SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Cezmi Kartay Caddesi’nde birahanelerin bulunduğu Sarıcıoğlu İşhanı’nda 23.00 sıralarında çıkan kavgaya polis müdahale etti. Kafasından sopa ile vurularak yaralanan 34 yaşındaki F.E. TÖTM’ye kaldırılırken, polis 26 yaşındaki K.D., 22 yaşındaki E.Ş. ve 35 yaşındaki A.İ.K.’yi gözaltına alındı. Adliyeye verilen zanlılardan K.D. ve E.Ş. tutuklandılar.

• Polise başvuran H.A. adlı şahıs, eski Bakırcılar Çarşısı’nda 29 yaşındaki H.Ş. ve 24 yaşındaki A.A. adlı şahısların, kendisine silah zoruyla 20 bin YTL tutarında senet imzalattıklarını öne sürdü. A.A.’nın evinde yapılan aramada babası N.A. adına ruhsatlı 1 tabanca bulunarak el konuldu. Adliyeye verilen A.A. ve H.Ş. serbest bırakıldı.

• Başharık Mahallesi 23. sokakta oturan 33 yaşındaki L.K., polise başvurarak 15 gün evinde misafir ettiği C.K.’yi evde bırakarak Siirt’e gittiğini, 3 gün sonra döndüğünde 1 bilgisayar, 1 televizyon, 1 çamaşır makinesi, 1 fırın, 1 elektrikli soba, 6 halı, 2 kanepe, 500 dolar ve 4 bileziğin çalınmış olduğunu gördüğünü, C.K.’yi de bulamadığını bildirdi. Polis C.K.’nin açık kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Atatürk Caddesi’nde 36 yaşındaki S.Ö. adlı kadına ait işyerine arka taraftaki tuvalet penceresinden giren hırsız 500 YTL para çaldı.

• Başharık Mahallesi’nde park halinde olan M.A.’ya ait 44 KU 558 plakalı otonun sol dikiz aynası kırıldı ve 1 adet stepne lastiği çalındı.

• Dabakhane Mahallesi’nde 40 yaşındaki İ.Ş.’ye ait mobilyacı dükkanından 5 adet 72 ekran televizyon, 5 elektrikli süpürge, 1 mikro dalga fırın, 1 uydu anten, 1 DVD oynatıcısı, 16 adet ütü, 10 saç kurutma makinesi, 3 çay seti, 2 fritöz, 2 su ısıtıcı, 2 rondo ve 4 meyve sıkacağı çalındı.

• Polise başvuran 17 yaşındaki Y.K.K., Küçük Mustafapaşa Mahallesi Abbas Efendi Sokakta öğle saatlerinde bir grubun saldırısına uğrayarak dövüldüğünü öne sürdü. Polis 30 yaşındaki F.S., 20 yaşındaki V.S., 18 yaşındaki S.E. ve aynı yaştaki M.G.E.’yi yakaladı. Bu şahıslar suçlamaları kabul etmeyip, kendilerine iftira atıldığı iddiasında bulundular ve ifadelerinin ardından salıverildiler.

• Şifa Mahallesi Göksoku Sokakta 56 yaşındaki A.T.’ye ait eve hırsızlık amacıyla girildiği, ancak herhangi bir şey çalınmadığı bildirildi.

• Darende ilçesi Gökbayır Mahallesi’nde M.Y. adlı şahsa ait ahırda çıkan yangın itfaiye tarafından söndürülürken, ahırdaki 1 inek ve 3 koyun telef oldu.

• Çevreyolu Battalgazi kavşağında 28 yaşındaki G.B. yönetimindeki 44 KZ 085 plakalı motosikletle giderken, 40 yaşındaki İ.S. yönetimindeki 44 M 0246 plakalı minibüse arkadan çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü ile motosiklette bulunan 52 yaşındaki M.S.D. yaralandı.

• Dabakhane Mahallesi Sobacılar Çarşısı’nda 24 yaşındaki İ.K. yönetimindeki 44 KK 727 plakalı otoyla giderken aniden önüne çıkan 73 yaşındaki V.D.’ye çarpararak yaralanmasına yol açtı.

• Sivas Caddesi DSİ lojmanları önünde İ.Ö. adlı şahsın park ettiği 44 FY 048 plakalı kamyonetin arka alt kısmındaki yedek lastik çalındı.

• Polise başvuran 23 yaşındaki I.K. adlı bayan, staj yaptığı Turgut Özal Tıp Merkezi’ne gitmek için Çöşnük Kavşağında bindiği belediye otobüsünde, sırt çantasında bulunan cüzdanının yankesicilik yoluyla cüzdanının çalındığını bildirdi. Polis araştırmaya başlıyor.

• Beydağı Mahallesi Karagöz Caddesi’nde R.S. yönetimindeki 34 PES 04 plakalı otoyla giderken, aniden yola çıktığını söylediği 42 yaşındaki G.G. adlı kadına çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Beydağı Polis Merkezi’ne başvuran Zonguldak doğumlu 34 yaşındaki F.Ç. adlı kadın, yaklaşık iki ay önce İstanbul’da tanıştığı 31 yaşındaki E.Ö. adlı şahısla Malatya’ya geldiğini, gelmeden önce İstanbul’daki evini 45 bin YTL’ye sattığını, E.Ö.’nün Malatya’da ev tutacağı bahanesiyle paranın 40 bin YTL’sini alıp kendisini dolandırdığını öne sürerken, yakalanan E.Ö., suçlamayı kabul etmedi ve F.Ç.’nin kendisine iftira attığını öne sürdü. Şahıs ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

• Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran 47 yaşındaki A.K. adlı kadın, yaklaşık 8 ay birlikte yaşadığı 54 yaşındaki A.D. adlı şahsın evli olduğunu öğrenince ayrılmak istediğini söylediğini, bunun üzerine şahsın kendisini tehdit edip hakarette bulunduğunu öne sürdü. A.D. ise suçlamaları kabul etmedi ve serbest bırakıldı.

• Yeşiltepe’de oturan 32 yaşındaki Ş.B. adlı kadın savcılığa başvurarak, eşi 31 yaşındaki H.B.’nin boşanmak için kendisini zorladığını, bu nedenle dövüp tehdit ettiğini öne sürerken, şahıs ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

• İskender Mahallesi’nde oturan 34 yaşındaki G.K. adlı kadın, banyo yaparken banyo sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenince Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Hacıabdi Mahallesi’nde meydana gelen aile kavgasına müdahale eden polise ifade veren 15 yaşındaki S.B. adlı kız, babası N.B. tarafından dövüldüğünü, abisi O.H.B.’nin araya girerek babasını durdurduğunu söylerken, baba suçlamaları kabul etmedi ve oğlunun kendisine hakaret ettiğini öne sürdü.

• Karakavak Mahallesi’nde oturan 23 yaşındaki M.A. adlı şahıs, Çukurdere Mahallesi’nde de 35 yaşındaki G.C. adlı kadın, ellerini cam kesmesi sonucu yaralı olarak hastaneye kaldırıldılar. İki şahıs da ifadelerinde, ailevi nedenlerle sinirlenerek cama vurduklarını, bu nedenle yaralandıklarını söylediler.

• Hacıabdi Mahallesi’nde 01.30 sıralarında kavgaya polis müdahale etti. Kavga eden 38 yaşındaki İ.D. ve 28 yaşındaki G.Ç. adlı şahıslar yakalandı ve bunlardan İ.D.’nin üzerinde 1 adet bıçak çıktı. Alkollü oldukları saptanan şahıslara ayrıca 58’er YTL idari para cezası verildi.

• İnönü Caddesi’ndeki bir evde ailevi nedenlerle çıkan kavgaya polis müdahale etti. 42 yaşındaki M.A.H.’nin, 39 yaşındaki eşi T.H. ve 17 yaşındaki kızı T.H.’yi dövdüğü gerekçesiyle gözaltına alındığı, üzerinde 2 adet bıçak bulunduğu bildirildi.

• Tevfik Temelli Caddesi’nde oturan 39 yaşındaki M.P. polise başvurarak, tanımadığı bir şahsın kendisini telefonla arayıp tehdit ettiğini ayrıca evinin önünde park halinde olan 44 KN 333 plakalı otosunun 3 lastiğinin bıçakla kesildiğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Doğanşehir Yeni Mahalle’deki kavgada 42 yaşındaki H.G.’nin, 30 yaşındaki A.T. tarafından dövüldüğü, şahsın ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı bildirildi.

• Hekimhan’da tamamlanması için Trafik Tescil Büro Amirliği’ne ehliyet dosyası getiren 45 yaşındaki C.K. adlı şahsın dosyasında yapılan incelemede, şahsın adına düzenlenmiş 2 adli sicil belgesinin sahte olduğu anlaşıldı. “Resmi Evrakta Sahtecilik” suçlamasıyla adliyeye verilen şahıs, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

• Fırat Mahallesi 23. Sokakta oturan 76 yaşındaki H.Y.İ. adlı şahıs, 11.45 sıralarında müstakil evinin dış kapısını içeriye güneş girmesi için açık bırakıp mutfağa geçtiğini, bir süre sonra evin içerisinde 2 kadın gördüğünü, ne yaptıklarını sorduğunda, kadınların kendisini döverek kaçtıklarını polise bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis, kadınların kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Kernek Mahallesi Sinema Caddesi Recep Hoca Sokağında oturan 62 yaşındaki F.Ö., polise başvurarak, evine yardım kuruluşundan olduğunu söyleyen 25 yaşlarında bir şahsın geldiğini, yardıma muhtaç olup olmadığını, neyle geçindiğini, evde beyaz eşya bulunup bulunmadığını sorduğunu, şahısla konuşurken ev telefonunun 3 kez çaldığını, telefona baktığında cevap veren olmadığını, şahsa gitmesini söylediğinde, bu kişinin kendisini dövüp kaçtığını bildirdi. Polis, olayla ilgili araştırmaya başladı.

• Yenihamam Mahallesi Şire Pazarı’nda işyeri bulunan 28 yaşındaki M.H.A., 17.40 sıralarında işyerinde iken yan tarafta komşusuna ait işyerine kendi adına gelen telefona bakmaya gittiğini, döndüğünde işyerindeki masa üzerinde bulunan cep telefonu ile rafta yine içerisinde 1 cep telefonu, 2 nüfus cüzdanı, oto evrakları ve anahtarı, işyeri, ev ve para kasası anahtarları, hesap cüzdanları, imza sirküsü fotokopileri olan çantasının çalındığını bildirdi. Polis bu olayla ilgili araştırmayı sürdürüyor.

• Sivas Caddesi 1. Sokakta park halinde olan 29 yaşındaki B.K.’ye ait otonun sağ ön camını kıran hırsızlar, cep telefonu ile bir miktar para bulunan bayan çantasını çaldılar. Olay 21.00 sıralarında meydana geldi.

• İnönü Mahallesi’nde 22 yaşındaki S.A. adlı genç, kız kardeşi olan 20 yaşındaki S.A.’ya tacizde bulunduğu gerekçesiyle, 80 yaşındaki F.Y. adlı şahsı döverek yaraladı. F.Y. ise taciz suçlamalarına kabul etmedi.

• İlyas Mahallesi Turgut Temelli Caddesi devamında 50 yaşındaki H.Y. adlı şahsın park ettiği otosundan 1 adet CD çalarlı teybi çalındı.

• Sanayi Polis Merkezi’ne başvuran 30 yaşındaki M.K., aracını yıkatmak için Çevreyolu altındaki yere bıraktığını, cep telefonunu oto içerisinde sarjda unuttuğunu hatırlayıp geri döndüğünde telefonu araçta bulamadığını öne sürerek şikayetçi olurken işyeri çalışanları B.A. ve C.A., telefonu görmediklerini söylediler ve ifadeleri alındıktan sonra salıverildiler.

• Cirikpınar Mahallesinde oturan 27 yaşındaki H.M.A. adlı şahısın intihara teşebbüs ettiği polis raporunda öne sürülürken, şahsın ifadesinde baş ağrısı nedeniyle ilaç içtiğini söylediği bildirildi.

• Salköprü Mahallesi Boztepe Caddesi’nde oturan 7 yaşındaki S.U.adlı kız çocuk, gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

• Taştepe Mahallesi’nde oturan G.L. adlı şahıs, kızı 19 yaşındaki P.L.’nin, anneannesinin yanına gideceğini söyleyerek öğle saatlerinde ayrıldığı eve dönmediğini, gidebileceği yerlerde de bulamadığını belirtti ve polise başvurdu. Polis araştırmaya başladı.

• Özalper Mahallesi’nde park halinde olan 36 yaşındaki Y.U.’ya ait aracın arka tekerleri arasında bulunan yedek lastik cantının çalındığı bildirildi.

• Polise başvuran 45 yaşındaki Ş.M., çarşıya gitmek üzere Yeşilyurt Caddesi’nde bindiği minibüs içerisinde cep telefonunun yankesicilik yoluyla çalındığını bildirirken, polis araştırmaya başladı.

• Aşağıbağlar Mahallesi’nde “bakışma” yüzünden 50 yaşındaki İ.A. ile 52 yaşındaki H.Ç. ve oğlu 25 yaşındaki F.Ç. arasında kavga çıktı, şahıslar birbirlerini dövdüler. Ertesi gün de, yine aynı yerde karşılaşan İ.A.’nın, kavga ettiği şahsın diğer oğlu 19 yaşındaki A.Ç. ile bu kez kavga ettiği, şahısların birbirlerine hakaret ettikleri bildirildi.

• Çukurdere Mahallesi’nde 01.30 sıralarında 18 yaşındaki V.B.’nin 22 yaşındaki ablası Z.B. ile kavga ettiği ve dövdüğü belirtilirken, kardeşler birbirlerinden şikayetçi olmadı.

• Çilesiz Mahallesi’de F.K.’ya ait evde yangın çıktı. F.K.’nın eşi M.K., eşinin telefon etmesi üzerine eve gittiğinde çocuk odası içerisindeki eşyaların yandığını gördüğünü, yangının sebebini bilmediğini söyledi.

• Özalper Mahallesi’nde oturan 19 yaşındaki F.K. adlı kadın, ilaç içerek intihara kalkıştı. 01.10 sıralarında eşi tarafından hastaneye götürülen F.K., kendisini iyi hissetmediği ve sıkıntılı olduğu için 38 adet hap içtiğini, sonradan pişmanlık duyduğunu polise anlattı.

• Halep Caddesi’nde 13.20 sıralarında meydana gelen olayda, kafasına demir parçası düşen 34 yaşındaki N.M. adlı kadın yaralandı. N.M. polise verdiği ifadede, bankaya gireceği sırada kafasına demir parçası düştüğünü, üst katta tabela asma çalışması yapıldığını gördüğünü, tedbir almadıkları için yaralanmasına neden olan M.D. ve H.K. adlı şahıslardan şikayetçi olduğunu bildirdi. Polis işyeri sahibi 35 yaşındaki M.D. ile tabela söken 42 yaşındaki H.K.’nın ifadelerini aldı.

• Hekimhan Sivas yolu 3. kilometrede 40 yaşındaki B.A. yönetimindeki oto, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybederek yoldan çıkması sonucu trafik kazası meydana geldi ve otoda bulunan 40 yaşındaki T.A. adlı kadın yaralandı.

• Mehmet Buyruk Caddesi’nde 32 yaşındaki İ.N. adlı şahsa ait kasap dükkanına giren hırsızlar, soğutucuda bulunan yaklaşık 300 kilo sığır ve koyun etini çaldılar.

• Cezmi Kartay Caddesi’ndeki bir işyerinde meydana gelen kavgayla ilgili ifadesi alınan 43 yaşındaki M.Z.M. adlı şahıs, 3 ay önce vefat eden babasına ait işyerine gittiğinde, işyerini çalıştıran 43 yaşındaki T.K., 25 yaşındaki Ö.K. ve 43 yaşındaki A.K. adlı şahısların kendisini dövdüklerini öne sürdü. Şahıslardan T.K. ise ifadesinde, M.Z.M.’nin 3 ay önce vefat eden ortağının oğlu olduğunu ve kendisini dövmediklerini iddia etti ve suçlamaları reddetti.

• Devriye görevi yapan polis ekibi Cengiz Topel Caddesi Üçgen park civarında durumundan şüphelendikleri 20 yaşındaki B.K.’yi durdurdular. Üzerinde kuru sıkıdan bozma silah olduğunu söyleyen şahısta 1 adet tabanca, 4 mermi bulundu.

• 36 yaşındaki Y.K. adlı şahsın, Yeşiltepe yolu üzerinde bindiği Dilek Belediye otobüsü içerisinde cep telefonunun çalındığı, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

• Turgut Özal Anadolu Lisesi yanında 15 yaşındaki M.İ. adlı öğrenciyi dövdükleri öne sürülen aynı yaştaki A.K.Ç. ve M.A.B. gözaltına alındı.

• Taştepe 1. Caddede S.Ç. yönetimindeki 44 ES 512 plakalı otoyla aniden yola çıkan 3 yaşındaki M.B.U.adlı çocuğa çarparak yaralanmasına neden oldu.

• İskender Mahallesinde M.Y. yönetimindeki 44 DD 116 plakalı kamyonla ile geri manevra yaparken, arkasından geçmekte olan 83 yaşındaki V.C. adlı şahsa çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Sarıcıoğlu Mahallesi’ndeki bir evde meydana gelen kavgayla ilgili iadesi alınan 26 yaşındaki R.K. adlı bayan, ailevi nedenlerle ağabeyi 28 yaşındaki A.K.’nin kendisini dövdüğünü, bu sırada 53 yaşındaki annesi H.K.’nın da, ağabeyine “Vur öldür de kurtulalım” dediğini, ancak annesi ile ağabeyinden şikayetçi olmadığını söyledi.

• Polise başvuran 45 yaşındaki M.Ö., Taştepe Mahallesi 1. Caddede oturan babasına ait eve kapısının zorla açılarak girildiğini, babası ifade verecek durumda olmadığı için ne çalındığını bilemediğini bildirdi. Polis olay yerinde bir çapa bulurken, araştırmaya başladı.

• Karakavak Sağlık Ocağı önünde meydana geldiği öne sürülen olayla ilgili ifadesi alınan 45 yaşındaki Y.A., 24 yaşındaki M.E. adlı şahsın 3 gün önce arabası ile kendi arabasına çarptığını, yaptıracağını söylediği için şikayette bulunmadığını, ancak şahsın daha sonra birkaç kez işyerine gelip kendisini tehdit ettiğini öne sürdü. M.E. adlı şahıs suçlamayı kabul etmezken, yapılan bilgisayar sorgulamasında Cinsel Taciz suçundan arandığı saptanınca, Asayiş Şubesi Aranan Şahıslar Büro Amirliği’ne teslim edildi.

• Turgut Özal Mahallesi Altın Kayısı Sitesi’nde 37 yaşındaki A.K. adlı şahsa ait eve gündüz veya akşam saatlerinde giren hırsızlarca 5 çeyrek altın, 300 YTL para, 100 euro, 1 altın zincir, 3 altın bilezik, 4 altın yüzük ve 3 altın kolye çalındı.

• Polise başvuran 41 yaşındaki M.S., Kavaklıbağ Mahallesi Emirler Sokakta park ettiği 01 SV 868 plakalı otosunun camlarının kırıldığını, kaportasının ezildiğini ve bunları yapan R.O. adlı şahsın, plakasını da polise verdiği bir otoyla kaçtığını öğrendiğini bildirdi. Olay yerinde üzerinde kan lekesi bulunan 1 kazma bulunurken, polis şikayetçinin plakasını bildirdiği otoyu ve şahsı bulmaya çalışıyor.

• Hacıabdi Mahallesi’nde oturan 27 yaşındaki S.R.Ş.(D) adlı kadın, savcılığa başvurarak, eşi olan 29 yaşındaki İ.D.’nin ailevi nedenlerle sürekli kendisine hakaret edip dövdüğünü, çocuğunu öldüreceğini söyleyerek tehditte bulunduğunu öne sürdü. İ.D. ifadesinde, eşiyle sürekli tartıştığını ancak kesinlikle tehdit etmediğini iddia etti.

• Akçadağ ilçesi Başpınar Mahallesi’nde 47 yaşındaki C.Ö. adlı şahsa ait evin giriş kapı camını kırarak giren hırsızlar 1 altın bilezik, 1 çift küpe çaldılar.

• Zafer Mahallesi Gündoğdu Caddesinde park halinde olan Ö.Z.’ye ait 44 FL 799 plakalı otonun ön camını kıran hırsız ya da hırsızlar, araçta 24 yaşındaki H.S.’ye ait cep telefonu, kimlikler ve cüzdan, aynı yaştaki V.G.Ç.’ye ait kimlikler, cep telefonu ve paltoyu çaldılar.

• Gece Devlet Hastanesi’ne bıçakla yaralanmış olarak gelip tedavisini yaptıran 27 yaşındaki F.K. adlı şahıs, ifadesinde daha önce de kendisini bıçakla yaralayan A.adlı şahısla Kanalboyu’nda karşılaştığını, aralarında tartışma çıkınca şahsın kaçtığını, bir süre sonra arkasından gelen bu şahsın, bıçakla kalçasına vurarak tekrar kaçtığını söyledi. Polis şahsın açık kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Sivas Caddesi’nde oturan 27 yaşındaki N.M. adlı kadın, dört aydır ayrı yaşadığı eşi 35 yaşındaki T.M.’nin, kızını gezdirdikten sonra eve getirdiğini, eşinden korktuğu için kapıyı tam açmadığını, eşinin kapıya tekme atıp kapı zincirini koparttığını ve kendisini de tokatladığını öne sürerken, T.M. suçlamayı kabul etmedi.

• Mücelli Caddesi üzerinde 50 yaşındaki M.S. ve 43 yaşındaki A.A. adlı şahıslar ile 26 yaşındaki G.E. arasında yol vermeme yüzünden çıkan tartışma sonucu şahısların birbirlerine hakaret ettikleri, alkollü oldukları saptanan şahıslara 58’er YTL idari para cezası uygulandığı bildirildi.

• Cevherizade Mahallesi’nde 29 yaşındaki E.Y.’ye ait eve gündüz saatlerinde giren hırsızlar 1 altın künye, 100 dolar, 3 nevresim takımı, 15 havlu, 2 parfüm, çamaşır ve makyaj malzemesi çaldı.

• Sanayi Sitesi 1. Caddede 45 yaşındaki R.S.’ye ait otogaz atölyesine giren hırsızlar içerisinde oto gaz dönüşüm parçaları bulunan 17 koliyi çaldılar.

• Çavuşoğlu Mahallesi 1. Sokak Arapgir Garajı’nda park halinde olan 62 yaşındaki F.B.’ye ait 44 HA 112 plakalı araçtan 1 adet CD çalar çalındığı bildirildi.

• Çevre Yolu’nda 41 yaşındaki A.E. yönetimindeki 44 LC 319 plakalı otoyla giderken, aniden yola çıkan 23 yaşındaki T.K.’ya çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Selçuklu Mahallesi Altınbaşak Sitesi’nde park halinde olan 31 yaşındaki H.S.G.’ye ait 44 KA 396 plakalı otonun kapısını açan hırsızlar 1 teyp ile oto ruhsatını çaldılar.

• Çarmuzu Mahallesi’nde R.G.’ye ait ruhsatsız motosikleti evin bahçesinden çalan 17 yaşındaki H.C. polis tarafından yakalandı.

• Gazi Lisesi’nde müdür yardımcısı olan K.Ç., olay saatinde okulda görevli öğretmenler L.Ş., H.D. ve İ.G. ile okul girişinde konuşurken, daha önceden okullarından mezun olan 27 yaşındaki K.T.’nin okul dışında bazı öğrenciler arasında meydana gelen kavgaya engel olmadıkları gerekçesiyle kendilerine tehdit ve hakarette bulunduğunu polise bildirdi. Polis araştırmaya başlarken, bir süre sonra polise teslim olan K.T. suçlamayı kabul etmedi.

• Karakavak Mahallesi Güngör Caddesi’nde 57 yaşındaki H.A.’ya ait eve hırsızlık amacıyla girildiği ancak herhangi bir şey çalınmadığı bildirildi.

• Sümer Polis Merkezi’ne başvuran ve avukat olduğu öğrenilen 33 yaşındaki N.G., yaklaşık 1 yıldır boşanma davası devam eden N.A. adlı bayanın vekili olduğunu, müvekkilinin eşi olan 52 yaşındaki E.A.’nın KAvaklıbağ Mahallesi Leblebici Sokakta kendisini döverek yaraladığını, hakarette bulunduğunu öne sürdü. Polis tarafından yakalanan E.A. ise suçlamaları kabul etmedi ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

• Şeyhbayram Mahallesi’nde oturan 22 yaşındaki B.Ö. adlı bayan, fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı. B.Ö. ifadesinde moralinin bozuk olması nedeniyle 30 adet hap içtiğini söyledi.

• 24 yaşındaki M.E. adlı şahıs, kendini kesici aletle yaralayarak hastaneye başvurdu. Şahıs ifadesinde, Karakavak’ta kullandığı araçla bir başka araca çarpıp zarar verdiği için kendisine kızdığını, üzerinde bulunan bıçakla kendi kendini sol boyun kısmından yaraladığını söyledi.

• Ataköy Mahallesi’nde oturan 27 yaşındaki S.U. adlı kadın, evinde alkol aldığı sırada, alkol etkisiyle kırdığı rakı bardağıyla kendini sol bileğinden yaraladı ve yakınları tarafından hastaneye kaldırıldı.

• B.T. adlı şahsın vekili avukat T.D. polise başvurarak, H.P.K. adlı şahsın, alışveriş karşılığı B.T.’ye verdiği çekin karşılıksız olduğu için hakkında yasal işlem yapılmasını istedi. Polis açıklamasına göre polis merkezine davet edilen H.P.K., B.T.’nin kendisine arızalı kanepe sattığını, değiştirilmesini istediği halde değiştirmediğini, bu nedenle çekin karşılığı olan 4 bin YTL’yi bankaya yatırmadığını, şahsı Tüketici Haklarına şikayet ettiğini, kanepenin değiştirilmesi halinde borcunu ödeyeceğini söyledi.

• Nuriye Mahallesi’nde oturan 50 yaşındaki G.T. adlı kadın ile 57 yaşındaki M.T. adlı şahıs, akrabaları olan ve ailevi nedenlerden dolayı aralarında husumet bulunan 45 yaşındaki H.G. adlı kadın ile 16 yaşındaki O.G. adlı gencin, telefonla kendilerine tehdit ve hakarette bulunduğu iddiasıyla savcılığa başvurdular. H.G. ve O.G. suçlamayı kabul etmedi.

• Akçadağ’ın Kültür Mahallesi’nde 57 yaşındaki R.Ö. adlı kadının, ailevi nedenlerle eşi 53 yaşındaki Ş.Ö. tarafından dövüldüğü öne sürülürken, şahıs suçlamayı kabul etmedi.

• Arapgir’de polise başvuran 24 yaşındaki H.G. adlı bayan, Hezenek Mahallesi’nde yürürken, 46 yaşındaki R.T. adlı şahsın kendisine sözle sarkıntılıkta bulunduğunu öne sürerken, R.T. ifadesinde suçlamayı reddetti.

• Darende Somuncubaba Işıklı kavşağında A.K. yönetimindeki 44 HC 573 plakalı kamyonet ile giderken, karşıdan karşıya geçmek isteyen 40 yaşındaki M.K.’ye çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Yeşilyurt Atatürk İlköğretim Okulu’nda 8 yaşındaki E.C. adlı öğrenci, okulun koridorunda koşarken, açık olan sınıf kapısına kafasını çarparak yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

• Çevreyolu Üniversite durağında tezgah açarak CD satan 17 yaşındaki A.T.’nin tezgahında 3’ü porno olmak üzere 37 adet film CD’sine polis tarafından el konuldu. Şahıs hakkında “Porno CD Satma” suçlamasıyla yasal işleme başladı.

• PTT arkasında 19.40 sıralarında çıkan kavgada 19 yaşındaki H.A., kavga ettiği 25 yaşındaki B.Y. tarafından bıçakla vücudunun çeşitli yerlerinden ağır yaralandı. Yaralı TÖTM’ye kaldırılırken, zanlı suç aleti bıçakla yakalandı.

• Polise başvuran 21 yaşındaki Z.T. adlı bayan, Belediye Açık Otoparkı’nda kendisine hakarette bulunup dövdüğünü öne sürdüğü 24 yaşındaki M.B. adlı şahıstan şikayetçi oldu. M.B. ise suçlamayı kabul etmedi.

• Zafer Mahallesi 2. Sokaktan ağır yaralanmış olarak Devlet Hastanesi’ne getirilen 71 yaşındaki R.G., bisiklet ile giderken arkasından gelen ve plakasını alamadığı bir aracın kendisine çarpıp yaralanmasına yolaçtığını söyledi. Polis aracı ve sürücüsünü belirlemeye çalışıyor.

• Beydağı Polis Merkezi’ne başvuran 33 yaşındaki M.B., saat 11.00 sıralarında Saray Mahallesi Alibey Sokağında daha önceden tanıdığı E.Ü. ve B.ile tanımadığı 22 yaşlarındaki bir şahısla karşılaştığını, kendisine silah göstererek 500 YTL para isteyen B.adlı şahsın, silahın dipçiği ile kafasına vurarak kaçtıklarını bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis, 3 şahsın açık kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Uçbağlar Mahallesi’nde oturan 16 yaşındaki F.E.K. adlı genç kız, fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştığı gerekçesiyle hastaneye kaldırılırken, F.E.K. ilaçları dişi ağrıdığı için içtiğini öne sürdü.

• 20.45 sıralarında polise başvuran 39 yaşındaki S.O., Zafer Mahallesi 12. Sokaktaki evinin karşısında bekleyen 20 yaşlarındaki iki şahsa ne aradıklarını sorduğunda, şahısların kendisini sopayla dövüp kaçtıklarını bildirdi. Polis olayla ilgili araştırmaya başladı.

• İnönü Mahallesi İstasyon Caddesi’nde 27 yaşındaki F.K. adlı şahsa ait işyerinin camı kimliği belirsiz kişilerce kırıldı.

• Çavuşoğlu Mahallesi Site Sokakta 59 yaşındaki C.Y.’nin evinin bahçesinden 1 adet bakır kazan çalındı.

• Selçuklu Mahallesi’nde 52 yaşındaki H.Ö.’ye ait eve giren hırsızlar 1 kamera, 1 adet CPS ölçüm aleti ile bir adet dizüstü bilgisayar çantasını çaldı.

• Adliye binası önünde 17.30 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifade veren 27 yaşındaki F.K. adlı şahıs, önceden aralarında husumet bulunan ancak isimlerini bilmediğini öne sürdüğü şahısların kendisini dövüp, belinden bıçakla yaraladıklarını iddia etti. Polis araştırmaya başladı.

• 14 yaşındaki M.C.G., Abdulkadir Eriş İlköğretim Okulu’nun bahçesinde, 16 yaşındaki Ü.A. tarafından dövüldü. Yakalanan Ü.A. adliyece serbest bırakıldı.

• Zaviye Mahallesi Tevfik Temelli Caddesi 35. Sokakta 34 yaşındaki A.T.’ye ait inşaatın kapısına zincirle bağlı olan Alman kurt köpeği çalındı.

• Savcılığa başvuran 17 yaşındaki A.T., Hasanbey Caddesi’ndeki bir işyerinden çıktıktan sonra cep telefonunu masada unuttuğunu hatırlayıp geri döndüğünü ve telefonu bulamadığını, kamera kayıtlarını incelediklerinde 19 yaşındaki T.D.’nin masaya yaklaştığını gördüğünü öne sürerek şikayetçi oldu. T.D. ise suçlamayı kabul etmedi.

• Savcılığa başvuran 26 yaşındaki M.S. adlı şahıs, ağabeyi ile anlaşamadıkları için evlenemeyen 30 yaşındaki B.K. ile babası 67 yaşındaki K.K.’nın cep telefonundan arayıp kendisini ve ağabeyini ölümle tehdit ettiklerini öne sürdü. Özalper Mahallesi’nde oturan M.S.’nin şikayeti üzerine ifadeleri alınan baba kız suçlamayı kabul etmedi.

• Çukurdere Mahallesi Divanefendi Sokakta 22 yaşındaki M.S. geri manevra yaparken otosu ile 2 yaşındaki S.D.’ye çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Beydağı Devlet Hastanesi bahçesinde saat 11.30 sıralarında, 42 yaşındaki F.K. adlı kadın, ailevi nedenlerle tartıştığı 51 yaşındaki eşi M.K. tarafından bıçakla ağır yaralandı. Zanlı, olaydan sonra bıçakla yakalandı.

• Onbinkonutlar’da oturan 41 yaşındaki L.A. adlı kadın, savcılığa başvurarak, üvey oğlu 18 yaşındaki S.A.’nın kendisine hakaret ettiğini ve tehditte bulunduğunu öne sürerken S.A. suçlamayı kabul etmedi.

• Hasanbey Caddesi’nde oturan 54 yaşındaki M.P. adlı kadın, bir ay önce kızından boşanan eski damadı R.K.’nın kendisini dövüp tehditte bulunduğunu öne sürdü. Polis R.K.’yı arıyor.

• Babası 38 yaşındaki İ.C. ile birlikte polise başvuran 14 yaşındaki M.C. adlı kız, B.Mustafapaşa Mahallesi’nde annesi ile oturduğunu, babasının yanına gideceğini söylediğinde annesi 38 yaşındaki S.C.’nin kendisini dövdüğünü öne sürdü. S.C. suçlamayı kabul etmedi.

• Kavaklıbağ Mahallesi’nde oturan 30 yaşlarındaki E.A. adlı kadın mutfakta çamaşır suyu ile temizlik yaparken zehirlendi ve birlikte yaşadığı kişi tarafından hastaneye kaldırıldı.

• Paşaköşkü’nde oturan 44 yaşındaki H.B. adlı kadın, ailevi nedenle tartıştığı 53 yaşındaki eşi E.B. tarafından dövüldüğünü öne sürerken, E.B. suçlamayı kabul etmedi.

• Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından alınan bir istihbaratta, Elazığ’dan getireceği esrarı Malatya’da pazarlayacağı saptanan 24 yaşındaki G.E. adlı şahsın, Kale ilçesinde Malatya’ya gelmekte olduğu minibüste yakalandığı ve 665 gram esrara el konulduğu, zanlının mahkemece tutuklandığı bildirildi.

• Battalgazi Dolamantepe Mevkiinde park halinde olan 30 yaşlarındaki Y.T. adlı şahsa ait otonun ön camı kimliği belirsiz kişilerce kırıldı.

• Milli Egemenlik Caddesi’nde 23.00 sıralarında 25 yaşlarındaki T.Y. adlı bayan, jiletle bileğini keserek intihara kalkıştı ve hastanede tedavi edildi.

• Bakırcılar Çarşısı’nda N.T.’ye ait işyerinin önünde monteli demir kesme makası çalındı.

• Çevreyolu Üniversite durağındaki belediye otobüs hareket memurluğu kulübesinden 1 adet kaset çalar çalındı.

• Cevherizade Mahallesi’nde oturan 17 yaşındaki H.E. adlı genç kız fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı ve komşuları tarafından hastaneye kaldırıldı.

• Tandoğan Mahallesi’nde oturan 49 yaşındaki G.A. adlı kadın, oğlu 24 yaşındaki C.A.’nın kendisni ve küçük oğlunu dövdüğünü öne sürdü. Yakalanan C.A. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Serbest bırakıldıktan sonra evin camlarını kıran C.A. bir kez daha gözaltına alındı.

• Aşağıbağlar Mahallesi’ndeki kavgayla ilgili ifadesi alınan 29 yaşındaki N.K. adlı kadın, yaklaşık 7 yıldır gayriresmi olarak birlikte yaşadığı 32 yaşındaki T.T.’nin kendisini dövdüğünü ve cep telefonunu zorla gasbettiğini öne sürdü. Suçlamaları kabul etmeyen T.T. adliyece serbest bırakıldı.

• Hasanbey Mahallesi’nde oturan 17 yaşındaki C.S. adlı genç kız fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı ve Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• B.Mustafapaşa Mahallesi’nde 53 yaşındaki R.D. adlı şahsa ait eve gündüz saatlerinde giren hırsızlar 70 YTL para çaldılar.

• Darende’de A.D.’ye ait Akpet akaryakıt istasyonunun arka kısmında park halinde olan 3 adet beton mikser kamyonu, 1 TIR ve 1 kamyonun depo kapaklarının kırılarak, toplam 2 bin litre yakıtlarının çalındığı bildirildi.

• Pütürge Yatılı Bölge Okulu’nun nöbetçi öğretmeni olan K.K. polise başvurarak, okul öğrencisi E.A.’nın kimseye haber vermeden okuldan ayrıldığını bildirirken, çocuğun babası 70 yaşındaki H.A., oğlunun Doğanyol’a bağlı Yeşilköy’de bir akrabasının yanında olduğunu öğrendiğini söyledi.

NOT: Geçtiğimiz hafta boyunca İl Jandarma Komutanlığıgünlük vukuatları içeren raporlarını Valilik Basın Bürosu’na iletmediği için, Jandarma bölgesi vukuatları bu haberde yeralmamaktadır.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız