SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Atatürk Caddesi Özel İdare İş Merkezi’nde M.M.A.’ya ait işyerinin camını gece kırdıkları gerekçesiyle 25 yaşlarındaki O.D. ve O.Y. yakalandı. İki şahıs suçlamayı kabul etmezken, işyeri sahibi de şikayetçi olmadı.

• Polise başvuran 20 yaşlarındaki A.K., Mücelli Caddesi’nde kendisini döverek tehdit eden R.K. ve soyadını bilmediği A.adlı şahısların, 1.952 YTL’lik senet imzalattıklarını öne sürdü. Polis iki şahsı arıyor.

• Atatürk Caddesi Efe İş Merkezi'nde B.A.’ya ait işyerinin kapısının ve kilitlerinin hırsızlık amacıyla zorlandığı bildirildi.

• Özel İdare İş Merkezi’nde S.P.’ye ait işyerinin camı olmayan kartonla kapalı bölümünü açarak giren hırsızlarca 20 adet kot pantolon çalındı.

• Orduzu Kasabası Aslantepe Mahallesi’nde E.Ö. adlı şahsa ait evden banyo kazanı, bakır sini, bakır kaplar, radyo, çeşitli eşya, temizlik ve gıda maddeleri çalındı.

• Cezmi Kartay Caddesi’nde öğle saatlerinde meydana geldiği ifade edilen olayla ilgili ifadesi alınan 19 yaşındaki M.B.Y.’nin, 17 yaşındaki arkadaşı B.D. ile giderken, önlerine çıkan Diyarbakır- Lice doğumlu 18 yaşındaki A.O. adlı şahsın elindeki telefonu istediğini, vermeyince çıkan tartışma sırasında A.O.’nun kendisini çenesinden ve boğazından, arkadaşını da kafasından yaralayarak kaçtığını anlattığı polis raporunda yeraldı. Polis raporunda, olayın zanlısı olduğu öne sürülen A.O.’nun da TÖTM’de yoğun bakımda olduğu için ifadesinin alınamadığı belirtilirken, yaralı olduğu anlaşılan bu şahsın hangi nedenle hastanede olduğuna ilişkin bilgi verilmedi.

• TCDD Lojmanları önünde park halinde olan 35 yaşındaki S.C.’ye ait aracın ön lastiklerinin patlatıldığı, çeşitli yerlerinin çizildiği belirtilirken, polis araştırmaya başladı.

• K.Mustafapaşa Mahallesi İpekçi Sokakta 51 yaşındaki H.K. yönetimindeki bisiklet ile 57 yaşındaki Ş.T. yönetimindeki oto çarpıştı, H.K. yaralandı.

• Fırat Mahallesi Mehmetçik Caddesi’nde F.K.’ya ait işyerinden 250 YTL değerinde çeşitli marka sigara çaldıkları gerekçesiyle 15 yaşındaki E.Y. ve 18 yaşındaki İ.T. polis tarafından yakalandı aynı yaştaki M.K.’nın ise firar ettiği bildirildi. Adliyeye verilen iki şahıs serbest bırakılırken, polis firariyi arıyor.

• Orduzu Çarşıbaşı Mahallesi’nde 00.40 sıralarında silahlı kavga olduğu iddiası üzerine giden polis, olaya karıştıkları gerekçesiyle R.Z., H.Z., İ.T., E.E. ve M.K. adlı şahısları yakaladı. Yapılan soruşturmada, aralarında bulunan husumet nedeniyle E.E. ve M.K. adlı şahıslar ile diğer şahısların karşılıklı kavga ettikleri, kavgadan önce İ.T.’nin elinde bulunan tüfekle de E.E.’nin aracına iki el ateş ettiği belirlendi. Adliyeye verilen taraflar serbest bırakıldı.

• Kığılı Camii’ne belirlenemeyen bir saatte giren hırsızlarca 1 adet telsiz telefon ile 15 YTL bozuk para çalındığı bildirildi.

• Sanayi Polis Merkezi’ne başvuran 29 yaşındaki N.K. adlı kadın, 6 yıldır gayri resmi yaşadığı ve 3 ay önce ayrıldığı 32 yaşındaki T.T. adlı şahsın gece Kiltepe’deki evine geldiğini, kendisini dövüp tehdit ve hakaretlerde bulunduğunu öne sürerken, şahıs iddiaları reddetti.

• Yeşiltepe Seyran Mahallesi’nde oturan 23 yaşındaki G.Y.’nin, ailevi nedenlerle bunalıma girdiği ve fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştığı bildirildi.

• Melekbaba Mahallesi’nde 71 yaşındaki İ.A. adlı kadının evinden, eşine ait 2 gömlek, 1 hırka ve 1 yelek çalındı.

• Turgut Temelli Caddesi Kubilay Lisesi önünde M.N.N. yönetimindeki 44 FD 890 plakalı kamyonetin, mobiletiyle gitmekte olan 15 yaşındaki B.M.’ye çarparak yaralanmasına yolaçtığı bildirildi.

• İnönü Caddesi’nde oturan 27 yaşındaki M.D. adlı kadın, eşi İ.D.’nin kendisine sürekli şiddet uyguladığını, son olarak telefonla arayıp küfrettiğini ve ölüm tehdidinde bulunduğunu öne sürdü. Polis İ.D.’yi arıyor.

• Milli Egemenlik Caddesi’ndeki bir apartmanda gece meydana gelen olayla ilgili ifade veren 34 yaşındaki A.B., birlikte alkol aldıkları ve adını Erdinç olarak bildiği şahsın daha sonra kendisine küfrettiğini, cebinden çıkardığı bıçağı göğsüne sapladığını ve kaçtığını, telefonla yardım istediği arkadaşlarının kendisini hastaneye kaldırdığını, şahıstan şikayetçi olmadığını söyledi. Polis olayla ilgili araştırmayı sürdürüyor.

• Kız Meslek Lisesi yanındaki belediye ekmek büfesi yanında “bali çekerken” dengesini kaybederek buzdolabı camını kırdığı gerekçesiyle 19 yaşındaki M.B. yaralandı. 01.00 sıralarındaki olayla ilgili büfe sorumluları şikayetçi olmadı.

• Cumhuriyet Başsavcılığına başvuran M.Ş. adlı şahıs, kendisinin yazdığı ve telif hakkını alıp piyasaya sürdüğü kitabın Vilayet arkasındaki bir yerde telif ödenmeden, fotokopi edilerek çoğaltıldığını öne sürdü. Polis olayla ilgili işyerinin sahibi gözüken F.D. adlı kadın ile işyerinde çalışan V.B. ve G.Ç. adlı kişilerin ifadesini alırken, işyerinde 1 adet bandrolsuz kitap bulunduğu, şahısların ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldıkları belirtildi.

• Niyazi Mısri Mahallesi’ndeki Rus Pazarı’nda polis tarafından yapılan denetimde A.M.Ş. ve Ü.D. adlı şahıslara ait tezgahlarda 81 porno film CD’si, 34 yabancı film CD’si, ayrıca A.M.Ş.’nin üzerinde 1 adet bıçak buldu.

• Darende’nin Heyiketeği Mahallesi’nde M.E. adlı kadına ait işyerine hırsızlık amacıyla girildiği, ancak herhangi birşey çalınmadığı, polisin araştırmayı sürdürdüğü bildirildi.

• Doğanşehir ilçesi Doğu Mahallesi’nde park halinde olan A.S.’ye ait 44 HR 038 plakalı otoda 00.05 sıralarında meydana gelen yangına itfaiye müdahale etti ve söndürdü. Araç sahibi, ifadesinde daha önce kavga ettiği 60 yaşlarındaki H.Z.’den şüphelendiğini söyleyince ifadesine başvuran bu şahıs suçlamaları kabul etmedi.

• Hekimhan’da polise başvuran 65 yaşındaki M.M. adlı şahıs, Dursunlu Köyü ile Hekimhan arasındaki bir yerde av tüfeğini kaybettiğini öne sürdü.

• Orduzu Aslantepe’de C.B. yönetimindeki polis otosu, 00.50 sıralarında yerlerin buzlu olması nedeniyle yoldan çıktı ve kaza yaptı. Kazada otoda bulunan polis memuru 29 yaşındaki Ü.T. yaralandı.

• Başharık Mahallesi’nde oturan 30 yaşlarındaki P.D., polise başvurarak daha önceden tanımadığı O.K. adlı şahsın telefonla arayıp görüşmek istediğini, 2.5 ay önce bu kişiye bir miktar para veren 50 yaşlarındaki E.S. adlı şahsın bunun karşılığında kendisini dövmesini söylediğini öne sürdü. Şikayet üzerine iki şahsı yakalayan polis, ifadelerini aldıktan sonra, evraklarını adliyeye gönderdi ve şahısları serbest bıraktı.

• Hastane Caddesi’nde E.D. yönetimindeki 44 KH 669 plakalı otoyla giderken aniden yola çıkan 72 yaşındaki A.İ.’ye çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• 19 yaşlarındaki G.A. adlı genç kız, 14.45 sıralarında Mehmet Buyruk Caddesi’nde yürürken, tanımadığı bir kişinin saldırısına uğrayarak dövüldü. Polis, saldırganı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Beydağı Polis Merkezi’ne başvuran 27 yaşındaki V.K., alacak verecek yüzünden K.E. adlı şahsın kendisine 5 bin YTL tutarında senet imzalatmak istediğini, kabul etmeyince de dövdüğünü öne sürdü. Polis K.E.’yi bulmaya çalışıyor.

• Yeşiltepe Seyran Mahallesi’nden yaralı olarak hastaneye getirilen 14 yaşındaki N.A. adlı kız, plakasını alamadığı Tempra marka bir aracın ayağının üstünden geçtiğini, sürücünün inerek kendisini dövmeye kalkıştığını ve daha sonra kaçtığını söyledi. Polis aracı ve sürücüsünü belirlemeye çalışıyor.

• Yeni Sanayi Sitesi 7. caddede C.S. adlı şahsa ait işyerinden kimlikler, banka kartı ile 200 YTL bulunan cüzdan çalındı.

• Yeşiltepe yolu üzerindeki M.L.’ye ait çiçek satış yerinin bahçesinden 235 çam saksısı ile üzerinde Burcu Çiçekçilik yazan çiçek toprağı poşetleri çalındı.

• Askeri Lojmanlar kavşağında H.T. yönetimindeki 06 M 3939 plakalı oto ile M.K. yönetimindeki 44 FC 148 plakalı kamyon çarpıştı. Kazada 27 yaşındaki bayan sürücü H.T. yaralandı.

• Ataköy Mahallesi Akbay Caddesi’nde 15.00 sıralarında hırsızlık amacıyla 43 yaşındaki F.Ç. adlı kadına ait eve giren 58 yaşındaki M.Y. ve 31 yaşındaki Ç.Z. adlı kadınların, ev sahibi tarafından 6. kat merdiven boşluğunda yakalanıp polise teslim edildiği, “Hırsızlığa Teşebbüs” suçlamasıyla ifadeleri alınan iki kadının savcının talimatıyla serbest bırakıldıkları, haklarındaki evrakın adliyeye gönderildiği bildirildi.

• Yeşiltepe Yeşilkaynak Mahallesi’nde kavga sonucu 39 yaşındaki P.H.’yi bacağından bıçakla yaraladığı öne sürülen 19 yaşındaki V.P. polis tarafından aranıyor.

• Tecde Alibey Mahallesinde 81 yaşındaki A.B. adlı şahsın evinden teşt, stil, bakır tepki ve çeşitli kaplar, 1 yatak ve 15 YTL para çalındı.

• Şeker Fabrikası civarında M.A. yönetimindeki 44 EE 630 plakalı otoyla giderken, aniden yola çıkan 60 yaşlarındaki H.D. adlı şahsa çarparak yaralanmasına yolaçtı. Yaralı, sürücü tarafından hastaneye kaldırıldı.

• Hacı Ahmet Akıncı Lisesi önünde meydana gelen kazayla ilgili ifadesi alınan 16 yaşındaki S.E.K., okulun giriş kapısına geldiğinde H.Y. yönetimindeki 44 KS 504 plakalı otonun bacağına çarptığını, eve gittikten bir süre sonra bacağının şişmesi sonucu babasının kendisini hastaneye götürdüğünü, çarpan aracın sürücüsünden şikayetçi olduğunu söyledi. İfadesi alınan H.Y. serbest bırakıldı.

• Polise başvuran 36 yaşındaki E.D. adlı şahıs, akşam eşi ile birlikte Tevfik Temelli Caddesi’nde bulunan bir adresteki törene katıldıklarını, dönüşte içerisinde eşine ait kimlikler, banka kartları ve cep telefonu bulunan çantayı düşürdüklerini farkettiklerini, çantanın bir gün sonra bulunduğunu ve cep telefonu hariç diğer kayıpların teslim edildiğini, telefonunun da bulunmasını istediğini söyledi.

• Polise başvuran M.Ü. adlı şahıs, Vilayet arkasındaki deposunda yaptığı sayımda malzemelerin eksik olduğunu farkettiğini, sorumlu H.D.’ye sorduğunda, bu kişinin kendisinden habersiz malzeme çıkartıp K.U. ve S.G.’ye verdiğini, onların da sattığını söylediğini, yaklaşık 3 bin YTL civarında malzemesinin bu yolla çalındığını öne sürdü. Polis olayla ilgili H.D., K.U., S.G., N.T., H.Y. ve Y.U. adlı şahısları yakaladı. Bu şahıslarda malzemelerin bulunduğu ve işyeri sahibine teslim edildiği, adliyeye verilen şahısların ise serbest bırakıldıkları öğrenildi.

• Akpınar Meydanı’nda sıra yüzünden çıkan kavgada 62 yaşındaki İ.K. adlı şahsın, 21 yaşındaki S.K. tarafından dövüldüğü, yakalanan şahsın ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı belirtildi.

• MASKİ binası önünde alacak verecek yüzünden çıkan kavgada B.Y. adlı şahsın, 58 yaşındaki M.D.’yi demir çubukla dövdüğü ve daha sonra kaçtığı bildirildi.

• Akpınar Aslantepe Caddesi’nde T.B. adlı şahsın
17.45 sıralarında kapılarını kilitlemeden kısa süreliğine parkettiği otosundan fatura koçanı hesap defteri ve irsaliyenin bulunduğu çanta çalındı.

• Cengiz Topel 1. Bahçe Yolu’nda H.K. adlı şahsa ait işyerinin camı gece kırıldı. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• İnönü Caddesi’nde M.S.’ye ait işyerinden 4 paket jiletin parasını ödemeden çıkarken yakalanan 36 yaşındaki Y.Y.’nin polise teslim edildiği ve adliyece serbest bırakıldığı öğrenildi.

• Yeşiltepe Spor Salonu’ndaki hentbol maçı sırasında düşerek kafasını duvara çarpan ve yaralanan 14 yaşındaki Ö.Ö. adlı kız öğrenci hastaneye kaldırıldı.

• Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran 53 yaşındaki H.G. adlı kadın, geçtiğimiz Aralık ayında eşinin vefat ettiğini, hiç tanımadığı 34 yaşındaki M.M.M. adlı şahsın, Sarıcıoğlu Mahallesi’ndeki evine gelerek vefat eden eşinin kendisine borcu olduğunu söylediğini, daha sonra da oğlunu telefonla arayıp tehdit ettiğini öne sürdü ve şikayetçi oldu. Yakalanan şahıs ise suçlamaları kabul etmedi ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

• Hasanbey Caddesi’nde oturan 21 yaşındaki H.K. adlı kadın, eşi B.K.’nın sürekli kendisini tehdit ettiğini, hakarette bulunduğunu, annesi olan F.B.’nin de koluna vurarak altın künyesini aldığını öne sürdü. B.K. suçlamaları kabul etmedi.

• Doğanşehir Devlet Hastanesi’ne bileklerini keserek intihara kalkıştıktan sonra yakınları tarafından getirilen 19 yaşındaki C.Y. tedavi altına alınırken, annesi verdiği ifadede oğlunun babası ve amcası ile kavga ettikten sonra intihara kalkıştığını, kimseden şikayetçi olmadığını söyledi.

• Doğanşehir Yeni Mahallesi’de 22.30 sıralarında kuru sıkı tabancayla havaya ateş eden 28 yaşındaki M.M. adlı şahıs, tabanca ve 8 mermisiyle yakalandı.

• Merkez Pelitli köyünde kızları 14 yaşındaki R.C. ve 13 yaşındaki Y.C.’yi okula göndermediği gerekçesiyle H.B.C., yine aynı köyden 17 yaşındaki kızı E.B.’yi okula göndermediği gerekçesiyle M.B., 14 yaşındaki kızı D.D.’yi okula göndermediği gerekçesiyle M.D. adlı veliler hakkında “Hükümet Emirlerine Muhalefet” suçlamasıyla yasal işlem yapıldığı, ayrıca kızlarını okula göndermeleri konusunda şahısların uyarıldığı bildirildi.

• Beydağı Kasabası’nda kendisine ait kayısı bahçesinde ruhsatsız olarak sulama ve içme amaçlı su sondaj çalışması yaptırdığı gerekçesiyle 64 yaşındaki H.O. hakkında “Yeraltı Suları Hakkındaki Kanuna Aykırı Hareket” suçlamasıyla, 694 YTL idari para cezası uygulandığı bildirildi.

• İnönü Üniversitesi Kampüsü’ndeki bir kafeteryada garson olarak çalışan 32 yaşındaki N.K. adlı kadını tehdit ettiği gerekçesiyle 26 yaşındaki M.R.,. jandarma devriyesi tarafından yakalandı. N.K., ayrıldığı erkek arkadaşından şikayetçi oldu. İfadesi alınan şahıs serbest bırakıldı.

• Yazıhan’ın Sinanlı Köyünün merkezinde havaya av tüfeğiyle ateş eden Diyarbakır- Ergani doğumlu 59 58 yaşındaki F.T. adlı şahıs yakalandı. Yapılan araştırmada bu şahsın, M.Ş. ve M.T. adlı şahıslarla yasak olmasına rağmen av yapmak üzere bölgeye geldiği bildirildi. Şahısların av tüfeklerine el konulduğu öğrenildi.

• Merkez Yaka köyünde, E.Y. adlı şahsın ailevi geçimsizlik yüzünden 35 yaşındaki eşi A.Y.’yi döverek yaraladığı, şahsın yakalandığı bildirildi.

• Akçadağ Kozluca Kasabası’nda 01.00 sıralarında 30 yaşlarındaki S.U. adlı şahsın, ailevi bir tartışma sonucu 21 yaşındaki kız kardeşi G.U.’yu döverek yaraladığı bildirildi. Bu kavgadan yaklaşık 13 saat sonra, Akçadağ Savcısının sözlü talimatı sırasında G.U.’nun evdeki şahsi eşyalarını jandarma refakatinde topladığı sırada, babası 56 yaşındaki H.U.’ya ait olan 9 mm. çaplı ruhsatsız tabanca ve 7 mermi de bulundu. Baba hakkında yasal işleme başlandı.

• Yazıhan ilçesi Boyaca Köyü Cender mezrasında jandarma tarafından durdurulan araçta yapılan kontrolde 38 yaşındaki A.K., aynı yaştaki Ş.Ç. ve 48 yaşındaki H.K. adlı şahıslarda ruhsatsız 3 av tüfeği ile yasak olmasına rağmen avladıkları 1 karabatak kuşu bulunduğu, silahlara el konulup, ifadeleri alınan şahısların serbest bırakıldığı bildirildi.

• Malatya’dan Arapgir yönüne gitmekte olan 46 yaşındaki A.Ö. yönetimindeki 44..772 plakalı oto 44. kilometrede şarampola yuvarlandı. Kazada sürücü ile araçta bulunan 52 yaşındaki A.Ö. yaralandılar.

• Darende ilçesi Aşağulupınar mevkiinde Kayseri’den Malatya yönüne gelmekte olan A.E. yönetimindeki 34..0742 plakalı otomobil, buzdan kayıp karşı yönden gelmekte olan A.S. yönetimindeki 44..536 plakalı araca çarptı. Sürücüler yaralandı, araçlar hasar gördü.

• Yazıhan ilçe merkezindeki bir markette sahte 50 YTL ile alışveriş yapmak isteyen Van doğumlu 38 yaşındaki M.İ. adlı şahsın, market içerisinde tesadüfen bulunan jandarma görevlilerinin olayı farketmesi sonucu yakalandı. Sahte paraya el konulurken, şahıs hakkında işleme başlandı.

• Kuluncak Kızılmağara Köyü’nde 14 yaşındaki oğlu H.A.’yı okula göndermediği gerekçesiyle M.A. adlı şahıs hakkında yasal işleme başlandı.

• Topsöğüt Kasabası Sancaktar Mahallesi’nde F.A. adlı şahıs 44..980 plakalı oto ile manevra yaparken aracın arka tamponu 5 yaşındaki M.D.’ye çarparak ağır yaralanmasına yolaçtı.

• Yazıhan Böğürtlen Köyü’nde görevli öğretmen 25 yaşındaki bayan öğretmen S.Ö. ile aynı okulda görevli 27 yaşındaki öğretmen O.C. arasında servis aracında oturma yeri yüzünden tartışma çıktığı, S.Ö.’nün durumu eşi T.Ö.’ye anlatması sonucu, eşinin O.C. ile konuşmak amacıyla okula geldiği, aralarında çıkan tartışma sonucu iki şahsın karşılıklı olarak birbirlerini dövdükleri bildirildi.

• Pütürge ilçesinin Bakımlı Köyü’nde 15 yaşındaki Ş.Ö. adlı kızın, aynı köyden 25 yaşındaki M.Ö. tarafından kaçırıldığı, jandarmanın araştırmaya başladığı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız