SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Atatürk Caddesi’nde bulunan Özel İdare’ye ait iş merkezindeki yerde 01.30 sıralarında alkol alan H.M.Ç., M.K.T. ve H.K. adlı şahıslar ile F.A.Ç., M.U. ve A.V. arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, işyeri sahibi olan A.T.S.’nin, kavganın büyümesini engellemek için tabancasıyla havaya bir el ateş ettiği, kavga sırasında H.M.Ç.’nin bıçakla yaralandığı, daha sonra olaya polisin müdahale ederek şahısları yakaladığı ve 1 adet 9 mm. çaplı tabancaya el koyduğu, adliyeye verilen şahısların serbest bırakıldıkları bildirildi.

• Cezmi Kartay Caddesi’ndeki bir pavyonda para yüzünden kendisinin dövüldüğünü öne sürülen R.Ç. adlı şahsın şikayeti üzerine ifadesi alınan M.K., suçlamaları kabul etmedi ve kendisine iftira edildiğini öne sürerek R.Ç.’den şikayetçi oldu.

• İnönü Stadı yanındaki antrenman salonunda 14 yaşındaki O.A.’nın soyunma odasında bulunan giysisinden cep telefonunun çalındığı bildirildi.

• Beydağı Mahallesi Karagöz Caddesi’nde 48 yaşındaki B.Ç. ile 47 yaşındaki K.Ç. çifttinin 4 kızı soba borusundan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Anne K.Ç. ifadesinde, kızlarının yattığı odadan soba borularının geçtiğini belirtirken, 15 yaşındaki Z.Ç., 23 yaşındaki S.Ç., 18 yaşındaki S.Ç. ve 21 yaşındaki N.Ç. adlı kız kardeşler Beydağı Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındılar.

• Polise başvuran 42 yaşındaki N.Y., 16.00 sıralarında Atatürk Caddesi’nde yürürken, tanımadığı bir şahsın yanına gelerek bilemediği bir nedenle kendisini dövdüğünü bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Çevreyolu Sanayi kavşağı civarında meydana gelen kavgayla ilgili ifadesi alınan 48 yaşındaki A.D., oğlu olan M.D.’yi bir süredir ayrı yaşadığı eşi ile barıştırmak için gelininin ailesinin evine gittiklerini, ancak anlaşamadıklarını, 20.00 sıralarında dönerken A.A., B.A., A.T., M.A. ve R.A.’nın saldırısına uğrayarak dövüldüklerini, oğlunun bıçaklandığını bildirdi. M.D. ise kendisini baldırından bıçaklayanın A.A. olduğunu söylerken, bu şahıs adliyece tutuklandı, diğerleri serbest bırakıldı.

• Yeşiltepe Yeşilkaynak Mahallesi’nde oturan S.A. adlı kadın, polise başvurarak kızının Cuma günü bir arkadaşının düğününe gideceğini söyleyerek evden ayrıldığını, ancak aradan geçen zamanda geri dönmediğini bildirdi. Polis 20 yaşındaki G.A.’yı bulmaya çalışıyor.

• Polise başvuran C.Ş. adlı şahıs, 24 Kasım günü düşürmüş veya çaldırmış olabileceği kredi kartıyla, aynı gün adreslerini verdiği 3 işyerinden toplam 300 YTL civarında alışveriş yaptıklarını belirterek şikayetçi oldu. Polis araştırmaya başladı.

• Savcılığa başvuran 40 yaşındaki E.F.Ç. adlı kadın, lahçesinde amele çavuşu olarak çalıştığı E.E.’den alacağını istemek üzere telefon açtığında, bu kişinin kendisini ölümle tehdit edip, hakarette bulunduğunu öne sürdü. E.E. suçlamayı kabul etmedi.

• Yeşilyurt İlçesi Atılgan Caddesi’nde Kolukısa Anadolu Lisesi Müdürü olan İ.K. ile servis şoförlüğü yaptıkları belirtilen C.K., E.K. ve M.S. arasında, servis işletmeciliği yüzünden çıkan tartışmanın kavgaya dönüştüğü ve okul müdürünün dövüldüğü, tarafların birbirlerinden şikayetçi oldukları, yasal işlemin sürdüğü bildirildi.

• Doğanyol ilçesi Burç Köyünde 63 yaşındaki Ş.M.’ye ait kahvehanede, bu şahıs ile H.A. arasında alacak verecek yüzünden kavga çıktığı, Ş.M.’nin 7.65 çaplı tabancayla açtığı ateş sonucu 31 yaşındaki H.A.’nın yaralandığı, durumu ağır olan H.A.’nın Turgut Özal Tıp Merkezi’ne sevkedildiği, Ş.M.’nin silahıyla birlikte yakalandığı bildirildi.

• Saray Mahallesi Kavukçuoğlu Sokakta H.S. adlı şahsın işlettiği yerde yanık adlı oyunla kumar oynadıkları gerekçesiyle A.K., A.P., İ.D. ve M.U. adlı şahıslar yakalandı. Masadaki deste kağıt ve okey taşları ile 100 Euro ve 50 YTL paraya el konulurken, kumar oynayan 4 kişiye Kabahatler Kanunu gereği 109’ar YTL para cezası yazılırken, işletme sahibi hakkında yasal işlemin devam ettiği bildirildi.

• Yamaç Mahallesi’nde oturan 70 yaşındaki S.D. adlı şahıs, daha önceden imam nikahlı olarak birlikte yaşadığı 27 yaşındaki Y.Ö.’nün 1 ay önce eşyalarını alıp evi terkettiğini, daha sonra tekrar gelip evin camlarını kırdığını, kendisini de telefonla tehdit ettiğini öne sürdü. Yakalanan Y.Ö. suçlamayı kabul etmedi ve adliyece serbest bırakıldı.

• Şehit Kemal Endüstri Meslek Lisesi’nde sıra yüzünden 16 yaşındaki F.A.’yı dövdüğü öne sürülen aynı yaştaki F.S. polis tarafından yakalandı.

• İlyas Mahallesi’nde 23.30 sıralarında sol kolunu jiletle keserek kendisini yaralayan ve bunu “canı sıkıldığı için yaptığını” söyleyen 17 yaşındaki N.A., babası tarafından hastaneye getirilerek tedavi ettirildi.

• Savcılığa başvuran Ş.Y. adlı şahıs, M.C.K. adlı şahsa borcunu ödemesine rağmen senedini geri alamadığını, hakkında icra başlattığını öne sürerken, M.C.K. adlı şahıs, alacaklı olduğunu suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

• Kiltepe Mahallesi’nde oturan 23 yaşındaki İ.G. adlı şahıs, boşanma davaları devam eden 22 yaşındaki N.G.’nin, kendisini ve çocuğunu öldüreceğini, ardından da intihar edeceğini söyleyerek kendisini tehdit ettiği iddiasıyla savcılığa başvururken, N.G. suçlamayı kabul etmedi.

• Salköprü Mahallesi’nde oturan 41 yaşındaki Y.E. adlı kadın, işe gitmek üzere evden ayrılan aynı yaştaki eşi S.E.’den aradan geçen sürede haber alamadığını, hayatından endişe ettiğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Defterdarlık’ta çalışan 40 yaşındaki N.B. adlı memurenin, dairedeki askılıkta bulunan çantasından cep telefonu, kimlikler ile 20 YTL paranın çalındığı
bildirildi.

• Polise başvuran 16 yaşındaki K.P., önceden
tanıdığı 15 yaşındaki E.Ö.K.’nin görüşme yapmak için istediği telefonu verdiğini, bu şahsın telefonu alarak kaçtığını bildirdi. Polis, E.Ö.K.’yi yakaladı ve bu şahıs ifadesinde telefonu N.K.’ye sattığını söyledi. Telefonun çalıntı olmadığını öne süren N.K. ise telefonu tanımadığı birine sattığını iddia etti. Araştırma sürüyor.

• Niyazi Mısri Caddesi’nde F.Z.’ye ait işyerine havalandırma kapağını sorla açarak giren hırsızlarca, 6 bin YTL değerindeki bakır kablolar çalındı.

• Paşaköşkü Mahallesi 7. Sokakta park halinde olan E.T.’ye ait otonun sağ arka lastiği bıçakla 3 yerinden kesilerek tahrip edildi.

• TOKİ İnşaat alanındaki şantiyede ısınmak için teneke içerisinde yaktıkları ateşin dumanından zehirlenen İ.Y., İ.K., M.K. ve A.T. adlı işçiler hastaneye kaldırıldı.

• Polise başvuran Sümer Lisesi öğrencisi 16 yaşındaki E.C. adlı genç kız, çantasında bulunan cep telefonunun çalındığını bildirdi.

• Beydağı Devlet Hastanesi’nde görevli 22 yaşındaki N.T.T. adlı bayan, doğum servisine çıkmak isteyen iki şahsa ziyaret saatinde gelmelerini söylediğini, şahısların bağırarak kendisini dövdüklerini öne sürdü. Polis görevliyi döven iki kişiyi belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Darende’nin Hacılar Sıragöz Mahallesi’nde oturan F.K. adlı kadın, ailevi nedenlerle, eşi K.K.’nın kendisini demir çubukla dövdüğünü bildirdi. Polis 44 yaşındaki kadını döven 41 yaşındaki zanlıyı yakaladı ve şahıs ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

• Doğanşehir ilçesi Karşıyaka Mahallesinde 90 yaşındaki F.Ö.’ye ait ahırda bulunan 1 adet ineğin gece yarısından sonra çalındığı bildirildi.

• Zafer Mahallesi’nde oturan 33 yaşındaki H.D., polise başvurarak, kendisine ait Vzör marka beylik tabancasını sakladığı evinde tüm aramalarına rağmen bulamadığını, eve hırsız girip girmediğini de farketmediğini söyledi. Polis araştırmaya başladı.

• Polise başvuran M.E., A.B. adlı şahsın kendisine senetli 5 bin YTL borcu olduğunu ve ödemediği için icraya verdiğini, bundan dolayı şahsın telefonla kendisini arayıp, “Sen benim borcumu tahsil edemezsin” diyerek, küfrettiğini ve ölümle tehdit ettiğini öne sürdü. Polis A.B.’yi arıyor.

• Uçbağlar Mahallesi Lale Sokakta İ.Y. adlı şahsa ait kömürlüğün asma kilidini kıran hırsızlar 1 bakır kazan ile 1 termosifonu çaldılar.

• Kanalboyu’nda Zeynep Apartmanında oturan M.Ç.’ye ait daireye öğleden sonra giren hırsızlar 3 altın yüzük, 1 altın küpe, 2 altın kolye ile 100 YTL parayı çaldı.

• Mehmet Buyruk Caddesi 9. Sokakta B.A.’ya ait işyerine, darabasını kırarak giren hırsızlar çeşitli marka sigara ile 300 YTL parayı çalarak kaçtı.

• Belediye karşısı Halk Bankası önünde kaldırımdan aşağıya inmek isterken dengesini kaybederek düşen 69 yaşındaki M.Y.M. adlı kadın, Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Beydağı Mahallesi’nde oturan 20 yaşlarındaki N.D. adlı genç kadın, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi ve Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırıldı.

• Mücelli Caddesi’nde V.Ş.’ye ait işyerinin kapısını zorla açarak giren hırsızlar 15 adet play station oyun konsolu, 30 adet oyun kolunu çaldılar. İşyeri sahibi, polise plakasını verdiği bir otonun sürücüsünden şüphelendiğini söylerken, daha sonra tekrar gelerek, bu şahısla görüştüğünü ve hırsızlık olayına karışmadığına kanaat getirdiğini bildirdi. Polis, olayla ilgili araştırmayı sürdürüyor.

• Devlet Hastanesi arkasındaki otoparkta meydana gelen olayla ilgili olarak ifadesi alınan 27 yaşındaki S.K., kendisine ait araca binerken, C.P. adlı şahsın “Sen benim kız arkadaşıma laf atmışsın” diyerek kendisini dövdüğünü, M.Z. ve C.Ö. adlı şahısların da kendisinin araçtan inmesini engellediğini öne sürdü. Daha sonra ek ifade veren S.K., olayın yanlış bir anlaşılmadan kaynaklandığını belirtip, şikayetinden vazgeçtiğini bildirdi.

• Melekbaba Mahallesi’nde alacak verecek yüzünden kardeş oldukları öğrenilen O.Y. ve M.K.’nin birbirlerini dövdükleri öne sürüldü.

• Hava Lojmanlarında oturan 14 yaşındaki P.N.Ö.’nün, gece belirlenemeyen bir nedenle fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştığı, babası tarafından hastaneye kaldırıldığı polis raporunda yeraldı.

• Hasanbey Caddesi’ndeki işyerinde başka müşterilerle ilgilenen B.H.Ç.’nin bu durumundan faydalanan kimliği belirsiz hırsızın, vitrindeki cep telefonunu çaldığı bildirildi.

• Şifa Mahallesi’nde oturan 36 yaşındaki C.B.’nin fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştığı ve yakınları tarafından hastaneye kaldırıldığı belirtilirken, şahsın ifadesinde intihar etmek amacında olmadığını, rahatsızlığı nedeniyle ilaç içtiğini söylediği bildirildi.

• Koyunoğlu Mahallesi’nde oturan 57 yaşındaki A.A. ile 30 yaşındaki S.A. adlı kadınlar, 21.30 sıralarında şofbenden zehirlenerek hastaneye kaldırıldılar.

• Aşağıbağlar Mahallesi’nde C.G.’ye ait eve hırsızlık amacıyla girildiği ihbarı üzerine, ev sahibiyle polisin yaptığı kontrolde, eşyalara zarar verildiği ancak herhangi birşey çalınmadığı belirlendi.

• Hasanbey Caddesi’nde M.C.’ye ait işyerinin kapısını sert bir cisimle açarak giren hırsızlarca, 150 YTL tutarında sigara ile çok miktarda çikolata çalındı.

• Ankara Caddesi’ndeki olayla ilgili ifadesi alınan 43 yaşındaki G.A., 23.30 sıralarında kızının boşandığı 23 yaşındaki M.A.’nın geldiğini, oğlunu görmek istediğini söylediğini, alkollü olduğu için içeriye almak istemediğini, zorlayınca komşuların eski damadını aşağıya indirdiğini bildirdi. M.A. ise amacının oğlunu görmek olduğunu söyledi. Soruşturma sürüyor.

• Savcılığa başvuran M.K.İ. adlı şahıs, 1990 yılında eniştesi Y.Ö.’ye bankalardan kredi çekmesi için teminat olarak boş senet verdiğini, ticari ilişkisi bitmesine rağmen senedi geri alamadığını, daha sonra Y.Ö. ve oğlu M.Ö.’nün senedin üzerine 6 bin YTL yazarak icraya verdiklerini, kendisini de tehdit ettiklerini öne sürdü. Baba-oğul ifadeleri alındıktan sonra salıverildiler.

• Zaviye Mahallesinde oturan 33 yaşındaki P.M., savcılığa verdiği dilekçede, eşi E.M.’nin alkollü olarak eve geldiğini, kendisine ve kızına hakarette bulunduğunu, bıçakla tehdit ettiğini, olaydan sonra kızı ile birlikte Sinop’a gittiğini, orada bulunduğu sırada telefonla arayan eşinin kendisini ölümle tehdit ettiğini öne sürerken, E.M. suçlamaları kabul etmedi. Bu arada aynı gün savcılığa başvuran E.M., eşi P.M. ve 13 yaşındaki kızı Z.M.’nin evli olan diğer kızının yanına gidiyorum diye evden ayrılıp geri dönmediğini, araştırdığında eşinin M. Adlı şahsın yanında olduğunu, bu kişiden şikayetçi olduğunu söyledi. P.M. ise savcılığa verdiği ifadede, eşinin kendisini ve kızını tehdit edip evden kovduğunu söylerken, M.K. adlı şahıs, kız arkadaşı ile birlikte P.M. ve Z.M.’yi, otogara bıraktığını bildirdi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız