SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Sinema Caddesi’ndeki Arpacı Konağı’nın sahibi Şerafettin Arpacı, polise başvurarak dedesinden kalan tarihi evin camlarının kırıldığını belirterek şikayetçi oldu. Polis olayla ilgili olarak 12-13 yaşlarındaki B.M.E., E.H., Ö.P. ve V.K.T. adlı çocukları yakaladı ve yaşları küçük olduğu için savcının talimatıyla ailelerine teslim ederken, çocuklardan elde edilen 1 adet kuş sapanına el koydu.

• Başharık Mahallesi’nde 39 yaşındaki S.G.’ye ait eve öğleden sonraki bir saatte kapısını zorla açarak giren hırsızlar 3 adet dijital fotoğraf makinesi ile 1 adet dizüstü bilgisayarı çaldı.

• Sivas Caddesi Velioğlu Apartmanı altında 02.00 sıralarında 40 yaşındaki M.P.’ye ait işyerinin camlarının kırıldığı ve hırsızlık teşebbüsü olduğu ihbarı üzerine giden polis ekibi, bazı kişileri kaçarken gördü ve takip ederek Hanlıoğlu Apartmanı’nın kalorifer dairesinde yakaladı. 19 yaşındaki M.B., 16 yaşındaki M.B. ve 18 yaşındaki E.A. adlı zanlılar “Hırsızlığa Teşebbüs” suçlamasıyla gönderildikleri adliyece serbest bırakıldı.

• Atatürk Caddesi 1. arada A.K. ve M.K. adlı şahıslar ile fırın sahibi olduğu belirtilen R.B., E.B., A.B. adlı şahıslar arasında kavga çıktığı, kavga sırasında tarafları aralamaya çalışan C.M.’nin E.B. ve R.B. tarafından dövüldüğü bildirildi.

• Fırat Mahallesi İndere Caddesi’nde park halinde olan 60 yaşlarındaki H.B.’ye ait 44 FU 534 plakalı otoya çizilerek zarar verildi.

• Özel bir poliklinik önünde park halinde olan M.P.’ye ait 44 FF 215 plakalı kamyonetten 2 piknik tüpü, 1 terazi ve 2 adet 5 kiloluk, 1 adet 2 kiloluk, 1 adet 1 kiloluk ve 1 adet yarım kiloluk ağırlıkları çaldıkları gerekçesiyle yakalanan 15 yaşlarındaki E.K. ve T.K., adliyece serbest bırakıldı.

• Yeni Sanayi Sitesi 2. Cadde’de 25 yaşındaki M.V.’ye ait depodan 1.000 YTL değerinde çeşitli elektrik malzemesi çalındı.

• İstasyon Caddesi’nde B.S.’ye ait çerezci dükkanına gelen iki şahıstan biri işyeri sahibini oyalarken diğerinin 150 YTL para ile 8 adet 100’lük telefon kontör kartı çaldığı belirtildi.

• Özalper Mahallesi’nde 21.30 sıralarındaki kavgaya polis müdahale etti. Kavgaya karışan kişilerden H.B. ve M.B. adlı iki kardeşin, polis ekibine karşı koyup tehdit ve hakarette bulundukları, bunlardan 32 yaşındaki H.B.’nin tutuklandığı bildirildi.

• İsmetiye Mahallesi’nde oturan 28 yaşındaki Ç.C. adlı kadın polise başvurarak, akrabaları olan ve yaklaşık 5 aydır evlerinde kalan 23 yaşındaki E.B. adlı bayanı kendisine ait çantayı karıştırırken gördüğünü ancak şüphelenmediğini, aynı gün E.B.’nin bakkala gideceğini söyleyip evden ayrılıp geri dönmediğini, sonradan çantasını kontrol ettiğinde 10 altın bilezik, 750 YTL para ve 2 cep telefonunun çalınmış olduğunu fark ettiğini bildirdi. Polis, E.B.’yi yakalamaya çalışıyor.

• Mehmet Buyruk Caddesi’nde oturan 23 yaşındaki G.K. adlı bayan, 00.30 sıralarında televizyon izlerken cam kırılma sesi duyduğunu, evi kontrol ettiğinde salon camlarının kırıldığını gördüğünü, kendisini daha önce tehdit eden 28 yaşındaki F.Ç. adlı şahıstan şüphelendiğini bildirdi. F.Ç. suçlamaları kabul etmedi.

• Cengiz Topel Caddesi Üçgen Park civarında 01.00 sıralarında şüphe üzerine aranan 20 yaşındaki B.K. adlı şahısta 1 adet bilyeatar tabanca bulundu.

• Orduzu Elmasuyu’nda oturan 30 yaşlarındaki M.Ö. adlı kadın intihar teşebbüsü gerekçesiyle hastaneye kaldırıldı. M.Ö. ifadesinde kayınpederi 67 yaşındaki Mu.Ö. ile tartıştıktan sonra 20 adet hap içtiğini, kayınpederi ile evde huzursuzluk çıkardığını öne sürdüğü 34 yaşındaki eşi M.Ö.’den şikayetçi olduğunu söyledi. İfadesi alınan 28 yaşındaki Z.E. adlı kadın ise, ablası M.Ö.’nün evinde iken, ablasının kayınpederi Mu.Ö. tarafından dövüldüğünü öne sürdü. Baba oğul ise suçlamaları kabul etmediler.

• Çevreyolu Orduzu Belediye Otobüs durağındaki kavgayla ilgili ifadesi alınan 42 yaşındaki H.E., belediye otobüsünden ailece inecekleri sırada otobüsün aniden hareket ettiğini, dikkatli olması için ikaz ettiği otobüs sürücüsü 41 yaşındaki A.D.’nin kendisine hakarette bulunduğunu öne sürdü. Şoför suçlamayı kabul etmedi.

• Ferhadiye Mahallesi’nde 59 yaşındaki V.K. ile 32 yaşındaki H.G.K. ve 40 yaşındaki K.Ç.B. adlı şahıslar arasında alacak verecek yüzünden kavga çıktığı, şahısların birbirlerini dövdükleri bildirildi.

• Kernek Mahallesi Ş.Hamit Fendoğlu Caddesi’nde H.P.’ye ait işyerinin kapısını zorla açarak giren hırsızlar 82 ekran LCD televizyon ile 2 adet kumandasını çaldı.

• Çöşnük Mahallesi 2. Sokakta 58 yaşındaki A.Y.Ç. adlı şahsa ait eve salon penceresini açarak giren hırsızlar 1 altın bilezik ile 4 çeyrek altın çaldılar.

• Cevatpaşa Mahallesi Petrol Caddesi’nde oturan 44 yaşındaki V.E. polise başvurarak, 19 yaşındaki kızı D.E.’nin habersiz olarak evden ayrılıp dönmediğini, gidebileceği yerlere baktığını ve bulamadığını bildirdi ve kızının bulunmasını istedi.

• Zaviye Mahallesi Paşazade Mahallesi’nde mutfaktaki şofbeni yakarak banyoya giren 23 yaşındaki M.G., banyoda iken evdeki yakınları A.E., Y.E., Y.E., P.E. ve E.G.’nin rahatsızlandıkları, yapılan araştırmada şofbenden sızan gaz nedeniyle bu kişilerin zehirlendiği belirtildi.

• Hasanbey Caddesi’nde oturan 14 yaşındaki E.T. adlı kız, annesi H.T. ve ağabeyi M.T. tarafından ailevi nedenlerle dövüldüğünü polise anlatırken, kızın babası A.T. şikayetçi olmadı.

• Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran 70 yaşındaki M.M.A. adlı şahıs, eşi 77 yaşındaki H.A.’nın kanser hastası olduğu için bakım amacıyla oğlu O.A.’nın evinde kaldığını, eşini ziyarete gittiğinde ona iyi bakılmadığını gördüğünü, eşinin kendisine verilmesini istediğini bildirdi. Oğlu ve gelini G.A.’dan şikayetçi olan M.M.A.’nın şikayetine rağmen, H.A. adlı hasta kadın, kendi isteği ile oğlunun evinde kaldığını belirtirken, oğlu ve gelini de suçlamayı kabul etmedi.

• Çukurdere Mahallesi’nde oturan 55 yaşındaki Z.Ö. adlı kadın, eşi 57 yaşındaki A.Ö.’nün tartışma sonucu kendisini dövdüğünü öne sürdü, ancak eşinden şikayetçi olmadı. Polis A.Ö.’yü arıyor.

• Malatya Meslek Yüksek Okulu öğrencisi 22 yaşındaki U.D.G. öğle saatlerinde Beydağı Devlet Hastanesi’ne başvurarak tedavisini yaptırdı. Şahıs ifadesinde şahsi sebeplerle 10-15 adet hap için intihara kalkıştığını daha sonra yaptığından pişman olup hastaneye gittiğini söyledi.

• B.Mustafa Paşa Mahallesi Akıncı Sokakta park halinde olan 53 yaşındaki R.D.’ye ait otonun kapılarını açan şahıslar, direksiyon kısmındaki kabloları kestikten sonra kaçtılar.

• Pütürge’nin Taşbaşı Mahallesi’nde oturan G.M. adlı kadın polise başvurarak, 24 yaşındaki oğlu M.M.’nin 9 Şubat’tan beri eve gelmediğini, hayatından endişe ettiğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Atatürk Caddesi İstanbulluoğlu İşhanı’nda 23.30 sıralarında 28 yaşındaki B.K. ile 31 yaşındaki M.A. ve 29 yaşındaki H.Ş. arasında kavga çıktı. B.K.’nin üzerindeki bıçak ile iki şahsı yaraladığı ve şahısların hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Olay yerinde 1 adet sallama denilen bıçak, 1 adet kuru sıkı tabanca ile 3 fişek bulundu. Yakalanan ve hakkındaki suçlamayı kabul etmeyen B.K. mahkemece tutuklandı.

• Çeşitli suçlardan aranan 25 yaşındaki F.T. adlı şahıs, Belediye arkası Kavukçu Sokakta yakalandı. Şahsın başka bir kişi olduğunu söyleyip polise gösterdiği sürücü belgesinin sahte olduğu anlaşıldı. Soruşturma sürüyor.

• Hamidiye Mahallesi’nde fırıncı oldukları ve işyerlerine ekmek verme yüzünden kavga ettikleri bildirilen 58 yaşındaki M.T. ve 26 yaşındaki V.D. birbirlerini dövdü. V.D.’nin üzerinden 1 adet bıçak çıktığı, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

• 1 Şubat geçesi Fuzuli Caddesi’ndeki A.dershanesinin reklam tabelasını ve camını kırarak zarar veren 23 yaşındaki R.K. adlı zanlının bir süre sonra yakalandığı, bu arada dershanenin kendilerine bilgi verilmesine karşın, polise başvurmadığı belirtildi.

• Polise başvuran 41 yaşındaki E.N.İ. adlı kadın, 22.00 sıralarında bir restaurantta sahneye çıkarken cep telefonunu patronuna verdiğini ve geri istediğinde tokat yediğini öne sürerken, 44 yaşındaki N.Ç. suçlamayı kabul etmedi.

• Çöşnük Mahallesi Mehmet Buyruk Caddesi’nde O.M. ve V.Ç. adlı şahnıslara ait evlere yatak odalarının pencerelerinin zorlanarak girildiği, V.Ç.’nin evinin karıştırıldığı ancak herhangi bir şey çalınmadığı, O.M.’nin evinden ise 10 YTL çalındığı bildirildi.

• Kiltepe Mahallesi 1. Sokakta A.R.İ. adlı şahsa ait olan 44 AU 650 plakalı otonun arka camı atılan taşla kırıldı. Polis araştırma yapıyor.

• Sarıcıoğlu Mahallesi’nde oturan T.Z. polise başvurarak, işten eve geldiğinde 18 yaşındaki kızı A.Z.’yi bulamadığını, gidebileceği yerleri araştırdığını ancak izine rastlayamadığını bildirdi, hayatından endişe ettiği kızının bulunmasını istedi.

• Paşaköşkü Mahallesi Yeşilyurt Caddesi’nde alkollü olarak çevreyi rahatsız edip, araçları tekmeleyerek zarar verdiği ifade edilen 23 yaşındaki C.K. adlı şahsın, kendisine müdahale eden polis ekibine de karşı koyduğu, hakarette bulunduğu, zor kullanılarak etkisiz hale getirildiği ve mahkemece tutuklandığı bildirildi.

• Hacıabdi Mahallesi’nde 39 yaşındaki M.Ç.’nin evinin bahçesindeki kümesten paçalı diye adlandırılan 39 adet güvercin çalındı.

• Paşaköşkü Mahallesi 12. Sokakta F.S. adlı kadına ait evin eklentisinden bakır kazan ve leğen çalan 20 yaşlarındaki P.Y. ve S.P. adlı kadınlar, haberdar edilen polis tarafından suçüstü yakalandı ve gönderildikleri mahkemece tutuklandı.

• Battalgazi ilçesi Meydanbaşı Mahallesi’nde 44 yaşındaki A.A. adlı şahsa ait park halindeke 44 AP 049 plakalı otoya 02.45 sıralarında silahlı saldırıda bulunuldu. Otonun sağ arka kapısında 4, ön cam üzerinde 1 mermi deliği saptanırken, 4 adet de 7.65 mm. çaplı mermi kovanı bulundu. Araç sahibi, aralarında husumet bulunan A.İ.K.’den şüphelendiğini söylerken, polis bu şahsı arıyor.

• Hekimhan’da polise yapılan ihbarda Bahçelievler Mahallesi'nde oturan 52 yaşındaki S.Ü.’nün, kuru sıkıdan bozma silah sattığı bildirildi. Şahsın evinde yapılan aramada 1 adet namlusu açılmış kuru sıkı tabanca ile 1 adet 9 mm çaplı mermi, av tüfeği saçması ile doldurulmuş 8 adet kuru sıkı fışek bulundu.

• Polise başvuran 35 yaşındaki H.T. adlı şahıs, 18.30 sıralarında Saray Mahallesi Ömerefendi Sokak üzerinde yürürken, içerisinde fatura, kaşe, kartivizit ve 200 YTL para bulunan çantasının, 18-20 yaşlarındaki bir şahıs tarafından kapkaç suretiyle çalındığını bildirdi. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• Emniyet Müdürlüğü, 25 Ocak’ta meydana geldiği belirtilen bir olayla ilgili bilgiyi 20 gün sonra Vukuat Raporu’na aldı. Buna göre; polise başvuran 17 yaşındaki F.D., 11.15 sıralarında okul çıkışı evine gittiği sırada tanımadığı 18-19 yaşlarındaki bir şahsın yanına geldiğini ve kendisini zorla öpmeye çalıştığını, bağırması ve tekmelemesi sonucu şahsın kendisini bırakarak kaçtığını söyledi. 20 gün sonraki açıklamada olayla ilgili araştırmanın sürdüğü belirtildi.

• Polise başvuran 36 yaşındaki M.M.G. ve aynı yaştaki N.Ö. adlı şahıslar, Cezmi Kartay Caddesi’ndeki bir birahanenin yanında bulunan büroda, 23.45 sıralarında 37 yaşındaki N.Ö., 27 yaşındaki M.Ö., 22 yaşındaki T.D. ve firari olan S.Ö. adlı şahısların kendilerini dövüp, silah tehdidiyle senet imzalattıklarını, M.M.G.’nin cep telefonunu gasbettiklerini öne sürdüler. Olayla ilgili soruşturma sürerken, iki şahıs tekrar başvurup şikayetten vazgeçtiklerini söylediler. Daha sonra yakalanan zanlılar ise suçlamaları kabul etmediler.

• Polise başvuran 45 yaşındaki M.Y. adlı şahıs, 2006 Ağustos ayında evindeki sandığa koyduğu 7.65 çaplı tabancasını temizlemek istediğinde yerinde göremediğini, muhtemelen tabancasını bir yerde unuttuğunu, ancak ne zaman ve nerede unuttuğunu bilmediğini öne sürdü. Polis araştırmaya başladı.

• Özalper Mahallesi’nde oturan 27 yaşındaki G.A. adlı kadın fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı.

• Şeyhbayram Mahallesi Hasanbey Caddesi’nde M.Ç.’ye ait eve yatak odası penceresinden giren hırsızlar 190 YTL para, 1 adet altın set ile 1 adet 82 ekran LCD televizyonu çaldılar.

• Hasanbey Caddesi’nde tuhafiyecilik yapan A.T.Y. savcılığa başvurarak, işyerinde müşteri ile ilgilendiği sırada M.olarak tanıdğı şahsın masanın üzerindeki cep telefonunu alıp gittiğini öne sürdü ve şikayetçi oldu.

• Hekimhan Yeni Mahalle’de 17 yaşlarındaki G.K. adlı kız fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı ve Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırıldı.

• Cengiz Topel Caddesi Esenlik market önünde 20.15 sıralarında aracıyla manevra yaparken park halindeki N.K. ve H.B.,’ye ait araçlara çarpıp zarar veren İ.K. hakkında yasal işlemlere başlandı.

• Şehitfevzi Mahallesi 13. Sokakta park halinde olan 24 yaşındaki A.A.’ya ait otonun sağ ön camını açan hırsızlar 1 CD çalar, 1 LCD monitör ile 1 kol saati çaldı.

• Adliye Sarayı’nda A.A ve R.K. ile İ.K., N.B. ve F.B. arasında tartışma çıktığı, şahısların birbirlerini dövdükleri ve yakalandıktan sonra ifadeleri alınıp, savcının talimatıyla salıverildikleri belirtildi.

• Şehit Asteğmen Feyzullah Taşkınsoy İlköğretim Okulu’nda bir öğrencinin yaralandığı kavgayla ilgili ifadesi alınan yaralı 12 yaşındaki E.Y., aralarındaki para meselesi yüzünden tartışma çıkan arkadaşı aynı yaştaki B.O.’nın sözlüğü atarak kendisini yaraladığını öne sürdü. Çocuğun babası İ.Y. ise B.O.’dan şikayetçi oldu ve B.O. adliyece serbest bırakıldı.

• Abdulkadir Eriş İlköğretim Okulu’ndaki olayla ilgili ifade veren 14 yaşlarındaki Ö.E. ve C.A. adlı öğrenciler, 14 yaşındaki E.A.’ya okulun bahçesine girmenin yasak olduğunu söyledikleri sırada, bu kişinin üzerinden bıçak çıkarıp kendilerini tehdit ettiğini, bunun üzerine elinden bıçağı alıp durumu polise bildirdiklerini anlattılar. Polis bıçağa el koyarken, zanlıyı, savcının talimatıyla ailesine teslim etti.

• Mimar Sinan Caddesi’nde 18.00 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 19 yaşındaki M.Y. adlı bayan, arkadaşının evine gitmekte iken daha önceden de kendisini takip eden 35 yaşındaki A.G. ile karşılaştığını ve şahsın kendisine laf attığını, arkadaşının evine girdikten sonra da şahsın kapı önünde beklediğini görünce telefonla ailesine bilgi verdiğini, olay yerine gelen babası M.Y. ve A.G. arasında kavga çıktığını, birbirlerini dövdüklerini söyledi.

• Halep Caddesi’nde 23.30 sıralarında meydana gelen kavgayla ilgili ifadesi alınan 44 yaşındaki K.Ç. adlı kadın, evine giderken 50 yaşlarındaki N.A.’nın kendisini takip ettiğini ve bakarak güldüğünü, evine çıkıp durumu oğlu Y.Ç.’ye anlattığını, oğlunun aşağıya indiğini anlattı. 20 yaşlarındaki Y.Ç. ve arkadaşı M.B.M. tarafından dövüldüğünü öne süren N.A. ise suçlamayı kabul etmedi. İfadeleri alınan şahıslar serbest bırakıldı.

• Turgut Özal Mahallesi Fahri Kayahan Bulvarı’nda 42 yaşındaki E.C. adlı şahsın evine yatak odası penceresini zorlayarak giren hırsızlar 2 altın zincir, 1 çift altın küpe, 40 dolar ve 115 YTL para çaldılar.

• Ataköy Mahallesi’nde 42 yaşındaki M.A.’nın yönetimindeki otonun çarptığı 78 yaşındaki A.B. yaralandı.

• Savcılığa başvuran 37 yaşındaki M.G. adlı kadın, aileve sebeplerle 1 aydır ayrı yaşadığı eşi C.G.’nin kendisini telefonla arayıp tehditte bulunduğunu öne sürerken, C.G. suçlamayı kabul etmedi.

• Kavaklıbağ Mahallesi’nde oturan 79 yaşındaki T.D. adlı şahıs, daha önceden evli olduğu 59 yaşındaki G.E. adlı kadınla anlaşamadıkları için evlerini ayırdıklarını, kendi adına olan kredi kartının süresinin dolmasından sonra yeni gelen kredi kartını G.E.’nin alıp, beyaz eşya ve kuyumcu alışverişi yaptığını sonradan öğrendiğini polise bildirdi ve şikayetçi oldu.

• Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran 45 yaşındaki A.İ., eski iş ortağı olan 30 yaşlarındaki K.K.’nın, basın yoluyla kendisini dolandırıcı olduğunu söyleyip hakarette bulunduğunu öne sürdü ve şikayetçi oldu. K.K.’nin konuyla ilgili ifadesinin alındığı ve soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

• Zaviye Mahallesi Tevfik Temelli Caddesi’nde S.E. adlı şahsa ait evin kapısının zorla açılarak girildiği, ancak herhangi bir şey çalınmadığı bildirildi.

• Darende’nin Hacıderviş Mahallesi’nde oturan 33 yaşındaki B.C. adlı kadın, ailevi nedenlerle fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı.

• Adana Savcılığı’na başvuran 42 yaşındaki R.A. adlı şahıs, eşi 26 yaşındaki F.A.’nın geçen yıl Nisan ayında evi terk ettiğini, 5 Şubat günü kendisini arayıp Malatya’daki bir birahanede Karakoçanlı A.adlı şahıs tarafından zorla çalıştırıldığını ve tehdit edildiğini belirterek kendisinden yardım istediğini bildirdi. Bu şikayet üzerine Malatya polisi tarafından araştırmaya başlandığı, bahse konu birahanenin sahibi olduğu belirtilen S.Y. adlı şahsın ifadesinde, işyerini yeni devraldığını, yanında F.A. adlı kadının çalışmadığını, Karakoçanlı A.adlı şahsı da tanımadığını söylediği, soruşturma devam ederken F.A. adlı kadının polis merkezine geldiği ve eşiyle anlaşamadıkları için evden ayrıldığını, kendi rızası ile içkili yerlerde garson olarak çalıştığını söylediği belirtildi.

• Hasan Varol Mahallesi Çağlayan Sokakta A.Ş. adlı şahsa ait evden 1 adet altın yüzük çalındı.

• Çöşnük Mahallesi Aytaçpaşa Caddesi’nde 31 yaşındaki Ç.O.adlı şahsa ait eve giren hırsızlar 1 adet Sarsılmaz marka tabanca, 12 adet 9 mm çaplı mermi, 1 altın künye ve 20 dolar çaldılar.

• Yeşiltepe Koşu Mahallesi’nde oturan 30 yaşındaki N.Ç. adlı kadın polise başvurarak, eşi A.Ç. tarafından sürekli dövüldüğünü, kayınvalidesi E.Ç.’nin eşini kendisini dövmeye teşvik ettiğini öne sürerken, ana-oğul suçlamaları kabul etmedi.

• İnönü Mahallesi 4. Sokakta 50 yaşındaki B.Ç. adlı şahsa ait evden 1 adet Reşat altını çalındı.

• İnönü Mahallesi Ray Sokakta 56 yaşındaki İ.G.’ye ait evden 1 adet Sony kamera, eşine ait kimlik ve vesikalık fotoğrafların bulunduğu çantanın çalındığı bildirildi.

• Taştepe Mahallesi’nde oturan M.A., polise başvurarak, oğlu 16 yaşındaki M.A.’nın evden ayrıldığını ve geri dönmediğini bildirdi, bulunmasını istedi.

• Yavuz Selim Mahallesi TOKİ Evleri’nde meydana gelen olayla ilgili ifadeleri alınan Y.K., B.K., A.B., E.S., N.K. ve T.Ö., yaklaşık 1 haftadır 2001 Toki inşaat yetkililerinin apartman önünde su arızası nedeniyle kazı yaptıklarını, kazı sırasında yeraltındaki elektrik kablosunun koptuğunu, evlerine yüksek gerilim geldiğini ve elektrikli eşyaların zarar gördüğünü, bu nedenle R.S., A.S. ve İ.A. adlı şahıslardan şikayetçi olduklarını söylediler. Bu şahıslar ise, su arızasını yaptıkları sırada elektrik kablosunun ek yerinden çıktığını ve bir kasıtlarının olmadığını öne sürdüler.

• Paşaköşkü Mahallesi’nde Ç.A., C.K., A.D. ve N.T. adlı şahıslar aralarında çıkan tartışma sonrası birbirlerini dövdüler.

• Beydağı Devlet Hastanesi bahçesinden 8 adet mazgal ve 1 adet rögar kapağı çalındı. Hırsızlığın hangi saatte meydana geldiği de belirlenemedi.

• Zaviye Mahallesi’nde oturan N.E., 27 yaşındaki ağabeyi S.E.’nin evlerinden bir şey söylemeyip ayrıldığını, kredi borçlarının bulunması nedeniyle hayatından endişe ettiğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran 38 yaşındaki L.E. ve 37 yaşındaki M.E. adlı şahıslar, 20 yaşındaki G.K. ve adını T. olarak bildikleri şahısların silah zoruyla kendilerini Mimar Sinan Caddesi’nden bir otoya bindirip Şahnahan Kasabası yakınlarına götürdüklerini, burada kendilerini dövüp, silah zoruyla 10 bin YTL’lik iki senet imzalattıklarını, telefon ve sim kartlarını gasbettiklerini öne sürdüler. Polis tarafından G.K. adlı şahsın evinde yapılan aramada 10 adet 9 mm çaplı mermi, 2 kuru sıkı fişeği ile 1 adet L.E.’nin imzası olan evrakın yanı sıra 1 adet polis şapkası bulunduğu bildirildi. Olayla ilgili G.K. ve 22 yaşındaki A.T.D.’nin yakalandıkları, bu şahısların adliyece serbest bırakıldıkları, E.veya C.adlı bir başka şahsın da arandığı bildirildi.

• Ankara Caddesi’nde şüphelenilen bir araçtaki Kaleşnikof silah ile ilgili olarak ifadesi alınan 44 yaşındaki H.B.M., kendisinin Yeşilyurt- Görgü köyü korucusu olduğunu, Malatya il merkezine gelirken üzerine zimmetli Kaleşnikof tüfek ile 30 fişek bulunan şarjörü eve götürmesi için oğlu 19 yaşındaki O.M.’ye verdiğini ve şehir merkezine gittiğini anlattı. Savcının talimatıyla silaha el konularak H.B.M. salıverilirken, silahı taşıyan korucu oğlu O.M. gözaltına alındı.

• Kaçakçılık ve organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yapılan operasyonda ele geçen 270 adet Extacy adlı uyarıcı hapla ilgili yakalanan 43 yaşındaki İ.K. tutuklanırken, bu şahsın hapların ait olduğunu öne sürdüğü aynı yaştaki B.Ş.’nin adliyece salıverildiği bildirildi.

• Kaçakçılık Şubesi’nin bir başka operasyonda ele geçirdiği 198 adet Extacy adlı kullanımı yasak uyarıcı hapla ilgili yakalanan 44 yaşındaki K.Ü. adlı şahıs tutuklandı. Polis olayla ilgili 41 yaşındaki A.Ç. ve 26 yaşındaki K.M. adlı şahısları arıyor.

• Yeşilyurt’ta polise başvuran 42 yaşındaki F.T. adlı kadın, oğlu 18 yaşındaki M.T.’nin kendisinden sürekli para istediğini, para olmadığını söyleyince silahla tehdit etip dövdüğünü öne sürdü. Yakalanan M.T. adliyece serbest bırakıldı.

• Hırsızların uğrağı haline gelen YİFAŞ Fabrikası’nda bir olay daha.. Saat 14.30 sıralarında fabrikadan hurda hırsızlığı olduğu ihbarı üzerine giden polis 28 yaşındaki O.C., 32 yaşındaki N.D. ve 29 yaşındaki M.K. adlı şahısları yakaladı. Şahıslarda 1 adet testere, 1 kerpeten, 7 alüminyum bağlama kancası ve 1 bıçak ele geçirildiği, adliyeye verilen 3 zanlının serbest bırakıldığı öğrenildi.

• Göztepe Mahallesi’nde M.C. adlı kadına ait odunluktan 1 banyo kazanı çalındı.

• Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesi’nde dengesini kaybederek düşerken elini kapı camına vurup yaralanan 19 yaşındaki C.D. tedavi altına alındı.

• Zafer Mahallesi’nde Y.K. adlı şahsa ait eve giren hırsızlarca 3 çift altın küpenin çalındığı bildirildi.

• Battalgazi Otobüs Durakları yanında M.E. ve B.E. adlı şahıslar ile C.A., E.Ç. ve İ.Ç. arasında kavga çıktığı, şahısların karşılıklı birbirlerini dövdüğü, E.Ç.’nin kuru sıkı tabancayla havaya 1 el ateş ettiği bildirildi. 15.25 sıralarındaki olaya müdahale eden polis 1 kuru sıkı tabanca, 1 bıçak, 1 gözyaşartıcı sprey, 1 metal çubuk, 1 sopa ve 1 munçuka ele geçirdi. Gözaltına alınan şahıslar ifadeleri alındıktan sonra savcı talimatıyla salıverildi.

• İnönü Caddesi’nde V.Ö.’ye ait işyerinden 1 adet dijital fotoğraf makinesinin çalındığı bildirildi.

• İnönü Caddesi Ziraat Bankası önünde M.K. yönetimindeki 44 EN 050 plakalı otoyla karşıdan karşıya geçmek isteyen 14 yaşındaki T.G.’ye çarparak yaraladı. Yaralı hastaneye kaldırılırken, sürücü aranıyor.

• Yeşilkaynak Mahallesi’nde oturan Ş.K., aralarındaki alacak verecek meselesi yüzünden 23 yaşındaki V.D.’nin evindeki eşyalarını kendisinden habersiz alıp götürdüğünü öne sürdü ve şikayetçi oldu. Yakalanan ve suçlamayı kabul etmeyen V.D.’nin “askerlik hizmetini eksik yaptığı gerekçesiyle arandığı” anlaşılınca, Askerlik Şubesine teslim edildiği bildirildi.

• Melekbaba Mahallesi’nde H.İ. adlı şahsa ait çapa motorunun çalındığı bildirildi.

• Beylerbaşı Mahallesi’ndeki kavgayla ilgili ifade veren 64 yaşındaki M.Y., kızı tarafından boşanma davası açılan damatı E.T.’nin evine gelip kendisine bıçak çektiğini ve tehditlerde bulunduğunu öne sürdü. 30 yaşındaki E.T. aranıyor.

• Özalper Mahallesi Turgut özal Caddesi’nde 52 yaşındaki İ.T. adlı şahsa ait eve balkon kapısı zorlanarak girildi. Evden herhangi bir şey çalınmadığı ve araştırmanın sürdüğü bildirildi.

• Zaviye Mahallesi’nde oturan 31 yaşındaki E.U. adlı kadın, ailevi nedenlerle eşi A.E. tarafından dövüldüğünü öne sürerken, koca suçlamayı kabul etmedi.

• Kuyuönü Mezarlığı üstünde M.Ç. yönetimindeki 44 DL 737 plakalı oto ile Y.Ş. yönetimindeki 44 FF 517 plakalı motosiklet çarpıştı. Araçlar hasar gördü.

• Karakavak Mahallesi’nde oturan A.S. polise başvurarak, kızı 20 yaşındaki Y.S.’nin gece evden ayrıldığını fark ettiğini, kızının telefonla görüştüğünü öğrendiği ve açık kimliğini bilmediği H.Ö. tarafından kandırılarak kaçırılmış olabileceğini bildirdi. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• Paşaköşkü Camii önünde 00.15 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 32 yaşındaki M.V. adlı kadın, eşi B.V.’nin kendisini sürekli dövdüğünü, bundan dolayı babası M.A. ve eniştesi R.B.’nin gelip kendisini almak istemeleri üzerine eşinin bıçak çekip babasını dövdüğünü öne sürdü. B.V. ise suçlamayı kabul etmeyerek, kayınpederi ve bacanağı tarafından dövüldüğünü öne sürdü. Soruşturma sürüyor.

• Tevfik Temelli Caddesi’ndeki bir sağlık kabininde meydana gelen olayla ilgili ifade veren İ.F. ve B.F. adlı kardeşler, sağlık kabinine hasta getiren E.G., M.G. ve M.G. ile aralarında tartışma çıktığını, bu kişilerin kendilerini tehdit ettiklerini, ayrıca 35 yaşındaki E.G.’nin üzerindeki silaha elini atarak silah teşhirinde bulunduğunu, ancak şikayetçi olmadıklarını öne sürdüler. Suçlamayı kabul etmeyen 3 şahıs ise kardeşlerin kendilerine bıçak çektiği iddiasında bulundular.

• Akçadağ’ın Aktepe Mahallesi’nde 67 yaşındaki A.Y. adlı kadın, eşi 70 yaşındaki A.Y. tarafından dövülerek yaralandı. Çenesi ve burnu kırılan A.Y. Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırılırken, zanlı yakalandı.

• Yeşilyurt’un Gündüzbey Kasabası’nda 45 yaşındaki Ö.B.’nin tartıştığı eşi 38 yaşındaki D.B.’yi döverek yaraladığı bildirildi.

• Gündüzbey Kasabası’nda 49 yaşındaki Ş.D. adlı şahsın Şehit Levent Coşkun Caddesi’ndeki evine ikinci kat balkon penceresinden girildiği, evde para ve değerli eşya bulunmasına rağmen herhangi bir şey çalınmadığı, araştırmanın sürdüğü bildirildi.

• Gündüzbey Kasabası Evren Mahallesi’nde M.E.S. ve Y.S. adlı şahısların evlerine hırsız girdiği, M.E.S’nin evinden 1 gerdanlık, 9 bilezik ve 1 küpe, ikinci katta oturan Y.S.’nin evinden ise 1 yüzük çalındığı bildirildi. M.E.S.’nin 1. kattaki evinin balkon kapısının açık, Y.S.’nin 2. kattaki evinin kapısının anahtarının da üzerinde olması nedeniyle hırsızların rahatça girdikleri de belirlendi.

• Yazıhan Durucası Beldesi Yıldırım Mahallesi’nde Y.K.Y. adlı şahsa ait ahırdan 3 adet büyükbaş hayvan çalındı.

• Darende Balaban Kasabası Camisırtıtepe mevkiinde kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine giden jandarma 49 yaşındaki B.A., 34 yaşındaki M.Ç. ve 55 yaşındaki M.D. adlı şahısları kaçmak isterken yakaladı. 9 metre derinliğinde 1 metre genişliğinde çukur kazdıkları belirlenen şahısların kullandıkları aletlere el konuldu.

• Yazıhan Gayret Mahallesi’nde 30 yaşındaki B.C. adlı şahsın evine pencere camını kırarak giren hırsızlar 1 altın bilezik, 2 altın künye, 2 çocuk altın künyesi, 1 kodak marka kamera çaldılar.

• Yeşilyurt Görgü Köyü çıkışında bulunan bir otelde konaklayan 21 yaşlarındaki Z.T. adlı kadının, 02.30 sıralarında otelin giriş merdivenlerinden çıktığı sırada ayağının kayması sonucu düşerek hafif yaralandığı ve Malatya Devlet Hastanesi’nde tedavi edildiği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız