SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

 MAŞTİ Şehirlerarası Otobüs terminali önünde 28 yaşındaki S.D. yönetimindeki oto ile 75 yaşındaki İ.Y. adlı şahsa çarparak ağır yaralanmasına yol açtı. 09.00 sıralarındaki kazanın ardından TÖTM’ye kaldırılan yaralı 18.00 sıralarında yaşamını yitirdi. Ölen şahsın aynı yaştaki eşi E.Y., kaza nedeniyle araç sürücüsünden şikâyetçi olmadığını söylerken, araç sürücüsü de kazada kusurunun olmadığını öne sürdü. Soruşturma sürüyor.

• Sivas Caddesi’nde oturan 24 yaşındaki A.S. adlı bayanın, jiletle sol bileğini keserek intihara kalkıştığı, polise verdiği ifadede sorunlarından dolayı bunalıma girdiği için intihar etmek istediğini söylediği bildirildi.

• Polise başvuran 28 yaşındaki O.Y., Kızılay Kan Merkezi giriş kısmında masa üzerine bıraktığı, içerisinde kimlikler, banka kartları, 10 YTL ve 2 cep telefonu bulunan el çantasının çalındığını bildirdi.

• Kiltepe Mahallesi Babuktu mevkiinde oturan 34 yaşındaki A.P. adlı şahıs, 2 gece önce evinden çıkarken iki şahsın kendisine ateş ettiğini, ancak polise başvurmadığını, bu olaydan sonra 21.00 sıralarında aynı şahısları evinin önünde gördüğünü ve kim olduklarını sorduğunda şahısların kaçtığını polise iletti. Polis olayla ilgili araştırmaya başladı.

• Sarıcıoğlu Mahallesi’ndeki Yeni Şire Pazarı’nda park halinde olan 23 yaşındaki E.S. adlı şahsa ait çapa motoru olarak da isimlendirilen römorklu plakasız aracın çalındığı bildirildi.

• Melekbaba Mahallesi 4. Cadde’de A.B. adlı kadına ait işyerine, vitrin camını kırarak giren hırsızlar 1 adet TV, 1 adet VCD, 3 hesap makinesi, kırtasiye malzemeleri, 250 YTL para ile 10’ar kilo mercimek ve pirinç, 5 koli yumurta, 10 kilo çay, 24 paket 1 kiloluk ayçiçeği yağı, 8 paket yarım kiloluk helva ile 10 paket küp şeker çaldı.

• Turgut Temelli Caddesi Yunus Emre Endüstri Meslek Lisesi önünde 19 yaşındaki M.Y. yönetimindeki 44 KU 645 plakalı otoyla giderken, yoldaki çukura girince direksiyon hâkimiyetini kaybetti ve araçla yandaki duvara çarparak ağır yaralandı.

• Alkollü araç kullandığı için trafik ekiplerince aracı İlyas Mahallesindeki Belediye Otoparkı’na çekilen 37 yaşındaki M.Y. adlı şahsın, parkta işlemler sürerken, alkolün etkisiyle dengesini kaybederek yere düşüp yaralandığı ve işlem yapan trafik ekibi tarafından Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı bildirildi.

• Hidayet Mahallesi’nde park halinde olan 38 yaşındaki N.K. adlı şahsa ait park halindeki 44 T 0790 plakalı otodan 1 adet teybin çalındığı bildirildi.

• Selçuklu Mahallesi’nde oturan 20 yaşlarındaki Y.Y. adlı bayan, 23.00 sıralarında karbon monoksit zehirlenmesi sonucu hastaneye kaldırıldı. Y.Y. ifadesinde, sobanın üzerinde kavurduğu nohutları yerken zehirlendiğini söyledi.

• Karakavak İlköğretim Okulu bahçesinde tartışma sonucu 9 yaşındaki M.K. adlı öğrenciyi döven 13 yaşındaki F.M., olaydan sonra Çocuk Polisi’ne giderek teslim oldu ve adliyece serbest bırakıldı.

• Nuriye Mahallesi’ndeki Abbasefendi Camii yanında park halinde olan M.K. adlı şahsa ait 34 VER 02 plakalı Tempra marka otomobil çalındı.

• Yeşilyurt Caddesi üzerinde M.Ö. yönetimindeki 44 KD 860 plakalı araca binmek isteyen 18 yaşındaki G.Y., ayağının takılması sonucu düşerek yaralandı.

• Şifa Mahallesi’ndeki bir apartmanın 6. katında oturan 23 yaşındaki R.B. adlı şahıs, polise başvurarak, dairede 5 arkadaşı ile birlikte kaldığını, apartman sakinlerinden İ.Y. ve Ö.K.’nin gelerek, apartmanda bekar istemediklerini söyleyip, kendisini tehdit ettiklerini ve hakarette bulunduklarını öne sürdü. Polis İ.Y. ve Ö.K.’yi arıyor.

• Karakavak Mahallesi 1. Varol Sokakta 19 yaşındaki G.D.’ye ait bisikletin gündüz saatlerinde çalındığı bildirildi.

• Şifa Mahallesi’nde oturan H.Ö. adlı kadının, ailevi nedenlerle 29 yaşındaki eşi Z.Ö. tarafından dövülerek yaralandığı, şikâyet üzerine ifadesi alınan Z.Ö.’nün serbest bırakıldığı bildirildi.

• Kavaklıbağ Mahallesi’ndeki kavgayla ilgili ifadeleri alınan M.C. ve F.C adlı karı-koca., cadde üzerine Pazar tezgâhı açan ve evlerine ait su borusunu tıkayan Y.Y., A.U. ve A.E. ile tartıştıklarını, bu şahısların kendilerini dövdüklerini öne sürdüler. Pazarcılar ise suçlamaları kabul etmedi.

• İsmetiye Mahallesi Niyazi Mısri Caddesi’nde B.A. adlı şahsa ait işyerinin kapısını zorlayarak açan hırsızlar 30 şişe 70’lik rakı, 30 şişe 35’lik rakı, 20 şişe 20’lik rakı, 2 şişe 70’lik votka, 10 şişe 35’lik votka, 2 şişe 70’lik cin, 2 şişe 75’lik viski, 1 adet DVD, 1 elektronik bağlama saz, 1 çift ayakkabı ile 3 adet kitap çaldılar.

• Hacıabdi Mahallesi’nde, apartman yöneticisi A.D. ile aynı yerde manavlık yapan V.A. arasında, garaj kapısı önüne boş kasa bırakma yüzünden tartışma çıktığı, yöneticinin manav tarafından dövüldüğü öne sürüldü.

• Pütürge Milli Eğitim Lojmanları yanındaki çocuk parkında oynayan 4 yaşlarındaki Z.A.A. adlı kız çocuğu, kaydıraktan düşerek ağır yaralandı ve “Beyin Kanaması” teşhisiyle Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırıldı.

• Beydağı Polis Merkezi’ne başvuran S.C., Türkiye Finans Katılım Bankası’nda iken çantasını masanın yanına bıraktığını, başka bir işini halletmek için dışarı çıktığını, yarım saat sonra geldiğinde çantasının yerinde olmadığını gördüğünü, bankanın kamera kayıtlarını kontrol ettiğinde çantasını 3 şahsın çaldığını gördüğünü bildirdi ve polis soruşturmayı sürdürürken, H.A. adlı bir şahıs çantayı bulduğunu söyleyerek polise teslim etti. Savcının talimatıyla çantanın S.C.’ye teslim edildiği bildirildi.

• İnönü Stadı Maraton tribününde geçtiğimiz Pazar günkü Malatyaspor- Kocaeli maçı sırasında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 13 yaşındaki M.A. adlı çocuk, maçı izlerken yanına gelen S. adlı şahsın, zorla elini cebine sokup 5 milyon lirasını aldığını, bu şahsın 2 ay önce de Koyunoğlu Parkı’nda kendisine saldırıp tacizde bulunduğunu bildirirken, polis olayın zanlısı 16 yaşındaki S.K.’yı bir süre sonra yakaladı. Polise kendisini S.A. olarak tanıtan zanlının soyadının K. olduğunun saptandığı, hakkında yasal işlemin sürdüğü belirtildi.

• Akpınar Meydanı’nda 23.45 sıralarında alkollü taraflar arasındaki kavgada 28 yaşındaki A.B. adlı şahsın, 24 yaşındaki H.D.’nin yerden aldığı cisimle vurması sonucu yaralandığı bildirildi.

• Cezmi Kartay Caddesi’nde M.K. adlı şahsın, işhanının demirlerine zincirle kilitli olan 3 tekerlekli el arabası çalındı.

• Beydağı Polis Merkezi’ne başvuran 22 yaşındaki B.K., 10.30 sıralarında Merkez PTT’ye bir arkadaşının 650 YTL parasını havale etmek için gittiğini, “güvenlik görevlisi gibi giyimli” bir şahsın içeri girenleri yönlendirdiğini, kendisinin de şahsa havale yapacağını söylediğinde, bu kişinin elindeki parayı alıp kimliğinden bir fotokopi çektirerek gelmesini istediğini, fotokopi için dışarıya gidip geri döndüğünde şahsı göremediğini, farklı giyimli bir başka güvenlik görevlisi ile görüştüğünde, bu kişinin kendisinden başka güvenlik görevlisi olmadığını söylediğini ve böylece dolandırıldığını anladığını bildirdi. Polis şahsı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Çöşnük Kavşağı civarında 20.30 sıralarında polis ekibinin durumundan şüphelenerek durdurduğu 40 yaşındaki Z.M. adlı şahsın, yapılan bilgisayar sorgulamasında arandığı belirlendi. Şahsın üzerinde de 36 kalibrelik saçma atabilen tek kırmadan çevrilme bir silah ile 14 fişek bulunduğu, hakkında yasal işleme başlandığı bildirildi.

• Başharık Mahallesi 27. Sokakta oturan C.Ş., 22.15 sıralarında evinin bahçesindeki eski kalorifer peteklerini 3 tekerli arabaya yükleyip götüren şahıslardan 13 yaşındaki L.K.’yi yakaladığını, kaçanları göremediğini polise bildirdi, ancak şikâyetçi olmadığını söyledi. L.K., ifadesinde yanındaki şahısların M.A., Y.B. ve M.K. olduklarını, petekleri A.A. adlı hurdacıya sattıklarını bildirdi. Polis olayla ilgili araştırmayı sürdürüyor.

• Saray Mahallesi Sinema (Beşkonaklar)Caddesi’ndeki bir apartmanın çatısından atlamak isteyen 27 yaşındaki Elazığ-Baskil doğumlu A.P. adlı şahıs, polisler tarafından ikna edilerek intihardan vazgeçirildi ve olay yerine gelen ambulansla hastaneye gönderildi. 19.15 sıralarındaki olayla ilgili ifadesi alınan A.P., 3 gün önce Malatya’ya iş bulmak için geldiğini, iş bulamayınca bunalıma girdiğini ve bu nedenle intihara kalkıştığını söyledi.

• Dabakhane Mahallesi’ndeki bir otelin müşterisi olan 33 yaşındaki Ç.A.Y. adlı şahsın, otel çalışanı A.Ş. ile otel müşterisi E.T.’nin telefonlarını, birini arayacağını söyleyerek aldığı, ancak daha sonra otele dönmediği bildirildi. Polis, otelin güvenlik kamerasına kayıtlı görüntülerine de el koyduğu Ç.A.Y.’yi bulmaya çalışıyor.

• Melekbaba Mahallesi 1. Cadde’de 23.30 sıralarında akrabası olan Y.T. ile tartıştıktan sonra elindeki av tüfeğiyle havaya ateş eden 30 yaşlarındaki E.T. olay yerine gelen polis tarafından yakalandı. Şahıstaki pompalı tüfeğe el konurken, soruşturma sürüyor.

• Kiltepe Mahallesi’ndeki Ziya Gökalp İlköğretim Okulu’na gece penceresini zorla açarak giren hırsızların 1 adet 37 ekran TV ile 1 adet bilgisayarı çaldıkları bildirildi.

• Çavuşoğlu Mahallesi’nde park halinde olan İ.B.’ye ait otonun jantları ile birlikte 4 lastiği, arka stop lambaları ile yedek lastiği çalındı.

• Polise başvuran Y.G. adlı şahıs, Turgut Özal Anadolu Lisesi’nde öğrenci olan kızına aldığı cep telefonunun kızının çantasından çalındığını öğrendiğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Çarmuzu Mahallesi’nde oturan 20 yaşlarındaki G.F. adlı bayan, fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı ve hastaneye kaldırıldı.

• Selçuklu Mahallesi Köprüağzı Caddesi’nde park halinde olan A.E.’ye ait kamyonun kapı kilidini kırarak açan hırsızlar, 12 koçan sevk irsaliyesi, 12 adet fatura ile 250 YTL para çalarken, teyp başlığını da kırdılar.

• İlyas Mahallesi Sanayi Caddesi’nde B.N. adlı şahsa ait eve, mutfak balkon kapısını zorla açarak giren hırsızlar 3 altın bilezik, 2 altın yüzük ve 2 çeyrek altın çaldılar.

• Beydağı Devlet Hastanesi’ne 00.45 sıralarında omzundan yaralanmış olarak gelen 27 yaşındaki O.A. adlı şahıs, ifadesinde borç nedeniyle bunalıma girdiğini ve Cumhuriyet Mahallesi’ndeki evinde kendini bıçakla sol omzundan yaraladığını, kimseden şikâyetçi olmadığını söyledi.

• Bentbaşı Mahallesi 1. Sokakta O.N.D. adlı şahsa ait eve oturma odası pencere kilidini kırarak giren hırsızlar, 300 YTL para ile 15 adet çeyrek altın ve kumbaradaki bozuk paraları çaldı.

• Paşaköşkü Mahallesi 16. Sokakta park halinde olan 23 yaşındaki A.A. adlı bayana ait otonun dört lastiği gündüz saatlerinde şişlendi. A.A. ifadesinde, aralarında husumet bulunan İ.Ç.’den şüphelendiğini söylerken, polis bu şahsı bulmaya çalışıyor.

• Zaviye Mahallesi Esen Sokakta oturan 35 yaşındaki H.K. adlı şahıs ile kızları 8 yaşındaki B.K. ve 4 yaşındaki C.K., sobadan zehirlendikleri gerekçesiyle hastaneye kaldırılırken, ifadeleri alınamadığından olayın nasıl meydana geldiği anlaşılamadı.

• 48 yaşındaki M.Z.T. yönetimindeki oto ile İnönü Caddesi’nde giderken, aracın kontrolünü kaybederek kaldırıma ve daha sonra ağaca çarptı. 11.30 sıralarındaki kazada, araçta bulunan 41 yaşındaki A.T. adlı bayan yolcu hafif yaralandı.

• Hasanbey Caddesi’nde oturan H.A. adlı şahsın oğluna ait bisikletin çalındığı bildirildi.

• Milli Egemenlik Kavşağı ile Dörtyol arasında kaldırımda satış yapan A.A. ve B.E.’ye ait, porno film ile korsan olarak çoğaltılmış oyun, normal ve erotik film CD’lerinin yanı sıra 100 adet çeşitli marka sigara ele geçti. 91 CD’ye el konurken 17 yaşında olan B.E.. Çocuk Şubesi’ne teslim edildi, adliyeye verilen 32 yaşındaki A.A. ise gönderildiği adliyece serbest bırakıldı.

• Battalgazi ilçesi Meydanbaşı Mahallesi’ndeki evin inşaat halindeki ikinci katında bulunan kuru kayısıları çuvala doldururken ev sahibi M.F. tarafından yakalanan 20 yaşlarındaki İ.K. adlı zanlı, 06.30 sıralarındaki bu olayın ardından gönderildiği adliyece tutuklandı.

• Arapgir Bostancık Köyünde oturan 38 yaşındaki Y.S'nin, bahçesindeki badem ağacını budamak isterken dengesini kaybederek düştüğü ve ağır yaralandığı, TÖTM’ye kaldırıldığı bildirildi.

• Yazıhan’da oturan 20 yaşındaki A.O. adlı şahsın, daha önce aldığı yeşil kartın vizesinin dolması nedeniyle yeniden işlem yaptırmak için başvurduğu, yapılan incelemede, şahsın kart için gerekli koşullara sahip olmadığı halde 1 yıldır kartı kullanması nedeniyle hakkında işlem yapıldığı, kartın da iptal edildiği belirtildi.

• Battalgazi ilçesi Hatunsuyu İlköğretim Okulu’nun bilgisayar laboratuarında bulunan 10 adet Vestel Promega marka bilgisayar kasası ile okul müdürünün odasında bulunan aynı marka bilgisayar kasasının, her iki odanın kapılarını balta ile kırarak giren hırsızlarca sonucu çalındıkları belirlendi. Jandarma olayla ilgili araştırmayı sürdürüyor.

• Yeşilyurt ilçesi Gündüzbey Kasabası Yeşilyurt Caddesi’nde, Gündüzbey İköğretim Okulu’nda öğretmen olduğu bildirilen 59 yaşındaki M.L. ile Yeşilyurt Gazi İlköğretim Okulu’nda öğretmen olan 33 yaşındaki R.G. arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüştüğü, öğretmenlerin birbirlerini dövdükleri, ifadeleri alındıktan sonra savcının talimatıyla serbest bırakıldıkları bildirildi.

• Hanımınçiftliği Kasabası Cihanbey Mahallesinde çıkan kavgada R.G. adlı şahsın, tartıştığı H.Ö.A.’yı başına taşla vurarak yaraladığı belirtildi.

• Arapgir ilçesi Bostancık Köyünde oturan 25 yaşlarındaki S.E. adlı bayan, haşere zehrini içerek intihara kalkıştı ve ilçe devlet hastanesine kaldırıldı.

• Akçadağ İkinciler Köyü’nde alacak verecek yüzünden çıkan kavgada N.K. adlı şahsın, M.Y. adlı şahsı demirle vurarak yaraladığı öğrenildi.

• Akçadağ ilçesi Güzyurdu Köyünde oturan 39 yaşlarındaki M.D., 17.30 sıralarında bahçesinde çalışırken yaban domuzunun saldırısına uğrayarak bacağından yaralandı ve TÖTM’ye kaldırıldı.

• Arguvan ilçesi Kuyudere Köyü’ne avlanmak için gelen İ.E. ve Y.S. adlı şahıslara, köylülerden B.A., A.D. ve M.K.’nin karşı çıktığı ve köylerinde av yapmamaları için uyarıda bulundukları belirtilirken, iki şahıs köylülerin kendilerini tehdit ettiği iddiasıyla jandarmaya başvurdular.

• İnönü Üniversitesi kampusundaki hemşire misafirhanesinde kalmakta olan 29 yaşındaki G.Y. adlı bayanın, fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştığı bildirildi. G.Y.’nin bir süredir psikolojik tedavi gördüğü jandarma açıklamasında yer aldı.

• Arapgir ilçesi Yukarıyabanlı Köyü’nde İ.Ö. adlı şahsa ait evde yangın çıktı. 10 bin YTL’lik hasara neden olan yangının, oturma odasındaki arızalı prizin şase yapması sonucu çıktığı bildirildi.

• Malatya-Elazığ yolu 8. km’de Aziz Akbel yönetimindeki 44 AC 335 plakalı traktörle Hisartepe Köyünden Tanışık Köyü yönüne giderken, karşıdan gelen Selahattin Keleş yönetimindeki 38 PK 835 plakalı otomobile şerit ihlali sonucu çarptı. Kazada iki aracın da sürücüsü yaralandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız