SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Polise başvuran 41 yaşındaki F.A. adlı kadın, ailevi nedenlerle ayrı yaşadığı eşi 43 yaşındaki B.A.’nın, Milli Egemenlik Caddesi’ndeki evine gelip kendisine hakarette bulunduğunu öne sürerken, şahıs suçlamayı kabul etmedi.

• Mehmet Buyruk Caddesi’nde 54 yaşındaki A.D.’ye ait eve gündüz saatlerinde oturma odası penceresinden girildiği, ancak herhangi bir şey çalınmadığı bildirildi.

• Mehmet Buyruk Caddesi 2. Sokakta Azerbaycan doğumlu 36 yaşındaki G.A. adlı kadının evinin balkon kapısını 21.10 sıralarında zorlayarak açmaya çalışan kişi ya da kişilerin, evde bulunan G.A.’yı fark edince kaçtıkları belirlendi.

• Beydağı Polis Merkezi’ne başvuran 21 yaşındaki R.Ç., Yıldıztepe Mahallesi civarında 19.15 sıralarında gezerken, önceden tanımadığı iki kişinin yanına gelip bıçak zoruyla cep telefonunu gasbettiklerini bildirdi. Polis bir süre sonra olayla ilgili 17 yaşındaki B.B. ve 18 yaşındaki O.K.’yi, telefonla birlikte yakaladı.

• Polise 22.50 sıralarında başvuran 20 yaşındaki B.Ç. adlı bayan, özel bir hastanede kendisini sürekli tehdit ettiğini öne sürdüğü L.C. adlı şahıstan şikayetçi oldu. 22.50 sıralarında yapılan şikayetle ilgili polis L.C. adlı şahsı yakalamaya çalışıyor.

• Sivas Caddesi’nde 00.05 sıralarında ailevi nedenlerle çıkan tartışma sonucu 20 yaşındaki H.D.G. ve 38 yaşındaki Y.G. adlı şahısların birbirlerini dövdükleri, alkollü olan şahısların şikayetçi olmamaları üzerine, haklarında Kabahatler Kanunu gereği alkollü oldukları için para cezası uygulandığı belirtildi.

• Cezmi Kartay Caddesi Sarıoğlu Sokakta oturan 61 yaşındaki İ.Ö., 03.00 sıralarında polise başvurarak, evinin duvarına tuvalet ihtiyacını gideren 3 şahsı uyardığını, bu şahısların kendisini dövdüklerini, ancak şikayetçi olmadığını bildirdi. Polis şahısları belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Çöşnük Mahallesi Mehmet Buyruk Caddesi 6. Sokakta 27 yaşındaki İ.U.’ya ait eve oturma odası penceresini zorlayarak giren hırsız, 1 adet kuru sıkı tabancayı çaldı.

• Cirikpınar Mahallesi’nde oturan 54 yaşındaki A.B., polise başvurarak 24 yaşındaki kızı Ö.B.’nin dayısının yanına gideceğini söyleyip evden ayrıldığını, daha sonra dönmediğini ve bulamadığını belirtti, kızının bulunmasını istedi.

• Yeni Sanayi Sitesi’nde 45 yaşındaki M.K.’ya ait işyerine gece giren hırsızlar 1 bilgisayar kasası ve monitörü, 200 makara emaye bakır bobin deli ile 9 çuval hurda bakır teli çaldılar.

• Niyazi Mısri Caddesi’nde 21.00 sıralarında meydana gelen olaya polis müdahale etti, tarafların karşılıklı birbirlerini suçlayan iddialarda bulundukları bildirildi. 19 yaşındaki O.H.B., 20 yaşındaki H.A., 19 yaşındaki M.B., 20 yaşındaki E.Y.’nin “müşteki” olarak verdikleri ifadede, Dede Korkut Parkı’ndan çarşıya gelirken, aracıyla yanlarında durup kendilerini çarşıya bırakabileceğini söyleyen 43 yaşındaki N.G. adlı şahsın aracına bindiklerini, bu kişinin isteği üzerine O.H.B. ve H.A.’ya ait cep telefonlarını verdiklerini, geri alamadıklarını, yarım saat sonra bu kişinin “Evime gelin telefonlarınızı vereyim” demesi üzerine Niyazi Mısri’deki evine gittikleri sırada kendilerine küfreden şahsın O.H.B.’nin kafasına tabanca kabzasıyla vurduğunu, kendi aracının camını kırdığını, tabancayı doğrultup kendilerini ölümle tehdit ettiğini öne sürdüler. Doktor raporuyla alkollü olduğu saptanan N.G. ise ifadesinde şahısların kendisinden aracını istediklerini, kabul etmediği için “Bir güzellik yaparız” diyerek iki cep telefonu verdiklerini, hırsızlık olur düşüncesiyle almadığını, sonra evine gelip telefonu isteyen şahıslara alkollü olduğunu telefonun da araçta olduğu için yarın vereceğini söyleyince oto alarmının çaldığını, “Beni gasbettiler” diye bağıran O.H.B.’nin “Sen görürsün” dediğini iddia ederek, diğer şahıslardan şikayetçi oldu. Savcının talimatı üzerine N.G.’nin evinde yapılan aramada 1 tabanca, 1 kuru sıkı tabanca, 2 cep telefonu ele geçirildi ve telefonlar şikayetçi olan şahıslara teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

• Şeyhbayram Mahallesi’nde oturan 22 yaşındaki M.Ç. adlı şahsın işsiz olması nedeniyle bunalıma girerek intihara kalkıştığı bildirildi.

• Paşaköşkü Mahallesi 6. sokakta 56 yaşındaki A.Ç.’ye ait işyerinde 04.40 sıralarında hırsızlık olduğu yolunda ihbar üzerine giden polis ekibini görünce ellerindeki poşeti yere atıp kaçmaya çalışan 19 yaşındaki M.B., 20 yaşlarındaki E.Y. ve H.A. polis tarafından yakalandılar. Poşet içerisinde sigara, saat ve madeni paralar bulunduğu, adliyeye verilen 3 zanlının tutuklandıkları belirtildi.

• Atatürk Caddesi’ndeki bir birahanede 23.55 sıralarında alkol nedeniyle taşkınlık çıkardığı belirtilen 29 yaşındaki H.Ş. adlı şahsın, polis tarafından 1 adet kuru sıkı tabancayla yakalandığı, şahsın suçlamayı kabul etmediği bildirildi.

• Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran 22 yaşındaki N.F. adlı kadın, kocası Mutlu Fırat’ın 2005 yılında öldürüldüğünü, kocasının ölümünden sonra kayınpederi H.F. ile kayınvalidesi B.F.’nin, iki çocuğunu kendisinden alıp Göztepe Mahallesi7ndeki evde zorla alı koyduklarını öne sürdü ve şikayetçi oldu. İfadeleri alınan H.F. ve B.F. suçlamaları kabul etmeyip, N.F.’nin çocuklarına bakacak durumda olmadığını, bu nedenle Aile Mahkemesi’ne dava açtıklarını söylediler.

• Çevre Yolu Turgut Temelli alt kavşağında Kafaari Yerlikaya yönetimindeki 44 AZ 701 plakalı motosiklet ile Rahmi A. Yönetimindeki 44 KP 960 plakalı otonun çarpıştığı, motosiklet sürücüsünün yaralandığı bildirildi.

• Çöşnük Mahallesi Mehmet Buyruk Caddesi 5. Sokakta H.U. sorumluluğundaki büroya hırsızlık amacıyla girildiği, ancak herhangi bir şey çalınmadığı bildirildi.

• İstiklal Mahallesi Evliyaoğlu Sokakta Aslan Alkan’a ait işyerine gıren hırsızlarca 300 YTL değerinde dondurma çalındı.

• Savcılığa başvuran 47 yaşındaki Muhittin Y.adlı şahıs, Zafer Mahallesi’ndeki dairesini kendilerine satmasını isteyen 55 yaşındaki T.T., 61 yaşındaki N.T. ile oğulları 31 yaşındaki N.T. ve A.T. tarafından tehdit edildiği iddiasında bulunurken, şahıslar suçlamayı kabul etmedi.

• Beydağı Polis Merkezi’ne başvuran 71 yaşındaki İbrahim Yediaylık, tedavi için Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Polikliniği civarında beklerken, tanımadığı bir şahsın yanına geldiğini, kendisinin 20 yıldır fizik tedavide çalıştığını, hastaneye yatıracaklarını söyleyip nüfus cüzdanını, yeşil kartını alıp 500 YTL istediğini, kendisinin evraklar ile 470 YTL parayı verdiğini, “Sen burada bekle.Ben işlemleri yaptırıp geleyim” diyen şahsın ayrılıp geri dönmeyince dolandırıldığını anladığını bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis araştırmaya başladı.

• Fırat Mahallesi’nde M.U. yönetimindeki 44 FD 091 plakalı oto, karşıdan karşıya geçmek isteyen 75 yaşındaki Hatice Fırat’a çarparak yaralanmasına yol açtı.

• 22 yaşındaki Yusuf Uzun dövülerek yaralandı ve Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Uzun ifadesinde, Yenihamam Mahallesi minibüs duraklarında 09.00 sıralarında tanımadığı iki kişi tarafından dövüldüğü iddiasında bulundu.

• Fırat Mahallesi’nde Abudun Ö. yönetimindeki 44 DH 927 plakalı kamyon ile hafriyat dökerken 9 yaşındaki Kadir Kığılı’nın ayağının üzerinden geçerek yaralanmasına yol açtı. Yaralı çocuk TÖTM’ye kaldırıldı.

• İnönü Caddesi’nde Aygül Ö.adlı bayanın işyerinden 1 adet cep telefonu çalındı.

• “Yakalama Emri” ile aranan 27 yaşındaki Fatih T.adlı şahsın Çarmuzu’da yakalanmak istendiği sırada polise karşı koyup hakaretlerde bulunduğu, zor kullanılarak etkisiz hale getirildiği, gönderildiği adliyece serbest bırakıldığı bildirildi.

• Savcılığa başvuran 41 yaşındaki H.Ç. adlı vatandaş, G.Y. adlı şahsın hırsızlık suçundan dolayı tutuklandığını, bu şahsın yakınları 27 yaşındaki H.Y. ve 24 yaşındaki M.Y.’nin, bundan kendisinin sorumlu olduğu gerekçesiyle tehditte bulunduklarını öne sürdü. İki şahıs ise suçlamayı kabul etmedi.

• İnönü Mahallesi 19 Mayıs Caddesi’nde Yavuz Yalımlıel’a ait 44 DS 912 plakalı aracın park halindeyken geri kaçması sonucu 48 yaşındaki H.Mustafa Küçük’e çarparak yaralanmasına yol açtığı bildirildi.

• Çarmuzu Sağlık Ocağı’nda 41 yaşındaki Kazım G. ile 49 yaşındaki Mustafa G. arasındaki tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu şahıslar birbirlerini dövdüler.

• Hidayet Mahallesi’nde oturan İsmet Altun polise başvurarak 18 yaşındaki oğlu Harun Altun’un evden ayrılıp geri dönmediğini belirtti ve bulunmasını istedi.

• Halfettin Mahallesi Maliye binası önünde Vahap A. Yönetimindeki 44 AY 717 plakalı oto ile 5 yaşlarındaki Selin Ü.’ye çarpıp yaralanmasına yol açtı.

• Hidayet Mahallesi’nde oturan 22 yaşındaki S.G. adlı kadın, ailevi nedenle tartıştığı eşi İ.G.’nin kendisini dövdüğünü ve gömleğini yırttığını öne sürdü. Polis İ.G.’yi arıyor.

• Zaviye Mahallesi’nde oturan 38 yaşındaki Ü.Ç. adlı kadın fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı. Ü.Ç. ifadesinde sinir hastası olduğunu, sinirlendiği için fazla miktarda hap içtiğini söyledi.

• İnönü Caddesi Malatya Meslek Yüksek Okulu önünde 20.10 sıralarında gitmekte olan Mehmet Döndü yönetimindeki 44 KK 350 plakalı otonun üzerine, devrilen aydınlatma direğinden kopan lamba düştü. Ön cama çarpan lamba camı kırdı. Oto sahibi, ihmali olan yetkililerden şikayetçi olduğunu belirtince, Malatya Belediyesi bir kez daha “Şüpheli” olarak polis raporunda yeraldı. Belediye, geçtiğimiz hafta da onarılmamış kanal kapağı nedeniyle düşerek yaralanan bir bayan tarafından şikayet edilmişti.

• Özalper Mahallesi Üçgen Kaprk önünde Kazım D. yönetimindeki 44 FT 528 plakalı oto ile Mehmet Ö.yönetimindeki 44 HR 176 plakalı oto çarpıştı. 528 plakalı otoda yolcu olarak bulunan 53 yaşındaki Sakine Akboyraz yaralandı.

• Özalper Mahallesi’nde oturan 36 yaşındaki S.Y. adlı kadın, çamaşır suyu içerek intihara kalkıştı ve Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Karakavak’taki alışveriş merkezinde arızalı olan bovling makinesine elini sıkıştıran 20 yaşındaki Emrah Şen yaralandı.

• Battalgazi ilçesinde polise başvuran Mehmet S., 16 yaşındaki kızı Suna S.’nin evden ayrıldığını ve geri dönmediğini belirterek, kızının bulunmasını istedi.

• Darende ilçesi Cumhuriyet alanı Köylü Pazarı civarında üzerinde Osmanlı tuğrası bulunan 1 adet parayı satmaya çalışan 37 yaşındaki Bekir A. Adlı şahıs polis tarafından yakalandı ve hakkında yasal işleme başlandı.

• Hekimhan Hükümet Caddesi CHP binası önünde gençler arasındaki kavgada 17 yaşındaki Yasin Ö.A. adlı genç bıçakla yaralandı. Bu kişinin önünü kesip kendisini yaraladıklarını öne sürdüğü aynı yaşlardaki S.M.S., F.S., A.A. ve B.F. yakalandılar.

• Pütürge ilçesi Taşbaşı Mahallesi’nde park halinde olan Ahmet Güneş’e ait 34 DU 281 plakalı oto çalındı.

• Mücelli Caddesi’nde 19 yaşındaki T.Ü., 16 yaşlarındaki S.Ö., M.T. ve A.C. adlı şahıslar ile karşı taraf oldukları öne sürülen 17 yaşlarındaki E.İ., Y.Y. ve C.A. arasında kavga çıktı. Kavgada T.Ü. bıçakla sağ bacağından vurularak ağır yaralandı. Yaralı TÖTM’ye kaldırılırken, kendisini kimin vurduğunu görmediğini öne sürdü. Polis kavgaya karışan şahıslardan C.A. dışındakileri yakaladı ve bu şahıslar adliyece serbest bırakıldı. C.A. ise aranıyor.

• Oğluna ait bisikletin çalındıktan sonra Fuzuli Caddesi’nde İ.Z.’ye ait işyerine bırakıldığını görüp polise bildiren F.D.’nin şikayeti üzerine bisiklet şahsa teslim edildi. İşyeri sahibi, bisikleti tamire getireni tanımadığını söyledi.

• Çevreyolu şehrgösteren mevkiinde saat 17.00 sıralarında kalabalık bir grubun karıştığı kavgada 18 yaşındaki 19 yaşındaki O.G.’nin baş ve boynundan, 18 yaşındaki T.İ.’nin ise sol elinden bıçakla yaralandığı bildirildi. Polis olaya karışan M.adlı şahıs ile yanında bulunanları yakalamaya çalışıyor.

• Çöşnük’te oturan 44 yaşındaki O.A. adlı şahıs, polise başvurarak oğlu 26 yaşındaki M.A.’nın uyuşturucu niteliğindeki bali kullandığını, sebepsiz yere kendisine bıçak çektiğini öne sürerken, M.A. bali kullandığını ancak diğer suçlamaları kabul etmediğini iddia etti.

• Devlet Hastanesi’ne yaralı olarak gelip tedavisini yaptıran 22 yaşındaki G.K. adlı bayan, polise verdiği ifadede Belediye önünde 14.00 sıralarında karşıdan karşıya geçerken plakasını almadığı bir aracın kendisine çarptığını, kaza sonrası sürücünün kendisinden özür dileyip hastaneye götürmek istediğini, ancak kendisinin kabul etmediğini, kaza nedeniyle şikayetçi de olmadığını söyledi.

• Turgut Özal Lisesi önünde çıkan kavgada 17 yaşındaki A.T.’nin, aynı yaştaki G.Y. tarafından dövüldüğü bildirildi.

• Savcılığa başvuran 42 yaşındaki S.Ö., Hayrettin Sönmezay İlköğretim Okulu ve çevresinde, kız öğrencilerin tanımadığı 40-45 yaşlarındaki bir şahıs tarafından rahatsız edildiğini, ayrıca şahsın telefonla tehditlerde de bulunduğunu öne sürdü. Polis şahsı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Mehmet Buyruk Caddesi’nde F.M. yönetimindeki 34 DYM 78 plakalı oto ile giderken yola çıkan 7 yaşındaki M.B.Y.’ye çarparak yaralanmasına yol açtı. Çocuğun sol omuz altında kırık saptandığı bildirildi.

• Polise başvuran 25 yaşındaki R.A. adlı kadın, il dışına çalışmaya giderken 2 yaşındaki kızı D.N.A.’yı, kayınvalidesi ve kayınbabası olan H.A.A. ve H.A.’nın Salköprü Mahallesi’ndeki evlerine bıraktığını, geri döndüğünde kendisini evden kovup çocuğunu vermediklerini öne sürdü. Savcının talimatıyla çocuk annesine teslim edildi.

• Taştepe’deki Metin Emiroğlu Lisesi önünde meydana gelen kavgada bıçakla yaralanan 17 yaşındaki M.Y.’nin tedavisinin sürdüğü belirtilirken, olayla ilgili yakalanan şahıslardan 19 yaşındaki M.K.’nin tutuklandığı, 20 yaşındaki Ö.K.’nin ise serbest bırakıldığı bildirildi.

• Çevreyolu’nda 21.00 sıralarında dolaşmakta olan karı koca arasında ailevi nedenle tartışma çıktığı ve 21 yaşındaki İ.K. adlı kadının, 23 yaşındaki eşi Ö.K. tarafından dövüldüğü bildirildi.

• Sanayi Caddesi üzerinde E.Ş. yönetimindeki 44 LA 425 plakalı motosiklet ile İ.K. yönetimindeki 44 FZ 370 plakalı kamyonet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü yaralandı.

• Polise başvuran 19 yaşındaki A.B., saat 12.00 sıralarında Çarmuzu Mahallesi civarındaki bahçelik alanda, ismen tanıdığı iki şahsın cep telefonu ve kimliğini zorla aldıklarını, cep telefonunu bir işyerine 200 YTL karşılığında sattıktan sonra kimliğini geri verdiklerini, şahıslardan korktuğu için ilk anda başvuramadığını öne sürdü. Polis şahıslardan 19 yaşındaki Ö.F.B.’yi yakalarken, M.adlı şahsı aramaya başladı. Ö.F.B.’nin de ifadesi alındıktan sonra savcı talimatıyla salıverildiği bildirildi.

• Çevreyolu Yeni Şire Pazarı’nda 46 yaşındaki F.Ö. adlı şahsı dövüp bıçakla sol kolundan yaraladıkları öne sürülen Ş.D. ve D.D. polis tarafından aranıyor.

• Sanayi Caddesi-‘nde Ö.Y. yönetimindeki 44 DV 337 plakalı motosiklet ile T.P. yönetimindeki 44 KK 353 plakalı oto çarpıştı. Motosiklet sürücüsü ile motosiklette bulunan 27 yaşındaki M.Y. yaralandılar.

• Hidayet Mahallesi’nde 58 yaşındaki H.M.’ye ait inşaattan değeri 500 YTL olan banyo ve tuvalet muslukları çalındı.

• Yeşiltepe Gazi Mahallesi’nde oturan 23 yaşındaki A.Ç. adlı bayan fazla miktarda ilaç içti ve hastanelik oldu. A.Ç. ifadesinde rahatsızlığı nedeniyle hap yuttuğunu, amacının intihar olmadığını, ancak olay sonrasında eve gelen komşusunun intihara teşebbüs ettiğini zannedip ambulans çağırmış olduğunu öne sürdü.

• Eski Sanayi Sitesi’nde 36 yaşındaki İ.Y. adlı şahsa ait işyerinin asma katında karo döşemekte olan 23 yaşındaki O.A. adlı şahıs, zeminin çökmesi sonucu düşerek yaralandı.

• Beylerbaşı Mahallesi Mezarlık Sokakta 22.15 sıralarındaki aile kavgasına polis müdahale etti. 34 yaşındaki E.T. adlı şahsın, eşi 33 yaşındaki R.T.’yi evden kovduğu ve daha sonra üzerindeki el yapımı tabancayla ateş ettiği bildirildi. İfadesi alınan E.T., eşi ve baldızının sopayla kendisine saldırmaları üzerine korkutmak amacıyla ateş ettiğini öne sürdü.

• Beydağı Devlet Hastanesi’nde ölü doğum yapan 18 yaşındaki F.Ç. adlı kadın ifadesinde dini nikah yaparak rızasıyla 22 yaşındaki Y.Ç. adlı şahısla evlendiğini şikayetçi olmadığını söyledi. Y.Ç. hakkında “Reşit Olmayanla İlişki, Dinsel Tören” suçlamasıyla işlem yapıldı.

• Zaviye Mahallesi’nde 33 yaşındaki Z.A. adlı kadın maddi sıkıntılarından dolayı 34 adet hap içerek intihara kalkıştı.

• MAŞTİ Terminalinde 01.10 sıralarında 37 yaşındaki S.S.G. adlı şahıs ile otogarda güvenlik görevlisi olarak çalışan R.A., F.B., T.K., F.T. ve R.Ç. arasında kavga çıktığı, olaya polisin müdahale ettiği, şahısların birbirlerinden şikayetçi oldukları bildirildi.

• Savcılığa başvuran M.Y. adlı şahıs, ayrı yaşadığı eşini almak için Aşağıbağlar Mahallesi’ndeki eve gittiğinde eşinin 78 yaşındaki annesi A.K. ve kayınbiraderi 32 yaşındaki B.K. tarafından tehdit edildiğini, B.K.’nın tabanca çektiğini öne sürerken, ana oğul suçlamayı kabul etmedi.

• Şeyhbayram Mahallesi’nde 42 yaşındaki V.Ö.’ye ait eve gece yarısından sonra mutfak kapısını açarak giren hırsızlarca 63 YTL para, 1 altın künye ile 1 cep telefonu çalındı.

• Savcılığa başvuran FEDAŞ yetkilileri, B.Mustafapaşa Mahallesi’nde İ.K. adlı kadının işyerinde kaçak elektrik kullanıldığı iddiasıyla şikayetçi olurken, İ.K. suçlamayı kabul etmedi.

• 35 yaşındaki Ş.K. adlı şahsın bütünlemek için Merkez Bankası’na götürdüğü 3.700 adet 1 YTL’lik madeni para yığınından 14 adet sahte para çıktı. Polis araştırmaya başladı.

• Aslanbey Mahallesi’nde oturan 24 yaşındaki O.U. polise başvurarak, 19 yaşındaki kız kardeşi O.U.’nun 25 Nisan’dan bu yana kayıp olduğunu, aradan geçen zamanda kendisinden haberdar alamadıklarını bildirdi, kardeşinin bulunmasını istedi.

• Yeşilyurt Caddesi’nde 44 yaşındaki H.K.’ya ait işyerinden masa üzerine bıraktığı cep telefonu çalındı.

• İnönü Caddesi’nde S.E. yönetimindeki 44 LA 738 plakalı motosiklet ile U dönüşü yapmakta olan B.G. yönetimindeki 34 PB 030 plakalı oto çarpıştı, motosiklet sürücüsü yaralandı.

• Ataköy Mahallesi’ndeki Hacı Kalender Parkı içerisinde 22.30 sıralarında alkollü şahısların çevreyi rahatsız ettikleri ihbarı üzerine giden polis, gruptaki şahıslardan 19 yaşındaki T.Ç.’nin üzerinde 1 adet kelebek diye adlandırılan bıçak buldular. Alkollü de olan şahıs hakkında yasal işleme başlandı.

• Pütürge ilçesi Taşbaşı Mahallesi Siverek Caddesi İtfaiye önünde 47 yaşıdaki F.A.’nın park halinde olan 34 LA 365 plakalı aracının kapısını zorla açan şahıslar kontak ve direksiyon muhafazasına zarar verdiler. Otoyu çalmak istedikleri ancak başaramadıkları belirtilen hırsız ya da hırsızların yakalanmalarına çalışılıyor.

• Savcılığa başvuran 53 yaşındaki N.Y. adlı kadın, kızı 33 yaşındaki N.Y. (U)’nun, 29 yaşındaki E.Ş. ile gayrı resmi yaşadığını, evine gelen O.Ş., A.Ş. Ve R.Ş. adlı şahısların, “Kızını geri alacaksın yoksa öldürürüz” diye kendisini tehdit ettiklerini, zorla tutulan kızına işkence yapıldığını öne sürünce polis araştırmaya başladı. Araştırma devam ederken tekrar başvuran N.Y., kızının mutluluğu için şikayetinden vazgeçtiğini söylerken, kızı N.Y.(U) ise zorla alıkonulmadığını ve işkence görmediğini bildirdi. Diğer şahıslar da suçlamaları kabul etmediler.

• Polise başvuran 20 yaşındaki A.I., Beydağı Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde 30-35 yaşlarındaki iki kişinin minibüs içerisinde sattığı elektronik eşyalara baktığı sırada üzerinde kamera resmi bulunan kutuyu gördüğünde fiyatını sorduğunu ve 1.000 YTL olduğunu söylediklerini, şahıslardan birinin teklifi ile kendisine ait cep telefonuyla kamerayı takas ettiklerini, daha sonra içerisinde kamera olduğunu zannettiği kutuyu açtığında adi bir fotoğraf makinesi çıktığını, dolandırıldığı için şikayetçi olduğunu söyledi. Polis iki şahsın kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Orduzu Pınarbaşı’nda 23.30 sıralarında polise başvuran 25 yaşındaki N.D.D. adlı kadın, eşi 25 yaşındaki S.D.’nin kendisini dövdüğünü öne sürdü.

• Savcılığa başvuran 25 yaşındaki D.C. adlı kadın, eski eşi olan 33 yaşındaki B.T. tarafından boşanma yüzünden tehdit edildiğini öne sürerken B.T. suçlamayı kabul etmedi.

• Savcılığa başvuran 34 yaşındaki A.B.M. adlı şahıs, vekaletname ile A.G. adlı şahıstan oto satın aldığını, işlem için Trafik Şuesi’ne gittiğinde aracın hacizli olduğunu öğrendiğini, 3 gün sonra da alacaklılar tarafından otonun haczedildiğini bildirdi ve A.G.’den şikayetçi oldu. Polis A.G.’yi “Dolandırıcılık İddiası” suçlamasıyla arıyor.

• Fırat Mahallesi’ndeki bir evde meydana gelen kavgayla ilgili ifadesi alınan 26 yaşındaki B.K. adlı kadın, ailevi nedenlerle eşi 32 yaşındaki Y.K. tarafından dövüldüğünü, ancak şikayetçi olmadığını söylerken, eş dayak suçlamasını kabul etmedi.

• Polise başvuran 18 yaşındaki E.P., Dabakhane Mahallesindeki dersanede sıra üzerine bıraktığı cep telefonunun çalındığını öne sürdü.

• Özel Hastane’deki olayla ilgili polise ifade veren 38 yaşındaki M.K., daha önce kendi isteği ile hastaneden ayrılan hemşirenin eşi olan 31 yaşındaki S.A.’nın tek taraflı sözleşmesi fesh eden eşinin mahkemeye verileceğinden dolayı kendisini dövdüğünü öne sürerken, S.A. kendisinin saldırıya maruz kaldığını bu nedenle M.K.’dan şikayetçi olduğunu söyledi. Polis soruşturmayı sürdürüyor.

• Osman Çağlı Kapalı Yüzme Havuzu’ne yüzmeye gittiğini ve soyunma dolabına bıraktığı 100 YTL para ile cep telefonun çalındığını öne süren 34 yaşındaki M.S.’nin şikayeti üzerine soruşturmaya başlandı.

• Ferhadiye Mahallesi’nde oturan 65 yaşındaki K.K., 02.30 sıralarında evinden ayrılan 20 yaşındaki kızı S.K.’nın geri gelmediğini belirterek bulunmasını istedi.

• Bir suç nedeniyle hakkında işlem yapılırken adını B.B. olarak söyleyen şahsın parmak izinin alınmasından sonra yapılan araştırmada adının N.B. olduğu saptandı. 25 yaşındaki N.B. hakkında yalan beyanda bulunmaktan da işlem yapıldı.

• Yeşiltepe’deki İMKB Lisesi’nde lav atma yüzünden çıkan kavgada 19 yaşındaki S.A.’nın, 16 yaşındaki B.Ö.’yü dövdüğü bildirildi.

• Yeşiltepe Koşu Mahallesi’nde 63 yaşlarındaki H.F. ve K.F. adlı kadınlara ait evden 2 adet altın bilezik çalındı.

• Savcılığa başvuran 61 yşındaki S.Z.K. adlı kadın, oğlu olan 44 yaşındaki M.K.’nın eşi 39 yaşındaki G.K.’dan boşandığını, buna rağmen G.K.’nın oğlunun emekli maaşını bankadan çektiğini öne sürdü. M.K. da ifadesinde kendisinin malulen emekli olduğunu, eski eşinin maaşı nasıl çektiğini bilmediğini öne sürdü. G.K. ise mahkeme kararı ile çocukları için nafaka aldığını ifadesinde belirtirken, polis araştırmayı sürdürüyor.

• Savcılığa başvuran 36 yaşındaki A.E. adlı şahıs, oto ile kendisini taciz ve zaman zaman telefonla tehdit eden Z.D. ve M.A. adlı şahıslardan şikayetçi oldu. 37 yaşındaki Z.D. suçlamayı kabul etmezken,y Antalya’da oturduğu saptanan M.A. adlı şahsın arandığı bildirildi.

• Samanlı Mahallesi’nde 69 yaşındaki A.S.C.’ye ait eve gündüz saatlerinde giren hırsızlar 1 çanta, nüfus cüzdanı, 2 pasaport, 7.500 Euro, 1.000 YTL, sigorta belgeleri, 1 çift altın küpe, 4 altın yüzük ve 6 çeyrek altın çaldılar.

• Saat 13.30 sıralarında Dilek Otobüs durağında bekleyen 18 yaşındaki F.T. adlı genç kızın çantasındaki cep telefonu çalındı.

• Zaviye Mahallesi’nde A.Ö.A.’ya ait evden bisiklet çalan 19 yaşındaki Y.A., 16 yaşlarındaki E.E.E. ve E.A. polis tarafından yakalandı. Bisiklet sahibine teslim edilirken, şahıslar hakkında soruşturma sürüyor.

• Yeşilyurt ilçesinin Hamidiye Mahallesi’nde 00.10 sıralarında küfrederek yürüyen 26 yaşındaki E.T. adlı şahsın polislerce ikaz edildiği, bu sırada polis merkezine başvuran 41 yaşındaki H.M.Y. adlı şahsın, evinde istirahat ederken evinin önünden küfrederek geçen E.T.’den şikayetçi olduğunu bildirdi. Bu nedenle polis merkezine götürülmek istenen E.T.’nin küfürlerini sürdürdüğü, polise karşı koyduğu ve çıkan arbedede bir polisin cep telefonunu da alıp kaçtığı, daha sonra da savcılığa giderek dövüldüğü iddiasında bulunduğu polis raporunda yeraldı. Soruşturma sürüyor.

* İnönü Üniversitesi’ndeki kız yurdunda kalan H.E.K. adlı öğrencinin 10.00 sıralarında bunalım sonucu hap içerek intihara kalkıştığı ve TÖTM’ye kaldırıldığı bildirildi.

• Arguvan Bahçeli köyünde R.Ü. ile eşi A.Ü. arasında geçimsizlik dolayısıyla kaga çıktığı A.Ü.’nün av tüfeği ile eşi R.Ü.’yü korkutmak istediği, R.Ü.’nün ise yerden aldığı taşla eşini başından yaraladığı bildirildi.

• Doğanyol ilçesi Gökçe beldesinde M.Y.’nin evinin önünde park halindeki 44..323 plakalı 1992 model beyaz renkli Şahin marka oto çalındı.

• Arapgir Kayakesen Köyü’nde durdurulan 23..339 plakalı otoda A.Y.’ye ait 3 canlı keklik ele geçerken, şahıs hakkında av kanununa muhalefetten işlem yapıldı.

• Yazıhan’dan il merkezine gelmekte olan E.E. yönetimindeki 34..2098 plakalı araç, Sütlüce Köyü geçişinde yol kenarında yaya olarak yürüyen C.Ö.’ye çarpıp yaralanmasına yol açtı. Araç daha sonra kontrolden çıkıp yol kenarındaki kayalara çarptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız