SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Mehmet Buyruk Caddesi’ndeki evinde ailevi sorunlar nedeniyle bunalıma giren 29 yaşındaki E.H. adlı kadının sol bileğini keserek intihara kalkıştığı ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

• Başharık Mahallesi İnönü İlköğretim Okulu civarında 23 yaşlarındaki A.A.A. adlı şahsın, fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştığı ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

• Şifa Mahallesi’nde oturan C. Ailesinin fertleri baba A.C., anne G.C. ile kızları 15 yaşındaki G.C. ve 11 yaşındaki M.C. ile oğulları 9 yaşındaki M.C., kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hastanede tedavi altına alındılar.

• Turgut Özal Mahallesi’ndeki evinden 23.30 sıralarında dövülerek yaralanmış halde hastaneye getirilen 26 yaşındaki Ü.K. adlı şahıs, polise verdiği ifadede ailevi nedenlerle tartıştığı babası A.K. tarafından dövüldüğünü, ancak şikayetçi olmadığını söyledi.

• Kale ilçesi sınırlarındaki Kömürhan Dinlenme Tesisleri’nde park halinde olan O.D.’ye ait otoya, sürücüsü bayan olan bir aracın çarparak hasar verdiği ve bu aracın daha sonra kaçtığı bildirildi. O.D. şikayetçi olurken, polis kadın sürücünün kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Polise başvuran V.A. adlı şahıs, Belediye arkasında seyyar satıcılık yapan 16 yaşındaki M.D. adlı şahıstan cep telefonu satın aldığını ve 9 gün sonra telefonuna çalıntı olduğuna dair ihbar mesajı geldiğini, bu nedenle şikayetçi olduğunu söylerken, adliyeye verilen zanlı serbest bırakıldı.

• Hasan Varol Mahallesi Arpacı Sitesi’nde oturan 52 yaşındaki İ.A. adlı şahıs, evinin önüne geldiğinde tanımadığı bir şahsın 100 YTL bozuğunun olup olmadığını sorduğunu, şahsa 2 adet 50 YTL verdiğini, şahsın biraz beklemesini parayı alıp geleceğini söyleyip yandaki bir inşaata girdiğini, ancak geri gelmediğini, daha sonra içeride çalışan işçilere şahsı sorduğunda böyle birini görmediklerini ve tanımadıklarını söylemeleri üzerine dolandırıldığını anladığını polise anlattı ve şikayetçi oldu.

• Sabaha karşı 03.00 sıralarında Tevfik Temelli Caddesi Kız Kuran Kursu civarında bazı kişilerin park halindeki araçlara zarar verdikleri yolunda ihbar üzerine giden polis ekipleri; 21 yaşındaki U.Y., 19 yaşlarındaki M.G., O.A. ve M.Ş. ile 18 yaşındaki M.A. adlı şahısları yakaladı. Bu kişilerin E.T., A.E., H.K., G.E. ve H.Ş.’ye ait araçlara zarar verdikleri belirlenirken, poliste ifadeleri alınan 5 zanlının savcının talimatıyla serbest bırakıldıkları bildirildi.

• Şıkşık Mahallesi İnönü Caddesi’nde oturan A.Ç. adlı kadın polise başvurarak, 22 yaşındaki kızı F.Ç.’nin 23.00 sıralarında ayrıldığı eve geri dönmediğini, kızının psikolojik rahatsızlığı bulunduğunu ve hayatından endişe ettiğini bildirdi. Polis F.Ç.’yi bulmaya çalışıyor.

• Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran 18 yaşındaki N.T. adlı şahıs, eşi S.T.’yi Beydağı Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisi’ne yatırdığını, ertesi gün ziyarete gittiğinde eşinin durumunun iyi olduğunu söylediğini, daha sonra taburcu edildiğini, ancak nerede olduğunu bilmediğini bildirdi ve eşinin bulunmasını istedi. Polis araştırmayı sürdürürken, bir süre sonra tekrar başvuran N.T., eşinin İstanbul’daki abisinin yanına gittiğini öğrendiğini bildirdi.

• Halep Caddesi’nde Y.K. ve M.K. adlı kardeşlere ait telefoncu dükkanından hırsızlık yaptığı gerekçesiyle 14 yaşındaki E.D. adlı şahsın, işyeri sahipleri tarafından yakalanarak polise teslim edildiği ve gönderildiği adliyece serbest bırakıldığı bildirildi.

• Battalgazi kavşağında 08.50 sıralarında yönetimindeki 44 AC 522 plakalı otoyla giderken kırmızı ışık ihlali yaptığı gerekçesiyle durdurulan Ş.C. adlı sürücünün, görevli polis memurları M.M.H. ve F.A.A.’ya hakarette bulunduğu öne sürüldü. Görevli memura hakaret suçlamasıyla hakkında işlem yapılan Ş.C. serbest bırakıldı.

• Taştepe Caddesi’nde R.A. adlı şahsın, ailevi nedenlerle ayrı yaşadığı eşinin kardeşleri olan A.K. ve M.K. tarafından dövüldüğü bildirildi. İki kardeş yakalandı.

• K.Mustafapaşa Mahallesi’nde oturan O.Ç. adlı şahsın, ailevi nedenle çıkan tartışma sonucu eşi A.Ç. ile 14 yaşındaki oğlu O.Ç.’yi dövdüğü gerekçesiyle polis tarafından yakalandı ve askeri şahıs olması nedeniyle Merkez Komutanlığı’na teslim edildi.

• Koyunoğlu Mahallesi’nde oturan 60 yaşındaki H.Ç. ve 36 yaşındaki N.Ç. adlı kadınlar, akrabaları olan İ.Ç., T.Ç. , B.,Ç. Ve A.Ç. tarafından ölümle tehdit edildikleri iddiasında bulunurken, 4 şahıs suçlamayı kabul etmedi.

• İlaç zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırılan 6 yaşındaki T.Y. adlı kız çocuğun tedavi edildiği belirtilirken, baba T.Y. ve anne D.Y., kendileri işyerlerinde iken oğulları 15 yaşındaki M.Y.’nin, kardeşinin diş ağrısını gidermek isterken yanlışlıkla tentürdiyot verdiğini, bu nedenle olayın meydana geldiğini söylediler.

• Polise başvuran 14 yaşındaki U.E., İndere Caddesi’nden evine giderken Şehit Metin Atabey Parkı içerisinde adını B. olarak bildiği şahıs ile yanında bulunanlarca dövüldüğünü bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Fırat Mahallesi İndere Caddesi’nde akşam meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 42 yaşındaki B.K. adlı şahıs, evine zorla girdiklerini öne sürdüğü kardeşleri A.K., S.K. ve H.K. tarafından dövüldüğünü, A.K.’nin mutfaktan aldığı tencere ile başına ve vücudunun değişik yerlerine vurduğunu öne sürdü. Polis olayda kullanılan 1 sopa ve 1 tencereye el koyarken, ifadelerini aldığı 3 kardeşi daha sonra salıverdi.

• Beydağı Polis Merkezi’ne başvuran 47 yaşındaki C.Ş. adlı şahıs, 22.00 sıralarında Halep Caddesi’ndeki bir kahvehanede otururken daha önceden tanıdığı 3 şahsın yanına geldiğini, bunlardan F.D.’nin “Senin bana borcun var, senet vereceksin” dediğini, “Verecek param yok” demesi üzerine şahıslardan M.T.’nin kendisini dövdüğünü ve tehdit ettiğini, 3 bin 500 YTL’lik senet imzalattıklarını öne sürdü. Polis bu şikayet üzerine N.M. ve M.T.’yi yakalarken, bu şahıslar suçlamayı reddettiler. F.D. ise aranıyor.

• Taştepe Kavşağı’nda saat 22.00 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadeleri alınan Trafik Polisleri İ.I. ve S.K.’nın, durumundan şüphelendikleri bir otoyu durdurup evraklarını incelerken, sürücü İ.Ç.’den sürücü belgesini istediklerini, bu şahsın yanındaki şahıslarla birlikte araçtan inip üzerlerine yürüdüğünü, rüşvet almakla suçladıklarını, bunun üzerine takviye ekip istediklerini anlattılar. Trafik ekibine destek için olay yerine giden polis ekiplerinde görevli F.A., H.M.K, N.C., A.P., R.K. ve T.G. ise, İ.Ç. adlı şahıs ile yanında bulunan Y.İ. ve T.Ç. adlı şahısların kendilerine zorluk çıkardıklarını, İ.Ç.’nin bıçak çekip hakarette bulunduklarını söylediler. “Görevli Memura Mukavemet, Görevini Engelleme, Hakaret, Tehdit ve Bıçak Çekme İddiası”yla adliyeye verilen ve 8 polisin şikayetçi olduğu 3 kişiden 21 yaşındaki İ.Ç.’nin tutuklandığı, diğerlerinin serbest bırakıldığı bildirildi.

• Başharık Mahallesi Cengiz Topel Caddesi 4. Sokak’ta park halinde olan H.S. adlı şahsa ait otonun, çalındığı ve bulunmasına çalışıldığı bildirildi.

• Hasan Varol Mahallesi’nde oturan 30 yaşındaki H.O. adlı bayan, Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, aracını kullanan C.A.’nın 5 Ekim’de kaza yaptığını, kaza yerine gelen trafik görevlilerinin düzenlediği krokinin hatalı olduğunu, olaya uymadığını, ceza tutanağı ile de çeliştiğini öne sürerek, görevli polis memurları A.F. ve M.Ö.’yü suçladı. İki polis memuru ise, kendilerine haksız suçlamada bulunan H.O.’dan şikayetçi olduklarını söylerken, araştırmanın sürdüğü bildirildi.

• Devlet Hastanesi’nde görevli 32 yaşındaki N.D. ve 44 yaşındaki S.E. adlı bayan personel, hastanenin kalabalık koridorundan geçerken, burada bekleyen E.İ. adlı şahısla aralarında tartışma çıktığını, bu şahsın kendilerine hakaret ettiğini öne sürerken, E.İ. de iki görevliden davacı olduğunu söyledi. Soruşturma sürüyor.

• Polise başvuran 23 yaşındaki H.Ö. adlı bayan, daha önceden tanıdığı R.T. adlı şahsın kendisini telefonla çağırması üzerine Başharık Mahallesi’nde buluştuklarını, bu kişiyle konuşurken, daha önceden aralarında arkadaşlık ilişkisi olan 20 yaşındaki N.D. adlı şahsın da geldiğini, R.T.’nin ayrıldığını, N.D. ile aralarında çıkan tartışma sonucu, eski arkadaşının kendisini dövdüğünü bildirdi ve her iki şahıstan şikayetçi oldu. Asker olduğu belirlenen N.D. Askeri İnzibat görevlilerine teslim edilirken, diğer şahıs ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

• 27 yaşındaki F.Ş. adlı bayan, polise başvurarak Turgut Temelli Caddesi’nde işine giderken, 5-6 kez kendisine laf atan bir kamyonetin sürücüsünden şikayetçi olduğunu bildirdi. Bir süre sonra kendiliğinden polise gelen 34 yaşındaki H.Ç.’nin suçlamaları kabul etmediği ve “Sarkıntılık” suçlamasıyla gönderildiği adliyece serbest bırakıldığı bildirildi.

• Sarıcıoğlu Mahallesinde oturan C.M. adlı şahıs, 17 yaşındaki kızı Ç.M.’nin kuaföre gideceğini söyleyerek evden ayrıldığını ve geri dönmediğini, bu arada kızının erkek arkadaşı olan 16 yaşındaki E.M. tarafından kaçırılacağının daha önce bir bayan tarafından kendisine bildirilmiş olduğunu polise bildirdi ve kızının bulunmasını istedi. Polis kızı ve şüpheli şahsı arıyor.

• Çocukları olmadığı için anlaşmış oldukları akrabalarının yeni doğan bebeğini kendi adlarına kaydettirip nüfus cüzdanı çıkartan 43 yaşındaki C.Ç. adlı kadın ile 51 yaşındaki eşi V.Ç. hakkında “Yalan Beyanda Bulunmak” suçlamasıyla işlem yapıldığı bildirildi. Karı kocanın, Nüfus Müdürlüğü’nün ihbarı üzerine ortaya çıkan olayın suç olduğunu bilmediklerini söyledikleri, ifadeleri alındıktan sonra savcının talimatıyla serbest bırakıldıkları öğrenildi.

• Melekbaba Mahallesi’nde oturan 36 yaşındaki H.Y. adlı kadın, 18.30 sıralarında evinde otururken, çatıda ses duyduğunu, kontrol için çıktığında çatıya açılan kapının açık olduğunu fark ettiğini, bu sırada bir şahsın da çatının diğer tarafındaki tahtayı kırarak kaçtığını, çalınan bir şey olmadığını polise bildirdi. Polis eve giren şahsı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Tahtalıminare Camii civarında R.Ö. yönetimindeki Belediye Otobüsünün camını kıran 15 yaşındaki S.Ö., kardeşi 11 yaşındaki M.H. Ö. ile 9 yaşındaki Y.Y.B. yakalandı. Yaşları 12’den küçük olan Y.Y.B. ve M.H.Ö., kimlik tesbitinin ardından ailelerine teslim edilirken, adliyeye verilen S.Ö. serbest bırakıldı.

• İnönü Caddesi Tekel civarındaki bir özel hastanenin önündeki “Acil” levhasının direğine kilitli olan B.H.’ye ait bisikletin akşam saatlerinde çalındığı bildirildi.

• Savcılığa başvuran S.R.G. adlı şahıs, daha önceden kiracı olarak oturduğu Zaviye Mahallesindeki evde yakıt parası istendiğini, vermediği için icra yoluyla alındığını, daire sahibinin de evin vergisini vermediğini öne sürerek ihbarda bulundu. Bunun üzerine ifadeleri alınan bina yöneticisi M.A. ve H.A., şahsın 5 aylık yakıt parasını ödemediği için icra yoluyla tahsilat yaptıklarını söylerken, evin sahibinin ağabeyi olan S.D. de, kardeşine ait daireyi kendisinin kiraya verdiğini, kira bedelinin yıllık vergi matrahını geçmediği için vergisini yatırmadığını, suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

• Çukurdere Mahallesi Koyunoğlu Caddesi’nde T.E.’ye ait işyerinin kilitlerini kırarak giren hırsızlar 750 YTL para çaldılar.

• Polise başvuran S.T. adlı şahıs, kızı 16 yaşındaki Ö.T.’nin, telefon açarak kaçtığını söylediğini, kızını daha önce istemeye gelen 19 yaşındaki M.T.’nin kaçırmış olduğunu öne sürerek şikayetçi oldular. Sümer Lisesi önünden kaçırıldığı öne sürülen Ö.T. ise bulunduktan sonra polise verdiği ifadede, kimsenin zorlaması olmadan M.T. ile kaçtığını, daha sonra yerlerini polise bildirdiklerini, ilişkiye girmediklerini söyledi ve ailesine teslim edildi.

• Yeşilyurt Cumhuriyet Örnek Köyde, 68 yaşındaki K.G. ile 37 yaşındaki M.A.Ç. arasında kavga çıktığı, M.A.Ç.’nin yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

• Yazıhan ilçe merkezindeki bir kahvehanede husumet yüzünden; B.Ü. ve M.Ü.’ye daha sonra kahvehaneye gelen S.K.,, S.K., Ö.K., E.K. ve E.K.’nin sopalarla saldırıp dövdükleri, S.K. adlı şahsın B.Ü.’yü bıçakla bacağından yaraladığı olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

• Sürgü- Kurucaova Kalecik mezrası civarında 03.00 sıralarında hasarlı trafik kazası olduğunun jandarmaya bildirildiği, jandarmanın olay yerinde yaptığı incelemede kazanın bu bölgede olmadığı, aracın bölgeye getirilerek kaza görünümü verilmek sureti ile kaskodan yararlanılmaya çalışıldığının saptandığı belirtilirken, jandarma açıklamasında bu olayın taraflarının kimliği konusunda herhangi bir bilgi verilmedi.

• Turgut Özal Tıp Merkezi kafeteryasında 07.00 sıralarında M.G. adlı görevlinin, 44 yaşındaki H.Ç.’yi içki içmemesi konusunda uyarması üzerine tartışma çıktığı, H.Ç.’nin işçisi olduğu belirtilen İ.B.’nin M.G.’nin üzerine yürüdüğü, H.Ç. adlı şahsın M.G.’yi döner bıçağı ile sağ elinden yaralandığı, İ.Ç. adlı şahsın da H.Ç.’nin rasgele savurduğu bıçakla elinden yaralandığı, iki yaralının Acil Servis’te tedavi edildikleri, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

• İnönü Üniversitesi kampusü içerisindeki bir kafeteryada alacak verecek yüzünden çıkan kavgada 31 yaşındaki Z.S.’nin, 25 yaşındaki A.Ö.’yü yumruklayarak dövdüğü öne sürüldü.

• Malatya’dan Adıyaman yönüne gitmekte olan Ö.S. yönetimindeki 63 T 0055 plakalı taksi, Sürgü Jandarması önünde 02.00 sıralarında durdurularak arandı. Araçta 1 adet namlusu kesilmiş ruhsatsız av tüfeği bulundu.

• Malatya- Elazığ yolunun 3. kilometresindeki bir
petrol istasyonu önündeki jandarma operasyonunda, alıcı hüviyetindeki jandarma görevlilerine elindeki spor çanta içerisinde bulunan 6 kilo 308 gram esrarı satmak isteyen 18 yaşındaki M.T., suçüstü yakalandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız