SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Milli Egemenlik Caddesi’nde A.M. yönetimindeki 44 AK 073 plakalı otoyla giderken, bisikletli 15 yaşındaki M.A.’ya çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Zafer Mahallesi 13. Sokakta, 25 yaşındaki F.A.’nın evinin bodrum katına koyduğu ve seyyar olarak sattığı toplam 1500 YTL değerindeki bayan terlikleri çalındı.

• Savcılığa başvuran 38 yaşındaki A.T. adlı kadın, eşi 34 yaşındaki B.T. ile aralarında boşanma davası olduğunu, mahkemenin kendisi ve çocuklarının aynı çatı altında yaşamasına ve B.T.’nin zarar vermemesi kararını verdiğini, ancak B.T.’nin 4 gündür kendisine hakarette bulunup dövdüğünü öne sürerken, şahıs suçlamayı kabul etmedi.

• Fırat Mahallesi’nde oturan 52 yaşındaki F.N.A. adlı kadın savcılığa başvurarak, satıcı aracılığıyla bir şirketten tansiyon aleti aldığını, memnun kalmadığı için iade ettiğini, ancak şirket yetkilisi M.Ş.’nin kendisine senedi ödemesi için baskı yaptığını öne sürdü. Soruşturma sürerken tekrar başvuran F.N.A., şikayetinden vazgeçtiğini, aleti kendi isteğiyle aldığını ve parasını ödeyeceğini bildirdi.

• Polise başvuran Iğdır doğumlu 37 yaşındaki S.A. adlı kadın, 23.45 sıralarında Cezmi Kartay Caddesi’nde, T.H. adlı şahsın plakasını alamadığı bir araca zorla bindirerek Battalgazi yoluna götürdüğünü, birlikte olmak istediğini, kabul etmeyince, kendisini dövdüğünü ve cep telefonunu aldığını öne sürdü. Polis şahsın açık kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Polise başvuran 23 yaşındaki M.D. adlı şahıs, Kernek’teki parkta masa üzerinde çantasını unutan K.C. adlı şahsın, çantasını almaya geldiğinde, içerisindeki 2400 YTL olduğunu iddia edip ödemelerini istediğini ve kendilerini tehdit ettiğini öne sürdü. Polis K.C.’yi arıyor.

• Çevreyolu Maliye karşısında B.Ç. yönetimindeki 44 AU 020 plakalı oto, karşıdan karşıya geçmek isteyen 73 yaşındaki S.A. ve 75 yaşındaki Z.D. adlı kadınlara çarparak yaralanmalarına neden oldu.

• Yeşiltepe Koşu Mahallesi’nde 51 yaşındaki S.D. adlı kadının evine gece yarısından sonra giren hırsız 135 YTL çaldı.

• TCDD Lokali’nde yapılan düğün töreni sırasında 26 yaşındaki İ.C. adlı bayana ait çantayı, içerisindeki cep telefonu, 2 bin Euro, 1 yarım altın, 2-3 çeyrek altın, 1 çift küpe, 1 altın bilezik ve kimliklerle çaldıkları öne sürülen 16 yaşındaki Ö.A.T. ve 15 yaşındaki M.M.Ş., polis tarafından yakalandılar. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

• Boztepe yolu TCDD Atölyesi önünde park halinde olan 45 yaşındaki A.D.’ye ait 44 KY 287 plakalı otonun, öğleden önce sol arka tamponuna zarar verildiği, polisin araştırmaya başladığı bildirildi.

• İnönü Mahallesi Boztepe Caddesi üzerinde park halinde olan H.A.’ya ait 44 HA 203 plakalı otodan gündüz saatlerinde teybi çalındı.

• Savcılığa başvuran M.F.K., A.D. ile aralarında dava olduğunu, 43 yaşındaki A.G. ve kardeşi 34 yaşındaki Ş.G.’nin dava ile ilgili olmadıkları halde Adliye binasında tanıklar üzerinde baskı kurarak tanıklıktan vazgeçirmeye çalıştıklarını öne sürdü. Yakalanan iki kardeş suçlamayı kabul etmediler.

• Hasanbey Caddesi üzerinde 20.30 sıralarında yürümekte olan 20 yaşlarındaki E.Y., kimliği belirsiz iki kişi tarafından dövülerek yaralandı.

• MAŞTİ Terminal kavşağında kamyonun çarpması sonucu yaralanan 42 yaşındaki E.D. adlı şahıs bir süre sonra hastaneye başvurdu. E.D., polise verdiği ifadede kendisine 24 AD 777 plakalı kamyonun çarptığını, kaza anında herhangi bir ağrı sızı hissetmediği için kamyon sürücüsüne gitmesini söylediğini, daha sonra ayağında ağrı hissedince hastaneye geldiğini, kimseden davacı olmadığını söyledi.

• İnönü Caddesi Dörtyol civarında 13.30 sıralarında 22 yaşındaki M.A. adlı kadın, ailevi nedenlerle eşi 34 yaşındaki A.A. tarafından dövüldü.

• Polise başvuran 67 yaşındaki H.Ö., 22 yaşındaki kızı S.M.’nin 3 aydır eşinden ayrı olduğunu, kendisinin yanında kaldığını, 9 Temmuz günü evden ayrılan kızının geri dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Arapgir A.Çörenge Mahallesi’nde 12 yaşındaki T.Ş., yönetimindeki bisikletle yaya olarak yolda yürüyen 29 yaşındaki S.B. adlı kadına çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Battalgazi ilçesinde polise başvuran 35 yaşındaki M.Ü. adlı şahıs, Rusya’ya işçi gönderdiğini söyleyen 44 yaşındaki S.H. adlı şahsa 1100 ABD doları, ikamet ilmuhaberi, Savcılık kağıdı ve pasaportunu verdiğini, 1 ay sonra Rusya’ya gönderileceğini söyleyen bu şahsın aradan geçen zamana rağmen kendisini göndermediğini öne sürerek şikayetçi oldu. S.H. ise suçlamaları kabul etmedi ve gönderildiği adliyece serbest bırakıldı.

• Kale ilçesi yakınlarında 26 yaşındaki İ.A. yönetimindeki 44 FH 225 plakalı traktör şarampola yuvarlandı. Sürücü ile traktörde bulunan 18 yaşındaki R.T. ve 53 yaşındaki G.A. adlı bayanlar yaralandı.

• Koç Yapıkredi Bankası İnönü Caddesi şubesinde çalışan 35 yaşındaki H.Y.’nin masa üzerinde bıraktığı cep telefonu çalındı. Kamera kayıtlarının incelemesinde, bir şahsın masa üzerindeki telefonu alıp bankadan ayrıldığının belirlendiği, şahsın kimliğinin saptanmasına çalışıldığı bildirildi.

• Zafer Mahallesi’nde oturan 27 yaşındaki K.G. adlı kadın, eşi 25 yaşındaki M.G.’nin 7 Temmuz’da işe gideceğini söyleyerek ayrıldığı evlerine dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Polise başvuran 30 yaşındaki F.A., 01 NY 721 plakalı otosunu Mücelli Caddesi girişine parkettiğini, sonra otosunun sağ arka çamurluğunun ezilmiş olduğunu, bir motosikletinin otosunun üzerine devrilerek hasara yol açtığını öğrendiğini bildirdi ve hasara neden olanların bulunmasını istedi.

• Y.Çöşnük Mahallesi Venk Yolu’nda 11.00 sıralarında terk edilmiş 4-5 aylık kız bebek olduğu ihbarı üzerine giden polis, belirtilen yerde 41 yaşındaki S.B. adlı bayanla görüştü. S.B. ifadesinde, kiracısı olan 35 yaşındaki F.Ö. adlı kadının, 9 Temmuz’da bebeği kendisine bıraktığını ve geri dönmediğini, bu nedenle polise bildirdiğini söylerken, bebeğin babası olduğu ve kayıp kadınla 2 yıldır birlikte yaşadığı öne sürülen 25 yaşındaki A.M.’nin de ifadesine başvuruldu. Polis bebeği savcının talimatıyla Çocuk Esirgeme Kurumu’na teslim ederken, kadını arıyor.

• Yenihamam Mahallesi’nde M.D. yönetimindeki 44 FH 451 plakalı otosuyla H.Ş.’nin yönetimindeki 44 ET 747 plakalı motosiklete çarptı, motosiklet sürücüsü yaralandı.

• Savcılığa başvuran 34 yaşındaki Ö.Y. adlı şahıs, para yüzünden 33 yaşındaki R.S. ve 27 yaşındaki G.S. adlı kardeşler tarafından ölümle tehdit edildiğini öne sürdü. İki kardeş suçlamayı kabul etmedi.

• Turgut Temelli Caddesi’ndeki avukat bürosunda meydana gelen kavgayla ilgili olarak ifade veren 31 yaşındaki O.K., bir müvekkiline borcu olan ve borcundan dolayı hakkında hapis cezası verilen 44 yaşındaki V.T. ve oğlu 17 yaşındaki E.T.’nin, bürosuna gelip şikayetten vazgeçmelerini istediklerini, kendisini dövüp, tehdit ve hakaretlerde bulunduklarını öne sürdü. Yakalanan baba oğul hakkında soruşturma sürüyor.

• Fuzuli Caddesi’nde 17.20 sıralarında iki bayanın da katıldığı kavgaya polis müdahale etti. Kavgaya karışan 43 yaşındaki D.S. adlı şahıs ile kavga ettiği Adıyaman doğumlu 19 yaşındaki E.C. ve Silvan doğumlu aynı yaştaki S.M. adlı bayanlar, polis tarafından karakola götürüldü. Olay sırasında kullanıldığı ve bayanlardan E.C.’ye ait olduğu ve kavga sırasında gösterildiği bildirilen 1 adet kurusıkı tabancaya da el konuldu. İfadeleri alınan taraflar daha sonra serbest bırakıldı.

• Nuriye Mahallesi Halep Caddesi’nde 21.40 sıralarında 34 yaşındaki E.Y., kardeşi 33 yaşındaki Y.Y. ile anneleri olduğu bildirilen 56 yaşındaki Z.Y. adlı kadınlar ile karşı taraf oldukları ifade edilen 22 yaşındaki S.Ö., 18 yaşındaki S.K. adlı bayanlar ve 25 yaşındaki O.Ö., 43 yaşındaki A.K., 36 yaşındaki A.K. arasındaki kavgaya polis müdahale etti. 18 yaşındaki S.K. adlı bayan, 34 yaşındaki E.Y.’nin bıçakla kendisini yaraladığını söyledi. İfadeleri alınan taraflar daha sonra serbest bırakıldılar.

• İnönü Caddesi’nde 26 yaşındaki C.K. ve 42 yaşındaki R.Y. arasında çıkan kavgada şahıslar birbirlerini döverken, olay yerinde bulunan 20 yaşındaki G.E. adlı bayanın, korkudan bayılarak hastanelik olduğu bildirildi.

• Hasanbey Caddesi’ndeki bir mobilya mağazasında çalışan 18 yaşındaki A.S. adlı bayan polise başvurarak, tezgahın üzerine bıraktığı cep telefonunun 25-26 yaşlarındaki iki şahıs tarafından çalındığını bildirdi.

• Zapçıoğlu Mahallesi’ndeki bir apartmanın sakinleri olan R.B., H.H.A., D.P., C.A. ve Y.K.Y. adlı kişiler savcılığa başvurarak, apartman yöneticileri Y.Ç., Z.A., E.C. ve A.Ş.’nin, kat malikleri kurulunun çoğunluğunu sağlamadan ısıtma sistemini katı yakıttan doğalgaz sistemine geçirdiklerini, kömür ısıtma tesisatlarını söktürerek kendilerinden haksız para toplattıklarını öne sürüp şikayetçi oldular. Apartman yöneticileri ise suçlamaları kabul etmeyip, şikayetçilerin apartman yönetimine borçlu olduğu iddiasında bulundular.

• Savcılığa başvuran 27 yaşındaki M.F.Ç. adlı şahıs, Milli Egemenlik Caddesi’ndeki bir işyerinde 18 yaşındaki A.E. ve babası 48 yaşındaki M.E.’nin, kendilerine borcu olduğu gerekçesiyle zorla senet imzalatıp kendisini dövdüklerini öne sürerken, baba oğul suçlamayı kabul etmedi.

• Şeyhbayram Mahallesi Güven Sitesi önünde park halinde olan L.K.’ya ait 44 FV 147 plakalı otonun gece yarısı çalındığı bildirildi.

• Hacıabdi Mahallesi’nde 39 yaşındaki C.Ç.’ye ait eve hırsızlık amacıyla girildiği, ancak herhangi bir şey çalınmadığı belirtildi.

• Koyunoğlu Mahallesi’nde oturan 30 yaşındaki Ü.Ş. adlı şahıs ailevi nedenle bunalıma girerek hap için intihara kalkıştı.

• Polisi arayan 32 yaşındaki S.Y. adlı kadın, 21.30 sıralarında Cengiz Topel Caddesi’nde eski eşi 37 yaşındaki O.A.’nın kendisine hakarette bulunup dövdüğünü söyledi. Kadın daha sonra şikayetçi olmadığını da belirtirken, ifadesi alınan O.A. salıverildi.

• Atatürk Caddesi’nde 22.15 sıralarında yürümekte olan iki kişiden 24 yaşındaki Ö.G.’nin, arkadan gelen E. adlı şahıs tarafından dövüldüğü, yanında bulunan bir başkasının da Ö.G.’nin arkadaşı 21 yaşındaki E.Y.’yi tutup bıçak çektiği bildirildi. Polis olaydan sonra kaçan E. ve yanındaki şahsın açık kimliklerini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Sancaktar Mahallesinde oturan 53 yaşındaki R.Ş. adlı kadın, savcılığa başvurarak, telefonla arayıp kendisine hakarette bulunduğunu öne sürdüğü görümcesi 67 yaşındaki Y.Ş.’den şikayetçi oldu. Görümce suçlamayı kabul etmedi.

• Savcılığa başvuran 45 yaşındaki M.H. adlı şahıs, 50 yaşındaki M.E.’ye ait işyerinde çalıştığını, şahsın kendisine formalite gereği diyerek bir senet imzalattıktan sonra “İşyerinden mal çalıyormuşsun” suçlamasında bulunup senedin üzerine 3 bin YTL yazdığını öne sürdü ve şikayetçi oldu. M.E. suçlamayı kabul etmedi.

• Savcılığa başvuran 27 yaşındaki C.E., senet karşılığı 32 yaşındaki H.G.K.’dan aldığı bilgasayarların parasına ödemesine rağmen senedini geri alamadığını öne sürerken, H.G.K. iddiayı reddetti.

• Sivas Caddesi’nde oturan 20 yaşlarındaki F.Ç. adlı bayan gece yarısı ailevi nedenlerle 63 adet hap içerek intihara kalkıştı.

• 47 yaşındaki A.K.A. adlı şahsın, 13 Temmuz’da polise başvurarak, 28 Haziran günü Fatih Lisesi bahçesinde park halinde olan otosunun etrafının sert bir cisimle çizildiğini, ayrıca ön iki lastiğinin de delindiğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Çevreyolu’nda dövülerek yaralanan 22 yaşındaki E.E. ve 35 yaşındaki H.Ç. Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. 19.30 sıralarındaki olayla ilgili ifade veren iki şahıs tanımadıkları kişiler tarafından dövüldüklerini öne sürdüler.

• İnönü Mahallesi’nde 23 yaşındaki M.A.’ya ait eve sabaha karşı giren hırsızlar saat, cep telefonu, 15 gümüş yüzük, 1 adet yarım altın ve 1 çeyrek altın çaldılar.

• Çevreyolu Adliye Kavşağı civarında 43 yaşındaki A.Ö. yönetimindeki otoyla 34 yaşındaki M.D. yönetimindeki oto çarpıştı. İki sürücü de yaralandı.

• Devlet Hastanesi’ne giderek tedavisini yaptıran 80 yaşındaki A.G. adlı şahıs, polise verdiği ifadede 13.00 sıralarında Paşaköşkü Caddesi’nde yürürken, arkasından gelen plakasını alamadığı bir aracın çarparak kaçtığını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• SSK İl Müdürlüğü binasındaki olayla ilgili olarak ifadesi alınan 57 yaşındaki M.A., “Benim rapor paramı neden oğluma vermiyorsunuz” diyerek yanına gelen 49 yaşındaki Z.S. adlı şahsın kendisine hakarette bulunduğunu öne sürerken, Z.S. de M.A.’dan şikayetçi oldu.

• Tecde ile Aşağıbağlar Mahallesi arasındaki kanala serinlemek için giren 31 yaşındaki S.K.’nın telefonu çalındı. S.K. ifadesinde, kanalda yüzdüğü sırada, kenarda bulunan eşyalarını bisikletli bir şahsın alarak kaçtığını belirtirken, polisler tarafından yapılan araştırmada giysiler 100 metre ilerde atılmış olarak bulundu. Giysi cebindeki cep telefonunun ise çalınmış olduğu anlaşıldı.

• Mişmiş Park Fuar alanına girmek üzere arama noktasına gelen 28 yaşındaki K.Ö. adlı şahsın üzerinde 5 gram esrar bulundu.

• Darende ilçesi Hacılar Mahallesi Sıragöz Mevkiinde 42 yaşındaki M.B. yönetimindeki otoyla rampa inerken, freni patlayınca yol kenarındaki kaldırım taşına çarparak aracı durdurabildi. Kısa bir süre sonra da sol ön lastikten başlayan yangın yüzünden araç tamamen yandı.

• Kernek Mahallesi Sinema Caddesi’ndeki bir açık oto parkta bulunan 56 yaşındaki N.A.’ya ait 44 KD 633 plakalı otonun, 21.20 sıralarında 15-16 yaşlarındaki kimliği belirsiz iki şahıs tarafından kundaklanmak istendiği, bu sırada oto sahibinin balkondan olayı görünce hemen otonun yanına gittiği, ön camdaki alevleri söndürdüğü bildirildi. Polis iki kundakçının kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Mişmiş Park Fuar alanındaki oto parkta gece park halinde olan 26 yaşındaki B.K.’ya ait 44 ER 580 plakalı otodan teyp çalan şahıslardan 19 yaşındaki B.G. ve 21 yaşındaki M.Ç. suçüstü yakalandı. Üzerlerinde küçük fener ve bıçak bulunan iki şahıstan B.G.’nin tutuklandığı, diğerinin serbest bırakıldığı, aynı olaya karıştıkları gerekçesiyle 28 yaşındaki Y.Z. ve 22 yaşındaki M.A.’nın arandığı bildirildi.

• Orduzu Pınarbaşı Mişmiş Park Fuar alanındaki standa 31 yaşındaki M.N.A.’nın masa üzerinde bulunan ve içerisinde cep telefonu, 30 YTL para, fotoğraflar ve anahtarlar bulunan çantası çalındı.

• Sivas Caddesi’nde 63 yaşındaki K.D.’ye ait evin kömürlüğündeki bakır tepki, sini ve bakır tabaklar çalındı.

• Kireçocağı Mahallesi’nde 33 yaşındaki İ.Ş.’ye ait bahçeden bakır kazan, 2 bakır tepsi çalındı.

• Polise başvuran 35 yaşındaki F.Ö. adlı kadın, taksicilik yapan 46 yaşındaki M.K.’ya taşıması için Cezmi Kartay’daki bir işhanında eşyalarını verdiğini, şahsın eşyalarını getirmediğini, istediğinde ise sattığını söyleyip kendisini dövdüğü iddiasında bulunurken, M.K. suçlamayı kabul etmedi.

• Mehmet Buyruk Caddesi’nde S.D.Ö. yönetimindeki 06 AV 9182 plakalı oto ile E.M.N. yönetimindeki 44 DV 462 plakalı motosiklet çarpıştı. Motosiklet sürücüsü yaralandı.

• Çevreyolu’ndaki yaya üst geçidi civarında D.T. yönetimindeki 44 LD 395 plakalı oto ile aynı yönde giden Ş.Y. yönetimindeki 01 VG 378 plakalı TIR çarpıştı, Malatya plakalı otodaki H.T. yaralandı.

• Çevreyolu’nda C.B. yönetimindeki 44 KU 497 plakalı oto ile tali yolda giderken, ana yoldan tali yola aniden giren ve sürücüsü belirlenemeyen 27 UE 245 plakalı araca çarpmamak isterken, çöp kutusuna çarptı ve kaza sırasında yaralandı. Polis 27 plakalı otoyu ve sürücüsünü arıyor.

• Sarıcıoğlu Mahallesi’nde 28 yaşındaki A.S.I.’ya ait depodan 19 çuval 50 kiloluk toz şeker, 134 koli 10 kiloluk küp şeker, 11 koli 5 kiloluk küp şeker çalındığı öne sürerken, şahsın alacak verecek sorunları olan E.Ç. ve O.Y.’den şüphelendiğini bildirdiği, iki şahsın suçlamayı kabul etmediği, E.Ç.’nin, A.S.I.’nın malları kendisine borcuna karşılık verdiğini ve iftira attığını iddia ettiği bildirildi. Soruşturma sürüyor.

• Çukurdere Mahallesi’nden 03.40 sıralarında polisi arayan 60 yaşındaki M.B. adlı şahıs, kızı E.B.’nin, 22 yaşındaki S.A.’yı evden içeriye aldığını fark ettiğini bildirirken, S.A. ifadesinde eve zorla girmediğini, kendisini eve E.’nin aldığını söyledi. İfadesi alınan şahıs sonra salıverildi.

• Tekel Fabrikası arkasında S.B. yönetimindeki 34 VGJ 02 plakalı otoyla giderken aniden yola çıkan 8 yaşındaki B.G.’ye çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Milli Egemenlik Caddesi’nde 19 yaşındaki H.G. adlı kız polise başvurarak, babası 44 yaşındaki A.G. tarafından dövülüp hakarete uğradığını ve şikayetçi olduğunu bildirdi. A.G. polisçe aranıyor.

• Hekimhan’ın Taşbaşı Mahallesinde oturan 43 yaşındaki D.Ç. adlı kadın fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı. D.Ç. ifadesinde sürekli evden kaçan özürlü çocuğu olduğunu, bu nedenle bunalıma girdiğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız