SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Zafer Mahallesi 12. Sokakta park halinde olan 24 yaşındaki O.A.’ya ait otodan 1 adet CD çalarlı oto teybinin çalındığı bildirildi.

• Cezmi Kartay Caddesi’nde birahanelerin bulunduğu Sarıoğlu İşhanı’nda 19.20 sıralarındaki kavgaya polis müdahale etti. Olaya karışanlardan 30 yaşındaki M.K. ve 33 yaşındaki H.Ö. ifadelerinde, elinde silahla işlerine giren ve kendilerine zorluk çıkarttığını öne sürdükleri 38 yaşındaki M.K.’yı tuttuklarını, yere düşen tabancasını aldıklarını, işyeri sahibi 58 yaşındaki S.B.K.’nın isteği ile polise bilgi verdiklerini anlattılar. Polis işyeri sahiplerinin teslim ettiği 1 adet tabancaya el koyarken, silahın sahibi olduğu öne sürülen M.K. poliste “susma hakkını” kullanıp ifada vermedi ve gönderildiği adliyece serbest bırakıldı.

• Beydağı Polis Merkezi’ne başvuran 40 yaşındaki F.E. adlı bayan, Atatürk Caddesi’ndeki bir özel hastanede, içerisinde kimlikleri, resimleri, eşine ait kredi kartı ile 100 YTL bulunan cüzdanını bankonun üzerinde unutup ayrıldığını, bir süre sonra geri döndüğünde cüzdanını bulamadığını belirterek, şikayetçi oldu. Polis araştırmaya başladı.

• Çevreyolu Adliye kavşağı civarında 00.20 sıralarında bir grup tarafından dövüldüğünü öne süren 45 yaşındaki A.Y., polise verdiği ifadede bir birahanede alkol aldıktan sonra evine giderken tanımadığı şahısların saldırısına uğradığını iddia etti. Polis, olayla ilgili olarak 37 yaşlarındaki S.Ö. ve B.S., 34 yaşındaki D.Y. ve 26 yaşındaki A.K.’yi yakalarken bu şahıslar suçlamayı kabul etmedi.

• Halep Caddesi Antepli Sokakta, 44 yaşındaki R.T.’ye ait işyerine gece yarısı giren hırsızlarca 2 adet 51 ekran plazma televizyonun çalındığı bildirildi.

• Polise başvuran 30 yaşındaki D.B. adlı kadın, Milli Egemenlik Caddesi’ndeki bir mağazada satın aldığı koltuk takımlarını arabaya yüklerken, yanında bulunan ve eşinin akrabası olan H.İ.K. adlı şahsın, “Abla parasını verirsen ödemeyi ben yapayım” demesi üzerine 1.400 YTL’yi bu şahsa verdiğini, ancak daha sonra bu kişinin parayı ödemeden mağazadan ayrıldığını öğrendiğini söyledi ve şikayetçi oldu. Polis, H.İ.K.’yı arıyor.

• Yunus Emre Caddesi (Kanalboyu stad tarafı)’nde yönetimindeki plakasız motosikletle gitmekte olan 22 yaşındaki M.T., direksiyon hakimiyetini kaybedince, motosikleti devirdi ve yaralandı.

• Zafer Mahallesi’nde oturan 57 yaşındaki Y.B., polise başvurarak, 2.5 ay önce evinin kapısını kilitleyip il dışına gittiğini, döndüğünde yatak odası penceresini zorlayarak giren kişi ya da kişilerce evinin dağıtılmış olduğunu gördüğünü bildirdi. Polis hırsızlık amacıyla girildiği sanılan evden herhangi bir şey çalınmadığını, araştırmanın sürdüğünü bildirdi.

• Saray Mahallesi Kavukçuoğlu Sokakta işyerleri bulunan 73 yaşındaki T.Y. ve oğlu 45 yaşındaki V.Y. ile 19 yaşındaki B.F., 45 yaşındaki F.Ö. ve onun oğlu 24 yaşındaki Ç.Ö. arasında kavga çıktığı, tarafların işyerlerinin camlarının kırıldığı, olaya müdahale eden polisin Ç.Ö.’de bir adet bıçak buldukları bildirildi. Gözaltına alınan taraflar birbirinden şikayetçi olmadılar.

• Akpınar Meydanı’nda 18.20 sıralarında tartışma sonucu 22 yaşındaki S.G.’yi dövdükten sonra kaçan aynı yaştaki B.T. adlı şahsın bir süre sonra polis tarafından yakalandığı açıklandı.

• Salköprü Mahallesi İsmetiye Sokakta park halinde olan 30 yaşındaki A.G.’ye ait otonun sağ ön camını kıran hırsızlar, 1 adet teybi çaldılar.

• Sarıcıoğlu Mahallesi Mezarlık Sokakta 24 yaşındaki F.A.’nın evinin iki kanatlı olan bahçe giriş kapısının bir kanadı çalındı.

• Yeşiltepe Seyran Mahallesi 19 Mayıs Caddesi üzerindeki mezarlıkta bir bebek cesedi olduğu yolunda vatandaşlar tarafından yapılan ihbar üzerine giden polisler, beze sarılı vaziyette, göbek kordonu üzerinde bulunan bir bebek cesedi buldular. Polis olayla ilgili araştırmayı sürdürüyor.

• Salköprü Mahallesi’nde 46 yaşındaki A.G.’ye ait eve hırsızlık amacıyla gündüz saatlerinde girildiği, ancak herhangi bir şey çalınmadığı bildirildi.

• Çavuşoğlu Mahallesi Boztepe Caddesi’nde oturan 51 yaşındaki N.B.’ye ait eve akşam saatlerinde balkon kapısını açarak giren hırsızlar 1 adet elektro bağlama ile tesisatının yanı sıra 1 altın yüzük, 1 dijital fotoğraf makinesi, 1 kan ölçme cihazı ile 30 YTL para çaldılar.

• Saat 21.45 sıralarında Gazi Lisesi civarından bıçakla yaralanmış olarak arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılan 25 yaşındaki M.G. ifadesinde, arkadaşları ile şakalaşırken kendisiyle aynı yaştaki T.T.’nin elindeki bıçağı almak istediği sırada elinden ve sol karın boşluğundan yaralandığını öne sürdü, ancak şikayetçi olmadı. Polis olayla ilgili T.T.’nin yanı sıra 24 yaşındaki M.E.G.’yi yakalarken, bu iki şahıs “yaralama” suçlamasını kabul etmediler.

• Şeyhbayram Mahallesi’nde oturan 30 yaşlarındaki S.B. adlı kadın, 01.15 sıralarında evinin önüne gelen 28 yaşındaki C.Y., 32 yaşındaki B.A. ve 30 yaşındaki H.K. adlı şahıslara evinin kapısını açmadığı için, bu şahısların tekme atarak kapıyı kırdıklarını, pencereye taş atış kendisini tehdit ettiklerini öne sürdü. Yakalanan 3 şahıs suçlamayı kabul etmezken, gönderildikleri adliyece salıverildiler.

• Daha önce de öğretmenler arasında sorun yaşanan Petrolofisi İlköğretim Okulu’nda bu kez 38 yaşındaki E.N.K. adlı bayanın savcılığa dilekçe vererek, kendisine tehdit ve hakaret içeren sözler söylediğini öne sürdüğü 53 yaşındaki A.A., 36 yaşındaki Y.T. adlı şahıslar ile 55 yaşındaki E.K., 49 yaşındaki H.Ü., 50 yaşındaki S.E., 42 yaşındaki T.Y., 38 yaşındaki Ü.C., 32 yaşındaki G.Ö., 34 yaşındaki T.D. ve 29 yaşındaki P.Ç. adlı bayanlardan şikayetçi oldu. “Tehdit ve hakaret iddiası” ile ilgili ifadesi alınan 2’si erkek 11 kişi, suçlamaları kabul etmediler.

• Paşaköşkü Mahallesi 9. Sokakta 54 yaşındaki H.Ö.’ye ait eve hırsızlık amacıyla girildiği, ancak herhangi bir şey çalınmadığı bildirildi.

• Milli Egemenlik Caddesi’ndeki evinden yaralı olarak gece hastaneye kaldırılan 28 yaşındaki Ü.K., alkol aldıktan sonra kömür çıkarmak için bodruma inerken ayağının kayması sonucu düştüğünü, kimseden şikayetçi olmadığını söyledi.

• Milli Egemenlik Caddesi’nde oturan 45 yaşındaki N.K. adlı bayanın evine gündüz saatlerinde giren hırsızlarca 2 adet altın bilezik çalındı.

• Özalper Mahallesi Turgut Özal 1. Caddede oturan 48 yaşındaki M.G., polise verdiği ifadede 19.30 sıralarında iş dönüşü evine gittiğinde, elinde bıçak olan 1.75 boylarında bir şahısla karşılaştığını, şahsın kendisine yaklaşması halinde vuracağını söylediğini ve daha sonra çıkıp gittiğini, evinden çalınan bir şey olmadığını bildirdi. Polis, hırsızlık amacıyla eve girdiğini değerlendirdiği şahsı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Karakavak’taki alışveriş merkezi önündeki kavşakta 42 yaşındaki T.A. yönetimindeki otoyla giderken, önüne çıkan kamyonete çarpmamak için direksiyonu kırınca, kavşaktaki trafik ışığına çarptı. Kazada araçta bulanan sürücünün 40 yaşındaki eşi G.A. ile 11 yaşındaki kızı N.N.A. yaralandılar.

• Saray Mahallesi’ndeki çocuk parkı içerisinde 13.30 sıralarında polis tarafından şüphe üzerine durdurulan 25 yaşındaki Y.M.’nin sol elindeki gazete kağıdını saklamaya çalıştığının fark edilmesi üzerine, gazete kağıdının içerisinde sarılı olan 2 gram esrar ile montunun cebindeki şeffaf poşet içerisinde 2 gram esrar hammaddesi olan hint keneviri tohumu bulundu.

• Darende’nin Gökyar Mahallesi’nde oturan 20 yaşındaki F.K. adlı kadın, polise başvurarak, eşi A.K.’nin sebepsiz yere kendisini dövdüğünü öne sürdü. Polis A.K.’yi bulmaya çalışıyor.

• Göztepe Mahallesi’nde Y.Ö.’ye ait 44 EU 555, H.M.Y.’ye ait 47 LD 944 plakalı araçlardan mazot çaldıkları gerekçesiyle biri mahalleli, 2’si de polis tarafından yakalanan 24 yaşındaki E.P., aynı yaştaki kardeşi Y.P. ile 23 yaşındaki K.Y., adliyece tutuklandılar.

• Çöşnük Mahallesi’nde 57 yaşındaki M.K.’ya ait eve giren hırsızlar, ev sahibinin eşine ait nüfus cüzdanı, ilaç raporu ile 1 adet küpeyi çaldılar.

• Devlet Hastanesi Kadın Doğum Kliniği’ne gitmek isteyen 20 yaşındaki M.H.Y. ile engel olmak isteyen güvenlik görevlisi 28 yaşındaki Y.Y. arasında tartışma çıktığı, şahsın güvenlik görevlisinin sağ gözüne yumrukla vurarak yaraladığı ve yakalandığı bildirildi.

• Milli Egemenlik Caddesi’nde M.Y. yönetimindeki 79 AS 868 plakalı oto ile giderken, 21 yaşındaki T.K. yönetimindeki bisiklete çarptı. Bisiklet sürücüsü yaralandı.

• Sancaktar Mahallesi Çevreyolu üzerinde S.T.’nin sorumluluğundaki bir kargo şirketi acentasına gece yarısından sonra giren hırsızlar, 13 adet koliyi çaldılar.

• Beydağı Polis Merkezi’ne başvuran 29 yaşındaki F.Ö. adlı kadın, kendisini daha önceleri taksi ile evine bırakan 23 yaşındaki A.T.K. adlı şahsın, kendisini telefonla rahatsız ettiğini, son olarak 18.30 sıralarında Fuzuli Caddesi üzerinde karşılaştıklarında kendisini zorla araca bindirmeye çalışıp dövdüğünü öne sürdü. Yakalanan A.T.K. ise suçlamayı kabul etmedi.

• Yeşiltepe İMKB Lisesi önünde, sınıf arkadaşları olan öğrencilerin kavgasında 18 yaşındaki A.B.’yi dövdüğü gerekçesiyle 17 yaşındaki T.Ü. polis tarafından yakalandı.

• Yeşiltepe Yeşilkaynak Mahallesi’nde 71 yaşındaki M.D.’nin evinin çatısından 1 bakır kazan ile 1 bakır sini çalındı.

• Çevreyolu MATİM İş Merkezi civarında 18.15 sıralarında, 23 yaşındaki A.Ş.’yi dövdükleri gerekçesiyle 21 yaşındaki B.E., 25 yaşındaki T.E. ve 23 yaşındaki Y.E.E. polis tarafından yakalandı. “Kız meselesi” yüzünden meydana geldiği öne sürülen olayla ilgili ifadeleri alınan şahıslar, savcı talimatıyla serbest bırakıldı.

• Yavuz Sultan Selim Mahallesi’ndeki boş arazide oyun oynayan 9 yaşındaki A.K. ile 8 yaşlarındaki M.Y. ve S.Ç.’yi dövdükleri öne sürülen 15 yaşındaki S.L., 16 yaşındaki M.K. ve 13 yaşındaki E.K. polis tarafından yakalandılar, savcı talimatıyla ailelerine teslim edildiler.

• Akıncı Lisesi’ndeki bir sınıfta 11.00 sıralarındaki olayda 17 yaşındaki E.Ş, B.M.G., S.Ş., ve M.Z., 18 yaşındaki M.K. adlı erkek öğrencilerin yanı sıra 17 yaşındaki B.S.Y. adlı kız öğrencinin karıştığı kavgada, öğrencilerin birbirlerini dövdükleri, iadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldıkları bildirildi.

• Akıncı Lisesi’nde 10.30 sıralarında da, 16 yaşındaki O.Ö. adlı öğrencilerin, sınıf arkadaşları olan 17 yaşlarındaki O.K. ve Ö.K. tarafından dövülerek yaralandığı, yakalanan iki öğrencinin de ifadeleri alındıktan sonra ailelerine teslim edildikleri bildirildi.

• Özalper Mahallesi 1. Caddede 42 yaşındaki A.E.’ye ait eve balkon kapısından giren hırsızlarca, ruhsatlı 1 adet Browning marka tabanca, 2 şarjör ve 120 adet 9 mm çaplı mermi çalındı.

• Paşaköşkü Mahallesi 9. Sokakta 42 yaşındaki N.B.’ye ait eve akşam saatlerinde oturma odasını sert bir cisimle açarak giren hırsızlarca 1 adet cep teflonu, 2 çeyrek altın, 1 bilgisayar kamerası, 1 epilasyon cihazı, 1 kredi kartı, 1 banka kartı, nüfus cüzdanı, boncuk işlemeli takılar ile 300 YTL para çalındı.

• Darende’nin İbrahimpaşa Mahallesi’nde alacak verecek yüzünden çıkan kavgada 37 yaşındaki H.Y. ve 24 yaşındaki M.A. birbirlerini dövdüler. Durumu ağır olan H.Y. , Turgut Özal Tıp Merkezi’ne sevkedildi.

• Darende’nin Heyiketeği Mahallesi’nde oturan 39 yaşındaki M.B. adlı kadın, ailevi nedenlerle fazla miktarda hap içerek intihara kalkıştı.

• Hekimhan Lisesi yurdunda, birbirleriyle çarpışan öğrenciler arasındaki tartışma sonucu, 15 yaşındaki İ.G.’nin, 19 yaşındaki F.K. tarafından dövülerek yaralandığı bildirildi.

• Saray Mahallesi’nde oturan 24 yaşındaki O.Y., gece polise başvurarak kardeşi B.Y. tarafından dövüldüğü iddiasıyla şikayetçi oldu. Polis B.Y.’yi arıyor.

• Ferhadiye Mahallesi Hamikoğlu 1. Sokakta 46 yaşındaki B.S.’ye ait fırına kapısını zorlayarak giren hırsızlarca 1 adet yazarkasa çalındı.

• Çöşnük Mahallesi’nde sorumlu müdürlüğünü E.S.’nin yaptığı Bayer Türk Kimya’ya ait işyerine hırsızlık amacıyla girildiği, ancak herhangi bir şey çalınmadığı bildirildi.

• Cevherizade Mahallesi Kozkökü Sokakta 38 yaşındaki H.A.’nın, öğle saatlerinde kapılarını kilitlemeden park ettiği 44 KS 961 plakalı araçtan veresiye defteri ile 25 bin YTL değerinde senetlerin bulunduğu evrak çantası çalındı.

• Zafer Mahallesi Merzeci Sokakta durumundan şüphelenilerek durdurulan 18 yaşındaki M.G.’nin üzerinde 1 adet bıçak bulundu.

• Hidayet Mahallesi Melekbaba Sokakta park halinde olan N.A.’ya ait 44 FS 542 plakalı otodan 1 adet CD çalarlı teybi çalan 17 yaşındaki E.K., polis tarafından yakalandı ve gönderildiği adliyece serbest bırakıldı.

• İskender Mahallesi Tatar Sokakta 21.30 sıralarında plakası ve sürücüsü saptanamayan bir araç Telekom’a ait elektrik direğine çarptı. Direk eğilirken, tellerin koptuğu belirtilirken, polis aracı ve sürücüsünü belirlemeye çalışıyor.

• Çevreyolu Babuktu civarında 03.15 sıralarında polisin durumundan şüphelendiği 16 yaşındaki M.Y.A.’nın üzerinde yapılan aramada 1 adet kuru sıkı tabanca bulundu. M.Y.A., adliyece serbest bırakıldı.

• Akıncı Lisesi yanındaki çocuk parkında oynamakta olan 9 yaşındaki V.T., oyun arkadaşı 11 yaşındaki Y.Ç. tarafından bıçakla sağ ayak baldırından yaralandı. Yaralı Sıtmapınarı Sağlık Ocağı’nda tedavi edilirken, Y.Ç. ailesine teslim edildi.

• Özalper Mahallesi 2. Caddedeki evinin önünde oyun oynamakta olan 9 yaşındaki U.K. adlı çocuk, nereden geldiğini bilmediğini söylediği bir metal parçasının yüzüne isabet etmesi sonucu hastaneye kaldırıldı.

• Koyunoğlu Mahallesi’nde oturan 32 yaşındaki M.E. adlı şahıs, 02.40 sıralarında alkol ve ilaç almak suretiyle intihara kalkıştı ve hastaneye kaldırıldı.

• Darende’de polise başvuran 51 yaşındaki K.U., Heyiketeği Mahallesi Merkez Camii’nde 19.30 sıralarında tuvalete gittiğini, ceketini dışarıya astığını, çıktığında cebinde bulunan 265 YTL para, maaş kartı, kimlikleri ile anahtarlığının çalındığını gördüğünü bildirdi.

• Pütürge’nin Hükümet Caddesi’nde Ş.A. yönetimindeki 02 KE 726 plakalı kamyonla, park halindeki U.E.’ye ait 44 KK 545 plakalı minibüse çarparak hasara yol açtı.

• Kernek Mahallesi İpek Caddesi’nde 40 yaşındaki A.E. yönetimindeki oto ile giderken aniden yola çıkan 7 yaşındaki M.Ö.’ye çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Cezmi Kartay Caddesi’nde birahanelerin bulunduğu Sarıoğlu İşhanı’ndan 22.30 sıralarında bıçakla yaralanmış olarak hastaneye kaldırılan 28 yaşındaki S..B. polise verdiği ifadede, çalıştığı işyerinde iki ayrı masada oturan ve birbirleriyle tartışan şahısları sakinleştirmek isterken 29 yaşındaki F.Ş.’nin kendisini bıçakla bacağından yaralandığını, aynı yerde çalışan 29 yaşındaki T.E.’nin de şahsın elindeki bıçağı tutmak isterken elinden yaralandığını belirtirken, F.Ş. suçlamaları kabul etmedi.

• Kanalboyu’nda 21.30 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifade veren 29 yaşındaki F.Ö. adlı kadın, yürürken, oto içerisinde bulunan 28 yaşındaki B.Ö., aynı yaştaki B.Ö. ve 26 yaşındaki B.D. adlı şahısların kendisine hakaret ettiklerini, birinin araçtan inerek tokat attığını öne sürerken, suçlanan şahıslar iddiayı kabul etmediler.

• Başharık Mahallesi’nde oturan 41 yaşındaki K.Y. adlı kadın, polise başvurarak eşi 49 yaşındaki İ.Y. tarafından dövüldüğünü, ancak şikayetçi olmadığını söylerken, İ.Y. suçlamayı kabul etmedi.

• Yunus Emre Caddesi’nde 29 yaşındaki A.T.A. yönetimindeki oto ile 64 yaşındaki A.D. yönetimindeki oto 22.00 sıralarında çarpıştı. Kaza sırasında araçlarda bulunan 69 yaşındaki D.A. adlı şahıs ile 27 yaşındaki A.A., 65 yaşındaki C.A., 55 yaşındaki L.D. adlı kadınlar yaralandılar.

• Zafer Mahallesi Gündoğdu Caddesi’nde M.K. adlı şahsa ait eve girildiği, şahsın ifadesinin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca alındığı ve herhangi bir eşyasının çalınmadığını söylediği öğrenildi.

• B.Hüseyin Bey Mahallesi Sivas Caddesi’ndeki açık oto parkta, 46 yaşındaki M.A.’ya ait park halindeki aracın sol arka kapı camının kırıldığı, kapısının ezildiği, teybinin de sökülmeye çalışıldığı bildirildi.

• Polise başvuran 51 yaşındaki V.K. adlı şahıs, İzmir’de oturan kızı 29 yaşındaki S.S. (K)’nın, 21 Şubat’tan beri kayıp olduğunu, damadının olayla ilgili İzmir emniyetine başvurusunun olduğunu, bu arada diğer kızını arayan 45 yaşındaki A.Y. adlı şahsın, SS ile evlenmek amacıyla kaçtıklarını söylediğini, bu şahsı araştırdığında Malatya’daki bir firmada otobüs şoförü olarak çalıştığını öğrendiğini öne sürdü. Bu başvuru üzerine şahsın Kaynarca Mahallesi’ndeki evine gidildiği ve şahsın 15 gündür evine gelmediğinin belirlendiği, araştırmanın sürdüğü bildirildi.

• Yeşiltepe Cumhuriyet Mahallesi’nde oturan 22 yaşındaki M.Ö. polise başvurarak, işten geldiğinde 17 yaşındaki kız kardeşi S.Ö.’nün evde olmadığını gördüğünü, yaptığı araştırmada İstanbul’a gittiğini öğrendiğini belirtti ve bulunmasını istedi.

• Savcılığa başvuran 50 yaşındaki H.B., 26 yaşındaki kızı R.B.’nin, 19 Mart’ta anneannesine gideceğini söyleyerek evden ayrıldığını, geri dönmediğini, hayatından endişe ettiğini belirterek bulunmasını istedi.

• Yeşiltepe Yeşilkaynak Mahallesi 7. Sokak üzerinde 18.00sıralarında iki grubun kavga ettikleri, kavga sırasında tabanca ile ateş edildiği yolunda olay yerine giden polise görgü tanıklarında bilgi verildiği belirtilirken, kavgacılara rastlanmadığı, olay yerinde 2 adet boş kovan ile kan izleri saptandığı bildirildi. Polis kavgacıları belirlemeye çalışıyor.

• Polise başvuran 35 yaşındaki Ö.B. tedavi gördüğü Beydağı Devlet Hastanesi7nde telefonunu komidinin üzerine bıraktığını ve telefonun çalındığını, daha sonra telefonun güvenlik görevlilerince hastane tuvaletinde bulunduğunu belirtirken, telefon şahsa teslim edildi, olayla ilgili araştırmaya başlandı.

• Hacıabdi Mahallesi’nde oturan 21 yaşındaki D.K. adlı bayan, babası 42 yaşındaki Y.K.’nin ailevi nedenlerle çıkan tartışma sırasında çakmağı kafasına fırlattığını, çay suyunu başından aşağıya boşalttığını öne sürerek, polise başvurdu. İfadesi alınan baba, ağız münakaşası sırasında elinin çaydanlığa çarptığını öne sürdü, kızının iddialarını kabul etmedi ve ifadesinin ardından salıverildi.

• Niyazi Mısri Caddesi’ndeki pazarda alışveriş yapan 57 yaşındaki kadın kafasına çadır demirinin düşmesi sonucu yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

• Mimar Sinan Caddesi’ndeki olayla ilgili ifadesi alınan şahıslardan 40 yaşındaki İ.Ş., daha önce oto sattığı R.adlı şahısla görüşmeye gittiğini, aralarında kavga çıktığını, R. Ve yanında bulunan şahısların araçlarının camını kırdığını, kendisini dövdüklerini kardeşi 32 yaşındaki K.Ş.’yi de bıçakla bacağından yaraladıklarını söyledi. 19.45 sıralarında meydana gelen olayla ilgili R.’nin ve yanındaki şahısların kimliklerinin belirlenip yakalanmalarına çalışılıyor.

• Turgut Özal Mahallesi’nde oturan 35 yaşındaki N.Ü. adlı kadın fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı. N.Ü., eşinden ayrı yaşadığını, bunalıma girdiğini, 45 adet hap içtiğini söyledi.

• Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Paşaköşkü Mahallesi İsmetpaşa Caddesi’nde oturan 35 yaşındaki A.N.Ş.’ye ait evde yaptıkları aramada Bizans, Roma ve Ortaçağ dönemlerine ait müzelik değerde 5 adet bronz sikke ele geçirdiler. Adliyeye verilen zanlı serbest bırakıldı.

• Darende’de polise başvuran 35 yaşındaki A.E., çocuklarını getirmek için kendisinden yarım saatliğine aracını isteyen 32 yaşındaki R.G.’ye aracı ruhsatı ile birlikte verdiğini, bugüne kadar şahsın aracını geri getirmediğini belirterek şikayetçi oldu.

• Darende’nin Çayırtarla mevkiinde 25 yaşındaki M.H.D.’yi döverek yaraladıkları öne sürülen M.G. ve T.G. adlı şahıslar aranıyor.

• Sürücü belgesi dosyasının takibi için Hekimhan Emniyeti’ne başvuran 29 yaşındaki A.K. adlı şahsın verdiği dosyada yapılan incelemede, ilkokul diplomasının tastikli fotokopisinin sahte olduğu saptanırken, bu şahıs ile sürücü kursunun müdürü olan 62 yaşındaki F.K. hakkında yasal işleme başlandığı, ifadeleri alınan iki şahsın salıverildikleri, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

• Doğanşehir ilçesi Sürgü Kasabası Karşıyaka Mahallesi’nde öğleden sonra yaya olarak gezen A.A. adlı şahsın, sahipsiz bir köpeğin saldırısı sonucu vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığı, bu arada köpeğin kuduz olma ihtimaline karşı Tarım Müdürlüğü ekiplerince gerekli işlemin başlatıldığı bildirildi.

• Yeşilyurt Gündüzbey Kasabası’nda, Y.S. adlı şahsın, M.Ş.’ye ait eve gelip, aleyhinde mahkemede şahitlik yaptığı gerekçesiyle evin camını kırıp, şahsı yumrukladığı, evdeki S.Ş.’yi de tehdit edip kaçtığı öne sürüldü.

• Yakınca Onbinkonutlar mevkiinde devriye görevi yapan jandarma kavga eden şahıslara müdahale etti ve yaralanan M.K. hastaneye kaldırıldı. H.A. şahısla yaralı arasında odun yeri konusunda kavga çıktığı belirtilirken, soruşturma sürüyor

• İnönü Üniversitesi kampusü içerisinde B.İ. tarafından işletilen büfeye, 23.00 sıralarında plakası saptanamayan beyaz ya da gri renk Opel Corsa marka araç tarafından gelen iki kişinin, kapı kilidini kırıp kazada bulunan 100 YTL madeni para ile 4 bin YTL tutarında çeşitli sigaraları çaldıkları, kaçan şahısların kimliklerinin belirlenmesine ve yakalanmasına çalışıldığı belirtildi.

• Yazıhan ilçe Jandarma Komutanlığı önünden 23.15 sıralarında bir adet kepçenin Alican Köyü civarında Tümülüslerin bulunduğu yöne gittiğini gören jandarma, kaçak kazı yapılacağı şüphesi ile iş makinesini takibe aldı. Tümülüslere yaklaşık 500 metre mesafede yol kenarına park etmiş iş makinesi ile binek bir araçta bulunan A.İ.A., O.K.Ö., N.K.Ö., N.Ö. ve Ö.Ö. adlı şahıslar, “İzinsiz Kazı Yapma” suçlamasıyla gözaltına alındılar.

• Merkez Furuncu Köyü’nde Y.Y. adlı şahıs bahçesine telörgü çekmek için demir keserken sol kolundan, Yeşilyurt Üçgöze Köyü Sarsı mezrasında S.A. daha önce topladığı samanları tahra ile keserken sol işaret parmağından, Yeşilyurt Görgü Köyündeki mozaik deposunda çalışan D.K. demir keserken demir parçasının çarpması sonucu gözünden, Arapgir Boğazlı Köyünden A.D. tahra ile ot keserken sol el başparmağından, Darende Balaban Yeşiltaş Köyü’nden de M.K. kayısı bahçesini çapa motoru ile işlerken elbiselerini motora kaptırması sonucu iki ayağından yaralandı. Ayaklarını çapa motoruna kaptıran A.K.’nin durumunun ağır olduğu bildirildi.

• Yazıhan ilçe merkezinde R.G. adlı şahsın ailevi geçimsizlik nedeniyle eşi E.G.’yi döverek yaraladığı bildirildi.

• Yazıhan ilçesi Ambarcık Köyü’nde oturan V.A. adlı şahsın, ruhsal bunalım sonucu kendisini evlerinin samanlığının tavanına çamaşır ipi ile asarak yaşamına son verdiği, olaya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın el koyduğu bildirildi.

• Battalgazi Çolakoğlu Köyü’nde çiftliği bulunan İ.D., jandarmaya başvurarak, işçisi G.D.’nin çiftliğe ait 3 adet büyük hayvanı alıp çiftliği terk ettiğini bildirdi ve şikayetçi oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız