SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• İzzetiye Mahallesi Antepli Sokağındaki bir kafenin önünde 17.00 sıralarındaki olayda sokakta dolaşan 22 yaşındaki M.T. ile 24 yaşındaki H.I. ile 19 yaşındaki M.S. ve 18 yaşındaki M.Y. arasında kavga çıktı. Kavga sırasında, M.T. ve H.I. diğer şahıslarca bıçaklandılar. Yaralılardan H.I.’nın durumunun ağır olduğu bildirildi. Yakalandıktan sonra ifadeleri alınan iki zanlı ise savcının talimatıyla salıverildi.

• Başharık Mahallesi 21. Sokakta oturan 51 yaşındaki H.Ö., 01.45 sıralarında evinin önünde park halinde olan 44 AV 491 plakalı otosunu düz kontak yaptırarak çalmak isteyen 3 kişiyi görünce, pencereden bu şahıslara seslendi ve “Ne yaptıklarını” sordu. Bunun üzerine 3 şahsın kaçtığı belirtilirken, polis olayla ilgili araştırmaya başladı.

• Sivas Caddesi’nde 30 yaşındaki R.G. yönetimindeki 44 EV 412 plakalı oto ile 29 yaşındaki C.Ş. yönetimindeki 44 AU 818 plakalı oto çarpıştı. R.G. yönetimindeki araçta bulunan kızları 7 yaşındaki S.G. ve 5 yaşındaki Ö.G. yaralandılar.

• Halfettin Sokakta 36 yaşındaki M.S.Ş. adlı şahsa ait pastaneye giren hırsızlarca 1 adet yazar kasanın çalındığı bildirildi.

• Şehirgösteren mevkii YİMPAŞ civarında polis ekibinin öğle saatlerinde şüphe üzerine durdurduğu 27 yaşındaki A.A. adlı şahsın üzerinde 1 adet kuru sıkıdan bozma tabanca ile 7 mermi bulundu. Şahıs gözaltına alındı.

• Yeşiltepe Koşu Mahallesi’nde 29 yaşındaki C.D.’ye ait park halindeki otodan 1 adet teyp ile 2 hoparlörünün çalındığı bildirildi.

• Halfettin Mahallesi’nde oturan 39 yaşındaki A.S.A. polise başvurarak, 69 yaşındaki babası H.A.’nın evden ayrıldığını ve tüm aramalara rağmen bulamadığını bildirdi. Polis yaşlı şahsı arıyor.

• İnönü Caddesi’ndeki bir mağazada çalışan 20 yaşındaki E.Ö. adlı bayan, çalıştığı işyerinin mutfağında asılı montunun cebinden telefonunun çalındığını polise bildirdi.

• Öğle saatlerinde MAŞTİ Terminal polis noktasına gelerek polise başvuran 59 yaşındaki B.A., öz kızı 19 yaşındaki Y.A. (Ç)’nin, misafir olarak geldiği Elazığ’daki evinden 5 bin Euro para ve 4 Cumhuriyet altınını alıp evden ayrıldığını, yaptığı araştırmada kızı ve damadının Malatya otogarında olduğunu öğrendiğini bildirdi. Bunun üzerine yakalanan Y.A.(Ç), babasının eşi ile gitmemesi için kendisine iftira attığını öne sürdü ve ifadesinin ardından salıverildi.

• Zaviye Mahallesi Tevfik Temelli Caddesi’nde 32 yaşındaki B.G.’ye ait eve hırsızlık amacıyla girildiği, ancak herhangi birşey çalınmadığı bildirildi.

• Samanlı Mahallesi’nde oturan K.A. adlı bayan polise başvurarak, kız kardeşi 19 yaşındaki Y.A.’nın, M.G. adlı şahıs tarafından kaçırıldığını bildirdi. Polisin, bu başvuru üzerine kaçırılan Y.A. ile telefon irtibatı kurduğu ve Y.A.’nın kendi isteğiyle kaçtığını ve M.G.’yle evlendiğini söylediği öğrenildi.

• Pütürge ilçesi Kanalboyu Caddesi’nde E.A. ve M.A. adlı şahıslara ait bahçe evinin kapı ve pencere camları ile eşyalarının, kimliği belirsiz kişilerce tahrip edildiği bildirildi.

• İstiklal Mahallesi Evliyaoğlu Sokağı’nda 22.30 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifade veren 35 yaşındaki Y.A., aralarındaki husumetten dolayı 48 yaşındaki K.A.’nın yeğenleri olan 25 yaşındaki M.K. ve 32 yaşındaki M.K.’yi gönderdiğini, aralarında çıkan tartışma sonucu 25 yaşındaki yeğeninin kendisini göğsünden vurduğunu söyledi. Adliyeye verilen zanlılardan 25 yaşındaki M.K. tutuklandı.

• Barbaros İlköğretim Okulu Yanı 13. Sokak üzerinde öğrencilerden zorla alan şahısların bulunduğu yolundaki ihbar üzerine giden polis, 17 yaşındaki S.K.’nın kendisinden bıçak zoruyla para aldığını söylediği 15 yaşındaki T.D.’yi yakaladı. Polis ayrıca aynı sokak üzerinde, 16 yaşındaki K.A.’yı da 1 adet bıçakla yakalayarak gözaltına aldı.

• Orduevi önündeki olayla ilgili ifade veren ve asker oldukları öğrenilen 21 yaşındaki S.A. ve E.O., kendilerine bakan 24 yaşındaki N.H. ve aynı yaştaki H.Ö.’ye neden baktıklarını sorduklarını, şahısların kendilerine küfrettiğini söylerken, iki şahıs suçlamaları kabul etmediler ve ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldılar.

• Çöşnük Mahallesi’nde 31 yaşındaki H.Ö. adlı şahsa ait eve mutfak balkon camını açarak giren hırsızlarca 1 adet altın takı seti çalındı.

• Polise başvuran 17 yaşındaki M.A.C., Cezmi Kartay’daki bir lokantada yemek yerken telefonunu masanın üzerine bıraktığını ve hesabı ödeyip geri döndüğünde telefonunu bulamadığını bildirdi ve şikayetçi oldu.

• Savcılığa başvuran 49 yaşındaki N.O. adlı bayan, Emniyet Müdürlüğü karşısındaki işyerinde bulunan 7.65 çaplı ruhsatlı silahını daha güvenli olur düşüncesiyle komşusu 50 yaşındaki B.K.’ya ait işyerinin kasasına koyduklarını, ruhsat süresi dolan tabancayı komşusundan istediğinde bu kişinin tabancanın kaybolduğunu söylediğini, komşusundan şikayetçi olmadığını, ancak silahla ilgili gerekli işlemlerin yapılmasını istedi. Polis, ifadesini almak üzere B.K.’yı arıyor.

• Cirikpınar Mahallesi Okul 2. Sokaktaki parkta 21.30 sıralarında meydana gelen demir hırsızlığı şüphesiyle polis tarafından yakalanan şahsın ağabeyi olduğu bildirilen 19 yaşındaki M.A.’nın, polislere kardeşini bırakmalarını söyleyip, ellerinden almaya kalkıştığı gerekçesiyle yakalandığı ve gönderildiği adliyece serbest bırakıldığı bildirildi.

• Çavuşoğlu Mahallesi 5. Sokakta park halinde olan 25 yaşındaki M.K.’ya ait otonun kapısını açan hırsızlar 1 adet teybi çaldılar.

• Sanayi Polis Merkezi’ne başvuran 75 yaşındaki H.A. adlı şahıs, Beylerbaşı Mahallesi Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu civarında 09.00 sıralarında yürürken, plakasını alamadığı bir aracın önünde durduğunu ve içerisinde bulunan 4 kişiden 12 yaşlarındaki bir kız çocuğu ile 60 yaşlarındaki kadının inip yanına geldiklerini, kadının kiralık ev aradıklarını söyleyip elini göğsüne dayadığını, konuşma sonrası araçlarına binip gittiklerini, ardından gömleğinin cebini kontrol ettiğinde içerisinde kimliği, cep telefonu belgeleri ile 40 YTL paranın bulunduğu cüzdanın çalındığını farkettiğini bildirdi. Polis yankesicileri belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Salköprü Mahallesi’nde oturan 22 yaşlarındaki P.M. adlı kadının fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştığı bildirildi.

• Yeşiltepe Vatan Caddesi’nde oturan 33 yaşındaki Y.Y. adlı şahsın evinin camına, tehdit mesajları yazılı bir kağıdın taşa sarılarak atıldığı ve camın kırıldığı belirtilirken, polisin olay yerindeki araştırması sonucu 17 yaşlarındaki Y.G.’yi yakaladığı bildirildi. 21.50 sıralarındaki olayla ilgili araştırma sürüyor.

• İnönü Caddesi’nde 23.30 sıralarında 54 yaşındaki H.A. adlı şahısla tartışan kişilerden 44 yaşındaki S.O.’nun belinden çıkardığı kuru sıkı tabancanın kabzası ile H.A.’nın kafasına vurup bir el ateş ettiği, H.A.’nın, olaya karışan S.O. ile 37 yaşındaki S.Y. adlı kadının evlerinden kamera ile çektiği 1 adet CD ile olayda kullanılan 1 kuru sıkı tabancaya el konulduğu, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

• İnönü Caddesi’ndeki bir marketin önüne 3 tekerli arabasını bırakan 59 yaşındaki S.K. geri döndüğünde arabasını bulamadığını belirterek polise başvurdu. Polis 12.30 sıralarında meydana gelen olayla ilgili araştırmaya başladı.

• Çevreyolu Turgut Temelli alt kavşağında 46 yaşındaki V.K. yönetimindeki oto ile 39 yaşındaki E.S. yönetimindeki otoya arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle E.S. yönetimindeki aracın, kavşakta ışıkta bekleyen 53 yaşındaki N.T.’ye ait otoya arkadan çarptığı, kaza sırasında araçlarda bulunan 54 yaşındaki N.S. adlı kadın ile 26 yaşındaki N.B. adlı şahsın yaralandıkları bildirildi. Kaza 12.30 sıralarında meydana geldi.

• Niyazi Mısri Mahallesi Rus Pazarı’nda denetim yapan Güvenlik Şubesi ekipleri 28 yaşındaki V.Ç.’nin tezgahında bandrolsuz 440 adet film CD’si, yine 20 yaşındaki M.A.T.’nin tezgahında da 290 adet bandrolsuz film CD’si buldu. Şahıslar hakkında “Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa Muhalefet” suçlamasıyla işlem yapıldı.

• Doğanşehir Yeni Mahallede 48 yaşındaki S.K. adlı kadının fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştığı ve Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı bildirildi.

• Bıçak zoruyla öğrencilerden zorla para aldıkları öne sürülen şahıslarla ilgili polisin çalışması sırasında yakalanan 15 yaşındaki T.D. adlı şahsın, 1 ay kadar önce de Fatih Lisesi bahçesinden aynı yaştaki A.Y.’den bıçak zoruyla para aldığı bildirildi. Adliyeye verilen T.D.’nin ise serbest bırakıldığı öğrenildi.

• Çöşnük Mahallesi Çevreyolu’nda 37 yaşındaki O.Y.’nin sorumluluğundaki markete gelen 6-7 kişinin alışveriş yapmadan gitmelerinin ardından 38 kutu jiletin çalındığı belirtildi. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• Turgut Temelli Caddesi’nde park yasağı olan yere 44 KU 707 plakalı otoya ceza işlemi yapan R.Ö. adlı trafik polisi, araç sürücüsü 22 yaşındaki A.G.D.’nin kendisini engellemeye çalıştığını, tehdit ve hakarette bulunduğunu öne sürerken, A.G.D. suçlamaları kabul etmedi.

• Hasanbey Caddesi’nde 30 yaşındaki Y.T. yönetimindeki 44 M 0104 phlakalı minibüsle giderken aniden yola çıkan 15 yaşındaki B.İ.’ye çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Mimar Sinan Caddesi’nde oturan 19 yaşındaki Z.Ü. adlı bayanın, bunalıma girdiği ve hap içerek intihara kalkıştığı, babası tarafından hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

• Şifa Mahallesi Topalhafız Sokağında park halinde olan 62 yaşındaki M.G.’ye ait 34 GCC 61 plakalı otonun sağ ön kapısına gece kırılarak zarar verildiği bildirildi.

• Akçadağ Doğu Mahallesinde 25 yaşındaki Y.O. yönetimindeki 44 DE 402 plakalı traktörden düşen gübre torbaları 26 yaşındaki A.O.’nun yaralanmasına yolaçtı.

• Doğanşehir Esentepe Mahallesinde 39 yaşındaki İ.D., evinin balkonundaki televizyon çanağını tamir ederken düşerek yaralandı.

• Doğanşehir Yeni Mahalle’de 53 yaşındaki M.A.’ya ait boş arazideki fidanlardan 220’sinin çalındığı bildirildi.

• Darende’de 34 yaşındaki M.Ç. adlı şahsın korsan CD sattığı ihbarı üzerine giden polis, işyerinde 3 bandrolsuz CD, 9 kopyalanmış CD, 56 boş CD ve kopyalamakta kullanılan bilgisayar kasasına el koydu.

• Milli Egemenlik Caddesi İpekçi Sokakta 23.00 sıralarında bıçakla yüzünden yaralanmış olarak Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 38 yaşındaki H.S. adlı kadın, ifadesinde, cinsel ilişkiye karşı çıktığı için 23 yaşındaki B.H. adlı şahıs tarafından yaralandığını öne sürdü. Polis tarafından suç aletiyle birlikte yakalanan zanlı adliyece serbest bırakıldı.

• Sivas Caddesi’nde park halinde olan 44 yaşındaki V.D. adlı şahsa ait 44 KV 322 plakalı otodan 1 adet CD çalar çalındı.

• Asayiş Şubesi’ne başvuran 26 yaşındaki C.İ. adlı şahıs, amcası olan 56 yaşındaki N.İ.’nin telefonla arayıp kendisini ve babasını öldürmekle tehdit ettiği iddiasında bulundu. N.İ. ise, oturduğu ev için yeğeniyle konuşmak istediğini, bu nedenle aradığını öne sürdü ve suçlamayı kabul etmedi.

• Çöşnük Mahallesi’nde 29 yaşındaki İ.F.’ye ait evin kapısını öğleden sonra sert bir cisimle açarak giren hırsızlar 1 adet Sarsılmaz marka beylik tabancası, 1 altın bilezik, 3 altın yüzük, 1 alyan, 1 altın kolye ve 1 altın set çaldılar.

• İnönü Caddesi merkez otobüs durağında 17.30 sıralarında 31 yaşındaki G.I. adlı kadının cebindeki telefonunu alarak kaçmak isteyen 14 yaşındaki A.A., durumu farkeden G.I. tarafından yakalanarak polise teslim edildi.

• 00.30 sıralarında Yeşiltepe Cumhuriyet Mahallesi’nde S.S. adlı şahsa ait eve hırsızlık amacıyla bazı şahısların girdiği yolunda yapılan ihbar üzerine giden polisler, 18 yaşındaki S.D. ve 19 yaşındaki F.D. adlı şahısları yakaladı. Bu şahıslardan F.D.’nin üzerinde, esrar hammaddesi olan 52 adet hint keneviri tohumu bulundu. Adliyeye verilen zanlılardan F.D. tutuklandı, diğeri serbest bırakıldı.

• Sarıcıoğlu Mahallesi’nde park halinde olan 40 yaşındaki C.T.’ye ait 44 EF 174 plakalı otodan gündüz saatlerinde teyp çalmak isteyen şahısların başarılı olamadıkları, polisin bu teşebbüs ile ilgili araştırmayı sürdürdüğü bildirildi.

• Koyunoğlu Mahallesi’nde oturan 67 yaşındaki A.S.T. adlı şahıs, 69 yaşındaki F.T., 25 yaşındaki N.T. ve 20 yaşındaki D.Ö. adlı bayanlar, yedikleri yemekten zehirlenerek hastanelik oldular.

• Zaviye Mahallesi Tevfik Temelli Caddesi 8. Sokakta silahlı bir şahıs olduğu yolunda 18.30 sıralarında polise yapılan ihbar üzerine giden polisler, burada bulunan 20 yaşlarındaki A.T.Ö. ve M.G. adlı şahısları aramak istediler. Bu şahısların polislere hakaret edip karşı koydukları, bunlardan üzerinde 1 adet bıçak çıkan A.T.Ö.’nün adliyece tutuklandığı, diğerinin serbest bırakıldığı bildirildi. Bu arada, silahla ilgili ihbar hakkındaki araştırmalarını sürdüren polisler, 20 yaşındaki M.O.T. adlı şahsı 1 adet kuru sıkı tabancaylayakaladılar.

• Zaviye Mahallesi 22. Sokakta 44 yaşındaki M.D. adlı şahsa ait eve akşam saatlerinde balkon kapısından giren hırsızlarca 1 cep telefonu, 1 kamera, 2 kamera kaseti ile 300 YTL para çalındı.

• B.Mustafapaşa Mahallesi’nde oturan 42 yaşındaki Z.K. adlı kadın polise başvurarak, 4 yıldan beri ayrı yaşadığı 34 yaşındaki eşi B.K.’nın, ailevi nedenlerle kendisini ve 9 yaşındaki kızı V.K.’yi dövdüğünü öne sürdü. Polis şahsı arıyor.

• Cemal Gürsel Mahallesi’nde oturan 25 yaşlarındaki Ö.G.K. adlı bayan, 01.45 sıralarında bir şahsın kendisini sürekli rahatsız ettiği gerekçesiyle polisi aradı. Ö.G.K. ifadesinde, evde bulunduğu sırada, evin arka tarafındaki binada oturan 29 yaşındaki O.A. adlı şahsın, yaklaşık 10 kez evin kapı zilini çalarak kendisini rahatsız ettiğini bildirdi. Yakalanan ve aşırı alkollü olduğu saptanan O.A. ise,y alkolün etkisiyle yanlışlıkla Ö.G.K.’nın evinin kapı zilini çaldığını, amacının rahatsız etmek olmadığını öne sürdü.

• Savcılığa başvuran 51 yaşındaki D.A. adlı şahıs, aralarında alacak verecek sorunu olan 55 yaşındaki S.U. tarafından tehdit edildiğini, hakarete uğradığını öne sürerken, ifadesi alınan S.U. suçlamaları kabul etmedi.

• Sulh Ceza Mahkemesi’nin arama kararı doğrultusunda İzzetiye Mahallesi’nde 32 yaşındaki D.K. adlı şahsa ait işyerinde yapılan aramada, şikayetçi firmaya ait 5’i dolu 6 boş tüp ele geçirildiği, yine Cengiz Topel Caddesi’nde aynı gerekçeyle 49 yaşındaki K.Y.’nin işyerinde de 2 adet tüpgaz bulunduğu, iki esnaf hakkında “Markalar Kanununa Muhalefet” suçlamasıyla işlem yapıldığı bildirildi.

• Hekimhan Endüstri Meslek Lisesi’nde, öğrenciler arasında çıkan kavgada 16 yaşındaki C.A.G.’nin dövülerek kolunun kırıldığı belirtilirken, olayla ilgili aynı yaştaki F.R. gözaltına alındı ve sorgusunun ardından savcı talimatıyla salıverildi.

• Akpınar’da oturan 33 yaşındaki S.S. adlı kadın, polise başvurarak, öğle saatlerinde evde yalnız iken eve gelen ve eşinin uzaktan akrabası olan 48 yaşındaki M.A. adlı şahsın kendisine arkadan saldırması sonucu evden dışarıya kaçtığını ve şahsın tekrar geleceğini söyleyip gittiğini bildirdi. Genç kadının şikayeti üzerine olaydan bir gün sonra yakalanan ve “Taciz İddiası” suçlamasıyla adliyeye verilen zanlı serbest bırakıldı.

• Fuzuli Caddesi’ndeki bir işyerinde gece meydana gelen olayla ilgili ifade veren 41 yaşındaki N.G. adlı kadın, 3 yıl önce eşi 43 yaşındaki A.G.’den mahkeme kararıyla ayrıldığını, çocuklarının velayetinin babalarına verildiğini, bir hafta önce yanına gelen kızı 19 yaşındaki N.G. ve yine sonra yanına gelen 16 yaşındaki oğlu H.G. ile işyerinde iken, işyerinin camının kırıldığını, kapıyı açtığında diğer oğulları 21 yaşındaki O.G. ve 15 yaşındaki F.G.’nin içeriye girdiğini, birinin elinde parlayan birşey gördüğünü, kızını tutmak isterken de elinin kesildiğini, eski eşinin oğullarını kışkırtarak kendisini ölümle tehdit ettiğini öne sürdü. Eski eş ve iki oğul ise suçlamaları kabul etmediler, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldılar.

• Kernek Mahallesi’nde oturan ve karı koca oldukları öğrenilen 26 yaşındaki K.Ş. adlı kadın ile 27 yaşındaki B.Ş. adlı şahıs, ifadelerinde kendi aralarında tartışan karşı komşularını barıştırdıkları sırada komşularının akrabası olan 27 yaşındaki Ş.D.’nin gelip tartışmaya karıştığını, şahsı evden uzaklaştırdıklarını, daha sonradan ise evlerinin önünde, hakaret ve tehdit içeren yazılı kağıt bulduklarını, bu kağıdı Ş.D.’nin yazmış olabileceğini belirterek şikayetçi oldular. Bir gün sonra tekrar şikayette bulunan B.Ş., evinden çıkarken aynı yazılı kağıttan bir tane daha bulduğunu söylerken, yakalanan Ş.D. suçlamaları kabul etmedi ve kendisine bu suçlamaları yöneltenlerden şikayetçi olduğunu söyledi. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• Çevreyolu Hal Binası civarında 43 yaşındaki C.C.Y. adlı şahıs yönetimindeki otoyla giderken kaldırıma çarptı. 18.00 sıralarındaki kazada sürücü ile araçta bulanan 39 yaşındaki G.B. adlı şahıs yaralandılar. Sürücünün alkollü olduğu saptandı.

• Kaynarca Mahallesi’nde oturan 43 yaşındaki B.A. adlı şahıs ile eşi olduğu öğrenilen 41 yaşındaki F.A. adlı kadın, savcılığa başvurarak, daha önceden aralarında husumet bulunan 20 yaşındaki E.B. adlı bayanın, F.A.’ya ait uygunsuz resimlerin cep telefonunda kayıtlı olduğunu ve internete vereceği dedikodularını mahallede yaydığı gerekçesiyle şikayette bulundular. Bu şikayet üzerine yakalanan E.B., suçlamaları kabul etmedi ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

• Adliye Sarayı önünde 08.30 sıralarında meydana gelen olayla ilgili mağdur olarak ifade veren 67 yaşındaki H.G. adlı şahıs, bir akrabasının davası için Adliyeye giderken karşılaştığı 26 yaşındaki K.Ö., 62 yaşındaki A.Ö. ve 27 yaşındaki M.Ö. tarafından dövüldüğünü, ancak şikayetçi olmadığını söyledi.

• Polise başvuran 41 yaşındaki D.V. adlı bayan, Çevreyolu’ndaki bir özel okulda okuyan kızına verdiği cep telefonunun, kızının okul dolabından çalınmış olduğunu öne sürdü. Polis araştırmaya başladı.

• Selçuklu Mahallesi’ndeki Vakıfbank İlköğretim Okulu öğrencisi 13 yaşındaki E.D. adlı kız, Beden Eğitimi dersinde koşarken düşerek yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Anne ve babası şikayetçi olmadı.

• Karakavak’taki olayla ilgili ifadesi alınan 57 yaşındaki G.K. adlı kadın, evinin alt katında oturan büyük oğlu 35 yaşındaki S.K.’nın, kendisini ve 27 yaşındaki küçük oğlu E.K.’yi dövdüğünü öne sürerken, S.K. suçlamayı kabul etmedi.

• Akıncı Lisesi yanında gasp olayı olduğu yolunda 14.30’da yapılan ihbar üzerine belirtilen yere giden polis, mağdur olarak 18 yaşındaki B.N. ve 17 yaşındaki B.S.Y. adlı öğrencilerin ifadelerini aldı. B.N. ifadesinde, 16 yaşındaki E.Ö.K. ve 17 yaşındaki M.A.K. adlı şahısların, kendisine bıçak göstererek zorla Zabcıoğlu Caddesi’ndeki bir işyerine götürdüklerini, burada Sefa adıl bir şahsın kafasına silah dayayıp cep telefonunu aldığını söylerken, B.S.Y.’de ifadesinde Sefa adlı şahsın, kendisinin de montunu aldığını ve tehdit ederek akşama kadar 30 YTL getirmesi koşuluyla eşyalarını geri verdiğini söyledi. Polis zanlılardan E.Ö.K. ve M.A.K.’yi yakalarken, Sefa adlı şahsın da açık kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor. Bu arada yakalanan şahıslardan E.Ö.K.’nin üzerinden 1 adet bıçak ile az miktarda hint keneviri çıktığı da belirtildi.

• Arapgir ilçesinin Paçalı Köyünde oturan Ş.D., 20.00 sıralarında köyde elektriğin kesilmesi yüzünden piknik tüpüne takılı lambayı yakmak isterken, gaz kaçıran tüp alev aldı. Olayda Ş.D. ile eşi A.D., çocukları M.D. ve M.D. yaralandılar. 4 yaralı TÖTM’ye kaldırıldı.

• Yazıhan Sinanlı Köyü’nde arazi anlaşmazlığı yüzünden M.K. ile D.K. adlı şahısların kavga ettiği, birbirlerini sopayla yaraladıkları bildirildi.

• Yeşilyurt ilçesi Yakınca Kasabası sınırlarındaki özel bir okulun yurdunda öğrenci olarak kalan öğrenciler arasında 21.00 sıralarında çıkan kavgada, E.T.’nin bıçakla C.A.’yı kolundan ve göğsünden yaraladığı, yaralının Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı, olayla ilgili araştırmanın sürdürüldüğü bildirildi.

• Özsan Sanayi Sitesi’nde A.A.’ya ait imalethanenin kapısının, mal sahibi E.M. tarafından kira bedelini alamadığı gerekçesiyle kırıldığı, şahsın yakalandığı bildirildi.

• Yeşilyurt Gündüzbey Kasabası Evren Mahallesi’nde E.Ç.’ye ait eve 20.00 sıralarında açık olan balkon penceresinden girmeye çalışan bir şahsın, mahalle halkı tarafından farkedilince kaçtığı bildirildi. Jandarma araştırmayı sürdürüyor.

• Malatya’dan Akçadağ yönüne gitmekte olan İ.H.H. yönetimindeki 44..884 plakalı araç ile T.B. yönetimindeki 34..5790 plakalı aracın havaalanı kavşağında çarpıştıkları, kazada S.H.’nin yaralandığı bildirildi.

• Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu’nda hizmetli olarak çalışan 27 yaşındaki Y.T. ile 23 yaşındaki M.G. arasında, sıcak su ile bulaşık yıkama sırası yüzünden kavga çıktığı, Y.T.’nin, diğer şahsın burnuna yumruk atarak yaraladığı, olayla ilgili soruşturmaya başlandığı bildirildi.

• Darende’den Malatya yönüne gelmekte olan 42 yaşındaki A.G. yönetimindeki 06..65 plakalı araç, Yukarıulupınar mevkiinde buzdan kayarak bariyere çarptı. Araçta bulunan 44 yaşındaki H.K. yaralandı.

• Konak Kasabası Yeni Mahalle’de lise öğrencisi F.K.’nın sınıf arkadaşı B.Ç. ile arasında, aynı okulda öğrenci olan kardeşine hakaret ettiği gerekçesiyle kavga çıktığı, iki şahsın birbirlerini döverek yaraladıkları bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız