SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Babası tarafından kayıp olduğu şeklinde Çocuk Polis Şube Müdürlüğü’ne başvuruda bulunulan 14 yaşındaki H.A. adlı kız, kendiliğinden polise gelerek, S. adlı erkek arkadaşı ve R.adlı şahısla birlikte bir araçla Mişmiş Parka gittiklerini, burada S.’nin kendisiyle ilişkiye girmeye çalıştığını, ismetemesi üzerine sabaha kadar şahıslarla araçta kaldığını, bundan dolayı şikayetçi olduğunu anlattı. Polis soruşturmayı sürdürürken tekrar başvuran H.A., evden kimsenin haberi olmadan ayrılıp S.adlı arkadaşıyla buluştuğunu, vaktin geç olması nedeniyle eve gitmediğini, ailesinden çekindiği için bu yalanı uydurduğunu söyledi. Bunun üzerine hakkında “Suç Uydurma”dan işlem yapılan 14 yaşındaki H.A., gönderildiği adliyece serbest bırakıldı.

• Cezmi Kartay Caddesi’nde bulunan 34 yaşındaki E.K.adlı şahsa ait birahanenin 23.00 sıralarında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kurşunlandığı, olay yerinde 2 adet deforme olmuş mermi çekirdeği ve 3 kovan bulunduğu bildirildi.

• Fahri Kayahan Bulvarı Çöşnük girişinde M.T.’ye ait işyerinden 5 bin YTL değerinde sigara, 2 bin YTL değerinde telefon kontürü, 300 YTL değerinde otobüs bileti çaldıkları iddiasıyla yakalanan 17 yaşındaki M.B., 18 yaşındaki M.K., 17 yaşındaki M.D. ve 18 yaşındaki E.G. polis tarafından yakalandı ve gönderildikleri adliyece serbest bırakıldılar.

• Polise başvuran 32 yaşındaki E.E. adlı şahıs, Cezmi Kartay Caddesi’nde İ.T., N.O. ve S.Y. adlı şahıslar tarafından 23.30 sıralarında dövüldüğünü, ancak şikayetçi olmadığını söyledi.

• Zafer Mahallesi 5. Sokakta park halinde olan M.S.’ye ait 44 FZ 682 plakalı otonun arka kelebek camını kıran 25 yaşlarındaki C.C. adlı şahıs polis tarafından yakalandı. 04.00 sıralarındaki olayda alkollü olduğu belirlenen, üzerinde de 1 adet bıçak çıkan C.C., asker olduğu için Merkez Komutanlığı’na teslim edildi.

• Tevfik Temelli Caddesi’nde işyeri bulunan 58 yaşındaki V.K. adlı şahıs, maliye ve belediyeye kayıtlı olarak işyerinde fatura tahsilatı yaptığını, ulusal gazetelerden birinde çıkan ve resmi olmayan bir başka şirkete ait haberi 55 yaşındaki N.T. adlı şahsın, işyerinin camına astığını ve kendilerini karalayarak yasal olmadıklarını ima ettiğini, İstanbul’daki olayı örnek gösterdiğini öne sürdü ve şikayetçi oldu. İfadesi alınan N.T. ise vatandaşı bilgilendirmek amacıyla işyerinin camına astığı kupürü, hakkında şikayet olduğunun bildirilmesi üzerine indirdiğini söyledi. Şahıs hakkında “Maneviyatını ve İşyerini Karalama” suçlamasıyla işlem yapıldığı öğrenildi.

• Devlet Hastanesi Acil Servis’in bulunduğu yerde taksileriyle ters yönde geri manevra yapan Ş.A. ve Y.B. adlı şahısların, kendilerini uyaran Beydağı Polis Merkezi’nde görevli polis memurları Z.Ö. ve A.K.’ye hakaret edip karşı koydukları gerekçesiyle, zor kullanılıp etkisiz hale getirildikleri, gönderildikleri adliyece serbest bırakıldıkları bildirildi.

• Beydağı Polis Merkezi’ne başvuran 29yaşındaki R.S., merkez otobüs durağında bilet alırken yere bıraktığı ve içerisinde yeşilkart, hastane dosyalı, elbiseler ve nüfus cüzdanı olan çantasının çalındığını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Yamaç Mahallesi’nde oturan 73 yaşındaki O.G., polise başvurarak 11.30 sıralarında evine gelen dilenci kadın tarafından evdeki yeleğinin cebinden 4 çeyrek altın, 3 yarım altın ve 3 Cumhuriyet altının çalındığını bildirdi. Polis hırsızın kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Fırat Mahallesi İpek Caddesi’nde 01.00 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 44 yaşındaki M.A., eski eşinin kardeşleri olan M.K. ve R.K. tarafından dövüldüğünü öne sürdü. Yakalanan iki şahıs, ifadeleri alındıktan sonra salıverildi.

• Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran 39 yaşındaki İ.T., 25 yaşındaki B.A. adlı şahsın evinde meydana gelen hırsızlık olayından oğlunu sorumlu tuttuğunu ve kendisini ölümle tehdit ettiğini öne sürerken, ifadesi alınan B.A. suçlamayı kabul etmedi, sadece olay hakkında konuştuğunu öne sürdü.

• Cirikpınar Mahallesi’nde oturan 51 yaşındaki Z.G., 30 yıllık eşi İ.G.’nin evlilikleri süresince kendisini devamlı dövüp hakarette bulunduğunu öne sürerken, 56 yaşındaki İ.G. suçlamaları kabul etmedi.

• Bacağından bıçakla yaralanmış olarak 22.00 sıralarında Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 18 yaşındaki M.T., Yeşilkaynak Mahallesi’ndeki evine giderken, kendisinden para isteyen 25- 29 yaşlarındaki iki şahsın kendisini bıçakla yaraladıklarını ve kaçtıklarını söyledi. Polis araştırmaya başladı.

• Polise başvuran 18 yaşındaki E.Ö., öğrenci arkadaşlarıyla birlikte kaldığı evden cep telefonunun çalındığını, bu olaydan evlerine misafir olarak gelen olaydan sonra tüm aramalara rağmen ulaşamadığı M.Ş. adlı şahıstan şüphelendiğini bildirdi. Polis şahsı arıyor.

• Melekbaba Mahallesi’nde oturan 33 yaşındaki M.A. adlı kadın, savcılığa başvurarak 38 yaşındaki eşi tarafından sürekli dövüldüğünü öne sürerken, yakalanan koca suçlamayı kabul etmedi.

• Kiltepe Mahallesi’nde M.K. adlı şahsa ait evde çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü. İfade veren ev sahibi M.K., yaklaşık 5-6 aydır kiracısı olan 40 yaşındaki H.Ö. ile karısı 30 yaşındaki H.Ö.’nün, son bir haftadır yardım alabilmek için bilerek ve kasten yangın çıkarılıp evine zarar verildiğini öne sürdü, şikayetçi oldu. Daha önce de evlerinin kasten yakıldığı iddialarıyla yerel basının gündemine gelen karı koca, suçlamaları kabul etmediler ve evlerinin kundaklandığını öne sürdüler. “Kasten Yangın Çıkarma” suçlamasıyla ifadeleri alınan karı koca, savcının talimatıyla salıverildiler.

• Zaviye Mahallesi’nde oturan 17 yaşındaki G.A., belirlenemeyen bir nedenle fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı.

• Doğanşehir Karşıyaka Mahallesi’nde oturan 30 yaşındaki F.İ. adlı şahıs ile 24 yaşındaki F.İ. adlı kadın, 01.30 sıralarında şofbenden zehirlenerek hastaneye kaldırıldılar.

• Doğanşehir’in Karşıyaka Mahallesi’nde oturan 34 yaşındaki M.D., 17 yaşındaki R.U., 10 yaşındaki M.S.D., 11 yaşındaki M.D., 1 yaşındaki M.D. ve 28 yaşındaki D.D.’nin sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri ve hastaneye kaldırıldıkları bildirildi.

• Hekimhan Fethi Akyüz Mahallesi’nde oturan 19 yaşındaki G.B. adlı kadın, polise başvurarak 35 yaşındaki eşi S.B. tarafından dövüldüğünü öne sürerken, ifadesi alınan koca daha sonra salıverildi.

• Gece 23.50 sıralarında Cezmi Kartay Caddesi üzerinde elinde tabanca ile koşarken görülen 45 yaşındaki M.C.Ö. adlı şahıs, polis ekibi tarafından yakalandı. Şahısta kuru sıkı tabanca ile 400 mg. Esrar bulundu. Adliyeye verilen M.C.Ö. serbest bırakıldı.

• Yamaç Mahallesi’nde oturan 12 yaşındaki S.B. adlı kız çocuk, evlerinin mutfağında kola şişesi içeisinde bulunan kireç çözücüyü su zannıyla içince zehirlendi ve hastaneye kaldırıldı.

• Hastane Caddesi’nde 37 yaşındaki M.Y. adlı şahsa ait eve gündüz saatlerinde mutfak penceresi zorlanarak girildiği, ancak herhangi birşey çalınmadığı belirtildi.

• Hastane Caddesi’nde M.K. adlı şahsa ait eve mutfak balkon penceresi zorlanarak girildiği, herhangi birşey çalınmadığı bildirildi.

• 21.15 sıralarında polise yapılan ihbarda Battalgazi Kavşağı civarındaki bir boş inşaatta şüpheli şahıslar olduğu bildirildi. Belirtilen yere giden polis ekibi, burada 37 yaşındaki A.T. ve 25 yaşındaki H.T. adlı şahıslarla karşılaştı. İçki içtiklerini söyleyen ve polis memurlarının üzerine yürüyen şahıslardan H.T.’nin devlet aleyhine küfürlü konuştuğu, diğer şahsın da saldırgan tavırlarda bulunduğu, bunun üzerine iki şahsın gözaltına alındıkları, H.T.’nin üzerinde bıçak çıktığı bildirildi.

• Dernek Mahallesi İpek Caddesi’nde 29 yaşındaki M.Ö.’ye ait eve balkon kapısından giren hırsızlar 1 çocuk künyesi, 1 çift küpe ve 2 imitasyon set çaldılar.

• Polise başvuran 38 yaşındaki Y.A., Eski Buğday Pazarı’nda karşılaştığı ve 2 gün önce evlerine haciz götürdüğü şahsın oğlu olan 20 yaşlarındaki Y.F.E.’nin kendisine bıçak çektiğini öne sürdü.

• İnönü Caddesi Belediye otobüs durakları önünde 17.45’deki olayda 29 yaşındaki E.T. adlı şahsın, eşi aynı yaştaki Z.T.’ye durakta bekleyen şahıslardan 22 yaşındaki E.H.K.’nin laf attığı gerekçesiyle kavga ettiği, O.G. ve A.T. adlı şahısların da karıştığı olayda, tarafların birbirlerini dövdükleri belirtildi.

• Taştepe Mahallesi’nde A.T. adlı şahsa ait işyerine penceresini zorlayarak giren hırsızlar 4 YTL para, fatura, çeşitli evraklar, yazar kasa, 3 torba un ve 5 hamur mayası çaldılar.

• Beydağı Devlet Hastanesi’nde tedavi edilen 28 yaşındaki H.D. adlı kadın, 25 yaşındaki eşi Y.D. tarafından dövüldüğünü öne sürdü. Y.D. ise aralarındaki tartışma sırasında tokat attığını söyledi.

• Sabaha karşı 04.00 sıralarında Beydağı Devlet Hastanesi’ne gelerek tedavisini yaptıran 28 yaşındaki H.D. adlı kadın, eşi 25 yaşındaki Y.D. tarafından dövüldüğünü öne sürdü. Y.D. ise aralarındaki tartışma sırasında tokat attığını söyledi. Bu olaydan bir gün sonra polise başvuran Y.D. adlı şahıs, evinde uyurken boynundan aşağı sıcak su döküldüğünü hissettiğini, uyandığında eşi H.D.’yi odadan kaçarken gördüğünü öne sürerken, ifadesi alınan H.D. adlı kadın eşinin kendisine iftira ettiğini öne sürdü. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• Polise yapılan ihbarda 15.30 sıralarında İnönü Caddesi’nde S.K. adlı şahısa silah zoruyla senet imzalatan şahısların Elazığ plakalı bir otoyla kaçtıkları bildirildi. Polis söz konusu otoyu Kale ilçesinde içerisindeki A.Ü., M.Y., G.E., A.A. adlı şahıslar ile 15 yaşındaki N.Ç. adlı kızla birlikte yakaladı. Bu kişilerin üzerinden, S.K.’ya ait cep telefonu, kimlik fotokopisi ile ödeyecek kısmında S.K. yazılı imzalı senet buldu. Mağduru ve zanlılarının tamamı Elazığ doğumlu olan olayla ilgili ifadelerinde suçlamayı kabul etmeyen 5 zanlı adliyece serbest bırakıldılar.

• Dedekorkut Parkı karşısındaki gişede meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 33 yaşındaki M.U., bilet almak için gişe önüne gelen 5-6 kişiyi sıraya girmeleri için ikaz ettiği sırada, bunlardan ikisinin küfürlü konuşarak içeriye girdiklerini, tartışma sırasında kendisini dövüp etrafı dağıttıklarını bildirdi. Polis 13.30 sıralarındaki olayla ilgili araştırmayı sürdürüyor.

• Hacıabdi Mahallesi 1. Su Sokakta K.B. adlı şahsa ait eve balkon korkuluk demirlerini çıkararak giren hırsızlar, 25 YTL para çaldılar.

• B.Mustafapaşa Mahallesi Göksoku Sokakta 45 yaşındaki M.D.’ye ait işyerinin kapısını zorla açarak giren hırsızlar 800 YTL para ve 5 karton sigara çaldılar.

• Hakkında bir suçtan işlem yapılan 20 yaşındaki A.Ü. adlı şahsın üzerinden M.Y. adına düzenlenmiş, ancak kendi fotoğrafı yapışık ehliyet çıktığı, şahıs hakkında sahte ehliyet bulundurmak suçundan işlem yapıldığı bildirildi.

• Zaviye Mahallesi Tevfik Temelli Caddesi’nde park halinde olan 49 yaşındaki M.K.’ya ait kamyonun depo kapağının kırıldığı, 240 litre mazotun çekildiği, olay yerinde 3 adet 30 litrelik boş, 1 adet 30 litrelik dolu, 2 adet 60 litrelik dolu ve 2 adet de 20 litrelik bidonun yanı sıra 2 metrelik hortum bulunduğu, bidonların içerisindeki mazotun kamyon sahibine teslim edildiği, olayla ilgili araştırmanın sürdüğü bildirildi.

• Emniyet Müdürlüğü’ne isimsiz olarak verilen bir dilekçede, Cevatpaşa Mahallesi’nde oturan 53 yaşındaki A.A. adlı şahsın, bilgisayar ile bazı kişilerin cep telefonlarını yasadışı dinleyip şantaj yaptığı, odun kırdırma ücreti olarak para topladığını, uygunsuz işler yaptığı öne sürüldü. “Haberleşme Gizliliğini İhlal İddiası” suçlamasıyla ifadesi alınan A.A. adlı şahıs ise suçlamaları kabul etmedi.

• Hasanbey Mahallesi’nde oturan 17 yaşındaki H.A. adlı genç kız zehirlenme belirtileriyle hastaneye kaldırıldı. H.A. ifadesinde evde tavuk yedikten sonra rahatsızlandığını öne sürdü.

• Aşağıbağlar Mahallesinde oturan 26 yaşındaki Z.A. polise başvurarak, ailevi nedenlerle eşi S.A.’nın kendisini ve babası H.M.’yi dövdüğünü öne sürdü. İfadesi alınan S.A. pişman olduğunu söyledi.

• Mimar Sinan Caddesi’nde oturan 25 yaşındaki B.Ö., ürkütücü hayaller gördüğü gerekçesiyle 33 adet hap içince yakınları tarafından hastaneye kaldırıldı.

• Battalgazi ilçesi Alacakapı Mahallesi’nde cep telefonu yüzünden çıkan tartışmada 18 yaşındaki R.E.’yi dövdüğü öne sürülen 17 yaşındaki M.C. adliyece serbest bırakıldı.

• Devlet Hastanesi Acil Servis girişinde 00.15 sıralarında 32 yaşındaki M.M. ve 35 yaşındaki A.M. adlı şahıslar ile alkollü olarak kendilerine sataşan 28 yaşındaki M.K. ve 41 yaşındaki F.S. arasındaki tartışma kavgaya dönüştü. Olaya polis müdahale etti. F.S. adlı şahısta 1 adet kurusıkı tabanca bulunurken, olay yerinde de kime ait olduğu saptanamayan 2 bıçak ele geçirildi.

• Kırçuval Mahallesi Nebioğlu Sokakta oturan 36 yaşındaki H.A. adlı kadın ile 7 yaşlarındaki Ş.A. ve A. adlı kız kardeşler sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiler.

• Fırat Mahallesi İndere Caddesi’nde oturan 45 yaşındaki M.Y.T.’nin evine mutfak kapısından giren hırsızlarca 1 dizüstü bilgisayar, 1 dijital fotoğraf makinesi ile 70 paket sigara çalındı.

• Merkez PTT önünde öğle saatlerinde meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 29 yaşındaki Ü.K. adlı kadın, 18 yaşındaki kız kardeşi G.T. ile giderken, ayrı yaşadığı eşi F.K.’nın kendisini ve kız kardeşini ölümle tehdit edip dövdüğünü öne sürerken, F.K. suçlamayı kabul etmedi.

• Zafer Mahallesi 9. Sokakta Y.A. adlı şahsa ait eve giren hırsızlar 4 altın yüzük, 1 altın küpe çaldılar.

• Sanayi Caddesi’nde 23.30 sıralarında durdurulan 30 yaşındaki M.Y. yönetimindeki araçta çalıntı oldukları düşünülen 1 bakır kazan, 1 bakır sini, 1 tüp ile şahsa ait ruhsatsız av tüfeği bulundu. Sürücü ile araçta bulunan D.Y. ve B.G. adlı şahısların da polis merkezine götürüldükleri ve ifadeleri alındıktan sonra salıverildikleri bildirildi.

• Yeşiltepe Seyran Mahallesi’ndeki olayla ilgili ifadesi alınan 53 yaşındaki P.A. adlı kadın, ailevi nedenlerle eşi R.A. ve damadı G.Ö. tarafından tehdit edilip dövüldüğünü öne sürdü. Kayınpeder- damat adliyece serbest bırakıldı.

• Bentbaşı Mahallesi Sanayi Caddesi’nde C.A. yönetimindeki 44 AC 065 plakalı otoyla giderken aniden yola çıkan 58 yaşındaki C.Ö.’ye çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Yeni Sanayi Sitesi&nde 36 yaşındaki H.G.’ye ait işyerinden 1 adet av tüfeği ile 1 adet cep telefonu çalındı.

• Polise başvuran A.B. adlı şahıs, akşam eve geldiğinde 19 yaşındaki kızı E.B.’yi evde bulamadığını, yaptığı araştırmada kızının R.A. adlı şahıs tarafından gündüz saatlerinde Ford Transit marka bir araçla kaçırıldığını öğrendiğini bildirdi. Polis Şehit Fevzi Mahallesi’nde meydana gelen olayla ilgili araştırmayı sürdürüyor.

• SSK Kavşağında R.K. yönetimindeki 44 DR 456 plakalı oto ile L.G. yönetimindeki 44 KL 560 plakalı oto çarpıştı. 456 plakalı otoda yolcu olarak bulunan L.K. ve D.K. adlı bayanlar ile 560 plakalı araçta bulunan F.K. ve H.Ö. adlı şahıslar yaralandılar.

• Cengiz Topel Caddesi’nde Y.T.’ye ait işyerine giren hırsızlar 4 şişe viski, 24 şişe Yeni Rakı ile miktarı belirlenemeyen sigara çaldılar.

• Yeşilyurt Görgü Köyü’nde oturan 37 yaşındaki H.U.’nun, ailevi nedenlerle çıkan tartışma sonucu 34 yaşındaki eşi S.U.’yu döverek yüzünden yaraladığı gerekçesiyle jandarma tarafından hakkında işlem yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız