SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Merkez Çamurlu Köyü sınırlarındaki Çöplük alanı mevkiinde oturan, yatalak ve felçli olarak yalnız yaşadığı bildirilen 75 yaşındaki A.Ç. adlı kadın, akrabaları tarafından yakılan sobadan sıçrayan kıvılcımların neden olduğu yangında yanarak yaşamını yitirdi. Jandarma, olayı “Şüpheli Ölüm” olarak kaydına aldı ve araştırmaya başladı.

• Şehit Hamit Fendoğlu Caddesi’nde 39 yaşındaki M.Ö. ile 33yaşındaki Ç.E. ve 15 yaşındaki T.E. arasında çıkan tartışmaya polis müdahale etti. Ç.E.’den 1 adet şarjörsüz kuru sıkı tabanca, M.Ö.’den ise 1 adet tahra ele geçirildi.

• Cengiz Topel Caddesi’nde şüphe üzerine durdurularak aranan 28 yaşındaki C.Y. adlı şahısta 2.5 gram esrar bulundu. C.Y., esrarı bir arkadaşının verdiğini, kendisinin kullanmadığını öne sürdü.

• Polise başvuran 25 yaşındaki V.Y. ve 23 yaşındaki F.Y. adlı kardeşler 22.40 sıralarında Sivas Caddesi Cezmi Kartay girişinde yürürken, K.Ş., F.Ü. ile İ.adlı şahısların kendilerine bıçak ve sopalarla saldırdıklarını öne sürdüler. Polis saldırganları arıyor.

• 18 yaşından küçük çocuğa 45 gram tütün ve 1 deste sigara kağıdı satarken yakalanan 27 yaşındaki M.K.B., işyerini yeni açtığını, küçük yaştakı kişilere sigara satmanın suç olduğunu bilmediğini öne sürdü.

• Maliye yanındaki eski açık otoparkta 28 yaşındaki N.B. adlı şahsın öğlene doğru parkettiği aracının öğle saatlerinde çalındığı bildirildi.

• 2. Ordu Lojmanlarında 27 yaşındaki D.T. adlı bayan sürücü, yönetimindeki oto ile kaldırıma çıktıktan sonra, kaldırımın yanındaki çukura aracını yan yatırınca araç hasar gördü.

• Yeşiltepe’deki İMKB Lisesi’nin öğrencisi olan 15 yaşındaki M.A. adlı kız, daha önceden aynı okulun öğrencisi olan 16 yaşındaki C.F.Ç. adlı öğrencinin “Ben de seni arıyordum” diyerek saçından tutuk itekleyerek yere düşürdüğünü öne sürdü ve şikayetçi oldu. Zanlı yakalandı.

• Yeni Sanayi Sitesi’nde etrafı tel örgü ile çevrili Ö.K.’ye ait depodan toplam 400 kilo ağırlığında 3 metrelik alüminyum profil ve parça profiller çalındı.

• Sarıcıoğlu Mahallesi’nde eski bir husumet yüzünden 42 yaşındaki H.A., 18 yaşındaki F.K., 16 yaşındaki E.K. ile 46 yaşındaki H.D., 38 yaşındaki S.D., 19 yaşındaki C.D. ve 16 yaşındaki Y.D. arasında kavga çıktı. Kavgaya polis müdahale etti. S.D.’de 1 adet av tüfeği ile 1 bıçak bulunurken, olay yerinde de 1 zincir ve 1 ekmek bıçağının bulunduğu, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

• Sanayi Sitesi 3. Caddede 30 yaşındaki M.D.’ye ait depodan 70 parça dış iskele cepheli ve sac boya rafı çalındı.

• Yeşiltepe Seyran Mahallesi’nde bir evde olay olduğu ihbarına giden polis, 43 yaşındaki A.B. adlı şahsın, 42 yaşındaki eski eşi A.B.’yi komşusu 43 yaşındaki H.T. adlı kadının evinde otururken bıçaklayıp kaçtığı, H.T.’nin de yaralandığı bildirildi. Polis yaptığı araştırma sonucu zanlıyı da sol el bilek kısmından yaralanmış olarak buldu. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Olaydan 5 saat önce de, A.B.’nin eski kocası A.B. hakkında polise şikayette bulunduğu bildirildi.

• 18.00 sıralarında polise başvuran 22 yaşındaki S.D. adlı şahıs, Çavuşoğlu Mahallesi’ndeki özel kız yurdu civarından evine yaya olarak giderken, kafasına sert bir cisimle vurulduğunu ve plakasını alamadığı bir araca bindirildiğini, araçtaki bir grup tarafından dövüldüğünü, kendine geldiğinde Şehir Mezarlığı civarında yatar vaziyette olduğunu bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis araştırmaya başladı.

• Polise başvuran 18 yaşındaki H.E.A. ve 17 yaşındaki M.B. adlı kızlar, kendilerini rahatsız edip sözlü tacizde bulunduğunu öne sürdükleri 20 yaşındaki O.A.’dan şikayetçi oldular. 18.00 sıralarındaki olayla ilgili suçlamaları kabul etmeyen O.A.’nın alkollü olduğu saptandı.

• Çarmuzu Mahallesi’nde oturan 42 yaşındaki N.G. adlı kadın, 37 yaşındaki eşi İ.H.G. tarafından dövüldüğü iddiasıyla şikayetçi oldu. Bir süre sonra karakola gelen İ.H.G., suçlamayı kabul etmeyip karısından şikayetçi oldu.

• Koyunoğlu Mahallesi’ndeki evinden hastaneye kaldırılan 27 yaşındaki S.K. adlı kadın, ailevi nedenlerle kendisini dövüp kalçasından bıçakla yaralayan 51 yaşındaki eşi H.K.’dan şikayetçi olduğunu bildirdi. H.K. ise olayda kullanılan bıçağı polise teslim etti ve pişman olduğunu söyledi.

• Doğanşehir Yeni Mahallede meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 17 yaşındaki F.B. adlı genç, kendisini döven şahıslardan aynı yaştaki E.S.’nin kuru sıkı tabanca ile ateş ederek sırtından yaraladığını bildirdi. Polis bunun üzerine E.S.’yi kuru sıkı tabancayla yakalarken, olaya karışan aynı yaşlardaki B.B.G., H.T., A.K., R.O. ve E.K. de gözaltına alındı.

• Kale ilçesi Kömürhan Köprüsü civarındaki polis kontrol noktasında 42 yaşındaki T.Y. yönetimindeki araç durduruldu. Aracın bagaj kısmında, yapılan sorgulamada İstanbul’da faal olarak kullanılan iki adet plaka bulundu. Şahıs ifadesi alındıktan sonra savcı talimatıyla salıverildi.

• Akpınar Turfanda Sokakta 22.30 sıralarındaki trafik denetimi sırasında durdurulan 44 FY 893 plakalı aracın sürücüsünün A.Y. adına düzenlenmiş sürücü belgesini verdiği, bu sürücünün 188 promil alkollü olduğu saptanıp işlem yapılırken, sürücü bu kez isminin A.P. olduğunu söyledi. 37 yaşındaki A.Y.’nin kimliğini kullanan aynı yaştaki A.P.’yle ilgili yapılan sürücü belgesi sorgulamasında daha önce 3 kez el konulduğu belirlendi. Şahsın ibraz ettiği A.Y. adına düzenlenmiş kimliğin sahte olabileceği ihtimali üzerine araştırmaya başlanırken, şahıs ifadesi alındıktan sonra salıverildi.

• Karıştığı bir olay dolayısıyla Asayiş Şube Müdürlüğü’nde ifadesi alınan 37 yaşındaki M.E. adlı şahısın polislere iftirada bulunduğu, hakkında bu nedenle de işlem yapıldığı bildirildi.

• Sebze ve Meyve Hali’nde çalışmakta olan 29 yaşındaki A.Y. ve 28 yaşındaki A.T. adlı şahıslar, daha önce de işyerine gelen ve hırsızlık yapmak üzere iken görülüp uyarılan, bu nedenle de aralarında husumet bulunan A.ve M.adlı şahıslar tarafından dövüldüler. Polis kaçan iki şahsı arıyor.

• İpek Caddesi’nde 20 yaşındaki S.Ç.’nin yönetimindeki 06 HAY 76 plakalı otoyla çarptığı 17 yaşındaki yaya genç kız H.D. yaralandı.

• Zafer Mahallesi 11. Sokakta H.Ç.’nin yönetimindeki 34 JSU 16 plakalı otoyla çarptığı 9 yaşındaki Y.U. adlı çocuk yaralandı.

• Atatürk Caddesi’nde M.E. adlı şahıs 17.25 sıralarında 34 VKP 51 plakalı otosuyla giderken karşıdan karşıya geçmek isteyen 12 yaşındaki S.B. adlı kız çocuğa çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Melekbaba Mahallesi’nde oturan A.B. adlı şahıs polise başvurarak, 20 yaşındaki kızı N.B.’nin, akrabası olan 19 yaşındaki F.K. tarafından zorla kaçırıldığını öne sürdü. Daha sonra tekrar polise başvuran A.B., kızının kendi gönlü ile kaçtığını söylemesine rağmen şikayetinin devam ettiğini bildirdi. Polis ifadelerini aldığı kızı ve genci serbest bıraktı.

• Taştepe Mahallesi’nde 72 yaşındaki G.P. adlı kadının evinin kilitli odunluk bölümünün kilidinin kırılarak 3 adet ortaboy kazanın çalındığını bildirdi.

• Sarıcıoğlu Mahallesi’nde oturan 47 yaşındaki M.Ş. adlı şahıs polise başvurarak, 17 yaşındaki kızı E.Ş.’den haber alamadıklarını, yaptığı araştırmada kızının 21 yaşındaki H.İ.İ. tarafından kaçırılmış olduğunu saptadığını bildirdi ve bulunmalarını istedi.

• Cirikpınar Mahallesi’nde oturan 37 yaşındaki K.Y. adlı şahıs, 23 yaşındaki kız kardeşi N.Y.’nin kendilerine misafirliğe geldiğini, bakkala gideceğini söyleyip ayrıldığı eve dönmediğini bildirdi. Polis N.Y.’yi bulmaya çalışıyor.

• Tecde’de 52 yaşındaki Ö.K. adlı şahıs, tartışma sonucu oğlu 26 yaşındaki A.K. tarafından dövüldüğünü öne sürerken, oğul suçlamayı kabul etmedi.

• ESKi SSK Hastanesi kavşağında Karakavak Minibüsünden inen 54 yaşındaki S.K., plakakasını alamadığı minibüsün geri manevrası sırasında kendisine çarparak yaralanmasına yol açtığını bildirdi. Polis, minibüsü ve sürücüsünü belirlemeye çalışıyor.

• Savcılığa başvuran 22 yaşındaki M.G., kullandığı cep telefonunu bir seyyar satıcıdan 160 YTL’ye aldığını, bu şahsın kimliğini bilmediğini, iki hafta kullandıktan sonra telefona çalıntı olduğuna dair mesaj geldiğini, hırsız konumuna düşmemek için telefonu savcılığa teslim ettiğini, ancak kendisine telefonu satan satıcıdan şikayetçi olduğunu bildirdi. Polis telefon satıcısını saptamak için çalışmalara başladı.

• Akçadağ ilçesi Doğu Mahallesi’nde 45 yaşındaki M.K.’ya ait olan ve H.İ. adına kayıtlı 44 AT 720 plakalı 1974 model Anadol marka kamyonet çalındı.

• Battalgazi ilçesi Alacakapı Mahallesi’nde 26 yaşındaki T.S., 30 yaşındaki L.D., 22 yaşındaki M.Ö. ve 25 yaşındaki K.K. adlı şahıslar tartışma sonucu kavga edip birbirlerini dövdüler.

• Yeşilyurt’un Mollakasım Mahallesi sınırlarında bulunan “gayrifaal” durumdaki YİFAŞ Fabrikası’nda hırsızlık olduğu ihbarı üzerine giden polis ekibi, kaçmaya başlayan 2 kişiden 15 yaşındaki S.Ş.’yi elindeki yankeski ile yakaladılar. Diğer şahsın kaçarken düşürdüğü mont ve cebindeki telefona el konurken, yakalanan şahıs kaçanın adını vermediği için kimliği saptanamadı. Yakalanan S.Ş.’nin İstanbul 2. Çocuk Mahkemesi tarafından arandığı da saptanırken, hırsızların fabrikanın ışıklandırma sisteminin monte edildiği alüminyum profilleri söküp istifledikleri belirlendi.

• Polise başvuran 65 yaşındaki H.D., Saray Mahallesi Ömer Efendi Sokakta 2 şahıs tarafından dolandırıcılık suretiyle 497 YTL parasının çalındığını öne sürdü. Polis araştırmaya başladı.

• Polise başvuran 53 yaşındaki M.Ç.O., 12 yaşındaki kızı K.Ç.’nin sabah okula gitmek için kardeşiyle birlikte evden ayrıldıktan sonra Boztepe Caddesi üzerinde plakası alınamayan bir araçla kaçırıldığını bildirdi şikayetçi oldu. Araştırma devam ederken 19 yaşındaki B.Y., 22 yaşındaki S.Y. ve 17 yaşındaki İ.Y. adlı akrabalar, küçük kızla Sanayi Polis Karakolu’na gelip teslim oldular ve suçlamayı reddettiler.

• Altın Kayısı Oteli önündeki kavşakta 21 yaşındaki E.C. yönetimindeki plakasız motosiklet ile 34 yaşındaki H.İ.A. yönetiminde bulunan 06 GZ 987 plakalı otoya çarptı ve yaralandı.

• Çukurdere Mahallesi’nde oturan 67 yaşındaki A.Y., kullanmadıkları evde elektrik sayacının çalındığını polise bildirdi.

• Tecde’de oturan 24 yaşındaki A.Y. adlı bayan, ailevi nedenlerden dolayı yarım bardak çamaşır suyu içerek intihara kalkıştı ve hastaneye kaldırıldı.

• Öğretmenevi önünde A.A. yönetimindeki 44 DD 188 plakalı oto ile giderken karşıdan karşıya geçmek isteyen 69 yaşındaki M.T.’ye çarparak yaralanmasına neden oldu.

• K.Mustafapaşa Mahallesi Gebeş Sokakta 37 yaşındaki M.Y.’ye ait evin bodrum kadındaki 2 bisiklet, çeşitli kaset ve kitaplar çalındı.

• Karakavak’ta oturan 45 yaşındaki A.A. polise başvurarak, 17 yaşındaki oğlu H.M.A.’nın öğleye doğru çarşıya gideceğini söyleyip evden ayrıldığını, geri dönmediğini, evde yaptırdığı araştırmada oğlunun 350 YTL parayı yanına aldığını fark ettiğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Kavaklıbağ Mahallesi’nde oturan 57 yaşındaki F.U. adlı kadın, 26 yaşındaki oğlu S.U.’nun İzmir’de çalıştığı Petkim’den ayrıldığını, 22 Ağustos’tan bu yana oğlundan haber alamadığını bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Battalgazi ilçesinde esrar ticareti yaptığı gerekçesiyle 41 yaşındaki K.D. adlı şahsın evinde arama yaptı ve asma tavana saklanmış 344 gram esrar bulundu.

• Savcılığa dilekçe ile başvuran 57 yaşındaki B.K. adlı kadın, kendisini cep telefonu ile arayan 21 yaşındaki D.K. ve 22 yaşındaki S.K.(K) adlı kadınların, “Bize zorla fuhuş yaptırıyor diye iftira atıp seni hapse attıracağız” diye tehditte bulunduklarını öne sürdü. Yakalanan iki kadın suçlamaları kabul etmediler.

• Savcılığa başvuran 22 yaşındaki M.Z., satın aldığı cep telefonuna çalıntı olduğu mesajının geldiğini, ancak işyeri yetkilisinden şikayetçi olmadığını bildirdi. İşyeri sahibi 37 yaşındaki A.D. ise, telefonu 21 yaşındaki S.Ç. adlı bayandan satın aldığını, çalıntı olduğunu bilmediğini söylerken, ifadesine başvurulan S.Ç., telefonu kendisine arkadaşı 28 yaşındaki B.A. adlı şahsın hediye ettiğini bildirdi. Yakalanan B.A. ise telefonu Elazı PTT yanında seyyar satıcılık yapan, görse de tanıyamayacağı bir şahıstan satın aldığını ve çalıntı olduğunu bilmediğini öne sürdü. İfadeleri alınan şahıslar serbest bırakılırken telefona el konuldu.

• İzzetiye Mahallesi Gaffarağa Sokağında 45 yaşındaki H.D.’ye ait evin eklentisindeki su borularını kesmeye çalışırken ev sahipleri tarafından yakalanan 13 yaşındaki V.E. ve 15 yaşındaki T.E. adlı kardeşler teslim edildikleri polis tarafından adliyeye gönderildiler ve serbest bırakıldılar.

• 21 yaşındaki M.P. adlı genç, akşam saatlerinde karnından yaralanmış olarak hastaneye kaldırıldı. M.P. ifadesinde işsiz olduğu için bunalıma girdiğini, ekmek bıçağını karnına sürterek kendisini yaraladığını söyledi.

• İpek Caddesi’nde oturan 60 yaşındaki D.F.K. adlı kadın, içerisinde 2 bin YTL, 480 Euro, ev tapusu, maaş ve kimlik kartları bulunan çantasının çalındığını, evine usta olarak gelen 18 yaşındaki B.A.’dan şüphelendiğini söylerken, B.A. suçlamaları kabul etmedi ve ifadesi alındıktan sonra salıverildi.

• Cengiz Topel Caddesi’nde 50 yaşındaki F.A. yönetimindeki oto ile giderken karşıdan karşıya geçmek isteyen 52 yaşındaki G.Y. adlı kadına çarparak yaralanmasına yol açtı.

• MAŞTİ Terminali otoparkında park halinde olan 26 yaşındaki M.B.D.’ye ait otonun aküsü çalındı.

• Çilesiz Mahallesi Fahri Kayahan Bulvarı 3. Sokakta 28 yaşındaki H.A.İ.’nin evinin ön kısmında bağlı Kangal cinsi köpek çalındı. H.A.İ., çöp ve hurda toplayan bir otonun sürücüsünün köpeğini de götürmüş olabileceğinden şüphelendiğini söylerken, polis araştırmaya başladı.

• Aileleri ile birlikte polise başvuran 11 yaşındaki S.B. ve 12 yaşındaki B.N.Ö. adlı kızlar, Karakavak Sağlık Ocağı arkasında 12.45 sıralarında yürürken, park halindeki bir oto içerisindeki 30-35 yaşlarındaki bir şahsın eliyle “Yanıma gelin” gibisinden işaret yaptığını daha sonra yine eliyle müstehcen harekette bulunduğunu bildirdiler. Şikayetçilerin, sapığın bulunduğu aracın plakası olarak polise bildirdikleri plakanın araştırılmasında bir traktöre ait olduğu ve traktör sahibinin de olayla ilgisinin bulunmadığını saptadı. Polis, sapığı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Rahmi Akıncı İlköğretim Okulu’nda 13 yaşındaki T.E. adlı kız öğrenciyi dövdüğü gerekçesiyle yakalanan 14 yaşındaki F.T. adlı erkek öğrenci adliyece serbest bırakıldı.

• Yeşilyurt Caddesi7nde 28 yaşındaki D.Y.’ye ait işyerinin tuvalet penceresinden giren hırsız ya da hırsızların 1 dizüstü bilgisayar, 1 şarj aleti ile içerisinde malzeme bulunan servis çantasını çaldıkları bildirildi.

• İstasyon Caddesi’nde 26 yaşındaki M.N.G.’nin evinin giriş kapısı merdiven boşluğunda bulunan el hızarı çalındı.

• 18 yaşındaki İ.G. adlı şahıs, alkollü olarak evine giderken, özel sorunlarından dolayı üzerindeki bıçakla kendisini bacağından yaraladı.

• Hacıabdi Mahallesi’nde meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 46 yaşındaki D.K. adlı kadın boşandığı eşinin kız kardeşi olan 45 yaşındaki M.M.’nin, çocuklarını götürmek istediğini, kabul etmeyince de ayakkabı ile kafasına vurduğunu öne sürdü. M.M. ise tartışma sırasında eski yengesinin saçını çekmesi yüzünden yerdeki terliği fırlattığını söyledi.

• Yeşilyurt’un Hıroğlu Mahallesinde bulunan Yeşilyurt Lisesi’nin spor salonuna ait 7 adet cam kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kırıldı.

• Yukarı Çöşnük’te oturan 41 yaşındaki F.K. adlı kadın polise başvurarak, 22 yaşındaki kızı G.K.’nin ilaç almak için dışarıya çıktığını ve geri dönmediğini bildirdi, bulunmasını istedi.

• Fırat Mahallesi Şefik Tugay Caddesi’nde oturan 29 yaşındaki T.S. adlı şahıs, evinin ahşap kapısının zorlanarak, içeriden televizyon, müzik seti, matkap, anahtar takımı, çekiç, murç, vs. gibi gereçlerin çalındığını, daha önce aracı ile kaza yapması yüzünden borçlu olduğu 26 yaşındaki M.D.’den şüphelendiğini bildirdi. M.D. ise polise verdiği ifadede, alacağına karşılık şahsın söylediği malları aldığını, bunları aldığından ev sahibinin de bilgisi olduğunu bildirdi.

• Saray Mahallesi’nde oturan 19 yaşındaki M.Ş. adlı bayan, 21.00 sıralarında evinin tuvaletinde içeriği saptanamayan bir maddeyi koluna enjekte ederek intihara kalkıştı ve koma halinde TÖTM’ye kaldırıldı. Evde yapılan aramada 2 adet içerisinde sıvı olan kapsül, 1 enjektör, 1 beyaz renkli ameliyat eldiveni bulundu. Soruşturma sürüyor.

• Polise başvuran 23 yaşındaki M.K. adlı şahıs, Cumhuriyet Çarşısı’ndaki bir kuyumcudan altın bozdurup Türk parası aldığını ve parayı bir bankaya yatırmak istediği sırada içerisinden bir adet 50 YTL’nin sahte olduğunun banka görevlisi tarafından saptandığını, tekrar kuyumcuya gittiğinde kuyumcunun kabul etmediğini öne sürdü. İfadesi alınan 36 yaşındaki N.A. da sahte parayı kendisinin verdiği iddiasını reddetti.

• İstiklal Mahallesi’ndeki olayla ilgili ifadesi alınan 26 yaşındaki İ.H.K., 36 yaşındaki A.B.T.’nin borcundan dolayı kendisinde bulunan 3 adet 500 YTL’lik senedi bu kişinin arayıp, karşılığında çek ve nakit vereceğini söyleyerek istettiğini, işçisiyle senetleri gönderdiğini, işçisinin daha sonra kendisini telefonla arayarak A.B.T.’nin senetleri yırttığını, çek ve nakit para da vermediğini bildirdiğini polise anlattı. Şikayet üzerine A.B.T. polis merkezine getirildi ve üzerinde 1 adet bıçak çıktı. Şahıs ifadesinde, senetleri yırttığını sonra da yaktığını söyledi. Soruşturma sürüyor.,

• Polise başvuran 30 yaşındaki N.Y. adlı kadın, boşandığı ancak beraber yaşadığı eski eşi 35 yaşındaki M.İ. tarafından Mehmet Akif Caddesi’nde dövüldüğünü söyledi. Polis M.İ.’yi arıyor.

• Nasuhi Caddesi’nde işyeri bulunan 50 yaşındaki N.E. adlı şahıs, 25 yaşındaki D.K., 32 yaşındaki C.K., 23 yaşındaki İ.E., 34 yaşındaki F.K. ve 34 yaşındaki F.E. adlı şahısların işyerine gelip kendisini tehdit ettiklerini, hakarette bulunduklarını polise şikayet etti. Suçlanan şahıslar ise iddiaları reddedip N.E.’nin kendilerine hakaret ettiği iddiasında bulundular.

• Savcılığa başvuran 26 yaşındaki M.E.G. adlı şahıs, 5 aydır 54 yaşındaki C.D.’ye ait gıda tesisinde çalıştığını, 16 Kasım’da iş kazası nedeniyle parmaklarından yaralandığını, o sırada sigortasının yapılmadığını öğrendiğini, bu olay nedeniyle iki parmağını kaybettiğini, kendisini sigortasız çalıştıran işvereni C.D. ve adli rapor düzenleyerek ibraz etmeyen özel hastane doktoru 37 yaşındaki E.M.’den şikayetçi olduğunu bildirdi. İfadesi alınan C.D., daha iyi bakılır gerekçesiyle şahsı özel hastaneye götürüp masraflarını ödediğini, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Operatör doktor olduğu bildirilen E.M. ise, iş kazası nedeniyle hastaneye gelen M.E.G.’ye gerekli müdahaleyi yaptığını ve adli rapor düzenleyerek taburcu ettiğini bildirdi ve suçlamayı reddetti.

• Melekbaba mahallesi’nde park halinde olan 32 yaşındaki S.Ö.’ye ait 44 KU 788 plakalı otodan 2 adet elektronik terazi çalındı.

• Melekbaba Mahallesi’nde park halinde olan 23 yaşındaki H.T. adlı şahsın 44 FU 288 plakalı aracından 1 CD çalar, 10 metre döşemelik kumaş ile mini MP3 çalar çalındı.

• Yeşiltepe Seyran Mahallesi’nde park halinde olan 38 SE 345 plakalı Renault Clio marka oto çalındı. Polise başvuran 44 yaşındaki A.A., aracı yeğeni İ.D.’den satın aldığını, borcunu ödeyemediği için yeğeninin aracı geri aldığını, aracın halen kendi üzerine kayıtlı olduğunu, yeğeninin evinin önündeyken çalındığını bildirdi.

• MAŞTi Terminali otobüs duraklarında 18.50 sıralarında şüpheli hareketleri nedeniyle dikkat çeken ve polisi görünce kaçmaya başlayan 17 yaşındaki M.H.T., polis tarafından kovalamaca sonucu yakalandı. Bu şahsın elindeki poşette, kullanımı ve satışı yasak olan Extacy marka uyarıcı hap ele geçirildi.

• Orgeneral Eşref Bitlis Lisesi önünde 15 yaşındaki A.Z. 19 yaşındaki A.Y.’nin rastgele salladığı demirin isabet etmesi sonucu yaralandı.

• Şifa Mahallesi’nde 44 yaşındaki M.A.’ya ait eve kapısını kırarak giren hırsızlarca 1 adet 55 ekran televizyon, ütü ile 2 battaniye çalındı.

• Zapçıoğlu Caddesi’nde oturan 56 yaşındaki C.Ç. polise başvurarak, 20 yaşındaki kızı H.Ç.’nin ablasında kalacağını söyleyip evden ayrıldığını, daha sonra büyük kızının arayıp kendisini gizli numaradan arayan ve adının Recep olduğunu söyleyen şahsın “H.ile evlendik, benim yanımda” deyip telefonu kapattığını söylediğini, kızının bulunmasını istediğini bildirdi.

• Askeri Lojmanlar kavşağındaki bir sitede oturan 35 yaşındaki H.D. ve 34 yaşındaki S.K., alt katlarında faaliyet gösteren işyerinin geç saatlere kadar açık olduğunu, gürültülü bir şekilde makine ile eşya taşıdıklarını, daha önce dilekçe ile başvurdukları belediye Cevre Müdürlüğü’nen en geç 22.30’da kapatılmasını istemelerine rağmen, işyerinin bu saatlere uymadığını, bu işyerinin mesul müdürü ve yardımcısı olan 43 yaşındaki A.M. adlı şahıs ve 29 yaşındaki F.K. adlı bayandan şikayetçi olduklarını bildirdiler. 00.20 sıralarında şikayet edilen müdür ve yardımcısı ise ifadelerinde, eşya taşımadıklarını, sadece etiketlerde değişiklik yaptıktlarını, suçlamaların art niyetle yapıldığını öne sürdüler. İşyerine gürültü yapmaktan dolayı işlem uygulandığı bildirildi.

• Hasanbey Caddesi’nde 19 yaşındaki C.K.’ya ait işyerinde 136 adet film VCD, 3 adet müzik CD, 1 adet oyun CD, 15 adet porno VCD, harddiskte kayıtlı film, müzik ve porno kayıt bulunan bilgisayara el konuldu.

• Güvenlik Şube Müdürlüğü’nce Hasanbey Caddesi’nde 29 yaşındaki A.K.’ye ait işyerinde yapılan aramada, her bir DVD içerisinde 12’şer porno film bulunan 30 adet DVD, 21 adet pordo VCD, 175 adet bandrolsun oyun, müzik CD’si, 6 adet 120’lik albüm video kaset, 2 adet porno VHS kaset, müzik, oyun, film ve porno kayıt bulunan 1 adet bilgisayar ve 3 adet harddisk ele geçirildi. Ayrıca işyerinde işletmeci olduğunu söyleyen 18 yaşından küçük R.T. adlı şahsın da, hakkında işlem yapılmak üzere Çocuk Şubesi’ne teslim edildiği bildirildi.

• Darende’deki bir internet kafede polis tarafından yapılan kimlik kontrolunde polis memurları C.T. ve Y.A.’ya hakarette bulundukları öne sürülen 28 yaşındaki D.G. ve 25 yaşındaki M.G.D.’nin yakalandıkları, ifadelerinde hakaret iddiasını kabul etmedikleri bildirildi.

• Akpınar’daki Belediye Açık Otopark içerisinde park halinde olan M.Ö.’ye ait 44 FC 848 plakalı otodan 2 adet teyp çalındı.

• Polise başvuran 19 yaşındaki E.G., 00.30 sıralarında Taştepe Caddesi’nde yürürken tanımadığı 3 kişinin kendisine laf attıktan sonra dövdüklerini bildirdi. Polis şahısları belirlemeye çalıyıyor.

• Yeni Şire Pazarında kayısıcılık yapan 33 yaşındaki C.A., 43 yaşındaki C.A. tarafından para, çek ve kayısı olarak toplam 4 bin 250 YTL’sinin dolandırıldığını öne sürdü. Polis şahsı arıyor.

• Çavuşoğlu Mahallesi’ndeki Necatibey İlköğretim Okulu yakınında meydana geldiği öne sürülen olayla ilgili ifadesi alınan 11 yaşındaki Y.E.K., evine giderken Köse lakaplı şahsın önünü kesip kendisini dövdüğünü ve cebindeki 75 yeni kuruşu alıp kaçtığını söyledi. Polis araştırmaya başladı.

• Çevreyolu Battalgazi kavşağında C.K. yönetiminde bulunan 44 EF 379 plakalı oto ile karşıdan karşıya geçmekte olan 16 yaşındaki F.S. adlı genç kız ile 47 yaşındaki annesi A.S.’ye çarparak yaralanmalarına yol açtı. A.S.’nin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

• Paşaköşkü Mahallesi’nde park halinde olan C.E.’ye ait 44 FF 630 plakalı aracın çalındığı bildirildi.

• Hasanbey Caddesi’nde oturan 55 yaşındaki A.T., oğlu M.T.’nin tartışma sonucu kendisini dövdüğünü bildirdi. Polis M.T.’yi arıyor.

• Mimar Sinan Caddesi Esen Cami yanındaki parkta bir şahsın şüpheli hareketleri olduğu ihbarı üzerine giden polis 39 yaşındaki H.G.’nin yakınındaki ağaç dibinde gazete kağıdına sarılı toplam 1.5 gram esrar bulundu. Şahıs ifadesinde daha önce esrar kullandığını, ancak bulunan esrarın kendisine ait olmadığını öne sürdü.

• Yeşilyurt Gedik Mahallesi’nde 34 yaşındaki H.A. yönetiminde bulunan 44 KA 976 plakalı oto ile 43 yaşındaki S.Y. adlı kadına çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Yeşilyurt Cumhuriyet Meydanı’nda 16.30 sıralarında çıkan kavgayı ayırmaya çalışan 45 yaşındaki Ö.S.E. başına aldığı sopa darbesiyle yaralandı. Polis olaya müdahale etti ve 50 yaşındaki a.D., 23 yaşındaki Y.E.D., 19 yaşındaki F.D., 46 yaşındaki N.Ö., 40 yaşındaki S.Ö. ve 59 yaşındaki M.Ö. adlı şahısları yakaladı. Y.E.D.’nin olay sırasında elinde bıçak olduğu ve polis tarafından etkisiz hale getirildiği, A.D. üzerinde 1 sustalı ve 1 ekmek bıçağı, F.D. üzerinde 1 ekmek bıçağı bulunduğu bildirildi. Savcılığa verilen zanlılar serbest bırakıldı.

• Yeşilyurt Cumhuriyet Meydanı’nda 19.00 sıralarında çıkan kavgada 27 yaşındaki Y.P., 22 yaşındaki Y.G., 24 yaşındaki A.T.G. ve 29 yaşındaki H.G. adlı şahısların kavga ettikleri, Y.G. adlı şahısın olayda kullandığı öne sürülen kasap bıçağı olay yerinde bulundu. İfadesi alınan şahıslar savcı talimatıyla salıverildi.

• Hekimhan Basak Köyünde oturan A.K.’nin aynı köyde oturan S.C. adlı kadına ait büyükbaş hayvana taşla vurduğu için çıkan tartışmada, kadını ölümle tehdit ettiği iddiasıyla hakkında yasal işleme başlandı.

• Sivas- Malatya yolu Hekimhan Karapınar mevkiinde A.T. yönetiminde bulunan 58..803 plakalı otomobil aşırı hız yüzünden şarampola yuvarlandı. Kazada sürücü ile araçta bulunan S.K. ve S.Ç. yaralandılar.

• Hekimhan Ballıkaya Köyünde 76 yaşındaki A.Y.’ye ait bakkal dükkanında ruhsatsız av malzemesi satıldığını saptayan jandarma, mahkeme kararıyla arama yaptı. 313 adet av fişeği, 10 adet barutlu mantar, 82 adet fişek tapası bulunduğu, malzemeye el konulduğu, şahsın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi.

• Akçadağ Sarıhacı Köyü sınırlarındaki akaryakıt istasyonuna 21.00 sıralarında gelen 45 yaşındaki G.T. ve 49 yaşındaki Z.K. adlı şahıslar ile Kırgızistan doğumlu 27 yaşındaki E.M. adlı kadının aşırı alkol nedeniyle çevreye rahatsızlık verdikleri şikayeti üzerine giden jandarma, bu kişiler hakkında işlem yaptı.

• Battalgazi Hatunsuyu Beldesi girişinde S.Y. yönetimindeki 44..957 plakalı halk otobüsü ile Alişar yönüne giderken karşı yönden gelen Ü.Ş. yönetiminde ulunan 44..403 plakalı pikap ile çarpıştı. Otobüsü yakın mesafeden takip eden H.P. yönetimindeki 44..591 plakalı kum yüklü kamyon da otobüse çarptı. Kazada S.Y., Ü.Ş. ve H.P. yaralandılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız