarında gelen 7-8 kişilik grupla, Yazıköy’de korucu olan M.U. arasında avlanma talebi nedeniyle kavga çıktı. Şahıslar arasında bulunan Ö.K.’nin, korucuyu dövdüğü bildirildi.

• Pütürge Aktarla Köyünde oturan 34 yaşındaki E.İ.’nin evinde uzun namlulu silah olduğu bilgisi üzerine mahkeme kararıyla yapılan aramada 1 adet ruhsatsız av tüfeği bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız