SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Hekimhan İlçesi Yukarı Sazlıca Köyü’nde oturan 35 yaşındaki K.D.’nin, kardeşi A.D. ve eniştesi M.D. ile piknik yapmak üzere Kalgan mevkiindeki kayalıklarda yürürken, K.D.’nin buzdan kayarak 50 metreden dereye düştüğü ve yaşamını yitirdiği bildirildi. Hekimhan Başsavcılığı araştırmaya başladı.

• Polise başvuran 38 yaşındaki G.G. adlı kadın, yaklaşık 3 ay önce boşanmak üzere mahkemeye verdiği, daha sonra 200 YTL nafaka almaya hak kazandığı eski eşi 46 yaşındaki A.G.’nin bu parayı vermediği için icraya başvurduğunu, eski eşiyle yolda karşılaştıklarında, icrayı kaldırmasını istediğini, olumsuz cevap vermedi üzerine “Seni vuracağım, vurduracağım” tehdidinde bulunduğunu, kendisini dövdüğünü öne sürdü. A.G. ise nafakayı bayramdan önce verdiğini, suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• Gece bacağından tabancayla yaralı olarak Devlet Hastanesi’ne başvuran 30 yaşlarındaki Hasan G. adlı şahsın ifadesi, polisten gizlenmek istenen olayı ortaya çıkardı. İddiaya göre; öğle saatlerinde Hamidiye Mahallesi’nde B.U.’ya ait bir kafeye giden Hasan G., burada çıkan tartışma sonucu işyeri sahibi tarafından bacağından tabancayla yaralandı. Yaralı şahıs, hastane yerine eve gitti. Ancak rahatsızlığı artan şahıs hastaneye gelince olay bir süre sonra ortaya çıktı. Soruşturma sürüyor.

• Zafer Mahallesi 2. Sokakta 34 yaşındaki Y.S. adlı şahsa ait eve öğleden sonra ile akşam saatleri arasında mutfak kapısını zorlayarak giren hırsızlar 2 altın bilezik, 3 altın künye, 2 gümüş künye, 2 altın küpe ve 500 YTL çaldılar.

• Zafer Mahallesi Gündoğdu Caddesi’nde 70 yaşlarındaki R.B. adlı kadına ait eve yatak odası penceresi zorlanarak girildiği, evin dağıtıldığı, ancak herhangi birşey çalınmadığı bildirildi.

• Fuzuli Caddesi üzerinde A.G. yönetimindeki 44 DF 938 plakalı belediye otobüsü ile giderken, 51 yaşındaki S.D. adlı kadına çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Cezmi Kartay Caddesi Sarıcıoğlu İşhanı’ndaki bir birahanede dövülerek yaralanan ve hastaneye tedaviye gelen M.A. adlı şahıs, birahanede alkol aldıktan sonra çıkmak isterken, burada bulunan bazı şahısların cep telefonlarının kaybolduğu gerekçesiyle “Telefonu sen aldın” diye suçlamada bulunduklarını ve dövdüklerini öne sürdü. Polis olayla ilgili M.G., M.E.K., M.E. ve A.A. adlı şahısları yakalarken, A.E.’yi arıyor. Yakalanan 4 şahıs ise suçlamayı reddetti.

• Yeşiltepe Gazi Mahallesi 12. Sokakta 17 yaşlarındaki E.K. adlı genç, belirlenemeyen bir nedenle çıkan tartışma sonucu bıçakla ağır yaralandı ve TÖTM’ye kaldırıldı. Polis olayın zanlısı olarak 20 yaşlarındaki A.A. adlı şahsı yakaladı.

• Hasan Varol Mahallesi Üçgen Park civarında D.D. adlı bayana ait süt ürünleri satış yerine kapısını kırarak giren hırsızlar, yazar kasa çekmecesindeki altın küpe, 100 YTL bozuk para ile ayrıca poşette bulunan ve miktarı bilinmeyen bozuk parayı çaldılar.

• Cezmi Kartay Caddesi girişinde H.K. yönetimindeki 44 FC 889 plakalı otoyla, karşıdan karşıya geçmekte olan 75 yaşındaki M.Ö. adlı kadına çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Atatürk Kız Lisesi karşısında 12.00 sıralarında devriye görevi yapan A.K. ve S.A. adlı polis memurları, şüphelendikleri 26 yaşındaki M.S. adlı şahıstan kimliğini göstermesini istediler. Polis raporunda, şahsın şüpheli hareketlerini sürdürüp, polis memurlarına karşı koyduğu, bu nedenle gözaltına alındığı ve ifadesinde suçlamaları kabul etmediği belirtildi.

• Uçbağlar Mahallesi’nde oturan 41 yaşındaki G.Y. adlı kadın, polise başvurarak tartışma sonucu imam nikahlı eşi A.Y. tarafından dövüldüğünü öne sürdü.

• Salköprü Mahallesi’nde 26 yaşındaki N.K. adlı şahsın, ailevi nedenlerle çıkan tartışma sonucu 42 yaşındaki eniştesi S.E.’yi dövdüğü, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı bildirildi.

• MAŞTİ Otobüs terminalinde görevli B.Ş.’nin, birbirleriyle kavga eden T.O. ve B.Ş.’yi ayırmaya çalıştığı sırada, T.O.’nun küfürederek görevliyi dövdüğü bildirildi. Olaydan sonra adliyeye verilen 32 yaşındaki T.O. adlı şahıs tutuklandı.

• Hacıabdi Mahallesi Zapçıoğlu Caddesi7nde B.K. adlı şahsa ait evden 3 altın yüzük, 2 altın küpe ile 1 çeyrek altın çalındı.

• Cemal Gürsel Mahallesi’nde 32 yaşındaki B.A. adlı şahıs ile bu şahsın kız kardeşlerini rahatsız ettiklerini öne süren M.T., C.T. ve E.T. kardeşler arasında kavga çıktığı, kavga sırasında 36 yaşındaki M.T.’nin B.A.’yı bıçakla boğazından ağır yaraladığı bildirildi. Yaralı TÖTM’ye kaldırılırken, adliyeye verilen kardeşlerden M.T. tutuklandı. Bu olaydan bir süre sonra kavgaya karışan kardeşlerin babası H.T.’nin Cemal Gürsel Mahallesi’ndeki evleri 23.00 sıralarında kurşunlandı. Polis olay yerinde 5 boş kovan ile 4 deforme mermi çekirdeği bulurken, ev sahipleri, çocukları tarafından bıçakla yaralanan B.A. adlı şahsın yakınlarından şüphelendiklerini bildirdiler. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• İnönü Caddesi üzerinde 02.00 sıralarında şüphe üzerine durdurulan otomobilde bulunan şahıslarda kimlik kontrolu yapıldığı, 25 yaşlarındaki H.H.K. adına düzenlenmiş kimlik kartı ile araçta çıkan ve C.Ö.Ç. adına düzenlenmiş sürücü belgesindeki fotoğrafın aynı olduğu saptanınca şahıs gözaltına alındı. “Susma hakkını” kullanacağını belirterek poliste ifade vermeyen H.H.K., gönderildiği adliyece serbest bırakıldı.

• Ataköy Mahallesi 1. Sokakta park halinde olan A.B.’ye ait 44 EE 555 plakalı otonun lastiği kimliği belirsiz kişilerce kesilerek zarar verildi.

• Cemal Gürsel Mahallesi’nde oturan 41 yaşındaki A.C., öz kardeşi 31 yaşındaki Ö.C.’nin evine gelip para istediğini, tartışma çıktığını, kardeşinin hakaretlerde bulunun evinin kapı camını kırdığını, bir hafta önce de kendisini aynı nedenle bıçakla yaraladığını öne sürdü. Polis Ö.C.’yi arıyor.

• Koyunoğlu Mahallesi’nde bulunan Evliya Nur Camii’nden bir adet halı, 25 metre elektrik kablosu ile dolapta bulunan pense, tornavida gibi tamir aletleri çalındı.

• Karakavak Mahallesi’nde oturan 43 yaşındaki G.K. adlı kadın polise başvurarak, ailevi nedenlerle tartıştığı 51 yaşındaki eşi N.K. tarafından dövüldüğünü öne sürdü.

• Şifa Mahallesi’nde oturan 30 yaşlarındaki E.D. adlı kadın 02.20 sıralarında fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı ve hastaneye kaldırıldı.

• Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Büro ekipleri, esrar kullandıkları bilgisini aldığı 34 yaşındaki V.A. ve 44 yaşındaki C.S. adlı şahısların bulunduğu otoyu Cemal Gürsel Mahallesi’nde durdurarak aradı. Aracın sağ ön arka koltuğu altına saklanmış 10 gram esrar bulundu. Soruşturma sürüyor.

• Çöşnük Mahallesi’nde oturan 18 yaşlarındaki E.T.Y. adlı genç kız, annesi tarafından ilaç içtikten sonra zehirlendiği gerekçesiyle hastaneye kaldırıldı.

• Cezmi Kartay Caddesi’nde 00.30 sıralarındaki kavga sırasında, 46 yaşındaki M.K. adlı şahsın, 25 yaşındaki R.Y. adlı şahsı sopa ile döverek yaraladığı gerekçesiyle gözaltına alındı, adliyece serbest bırakıldı.

• Hasan Varol Mahallesi’nde park halinde olan H.K. adlı şahsa ait 44 KR 248 plakalı kamyonette 02.00 sıralarında çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü. Yetkililer yangının çıkış nedenini belirlemeye çalışırken, araç sahibi kimseden şüphelenmediğini söyledi.

• Başharık Mahallesi’nde oturan 27 yaşındaki Y.Ö. adlı kadın, eşi E.Ö. ile tartıştıktan sonra annesinin yanında kalmaya başladığını, eşinin annesinin evine gelip eve dönmesini istediğini, kabul etmemesi üzerine dövdüğünü belirterek polise başvurdu. E.Ö. aranıyor.

• İstiklal Mahallesi’nde oturan 27 yaşındaki R.Ö. adlı kadın, tartıştığı eşi 32 yaşındaki M.Ö.’nün kendisini dövdüğünü polise şikayet ederken, koca suçlamayı kabul etmedi.

• Yeni Cami karşısında A.İ.T. adlı şahsa ait işyerinin giriş kapı camının kimliği belirsiz kişilerce kırıldığı bildirildi.

• Kasap Pazarı yanında bıçakla yaralanan 38 yaşındaki M.B., 20 yaşlarındaki N.T. tarafından hastaneye getirildi. N.T. ifadesinde, yaralının akrabası olduğunu, işyerine geldiğini, bir an tökezlediğini ve düşmemesi için tutmaya çalıştığı sırada elindeki bıçağın M.B.’nin karnına battığını, kastının olmadığını, olayın kazaen meydana geldiğini söyledi.

• Çarmuzu Mahallesi 5. Sokakta Z.P. ve İ.P. adlı şahıslara ait evin 01.00 sıralarında kurşunlandığı ve patlayıcı madde atıldığı bildirildi. Ev sahipleri polise verdikleri ifadede R.D., T.D. ve A.D. adlı şahıslardan şüphelendiklerini söylediler. Yakalanan R.D., suçlamaları kabul etmediğini, ağabeyi A.D.’nin evden dışarıya çıkamayacak kadar hasta olduğunu söylerken, T.D.’nin il dışında olması nedeniyle ifadesinin alınamadığı bildirildi.

• Beylerbaşı Mahallesi 2. Sokakta meydana gelen ateş etme olayı ile ilgili ifadesi alınan 64 yaşındaki M.Y., damadı E.T.’ye kızının geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açtığını, o günden beri kızının yanında kaldığını, olay günü damadının alkollü olarak geldiğini, belindeki tabancayı gösterip tehditte bulunduğunu, evden çıkıp bir araca binerken havaya ateş açıp gittiğini öne sürdü. Yakalanan E.T., ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

• Mimar Sinan Caddesi’nde oturan 17 yaşlarındaki S.K. adlı genç kızın, 02.10 sıralarında fazla iktarda ilaç içerek intihara kalkıştığı ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

• Karakavak Mahallesi’nde 21.00 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan M.R.C. adlı şahıs, oğlu S.C.’nin evinin alt katında oturduğunu, olay günü alkollü olarak evin giriş kapısına tahra ile zarar verdiğini, ayrıca tabanca ile merdivenlerde ateş ettiğini, kendisine ölüm tehdidinde bulunup kaçtığını anlattı. Polis 24 yaşındaki S.C.’yi arıyor.

• O.B. adlı şahsın, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçede, kız arkadaşı olan S.Ö.’nün Elazığ’ta oturduğunu, G.K. adlı şahıs tarafından Malatya’ya kaçırılarak toplu konutlarda zorla tutulduğunu, bunu kız arkadaşının kendi cep telefonuna çektiği mesajdan öğrendiğini bildirdi. Aralık ayındaki bu başvurunun Malatya Emniyet Müdürlüğü’ne iletilmesi üzerine, polisin olayla ilgili araştırmaya başladığı, ancak şu ana kadar herhangi bir sonuca ulaşamadığı belirtildi.

• Akçadağ ilçesi Kotangölü Mahallesi’nde 59 yaşındaki H.H.A.’ya ait eve giren hırsızlarca 50 adet 9 mm. çapında tabanca mermisinin çalındığı bildirildi.

• Kurban Bayramı sırasında Arapgir ilçesinde bazı kişilerce toplanan küçük ve büyükbaş hayvan derilerinin Malatya’ya sevkedileceği bilgisini alan jandarmanın, Arapgir-Malatya- Keban yol ayrımında C.K. yönetimindeki 44 KU 129 plakalı kamyoneti durdurduğu, 264 adet küçükbaş ve 50 adet büyükbaş hayvan derisine el koyduğu bildirildi.

• Akçadağ Kol Köyü’nde oturan H.K. jandarmaya başvurarak, 18 yaşındaki kızı D.K.’nın sabah saatlerinde çıktığı eve dönmediğini, kimliğini de yanına aldığını, kızının kaçtığını ya da kaçırıldığını düşündüğünü belirterek, bulunmasını istedi.

• Hekimhan- Malatya yolu 22. km. Badılçeşme mevkiinde Alaattin Özçelik yönetimindeki 44 ED 745 plakalı araçla kayalıklara çarptı. Araç hasar gördü.

• Özsan Sanayi Sitesi mevkiinde Hoylu Başpınar yönetimindeki 44 KU 466 plakalı araç, buzdan kayarak Abuzer Yağmur yönetimindeki 44 FD 982 plakalı kamyona arkadan çarptı ve hasar gördü.

• Malatya- Hekimhan- Kuluncak yolu Mollaibrahim Köyü civarında Tuğrul Nacar yönetimindeki 44 KP 044 plakalı oto, buzlu yolda kayarak yol kenarındaki kayalıklara çarptı. Kazada araçta hasar meydana geldi.

• Malatya- Adıyaman yolu 43. kilometre Doğanşehir Yeniköy yol ayrımı mevkiinde Hakan Durdu yönetimindeki 46 E 1536 plakalı araç, buzlu yolda kayarak yol kenarında park halinde olan Mehmet Asım Özgüller’e ait 44 ED 720 plakalı araca çarptı. Kazada Elif Durdu yaralandı.

• 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde Gaffari Şahin yönetimindeki 34 TD 1915 plakalı araç, buzlu yolda kaydı ve kaldırım taşlarına çarparak devrildi. Araç hasar gördü.

• Pütürge- Malatya yolu Pazarcık Köyü civarında Murat Seyhan yönetimindeki 44 KD 628 plakalı araç, buzlu yolda takla attı. Kazada Murat Seyhan ile Nusret Türk yaralandılar.

• Malatya-Elazığ yolu 13. km. Fırıncı köyü mevkiinde Sedat Güzel yönetimindeki 16 Z 8832 plakalı araç buzlu yolda Nuri İnce yönetimindeki Beydağı Belediyesine ait 44 AC 928 plakalı otobüse çarptı. Kazada Fuat Güzel, Vedat Güzel ve Ayşe Kuloğlu yaralandılar.

• Darende ilçesi Balaban Köprü mevkiinde Nevzat Orman yönetimindeki 34 EK 1512 plakalı araç, buzlu yolda köprü girişinde kaydı ve takla attı. Kazada Yusuf Orman yaralandı.

• Hanımınçiftliği Merkez Mahallesi&nde Ali Balık yönetimindeki 44 FN 865 plakalı araçla dönerken, arkadan gelen Mete Çetin yönetimindeki 44 KP 004 plakalı araç çarptı. İki araç hasar gördü.

• Yeşilyurt Elemenik mevkiinde Mikail Yanık yönetimindeki 34 DU 9891 plakalı araç, buzlu yolda kontroldan çıktı ve Gülağa Güler yönetimindeki 44 AL 382 plakalı kamyona arkadan çarptı. Mikail Yanık ağır yaralandı.

• Hanımınçiftliği Belediye önünde Memet Adıyaman yönetimindeki 44 AE 526 plakalı araç, sağa dönmek isterken arkadan gelen Abdulkadir Sayın yönetimindeki 44 KS 102 plakalı araç arkadan çarptı. Bu araçlara buz nedeniyle kayan Hacı İrik yönetimindeki 44 T 0195 plakalı taksi de çarpınca zincirleme kaza meydana geldi. Araçlar hasar gördü.

• Gündüzbey Kasabası çıkışında Selim Erbir yönetimindeki 44 KR 244 plakalı otoyla Malatya yönüne gelirken, buzlu yolda kaydı ve refüje çarptı. Araçta hasar meydana geldi.

• Ardiyeciler Sitesi’nde N.Ö.’ye ait kömür ardiyesinden 3 ton kömür çalındığının bildirilmesi üzerine araştırmaya başlayan jandarma, Malatya merkezde bir şahsın ucuz fiyata kömür satmak istediği yolunda M.T. adlı şahıs tarafından ilgili makamlara bilgi vermesi üzerine A.L. adlı şahsı, olayda kullandığı kamyonetle yakaladı.

• Malatya’dan Kayseri yönüne gitmekte olan Ali Zorkul yönetimindeki 34 EA 6872 plakalı oto ile giderken Akçadağ Darıca’da bir viraja hızlı girince devrildi. Ali Zorkul ile araçta bulunan Özkan Şahin, Ali İlhan ve Uğur Kanat yaralandılar.

• Malatya’dan Pütürge yönüne gitmekte olan İsmail Aslan yönetimindeki 34 ZZ 4977 plakalı otomobil ile giderken, buzlu yolda kayan otomobil devrildi. Kazada sürücü yaralandı, araç hasar gördü.

• Konak Kasabası’nda alacak verecek yüzünden çıkan kavgada 43 yaşındaki R.T.’nin taşla 37 yaşındaki İ.Ş.’yi başından yaraladığı bildirildi.

• Yazıhan Boyaca Köyündeki bir kum ocağında O.A. yönetimindeki 44 FN 870 plakalı kamyon kum boşaltırken devrildi ve sürücü hafif yaralandı.

• Merkez Sütlüce Köyü yakınlarında Şahin Kınık yönetimindeki 48 M 2857 plakalı otomobil, dikkatsizlik sonucu takla attı. Araç hasar gördü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız