SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Cengiz Topel İlköğretim Okulu’nda 12 yaşındaki M.A. adlı öğrenci, sınıf arkadaşı aynı yaştaki O.Ö.’nün elinde salladığı maket bıçağıyla sol kolundan yaralandı.

• Çöşnük Mahallesi’nde oturan 28 yaşındaki H.Y. adlı kadın, ailevi nedenlerle fazla miktarda hap yutarak intihara kalkıştı.

• Fırat Mahallesi Muhtarlık binası yanındaki otobüs durağında 17 yaşındaki V.Y., tartışma sonucu 15 yaşındaki E.G. tarafından bıçakla yaralandı. 22.30 sıralarındaki olaydan sonra yaralı hastaneye kaldırılırken, zanlı yakalandı.

• Cengiz Topel Caddesi’nde M.K. yönetimindeki 44 AY 424 plakalı oto ile giderken direksiyon hakimiyetini kaybedip E.Ö.’ye ait park halindeki 44 AP 303 plakalı otoya çarptı. Kazada M.K. yaralandı.

• Belediye binası önünde C.A.G. yönetimindeki 06 JP 832 plakalı oto ile giderken karşıdan karşıya geçmek isteyen 42 yaşındaki M.Ö.’ye çarparak yaralanmasına neden oldu.

• İstiklal Mahallesi’nde oturan O.A. polise başvurarak 16 yaşındaki kızı P.A.’nın M.Y. adlı gençle birlikte kaçtığını bildirdi. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• Çevreyolu Kız Yurdu civarında B.C. yönetimindeki 44 FR 557 plakalı oto aniden yola çıkan 3 yaşındaki B.N.K. adlı kız çocuğa çarparak yaraladı.

• Tecde’de oturan 50 yaşındaki F.D. polise başvurarak, şizofren olan kardeşi Y.D.’nin kayıp olduğunu bildirdi ve bulunmasını istedi.

• K.Mustafapaşa Mahallesi’nde oturan 30 yaşındaki D.E. adlı bayan, Alanya’dan gelen ablası B.A. tarafından dövüldüğünü öne sürdükten bir süre sonra şikayetinden vazgeçtiğini, ablasının açık adresini de bilmediğini polise bildirdi.

• Koyunoğlu Caddesi’nde S.G. yönetimindeki 44 LA 839 plakalı motosiklet ile giderken dikkatsizlik sonucu devrildi ve yaralandı.

• Battalgazi İlçesi Karahan Mahallesi’nde 25 yaşındaki Ö.A.’ya ait bahçe evine giren hırsızlarca 1 adet av tüfeği ile 15 güvercin çalındı.

• Hekimhan Sivas Caddesi’nde 41 yaşındaki O.Y.’ye ait eve giren hırsızlarca 5 altın bilezik, 1 altın zincir ve 2 altın künye çalındığı bildirildi.

• Çevreyolu Çöşnük kavşağında 22.20 sıralarında H.K. yönetimindeki 44 LA 376 plakalı oto ile U.B. yönetimindeki 21 AK 530 plakalı kamyon çarhıştı. Kazada H.K. ile yanında bulunan 26 yaşındaki V.B. yaralandı. Bu arada kimliği yanında olmayan ve adını S.Y. olarak veren kamyon sürücüsünün gerçek adının U.B. olduğu, hakkında kimliği hakkında yalan beyanda bulunmaktan da işlem yapıldığı bildirildi.

• Aytaçpaşa Caddesi’nde M.A. yönetimindeki 44 KR 448 plakalı otonun çarptığı 7 yaşındaki G.A. adlı kız çocuk ağır yaralandı.

• Savcılığa başvuran 33 yaşındaki M.H.M. adlı kadın, 53 yaşındaki M.F.K. adlı şahsın eşi 46 yaşındaki S.K. ve 29 yaşındaki kızı T.K.’nın kendisini telefon ile arayıp, M.F.K. ile aralarında ilişki olduğunu iddia edip bunu bitirmesi tehdidinde ve hakarette bulunduklarını öne sürdü ve şikayetçi oldu.

• Milli Egemenlik Caddesi’ndeki bir evde bıçakla yaralama olayı olduğu ihbarı üzerine giden polis ekibi 26 yaşındaki T.E. adlı şahsı bıçakla ağır yaralı olarak buldu. Evde bir adet bıçak ve bir miktar esrar bulunduğu belirtilirken, evde bulunan 21 yaşındaki H.S. adlı bayan, ev arkadaşı T.E.’nin, evlerine gelen 45 yaşındaki A.R.K. ve 29 yaşındaki Y.K. tarafından dövüldüğünü, A.R.K. tarafından bıçaklandığını öne sürdü. T.E. ise polise verdiği ifadede, gündüz saatlerinde aldığı “kafa yapıcı” hap nedeniyle olay anını ve nasıl yaralandığını hatırlamadığını söylerken, Y.K. ifadesinde yanlarında G. Adlı şahıs da olduğu halde H.S. adlı kadının evinde alkol aldıklarını, T.E.’nin gelerek kadını dövdüğünü, bunun üzerine G. adlı şahsın abisi A.R.K.’ya haber verdiğini, T. İle abisinin kavga ettiklerini ve abisinin bıçakla yaralandığını öne sürdü. A.R.K. de kardeşinin dövüldüğünü öğrenince eve gittiğini, T.E.’nin bıçak çekerek kendisini yaraladığını, T.E.’yi ise kimin yaraladığını bilmediğini iddia etti. Polis olayda adı geçen G.’nin açık kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışırken, adliyeye verilen taraflardan A.R.K. tutuklandı.

• Cengiz Topel Caddesi’ndeki doğalgaz dönüşümü çalışması sırasındaki olayla ilgili ifadesi alınan 33 yaşındaki A.D. müdürü olduğu şirketin anlaştığı taşeron firmanın doğalgaz dönüşümü yaparken tavana deldikleri deliğin yanlışlıkla evin içerisine işlemesi üzerine evde oturan 27 yaşındaki Ö.B. ile tartıştıklarını, bu şahsın evinden bir cisim getirdiğini ve bunu silah zannettiğini anlattı. Olayla ilgili araştırma sürüyor.

• T.C. vatandaşı olan İ.Y. ile olan evliliğinden dolayı Türk vatandaşlığına geçmek üzere İl Nüfus Müdürlüğü’nebaşvuran Azerbaycan doğumlu 33 yaşındaki S.H. adlı kadının vatandaşlığa alınması açısından sakıncası bulunup bulunmadığı araştırması sırasında, 2003 yılında İstanbul’da hakkında menfaat karşılığı fuhuş ve 2007’de pasaportsuz seyahat etmekten işlem yapılan A.K. ile parmak izlerinin aynı ancak kimlik bilgilerinin farklı olduğu saptandı. S.H. ifadesinde suçlamaları kabul ettiğini, eşinden korktuğu için yalan beyanda bulunduğunu, gerçek isminin S.H. olduğunu söylediği belirtilirken, “Kimliği Hakkında Yalan Beyanda Bulunmak” suçlamasıyla gönderildiği adliyece salıverildi.

• Yeşiltepe Seyran Mahallesi’nde 17.00 sıralarında meydana gelen olayla ilgili polise başvuran 24 yaşındaki G.Y. adlı kadın, elektrik süpürgesi ile evi temizlerken gelen 31 yaşındaki İ.Y.’nin “Bu saatte temizlik mi yapılır” diyerek kendisini dövdüğünü, küfredip “Eğer şikayette bulunursan seni yaşatmam” diye tehditte bulunduğunu öne sürerken, İ.Y. suçlamaları kabul etmedi.

• Salköprü Mahallesi’ndeki bir evde asansörle eşya taşıma yüzünden çıkan tartışmada 30 yaşındaki H.A.’nın elinde bulunan gazı 41 yaşındaki M.B.’ye sıktığı, polisin müdahalesinin ardından tarafların birbirlerinden şikayetçi olmadıkları belirtildi.

• Kaynarca Mahallesi’nde polise başvuran 24 yaşındaki M.F.Y., 25 yaşındaki C.T., 24 yaşındaki M.U. ve 23 yaşındaki M.S.Ş. ile Ü. Adlı şahıslardan C.T.’nin kendisini boş arsaya götürüp 57 YTL para, cüzdan, cep telefonu, tesbih, sigara ve çakmağını gasbettiğini öne sürdü. Polis 3 şahsı yakalarken, Ü.’yü arıyor.

• Çevreyolu Sebze Hali karşısında 14.00 sıralarında C.P. yönetimindeki 34 YM 6136 plakalı aracın motor kısmı alev aldı ve sürücü tarafından söndürüldü.

• Yeşiltepe Fatih Mahallesi’nde 54 yaşındaki A.A. adlı şahsa ait evde yangın çıktı. Olayla ilgili ifadesi alınan evin kiracılarından H.T., alkollü olarak gelen diğer kiracı 30 yaşındaki H.K.’nın evi yakacağını söyleyip evine gittiğini, daha sonra dairesinden duman çıktığını, itfaiyenin yangını söndürdüğünü bildirdi. Alkollü olduğu için ifadesi alınamayan H.K. hakkında yasal işleme başlandı.

• Salköprü Mahallesi’nde C.O. yönetimindeki 44 AS 314 plakalı oto ile otoparktan çıkıp sola dönerken sokak üzerinde yürüyen 31 yaşındaki İ.Ö.’ye çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Öğretmenevi karşısında 27 yaşındaki S.Z. adlı taksi şoförü bıçakla yaralandı. Yaralı hastaneye kaldırılırken 35 yaşındaki taksi şoförü A.S. bir süre sonra polise teslim oldu. A.S. ifadesinde müşteri sırası yüzünden tartıştıklarını, S.Z.’nin kendisine kafa attığını ve yumrukla vurduğunu, kendisinin o an elinde bulunan bıçağı salladığını ve S.Z.’nin karın boşluğundan yaralandığını söyledi.

• Hacıabdi Mahallesi’nde istemediği şahıslarla oturmamasını söyleyen 45 yaşındaki babası Y.G.’yi yumruklayan 19 yaşındaki O.G. polis tarafından yakalanırken, baba oğul birbirlerinden şikayetçi olmadı.

• Doğu garajı yanında bazı şahısların kaçak mazot sattığı ihbarı üzerine giden polis 9 adet yaklaşık 60 kiloluk bidonlar içerisinde mazot bulunduğunu, bir aracın aküsüne bağlı olarak dolum yapıldığını gördü. Polis olayla ilgili 42 yaşındaki M.B., 30 yaşındaki F.B. ve 23 yaşındaki A.K.’yi gözaltına aldı. M.B. adlı şahıs mazotların kendisine ait 2 minibüsün depolarının delik olması nedeniyle boşaltması yüzünden bulunduğunu öne sürdü. Kaçak mazot iddiasıyla adliyeye verilen zanlılar serbest bırakıldı.

• Polise başvuran H.K. ve V.K. adlı şahıslar, 12 yaşındaki oğulları S.K. ve 13 yaşındaki Ö.K.’nın evden ayrılıp geri dönmediklerini, çocuklarının 17 yaşındaki O.T. tarafından zorla Mersin’e götürülüp hırsızlık yapmaya zorlandığını öğrendiklerini bildirdiler. Polisin yakaladığı O.T., “Erkek Çocuğu Alıkoyma, Kaçırma ve Hırsızlık Yaptırma” suçlamasıyla gönderildiği adliyece serbest bırakıldı.

• Atatürk İlköğretim Okulu’nda 12 yaşındaki sınıf arkadaşları M.D.M.’yi döven aynı yaştaki H.T. ve H.Z. hakkında yasal işleme başlandı.

• AKP Milletvekili İhsan Koca’nın İnönü Caddesi’ndeki ofisinde AKP İl Yönetim Kurulu üyesi 44 yaşındaki M.Ö.’nün tabanca kurşunuyla bacağından yaralanmasına ilişkin olarak polis raporunda, şahsın Atmaca 53 marka ruhsatlı tabancası ile oynadığı sırada tabancanın ateş alması sonucu ayağından yaralandığını beyan ettiği, olay yerinde 1 adet boş kovan ve 1 adet mermi çekirdeğinin bulunarak muhafaza altına alındığı belirtildi.

• PTT arkasında S.U. adlı şahsa ait işyerinden cep telefonu çalan 16 yaşındaki C.Ö., işyeri sahibi tarafından bir süre sonra PTT önünde yakalandı. Bu şahsın aynı yerde M.P.’ye ait işyerinden ve Akpınar’da M.Z.S.’ye ait işyerinden de telefon çaldığı ve yakalandığında üzerinde 2 cep telefonu, 1 flaş disk ve 1 adet telefon hafıza kartı bulunduğu bildirildi.

• Kernek Mahallesi Kanalboyu Caddesinde 48 yaşındaki H.K. adlı kadına ait evden 1.700 YTL para çalındı.

• Halfettin Mahallesi’nde oturan 15 yaşındaki S.C. adlı genç annesine ait ilaçlardan içerek intihara kalkıştı.

• Kiltepe Mahallesi’nde 51 yaşındaki eşi H.K. ile tartıştıktan sonra evde yangın çıkardığı öne sürülen 55 yaşındaki A.K. polis tarafından yakalandı. A.K. adliyece salıverildi.

• Polise başvuran 37 yaşındaki Ö.K. adlı şahıs, 6 yaşındaki kızı N.K.’nin kolunda bulunan altın bileziğin öğrenim gördüğü Mehmet Topsakal İlköğretim Okulu bahçesinde bir öğrenci tarafından çalındığını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• İnönü Caddesi Tekel karşısındaki olayla ilgili polise başvuran 30 yaşındaki M.M. adlı öğretmen, görev yaptığı okulun 16 yaşındaki öğrencisi Y.G.’nin kendisini ölümle tehdit ettiğini öne sürdü. Bir süre sonra polise teslim olan Y.G. adliyece serbest bırakıldı.

• Kız Meslek Lisesi önünde 25 yaşındaki S.Ö. adlı bayan 14.30 sıralarında bir aracın çarpması sonucu yaralandı. Hastaneye kaldırılan S.Ö., kendisine 23 FF 501 veya 801 plakalı otonun çarpıp kaza yerinden kaçtığını öne sürdü. Polis araştırmaya başladı.

• Cumhuriyet Savcılığına başvuran 46 yaşındaki Z.K. adlı kadın, eşi 48 yaşındaki Y.K.’nın kendisine ve çocuklarına şiddet uyguladığını, yatak odasında esrar ve tabanca sakladığını bildirdi. Bu ihbar üzerine Çukurdere Mahallesi’ndeki evde yapılan aramada 5 gram esrar ile 1 adet kuru sıkıdan çevirme bilyeatar tabanca ve 18 mermisi bulundu. Y.K. gözaltına alındı.

• Tecde Mezarlığı önünde 23.00 sıralarında 21 yaşındaki İ.Y. yönetimindeki oto ile giderken direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu takla attı. Kazada sürücü ağır, yanında bulunan 22 yaşındaki M.Ö. ise hafif yaralandı.

• Karakavak’ta oturan H.A. adlı kadın polise başvurarak, 14 yaşındaki kızı H.A.’nın evden ayrılıp geri dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Çevreyolu Çöşnük kavşağında 13.30 sıralarında otobüsten inerek karşıya geçmek isteyen 37 yaşındaki A.Y. adlı kadın bir aracın çarpması sonucu yaralandı ve vatandaşlar tarafından hastaneye kaldırıldı. A.Y. ifadesinde, okuması yazması olmadığı için çarpan aracın plakasını alamadığını söyledi.

• Devlet Hastanesi Acil Servisi arkasındaki otoparkta park halinde olan C.K.’ya ait 44 KD 975 plakalı otonun sürgülü kapı camlarını açıp içerisindeki teybi çalan hırsız ya da hırsızlar aranıyor.

• Fatih Lisesi karşısında 24 yaşındaki N.Y. yönetiminde bulunan 44 FE 373 plakalı oto aniden önüne çıkan 53 yaşıdaki V.S. adlı kadına çarparak yaraladı. 21.15 sıralarındaki kazayla ilgili sürücü gözaltına alındı.

• Atatürk Caddesi Akpınar kavşağı civarında A.D. yönetimindeki 44 AE 526 plakalı otoyla karşıdan karşıya geçmek isteyen 31 yaşındaki R.Ö. adlı kadın ve 9 yaşındaki kızı F.Ö.’ye çarparak yaralanmalarına neden oldu.

• Merkez belediye otobüs durağında kavga eden 41 yaşındaki F.S. ve 48 yaşındaki A.Ç. adlı şahıslar polis tarafından yakalandı. Yaralanan F.S., T.Ö.T.M.’ye kaldırılırken, gözaltına alınan A.Ç.’nin aşırı alkollü olması yüzünden ifadesine başvurulamadı.

• Çevreyolu’ndaki bir akaryakıt istasyonundan benzin alan ve para ödemek için markete giren N.Ö., pompa önündeki 44 AF 887 plakalı otosundan evraklar, 2 kol saati, ev ve araç yedek anahtarları ile kimlikler bulunan çantasının çalındığını polise bildirdi.

• Cirikpınar Mahallesi’nde bulduğu bıçak ve iple kendisine salıncak yapmak isteyen 8 yaşındaki M.E.İ., bıçağın gözüne batması sonucu yaralandı ve TÖTM’ye kaldırıldı.

• Yeni Sanayi Sitesi’nde M.G.G. yönetimindeki 44 FN 706 plakalı oto ile karşı yönden gelen T.K. yönetimindeki 47 LE 070 plakalı oto çarpıştı. Kaza sırasında T.K. ağır yaralandı.

• İsmetiye Mahallesi Niyazi Sokakta 23.10 sıralarında devriye polis ekibini görünce yeleği ile bel kısmını kapatmaya çalışan 18 yaşındaki A.G.’yi gören polisler, üzerinde yaptıkları aramada 1 adet kuru sıkı tabanca buldular. A.G., tabancanın aynı yaştaki A.K.’ye ait olduğunu söylerken, iki genç hakkında yasal işleme başlandı.

• İnönü Caddesi Merkez Bankası önünde 21.00 sıralarında 28 yaşındaki bayan sürücü B.A. yönetimindeki 44 AC 799 plakalı oto, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırımda bulunan ağaca çarptı. Kazada araçta bulunan 52 yaşındaki Z.A., 59 yaşındaki N.K. ve 25 yaşındaki D.B.A. adlı bayanlar ile 24 yaşındaki H.Ö.Ş. adlı şahıs yaralandılar.

• Çevreyolu’nda İ.Ö. yönetimindeki 44 LA 390 plakalı oto kırmızı ışıkta beklemekte olan 44 FC 827 plakalı otoya, bu oto da Y.B. yönetimindeki 44 DF 925 plakalı otoya çarptı. Kazada M.T. ile yanında bulunan 81 yaşındaki H.T. yaralandı.

• Aşağıbağlar Mahallesi Taşocağı Caddesi’nde E.E. yönetimindeki 44 FP 532 plakalı oto önüne çıkan kediye çarpmamak için sürücü direksiyonu kırınca, yandaki ağaca çarptı. Kazada araçta bulunan ve sürücünün yeğenleri olan 24 yaşındaki Y.E. ve 16 yaşındaki B.E. yaralandılar.

• Dörtyol 2. Şıkşık Sokağı’nda oturan 59 yaşındaki S.T. adlı bayan, 20.00 sıralarında salonda namaz kılarken, duvarda asılı olan avizenin kafasına düşmesi sonucu yaralandı.

• Kız Meslek Lisesi kavşağında Y.K. adlı şahıs 44 KT 721 plakalı motosiklet ile giderken yaya geçidinden geçmekte olan 34 yaşındaki E.C. adlı bayan ve çocukları E.C. ile K.C.’ye çarparak yaralanmasına neden oldu. İfadesi alınan anne, çocuklarının durumunun iyi olduğunu, herhangi bir problem çıkması halinde motosiklet sürücüsünden davacı olacağını söyledi.

• Afra önünde H.A. yönetimindeki 74 AT 071 plakalı oto ile giderken kırmızı ışıkta beklemekte olan E.Ş. yönetimindeki 44 EH 538 plakalı otoya arkadan çarptı. Çarpma sırasında savrulan araç yaya olarak karşıdan karşıya geçmek isteyen 27 yaşındaki M.K. adlı bayana da çarptı. Kazada ayrıca otolarda bulunan 33 yaşındaki S.B. adlı bayan ile 30 yaşındaki B.A. adlı şahıslar da yaralandılar.

• Turgut Temelli Caddesi’nde R.D. yönetimindeki 44 KU 883 plakalı oto ile giderken minibüsten inip aniden yola çıkan 59 yaşındaki E.Y. adlı kadına çarparak yaralanmasına yol açtı.

• İnönü Caddesi’ndeki bir mağazanın iki bayan çalışanı kavga etti. 38 yaşındaki N.Ö. adlı bayan, polise verdiği ifadede beraber çalıştığı 29 yaşındaki S.Ş. tarafından dövüldüğünü ve şikayetçi olduğunu söylerken, S.Ş. kendisine küfrettiği için N.Ö.’ye bir tokat attığını, hakarete uğradığı için kendisinin de şikayetçi olduğunu bildirdi.

• MAŞTİ Terminali önünde K.İ. yönetimindeki 44 FH 849 plakalı otoyla giderken aniden yola çıkan 14 yaşındaki M.Ü. adlı kıza çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Akçadağ Doğu Mahallesinde 39 yaşındaki N.B. adlı şahıs tarla sebebiyle aralarında çıkan tartışma sonucu tekerlekli sandalyede bulunan kardeşi 33 yaşındaki N.B.’yi hızla itmesi sonucu düşmesine ve yaralanmasına yol açtı. Buna sinirlenen 65 yaşındaki baba A.B.’nin de N.B.’yi dövdüğü bildirildi.

• Battalgazi Boran yolu kavşağında M.A. yönetimindeki 34 EV 7219 plakalı oto ile giderken A.B. yönetimindeki 44 KY 203 plakalı minibüse çarptı

• Bakırcılar Çarşısı’ndaki bir kahvehanede 22.00 sıralarında oyun oynarken kavga eden 21 yaşındaki E.E., 25 yaşındaki M.S. ve 23 yaşındaki Y.M. birbirlerini dövdüler.

• Kırçuval Mahallesi’ndeki çocuk parkı yanında park halinde olan İ.S.’ye ait 44 AS 692 plakalı otodan teybi çalındı.

• Muhittin Özmumcu İlköğretim Okulu’nda görevli 49 yaşındaki N.Ç. adlı bayan öğretmen sınıfında cep telefonunu unutup dışarıya çıktığını, geri döndüğünde telefonu bulamadığını belirterek polise başvurdu.

• Başharık Mahallesi’nde oturan 46 yaşındaki M.K., 15 yaşındaki kızı D.K.’nın gece yarısı evden ayrıldığını fark ettiğini belirterek bulunmasını istedi.

• Hastane Caddesi’nde 72 yaşındaki O.A., 41 yaşındaki oğlu tarafından dövüldü. O.A. ifadesinde oğlunun kendisinden para istediğini vermeyince dövdüğünü öne sürdü.

• Yamaç Mahallesi’nde 50 yaşındaki C.K. adlı şahsın 45 yaşındaki eşi S.K.’yı dövdüğü öne sürüldü.

• Fırat Mahallesi’nde 49 yaşındaki C.P.’ye ait evin giriş kapı tokmağını sökerek içeriye giren 13 yaşındaki Y.Ö. ve 16 yaşındaki A.Ö., ev sahibi tarafından yakalanarak polise teslim edildiler.

• Mücelli Caddesi girişindeki işhanında 32 yaşındaki T.G. ve 26 yaşındaki A.D.’yi bıçakla çeşitli yerlerinden yaralayan 18 yaşındaki M.Y. ve 19 yaşındaki M.K.’nın polis tarafından yakalandıkları açıklandı.

• Taştepe’de oturan 23 yaşındaki S.D. adlı kadın, eşi N.D. tarafından dövüldüğü iddiasıyla polise başvurdu.

• Battalgazi Tren istasyonu yanında 13 yaşındaki N.Y. adlı kızı kaçırdığı gerekçesiyle yakalanan 19 yaşındaki B.Y. adliyece tutuklandı.

• Hekimhan’daki bir kahvehanede alkol alıp oyun oynayan 51 yaşındaki S.D. ve 53 yaşındaki H.Y. birbirlerini dövdü.

• Sancaktar Mahallesi’nde park halinde olan T.S.’ye ait 44 EL 231 plakalı otodan belgeler, içerisinde giyim eşyası olan 6 koli ve 11 bayan çantası bulunan 1 kolu çalındı.

• Sivas Caddesi Cezmi Kartay kavşağında A.Ö. yönetimindeki 44 LE 370 plakalı motosiklet ile giderken 37 yaşındaki M.Y.’nin kullandığı bisiklete çarptı. 22.00 sıralarındaki kazada her iki sürücü yaralandı.

• Cengiz Topel Caddesi’nde 41 yaşındaki A.B. ve aynı yaştaki E.E.’nin işyerlerine gelip, “H.Ö.’ye olan borcunu almaya geldik” diyen 5 şahsın, ellerindeki sopalarla iki şahsı dövüp kaçtıkları bildirildi. Polis H.Ö. ve dükkana gelen şahısları yakalamaya çalışıyor.

• Cezmi Kartay Caddesi’nde İ.A.’ya ait işyerinin kapı ve ve pencere camlarını kırarak giren hırsızlar 1 televizyon, 3 koltuk, 1 soba, bir yazar kasa ile monte edilmiş 3 kamerayı sökerek çaldılar.

• Uçbağlar Mahallesi’nde M.Ç.’ye ait 02 KE 434 plakalı otodan bir adet teyp başlığı çalındı.

• Polise başvuran 23 yaşındaki L.Ç. adlı bayan Çevreyolu Üniversite durakları civarında çantasındaki cep telefonunun çalındığını bildirdi.

• Orduzu Pınarbaşı’nda saat 13.20 sıralarında polise başvuran 23 yaşındaki B.G. adlı bayan, C. adlı şahıs ile son rakam grubunu bilmediği 44 FZ.. plakalı araçla geldiklerini, bu şahsın orada kendisini araçta bırakıp gittiğini, sonra gelen N.S.’nin araç ile alıp götürerek kendisini dövdüğünü öne sürdü. Polis olayla ilgili araştırmaya başladı.

• Polise başvuran N.K. adlı şahıs, evde sürekli huzursuzluk çıkarıp kardeşlerini döven, devamlı evden kaçan 14 yaşındaki oğlu M.K.’nin son olarak evden ayrılıp geri dönmediğini bildirdi ve arkadaş çevresinin uyuşturucu kullandığından şüphelendiği oğlunun bulunmasını istedi.

• Atatürk Caddesi’nde M.S. yönetimindeki 44 DR 450 plakalı oto, karşıdan karşıya geçmek isteyen 20 yaşındaki G.D. adlı bayana çarparak yaraladı.

• Mehmet Buyruk Caddesi’nde Ş.E. yönetimindeki 44 FF 208 plakalı oto ile M.F. yönetimindeki 44 EF 278 plakalı oto çarpıştı, M.F. hafif yaralandı.

• Şeker Fabrikası karşısında A.G. yönetimindeki karayollarına ait 23 DP 126 plakalı trafik aracı sol şeritte yola çizgi çizen aracı takip ettiği sırada M.T. yönetimindeki 44 LA 941 plakalı oto, karayolları aracına arkadan çarptı. Kazada M.T. yaralandı.

• Tevfik Temelli Caddesi’ndeki bir fırına ekmek almaya giden 33 yaşındaki B.Ö. ile fırın çalışanları 43 yaşındaki N.O. ve 34 yaşındaki O.D.’nin kendi almak istediği ekmeklerden 2’sini başka müşteriye satmaları üzerine aralarında kavga çıktı. Şahıslar birbirlerini dövdüler.

• Zapçıoğlu Caddesi’nde H.K. yönetimindeki 44 FP 073 plakalı otoyla giderken karşıya geçmek isteyen 65 yaşındaki Ş.İ.’ye çarparak yaraladı.

• Tekel önünde Ş.Ç. yönetimindeki 44 EU 231 plakalı oto ile giderken, H.B. yönetimindeki 44 EU 683 plakalı motosiklete çarptı ve motosiklet sürücüsü yaralandı.

• 01.30 sıralarında Koyunoğlu Parkındaki olayla ilgili ifadesi alınan 21 yaşındaki Y.İ., adları Ö.İ., M.İ., S.İ. olan şahısların kendisini dövdüğünü, M.İ.’nin bıçakla saldırdığını, Ö.İ.’nin elindeki kuru sıkı tabanca ile yüzüne doğru ateş ettiğini, mermisi bitince de silahı fırlattığını, olay yerine amcasının gelmesiyle 3 şahsın kaçtığını öne sürdü. Kuru sıkı tabanca polise teslim edilirken, şahısların bulunmasına çalışılıyor.

• Hasanbey Caddesi’nde oturan 43 yaşındaki İ.G. adlı şahıs, polise başvurarak karısı 42 yaşındaki Y.G. ve kızları 19 yaşındaki E.G. ve 14 yaşındaki S.G. tarafından dövüldüğünü öne sürdü. Anne ve kızlar ise suçlamayı kabul etmeyip, İ.G.’nin kendilerini dövdüğünü öne sürdüler.

• Koyunoğlu Mahallesi’nde 47 yaşındaki S.Ö.’ye ait evde hırsız yakalandığı ihbarı üzerine giden polise bilgi veren S.Ö., evinde üst kada giden merdiven başında 16 yaşındaki G.G. adlı kızı yakaladığını, yanında iki şahsın daha olduğunu söyledi. Polisler çevrede yaptıkları araştırmada 12 yaşından küçük olan A.S. ve E.G. adlı çocukları da yakaladı. Bohçacılık yapmak için Malatya’ya geldiklerini söyleyen 2 çocuk ailelerine teslim edilirken, Mersin doğumlu G.G. adliyece serbest bırakıldı.

• Dede Korkut Parkı’nda 20.30 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifade veren 20 yaşındaki V.T. ve 19 yaşındaki H.K. adlı üniversite öğrencileri, parkta bir süre oturduktan sonra dışarı çıktıklarında, park önündeki 20 kişilik bir grup tarafından dövüldüklerini bildirdiler. Polis olayla ilgili araştırmaya başladı.

• Paşaköşkü Caddesi’nde oturan 79 yaşındaki A.A. adlı kadın, polise başvurarak, evinde iken kapı zilinin çaldığını ve açtığında Almanya’da bulunan kızının arkadaşlarının geldiğini gördüğünü, kızının gönderdiğini söyledikleri 100 Euroyu verip gittiklerini, kendisinin parayı çekmeceye koymak istediğinde daha önceden çekmecede bulunan 200 Euro ve 100 YTL’nin yerinde olmadığını gördüğünü bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Karakavak Mahallesi Güngör Caddesi’nde 31 yaşındaki B.Y. adlı şahsın evinin bahçesinde 15 çuval içerisindeki 600 kilo kuru kayısı çalındı.

• Darende Heyiketeği Mahallesi’ndeki aile kavgası ile ilgili ifadesi alınan 27 yaşındaki N.D. adlı kadın, 30 yaşındaki eski eşi A.K. ile tekrar denemek için birlikte yaşamaya başladıklarını, ancak geçimsizliklerinin yeniden başladığını, dayak yediğini eve zarar verildiğini öne sürerken, A.K. eski eşinin kendisine saldırıp camı kırdığını, şikayetçi olduğunu söyledi.

• Kömürhan Köprüsü Malatya girişinde yapılan yol denetimi sırasında H.Ç. yönetimindeki 34 VYU 43 plakalı otonun durdurulduğu ve arka koltuk üzerinde 1 adet 7.65 mm çaplı tabanca ile 8 mermi bulunduğu, şahsın silahın ruhsat tarihinin geçtiğini söylediği, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

• Kale Bağlıca Mahallesi’nde oturan 37 yaşındaki H.A. adlı kadın, eşi 35 yaşındaki N.A. tarafından dövüldüğünü öne sürdü.

• 1. Organize Sanayi’deki kargo dağıtım merkezinde sürücü olan H.T., 27..8664 plakalı kamyona kargo yüklemek için 44..206 plakalı kamyona yanaşmak istediği sırada kargo çalışanı N.K. iki aracın arasında sıkışarak ağır yaralandı ve TÖTM’ye kaldırıldı.

• Doğanşehir Suçatı köyünde oturan H.T., evinin önündeki traktörün deposundan mazot çalındığını jandarmaya bildirdi. Traktörden dökülen mazot izinin Ş.K.’ya ait garaja kadar takip edilmesi üzerine bu şahıs yakalandı.

• Yazıhan ilçesi Akyazı Köyünde oturan M.M., kendisine ait eşeğin tepmesi sonucu başından ağır yaralandı ve TÖTM’ye kaldırıldı.

• Akçadağ Bölüklü köyü mevkiinde 21.30 sıralarında projektörle av yapıldığı ihbarı üzerine giden jandarma M.E.K. ve S.E. adlı şahısları, 44..906 plakalı traktör, 1 ruhsatsız av tüfeği ve 2 adet avlanmış tavşanla yakaladılar. Şahıslara 1.658 YTL para cezası kesildi.

• Yazıhan Erecek Köyünde Ş.U. ceviz toplamak için çıktığı ağaçtan düşerek ağır yaralandı.

• Galericiler Sitesi civarında A.K. yönetimindeki 44..930 plakalı oto ile giderken V.Ş. yönetimindeki 44..781 plakalı motosiklete çarptı ve V.Ş. yaralandı.

• Battalgazi ilçesine gitmekte olan E.M. yönetimindeki 44..937 plakalı araç, N.S. yönetimindeki plakasız motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü yaralandı.

• Yazıhan Gayret Mahallesinde H.H.T., park halindeki 44..071 plakalı traktörü üzerine binmeden çalıştırınca traktörün altına düşerek ağır yaralandı.

• Malatya’dan Doğanyol ilçesine 44..656 plakalı otoyla gitmekte olan S.M., Pütürge- Tosunlu köy yolunda ana yola kontrolsuz çıkan A.K. yönetimindeki 44..051 plakalı traktörle çarpıştı. S.M.’nin yaralandığı bildirildi.

• Malatya’dan Darende yönüne 38..099 plakalı otomobille gitmekte olan M.K., Yukarıulupınar mevkiinde virajda direksiyon hakimiyetini kaybedince kaza yaptı. Sürücü M.K. ile araçta bulunan M.V., S.V. ve H.V. yaralandılar.

• Yazıhan’dan Malatya yönüne 34..8091 plakalı motosikletle gelmekte olan Y.G., ilçe çıkışında mıcıra motosikleti kaptırınca kaza yaptı. Sürücü ile oğlu O.G. yaralandılar.

• Malatya’dan Adıyaman yönüne gitmekte olan İ.Ü. yönetimindeki 46..0847 plakalı kamyon Karanlıkdere Tünel mevkiinde teknik arıza nedeniyle kontrolden çıkarak aynı yönde giden N.A. yönetimindeki 33..3927, H.Ö. yönetimindeki 33..784 plakalı otomobiller ile A.K. yönetimindeki 23..330 plakalı kamyona çarptı. Kazada 33..784 plakalı araçta bulunan H.Ö., Z.Ö., K.Ö. ve S.Ö. yaralanarak Gölbaşı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldılar.

• Arapgir Kılıçlı Köyü Beygirli mezrası mevkiinden geçen yüksek gerilim tellerinin birbirine çarpması nedeniyle oluşan kıvılcımların neden olduğu yangında 5 bin dönüm mera arazisindeki otların yandığı bildirildi.

• Özsan Sanayi Sitesi’nde K.B.’ye ait tütün imalathanesindeki yangında 3 ton tütün, 2 tütün makinesi, 60 koli sigara filtresi, 16 adet sigara kağıdının yandığı, yangının elektrik kontağından çıktığı bildirildi.

• Doğanşehir Erkenek Taşkesilen mevkiinde Ş.Y. yönetimindeki 44..767 plakalı traktör rampada stop edip devrildi. Kazada römorkta bulunan H.T. ve N.Y. yaralandılar.

• Pazartesi gecesi 21.30 sıralarında Erhaç Havaalanı’nda polislerce yapılan kontrolde Almanya’da ikamet eden A.A.’nın pasaportsuz olarak yurda uçakla giriş yaptığının saptandığı, şahsın gözaltına alınarak “Havayoluyla Yasadışı Giriş” suçlamasıyla hakkında işleme başlandığı bildirildi.

• Yakınca Beldesi’ndeki Güzel Sanatlar Lisesi yatılı öğrencisi E.E.’nin bunalıma girerek 10 adet hap yutup intihara kalkıştığı ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

• Kuluncak Başören Köyünde T.A. adlı şahsın, eşini telefonla taciz ettiğini öne sürdüğü N.Ç. ile kavga ettiği ve şahsı çeşitli yerlerinden bıçakla ağır yaraladığı bildirildi.

• Yeşilyurt Yakınca Beldesi’ndeki Sadiye Ünsalan İlköğretim Okulu öğrencilerinin şakalaşmalarının kavgaya dönüştüğü, M.B.’nin bıçakla A.K.’yi boynundan yaraladığı öğrenildi.

• Yeşilyurt Yakınca Beldesinde dilencilik yaparken yakalanan S.Y. hakkında 58 YTL idari para cezası uygulandı.

• A.Ö. yönetimindeki 44..319 plakalı otomobil, Battalgazi- Hasırcılar Kasabası civarında iken teknik arıza sonucu motorunda başlayan yangınla tamamen yandı.

• Yaka Mahallesi Galericiler Sitesi’nde K.L. ve A.K. adlı şahıslara ait işyerlerinden 1 masaüstü ve 1 dizüstü bilgisayarlar pencere camları dışarıdan açılmak suretiyle çalındı.

• Malatya- Pütürge yolunun 6. kilometresinde S.C. yönetimindeki 44..849 plakalı kamyonet, viraja dikkatsiz girince kayalıklara çarptı. S.C. ile araçta bulunan F.M.C. yaralandılar.

• N.A. yönetimindeki 44..247 plakalı motosiklet ile Havaalanı kavşağı 1. OSB girişinde V.T. yönetimindeki 44…673 plakalı otomobile çarptı. Kazada N.A. yaralandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız