SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Darende Aşağıulupınar Kasabası’nda H.M.O. adlı çocuk, evinin avlusunda oynarken, annesinin bulaşık yıkamak için su ısıttığı kazana düşerek kalça ve bacaklarından yaralandı. TÖTM’ye sevkedilen çocuk kurtarılamadı.

• Pütürge Tepehan beldesinde oturan 75 yaşındaki D.K. adlı şahıs, öğle saatlerinde evinin önündeki boş su kanalına düşerek yaşamını yitirdi.

• Polise başvuran 48 yaşındaki C.I., bulundurma ruhsatlı 7.65 mm. çaplı tabancasını Doğu Garajı’nın tuvaletinde unuttuğunu bildirdi ve giden polisler, tabancayı tuvalette buldular, ayrıca şahıs hakkında bulundurma ruhsatlı tabancayı taşımasından dolayı işlem yaptılar.

• Tandoğan Mahallesi’ndeki evinden kaşından yaralı olarakeşi 44 yaşındaki K.K. tarafından Devlet Hastanesi’ne getirilen 33 yaşındaki H.K. adlı kadın, eşinin fırlattığı bardak nedeniyle yaralandığını ancak şikayetçi olmadığını söyledi.

• Polise başvuran 32 yaşındaki F.K. adlı kadın PTT Caddesi’nde kaldığı otel odasını kilitleyerek ayrıldığını ve gece yarısı geldiğini, sabah kalktığında çantasındaki 550 YTL’nin çalınmış olduğunu fark ettiğini öne sürdü. Polis olayla ilgili olarak 37 yaşındaki N.K. adlı kadın ile 25 yaşındaki S.A. ve 42 yaşındaki A.K. adlı şahısların ifadelerini aldı.

• Nasuhi Caddesi Derme Sokak'ta meydana gelen olayda, aralarında eskiye dayalı husumet bulunan 2 grup arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine S.U. ve S.U. bıçakla yaralandı. Olayla ilgili olarak O.G., F.T. ve O.G. gözaltına alındı.

• 18 yaşındaki B.Ç., polise başvurarak 19.00 sıralarında Cengiz Topel Caddesi’nde önüne çıkan ve adının K.olduğunu söyleyen bir kişinin kelebek tabir edilen bıçakla tehditte bulunup cep telefonunu gasbettiğini bildirdi. Olayla ilgili olarak yakalanan 19 yaşındaki K.Ö. adlı şahısta bulunan telefon sahibine iade edilirken, zanlının tutuklandığı öğrenildi.

• Halfettin Mahallesi’nde park halinde olan 46 yaşındaki H.D.’ye ait 44 FE 546 plakalı 1977 model Renault marka oto çalındı.

• Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’ndeki bir evde 22.00 sıralarında kıskançlık yüzünden çıkan kavgada 26 yaşındaki F.D. adlı kadının, imam nikahlı eşi 25 yaşındaki O.Ş. tarafından sol göğsünden vurularak ağır yaralandığı ve TÖTM’ye kaldırıldığı, alkollü olan zanlının suçta kullandığı ekmek bıçağıyla yakalandığı bildirildi.

• Sanayi Caddesi’nde 36 yaşındaki S.M. yönetimindeki oto ile giderken 30 yaşındaki B.Y. yönetimindeki oto bu araca çarptı. Kazada S.M. hafif yaralandı.

• İsmetpaşa Caddesi’nde 38 yaşındaki E.G.’ye ait işyerine sabaha karşı giren hırsızlarca 1500 YTL değerinde çeşitli marka sigara ile 8 adet 100’lük telefon kontörü çalındı.

• Tecde’de oturan 33 yaşındaki F.D. adlı kadın polise başvurarak, aynı yaştaki eşi M.D.’nin kendisini sürekli dövdüğünü, kendisinin ve çocuklarının can güvenliğinin olmadığını öne sürdü. Polis olayla ilgili araştırmaya başladı.

• Ankara Caddesi’nde Y.K. adlı şahsın sorumluluğundaki alışveriş merkezinden 5 kilo kemikli piliç eti, 16 kg. dana eti, 15 kg. kuzu eti ile birlikte hesap ödemeden çıkarken yakalandığı belirtilen 66 yaşındaki H.T. adlı şahsın, ifadesi alındıktan sonra gönderildiği adliyece serbest bırakıldığı bildirildi.

• Tecde Mahallesi’nde 22 yaşındaki M.D. yönetimindeki oto, 66 yaşındaki F.G. yönetimindeki otoya arkadan çarptı. Kazada F.G. yaralandı.

• Cemal Gürsel Mahallesi’ndeki kavgaya polis müdahale etti. İfadesi alınan 53 yaşındaki A.T., işyerini 4 ay önce H.D. adlı şahsa kiraya verdiğini, hiç kira alamadığını, kira istemeye gittiğinde bu şahıs tarafından itilip dövüldüğünü, işyerinin camının kırıldığını, kendisinin de yaralandığını söylerken, H.D. işyeri sahibinin küfrederek üzerine yürüdüğünü, eli ile bir sefer vurduğunu, sağlık durumu iyi olmadığı için kira veremediğini, kendisinin de şikayetçi olduğunu bildirdi. Soruşturma sürüyor.

• Mimar Sinan Caddesi’nde 21.00 sıralarındaki kavgayı aralamaya çalışan 57 yaşındaki M.Ö. bıçakla yaralandı. Yaralı, ifadesinde kavgayı ayırmak için çaba gösterirken elinde ve kalçasında bıçak kesikleri olduğunu fark ettiğini, kimin yaptığını görmediğini, şikayetçi olmadığını söylerken, kavgaya karışan 34 yaşındaki A.T. ve 37 yaşındaki S.G. M.Ö.’yü kimin yaraladığını bilmediklerini öne sürdüler.

• Tevfik Temelli Caddesi’nde 37 yaşındaki A.A. adlı şahsın işyerinin kapısını kıran hırsızlarca 200 kilo toz şeker, 50 kilo çay, 50 adet 5 kiloluk ayçiçeği yağı, 15 kutu çikolata, 50 paket tavuk, 25 adet suçuk, 30 adet 1 kiloluk ayçiçeği yağı, 20 kilo tereyağı, 100 YTL para, 10 torba patates ve 10 torba soğan çalındı.

• İsmetpaşa Caddesi’nde 30 yaşındaki V.Ş. yönetimindeki otoya çarpan 20 yaşındaki motosikletli B.Ş. ağır yaralandı. TÖTM’ye kaldırılan yaralı B.Ş.’nin pantolon cebinden, esrar hammaddesi olan 3-4 gram hint keneviri tohumu çıktı. Şahıs hakkında bu nedenle işlem başlatıldı.

• Halep Caddesi’nde 45 yaşındaki O.G. yönetimindeki oto ile giderken, aniden yola çıkan 48 yaşındaki M.Ö.’ye çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Tecde Mahallesi’nde 31 yaşındaki M.A.’ya ait eve öğle saatlerinde giren hırsızlarca 4 adet altın bilezik, 2 yarım Cumhuriyet altını ile 7 çeyrek altın çalındı.

• Arapgir’deki Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan 22 yaşındaki B.S. adlı öğrencinin çantasındaki cüzdandan 110 YTL para çalındı.

• 50 yaşındaki İ.N.A. adlı şahıs, polise başvurarak, Atatürk Spor Salonu kantininde oğlunun masa üzerinde bıraktığı cep telefonunun çalındığını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Polise başvuran 29 yaşındaki M.Ö. adlı şahıs, Vilayet yanındaki işyerine gelerek kendisini ölümle tehdit ettiğini öne sürdüğü 27 yaşındaki C.D.’yi şikayet ederken, yakalanan şahıs suçlamayı kabul etmedi.

• 22.00 sıralarında Atatürk Caddesi’nde 35 yaşındaki H.Y. adlı şahsa ait işyerinin camını yumruk atarak kıran 27 yaşındaki C.K. polis tarafından yakalandı. C.K., morali bozuk olduğu için camı kırdığını ve pişman olduğunu söylerken, işyeri sahibi kendisinden şikayetçi olmadı.

• Atatürk Caddesi Akpınar kavşağında 22.00 sıralarında 23 yaşındaki Ş.D. yönetimindeki oto karşıdan karşıya geçmek isteyen 68 yaşındaki A.A.’ya çarparak yaralanmasına yol açtı. Sürücünün alkollü olduğu saptandı ve trafik yönünden cezai işlem yapıldıktan sonra serbest bırakıldı.

• Orduzu yolu üzerinde oturan 18 yaşındaki M.Y. adlı şahsın durumundan şüphelenerek üzerine arayan polisler, kağıda sarılı vaziyette 4 gram esrar buldular. Esrara el konulurken, zanlı, savcının talimatı üzerine daha sonra adliyeye getirilmek üzere ailesine teslim edildi.

• Fırat Mahallesi’nde 42 yaşındaki C.G. adlı şahsın, tartışma sonucu eşi 49 yaşındaki G.K.’yı dövdüğü, 20 yaşındaki oğlu İ.G. ile de kavga ettiği, aile kavgasına polisin müdahale ettiği, ana-oğulun C.G.’den şikayetçi olmadıkları, aşırı alkollü olan C.G.’nin ise ifadesinin alınamadığı belirtildi.

• Savcılığa başvuran 33 yaşındaki C.D. adlı kadın, ailevi nedenlerle tartıştığı 31 yaşındaki eşi N.D. tarafından silahla tehdit edilip dövüldüğünü öne sürerken, yakalanan N.D. suçlamayı kabul etmedi.

• Savcılığa başvuran 59 yaşındaki A.A. adlı kadın, 69 yaşındaki eşi S.A.’nın kendisini ölümle tehdit ettiği iddiasında bulunurken, şahsın suçlamayı kabul etmediği bildirildi.

• Savcılığa başvuran 36 yaşındaki S.T. adlı şahıs, Kocaeli/Gebze’den Malatya Merkez Karayolları Müdürlüğü’ne boya malzemesi getirdiğini, ancak 36 yaşındaki görevli V.M.’nin malzemeleri teslim almadığını, Elazığ’a götürmesini istediğini öne sürerek şikayetçi olurken, ifadesi alınan V.M. ise fark ücretini ödeyerek malzemeleri teslim aldığını söyledi. Daha sonra ek ifade veren S.T. şikayetinden vazgeçti.

• Vilayet arkasındaki minibüs durağında 36 yaşındaki B.B. otosuyla giderken, annesiyle birlikte yola inen 3 yaşındaki M.A.G.’nin ayağının üzerinden geçerek yaralanmasına yol açtı. Çocuk sürücü tarafından hastaneye götürülürken, anne F.G. şikayetçi olmadı.

• Savcılığa başvuran 42 yaşındaki Y.S. adlı şahıs, 11.30 sıralarında Çevreyolu Taştepe kavşağında otosuyla geçmek isterken, çalışma nedeniyle yolun kapalı olduğunu fark ettiğini, yeğeninin rahatsızlığı nedeniyle hastaneye gittiğini söyleyerek yolu açması için trafik polisine ricada bulunduğu sırada başında karayolları şapkası bulunan bir şahsın yanlarına gelip sol eline vurarak otodan indirmeye çalıştığını öne sürdü ve şikayetçi oldu. Suçlanan 51 yaşındaki A.T. ise iddiaları kabul etmedi ve gönderildiği adliyece serbest bırakıldı.

• Selçuklu Mahallesi’nde oturan A.B. adlı şahıs polise başvurarak, 22.30 sıralarında kızı 17 yaşındaki C.B.’nin evde olmadığını fark ettiğini, araştırmada kızının C.K. adlı şahıs aracılığıyla tanıştığı 20 yaşındaki M.B. ile görüştüğünü öğrendiğini bildirdi ve şikayetçi oldu. Araştırma sürerken bu kez kızıyla birlikte polise gelen A.B. şikayetçi olmadığını söylerken, M.B.’nin de ifadesi alındıktan sonra salıverildi.

• Yeşiltepe Sağlık Ocağı'nda dilekçe imzalatma meselesinden çıkan tartışma sırasında kendisine hakarette bulunulduğunu öne süren 42 yaşındaki M.N.Y., savcılığa başvurarak 32 yaşındaki M.Ş.’den şikayetçi oldu. M.Ş. suçlamayı kabul etmedi.

• Kaynarca Mahallesi’nde oturan S.S. adlı şahıs, 2006 yılı Aralık ayında çalışmak için İstanbul’a giden 23 yaşındaki oğlu Ö.T. ile en son Nisan ayında görüştüğünü, bir daha haber alamadığını belirtti ve hayatından endişe ettiğini polise bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Sivas Caddesi Toptancılar Sitesi önünde 27 yaşındaki H.B.A. yönetimindeki kamyonet ile 30 yaşındaki A.K. yönetimindeki oto çarpıştı. Kazada oto sürücüsü ile aracta bulunan 28 yaşındaki A.K., 53 yaşındaki Z.Ö. ve 30 yaşındaki H.Ö. adlı bayanlar yaralandılar.

• Çarmuzu Mahallesi’nde 77 yaşındaki B.T. polise başvurarak, birlikte kaldığı kardeşinin oğlu olan 19 yaşındaki R.T.’nin tanımadığı bir kişi ile birlikte kendisinden izin almadan 2 bakır kazan, 1 bakır teşt ve 1 tencereyi götürdüğünü bildirdi ve şikayetçi oldu. R.T. aranıyor.

• Selçuklu Mahallesi’nde oturan 22 yaşındaki G.K. adlı bayan fazla miktarda hap yutarak intihara kalkıştı ve TÖTM’ye kaldırıldı. G.K. depresyon tedavisi gördüğünü, olay günü sinir bozukluğu nedeniyle intihara kalkıştığını söyledi.

• İnönü Caddesi’nde 28 yaşındaki R.E. yönetimindeki motosiklet ile 24 yaşındaki S.F. yönetimindeki oto çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü yaralandı.

• Zapçıoğlu Caddesi’ndeki bir evde ailevi nedenlerle 42 yaşındaki G.D., 18 yaşındaki A.D. ve 46 yaşındaki A.D. arasında çıkan tartışmaya polis müdahale etti. Taraflar birbirlerinden şikayetçi olmadılar.

• Şifa Mahallesi’nde 42 yaşındaki E.Ü.’ye ait eve giren hırsızlarca 1 altın künye ile 230 YTL para çalındı.

• Zapçıoğlu Caddesi’nde 26 yaşındaki H.B.Ç.’nin evinden 1 adet bakır banyo kazanının çalındığı bildirildi.

• Hakkında bir başka suçtan işlem yapılan 43 yaşındaki N.G. adlı şahısın evinde yapılan aramada 1 adet taş ocaklarında kullanılan emisyon tipi patlayıcı olduğu değerlendirilen patlayıcı madde, yeşil reçeteye tabi çeşitli markalarda toplam 632 adet hap, 3 adet 9 mm çaplı dolu fişek, 49 adet 7.65 mm ve 3 adet 9 mm çapında boş kovan, 1 adet kurşun mühür yapımında kullanılan ve üzerinde TEK ibaresi yazılı mühür makası, 9 adet mühür yapımında kullanılan küçük kurşun mühür ile 10 adet küçük mühürleme teline el konuldu. Şahıs adliyece tutuklandı.

• Daha önceki uyuşturucu madde suçlarından dolayı polisçe tanınan 52 yaşındaki Ş.G. adlı şahsın, polisleri görünce şüpheli hareketlerde bulunması üzerine yapılan üst aramasında 10 adet Extacy marka hap ve 1 adet yeşil reçeteye tabi hap bulundu. Şahıs “Satmak Maksadı ile Hap Bulundurma” suçlamasıyla gönderildiği adliyece salıverildi.

• Doğanşehir’de oturan 20 yaşındaki C.Ö. adlı bayan, savcılığa başvurarak babası H.Ö. ve abisi H.Ö. tarafından ailevi nedenle ölümle tehdit edildiği iddiasında bulundu. Polis baba oğlu arıyor.

• Pütürge girişindeki akaryakıt istasyonu civarında 23.30 sıralarında av tüfeğiyle ateş eden 34 yaşındaki Ş.A. adlı şahıs polis tarafından yakalandı.

• Yeşilyurt İlçe Sağlık Ocağı’na yaralı olarak getirilen 42 yaşındaki İ.Ş., ifadesinde 24.00 sıralarında umumi tuvalette ihtiyaç giderirken bir şahsın vurup kaçtığını, kimseden şikayetçi olmadığını bildirdi.

• Eski buğday pazarı civarında 19 yaşındaki A.Ö.’nün tartıştığı 18 yaşındaki E.A. tarafından bıçakla yaralandığı, yaralının Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı, zanlının ise adliyece serbest bırakıldığı bildirildi.

• Çevreyolu Üniversite otobüs durağı civarında 18 yaşındaki C.B.’nin yönetimindeki motosiklete plakası alınamayan bir aracın çarpması sonucu motosiklette bulunan 13 yaşındaki M.F.B. yaralandı. Yaralı hastaneye kaldırılırken polis olayla ilgili araştırmayı sürdürüyor.

• Kernek Şelale Park yanında 16 yaşındaki A.A.’nın, aralarındaki husumet yüzünden 17 yaşındaki O.A. tarafından dövülerek yaralandığı bildirildi.

• Kernek Parkı önünde 32 yaşındaki T.Y.’nin telefonunu görüşmek için alıp tekrar iade etmeyen H.B. adlı şahıs polisçe aranıyor.

• Polise başvuran 39 yaşındaki R.F. adlı kadın, Çöşnük Mahallesi’nde zihinsel özürlü olan 17 yaşındaki kızı S.F.’ye tecavüz edildiğini öne sürdü ve 31 yaşındaki M.Ö. adlı şahsı suçladı. Suçlamaları kabul etmeyen M.Ö. gönderildiği adliyece serbest bırakıldı.

• Başharık Mahallesi’nde ailevi nedenle tartıştığı eşi 25 yaşındaki F.Ö.’yü dövdüğü bildirilen 33 yaşındaki H.Ö. adlı şahıs ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

• Polise başvuran 29 yaşındaki Z.B. adlı şahıs ile 31 yaşındaki Ermenistan doğumlu L.N. adlı kadın, Atatürk Caddesi Gökalp Pasajı’nın üstündeki evlerinde uyurken, 2 cep telefonu ile 1600 YTL paralarının çalındığını öne sürdüler. Olayla ilgili suçlanan 30 yaşındaki S.B. adlı kadın ve 50 yaşındaki F.İ. adlı şahıs ise suçlamaları kabul etmediler.

• Fırat Mahallesi 3. Bolluk Sokakta 47 yaşındaki M.F.’ye ait eve sabah saatlerinde giren hırsızın cep telefonu çaldığı bildirildi.

• Uçbağlar Mahallesi Değirmen Sokakta 76 yaşındaki H.Ş.’ye ait eve girildiği, evin dağıtıldığı, ancak herhangi bir şey çalınmadığı belirtildi.

• Kiltepe Mahallesi’nde oturan 19 yaşındaki Z.T. adlı bayan fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı.

• Çevreyolu Tarım Kredi önü Tali yolda H.U. yönetimindeki 44 LA 754 plakalı motosiklet ile giderken motosikletin devrilmesi sonucu yaralandı.

• Polise başvuran 18 yaşındaki V.K.Y. adlı şahıs, 19 yaşındaki S.K. adlı şahsın silah tehdidi ile kendisinden para istediği iddiasında bulunurken, şahıs suçlamayı reddetti.

• Savcılığa başvuran 37 yaşındaki N.Ş. adlı kadın, N.T. adına 3750 YTL değerinde düzenlenen senet için icra takibi başlatıldığını, bu nedenle C.E., Ş.A., M.Ç., T.Ö. ve C.Ç. adlı şahıslardan şikayetçi olduğunu bildirdi. Şüphelilerden yalnızda 41 yaşındaki C.E. yakalandı, bu şahıs ifadesinde senedi C.Ç. adlı kişiden aldığını bildirdi. Polis sahte senet iddiasıyla ilgili diğer şahısları arıyor.

• İnönü Caddesi’nde kırmızı ışık ihlali yaptığı gerekçesiyle cezai işlem uygulayan polisleri engellemeye çalışarak tehdit ve hakarette bulundukları öne sürülen 34 MVJ 44 plakalı otodaki 38 yaşındaki C.K. ve 37 yaşındaki M.K. hakkında yasal işlem yapıldığı bildirildi.

• 3 yaşındaki N.Y. adlı çocuk dövülmüş olarak hastaneye kaldırıldı. Polis raporunda “müşteki” olarak adı geçen 28 yaşındaki baba A.Y. şikayetçi olmadığını söylerken, raporda şüpheli olarak geçen 29 yaşındaki anne A.Y.’nin ifadesinin alınamadığı öğrenildi.

• Şifa Mahallesi’nde oturan 33 yaşındaki Z.T. adlı kadın, 21.00 sıralarında evine gelen E.K., H.K. ve M.K. adlı şahısların kendisine hakaret ve tehditte bulunduklarını öne sürdü. Polis 3 şahsı arıyor.

• Zapçıoğlu Caddesi’nde H.Ö. yönetimindeki 44 KZ 250 plakalı oto ile giderken aniden yola çıkan 10 yaşındaki F.A.C.’ye çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Savcılığa başvuran 51 yaşındaki D.G. adlı kadın, adına 2750 YTL değerinde senet düzenlenip icra takibi başlatıldığını, senedin sahte olduğunu öne sürdü. Polis olayla ilgili Ş.A. ve M.Ç. adlı şahısları arıyor.

• Ataköy Mahallesi’ndeki Hacı Kalender Parkı’nda cep telefonunu görüşmek için alan ancak iade etmeyen K. Adlı şahıstan şikayetçi olan 18 yaşındaki O.K.’nin şikayeti üzerine zanlının kimliğinin belirlenmesine çalışılıyor.

• Savcılığa başvuran 31 yaşındaki E.U. adlı kadın, 30 yaşındaki A.E.U. ve 65 yaşındaki Y.U. adlı kişilerin, kendisini eşinden boşanmaması konusunda tehdit ettiği iddiasında bulunurken, ifadesi alınan A.E.U. suçlamayı kabul etmedi, diğer şahıs aranıyor.

• İstasyon Virajı civarında C.Y. yönetimindeki 34 JN 067 plakalı oto ile giderken aniden yola çıkan 11 yaşındaki H.A.’ya çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Yeşilyurt Mollakasım Mahallesi’nde 21 yaşındaki A.T., 26 yaşındaki E.T. ve 21 yaşındaki B.T.’nin karıştığı kavgaya polis müdahale etti ve bu şahıslar zor kullanılarak polis merkezine intikal ettirildiler.

• Yeşilyurt’un Gedik Mahallesinde 3 yaşındaki M.B. adlı çocuk, Mollakasım Mahallesinde 45 yaşındaki N.K. merdivenlerden, Mollakasım Mahallesinde 19 yaşındaki C.K. balkondan düşerek yaralandılar.

• Polise başvuran 31 yaşındaki R.T. adlı şahıs, eski eşinin babası 50 yaşındaki H.T. ve kardeşi 18 yaşındaki M.T. tarafından Bakırcılar Çarşısı’nda dövüldüğünü öne sürerken yakalanan baba oğul suçlamayı kabul etmedi.

• İstiklal Mahallesi’nde oturan 36 yaşındaki M.E.K. adlı şahıs polise başvurarak, 02.30 sıralarında telefonla arayan tanımadığı bir erkek tarafından tehdit edildiğini, daha sonra evin önüne parkettiği 31 EF 966 plakalı otosunun yanına gittiğinde çeşitli yerlerine hasar verilmiş olduğunu gördüğünü, aracına zarar veren ve telefonla tehdit eden şahsı ayrı yaşadığı eşi 39 yaşındaki H.K.’nin yönlendirdiğini öne sürerken, H.K. suçlamayı kabul etmedi ve kendisinin şikayetçi olduğunu söyledi.

• Atatürk Caddesi'ndeki bir tıp merkezine çocuğunu tedavi ettirmeye giden 39 yaşındaki Ali Yılmaz Altunsuyu’na ait içerisinde sağlık karnesi, akbil, 3 YTL para ve 1 hafıza kartı bulunan el çantası çalındı.

• Yeşiltepe Köprüsü üzerinde trafik polisinin dur ihtarına uymayarak kaçan 44 KC 398 plakalı oto takip sonucu Topsögüt Demiryolu civarında park halinde bulundu. Daha sonra aracın yanına gelen ve kendisinin kullandığını, suçlamaları da kabul etmediğini söyleyen 25 yaşındaki Abuzer D. hakkında “Polisin Dur İhtarına Uymamak ve Trafik Güvenliğini Tehlikeye Düşürmek” suçlamasıyla işlem yapıldığı, şahsın ifadesi alındıktan sonra salıverildiği bildirildi.

• Çevreyolu’nda Burhanettin Dinler yönetimindeki 12 AH 959 plakalı oto ile Ramazan Avcı yönetimindeki 23 FN 027 plakalı araçlar çarpıştı. Kazada 23 plakalı otoda bulunan 26 yaşındaki Vahap Koldaş yaralandı.

• Taştepe Mahallesi’nde oturan L.A. adlı şahıs polise başvurarak, 28 yaşındaki kızı Rahime A.'nın bir alacağı olduğunu söyleyip ayrıldığı eve gelmediğini, yaptığı araştırmada kızının 36 yaşındaki Şeyho K.tarafından kaçırıldığını öğrendiğini belirterek bulunmasını istedi.

• Yeşiltepe Gazi Mahallesi’nde 18 yaşındaki Gülen Ekici’ye ait evden 2 adet altın bilezik çalındı.

• Turgut Temelli Caddesi’nde Poyraz G. yönetimindeki 44 FL 170 plakalı oto ile giderken karşıdan karşıya geçmek isteyen 37 yaşındaki Battal Oktay’a çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Beydağı Mahallesi Kanalboyu’nda oturan 83 yaşındaki Vesile Çalhan, evindeki hırsızlık olayı ile ilgili olarak polise verdiği ifadede; 13.00 sıralarında kapı zilini çalan 35-40 yaşlarındaki iki kadından birinin kendisinden çay isteyip binanın giriş kapısına gittiğini, kendisinin kapıyı açık bıraktığını ve mutfaktan çayı alıp kadına verdiğini, geri geldiğinde evinden çıkarken gördüğü ikinci kadına ne yaptığını sorduğunda, kadının tuvalete gittiğini söylediğini, daha sonra evini kontrol ettiğinde 4 altın bilezik, 1 altın yüzük ile 400 YTL parasının çalınmış olduğunu gördüğünü bildirdi. Polis, daha evlerinde yalnız olan yaşlı vatandaşları benzer şekilde kandırarak hırsızlık yapanların son günlerde artması üzerine araştırmalarını genişleterek sürdürüyor.

• İnönü Caddesi Kız Meslek Lisesi önünde Şahin A. yönetimindeki plakasız motosikletle giderken karşıdan karşıya geçmek isteyen 62 yaşındaki Ayşe Kurnaz adlı kadına çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Özalfer Mahallesi’nde oturan 30 yaşındaki Nazife Narin adlı kadın akrep sokması sonucu hastanelik oldu. Genç kadın ifadesinde, çalışmak için gittiği köyden eve geldiğinde, eteğinin astarının içerisinde olan ve dışarı çıkartırken elini sokan böceğin akrep olduğunu fark ettiğini söyledi.

• Paşaköşkü Mahallesi’nde 64 yaşındaki Cahide Özdemir adlı kadına ait eve hırsızlık amacıyla girildiği, ancak herhangi bir şey çalınmadığı bildirildi.

• Hacı Ahmet Akıncı Lisesi’nde yapılan beklemeliler sınavına; 19 yaşındaki Fatih D. adlı şahsın yerine giren 20 yaşındaki Erdinç Ç., sına gözetmenleri Abdulkadir D. ve Metin B. tarafından fark edilip, idareye bildirildi. “Sahtecilik” suçlamasıyla her iki şahıs hakkında polisçe işlem yapıldı.

• Yeşilyurt yolu Kuyuönü Mezarlığı önünde 25 yaşındaki H.B. adlı kadın ile 1 yaşındaki oğlu Ş.S.B.’nin bir yıldır ayrı yaşadığı eşi Kenan B. ve akrabası Z.B. tarafından dövüldüğü bildirildi. Polis iki şahsı arıyor.

• İstasyon Virajı Dede Korkut Parkı civarında Ali B. yönetimindeki 44 LA 996 plakalı oto ile giderken karşıdan karşıya geçmekte olan 21 yaşındaki Engin Kızılay’a çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Koyunoğlu Mahallesinde hızla dönmek isteyen Fatih Dönmez yönetimindeki 44 EN 091 plakalı aracın arka tarafının çarptığı 21 yaşındaki Bekir Günaydın yaralandı. Kaza yerini terk eden Fatih Dönmez aranıyor.

• Darende Mehmet Paşa Mahallesi’nde 16 yaşındaki Z.O. adlı genç kız, kız kardeşi ile tartıştıktan sonra fazla miktarda hap yutarak intihara kalkıştı.

• Darende Ayvalı Kasabası’nda H.D. adlı şahıs, kız kardeşinin kaçırılması olayına yardım ettiği iddiasıyla H.K.’yı evinin önünden geçerken dövdü.

• Malatya-Sivas yolu Basak Köy yolu ayrımında 44..672 plakalı minibüsü ile Hekimhan’a gitmekte iken H.T.’nin minibüsünü durduran A.T.’nin, yolcu anlaşmazlığı yüzünden bu şahsı dövdüğü bildirildi.

• Akçadağ Çatyol Kasabası Kırıkhan Mahallesi’nde su kanalı anlaşmazlığı yüzünden çıkan kavgada A.K., kürekle vurarak Y.P.’yi ağır yaraladı.

• Merkez Kapıkaya Köyü’nde İ.D. ile damadı D.A. arasında kavga çıktığı, damadın tabancayla havaya iki el ateş ettikten sonra kabzasıyla vurarak İ.D.’yi yaraladığı bildirildi.

• Hekimhan Kurşunlu Gelengeç Mahallesi’nde F.L. adlı şahıs makineyle ot biçerken sağ yüzük parmağını makineye kaptırdı ve parmağı koptu.

• Hekimhan Taşoluk Köyü’nde S.D. adlı çocuk 22.00 sıralarında evlerinin damında oynarken baca deliğinden aşağıya düşerek yaralandı.

• Darende Akova Köyü’nde İ.K. adlı şahıs bahçede ot biçerken kazaen elini makineye kaptırması sonucu sol elinin 3 parmağının 1 santimlik bölümü koptu.

• Doğanşehir Erkenek Kasabası Hürriyet Mahallesi’nde oturan T.D. ve M.Ş. adlı kızların evden kaçtığı, bulunmaları için araştırmalara başlandığı bildirildi.

• Jandarma, Polis ve Sanayi Ticaret Müdürlüğü tarafından Elazığ yolu 15. kilometredeki akaryakıt istasyonunun arka tarafında yapılan kontrolda 3 adet plastik varilde 650 litre kaçak motorin ele geçti.

• Arguvan Karababa Köyü’nde Ş.U.D. yönetimindeki 44..330 plakalı oto ile Malatya yönüne gelirken H.T. yönetimindeki 44…771 plakalı traktörü sollamak isterken, karşı yönden gelen H.K. yönetimindeki 44…240 plakalı araç ve traktörle çarpıştı. Kazada Y.K. ve N.Ö. adlı şahıslar yaralandılar.

• Pütürge Kavaklıdere Köyü civarında Ş.K. yönetimindeki 44..398 plakalı oto ile Pütürge yönüne gelirken, karşı yönden gelen H.K. yönetimindeki 44.. 869 plakalı otoyla şerit ihlali sonucu çarpıştı. Kazada M.K., B.K., E.K., F.K. ve S.K. yaralandılar.

• Hekimhan’dan Malatya yönüne gelmekte olan Y.B. yönetimindeki 34..8230 plakalı otomobil Yeşilpınar Kızılsırt mevkiinde uçuruma yuvarlandı. Araçta bulunan Y.S., Ş.B., M.B. ve Ş.K. yaralandılar.

• Malatya’dan Adıyaman yönüne gitmekte olan E.A. yönetimindeki motosiklet, Erkenek beldesi Reşadiye mevkiinde sürücünün aldığı alkolün de etkisiyle karşı şeritten gelen M.M. yönetimindeki 44..551 plakalı araca çarptı. 23.00 sıralarındaki kazada motosiklet sürücüsü yaralandı.

• Arapgir Onar Köyü Örtülü Bakımevi mevkiinde M.K. yönetimindeki 44..583 plakalı oto dikkatsizlik sonucu şarampola yuvarlandı. 00.30 sıralarındaki kazada sürücü ile araçta bulunan Y.E.A. ve A.D.’nin yaralandıkları bildirildi.

• Battalgazi Hatunsuyu Kasabası’nda A.Y. adlı kadın eşinin kız kardeşi Ş.Ç.’yi eve almaması nedeniyle eşi E.Y. ve yakını F.Y. ile çıkan tartışma kavgaya dönüştü, şahıslar birbirini dövdü.

• Arapgir Bostancık Köyünde S.G. ve H.K. adlı şahıslar çocuk yüzünden tartıştılar ve birbirlerini döverek yaraladılar.

• Doğanyol Koldere Köyü Çardak Mezrasında H.B.K. adlı şahsın evinde Z.T. adlı kadın ile kardeşi A.K. arasında çocuk yüzünden kavga çıktığı, iki kardeşin birbirlerini dövdükleri belirtildi.

• Özsan Sanayi Sitesi’nde M.Ç.’ye ait işyerinin önündeki hurda krom parçalarından 10’u çalındı.

• Özsan Sanayi Sitesi’nde A.K.U.’ya ait onarım atölyesindeki buzdolabının S.D. ve R.A. tarafından çalışın parçalandığı saptandı.

• Kaynarca Mahallesi’ndeki Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu’nun camlarının gece kırılması ile ilgili araştırma jandarmaca sürdürülüyor.

• Arguvan Morhamam Köyü yolunda H.A. yönetimindeki 23..033 plakalı oto ile Arapgir yönüne giderken direksiyon hakimiyetini kaybedince araç devrildi. Kazada sürücünün 46 yaşındaki eşi A.A. yaralandı.

• Malatya’dan Kayseri yönüne gitmekte olan İ.S. yönetimindeki 34..97 plakalı araç Akçadağ-Kürecik mevkiinde karşı yönden gelen M.A. yönetimindeki 06..9746 plakalı araçla hatalı sollama yüzünden çarpıştı. Kazada Ankara plakalı araçta bulunanlardan 10 yaşındaki Ş.A., aynı yaştaki D.A., 8 yaşındaki Ö.A, 7 yaşındaki S.A., 5 yaşındaki H.A., 19 yaşındaki H.A. yaralandılar.

• Yaygın Kasabası’nda D.B. adlı şahıs, akşam saatlerinde evinin önündeki elektrik direğine oksitlenen kablonun tamirini yapmak için çıktığı sırada sokak lambasının yanmasıyla gelen elektriğe kapılarak yere düştü ve yaralandı.

• Arapgör Kaynak Köyü Girgi mevkiinde yüksek gerilim hattından tel kopması nedeniyle çıkan yangında 25 dönüm anız yandı.

• Doğanyol Koldere Köyü Çardak mevkiinde H.B.K. ve oğlu A.K. kayısı toplarken, B.H.K.’nin kız kardeşi Z.T. ile bahçe sahipliği yüzünden aralarında tartışma çıktığı, Z.T. adlı kadının av tüfeğiyle ateş ettiği, olayda yaralanan olmadığı, kadının gözaltına alındığı bildirildi.

• İnönü Üniversitesi kampusunden Malatya Elazığ yoluna iş makinesi ile çıkmakta iken kısa süreli duran H.O.’ya, yoldan geçmekte iken 34..32 plakalı otomobilden inen M.O. tarafından bir el ateş edildiği, daha sonra şahsın olay yerinden ayrıldığı bildirildi. 19.00 sıralarında meydana gelen olayın ardından 1 adet 7.65 mm çaplı boş kovan bulunduğu, aracın ve sürücüsünün bulunmasına çalışıldığı öğrenildi.

• Doğanşehir Erkenek Kasabası’nda S.D.’nin bahçesinde esrar hammaddesi olan 150 kök hint kenevirinin yanı sıra 5 gram kubar esrar ele geçirildi. Bu şahsın komşusu M.E.’nin bahçesinde de 50 kök kenevir bulundu.

• Arapgir Esikli Köyü Zerik mevkiinde H.A.Ü., N.K., M.S.E., M.Ş., K.A., R.Ş. ve A.Ş. adlı şahısların bir kısmının hasatı tamamlanmış yaklaşık 1000 dönüm civarında arpa ve buğday ekili alanın yandığı, olayla ilgili araştırmanın sürdüğü bildirildi.

• Doğanşehir Polat Kasabası’nda sulama kanalı kullanımı yüzünden kavga çıktı. D.Ö., F.Ö., M.M. ve H.M. adlı şahıslar birbirlerini dövdüler. Y.E.M. adlı şahsın motosikleti ile D.Ö.’ye kasten çarpıp yaraladığı bildirildi.

• Doğanşehir Örencik Köyünde Y.C. adlı şahsın evinin bahçesinde 490 kök hint keneviri ele geçirildi, şahıs hakkında araştırmaya başlandı.

• Arapgir ilçesi Bostancık Köyünde 23.30 sıralarında S.G. adlı şahsa ait eve av tüfeği ile 2 el ateş açıldı, evin pencere camı kırıldı. Jandarma faili belirlemeye çalışıyor.

• Kuluncak ilçe merkezinde alkol alarak etrafı rahatsız eden M.A.Y. adlı şahıs jandarmaca gözaltına alındı.

• Battalgazi Adagören köyüne tarım işçisi olarak gelen S.Ç. adlı şahıs, F.E. yönetimindeki 21..711 plakalı minibüsün üst bagajında yolculuk yaparken, Malatya-Elazığ demiryolunun altındaki geçitten geçiş sırasında, geçidin üst kısmına başını çarparak ağır yaralandı ve Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Yeşilyurt Görgü Köyü Tavşantepe mevkiinde 05.00 sıralarında N.Ç. yönetimindeki 09…161 plakalı araç, aşırı hız yüzünden kontrolden çıkıp elektrik direğine çarptı. Araçtaki E.Ç., H.Ç. ve S.C. adlı bayanlar yaralandılar.

• Yazıhan Eğribük Köyü eski kum ocakları mevkiinde Y.E. adlı şahıs tarafından ekildiği saptanan esrar elde edilen toplam 17 bin 923 kök hint keneviri ele geçirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız