SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• İnönü Mahallesi Hisar Sokakta 34 yaşındaki M.D.’nin 20.30 sıralarında dövülmesi ile ilgili olarak verdiği ifadede, huzursuzluk çıkardığı için işyerinden kovduğu 25 yaşındaki M.T. adlı şahsın yanındaki B. Adlı bir kişiyle birlikte kendisini dövdüğünü öne sürerken, M.T. ifadesinde kendisini tehdit ettiği iddiasıyla M.D. ile yanında olan İ.adlı şahıstan şikayetçi oldu. Polis iki tarafın firarileri İ. ve B.’yi arıyor.

• Çevreyolu Sancaktar Mezarlığı önünde H.Ç. yönetimindeki 44 KL 624 plakalı otoyla İstasyon yönüne giterken, bisikletiyle yola çıkan 22 yaşındaki T.Ç.’ye çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Aslanbey Mahallesi Camii önünde 23.30 sıralarında küfürlü konuşma yüzünden 30 yaşındaki A.U. ve kardeşi 22 yaşındaki L.U. ile tartışan, daha sonra da bu şahısları döven M.S. ve M.S. aranıyor.

• 00.15 sıralarında polise başvuran 56 yaşındaki D.E. adlı kadın, iki yıl önce boşandığı aynı yaştaki H.G.’nin elinde bıçakla evine gelip kendisini ölümle tehdit ettiği iddiasında bulunurken, H.G. suçlamayı reddetti.

• Zaviye Mahallesi’nde kiraladığı sandalye ve masaları almak üzere gelen 42 yaşındaki K.A. adlı şahıs ile 35 yaşındaki N.A. adlı şahıs ve 29 yaşındaki Ö.A.adlı kadın arasında tartışma çıktığı, tarafların birbirlerini dövdükleri bildirildi.

• Halfettin Mahallesi’ndeki bir lokantada 20.00 sıralarında meydana gelen kavgayla ilgili ifade veren 25 yaşındaki İ.Ç., adını V.N. olarak bildiği şahsın, yanındaki bir başka şahısla işyerine gelip dürüm istediklerini, paramız yok diyerek kendisinden para isteyen N.lakaplı şahsın bıçakla kafasının arka kısmına vurduğunu, yanındaki şahıstan da silah istediğini, ancak arkadaşı silahı vermeyince kapı camına tekme atarak gittiklerini anlatırken, polis olayla ilgili 41 yaşındaki R.M. adlı şahsı yakaladı, 20 yaşındaki B.B.’yi arıyor.

• Milli Egemenlik Caddesi Mimar Sinan kavşağındaki olayda 20 yaşındaki A.Ç. bıçakla yaralandı. 14.30 sıralarındaki olayla ilgili polise ifade veren yaralı, yürürken karşısından gelen tanımadığı bir şahsın kendisine omuz atması yüzünden tartıştıklarını, bu şahsın baldırından bıçakla yaraladığını söyledi. Polis, olayın zanlısı olarak 17 yaşındaki A.T.’yi yakaladı ve bu kişi adliyece serbest bırakıldı.

• Cengiz Topel Caddesi Üçgen Park civarında 18.30 sıralarında yürümekte olan 27 yaşındaki T.E. adlı bayan, ayağının çukura girmesi sonucu düşerek ayağından yaralandı. T.E. polise verdiği ifadede, yaptığı kontrolde kanal üstünde bulunan demirlerin bir kısmının kırılmış olduğunu ve bu nedenle düştüğünü, kanalı tamir etmedikleri için Malatya Belediyesi yetkililerinden şikayetçi olduğunu bildirdi. Polis raporunda, “Şüpheli: Malatya Belediyesi” olarak yeraldı.

• Fırat Mahallesi 3. Sokakta oturan A.Ü. polise başvurarak komşusu Ş.Y.’nin il dışında olduğunu, evini kontrol etmesi için anahtarı kendisine verdiğini, evi kontrola gittiğinde mutfak kapısını açık gördüğünü, ev sahibiyle yaptığı görüşmede önemli bir şeyin olmadığını söylediklerini belirtirken, polis eve girenleri belirlemeye çalışıyor.

• B.Hüseyin Bey Mahallesi Turfanda Sokakta park halinde olan 25 yaşındaki D.O.’ya ait otonun sağ ön camını kıran hırsızların, CD çalarlı oto teybine zarar verdikleri bildirildi.

• Savcılığa başvuran 36 yaşındaki İ.Ç. adlı şahıs, Kernek civarında husumet yüzünden 36 yaşındaki M.F.K., 38 yaşındaki M.A., 41 yaşındaki M.A.adlı şahıslar ile 46 yaşındaki S.K. adlı kadın tarafından ölümle tehdit edildiği iddiasında bulunurken, suçlanan kişiler iddiaları reddedip, İ.Ç.’nin kendilerinden para istediğini öne sürdüler ve şikayetçi oldular.

• Hasan Varol Mahallesi 2. Bahçeyolu Çıkmazı&nda park halinde olan 41 yaşındaki K.K.’ya ait otonun arka kapı camının kimliği belirsiz kişilerce kırıldığı bildirildi.

• Savcılığa başvuran 29 yaşındaki S.K. adlı kadın, eski eşi olan 36 yaşındaki T.A.’ya mahkeme kararıyla boşandığını, bunu kabullenemeyen T.A.’nın kendisini ölümle tehdit ettiğini öne sürerken, şahıs eski eşinin iddialarını reddetti.

• Sebze ve Meyve Hali’nde biber alışverişi yüzünden 38 yaşındaki N.B. ile 27 yaşındaki kardeşi N.B. ile karşı taraf oldukları belirtilen 38 yaşındaki M.Y. ve 27 yaşındaki kardeşi Y.Y. arasında kavga çıktı. Kavgada ağabey N.B. dövüldü.

• Çevreyolu Fatih Lisesi karşısında 22.00 sıralarındaki kazada yönetimindeki otoyla bir başka aracı sollamak isteyen 35 yaşındaki H.Y., yol kenarında bulunan 27 yaşındaki N.Y.’ye çarparak yaralanmasına yol açtı. Yaralı ifadesinde, alkollü olarak evine giderken çevre yoluna çıktığını, hatanın kendisinde olduğunu, bu nedenle sürücüden şikayetçi olmadığını söyledi.

• Saray Mahallesi’nde oturan 54 yaşındaki D.S. adlı kadın polise başvurarak, mahkeme kararıyla eşinden ayrıldığını, 17 yaşındaki kızı E.D.’nin 01.00 ile 05.40 saatleri arasında evden ayrıldığını fark ettiğini, gidebileceği yerlere baktığını, bulamadığını, hayatından endişe ettiğini bildirdi. Polis araştırmayı sürdürürken, daha sonra kendiliğinden polise gelen E.D. ifadesinde, evinden ayrılıp babası M.B.D.’nin yanına gittiğini, ancak babasının kendisini kabul etmemesi üzerine geri geldiğini söyledi.

• Şehit Hamit Fendoğlu Caddesi’ndeki bir apartmanda kapıcılık yapan 36 yaşındaki M.A. iki kişi tarafından dövüldü. M.A. ifadesinde, binanın çatısına anten kurmak isteyen iki elektrikçiye anten kurmanın yasak olduğunu söyleyince, bu şahıslar tarafından dövüldüğünü bildirdi. Polis iki elektrikçinin kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Bir suçtan dolayı hakkında işlem yapılan 27 yaşındaki F.K.’yı görmek üzere 01.00 sıralarında Sanayi Polis Merkezi’ne gelen 29 yaşındaki ağabeyi M.K.’nın cam parçası ile kendi kendini yaralamaya başlaması üzerine polislerin müdahale ettikleri, daha sonra bu şahsın kardeşi F.K. ile görüşürken, kardeşler arasında tartışma çıktığı, müdahale eden polislere iki kardeşin hakaret edip karşı koydukları, bu sırada bir polisin elinden yaralandığı belirtildi. Daha sonra ifadesi alınan M.K.’nin aşırı alkollü olması nedeniyle olayın meydana geldiğini ve pişman olduğunu söylediği bildirildi. Soruşturma sürüyor.

• Savcılığa başvuran 57 yaşındaki A.B. adlı şahıs, 34 yaşındaki M.A.’dan aldığı arpanın parasını ödediği sırada bu kişinin bir kağıda üç ayrı imza atmasını söylediğini, okuma yazması olmadığını ancak şahsa güvendiği için imzaladığını, daha sonra bu kağıdın senet olduğunu ve icraya verildiğini öğrendiğini belirterek şikayetçi olurken, M.A. suçlamayı kabul etmedi.

• Melekbaba Mahallesi’nde oturan 14 yaşındaki G.E. adlı kız, savcılığa başvurarak ailevi nedenlerle kendisini dövdüğünü öne sürdüğü 30 yaşındaki babası S.E.’den şikayetçi oldu. İfadesi alınan baba S.E. pişman olduğunu söyledi ve savcı talimatıyla salıverildi.

• Çevreyolu Adliye arkasında park halinde olan Türk Telekom’a ait aracın kasasındaki kabloları çalmak isteyen 15 yaşındaki H.K. polis tarafından yakalandı. Telekom görevlisi 41 yaşındaki A.Ç., kurum adına H.K.’dan şikayetçi oldu, ancak zanlı adliyece serbest bırakıldı.

• Koyunoğlu Mahallesi’ndeki kavgayla ilgili polise başvuran 27 yaşındaki Ç.A. adlı kadın, görümcesi olan 42 yaşındaki A.A.’nın kendisini dövdüğünü öne sürdü ve şikayetçi oldu. İfadesi alınan A.A. ise polis merkezinden salıverildi.

• Şifa Mahallesi’nde oturan 41 yaşındaki F.Y. adlı kadın, ailevi nedenlerle kendisini dövdüğünü öne sürdüğü 50 yaşındaki eşi Ş.Y.’den şikayetçi olurken, şahıs suçlamayı kabul etmedi.

• Malatya Lisesi pansiyon görevlisi Ş.U. polise başvurarak, pansiyonda kalan Adıyaman doğumlu 17 yaşındaki S.B.’nin yoklamada olmadığını fark edip yakınlarına bilgi verdiğini, aradan 1 gün geçmesine rağmen şahsın geri dönmediğini bildirdi.

• Zaviye Mahallesi’nde oturan 30 yaşındaki Z.G. adlı kadın, polise başvurarak 16 yaşındaki erkek kardeşi S.Ö.’nün piknik yapmaya gideceğini söyleyip evden ayrıldığını, geri dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• İnönü Caddesi üzerindeki kazada 23 yaşındaki G.K. yaralandı. 09.20 sıralarındaki kazayla ilgili ifade veren G.K., karşıdan karşıya geçerken üzerinde Aygaz yazılı bir kamyonetin kendisine çarptığını, ancak şikayetçi olmadığını söyledi.

• 25 yaşındaki H.S. adlı şahsın, Merkez Bankası’na bütünletmek üzere götürdüğü 3 bin 500 YTL tutarındaki madeni parayı inceleyen banka görevlileri, 29 adet 1 YTL’nin sahte olduğunu saptadılar ve durumu polise bildirdiler. Polis araştırmaya başladı.

• Doğanşehir ilçesi METEM Lisesi’nde kız öğrencilerden birinin rahatsız edildiği yolunda polise bilgi verilmesi üzerine giden ekibe ifade veren 17 yaşındaki F.Y. adlı genç kız, kendisine arkadaşlık teklif eden 18 yaşındaki A.S.’nin teklifini kabul etmediği için bu şahsın kendisini kaçıracağını söylediğini, silah gösterdiğini anlattı. A.S., polis tarafından bir süre sonra yakalandı ve kuru sıkı tabancayı polise teslim etti.

• 22.00 sıralarında Doğanşehir’de polisi arayan 55 yaşındaki A.G., Esentepe Mahallesi’ndeki evinin önünde kendisine küfredip tehditte bulunan bir şahsın bulunduğunu bildirdi. Olay yerine giden polis, 23 yaşındaki V.Ü.’yü polis otosuna davet ederken, bu şahsın otoya binmeyip elini arka cebine götürmesi üzerine kendisine müdahalede bulunulduğu, şahsın arka cebinde bulunan 1 adet sustalı bıçağa el konulduğu belirtildi.

• Pütürge’de 21.00 sıralarında polise yapılan ihbarda Kenan Işık Bulvarı’nda bir şahsın esrar sattığı bildirildi. Polis belirtilen yerde 24 yaşındaki O.K. adlı şahsı, üç ayrı kağıda sarılı vaziyette esrarla yakaladı. Esrar miktarı hakkında bilgi verilmezken, şahıs hakkında soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

• Yeşilyurt’ta 23 yaşındaki İ.Y. adlı şahıs, 00.10 sıralarında Akrep sokması yüzünden İlçe Sağlık Ocağı’na kaldırıldı ve ilk müdahalenin ardından Malatya Devlet Hastanesi’ne sevkedildi. Şahıs polise verdiği ifadede, Gedik Mahallesi’nde alkol alırken elini akrep soktuğunu söyledi.

• Savcılığa başvuran İ.P. adlı şahıs, mülkiyeti kendisine ait olan ve M.İ. adlı şahsa kiraladığı kahvehanede, 28 yaşındaki A.K. ve 62 yaşındaki A.K. tarafından horoz dövüşü yaptırılarak kumar oynatıldığı iddiasında bulundu. Şikayet üzerine belirtilen kahveye giden polisin horoz dövüşü yapılmadığını saptadığı, şahısların da suçlamayı kabul etmediğini söyledikleri belirtildi.

• Savcılığa başvuran 54 yaşındaki B.G. adlı şahıs, Ankara’da oturduğunu, kızı 25 yaşındaki N.G.’nin, 29 yaşındaki A.Ş. tarafından Ankara’dan kaçırılıp Malatya’ya getirildiğini, kızının bulunmasını istedi. Polis tarafından yakalanan A.Ş., suçlamaları kabul etmedi ve N.G.’nin isteğiyle geldiğini öne sürdü ve ifadesinin ardından salıverildi.

• Saat 23.45 sıralarında Atatürk Caddesi’ndeki bir lokantada ve devamında Akpınar Meydanı’nda 31 yaşındaki R.D. ve aynı yaştaki S.Ö. ile 26 yaşındaki R.D., 25 yaşındaki M.A., 30 yaşındaki M.A.B. ve 29 yaşındaki Ş.D. arasında kavga çıktığı, kavgada R.D. ve S.Ö.’nün bıçakla bacaklarından yaralandıkları, R.D.’nin ayrıca kuru sıkı tabancayla havaya ateş ettiği bildirildi. Yakalanan zanlılar serbest bırakıldılar.

• Savcılığa başvuran 28 yaşındaki Y.Ö. adlı şahıs, 22 yaşındaki G.Ö. ile evli olan 24 yaşındaki M.Ö. adlı kadının, kardeşi 24 yaşındaki B.Ö. ile anlaşarak Mart ayında birlikte kaçtıklarını, bu olaydan dolayı G.Ö.’nün kendisini ölümle tehdit ettiğini öne sürdü. Yakalanan G.Ö. ise suçlamayı kabul etmeyerek, eşinin B.Ö. tarafından zorla kaçırıldığını, bu şahsın tehditle kendisinden para istediğini öne sürdü. G.Ö. adlı şahıs serbest bırakılırken, polis olayla ilgili M.Ö. adlı kadın ve B.Ö. adlı şahsı arıyor.

• Savcılığa başvuran 47 yaşındaki İ.D. adlı şahıs, çalıştığı inşaatın kulübesinde çıkardığı elbisenin cebindeki 7 bin YTL para ile şarja takılı cep telefonunun çalındığını, olaydan dolayı yanında 2 gün duvar ustası olarak çalışan 28 yaşındaki M.A.’dan şüphelendiğini belirtirken, bu şahıs suçlamaları kabul etmedi.

• Cezmi Kartay Caddesi’nde 12.30 sıralarında devriye görevi yapan polis, belinde görünür şekilde tabanca taşıdığını fark ettiği 24 yaşındaki S.Y. adlı şahsı kuru sıkı tabancasıyla yakaladı.

• Gazi İlköğretim Okulu önünde H.A. yönetimindeki 44 KT 382 plakalı otoyla giderken aniden önüne çıkan 9 yaşındaki F.A. adlı kız öğrenciye çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Orduzu Lisesi bahçesinde arkadaşlarıyla şakalaşırken sırtüstü yere düşen 17 yaşındaki O.P. adlı öğrenci yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

• Dabakhane Mahallesi Halep Caddesi’nde devriye polis ekibinin belinde görünür şekilde silah taşıdığını fark ettiği 24 yaşındaki B.G. adlı şahsı yakaladı. Şahısta 1 adet bilyeatar tabanca çıktı.

• Başharık Mahallesi’nde oturan 57 yaşındaki S.Y. adlı kadın polise başvurarak, gelini olan 19 yaşındaki S.Y.’nin kendisini dövdüğünü öne sürdü. Genç gelin ifadesi alındıktan sonra salıverildi.

• Çavuşoğlu Mahallesi Boztepe Caddesi’nde E.K. yönetimindeki 44 EK 365 plakalı otoyla giderken aniden önüne çıkan 4 yaşlarındaki Ö.Y.’ye çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Melekbaba İlköğretim Okulu önünde park halinde olan 25 yaşındaki F.A.B. adlı bayana ait 35 R 8528 plakalı otonun sol ön lastik havası indirildi. 17.30 sıralarındaki olayla ilgili polise ifade veren F.A.B., bu işi B.F.Y.’nin yaptığını öğrendiğini bildirince, polis bu şahsı aramaya başladı.

• Kiltepe Mahallesi 6. Sokakta oynamakta olan 3 yaşlarındaki Z.D. adlı kız çocuk, köpek ısırması sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

• Şifa Mahallesi Tekel Sokakta 20.00 sıralarında 23 yaşındaki M.A. bıçakla bacağından yaralandı. Şahsın, kendisine şaka mahiyetinde ağır kelimeler sarfettiği gerekçesiyle 21 yaşındaki Ç.D. tarafından çakıyla yaralandığı bildirildi.

• İsmetpaşa Caddesi’nde laf atma yüzünden çıkan tartışma sonucu 12 yaşındaki C.B. adlı çocuğun, 21 yaşındaki B.M. adlı şahıs tarafından bıçakla sırtından yaralandığı, yakalanan zanlının serbest bırakıldığı öğrenildi.

• Koyunoğlu Caddesi’nde Z.Ö. yönetimindeki 44 EF 862 plakalı otoyla giderken aniden yola çıkan 8 yaşındaki G.A.’ya çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Polise başvuran 35 yaşındaki G.F. adlı kadın, 16 yaşındaki oğlu Ü.F.’yi babaannesinin evine bıraktığını, gece babaannenin kendisini arayıp oğlunun evden ayrıldığını söylediğini, aramasına rağmen bulamadığını belirtip bulunmasını istedi.

• Yeşilyurt Caddesi’nde 22 yaşındaki Ş.Ş.A. adlı bayana ait işyerinin giriş camları kırılmak ve girişteki perde yakılmak suretiyle zarar verildi. 07.30 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifade veren işyeri sahibi, M.Ö. adlı şahıstan şüphelendiğini söyledi. Polis bu şahsı arıyor.

• Hasanbey Caddesi’nde 34 yaşındaki U.D.’ye ait eve öğleden sonra kapısını sert cisimle açarak giren hırsızlarca, ev sahibine ait beylik tabancası, 15 mermi, 1 çeyrek, 1 yarım ve 1 altını çaldılar.

• Darende Çöplüğü üzeri Karanlıkdere mevkiinde meydana gelen trafik kazasında 42 yaşındaki M.C. adlı şahsın yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

• Şehirgösteren’deki akaryakıt istasyonunda 41 yaşındaki M.A. adlı şahıs ile 61 yaşındaki A.F. adlı şahıs arasında trafikte sıkıştırma yüzünden kavga çıktığı, M.A.’nın aracındaki V.F.’nin de olaya karıştığı, şahısların birbirlerini yumrukladıkları bildirildi.

• Doğanşehir Sürgü Kasabası’nda 29 yaşındaki M.A., ailevi geçimsizlik yüzünden tartıştığı kayınpederi 62 yaşındaki M.U.’nun evinin önünde ruhsatsız av tüfeğiyle havaya 3 el ateş etti ve yakalandı. Şahsın alkollü olduğu da saptandı.

• Arapgir ilçe çıkışındaki yol araması sırasında jandarmanın durdurduğu 53 yaşındaki M.B. yönetimindeki 02.00 900 plakalı araçta, kafes içerisinde 6 canlı keklik ve keklik avında kullanılan 3 adet serme diye adlandırılan tuzak bulundu. Şahıs hakkında Kara Avcılığı Kanununa Muhalefet suçundan işlem yapıldı.

• Arguvan ilçesi Tatkınık mevkiinde 69 yaşındaki M.O. yönetimindeki 44..118 plakalı traktörle giderken virajı alamayınca traktör devrildi ve sürücü yaralandı.

• Malatya’dan Kayseri yönüne gitmekte olan 55 yaşındaki M.Y.B. yönetimindeki 44..599 plakalı araç kürecik mevkiinde virajı alamayarak şarampola yuvarlandı. 21.00 sıralarındaki kazada araçta bulunan sürücünün 17 yaşındaki kızı E.B. yaralandı.

• Arguvan ilçesi Kızık Köyünde 37 yaşındaki H.D. yönetimindeki 44..956 plakalı otoyla giderken, yola aniden çıkan yabani bir hayvana çarpmamak için yolun sağına kaçınca, araç mucura kapılarak şarampola yuvarlandı ve hasar gördü.

• Arapgir’den Malatya yönüne gelmekte olan M.F. yönetimindeki 44..337 plakalı araç 22.40 sıralarında Arguvan’ın Gümüşlü Köyü civarında yol üzerinde M.K. adlı şahsa ait koyun sürüsüne çarptı. Kazada 30 adet koyunun telef olduğu bildirildi.

• İPAŞ Fabrikası önünde 22.45 sıralarında trafik denetimi yapan polis memurlarına alkollü sürücü B.K.’nın karşı koyduğu bilgisi üzerine, duruma jandarmanın müdahale ettiği, polis memuru R.B.’ye karşı koyan B.K.’nın üzerinde 1 adet 9 mm. Çapında ruhsatsız tabanca bulunduğu bildirildi.

• Yazıhan Buzluk Köyü’nden K.G., Kömüşhan Köyü’nden M.A., S.K. ve A.S., Sürür Köyü’nden H.S. adlı şahıslar hakkında yasaya aykırı olarak yeşilkart aldıkları gerekçesiyle idari işlem yapıldığı bildirildi.

• Yakınca Onbinkonutlar mevkiinde S.T. yönetimindeki 44.. 855 plakalı araç ile giderken yola aniden çıkan B.Ç.’ye çarparak yaralanmasına yol açtığı bildirildi. 20.00 sıralarındaki kazada yaralanan B.Ç. Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Kuluncak ilçesi Göğebakan Köyü Yazıören mevkiinde Ö.G. adlı şahıs yönetimindeki 44..458 plakalı traktörüyle tarlayı sürerken traktör devrildi ve yaralandı.

• Pütürge Bakımlı Köyü’nde oturan O.K. adlı şahsın evinde esrar hammaddesi olan kenevir yetiştirdiği yolundaki bilgi üzerine jandarma tarafından evde arama yapıldı ve çatısı çökmüş odanın zemininde ekili 520 kök hint keneviri bulundu. Evin ahır olarak kullanılan bölümünde de 532 kök daha hint keneviri bulunduğu, şahsın gönderildiği adliyece tutuksuz yargılanmak üzere salıverildiği bildirildi.

• Beylerderesi Şoför Okulu mevkiinde 07.25 sıralarında O.O. yönetimindeki 06.. 639 plakalı aracıyla giderken virajı alamayarak bariyere çarptı ve sürücü yaralandı.

• Battalgazi Çolakoğlu Köyünde C.K. yönetimindeki 44..179 plakalı araç ile karşı yönden gelen N.A. yönetimindeki 06..1376 plakalı oto çarpıştılar. Kazada araçlar hasar gördü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız