SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Elazığ girişi şehrgösteren mevkiinde polis tarafından 22.30 sıralarında yapılan denetimler sırasında 31 yaşındaki Ö.M. adlı şahısta 1 adet ruhsatsız tabanca ile 6 mermi bulundu. Şahıs adliyece serbest bırakıldı.

• Orduzu Aslantepe 1. Caddede 22.30 sıralarında 38 yaşındaki M.A.B. yönetimindeki 44 ER 776 plakalı kamyonet, sağ ön lastiğinin patlaması sonucu kaza yaptı. Sürücü kazadan sonra yaptığı kontrolde, yol üzerinde TEDAŞ’ın kesmiş olduğu toprak seviyesindeki elektrik direği parçasının lastiğini patlattığını gördüğünü belirterek, bu kurum hakkında şikayetçi oldu.

• Atatürk Caddesi üzerinde 19.40 sıralarında meydana gelen olayla ilgili olarak polise ifade veren 19 yaşındaki B.M.S. adlı bayan, yolda yürürken daha önceden tanıdığı 21 yaşındaki A.A.’nın yanına gelip kendisini rahatsız ettiğini, hırpaladığını, babası M.S.’nin gelmesiyle yanından ayrıldığını öne sürdü. Daha sonra yakalanan A.A. ise suçlamaları kabul etmedi ve adliyece salıverildi.

• Çevreyolu Üniversite otobüs durakları civarında K.N. yönetimindeki 02 KF 316 plakalı oto ile giderken karşıdan karşıya geçmek üzere yola çıkan 66 yaşındaki E.Ö.’ye çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Cezmi Kartay Caddesi Azizler Sokağı girişinde plakasız motosikletiyle gitmekte olan 22 yaşındaki M.D.’nin çarptığı 16 yaşındaki S.Ö. yaralandı.

• Çevreyolu Çöşnük Kavşağı civarında 00.05 sıralarında 21 yaşındaki E.B. ve 24 yaşındaki C.Y. ile bir grup arasında bakışma yüzünden çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu E.B. gruptakilerin saldırısı sonucu boyun ve göğsünden vurularak ağır yaralandı ve Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’ne kaldırıldı. Daha önce de özellikle gece yarıları aynı bölgede meydana gelen benzer olaylar hatırlanırken, polis son olayın faillerini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Kernek İpek Caddesi üzerinde S.A. yönetimindeki 44 AS 313 plakalı otoyla giderken yola çıkan 6 yaşındaki M.T.’ye çarptı ve yaralanmasına neden oldu.

• Başharık Mahallesi’nde oturan 16 yaşındaki L.H.A. adlı kız öğrenci fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştığı gerekçesiyle hastaneye kaldırıldı. 05.50 civarında hastaneye getirilen L.H.A., derslerinin kötü olması yüzünden morali bozulduğu ve baş ağrısı olduğu için ilaç içtiğini söyledi.

• Fırat Mahallesi Şefik Tugay Caddesi’nde 72 yaşındaki F.A. adlı şahsın evinin önündeki kum yığınını dağıtan çocukları korkutmak için attığı taş 9 yaşındaki B.K.K.’nın kafasına isabet etmesi sonucu çocuk yaralanırken, F.A. hakkında yasal işleme başlandı.

• Sarıcıoğlu Mahallesi’nde tuhafiyecilik yapan 29 yaşındaki N.A. adlı kadın akşama doğru işyerine gelerek 20 YTL’lik alışveriş yapan şahsın 1 adet 100 YTL’lik banknot verdiğini, para üstü olarak 80 YTL ödediğini, şahıs gittikten sonra yaptığı kontrolde paranın sahte olduğunu anladığını bildirdi ve şikayetçi oldu.

• İnönü Caddesi üzerinde meydana gelen olayla ilgili ifade veren 26 yaşındaki G.D. adlı kadın, ailevi nedenlerle 3 aydır ayrı yaşadığı 29 yaşındaki eşi A.D.’nin çalıştığı işyerine gelerek kendisini zorla dışarı çıkarttığını ve dövdüğünü öne sürerken, yakalanan A.D. suçlamayı kabul etmedi ve konuşmak için işyerine gittiğini iddia etti.

• İstempaşa Caddesi üzerinde D.O. yönetimindeki 44 LA 374 plakalı motosiklet ile C.G. yönetimindeki 44 DR 981 plakalı oto çarpıştı, motosiklet sürücüsü yaralandı.

• Çocuk Polisi Şube Müdürlüğü’ne gelen 16 yaşındaki A.Ç.’nin, M.A. ve C.A. isimli şahısların kendisinden para istediklerini, vermemesi üzerine dövüp bıçakla yaraladıklarını öne sürdüğü, yaklaşık 1.5 ay önceki bu başvuru ile ilgili araştırma devam ederken tekrar polise gelen A.Ç.’nin, kendisini “Mesut” adlı şahsın yaraladığını, bu şahıstan korktuğu için yalan beyanda bulunduğunu ve aralarında husumet bulunan M.A. ve C.A.’nın ismini verdiğini söylediği, A.Ç. hakkında “Görevli Memura Yalan Beyanda Bulunma” suçlamasıyla işlem yapıldığı, gönderildiği adliyece serbest bırakıldığı bildirildi.

• Ankara yolu MAŞTİ Terminali kavşağında D.P. yönetimindeki askeri araç ile M.K. yönetimindeki 34 AL 2566 ve S.K. yönetimindeki 44 FL 220 plakalı oto birbiriyle çarpıştı. Kazada sürücülerin yanı sıra araçlarda bulunan M.A. ve S.K. adlı şahısların yaralandıkları bildirildi.

• Battalgazi Yeni Mahallede bahçe sulama yüzünden çıkan kavgada 57 yaşındaki A.Ç. adlı şahıs, 48 yaşındaki Ş.Y. tarafından dövülerek yaralandı.

• Sivas Caddesi Ticaret Lisesi önünde 21 yaşındaki M.A.A. yönetimindeki otoyla giderken, karşıdan karşıya geçmek isteyen 16 yaşındaki H.K.’nın ayağının üzerinden geçerek yaralanmasına yol açtı.

• Hasan Varol Mahallesi Çağlayan Sokakta 30 yaşındaki B.Y.’nin yönetimindeki otoyla çarptığı 6 yaşındaki B.Ü.’nün yaralandığı bildirildi.

• Savcılığa başvuran 36 yaşındaki E.K. adlı şahıs, yaklaşık 8 aydır ayrı yaşadığı 39 yaşındaki eşi H.K. ve kayınvalidesi 60 yaşındaki S.D.’nin, başka erkeklere kendisini telefonla aratarak ölümle tehdit ettirdiklerini öne sürerken, H.K. ve S.D. suçlamayı kabul etmediler.

• 23.00 sıralarında Turgut Temelli Caddesi alt kavşağında polisleri görünce kaçmaya başlayan 19 yaşındaki C.D. adlı şahsın kovalamaca sonucu yakalandığı, ifadesinde daha önce kuru sıkı tabanca yakalattığı için korkarak kaçtığını söylediği, hakkında işlemin sürdüğü bildirildi.

• Zehirlenme sonucu hastaneye kaldırılan 33 yaşındaki M.A., 40 yaşındaki B.Y., 27 yaşındaki M.S. ve 19 yaşındaki B.E., ifadelerinde 30 yaşındaki A.Y. adlı şahsa ait işyerinden aldıkları peynir ekmeği yedikten sonra rahatsızlandıklarını, ancak şikayetçi olmadıklarını söylerken, işyeri sahibi suçlamayı kabul etmedi.

• Taştepe Mahallesi 3. Cadde 2. Sokakta 28 yaşındaki H.E., aynı yaştaki Z.E., D.E., 31 yaşındaki C.E. ve 32 yaşındaki R.E. ile karşı taraf olan 29 yaşındaki A.Y., 51 yaşındaki H.Y., 28 yaşındaki S.Y., 38 yaşındaki M.Ö., 22 yaşındaki E.Ö. ve 35 yaşındaki S.B. polisin müdahale etmesi sonucu yakalandılar. M.Ö. ifadesinde, kendisine çekilen bıçağı tuttuğu için elinden yaralandığını söylerken, A.Y. ise kavgada evinin camlarının kırıldığını bildirdi. Gözaltına alınanlar daha sonra serbest bırakıldılar.

• Yeşiltepe yolu Ergenekon Köprüsü üzerinde 22.30 sıralarındaki olayda dövülerek yaralanan 22 yaşındaki H.D., husumet yüzünden H.Y. adlı kişinin yanındaki şahıslarla birlikte kendisini dövdüğünü öne sürdü. Polis H.Y. ve arkadaşlarını arıyor.

• Melekbaba Mahallesi Melekbaba Mezarlığı’nda 18 yaşındaki D.K.’yi döven E.K. adlı şahıs polis tarafından aranıyor.

• İskender Mahallesi Kubilay Lisesi önünde 15 yaşındaki Ü.K. tartıştığı bir kişi tarafından dövüldü. Ü.K., kendisini 18 yaşlarındaki bir şahsın dövdüğünü ancak şikayetçi olmadığını söylerken, babası A.K. oğlunu dövenden şikayetçi olduğunu bildirdi. Polis saldırganın kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Paşaköşkü Mahallesi’nde 26 yaşındaki Ö.S. adlı şahıs polise başvurarak, 22.15 sıralarında kendisini döven şahıszlardan şikayetçi oldu. Polis 47 yaşındaki H.K. adlı şahsı ifadesini aldıktan sonra salıverirken, olaya karışan 39 yaşındaki M.K.’nin Adıyaman’da olduğunu saptadı.

• Sümer Polis Merkezi’ne başvuran 28 yaşındaki H.O.E. adlı kadın, sabah 08.30 sıralarında Yeşilyurt Caddesi Kuyuönü Mezarlığı yanındaki Su deposu divarında yürürken, bisikletiyle yanına gelen bir kişinin kendisine elle sarkıntılık yapıp, sözlü tacizde bulunduğunu bildirdi. Polis olayla ilgili 22 yaşındaki F.Y. adlı şahsı yakalarken, bu şahıs suçlamayı kabul etmedi.

• Turgut Temelli Caddesi’nde reklam levhası yüzünden tartışan 34 yaşındaki M.M.Y. ile 28 yaşındaki B.Ç.’nin birbirlerini dövdükleri, daha sonra şikayetçi oldukları bildirildi.

• Hacıabdi Mahallesi’nde meydana gelen olayla ilgili ifadeleri alınan 54 yaşındaki N.P. ve 45 yaşındaki L.K. adlı kadınlar, ifadelerinde iki gün üst üste evlerinin balkonunda otururken karşılarındaki inşaattan 36 yaşındaki N.G. adlı şahsın kendilerine cinsel organını gösterdiğini öne sürerken, 48 yaşındaki Y.K. adlı şahıs da dünürü ve eşine cinsel organını gösteren şahsı yakalamak için yanına gittiğinde, şahsın kaçmak isterken yere düştüğünü söyledi. Teşhircilikle suçlanan N.G. ise ifadesinde “küçük abdestini” yaparken cinsel organının görülmüş olabileceğini, teşhir suçlamasını kabul etmediğini, ayrıca Y.K. adlı şahsın kendisini dövdüğünü öne sürdü. Teşhircilikle suçlanan N.G. ve onu dövdüğü öne sürülen Y.K. serbest bırakıldı.

• Polise başvuran 26 yaşındaki G.D. adlı kadın, 3 aydır ayrı yaşadığı eşi A.D.’nin İnönü Caddesi’nde kendisine bıçak çekip ölüm tehdidinde bulunduğunu öne sürdü. Bir gün önce de eşiyle kavga eden A.D. aranıyor.

• Şeyhbayram Mahallesi’nden Beydağı Devlet Hastanesi’ne getirilerek tedavisi yapılan 13 yaşındaki S.N.D. adlı kız çocuğu, ifadesinde 46 yaşındaki Z.K. adlı kadının kendisini dövdüğünü ve evin balkonundan sarkıtarak aşağıya bıraktığını öne sürdü. Z.K. ise suçlamayı kabul etmedi.

• Polise başvuran 8 yaşındaki S..adlı kız çocuğu, Şeyhbayram Mahallesi 1. Sokakta 16.00 sıralarında bir kişinin kendisini çağırarak elindeki civcivi gösterdiğini ve civcive yem vermek için kendisini bir sitenin bodrum katına indirdiğini, 30-35 yaşlarındaki bu şahsın kendisine tacizde bulunduğunu öne sürdü. Polis küçük kızın ifadesi üzerine araştırmaya başladı. Bu arada, kentin güneybatı mahallelerinde son aylarda benzer olayların yaşanması ve failin meçhul kalması aileleri tedirgin etti.

• Turgut Temelli Caddesi’ndeki işyerinde 2 gün önce aldığı yaş pastayı yedikten sonra rahatsızlanan 22 yaşındaki A.V.P. hastaneye kaldırıldı.

• Şifa Mahallesi Tekel Sokağında oturan 66 yaşındaki kadın gıda zehirlenmesi sonucu hastaneye kaldırılırken, ifadesinde pazardan aldığı sebze ve mantar ile yaptığı yemeği yedikten sonra zehirlendiğini söyledi.

• Doğanşehir ilçesi Belediye Garajı yanında 22.00 sıralarında iki grubun kavga ettiği ihbarı üzerine giden polise gruptakilerden 16 yaşındaki Y.Z.’nin küfürlü konuşup karşı koyduğu öne sürüldü. Gözaltına alınıp polis merkezine götürülen şahısla ilgili işlem yapılırken, bu nedenle Hükümet binasına gelen 24 yaşındaki G.Z. ve 18 yaşındaki A.E.K.’nin, görevli polisle tartıştıkları, bu sırada binanın giriş kapısının camının kırıldığı bildirildi.

• Karakaya Baraj Gölü Kale ilçesi kıyısındaki sulama pompa istasyonunun asma kilidini kırarak giren hırsızların 400 metre uzunluğundaki bakır sanayi kablosunu çaldıkları bildirildi.

• Yeşilyurt ilçesi Gedik Mahallesi Halk Eğitim Merkezi arkasındaki telefon direklerinden toplam 90 metre kablonun çalındığı, polisin araştırmaya başladığı belirtildi.

• Akpınar girişindeki taksi durağında sabah 04.00 sıralarında 22 yaşındaki C.K. ve 18 yaşındaki C.Ş. ile karşı taraf olan 32 yaşındaki C.A., 27 yaşındaki Ü.K. ve 56 yaşındaki Ş.Y. arasında kavga çıktığı, V.K. ve C.Ş.’nin dövüldüğü bildirildi. Yakalanan şahıslar adliyece serbest bırakıldı.

• Fuzuli Caddesi girişinde 23.15 sıralarında plakası alınamayan motosikletin çarptığı 23 yaşındaki R.Ö. yaralandı. Polis motosiklet sürücüsünü belirlemeye çalışıyor.

• Sivas Caddesi’nde 24 yaşındaki R.K. adlı kadın fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı ve TÖTM’ye kaldırıldı.

• Polise başvuran A.E. adlı bayan, yaklaşık 1.5 ay önce İstanbul’a giden babası K.D.’ye ait Zafer Mahallesi’ndeki evden 600 YTL para ile 1 çeyrek altının çalınmış olduğunu bildirdi.

• Kasap Pazarı yanındaki olayda 37 yaşındaki U.D. adlı şahsa tehdit ve hakarette bulundukları öne sürülen 28 yaşındaki A.M. ve kardeşi 23 yaşındaki M.M.’nin, polise karşı koymaları üzerine zor kullanılarak yakalandıkları, haklarında işleme başlandığı belirtildi.

• Taştepe’de oturan 16 yaşındaki A.P. adlı kız öğrencinin intihara kalkıştığı, ifadesinde derslerinin kötü olması yüzünden bunalıma girdiğini söylediği belirtildi.

• Kömür Tevzi kavşağında M.S. yönetimindeki 44 DD 721 plakalı motosiklet ile A.B. yönetimindeki 44 AV 401 plakalı oto 23.30 sıralarında çarpıştı. Motosiklet sürücüsü yaralandı.

• Sanayi Polis Merkezi’ne başvuran 39 yaşındaki H.E.D., Doğanşehir’den Erzurum’a büyükbaş hayvan nakli konusunda 43 yaşındaki M.Ç. adlı şahısla 800 YTL karşılığında anlaştıklarını, hayvanları Malatya’ya getirdiğinde, şahsın kendisine aracın Erzurum’a gitmeye elverişli olmadığını söyleyip hayvan pazarına hayvanları indirttiğini, 300 YTL istediğinde şahsın parayı vermediğini, veteriner kağıdını da alarak gittiğini öne sürdü ve şikayetçi oldu. Bir süre sonra polise başvuran M.Ç. ise gönderildiği adliyece serbest bırakıldı.

• İnönü Mahallesi’nde oturan 36 yaşındaki A.A. adlı kadın, 21.00 sıralarında polisi arayarak, eşi B.A. ile aralarında tartışma çıktığını, eşinin silah göstererek kendisini ölümle tehdit ettiğini, hakarette bulunduğunu bildirdi. Polis şahsı 1 adet 7.65 çaplı tabanca ve 1 mermisiyle yakaladı. B.A. adliyece serbest bırakıldı.

• Sanayi Sitesi’nde 44 DU 637 plakalı motosiklet ile gitmekte olan E.K. adlı şahıs, motosikletin hakimiyetini kaybederek devirdi. Araçta bulunan 22 yaşındaki M.U. yaralandı.

• Melekbaba Mahallesi’nde 3 yaşlarındaki Z.B. ve N.B. adlı iki kuzen ortada bırakılan ilacı içinde zehirlendiler ve hastaneye kaldırıldılar. Polis olayla ilgili olarak babalar O.B. ve T.B.’yi “müşteki”, anneler A.B. ve P.B.’yi de “şüpheli” sıfatıyla kayıtlara geçirdi.

• Melekbaba Mahallesi’nde 22 yaşındaki H.D. adlı şahıs hap, şurup içerek intihara kalkıştı ve ifadesinde ailevi nedenlerle intihara kalkıştığını söyledi.

• Polise başvuran S.Y. adlı şahıs, kızı D.Y.’nin cep telefonunun öğrenim gördüğü Kubilay Lisesi’nde çalındığını bildirdi ve şikayetçi oldu.

• Yeşiltepe’de 22 yaşındaki S.A. adlı kadın fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkışırken, ifadesinde bunalıma girdiğini söyledi.

• Niyazi Mısri Caddesi’nde A.R.D. yönetimindeki 44 AY 339 plakalı oto ile 32 yaşındaki A.U. yönetimindeki motosiklet 20.30 sıralarında çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü ağır yaralandı ve TÖTM’ye kaldırıldı.

• Zapçıoğlu Caddesi’nde E.Ö. yönetimindeki 44 LD 887 plakalı motosiklete T.M. yönetimindeki 44 EE 726 plakalı oto çarptı. Kazada E.Ö. yaralandı.

• İnönü Üniversitesi kampus içerisindeki çevre düzenlemesi sırasında bu işte çalışan işçilerden E.Ş. ile gece vardiya sorumlu şefi E.Ç. arasında hafta sonu izni yüzünden çıkan kavgada, E.Ş.’nin, şefi dövdüğü bildirildi.

• Hanımınçiftliği Kasabası Cevher Dudayev Mahallesi’nde kadın yüzünden çıkan tartışma sonucu H.G. ve Y.B.’nin, M.K. adlı şahsın evinin yanına gelerek silahla havaya ateş ettikleri belirtildi. İki şahıs gözaltına alındı.

• Malatya- Elazığ yolu 35’inci kilometrede 06.30 sıralarında Ş.O. yönetimindeki 21..972 plakalı oto ile gitmekte iken fark edemediği orta refüje çarptı. Kazada sürücü ile araçta bulunan kardeşleri B.O. ve A.O. yaralandılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız