SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Beydağı Polis Merkezi’ne başvuran 45 yaşındaki A.S.K., 10 gün önce işyerinden 1 cep telefonu çalındığını ancak o zaman başvurmadığını, bir süre sonra adını polis merkezinde öğrendiği 23 yaşındaki M.T. adlı şahsın, işyerinden çalınan telefonu satmak için getirdiğini söyledi ve şikayetçi oldu. M.T. ifadesinde, cep telefonunu bir işyerinden satın aldığını söylerken, bu işyerinin sahibi 28 yaşındaki M.A. ifadesinde, telefonu 22 yaşındaki M.T.U. adlı şahıstan aldığını bildirdi. Yapılan araştırmada Batman- Gercüş doğumlu olan M.T.U.’nun Malatya’da asker olduğu ve birliğinden firar ettiği için askeri makamlarca da arandığı belirlendi. Polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

• Yamaç Mahallesi’nde oturan 30 yaşlarındaki F.S. adlı kadın, 2.5 aydır beraber yaşadıkları 25 yaşlarındaki M.G.’nin zaman zaman eve alkollü geldiğini, kendisini fuhuşa zorladığını, kabul etmeyince de ölümle tehdit ettiğini öne sürdü. Yakalanan M.G. suçlamayı kabul etmedi.

• Başharık Mahallesi’nde oturan 55 yaşındaki A.Ş. adlı kadın, polise başvurarak, 48 yaşındaki eşi M.Ş.’nin kendisini dövdüğünü bildirdi. Polis şahsı yakaladı, soruşturma sürüyor.

• Hastane Caddesi’nde oturan 53 yaşındaki F.Ö. adlı şahıs, bıçakla yaralanmış olarak hastaneye kaldırıldı. İfadesinde, eşi 30 yaşındaki R.Ö. ile birlikte et doğradığı sırada yanlarına gelen oğlunu sevmek isterken dengesini kaybettiğini, eşinin kendisini tutmaya çalıştığını ve elindeki bıçağı yere düşürdüğünü, dengesini sağlayamadığı için bıçağın üzerine düşerek yaralandığını söylerken, R.Ö. de olayın kazaen meydana geldiğini ifadesinde belirtti.

• Akpınar Mahallesi Aslantepe Caddesi’nde M.Ç.’ye ait işyerinden 1000 telefon kontürü ile 1.800 YTL bulunan çantanın, işyerine müşteri olarak gelen kimliği belirsiz 2 kişi tarafından çalındı.

• Kernek Mahallesi Battalgazi Sokakta 57 yaşındaki M.K.’ya ait eve çocuk odası penceresini zorla açarak giren hırsızlarca 4 altın bilezik, 2 altın yüzük, 1 çift altın küpe, 1 çeyrek altın, 750 Euro ve 600 YTL paranın çalındığı bildirildi.

• Cevatpaşa Mahallesi’nde oturan 66 yaşındaki G.Y., Savcalığa başvurarak, evlerinde belsedikleri büyükbaş hayvanın gübresini döktükleri yerden koku yaptığı için komşuları D.Y. ve C.A.Y.’yi zabıtaya şikayet etmesi nedeniyle, bu şahısların kendisini tehdit ettiklerini öne sürdü. İki şahıs ise suçlamayı kabul etmedi.

• İskender Mahallesi Şahinbey Sokakta A.G. adlı şahsa ait evin elektrik sayacının çalındığı bildirildi.

• Özalper Mahallesi’nde 03.30 sıralarında meydana gelen kavgayla ilgili olarak polis tarafından verilen bilgide; 35 yaşlarındaki A.A. adlı şahsın, 29 yaşındaki H.Ş. adlı şahısla birlikte, daha önce birlikte yaşadığı ve ayrıldıktan sonra da telefonla sürekli birbirlerini rahatsız ettikleri, içkili yerlerde şarkıcılık yapan 29 yaşındaki H.G. adlı kadınla görüşmeye gittikleri, burada H.G. ile 25 yaşındaki E.G.’nin tartıştıkları. H.Ş.’nin de müdahale ederek E.G. ile tartışmaya başladıkları, şahısların birbirlerinden davacı oldukları belirtildi.

• Hacıabdi Mahallesi’nde oturan 39 yaşındaki G.B. ile 10 yaşındaki oğlu M.B. gıda zehirlenmesi sonucu hastaneye kaldırıldılar. İfadesi alınan anne S.B., akşam peynirli makarna yediklerini, kahve içtiklerini, daha sonra eşi ve oğlunun kusmaya başlaması üzerine hastaneye getirdiğini bildirdi.

• Niyazi Mısri Caddesi’nde İ.S.’ye ait işyerinin alüminyum olan kapısını zorla açarak giren hırsızların, içerden 15 YTL para çaldıkları bildirildi.

• Fırat Mahallesi Şefik Tugay Caddesi’nde 33 yaşındaki E.A. adlı şahsın evine gündüz saatlerinde giren hırsızlar 1 altın yüzük, 1 çift altın küpe ile 107 YTL para çaldılar.

• Atatürk Caddesi ile Cezmi Kartay arasındaki Belediye Otoparkı’ndan yaralı olarak hastaneye kaldırılan 42 yaşındaki A.D. adlı şahıs, ifadesinde park halindeki aracına binmek isterken yanına aldığı montun cebindeki bıçağın göğsüne batması sonucu yaralandığını öne sürdü ve şikayetinin olmadığını bildirdi.

• Başharık Mahallesi 30. Sokakta 43 yaşındaki A.O.K. adlı şahsa ait eve akşam giren hırsızlar 7 çeyrek altın, 2 altın yüzük, 1 cep telefonu çaldılar.

• İstiklal Mahallesi’nde oturan 21 yaşındaki M.A. adlı kadın, moralinin bozuk olduğu gerekçesiyle fazla miktarda aspirin içerek intihara kalkıştı ve eşi tarafından hastaneye kaldırıldı.

• Halfettin Mahallesi’nde B.G. adlı şahsın sorumluluğundaki kahvehanenin ışıklarının 02.30 sıralarında yandığını gören polis ekibince işyerine girildiği, B.T., Y.T., H.K. ve A.Z. adlı şahısların, yanık diye adlandırılan oyunu 5 YTL karşılığı oynayıp, B.G.’ye yüzde verdiklerinin anlaşıldığı, kumar oynayan şahıslara 109’ar YTL idari para cezası uygulandığı, B.G. hakkında ise “Kumar Oynatmak” suçlamasıyla işlem yapıldığı bildirildi.

• İşbankası önündeki kavgayla ilgili ifadesi alınan 46 yaşındaki A.Ç., milli piyango bileti sattığını, 24 yaşındaki A.D. adlı şahsın başkasından aldığı kazı kazan biletinin üzerinde oynama yapıp ikramiye çıktığını söyleyerek para tahsil etmeye çalıştığını öne sürerken, A.D. suçlamaları kabul etmedi. A.D., bayinin kendisine küfredip “neden ikramiye çıkmayan bileti getiriyorsun” deyip bileti yırttığını öne sürdü.

• Yeşiltepe Fatih Mahallesi’nde 44 yaşındaki V.C. adlı şahsa ait işyerine giren hırsızlar çekmecedeki 200 YTL para ile 400 YTL değerindeki çeşitli marka sigaraları çaldılar.

• Mimar Sinan Caddesi’nde gece yarısından sonra N.B. yönetimindeki 44 EL 870 plakalı araca Y.T. yönetimindeki 44 FS 090 plakalı aracın çarptığı, kaza sonrası giden polis ekiplerine ve N.B.’ye küfür ve hakarette bulunduğu gerekçesiyle 47 yaşındaki Y.T.’nin zor kullanılarak polis merkezine götürüldüğü, Kabahatler Kanunu gereğince 54 YTL para cezası kesildiği, ayrıca gönderildiği adliyece serbest bırakıldığı bildirildi.

• Polise başvuran M.Ş.Y. adlı şahıs, yaklaşık 2 yıl önce H.Ö. adlı şahsa tamir etmesi için benzin pompası bıraktığını, aradan geçen süreye rağmen pompanın tamir edilmediğini, olay günü kendisi dışarıdayken Niyazi Mısri Caddesi’ndeki işyerine gelen H.Ö.’nün küfür ve tehditlerde bulunduğunu, güneş enerjisine zarar vererek ayrıldığını öne sürdü ve şikayetçi oldu. Polis H.Ö.’yü arıyor.

• İnönü Caddesi’nde oturan 44 yaşındaki F.G. adlı şahsın, ailevi nedenlerle çıkan tartışma sonucu 43 yaşındaki eşi H.G. ve 16 yaşındaki kızı S.G.’yi dövdüğü gerekçesiyle gözaltına alındı ve ifadesi alındıktan sonra salıverildi.

• Karakavak Mahallesi’ndeki evinde lavabonun altındaki tencereyi almak isterken kafasını lavaboya vuran 43 yaşındaki F.Ö. adlı kadının yaralandığı bildirildi. 03.00 sıralarındaki olayla ilgili hastaneye kaldırılan kadının tedavisinden sonra taburcu edildiği öğrenildi.

• 19 yaşındaki E.B. adlı genç, 16.00 sıralarında Koyunoğlu Mahallesi Muhtarlığı’nın bulunduğu parkın önünde dolaştığı gerekçesiyle tanımadığı 5-6 kişi tarafından dövülerek yaralandığı bildirildi.

• Turgut Özal Mahallesi’nde park halinde olan B.Ç.’ye ait 19 KC 044 plakalı otonun arka tamponunun kırılmış olduğunu farkeden araç sahibi, yoldan geçen ve plakasını alamadığı bir aracın logar kapağını fırlatması sonucu aracında hasar oluştuğunu polise bildirdi.

• Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Büro ekipleri tarafından, 23 yaşındaki V.D. ve 27 yaşındaki R.T. adlı şahısların sürekli olarak yanlarında esrar bulundurdukları ve kullandıkları istihbaratı üzerine, iki şahsın üzerinde arama yapıldığı, bu şahıslardan V.D.’nin üzerinde 10 gram esrar bulunduğu, R.T.’de ise suç unsuruna rastlanmadığı bildirildi.

• Doğanşehir İlçesi Yeni Mahalle’de düğüne gitmek isteyenlerin bulunduğu B.A. yönetimindeki 44 HD 100 plakalı kamyonetin üzerinde kuru sıkı tabanca ile ateş edilmesi üzerine, polis 19 yaşındaki M.T. ve 17 yaşındaki E.A. adlı şahısları 1’er kuru sıkı tabanca ile yakaladı. İfadeleri alınan şahıslar, kuru sıkı tabancalara el konulduktan sonra salıverildiler.

• Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesi çıkışındaki kavgada yaralanan 15 yaşındaki O.A., ifadesinde kendisini 16 yaşındaki B.D.’nin dövdüğünü söyleyince, bu öğrenci yakalandı ve adliyece serbest bırakıldı.

• Çocuk Polisi’ne başvuran 16 yaşındaki S.G., işyerinde çalıştığı C.T. adlı şahsın kendisine tacizde bulunduğunu öne sürdü. 34 yaşındaki C.T.’nin daha sonra polis merkezine kendiliğinden geldiği, suçlamaları kabul etmediği ve adliyece serbest bırakıldığı öğrenildi.

• Beydağı Polis Merkezi’ne başvuran 30 yaşlarındaki T.Y., 20.00 sıralarında Atatürk Caddesi’ndeki Sevgi Tıp Merkezi önünde karşılaştığı M.M. adlı şahsın, belinden çıkarttığı tabancayı kafasına dayadığını, yanında bulunan iki şahısla birlikte kendisini dövdüklerini, olayın sebebini bilemediğini öne sürdü. Polis M.M. ile yanındaki iki şahsın açık kimliklerini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Polise başvuran 26 yaşındaki F.G., daha önceden arayarında husumet bulunan 24 yaşındaki R.K. ve 22 yaşındaki M.G. adlı şahısların Battalgazi Mahallesi’ndeki evine gelerek cep telefonunu istediklerini, olay çıkmaması için telefonu verdiklerini, bu şahısların “Yarın da 200 YTL para alacağız. Yoksa vururuz” diye tehditte bulunduklarını öne sürdü. 21.00 sıralarındaki olayla ilgili yakalanan iki zanlı, ifadeleri alındıktan sonra savcının talimatıyla salıverilirken, bu şahıslarda bulunan telefon F.G.’ye teslim edildi.

• Zafer Mahallesi Dr. Hikmet Fırat Sokakta 29 yaşındaki M.E.G. adlı şahsa ait evin mutfak kapısını gece zorla açarak giren hırsızlar biri gümüş, ikisi altın olmak üzere 3 kol saati, 3 adet gremise altın, 13 çeyrek altın, 1 metre altın kordon, 1 adet yarım altın, 2 dijital fotoğraf makinesi ile 3 altın yüzük çaldılar.

• Malatya’da park halindeki otolara zarar verme olaylarından sonuncuları Hasan Varol Mahallesi 7. Sokakta yaşandı. Park halinde olan M.K.’ye ait 44 DA 465 plakalı otonun sol ön ve arka lastikleri kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kesilerek zarar verildi. Aynı sokakta aynı saatlerde T.O.B’ye ait park halindeki 44 KV 385 plakalı otonun sağ arka lastiği kesilirken, arka camı da kırıldı. Malatya’da park halindeki otolara yönelik “tahrip” amaçlı saldırıların yoğunlaştığı gözleniyor.

• Mücelli Caddesi’ndeki bir apartmanda, daha önceden birbirleriyle arkadaşlık ettikleri de belirtilen 25 yaşındaki S.F. adlı bayan ile aynı yaştaki M.E.Ö. arasında çıkan tartışma sonucu, S.F.’nin dövüldüğü bildirildi. 22.30’daki olaydan sonra ifadesi alınan M.E.Ö. adlı şahıs serbest bırakıldı.

• 5 yaşlarındaki V.T.Y. adlı çocuk, Yamaç Mahallesi 7. Sokakta F.Y. adlı şahsa ait bakkal dükkanından aldığı torpilin elinde patlaması sonucu yaralandı. Polis tarafından yakalanan bakkal ise ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

• Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda görevli 33 yaşındaki Ö.H.’nin odasında bulunmadığı 15.50 sıralarında, içerisinde cep telefonu, çeşitli bankalara ait kredi ve bankamatik kartları, kimlikler ile 100 YTL bulunan çantasının çalındığı bildirildi.

• İskender Mahallesi İskender Sokakta S.A. adlı kadına ait eve hırsızlık amacıyla gündüz saatlerinde giren 14 yaşlarındaki Diyarbakır- Kulp doğumlu A.B., Muş doğumlu V.D. ve Diyarbakır doğumlu T.E. polis tarafından suçüstü yakalandılar. Yapılan araştırmada daha önce H.A. ve M.A.D. adlı şahıslara ait evlerde meydana gelen hırsızlık olaylarının da failleri olduklarının saptandığı belirtilen 3 zanlı, adliyece serbest bırakıldılar.

• İlyas Mahallesi 3. Sokakta Ö.İ.’ye ait eve mutfak kapısından giren hırsızlar 2 çeyrek altın, 1000 ABD doları ile 40 YTL para çaldılar.

• Sarıcıoğlu Mahallesi Şehit Orhan Demir Sokakta park halinde olan M.D.’ye ait 44 LA 318 plakalı otoyu çizerek zarar veren Zikan (!) doğumlu 51 yaşındaki B.E. adlı şahıs, olayı farkeden araç sahibinin 22 yaşındaki oğlu M.D. ve 16 yaşındaki komşu çocuğu V.K. tarafından dövüldükten sonra polise teslim edildi. Şahıslar ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldılar.

• Yeşiltepe İMKB Endüsri Meslek Lisesi otobüs durağı önünde M.B. ile akrabasına küfreden Y.Ç. arasında kavga çıktığı ve Y.Ç.’nin diğer şahsı döverek kaçtığı bildirildi.

• Yeşiltepe Gazi Mahallesi’nde G.Ç. ve K.Ç.’ye ait kahvehaneye girip oyun oynayan, içtikleri çayın parasını ödemeyen H.M.A. ve F.T. adlı şahısların, para isteyen kahvehane sahiplerini silahla tehdit ettikleri, dövdükten sonra işyerinin camlarını kırarak kaçtıkları bildirildi.

• Belediye bünyesinde şehiriçi otobüs taşımacılığı yapan MOTAŞ’a ait iki bilet gişesinden çeşitli tarihlerde hırsızlık yaptıkları gerekçesiyle yakalanan 20 yaşındaki M.G. ile 17 yaşındaki H.Y., adliyece tutuklandı.

• Turgut Özal Mahallesi’nde 50 yaşındaki S.E.’ye ait eve giren hırsızlar 30 kadar çeyrek ve yarım altın, 1 altın seti, 1 altın künye ile 3 adet altın bilezik çalarak kaçtılar.

• Şifa Mahallesi Terminal Caddesi’nde park halinde olan 39 yaşındaki S.S.B.’ye ait 44 KF 963 plakalı araçın sol arka lastiği kesici bir aletle delinerek zarar verildi.

• K.Mustafapaşa Mahallesi Gebeş Sokakta R.S.’ye ait depodan 8 çuval antep fıstığının çalındığı belirtilirken, R.S.’nin olayla ilgili şüphelendiğini bildirdiği M.Ş. adlı şahıs aranıyor.

• Cemal Gürsel Mahallesi’nde 28 yaşındaki A.K.’ye ait eve giren hırsızlar 8 altın bilezik, 1 altın seti ve 1 çeyrek altın çaldılar.

• Pütürge’nin Köylü Mahallesi’nde 72 yaşındaki O.K. ile evinin önüne kar attığı öne sürülen 51 yaşındaki M.K. ve 76 yaşındaki B.İ. arasında kavga çıktığı, O.K.’nin dövüldüğü, yakalanan iki şahsın ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı bildirildi.

• İnönü Üniversitesi Kampüsü’ndeki kız yurdunda barınan 19 yaşındaki Z.Ç. adlı öğrenci, arkadaşları ile birlikte merdivenden aşağı inerken, dengesini kaybederek düştü ve yaralandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız