SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Beydağı Polis Merkezi’ne başvuran 45 yaşındaki Y.D. adlı bayan, 20 yaşındaki oğlu E.D.’yi maaşını çekmesi için kartını vererek Garanti Bankası Şubesi’ne gönderdiğini, oğlunun kendisini arayıp bakiyenin yetersiz olduğunu, istediği 500 YTL’yi maaş avansından çekeceğini söylediğini, bunun üzerine para çekmeden gelmesini söylediğini, daha sonra hesabını kontrol ettiğinde 500 YTL paranın çekilmiş olduğunu öğrendiğini, banka şubesine ait güvenlik kamera kayıtlarını incelediklerinde, oğlunun arkasından bir şahsın parayı alarak gittiğini gördüğünü belirterek şikayetçi oldu. Polis şahsın kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Fuzuli Caddesi’ndeki bir içkili lokantada 23.00 sıralarında tabancayla ateş edilmesi ile ilgili ifadesi alınan lokanta sahibi Ş.T., bir an silah sesi duyduğunu ve silah sıkan şahsın kaçmaya çalışması üzerine yakalayarak polisi çağırdığını, şahsın neden silah sıktığını bilmediğini, ancak şikayetçi de olmadığını söylerken, polise teslim edilen 28 yaşındaki Y.E. adlı zanlı, belindeki kuru sıkı tabancayı düzeltmek istediği sırada ateş aldığını öne sürdü.

• Başharık Mahallesi’nde A.T.G. adlı şahsa ait internet kafede bilgisayar malzemesi çaldığı saptanan 19 yaşındaki E.Ö. ile bu çalıntı malzemeleri satın aldıkları öne sürülen 29 yaşındaki L.B., 30 yaşındaki E.E. ve 37 yaşındaki N.D. polis tarafından yakalandılar. Çalıntı malları alan 3 kişi polis merkezinden, hırsızlık zanlısı E.Ö. ise adliyece serbest bırakıldılar.

• Melekbaba Mahallesinde kira yüzünden 41 yaşındaki Ş.Y. ile kiracısı 26 yaşındaki M.G. ve kiracısının kayınbabası 46 yaşındaki İ.Y. arasında kavga çıktığı, şahısların karşılıklı olarak birbirlerine tehdit ve hakaretlerde bulunduğu bildirildi.

• Beylerbaşı Mahallesi’nde ailevi nedenle çıkan tartışma sonucu 21 yaşındaki E.K. adlı şahsın, 18 yaşındaki P.K.’yi çakı ile sol el ve bacağından yaraladı. Hastaneye kaldırılan P.K. şikayetçi olmazken, şahıs yakalandı.

• Taştepe Mahallesi’nde oturan 22 yaşındaki S.Y. adlı bayan gece yarısı fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştığı gerekçesiyle TÖTM’ye kaldırıldı.

• Melekbaba Mahallesi 4. Cadde Kanalüstü mevkiinde oturan 24 yaşındaki F.U. ile birkaç kapı ötedeki evde oturan 29 yaşındaki Z.G. adlı bayanların, ilaç yüzünden aynı gün aynı saatlerde zehirlendikleri bildirildi.

• Ataköy Mahallesi Muhtarlığı yanındaki Hacı Kalender Parkı’nda, 15.00 sıralarında salıncakların tahtalarını ve park korkuluklarını kırarak zarar veren 17 yaşlarındaki M.G., O.T. ve 15 yaşındaki F.D. polis tarafından yakalandı ve “Kamu Malına Zarar Verme” suçlamasıyla gönderildikleri adliyece serbest bırakıldı.

• Sıtmapınarı Sağlık Ocağı Doktor odasından 32 yaşındaki bayan Dr. D.A.T.’nin kısa süreliğine ayrılmasından yararlanan hırsızın, doktora ait cep telefonunu çaldığı bildirildi. Polis hırsızın kimliğini belirlenemeye ve yakalamaya çalıştığı bildirildi.

• Ataköy Mahallesi Hasanbey Caddesi’ndeki evinden 01.30 sıralarında kesici aletle yaralanmış olarak Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 36 yaşındaki S.İ. adlı şahıs, işsizlik nedeniyle bunalıma girdiğini ve jilet ile sol bileğini kestiğini söyledi.

• Sümer Polis Merkezi’ne başvuran 36 yaşındaki N.B. adlı kadın, Şeyhbayram Mahallesi güzergahına giden belediye otobüsünün içerisinde cep telefonunun çalındığını bildirdi. Polis yankesiciyi belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• İnönü Caddesi İşbankası civarındaki lokanta önünde 00.10 sıralarında 34 yaşındaki M.E.S. ve 28 yaşındaki A.Ş. adlı şahısların birbirlerini dövdükleri bildirildi. Polis olaya müdahale ederken iki şahsın da alkollü oldukları belirlendi ve şahıslara Kabahatler Kanunu gereği idari para cezası uygulandığı, adli işlemin de sürdüğü bildirildi.

• Beydağı Mahallesi 12. Sokakta 25 yaşındaki A.D. yönetimindeki 44 AN 301 plakalı araç ile giderken, aracın kayması sonucu yol kenarında yürüyen 43 yaşındaki M.E.’ye çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Fuzuli Caddesi Akcanlar Apartmanı altında 20 yaşındaki E.G.’ye ait işyerine arka kapısını zorla açarak giren hırsızlarca çeşitli miktarda sigara ve çikolata, bir kutu sakız, cips para kağıtları çalındı.

• Akpınar Meydanı Elmas İşhanı 4. Katta 45 yaşındaki N.D.’ye ait işyerine asma kilidi kırarak giren hırsızların, çelik kasaya ait anahtarı masa çekmecesinden alıp, kasayı açtıkları ve içerisinde bulunan 1.000 YTL’yi çaldıkları bildirildi.

• Atatürk Caddesi İstanbul Pasajı’nda 42 yaşındaki İ.Z.’ye ait işyerine kilidini kırarak giren hırsızlar 1 bisiklet, 10 bisiklet iç lastiği, sprey boyalar ile 15 YTL parayı çaldılar.

• Beydağı Polis Merkezi’ne başvuran 48 yaşındaki A.F.K. adlı kadın, İnönü Caddesi üzerinde otobüs beklerken, içerisinde nüfus cüzdanı ve 50 YTL para bulunan cüzdanının çalındığını bildirdi. Polis yankesiciyi saptamaya ve yakalamaya çalışıyor.

• Devlet Hastanesi Otoparkı’nda park halinde olan 41 yaşındaki M.Ö.’ye ait 44 EL 796 plakalı otonun kaput kısmının zorlanarak açıldığı ve aküsünün çalındığı bildirildi.

• Savcılığa başvuran B.Ü., 39 yaşındaki E.A. adlı kadınla aralarında dava bulunduğunu ve devam ettiğini, bu dava ile ilgili cep telefonunu arayıp, “Kızını kaçıracağız, evini başınıza yıkacağız” şeklinde tehditlerde bulunulduğunu öne sürerken, E.A. suçlamayı kabul etmedi. Olaya karıştığı öne sürülen 17 yaşındaki H.A. adlı genç ise sorgu için Çocuk Polisi’ne teslim edildi.

• Taştepe Mahallesi 5. Caddede park halinde olan 25 yaşındaki H.H.K.’ya ait 44 KC 821 plakalı aracın kapısının açıldığı, içerisinden 1 adet çakmaklı kompresör, 1 matkap, bayan ceket ve montu ile içerisinde nüfus cüzdanı ve 180 YTL bulunan bayan kol çantasının çalındığı bildirildi.

• Sarıcıoğlu Mahallesi Mezarlık 2. Sokakta 25 yaşındaki A.M. adlı şahsın evinin bahçeye bakan penceresinin zorla açıldığı ve evin karıştırıldığı, herhangi birşey çalınmadığı belirtildi.

• Sarıcıoğlu Mahallesi Mezarlık 2. Sokakta 33 yaşındaki V.K.’ya ait eve, yatak odası penceresi zorlanarak girildiği ve 200 YTL para çalındığı bildirildi.

• Özalper Mahallesi 3. Caddede oturan 47 yaşındaki M.Y. adlı şahıs ile 51 yaşındaki İ.Y. adlı kadın, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hastaneye kaldırıldılar.

• Taştepe Mahallesi’nde oturan 23 yaşındaki S.Ö. adlı bayan, fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı. S.Ö. polise verdiği ifadede, babasının ölüm yıldönümü nedeniyle üzüldüğünü, yatışmak için aldığı ilaçların etkisiyle bayıldığını söyledi.

• Kavaklıbağ Mahallesi Eski Halep Caddesi’nde 24 yaşındaki B.H.’ye ait evin baca etrafını saran plastik malzemenin alev alması soncu çıkan yangına itfaiye müdahale ederek söndürdü.

• Zaviye Mahallesi Tevfik Temelli Caddesi’nde 46 yaşındaki İ.A.’ya ait eve akşam saatlerinde giren hırsızlar 1 cep telefonu ile 310 YTL para çaldılar.

• Almanya’da ikamet eden ve açık kimliği belli olmayan S.K. adlı bayan, Malatya Emniyet Müdürlüğü web sitesine gönderdiği şikayet mektubunda, 25 yaşındaki H.E.H.’nin, sürekli kendisini telefonla arayıp özel ve iş yaşamında rahatsız ettiğini, ölüm tehdidinde bulunduğunu öne sürerken, bu başvuru üzerine ifadesine başvurulan H.E.H., Almanya’da yaşayan S.K.’nın nişanlısı olduğunu, kendisinin tehdit etmediğini ve nişanlısının psikolojik rahatsızlığı yüzünden tedavi gördüğünü öne sürdü.

• İstasyon Virajı’ndaki kazayla ilgili ifadesi alınan C.A. yönetimindeki 44 DS 702 plakalı otoyla giderken, karşıdan karşıya kontrolsuz olarak geçmeye çalışan 70 yaşındaki M.B.’yi fark ederek durduğunu, bu sırada arkadan gelen S.K. yönetimindeki 44 LA 440 plakalı otonun aracına çarpması sonucu, aracının hareket edip M.B.’ye çarptığını söyledi.

• Milli Egemenlik Caddesi üst kavşağında 34 yaşındaki H.B.Ö. yönetimindeki 44 ER 930 plakalı otoyla giderken, 17 yaşındaki E.B. adlı genç kıza çarptı ve bu kazadan sonra aracı geri manevra yaptırırken bu kez 47 yaşındaki H.Ç.’ye çarparak yaralanmalarına yolaçtı. Yaralıların durumunun iyi olduğu, sürücü hakkında yasal işlemin sürdüğü bildirildi.

• Malatya Lisesi önünde 10.00 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 20 yaşındaki S.B., evine doğru giderken tanımadığı iki şahsın önünü kestiğini, aralarında tartışma çıktığını, şahıslardan birinin satırla üzerine saldırması sonucu elinden yaralandığını bildirdi. Polis, saldırganları belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Özalper Mahallesi 4. Cadde 4. Sokakta oturan 40 yaşlarındaki S.Y. adlı şahıs, dövülme belirtileriyle Turgut Özal Tıp Merkezi’ne koma halinde 09.00 sıralarında getirildi ve tedavisi devam etmekte iken 23.00 sıralarında öldü. Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili araştırmaya başladı.

• Mücelli Sağlık Ocağı civarında oto içerisinden bir şahsın silah gösterdiği yolundaki ihbar üzerine ihbar edilen aracın Cevherizade Mahallesi Şiroğlu Sokak üzerinde polis tarafından durdurulduğu, aracta 1 adet kurusıkı tabanca ile 1 adet kelebek bıçak bulunduğu, aracın sürücüsü 17 yaşındaki M.B.D.’nin gönderildiği adliyece serbest bırakıldığı bildirildi.

• Kendisini İ.A. olarak tanıtarak kargö getirdiğini söyleyen ve kimden geldiği belli olmayan, içerisinde 3 adet yazılı kağıt bulunan zarfı 34 yaşındaki B.T. adlı şahsa verip 6,25 YTL para alan, daha sonra C.E. adlı şahsın sorumlusu olduğu kargo şirketinin logosunu taşıyan ancak bu şirkete ait olmayan makbuzu veren dolandırıcının belirlenmesine ve yakalanmasına çalışılıyor.

• Beydağı Polis Merkezi’ne başvuran 37 yaşındaki K.K. adlı şahıs, hasta olan annesini Devlet Hastanesi’ne getirdiğini, burada tanımadığı 45-50 yaşlarındaki bir şahsın yanlarına geldiğini, sohbet ettikten sonra tahlilleri yaptırırken kendilerine yardımcı olduğunu, ilaç almak için eczaneye giderken, bu şahsın yanına gelip “Tanıdıklarım var, ilaçları ben alayım” dediğini ve kendisinden 110 YTL para ve tahlil evraklarını alıp gittiğini, geri dönmeyince dolandırıldığını anladığını belirterek şikayetçi oldu. Polis dolandırıcıyı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Yaralı olarak Devlet Hastanesi’ne gelen 19 yaşındaki M.T., ifadesinde Mücelli Caddesi’nde yürürken karşıdan gelen plakasını alamadığı bir pikabın yanından geçtiği sırada, kasasında bulunan metal bir cismin yüzüne çarpması sonucu yaralandığını, şikayetçi olmadığını bildirdi.

• Melekbaba Mahallesi 4. Caddede oturan 25 yaşındaki Y.Ç. adlı bayan ile 28 yaşındaki M.M. adlı şahıs, 03.00 sıralarında sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hastaneye kaldırıldılar.

• Yeşiltepe’deki Asker Hastanesi önünde M.T. yönetimindeki oto ile kontrolsuz olarak sola dönüş yapmak isterken kaldırıma çıktı ve kazada araçta bulunan 33 yaşındaki H.T.T. yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

• Şehit Fevzi Mahallesi Değirmen Yolu’nda park halinde olan 48 yaşındaki O.B.’ye ait otodan 1 adet oto teybinin çalındığı bildirildi.

• Sanayi Polis Merkezi’ne başvuran 49 yaşındaki M.Ş.Ç., 4 ay önce işe aldığı 29 yaşındaki Y.Ö.’nün, kendileri adına Malatya ve ilçelerde çay satışı yaptığını, her akşam da işyerine gelip hasılatı teslim ettiğini, 26 Ocak akşamı ise gelmediğini ve yaptığı araştırmada piyasaya sattığı çaylar nedeniyle 30 bin YTL parayı toplayıp araçla kaçtığını öğrendiğini bildirdi. Polis Y.Ö.’yü arıyor.

• 20.30 sıralarında Şeyhbayram Mahallesi Hacı Bektaş Veli Caddesi’nde H.A. adlı şahsa ait evde hırsızlık olayının olduğu ve hırsızların kaçmakta olduğu yolunda yapılan ihbar üzerine giden polis, 31 yaşındaki M.N.İ. ve 29 yaşındaki Ş.Ş. adlı zanlıları kovalamaca sonucu yakaladı ve bu şahıslardan çıkan çalıntı malzemeler ev sahibine teslim edildi. Adliyeye verilen iki zanlıdan Ş.Ş. tutuklanırken, diğeri serbest bırakıldı. Bu arada olaya karışan üçüncü zanlı olarak M.A. adlı şahıs aranıyor.

• 19 Ocak günü M.K. adlı şahsın cep telefonunu alan ve geri vermediği gerekçesiyle şikayet edilen 26 yaşındaki M.T. adlı şahsın, 27 Ocak günü Sümer Polis Merkezi’ne olayla ilgili bilgi verme gerekçesiyle geldiği, savcının talimatıyla yakalandığı ve gönderildiği adliyece tutuklandığı bildirildi. M.T.’nin, aynı şekilde 16 Ocak günü de S.B. adlı şahsın cep telefonunu alıp iade etmediği de belirlendi.

• B.Mustafapaşa Mahallesi Hasan Mandallı Sokakta 34 yaşındaki H.T.’ye ait eve akşam saatlerinde balkon penceresinin çerçevesini kırarak giren hırsızlar 2 adet çeyrek altın çaldılar ve kaçtılar.

• Paşaköşkü Mahallesi’nde 39 yaşındaki G.K. adlı kadın, evine çıkarken daha önceden yıkanmış ve buz tutmuş olan merdivenlerden kayarak düştü ve yaralandı.

• Battalgazi Selçuk İlköğretim Okulu Bahçesinde 13 yaşındaki R.Ö., aynı yaştaki H.B. tarafından tekme atılarak yaralandı. Adliyeye verilen H.S. serbest bırakıldı.

• Hekimhan’da polise başvuran F.K. adlı şahıs, evini
taşlayan şahıslardan 30 yaşındaki S.L.G. tarafından evine bırakılan mektupta “Kızınızla ilişkiye girdim.” şeklinde ibareler bulunduğunu belirterek, mektubu polise teslim etti. Bu iddia üzerine ifadesi alınan evin kızı 18 yaşındaki E.K. ise, kendisini evlenme vaadiyle kandıran S.L.G. ile cinsel ilişkiye girdiğini, şahsın tehdidinden korktuğu için ailesine söylemediğini öne sürdü. Polis, ev taşlama ve diğer olayla ilgili olarak 22 yaşındaki O.G. ve ağabeyi 30 yaşındaki S.L.G.’yi yakaladı. “Tehdit Ederek Evlenme Vaadiyle Küçük Yaşta Kızın Irzına Geçme ve Mala Zarar Verme” iddiasıyla ifadeleri alınan şahıslardan O.G., polis merkezinden salıverilirken, S.L.G.’nin de adliyece serbest bırakıldığı bildirildi.

• Yeşilyurt Gedik Mahallesi’nde park halinde olan 36 yaşındaki Ç.K. adlı şahsa ait otonun camını kıran hırsızlarca teybinin çalındığı öğrenildi.

• Doğanşehir Erkenek Kasabası’nda oturan 48 yaşındaki H.D. adlı kadın jandarmaya başvurarak, 15 yaşındaki kızı T.D.’nin evden kaçtığını bildirdi. Yapılan araştırmada, T.D.’nin annesi ile babasının ayrı yaşadıkları, genç kızın Mersin Erdemli’de yaşayan babasının yanına gittiğinin saptandığı bildirildi.

• Akçadağ İlçesi Develi Köyü’nde 32 yaşındaki Ç.Ö. adlı şahsın, kendisi hakkında dedikodu yaptığı gerekçesiyle 69 yaşındaki A.Ö. adlı kadını döverek yaraladığı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız