SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Uçbağlar Mahallesi 1. Lale Sokaktaki bir apartmanda 60 yaşındaki M.Ç., 57 yaşındaki N.T. ve 63 yaşındaki S.H. adlı şahıslara ait dairelere giren hırsızların, M.Ç. ve N.T.’nin evlerini dağıttıkları, ancak herhangi bir şey çalmadıkları, S.H.’nin evinden ise 500 YTL para ile 1 altın yüzük çaldıkları bildirildi.

• Bir suçtan dolayı Beydağı Polis Merkezi nezarethanesinde bulunan Erzurum doğumlu 25 yaşındaki İ.Ç. adlı şahsın parmak izlerinin daha önce Erzurum Emniyeti tarafından S.Ç. adına alınan parmak izleriyle aynı olduğu, yakalanan şahsın Erzurum’daki işlem sırasında sahte kimlik kullandığının anlaşıldığı, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

• Cezmi Kartay Caddesi’ndeki bir birahanede 23.30 sıralarında 43 yaşındaki A.D., 58 yaşındaki S.B.K., 28 yaşındaki A.K., 22 yaşındaki İ.M., aynı yaştaki M.Ç. ve 33 yaşındaki S.Y. adlı şahısların karıştığı kavgada işyerinin kapı camının kırıldığı, şahıslara Kabahatler Kanunu’na göre idari ceza uygulandığı bildirildi.

• Cezmi Kartay Caddesi’nde 23.30 sıralarında 57 yaşındaki S.İ. adlı şahıs kimliği belirsiz bir şahıs tarafından dövüldü.

• Beydağı Polis Merkezi’ne başvuran 58 yaşındaki V.D., Sivas Caddesi’nde saat 14.30 sıralarında yürürken yanına gelen ve daha önceden tanımadığı 70 yaşlarındaki şahsın adres sorduğunu, bu şahıs yanından ayrıldıktan bir süre sonra içerisinde 650 YTL para, kimlikler bulunan cüzdanının gömleğinin cebinden çalındığını fark ettiğini bildirdi. Polis yaşlı yankesicinin kimliğinin belirlenmesine ve yakalanmasına çalışıyor.

• Mehmet Buyruk Caddesi’ndeki bir apartmanın kapalı otoparkında park halinde olan C.K.’ya ait 44 KY 095 plakalı motosikletten güneş gözlüğü ve ruhsat, garajdan da bir adet bisiklet çalındı.

• Kiltepe Mahallesi’nde oturan 18 yaşındaki Ö.M. adlı genç kızın, üniversiteyi kazanamadığı gerekçesiyle 30 adet hap yutarak intihara kalkıştığı ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

• İstasyon Virajı’ndaki ışıklı kavşakta beklemekte olan A.T.O. yönetimindeki 44 FR 193 plakalı otoya, Y.Ş. yönetimindeki 44 FT 664 plakalı otoyla arkadan çarptı ve hasara yolaçtı.

• Özalper Mahallesi’nde oturan 37 yaşındaki Ş.P. polise başvurarak, 11 yaşındaki oğlu M.P.’yi sigara almak için M.G. adlı şahsa ait bakkala gönderdiğini, oğlunun elindeki 20 YTL’nin sahte olduğunu öne süren M.G.’nin oğlunu dövdüğünü bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis bakkalı arıyor.

• Zapçıoğlu Caddesi’nde 47 yaşındaki M.N.F.’ye ait eve giren hırsızlarca 1 altın künye, 115 ABD doları, 30 Avro, 1 altın yüzük ve 75 YTL para çalındı.

• Hasanbey Caddesi’nde meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 21 yaşındaki Ü.G., 24 yaşındaki C.Ş. adlı şahsın kendisini sıkıştırıp boğazına bıçak dayadığını öne sürerken, aynı yaştaki yakını B.G. ise, bu şahsın Ağustos ayında bıçak zoruyla kendisine esrar içirdiğini iddia etti. Yakalanan Muş doğumlu zanlı C.Ş. ise suçlamayı kabul etmedi.

• Savcılığa başvuran 25 yaşındaki U.K., akli dengesi yerinde olmayan 28 yaşındaki abisi Ü.K.’nın evden ayrılıp dönmediğini, en son Battalgazi ilçesi Karakaya Baraj kıyısında gezerken görüldüğünü öğrendiğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Pütürge’de polise başvuran 60 yaşındaki H.D. adlı kadın, 22 yaşındaki oğlu A.D.’nin kendisine ve kızı S.D.’ye eziyet ettiğini öne sürdü. A.D. savcı talimatıyla gözaltına alındı.

• Başharık Mahallesi’nde oturan 40 yaşındaki K.T. adlı kadın savcılığa başvurarak ailevi nedenlerle tartıştığı eşi 42 yaşındaki K.T. tarafından dövüldüğünü öne sürerken, eş suçlamayı kabul etmedi.

• Polise başvuran 75 yaşındaki A.B. ve 46 yaşındaki oğlu İ.B., tahsil etmeleri için 38 yaşındaki A.Ö. ve 31 yaşındaki A.H. adlı şahıslara senet verdiklerini, bu kişilerin senetleri tahsil edemediğini, ancak bu işle çok uraştıklarını söyleyip kendilerinden de para istediklerini öne sürdüler. Yakalanan iki şahıs suçlamayı kabul etmedi. Baba oğul “Senet Tahsil Ettirmeye Azmettirme”, diğer iki şahıs ise “Senet Tahsilatı Yapma ve Tehdit İddiası” suçlamasıyla verildikleri adliyece serbest bırakıldı.

• Savcılığa başvuran 34 yaşındaki A.K. adlı şahıs, her gördüğü yerde kendisini tehdit ettiğini öne sürdüğü 59 yaşındaki F.T.’yi şikayet etti. F.T. suçlamayı kabul etmedi.

• Selçuklu Mahallesi’nde 39 yaşındaki V.G. adlı şahsın evinin bahçesindeki odunlukça çıkan yangına itfaiye müdahale etti. Araştırmada yangını bahçede yanan ateşten kor alan 3 yaşındaki çocuğun bunu odunluğa atması sonucu çıktığı belirlenirken, çocuğun annesi 36 yaşındaki A.G. hakkında yasal işleme başlandı.

• Hidayet Mahallesi’nde oturan 44 yaşındaki M.D., 17 yaşındaki kızı M.D.’nin komşuya gitmek üzere ayrıldığı evlerine dönmediğini, kızını 18 yaşındaki K.K. adlı şahsın kaçırdığını öğrendiğini bildirdi ve bulunmalarını istedi.

• Tecde Hoskökü Camiinin imamı A.K. polise başvurarak, caminin temizliğini yaparken 2 metrekarelik el dokuma yolluğun olmadığını ve caminin ön pencere demir korkuluk çubuklarından birinin de kırılmış olduğunu fark ettiğini bildirdi. Polis camiden halı çalan hırsızı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Sümer Polis Merkezi’ne başvuran 60 yaşındaki B.Ö., Karakavak’taki Fen Lisesi önünde iken 50-55 yaşlarındaki bir şahsın kendisine adres sorup daha sonra ayrıldığını, eve gittiğinde ise içerisinde 900 YTL para, 1 çeyrek altın, kimlikler bulunan cüzdanının çalındığını fark ettiğini bildirdi. Polis yankesiciyi belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Çevreyolu Battalgazi Otobüs durakları civarında 22.15 sıralarında polis tarafından şüphe üzerine aranan 27 yaşındaki E.K. adlı şahsın üzerinde 3 gram esrar çıktı. Şahıs, ifadesi alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

• Beydağı Mahallesi’nde ağız dalaşı yapan kadın komşularının arasında kalan çocuğunu almak için giden 21 yaşındaki F.Y. adlı kadına, tanımadığı bir kadının elinin tersiyle vurması sonucu burnundan yaralandığı bildirildi.

• Sancaktar Mahallesi’nde merdiven boşluğu yıkama yüzünden 52 yaşındaki R.T., 21 yaşındaki N.Ö. ve 49 yaşındaki C.Ö. adlı kadınlar kavga edip, birbirlerini dövdüler.

• Beydağı Mahallesi’nde 41 yaşındaki Ş.Ö. adlı kadına ait evden 1 bilgisayar, bilgisayar malzemeleri ile 1 VCD çalındı.

• Hastane Caddesi’nde 43 yaşındaki Z.Ş. adlı kadının 1 hafta önce oğluna ait bisikletin çalındığı, bu bisikletin 18 yaşındaki B.E. adlı şahıs tarafından kullanılan 3 tekerlekli hurda arabasındaki malzemeler içerisinde bulunduğu, B.E.’nin bisikleti tanımadığı 16 yaşlarındaki birinden 15 YTL karşılığında aldığını söylediği bildirildi.

• Saray Mahallesi’nde 32 yaşındaki A.K.’ye ait işyerinden 25 YTL değerindeki çantayı çalmaya çalışırken işyeri görevlileri tarafından yakalandığı ifade edilen 14 yaşındaki H.D. polise teslim edildi.

• Göztepe Mahallesi’nde oturan 18 yaşındaki S.D. ve 20 yaşındaki S.Ç., 23.00 sıralarında 17 yaşındaki Y.D. adlı şahsın kendilerini tabancayla tehdit ettiğini polise bildirdiler. Y.D. polis tarafından kuru sıkı tabancayla yakalandı.

• Tandoğan Mahallesi’nde 34 yaşındaki M.B. adlı şahsa ait eve giren hırsızlarca 1 adet dizüstü bilgisayar ile 16 karton Camel marka sigara çalındı.

• Sanayi Sitesi’nde 44 yaşındaki A.B.’ye ait işyerinden 10 paket 1’er kiloluk çay, miktarı bilinmeyen bisküviler, 50 kiloluk 1 torba toz şeker ile 150 YTL bozuk para çalındı.

• Savcılığa başvuran 46 yaşındaki İ.B. adlı şahıs, 52 yaşındaki Ö.B. adlı şahıs ve 49 yaşındaki H.B. adlı kadından bir miktar altın ve para aldığını, toplam borcunun 4 bin YTL olduğunu, her ay düzenli olarak faizi ile birlikte borcunu ödediğini, ancak bu şahısların faizi düşmediğini ve verdiği senet karşılığında hakkında mal beyanında bulunmamaktan dolayı işlem yapıldığını, “Tefecilik” yaptığını öne sürdüğü bu kişilerden şikayetçi olduğunu söylerken, ifadesi alınan şahıslar İ.B.’ye yaklaşık 22 bin YTL civarında para ve altın verdiklerini, paralarını alamadıklarını öne sürdüler. Soruşturma sürüyor.

• Hasanbey Caddesi’ndeki bir evde M.B.K. adlı çocuk elektrik çarpması sonucu annesi 29 yaşındaki Ö.K. tarafından hastaneye kaldırıldı.

• Abdulgaffar Mahallesi’nde oturan 30 yaşındaki Ç.G. adlı kadın gece eşi tarafından ilaç zehirlenmesi olabileceği gerekçesiyle hastaneye kaldırıldı. Ç.G. ifadesinde, sinüzüt tedavisin gördüğünü, kullandığı ilaçlardan bir tanesinin uyku verdiğini, olay günü eşinin kendisini uyandıramayınca hastaneye kaldırdığını, intihar gibi bir amacının olmadığını söyledi.

• Özalper Mahallesi’nde oturan 20 yaşlarındaki E.K. adlı bayan sabah saatlerinde baygın halde hastaneye kaldırıldı. E.K. ifadesinde, morali bozuk olduğu için kardeşinin sara haplarından dört tanesini içtiğini, sonra baygınlık geçirdiğini, ablası tarafından hastaneye getirildiğini söyledi.

• Koyunoğlu Mahallesi’nde oturan F.B. adlı bayan, ailevi nedenlerle fazla miktarda hap yutarak intihara kalkıştı.

• Zaviye Mahallesi’nde, 23.30 sıralarında kardeşler arasında televizyon seyretme yüzünden çıkan tartışmada 25 yaşındaki Ç.Ş. adlı kızın, 27 yaşındaki ağabeyi U.Ş. tarafından dövüldüğü bildirildi.

• Mimar Sinan Caddesi’nde oturan 18 yaşındaki N.İ. adlı genç gece intihara kalkıştı ve hastaneye kaldırıldı. N.İ., ifadesinde psikiyatri tedavisi gördüğünü, evinde bunalıma girince annesine ait tansiyon haplarından 60’ını içtiğini söyledi.

• Battalgazi ilçesinde oturan K.A. adlı şahıs, polise başvurarak kızı S.A.’nın, 06.45 sıralarında işe gitmek üzere ayrıldığı evlerine geri dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Polise başvuran 21 yaşındaki H.A., il merkezindeki bir işyerinde cüzdanını masa üzerinde unuttuğunu hatırlayıp geri döndüğünü, çöp kutusunda cüzdanını bulduğunu, içerisindeki 100 Euronun olmadığını gördüğünü, 23 yaşındaki C.B. adlı şahısın cüzdanını aldığını öğrendiğini belirterek şikayetçi oldu. Soruşturma sürerken tekrar başvuran H.A., parasını aldığını, şikayetinden vazgeçtiğini bildirdi.

• Polise başvuran 29 yaşındaki Ü.K. adlı kadın, ailevi nedenlerle kendisini dövdüğünü öne sürdüğü aynı yaştaki eşi F.K.’dan şikayetçi oldu. Beydağı Polis Merkezi’ne ifade için getirilen F.K., ifade için bekletilirken, o sırada ifade veren eşine tekrar saldırınca, polisler müdahale etti. Polislere de hakarette bulunduğu öne sürülen şahıs gözaltına alındı.

• Polise başvuran 26 yaşındaki Ö.F.B. adlı şahıs, Y.K. adlı şahsın eşiyle konuşma meselesinden dolayı, bu şahsın kardeşiyle birlikte kendisini dövüp bıçak çektiklerini öne sürdü. Polis Y.K. ve kardeşini arıyor.

• Atatürk Caddesi’nde trafikle ilgili anlaşmazlık yüzünden birbirlerini döven 33 yaşındaki Y.K. ve 41 yaşındaki A.B., ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

• 100. Yıl Sanayi Sitesi Yeşiltepe Kavşağında 50 yaşındaki A.B.’ye ait işyerinin önünde bulunan 2 adet çamaşır makinesi çalındı.

• Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde 28 yaşındaki F.C.’ye ait işyerinden 1 adet dizüstü bilgisayar ile 10 YTL para çalındı.

• Şehit Fevzi Mahallesi’nde oturan 38 yaşındaki N.K. adlı kadın, kendisini dövdüğü gerekçesiyle 64 yaşındaki eşi A.K.’den şikayetçi oldu.

• Atatürk Caddesi’nde oturan 25 yaşındaki F.A. adlı kadın, ailevi nedenlerle tartıştığı eşi S.A. tarafından dövüldüğünü öne sürdü. Polis S.A.’yı arıyor.

• İnönü Caddesi’nde 31 yaşındaki H.H.Ö. yönetimindeki otoyla giderken, karşıdan karşıya geçmek isteyen 13 yaşındaki S.A.T. adlı kıza çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• İsmetpaşa Caddesi’nde 71 yaşındaki F.G. adlı kadına ait eve giren hırsızların 1.050 YTL para çaldıkları bildirildi.

• Hamidiye Mahallesi’nde oturan 23 yaşındaki P.A. adlı kadın yaralı olarak getirildiği hastanede polise verdiği ifadede 27 yaşındaki eşi C.A. tarafından dövüldüğünü, ancak şikayetçi olmadığını söyledi.

• Samanlı Mahallesi’nde oturan 46 yaşındaki K.Ç., kızı E.Ç.’nin Y.A. adlı şahıs tarafından zorla kaçırıldığını bildirdi ve bulunmalarını istedi.

• Hasanbey Caddesi Ancarlı Soak kavşağında 36 yaşındaki İ.G. adlı şahıs yönetimindeki otoyla karşıdan karşıya geçmek isteyen 5 yaşlarındaki M.N.K. adlı kız çocuğa çarparak ağır yaralanmasına yolaçtı. Yaralı çocuk TÖTM’ye kaldırılırken sürücü gözaltına alındı.

• B.Mustafapaşa Mahallesi’nde oturan 68 yaşındaki H.İ. adlı şahıs, 36 yaşındaki kızı R.İ.’nin bakkala gitmek üzere ayrıldığı evlerine dönmediğini polise bildirdi ve bulunmasını istedi.

• B.Mustafapaşa Mahallesi’nde 53 yaşındaki H.Y. adlı kadına ait evden 1 adet banyo kazanı, çeşitli alüminyum tencere, sini ve mutfak malzemeleri çalındı.

• Battalgazi ilçesi Karahan Mahallesi’nde polislerce şüphe üzerine durdurulan 49 yaşındaki M.E. yönetimindeki traktörün detaylı araştırmasında, plakanın bir başka araca ait olduğu anlaşıldı. Motor ve şase numarası ile yapılan araştırmada ise traktörün 1992’de Osmaniye’de çalınmış olduğu saptandı. M.E. ifadesinda, traktörü yaklaşık 15 yıl önce alacağına karşılık olarak Ö.F.Y. adlı şahıstan aldığını söyledi. Traktöre el konurken, şahıs ifadesi alındıktan sonra salıverildi.

• Hekimhan ilçesinin Karabayır Caddesi’nde 01.00 sıralarında şüphe üzerine durdurulan otonun kayıt sorgulamasında plakasının başka araca ait olduğu saptandı. Motor ve şase numarası araştırmasında otonun tescilinin ve çalıntı kaydının bulunmadığı saptandı. 48 yaşındaki oto sürücüsü E.K. ifadesinde, otoyu alacağına karşılık 44 yaşındaki M.Ş. adlı şahıstan emaneten aldığını, ancak daha sonra bu şahsı kendisinin de bulamadığını öne sürdü. Araştırma sürüyor.

• Hasanvarol Mahallesi 2. Bahçeyolunda 66 yaşındaki A.K. adlı şahsa ait eve giren hırsızlarca 1 altın küpe ile 2 bin YTL para çalındı.

• Çevreyolu Battalgazi Minibüs Durağında seyyar tezgahta meyve satan satıcılar arasındaki tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 22 yaşındaki D.D., 23 yaşındaki O.A. tarafından bıçakla ağır yaralandı. Yaralı TÖTM’ye kaldırılırken adliyeye verilen O.A. serbest bırakıldı.

• Aytaçpaşa Caddesi’nde kız yüzünden 23 yaşındaki F.Ş. ile 22 yaşındaki B.B. arasında kavga çıktı. Şahıslar birbirlerini dövdüler. Olaydan sonra 22 yaşındaki B.B.’nin neden kavga ettiklerini sormak için telefonla arayan 29 yaşındaki K.Y.’yi tehdit ettiği de öne sürüldü.

• Zafer Mahallesi’nde 35 yaşındaki İ.O.’ya ait eve mutfak penceresinden giren hırsızlarca 1 altın yüzük ve 150 YTL para çalındı.

• Akpınar Aslantepe Caddesi’nde 16.00 sıralarındaki kavgada 15 yaşındaki M.B.’nin, 18 yaşındaki V.Ö. tarafından bıçakla bacağından yaralandığı bildirildi. Yaralı hastaneye kaldırılırken, zanlı polise teslim oldu.

• Mücelli Caddesi’nde 27 yaşındaki B.K.’ya ait evin giriş kapısını zorla açarak giren hırsızların 1 altın yüzüğü çaldıkları bildirildi.

• Sanayi Sitesi 3. Caddede 23 yaşındaki M.E. yönetimindeki motosikletin, park halinde olan 40 yaşındaki M.T.Y.’ye ait 44 EN 598 plakalı otoya çarpıp hasara yol açtığı, motosiklet sürücüsünün de yaralandığı bildirildi.

• İlyas Mahallesi’nde 67 yaşındaki N.G. adlı şahsın evinden 2 bakır kazan, 1 büyük bakır leğen, 2 bakır kova, 1 tencere, 1 elek, 100 kilo kuru kayısı çalındı.

• Yeni Sanayi Sitesi’nde 45 yaşındaki A.Y.’ye ait büfeden 10 kilo çay, 20 kilo küp şeker, 40 YTL bozuk para, 1 37 ekran televizyon, raflardaki çikolataların da tamamı çalındı.

• Niyazi Mahallesi’nde oturan 22 yaşındaki D.A. adlı kadın, ailevi nedenlerle eşi 27 yaşındaki S.A. tarafından dövüldüğünü öne sürerken, daha sonra tekrar polise başvurup, eşiyle barıştığını ve şikayetinden vazgeçtiğini bildirdi.

• Koyunoğlu Mahallesi’nde trafiği tehlikeye sokan bir araçla ilgili olarak polisin yaptığı araştırmada ifadesi alınan 51 yaşındaki İ.Ç. adlı şahıs, 44 EN 280 plakalı otonun sürücüsünün ani fren yapması sonucu aracın 50-60 metre kızaklama yaptığını, sonra sürücünün aynı hızla geri dönüp uzaklaştığını belirterek şikayetçi oldu. Otonun sahibi 28 yaşındaki A.K. ise, otosunu kiralama şirketine kiraya vermesi için bıraktığını, belirtilen tarihte otoyu kullanan 20 yaşındaki G.Ç.’nin yaptığı olayı öğrenince, çağırıp “Aracımı nasıl böyle kullanırsın” diyerek yumrukladığını anlattı. G.Ç. de yakalandı ve hakkında işleme başlandı.

• Zapçıoğlu Caddesi’nde H.K. yönetimindeki 44 KV 116 plakalı otoya, bisikleti ile gezmekte olan 48 yaşındaki T.E. çarptı ve yaralındı.

• Tecde 3. Sokak kavşağında 61 yaşındaki E.Y. adlı kadın düşerek yaralandı. Hastanede tedavi edilen E.Y., şehir merkezinden Tecde’ye gitmek üzere plakasını alamadığı bir dolmuşa bindiğini, inmek için dolmuşu durdurttuğunu, basamaktan inerken aracın aniden hareket etmesi yüzünden yere düştüğünü, sürücünün önce durduğunu, ancak ayağa kalktığını görünce gittiğini, kendisinin de şikayetinin olmadığını anlattı.

• Ataköy Mahallesi’nde oturan 27 yaşındaki S.U. adlı kadın, ev sahibi olan 53 yaşlarındaki F.Ş. adlı kadın ve aynı yaştaki A.H.Ş. adlı şahıs tarafından dövüldü.

• Özalper Mahallesi’nde oturan 19 yaşındaki E.K. adlı bayan fazla miktarda hap yutarak intihara kalkıştı ve hastaneye kaldırıldı.

• Tevfik Temelli Caddesi’nde 13.15 sıralarında 47 yaşındaki F.D. adlı kadın yürümekte iken plakasını alamadığı bir motosikletin çarpması sonucu yaralandığını belirterek polise başvurdu.

• Darende ilçesi Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği önünde 22.30 sıralarında hız kaydedici takograf uygulaması yapılırken durdurulan 28 yaşındaki A.U. yönetimindeki 34 YYN 13 plakalı yolcu otobüsünün takografının kontrolunda şahsın hız sınırını aştığı saptandı. Sürücü, ceza uygulanırken Devlet büyüklerine hakaret ettiği ve polisleri tehdit ettiği gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alındı.

• Darende yakınlarında M.M. yönetimindeki 44 DZ 021 plakalı oto ile giderken karşıdan karşıya geçmek isteyen 18 yaşındaki Y.U.’ya çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Yeşilyurt Gedik Mahallesi Malkuyu Sokakta oturan 65 yaşındaki C.A. adlı kadın, polise başvurarak damadı 51 yaşındaki M.Y. tarafından ailevi nedenlerle dövüldüğünü öne sürdü ve şikayetçi oldu. M.Y. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız