SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Akçadağ Kozluca Kasabası’ndan 40 yaşındaki Mevlüt Şimşek adlı kişi, 44..752 plakalı su tankeri takılı traktörle giderken, Akçadağ Darıca Köyü Zöhredamı mevkiinde traktörün devrilmesi sonucu yaşamını yitirdi.

• Devlet Hastanesi önünde E.S. yönetimindeki 35 KUD 63 plakalı oto ile giderken karşıdan karşıya geçmek isteyen 24 yaşındaki A.B.’ye çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Polise başvuran 30 yaşındaki M.P. adlı bayan, Zafer Mahallesi’ndeki evinin kapısını kilitleyip aynı binadaki kayınvalidesinin evine gittiğini ve burada kaldığını, ertesi sabah geldiğinde kapının açık olduğunu ve yatak odasındaki eşyaların dağıtıldığını gördüğünü, yaptığı kontrolde çalınmış eşyasının olmadığını gördüğünü, kapıda herhangi bir zorlama olmadığını, evinin yedek anahtarlarının binada inşaat çalışması yapan A.adlı taşeronda olduğunu, bu şahıs ve çalışanlarının sorgulanması gerektiğini bildirirken, polis bu şahısların açık kimliğini belirlemeye çalışıyor.

• Zafer Mahallesi’nde oturan 32 yaşındaki A.A. adlı kadın fazla miktarda hap yutarak intihara kalkıştı. A.A., daha önce 3 aylık çocuğunu kaybettiği için depresyonda olduğunu, bu nedenle verilen haplardan fazla yutarak intihar etmek istediğini söyledi.

• Hidayet Mahallesi Çavdar Yapı Kooperatifi’nde oturan 26 yaşındaki S.G. adlı şahsın evine giren hırsızlarca 5 bilezik, 450 YTL para ile 5 adet çeyrek altın çalındı.

• İlyas Mahallesi’nde 16 yaşındaki A.Y.’ye tek sigara satan 25 yaşındaki Y.K. polis tarafından yakalandı ve ifadesinde pişman olduğunu söyledi.

• Babası O.Ç. ile birlikte polise giden 8 yaşındaki S.Ç.Ç. adlı çocuk, Şeker İlköğretim Okulu öğrencisi olduğunu, saçlarının jöleli olduğu gerekçesiyle sınıf öğretmeni 50 yaşındaki M.E.’nin kendisini okul müdürü 49 yaşındaki N.Y.’nın yanına götürerek dövdürdüğünü öne sürdü. Müdür ile bayan öğretmen suçlamaları kabul etmediler.

• Çavuşoğlu Mahallesi’ndeki Necati Bey İlköğretim Okulu Müdürü 50 yaşındaki F.K., okulun bayrağının Ramazan ve Cumhuriyet Bayramlarında yarıya indirildiğini polise bildirirken, olayla ilgili araştırma sürüyor.

• Tevfik Temelli Caddesi’nde oturan A.G. adlı şahıs, 23 yaşındaki kızı M.G.’nin işe gitmek için ayrıldığı evine dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Turgut Temelli Caddesi’ndeki bir işhanının kapıcısı olan 32 yaşındaki Y.Ü., gece 23.00 sıralarında büro sahibi 30 yaşındaki N.Ç.’nin kendisini telefonla arayıp işhanının kapısını açmasını, bürodan evrak alacağını söylediğini, kendisinin kabul etmediğini daha sonra N.Ç.’nin tanımadığı bir kişi ile birlikte kendisini dövdüğünü öne sürdü. Daha sonra tekrar başvuran Y.Ü., barıştıklarını, davacı olmadığını söyledi.

• Koyunoğlu Mahallesi’nde oturan 29 yaşındaki Z.S.İ. adlı bayan, savcılığa başvurarak 19 yaşındaki Y.Y. adlı bayanla 15-20 gün önce tanışıp arkadaş olduklarını ve bu kişinin kendisini cep telefonundan sürekli “ahlaksızca” mesajlar çekerek rahatsız ettiğini ve tehditlerde bulunduğunu öne sürdü. Polis olayla ilgili araştırmaya başladı.

• Darende’de polise başvuran 52 yaşındaki R.E. adlı kadın; Halk Eğitim binası önünde yürüdüğü sırada tanımadığı bir şahsın yanına gelerek hayır işleriyle uğraştığını söylediğini bunun üzerine kendisinin kardeşinin de ihtiyaç sahibi olduğunu söylediği sırada bu şahsın arkadaşı olan bir şahsın daha geldiğini ve ‘abla sana 1500 YTL para vereceğim onu ihtiyaç sahiplerine dağıt’ dediğini bir müddet sonra birinci şahsın ‘abla sen parayı ver şu evde mevlit okunuyor ben parayı okutup getireyim’ dediğini şahsın parayı alıp gittikten kısa bir süre sonra tekrar 1500 YTL yi kendisine verdiğini, ikinci şahsın ‘bu parayı sana verdiğimize dair para karşılığı makbuz alacağız’ dediğini ancak kendisi üzerinde para olmadığını söylediğinde ‘kolundaki bilezikte olur’ dediklerini bunun üzerine 20 gr dan fazla olan bileziğini çıkarıp şahıslara verdiğini bileziği alan ikinci şahsın yanlarından ayrıldığını birinci şahsın ‘abla gel şu binada hoca bizi çağırıyor gidelim’ dediğini birlikte binaya çıkarlarken şahsın yanından koşarak kaçtığını bir müddet bekledikten sonra dolandırıldığını anladığını bildirdi. Polis dolandırıcıları saptamaya ve yakalamaya çalışıyor.

• Darende yakınlarında M.A. yönetimindeki 23 K 0054 plakalı kamyon devrildi ve 45 yaşındaki sürücü ağır yaralandı.

• Hekimhan’da 07.00 sıralarında girmeye çalıştığı işyerinin sahibi E.Ö. tarafından fark edilince kaçmaya başlayan ve bir araçta yakalanan 31 yaşındaki E.K. adlı şahsın, bir fotoğrafcı ve eczanenin yanı sıra S.Ö.’ye ait 34 LTT 77 plakalı otobüse de hırsızlık amacıyla girdiği saptandı. E.K. tutuklandı.

• Polise başvuran M.A.K. adlı şahıs, Beydağı Mahallesi’ndeki evlerinden sabah saatlerinde ayrılan 25 yaşındaki kızı M.K.’nin geri dönmediğini, mahalleden komşusu olan A.Ç. adlı şahsın kızını evlenme vaadiyle kaçırmış olabileceğini söyledi. Polis araştırmaya başladı.

• Mehmet Buyruk Caddesi’nde oturan 41 yaşındaki R.Ü. savcılığa başvurarak, kendisi evde iken 07 plakalı aracını, cep telefonunu ve 2 bin YTL parasını beraber yaşadığı 22 yaşındaki H.K. adlı kadının, kardeşi 25 yaşındaki H.H.K. ve onun bir arkadaşı vasıtasıyla zorla aldığını, H.H.K.’nin evine noter çağırarak satış ve devir yaptırdığını, bu şahıslardan şikayetçi olduğunu söylerken, polis şikayet edilenlerin bilinen adreslerinden taşınmış olmaları nedeniyle araştırmalarını sürdürüyor.

• Saray Mahallesi’nde 22 yaşındaki E.D. adlı şahıs, karşıdan karşıya geçmek isterken plakası ve modeli alınamayan bir aracın sol ayağına çarpması sonucu hafif yaralandı.

• Mücelli Caddesi’nde C.K. yönetimindeki 44 EP 440 plakalı aracın çarptığı 57 yaşındaki H.A.’nın yaralandığı bildirildi.

• Fırat Mahallesi’nde oturan 27 yaşındaki C.K. adlı kadın, bunalım sonucu sürekli kullandığı depresyon ilaçlarından fazla miktarda içerek intihara kalkıştıktan bir süre sonra pişman olup Devlet Hastanesi’ne gitti ve tedavisini yaptırdı.

• B.Hüseyinbey Mahallesi Turfanda Sokakta park halinde olan H.A.’ya ait 44 AH 828 plakalı otonun kapısını açan hırsız teybini çaldı.

• Niyazi Mahallesi’nde oturan polis olduğu öne sürülen 43 yaşındaki H.L. ‘nin evinden 9 mm. çaplı Ruger marka beylik tabancası, 10 kutu mermi, 1 çift altın küpe, 1 çeyrek altın ile 70 YTL paranın çalındığı bildirildi.

• Sümer Polis Merkezi’ne başvuran 52 yaşındaki A.Y., Çevreyolu’nda 44 M 0220 plaka sayılı dolmuşa bindiğini, yanında sol ayağı kırık, 1.60-1.65 boylarında, subay traşlı, sarı tenli ismini sonradan G. olarak öğrendiği şahsın oturduğunu, bir müddet sonra dolmuştan inip yürümeye başladığında montunun sol cebinde bulunan Nokia 3310 marka cep telefonunun olmadığını fark ettiğini, olayla ilgili eşkalini vermiş olduğu şahıstan şikayetçi olduğunu bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Hasanbey Caddesinde R.Y. yönetimindeki 44 KU 249 plakalı otoyla giderken karşıdan karşıya geçmek isteyen R.E.’ye çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Şifa Mahallesi Tekel Sokakta 35 yaşındaki İ.İ.’ye ait işyerinden 3 adet atık akü çaldığı sırada 06.40’da polis tarafından yakalanan 23 yaşındaki C.K.’ya, savcılıkça denetimde serbestlik ve adli kontrol cezası verildiği, serbest bırakıldığı bildirildi.

• Cemal Gürsel Mahallesi’nde 24 yaşındaki G.Y., 19 yaşındaki N.T., 20 yaşındaki M.T. ve 77 yaşındaki F.G. adlı bayanlarla ile 37 yaşındaki T.T. ve 17 yaşındaki O.T. adlı şahıslar arasında kavga çıktığı, iki şahsın kadınları dövdükleri belirtilirken, O.T.’nin olaya müdahale eden polisi de dövmeye kalkıştığı, iki şahsın gözaltına alındıkları bildirildi.

• Doğanşehir Mal Müdürlüğü’nde Eylül’de göreve başlayan 36 yaşındaki Y.U., bir tapuya ait dosyanın geçen yıl kaybolduğunu öğrendiğini, makamında iken yanına gelen 43 yaşındaki F.A. adlı şahısta kayıp dosyanın olduğunu görünce polisi aradığını bildirdi. Polis olayla ilgili soruşturmaya başladı.

• Hekimhan’da marketçilik yapan 42 yaşındaki Ş.D. polise başvurarak, işyerine gelen C.Ç., A.Ç., M.A., N.K. ve Y.B. adlı şahısların 400 YTL borcuna karşılık 1.600 YTL istediklerini, itiraz etmesi üzerine şahısların kendisini dövdüklerini ve “Malatya sebze haline giremeyeceksin. Seni vururuz” diye tehdit ettiklerini öne sürdü. İfadesi alınan şahıslar ise suçlamayı kabul etmediler.

• Yeşilyurt ilçesinin Gaziantep Caddesi’nde kazı yapan şahıslar olduğu ihbarı üzerine giden polis, değişik ebatlarda kazılmış 3 çukur görünce, olay yerinde gördüğü 34 yaşındaki Y.D., 67 yaşındaki N.D. adlı kadınlarla 20 yaşındaki E.D. ve 38 yaşındaki A.G. adlı şahısları gözaltına aldı. Çukur yanında bulunan 2 kürek, 1 kazma ve 2 murça da el koydu. “İzinsiz Kazı Yapmak” suçlamasıyla haklarında işlem yapılan 4 kişi, ifadeleri alındıktan sonra salıverildi.

• Cezmi Kartay Caddesi’ndeki bir birahanenin camlarının bir kişi tarafından kırıldığı yolunda 23.20 sıralarında yapılan ihbar üzerine giden polis, işyeri kırık birahanenin içerisinde sandalyede oturan 34 yaşındaki F.Y. adlı şahsı yakaladı. İşyeri kapalı olduğundan sahibinin saptanamadığı, F.Y.’nin ifadesi alındıktan sonra salıverildiği bildirildi.

• Polise başvuran 36 yaşındaki E.Y. adlı şahıs, 04.30 sıralarında şahsen tanıdığı A.B. ve yanındaki 6-7 kişi tarafından dövüldüğünü öne sürdü.

• Savcılığa başvuran 39 yaşındaki Y.B. adlı şahıs, Malatya’daki bir bankadan aldığı 7500 YTL’lik çeki, İstanbul’daki bir firmaya verilmek üzere zarfa koyup otobüscülük yapan C.F.’ye verdiğini, bu şahsın çeki firmaya vermediğini ve kaybettiğini söylediğini, kendisini bir aydır oyaladığını öne sürdü. Polis C.F.’yi bulmaya çalışıyor.

• Şehit Hamit Fendoğlu Caddesi’nde oturan 60 yaşındaki R.E.P. adlı şahıs, 19 yaşındaki kızı P.P.’nin Şubat 2007’de bir arkadaşının yanına gideceğini söyleyip evden ayrıldığını, o tarihte polise başvurduklarını, daha sonra kızlarının kendisini telefonla aradığını, ancak 2 ay önce tekrar aradığında durumunun iyi olduğunu söylemesine rağmen sesinin ürkek olduğunu, kızının zorla alıkonulduğunu sandığını bildirdi ve bulunmasını istedi.

• İstiklal Mahallesi’nde 21 yaşındaki D.Ç. adlı bayana ait kuaförden 2 fön makinesi, 2 ağda makinesi, 1 saç tost makinesi, 1 saç maşası, 1 VCD çalar, 1 elektronik manikür seti çalındı. İşyerinin kapısının zorla açılarak hırsızlığın gerçekleştirildiği belirlendi.

• Cumhuriyet Savcılığı’na başvuran 49 yaşındaki M.A.S., yaklaşık 1 hafta önce 56 yaşındaki F.A. ve 45 yaşındaki İ.O.H. adlı şahıslarla bir oyun salonunda tanıştıklarını, şahısların kendisine üniversiteye işçi alınacak dediğini, tanıdığın varsa işe aldıralım dediklerini, kendisinin de oğlu olduğunu onu işe aldırmak istediğini belirttiğini, şüphelilerin kendisinden dosya parası diye 385 YTL para aldıklarını, ancak şahısların aradan zaman geçmesine rağmen oğluna iş bulamadıklarını, parasını geri istediğini ancak şahısların kendisini oyaladığını, kendisini dolandıran şahıslardan davacı olduğunu bildirdi. Polis iki şahsı arıyor.

• Şehit Hamit Fendoğlu Caddesi’nde oturan 36 yaşındaki N.İ. adlı bayan, savcılığa başvurarak evlerindeki telefonu, saptadığı bir numaradan tanımadığı birinin aradığını kendisine “Oğlunuz ölecek” dediğini, oğluna da “Seni öldüreceğiz” tehdidinin yapıldığını bildirdi. Polis, araştırmada belirtilen numaranın Dörtyol civarındaki bir telefon bayiine ait olduğunu saptarken, telefonu açanı bulmaya çalışıyor.

• Bentbaşı Mahallesi’nde oturan 53 yaşındaki R.S. adlı şahıs polise başvurarak 16 yaşındaki kızı E.S.’yi 17 yaşındaki H.M.Y.’nin kaçırdığını bildirdi. Polis kızı ve genci bulurken, kız ifadesinde kendi rızası ile kaçtığını söyledi. Polis kızı ailesine teslim ederken, H.M.Y. hakkında “Küçük Yaşta Kızı Kaçırma ve Alıkoyma” suçlamasıyla işleme başladı.

• Hidayet Mahallesi’nde 23.00 sıralarında devriye görevi yapan polis ekibi 27 yaşındaki H.U. adlı şahsı şüphe üzerine durdurdu ve aradı. Şahısta 1 adet rambo bıçağı ile gazeteye sarılı 15 gram esrar bulundu.

• Polise başvuran 60 yaşındaki A.T. adlı şahıs,; çarşı ve mahalle bekçiliğinden emekli olduğunu, Yeni Sanayi Sitesi’ndeki caminin tuvaletinin abdest alma bölümüne kendisine ait S.WESSON marka tabancasını astığını, tabancayı orada unutarak camide namazını kıldığını, cami çıkışı silahı astığını hatırladığını, astığı yere baktığında orada bulunmadığını gördüğünü bildirdi. Polis olayla ilgili araştırmaya başladı.

• Hidayet Mahallesi’nde oturan 39 yaşındaki A.K. adlı kadın, bankamatik kartının cüzdanında olmadığını fark ettiğini, bankaya gittiğinde hesabından 140 YTL çekildiğini öğrendiğini bildirdi ve şikayetçi oldu.

• Akçadağ Başpınar Mahallesi’nde oturan 56 yaşındaki E.M. adlı kadın, kızı 33 yaşındaki N.M.’nin, gelini C.M.’nin evinden ayrılıp geri dönmediğini, gelinine Malatya’daki çocuklarını görmeye gideceğini söylediğini, ancak 6 gün sonra telefonla arayıp Bursa’da olduğunu bildirdiğini belirtti ve kızının bulunmasını istedi.

• Akçadağ Bağköy’de A.S.K. ilçe savcılığına başvurarak köyün ortak kullanımındaki sulama suyunu engelledikleri iddiasıyla F.A., Ş.A., O.A., B.A., Y.İ. ve Ş.İ.’den şikayetçi oldu. Aynı köyden A.Ö. de M.C.’nin köye ait su havuzu ve sulama kanalına zarar verdiği iddiasıyla savcılığa başvurdu.

• Battalgazi Hatunsuyu’nda geçimsizlik ve maddi sıkıntı yüzünden karısı F.Y.’yi dövdüğü gerekçesiyle E.Y. gözaltına alındı.

• Doğanşehir Polat Kasabasında 34 yaşındaki N.P. adlı kadının aynı yaştaki eşi K.P. tarafından dövüldüğü ve kafa travması geçirdiği, hastaneye kaldırıldığı, kocanın yakalandığı bildirildi.

• Doğanşehir Sürgü’de dilencilik yapan 63 yaşındaki N.Ö. adlı şahsa bu nedenle Jandarma tarafından Kabahatler Kanunu gereği 58 YTL para cezası kesildiği bildirildi.

• Adıyaman’dan Malatya yönüne gelmekte olan 20 yaşındaki K.I. yönetiminde bulunan 01..285 plakalı otomobil Doğanşehir Erkenek Sakaltutan mevkiinde şarampola yuvarlandı. Kazada sürücü K.I. yaralandı.

• Kayseri’den Malatya yönüne gelmekte olan 62 yaşındaki F.B. yönetiminde bulunan 06..63 plakalı oto Akçadağ Darıca mevkiinde yağış nedeniyle şarampola uçtu. Kazada araçta bulunan 55 yaşındaki A.F. ve 50 yaşındaki G.F. adlı şahıslar ile 50 yaşındaki A.F. adlı bayan yaralandılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız