SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Çevreyolu üzerindeki bir otelde meydana gelen tartışma ile ilgili ifade veren otel görevlisi M.T. , otelde kalmak isteyen 32 yaşındaki S.G. adlı kadın ile 27 yaşındaki M.G.’ye yer olmadığını söylemesi üzerine, bu kişilerin tehdit ve hakaretiyle karşı karşıya kaldığı öne sürülürken, suçlananlar bunu reddetti.

• Aslantepe Caddesi’ndeki kavgayla ilgili ifadesi alınan 45 yaşındaki N.A. adlı kadın, öz abisi S.A. ile tartıştığını, bu nedenle savcılığa şikayet ettiğini, bu nedenle babası ile birlikte işyerine giderken, abisinin babasının yakasına sarılarak tehditte bulunduğunu söylerken, 77 yaşındaki baba M.A. şikayetçi olmadı. S.A. adlı şahıs ise, tehdit etmediğini öne sürdü.

• Halep Caddesi PTT Sokakta F.K. adlı şahsın işyerinde silah sattığı iddiası üzerine polis tarafından arama yapıldığı 1 adet Glock marka tabanca ile 7 mermi, ayrıca 32 adet bilye takılı fişek çıktığı bildirildi. F.K.’nın polisteki ifadesinde, suçlamaları reddettiği, 10-15 gün önce işyerini açarken kapı önünde bulduğu poşette bu silahların olduğunu öne sürdüğü bildirildi.

• Salköprü Mahallesinde oturan M.G. adlı şahıs, polise başvurarak 17 yaşındaki kızı Ö.G.’nin akşam saatlerinde ayrıldığı eve dönmediğini belirterek bulunmasını istedi.

• Hidayet Mahallesi’nde oturan 13 yaşındaki S.D. adlı kız, intihara teşebbüs ettiği gerekçesiyle tedavi altına alınırken, ifadesinde başı ağrıdığı için 7-8 hap yuttuğunu, intihara teşebbüs etmediğini öne sürdü.

• Sarıcıoğlu Mahallesinde çay ocağı işleten Z.A. adlı şahıs, daha önce işyerinde çalışan ve 100 YTL isteyen C.K. adlı şahsın, parayı vermediği için kendisini tehdit edip, cam ve kürsüleri kırdığını polise bildirdi. Polis C.A.’yı arıyor.

• Saray Mahallesi’nde oturan 38 yaşındaki Y.G. adlı kadın, 44 yaşındaki eşi H.G.’nin kendisine saldırıp dövdüğünü, daha önce de benzer eylemlerde bulunduğunu, düzeleceğini düşünerek şikayetçi olmadığını, ancak bu kez şikayetçi olduğunu polise iletirken, H.G. suçlamayı kabul etmedi.

• Boztepe Caddesi’nde 00.10 sıralarında dövülen S.U. ve O.Y. adlı gençler, bir birahanede alkol aldıktan sonra evlerine giderken tanımadıkları kişiler tarafından dövüldüklerini bildirdiler.

• Melekbaba Mahallesi’nde oturan İ.T., polise başvurarak 15 yaşındaki oğlu M.Y.T.’nin sabah sebze haline gideceğini söyleyip ayrıldığı eve dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Zaviye Mahallesi’nde oturan 48 yaşındaki İ.Ş. adlı kadın, 20.00 sıralarında evinin mutfağında otururken oturma odasında cam kırılma sesi duyduğunu, odaya baktığında halı üzerinde taşı ve kırık camı fark ettiğini, kendisini telefonla arayarak uygunsuz teklifte bulunan, ancak adını bilmediği bir erkekten şüphelendiğini söylerken, polis bu şahsın kimliğini belirleyip yakalamaya çalışıyor.

• Zaviye Mahallesinde oturan Ö.İ. adlı kadın, polise başvurarak 17 yaşındaki oğlu T.İ.’nin ayrıldığı evlerine geri dönmediğini, hayatından endişe ettiğini bildirdi.

• Ferhadiye Mahallesinde oturan 24 yaşındaki B.Y. adlı kadın, 01.30’da polise başvurarak, alkollü olarak evine gelen 29 yaşındaki eşi B.Y.’nin kendisini dövdüğünü öne sürdü. İfadesi alınan koca daha sonra serbest bırakıldı.

• 20 Mayıs Vakfı Özal Lisesi önünde 19 yaşındaki S.Y. ve 17 yaşındaki A.D. bacaklarından bıçakla yaralanırken, polis olayla ilgili 17 yaşlarındaki E.N. ve H.C.’yi yakaladı.

• Tek yönlü trafiğe açık olan Hastane Caddesi’nde ters yönde giden A.A. adlı şahsın, kendisini durduran trafik ekibinde görevli M.M.H. ile F.A.A.’ya hakarette bulunduğu gerekçesiyle hakkında işlem yapıldığı ve adliyece serbest bırakıldığı bildirildi.

• Kiltepe’de oturan 26 yaşındaki K.Ö. adlı şahsın her iki kolunu da keserek intihara kalkıştığı ve Beydağı Devlet Hastanesi&ne kaldırıldığı bildirildi.

• Kiltepe Mahallesinde oturan Ç.D. polise başvurarak, 17 yaşındaki oğlu U.D.’nin evden ayrılıp, geri dönmediğini, hayatından endişe ettiğini bildirdi.

• Zaviye Mahallesinde 38 yaşındaki K.B. adlı şahsın, 23.30 sıralarında belirlenemeyen bir nedenle dövülerek yaralandığı, polisin olayla ilgili Ş.S.D. adlı şahsı aradığı öğrenildi.

• Yeşilyurt ilçesindeki Hanifi Bağdatlı Sağlık Ocağı’nın laboratuar bölümüne ait camın kırıldığı, polisin olayla ilgili araştırmayı sürdürdüğü öğrenildi.

• Türkiyem İlköğretim Okulu önünde 13 yaşındaki M.S.’nin tanımadığı çocuklar tarafından dövüldüğü belirtilirken, polis olayla ilgili aynı yaşlardaki U.E., E.Ö. ve Ö.K.’yi yakaladı ve bu kişiler adliyece serbest bırakıldı.

• Adliye Sarayı civarında A.M. adlı şahıs ile K.Ş. ve A.Ö. arasında çıkan tartışmada şahısların birbirlerini dövdükleri, bu arada A.M.’ye ait aracın zarar gördüğü bildirildi.

• Maliye binası civarındaki kavgayla ilgili ifadesi alınan 37 yaşındaki A.T. adlı kadın, eşi olan B.T.’den boşanmak için dava açtığını duruşmadan sonra babası olan O.E. ile giderken, yanlarına gelen B.T.’nin tehdit ve küfrettiğini öne sürdü. Polis B.T.’yi arıyor.

• Milli Egemenlik Caddesinde oturan 24 yaşındaki G.T. adlı bayan 23.30 sıralarında intihara teşebbüs ettiği gerekçesiyle hastaneye kaldırıldı.

• Halep Caddesi’nde oturan 56 yaşındaki M.Ç., eşi 52 yaşındaki F.Ç. ile 18 yaşındaki kızı S.Ç., sabah erken saatlerinde, sobadan sızan gazdan zehirlenince hastaneye kaldırıldılar.

• Ataköy Mahallesinde oturan 43 yaşındaki Z.A. adlı kadın, savcılığa başvurarak eşi M.A.’nın kendisini dövdüğünü, şikayetçi olması halinde ailesini ve kendisini öldüreceğini söylediğini öne sürerken, 40 yaşındaki koca suçlamayı kabul etmedi.

• Yeşilyurt’un Hamidiye Mahallesi’nde S.D.’ye ait iki katlı evde başlayan yangın, M.B. ve N.G.’ye ait evlerin de çatısında hasara yol açtı. Yangının çıktığı evin hanımı G.D., piknik tüpünün başlığını değiştirirken oğlu E.K.’nin elinden düşürdüğünü ve sızan gazın yanmakta olan sobanın ateşiyle tutuştuğunu söyledi. Yangın söndürülürken, olayla ilgili araştırma sürüyor.

• Polise başvuran 29 yaşındaki F.F. adlı kadın, kendisine 700 YTL borcu olan 28 yaşındaki F.Ö. adlı kadından parasını istediğini, ancak parasını alamadığı gibi, kendisini mesajlarla tehdit ettiğini öne sürerken, F.Ö. suçlamayı kabul etmedi.

• Cezmi Kartay’daki bir birahanede meydana gelen kavgayla ilgili ifadesi alınan 44 yaşındaki F.B., hesap nedeniyle çıkan tartışma sonucu M.T. tarafından dövüldüğünü öne sürerken, birahane görevlisi suçlamaları kabul etmedi ve şahsın hesabını kredi kartı ile ödeyip ayrıldığını iddia etti.

• Savcılığa başvuran M.E.K. adlı şahıs, Sarıcıoğlu’nda fırın işlettiğini, işyerinin yakınında işyeri olan G.E. ve çalışanlarının, kendi fırınında simit ve poğaça sattığı için kendisini tehdit ettiklerini öne sürerken, G.E. suçlamayı kabul etmedi.

• İnönü Mahallesinde N.M.H.’ye ait evin kapı önündeki 1 çift ayakkabıyı çalarak kaçmaya başlayan şahsın, ev sahibi tarafından kovalanarak yakalandığı bildirildi. 18.00 sıralarındaki olayla ilgili adliyeye verilen 42 yaşındaki Y.D. adlı zanlı tutuklandı.

• Ferhadiye Mahallesi’nde 17 yaşındaki M.Ş., bıçakla sağ bacağından yaralandı. Yaralı ifadesinde, arkadaşı 15 yaşındaki T.A.B.’ye şaka yapmak istediği sırada, arkadaşının aniden kolunu kaldırmasıyla yaralandığını söyledi. Durumu ciddi olan yaralı TÖTM’ye kaldırılırken, adliyeye verilen zanlı serbest bırakıldı.

• Fuzuli Caddesi’nde M.G.Ö.’ye ait ayakkabıcı dükkanının camı 00.30 sıralarında alkollü olduğu belirlenen 34 yaşındaki F.Ö. adlı kadın tarafından kırıldı. F.Ö.’nün ayrıca annesi ile görüşmesini engellediği için 19 yaşındaki F.Ç. adlı kadına da telefon açarak küfür ve tehditte bulunduğu, daha sonra polis tarafından gözaltına alınıp, Kabahatler Kanunu’na göre hakkında işlem yapıldığı bildirildi.

• Atatürk Caddesi üzerinde 20.30 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 16 yaşındaki M.K. adlı genç, 37 yaşındaki annesi S.Ş. ile konuşmak istediği sırada, annesinin yanında bulunan ve daha önce de bir süre annesiyle nikahsız yaşayan 39 yaşındaki A.K. adlı şahsın kendisini dövdüğünü öne sürerken, A.K. suçlamayı kabul etmedi.

• Kiltepe Mahallesinde C.K.’ adlı şahsın kızına ait inşaattan 250 kilo etre denilen demirin çalındığı, olayla ilgili araştırmaya başlandığı bildirildi.

• Abdulkadir Eriş İlkokulu’nda dayak yüzünden hastaneye kaldırılan 12 yaşındaki A.C.H. adlı öğrenci, kendisini öğretmeni R.G.’nin dövdüğünü öne sürerken, öğretmen suçlamaları kabul etmedi.

• Paşaköşkü’nde oturan 43 yaşındaki H.B., aralarında çıkan tartışma sonucu 52 yaşındaki eşi E.B.’nin kendisine küfredip bıçak çektiğini polise ihbar ederken, yakalanan koca suçlamayı kabul etmedi.

• Aslanbey Mahallesi’nde oturan M.T., 00.15 sıralarında evin çatısından gelen sesleri kontrol etmek istediğinde, çatıda 3 şahıs gördüğünü, ikisinin kaçtığını, birini ise komşularının yardımıyla yakaladıklarını polise bildirdi. Polis 15 yaşındaki hırsız zanlısı M.B.’yi apartman sakinlerinden teslim alırken, kaçanlardan birinin adının da K.S. olduğu, diğerinin kimliğinin belirlenemediği bildirildi.

• Atatürk Caddesi üzerinde 21.30 sıralarında kendisini yaralayan 25 yaşındaki B.Ö., polise verdiği ifadede, kız arkadaşından ayrıldığı için moralinin bozulduğunu, daha sonra alkol aldığını, bu yüzden tırnak çakısı ile kolunu kestiğini, daha sonra hastaneye geldiğini anlattı.

• B.Mustafapaşa Mahallesi’nde 26 yaşındaki S.S.K. adlı şahıs, bir aracın çarpması sonucu yaralandı. S.S.K., ifadesinde 17.00 sıralarında yürürken, plakasını alamadığı bir otonun kendisine arkadan çarpıp kaçtığını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Çevreyolu Dilek Otobüs durağında 24 yaşlarındaki A.S. adlı şahıs, jilet ile sol bileğini kesti ve hastaneye kaldırıldı. A.S., parasızlık ve işsizlik nedeniyle bunalıma girdiğini söyledi.

• Saray Mahallesi Ömer Efendi Sokakta 01.30 sıralarında şüpheli üç kişiyi gören polisler, şahısların kaçmaya başlaması sonucu, kovalamaca sonucu yakaladılar. Şahıslardan 18 yaşındaki F.T.’nin üzerinde 1 adet 9 mm çaplı tabanca ve 4 mermi, 20 yaşındaki A.A.’nın üzerinde 1 adet 7.65 çaplı tabanca ile 2 mermi bulundu. Bu şahısların yanında bulunan 17 yaşındaki M.Y.’de ise herhangi bir şey çıkmadı. Adliyeye verilen şahıslar, serbest bırakıldılar.

• Fırat Mahallesi İpek Caddesi’nde Y.P.’nin işyerinin arkasında temizlik yaptığı sırada giren hırsızlar, 4 adet yatak örtüsü çaldılar.

• Mehmet Buyruk Caddesinde Ş.E.’ye ait evin kapı kilidini söken hırsızlar 150 YTL para ile taşıma ruhsatlı Sarsılmaz marka tabancayı çaldılar.

• Cengiz Topel Caddesi’nde Y.M. adlı bayan yönetimindeki 44 FL 627 plakalı otoyla giderken, yolun buzlu olması nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybetti ve araç kaldırıma çarptı. Yaralanan 31 yaşındaki sürücü hastaneye kaldırıldı.

• Şeyhbayram Mahallesinde 24 yaşındaki H.B. adlı kadın, alkollü olarak eve gelen 38 yaşındaki K.B. adlı eşi tarafından dövüldüğü gerekçesiyle polise başvurdu. 23.00 sıralarındaki olaydan sonra polis K.B.’yi bulmaya çalışıyor.

• Hacıabdi Mahallesinde oturan 19 yaşındaki M.T. adlı şahıs, bunalım sonucu 00.30 sıralarında 45 adet hap yutarak intihara kalkıştı ve annesi tarafından hastaneye kaldırıldı.

• Koyunoğlu Mahallesinde park halinde olan A.P. adlı şahsa ait 44 EC 753 plakalı motosiklet gece çalındı.

• Cemal Gürsel Mahallesi’nde park halinde olan 37 yaşındaki M.A. adlı şahsa ait 44 EU 507 plakalı oto, 00.50 sıralarında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce benzin dökülerek yakılmaya çalışıldı. Otodaki yangın itfaiye tarafından söndürülürken, polis araştırmayı sürdürüyor.

• Karakavak’taki bir lojmanda kalan 22 yaşındaki İ.A. adlı kadının bunalım sonucu fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştığı, olayı fark eden komşusu tarafından hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Genç kadının eski eşi M.A.’ya kızdığı için intihara kalkıştığı belirlendi.

• Çukurdere Mahallesinde oturan 20 yaşındaki D.Ö., 01.00 sıralarında intihara teşebbüs gerekçesiyle hastanede tedavi altına alınırken, D.Ö. ifadesinde intihar etmek istemediğini, rahatsızlığından dolayı fazla ilaç aldığını söyledi.

• Tevfik Temelli Caddesi’nde Ö.K.’ya ait eve girildiği belirtilirken, yapılan kontrolde evden herhangi bir şey çalınmadığının belirlendiği bildirildi.

• Yeşiltepe’de ifadelerine başvurulmak üzere savcılığa çağrılan Y.Ç. adlı şahsın evine giden polis ekibine 20 yaşındaki Y.Ç.’nin kapıyı açtığı, şüpheli hareketlerde bulunması ve bu arada esrar kokusunu fark eden polislerin, şahsı yakaladıkları, evde yapılan aramada salon kısmında 695 gram esrar bulunduğu bildirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan Y.Ç. ile 21 yaşlarındaki M.C. ve İ.M. adlı şahıslar, “Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti Yapmak” suçlamasıyla tutuklandılar.

• Darende Ayvalı Kasabası’nda 16 yaşındaki R.K. ile 36 yaşındaki H.B. arasında alacak verecek yüzünden tartışma çıktığı, R.K.’nın kuru sıkı silahla diğer şahsı tehdit ettiği, evinde yapılan aramada bulunan silahla birlikte yakalandığı bildirildi.

• Arapgir ilçesi Konducak Köyünde 44 yaşındaki Ş.A. adlı şahıs, evinin yatak odasında ölü bulundu. Ceset, ölüm nedeninin belirlenebilmesi için Malatya Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

• Akçadağ Dedeköy’de oturan 18 yaşındaki F.Ç. adlı kızın, aynı köyden 28 yaşındaki E.Ç. tarafından kaçırıldığı, kızın ailesinin şikayeti sonucu anlaşıldı. Jandarma araştırmaya başladı.

• Merkez Kamıştaş köy yolu üzerindeki 31 direk arasında gerili çoklu fiber telefon kablosu sabaha karşı kimliği belirsiz hırsızlarca çalındı.

• Kale Bent Köyünde oturan N.A.’ya ait Kırıkkale marka tabancanın, kerpiç evi yıktırıp yerine ev yaptırmak için eşya taşıdığı Mayıs ayından beri kayıp olduğu jandarmaya bildirildi.

• Yazıhan Sürür Köyü yolunda durdurulan aracın sürücüsü A.A.’nın kimlik yerine silah taşıma ruhsatını gösterdiği, yapılan araştırmada ruhsat süresinin 27 Şubat 2002’de bitmiş olduğu belirlenirken, sürücünün araçta olduğunu söylediği silaha da el konuldu.

• Hekimhan ilçesi Kocaözü Beldesi Taşucu Mezrası Kilise Mevkii’nde kaçak kazı yapılacağını haber alan jandarmanın, eski kilisenin bulunduğu bölge civarında C.D., C.I., M.D., S.D. ve I.S. adlı şahısları, metal dedektörü ile yakaladığı, ifadeleri alınan şahısların serbest bırakıldıkları, dedektöre ise el konulduğu bildirildi.

• Doğanşehir Sürgü’de arkadaşlarıyla tartıştığı için şikayet için Sürgü Jandarma Karakolu’na gelen ve alkollü olduğu belirlenen A.A. adlı şahsın, karakolda görevli uzman çavuş S.A.’ya hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında yasal işlem yapıldığı bildirildi.

• Malatya- Arapgir yolu Kılıçlı köyü yakınlarında telefon direkleri arasında gerili 1.5 kilometre uzunluğundaki bakır telefon telleri kimliği belirsiz hırsızlarca çalındı.

• Akçadağ ilçesi Bağköy yakınlarında, K.Maraş plakalı bir aracın muhtemelen kazı yapmak amacıyla gelip beklediği ihbarı üzerine giden jandarma, Çerkeztepe Tümülüsünün içinde bulunan Roma dönemi 1. yüzyıla ait olduğu değerlendirilen, iki odadan oluşan mezarın kuzey batı yönünden açıldığını saptadı. Olay yerinde yapılan incelemede, 23 yaşındaki M.R. adlı şahsa ait bir nüfus cüzdanı ile kazı yapıldığında kullanıldığı değerlendirilen bir iş tulumu, bir panço ile bazı giysiler ile inşaat eldiveni bulundu. Jandarma araştırmayı sürdürüyor.

• Yazıhan Boyaca Köyünde 27 yaşındaki H.D. adlı kadın, 7 adet hap içerek intihara kalkıştı ve Malatya Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Yeşilyurt ilçesi Gözene Köyü Ziyarettepe mevkiinde faaliyet gösteren ve ruhsatsız olduğu için Yeşilyurt Kaymakamlığı tarafından 1 Aralık’ta kapatılan İ.G.’ye ait mozaik taş ocağının mührünün sökülüp faaliyetini sürdürdüğü saptanınca, İ.G. hakkında yasal işleme başlandı.

• Doğanşehir Kurucaova Kasabasında tartıştığı İ.B. adlı şahsı korkutmak amacıyla gece evinin camından havaya doğru ateş ettiği öne sürülen M.B. adlı şahıs gözaltına alındı.

• Hekimhan Hasançelebi Kasabası Ilıca mevkiinde M.E. adlı şahsın, tarla açmak için 5 dönüm meşelik alanı yaktığı gerekçesiyle hakkında yasal işleme başlandı.

• Pütürge ilçesi Uzunkoru Köyünde 31 yaşındaki K.K. adlı kadının oturduğu evde yangın çıktığı ihbarı üzerine giden jandarma, evin K.K.’nın kayınpederine ait olduğunu, kayınbiraderi C.K. ve karısı S.K.’nın, evin kullanılmasını istememeleri nedeniyle, K.K.’nın olmadığı bir sırada evi yaktıklarını, yangında 10 kümes hayvanı ile 1 küçükbaş hayvanın da dumandan boğularak öldüklerini belirledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız