SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Kiltepe Mahallesi Babuktu 1. Sokak'ta bir evde yalnız yaşayan Hasan Pekcan (65) evinde ölü olarak bulundu. At arabacılığı yaparak geçimini sağlayan yaşlı şahsın cesedi adli tıp kurumu morguna kaldırıldı. Pekcan'ın ölüm sebebinin yapılacak otopsi sonucunda belirleneceği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

• Elazığ’dan Malatya yönüne 44..857 plakalı otosuyla gelmekte olan 32 yaşındaki N.B., Turgut Özal Tıp Merkezi önünde, yaya olarak yolun karşısına geçmek isteyen 59 yaşındaki H.S.’ye çarparak ölümüne yol açtı. 19.30 sıralarında meydana gelen kazayla ilgili sürücü gözaltına alındı.

• Fuzuli Caddesi’nde 22.30 sıralarında uğradığı bıçaklı saldırı sonucu ağır yaralanan 24 yaşındaki C.Y.,TÖTM’de tedavi altına alındı. C.Y. polise verdiği ifadede, arkadaşları ile birlikte yürürken tanımadığı 4-5 kişilik grupla aralarında tartışma çıktığını, şahıslardan 22-23 yaşlarında birinin bıçakla kendisini sırtından ve göğsünden yaraladığını, ayrıca bıçağı tutmak isterken elinden de yaralandığını bildirdi. Polis saldırganı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Uçbağlar Mahallesi 4. Sokaktan 23.00 sıralarında hastaneye giderek tedavisini yaptıran 18 yaşındaki S.G. adlı genç, arkadaşı aynı yaştaki M.İ.’nin elindeki kuru sıkı tabancayı şakadan doğrulttuğu sırada tabancanın ateş alması sonucu karnından yaralandığını, ancak şikayetçi olmadığını söyledi. Zanlı kuru sıkı tabancayla yakalanırken, ifadesi alındıktan sonra salıverildi.

• Fırat Mahallesi’nden ayağındaki yanık nedeniyle hastaneye tedaviye gelen 22 yaşındaki S.K. adlı kız, polise verdiği ifadede banyodan sıcak su alırken abisi S.K.’nın ailevi nedenlerle kendisini dövdüğünü, bu sırada sıcak suyun dökülmesi sonucu ayağının yandığını söyledi ve şikayetçi oldu. Polis ağabeyi arıyor.

• Cezmi Kartay Caddesi’nde 57 yaşlarındaki R.B. adlı şahsa ait işyerinin camları gece kırıldı.

• Sivas Caddesi’nde oturan 35 yaşındaki C.G. adlı şahsa ait eve kapının kilit kısmını sökerek giren hırsızlarca 1 adet dizüstü bilgisayar çalındı.

• Tandoğan Mahallesi’nde gece yapılan kontroller sırasında 29 yaşındaki M.T. adlı şahısta 1 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

• İnönü Mahallesi’nde oturan 54 yaşındaki Y.Ş. adlı şahıs, polise başvurarak telefonla kendisini tehdit ettiğini öne sürdüğü 25 yaşındaki damadı S.Y.’den şikayetçi oldu. Polis damadı arıyor.

• Kaynarca Mahallesi’nde oturan 47 yaşındaki A.L. adlı kadın, 20 yaşındaki kızı Y.L.’nin 29 Aralık günü evden ayrılıp gelmediğini polise bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Çukurdere’de oturan 64 yaşındaki A.D. adlı şahıs, para yüzünden evine gelip kendisini tehdit ettiğini öne sürdüğü 32 yaşındaki M.K. adlı şahıstan şikayetçi oldu. M.K. ise, şahıstan alacağını istediğini, ancak daha sonra kendisinin de Ö.G. ve M.K. tarafından tehdit edildiğini öne sürerek şikayetçi olduğunu bildirdi. Polis Ö.G. ve M.K.’yı arıyor.

• Çilesiz Mahallesi’nde 55 yaşındaki A.P.’ye ait evden leğen, tencere, tava ve tabak gibi mutfak eşyaları çalındı.

• Turgut Temelli alt kavşağı Çevreyolu civarında 23.30 sıralarında bıçakla yaralı olarak hastaneye getirilen 29 yaşındaki E.K., aşırı alkollü olarak yürürken bacağında sıcaklık hissettiğini, kimin yaptığını ve nasıl olduğunu görmediğini, bıçaklayandan da şikayetçi olmadığını söyledi. Polis olayla ilgili araştırmayı sürdürüyor.

• Hacıabdi Mahallesi Akbay Caddesi’nde 36 yaşındaki Ş.A. adlı bayana ait eve mutfak kapısından giren hırsızın sürücü belgesini çaldığı bildirildi.

• Savcılığa başvuran 43 yaşındaki A.A. adlı şahıs, kendine kötü davranan ailesi tarafından eve alınmadığını, ayrıca 32 yaşındaki kaynı S.C. tarafından da dövüldüğünü öne sürdü. Olayla ilgili ifadeleri alınan 21 yaşındaki H.A., 47 yaşındaki A.A. adlı bayanlar ile 19 yaşındaki E.A. ve S.C. suçlamaları kabul etmedi.

• Cengiz Topel Caddesi’ndekibir apartmanda meydana gelen aile tartışması ile ilgili ifadesi alınan 17 yaşındaki E.K. adlı kız, polise verdiği ifadede 56 yaşındaki babası H.K.’nın hakaretine maruz kaldığını, ancak şikayetçi olmadığını söyledi.

• Dabakhane Mahallesi’nde 57 yaşındaki A.S. adlı şahsı dövdüğü öne sürülen M.K. adlı şahıs polisçe aranıyor.

• Zafer Mahallesi 10. Sokakta park halinde olan K.G.’ya ait 44 KK 283 plakalı otodan CD çalar çalındı.

• Başharık Mahallesi’nde oturan 22 yaşındaki G.K. adlı kadın polise başvurarak, iki aydır birlikte yaşadığı 23 yaşındaki A.T.Ç. tarafından dövüldüğünü öne sürdü ve şikayetçi oldu.

• Aslantepe Mahallesi’nde oturan 32 yaşındaki M.K. adlı şahıs, sabah 07.30 sıralarında evine geldiğinde, eşinin gece silah sesi duyduğunu söylediğini, kendisinin de hasımları olduğundan evin dış kısmını kontrol ettiğini ve saçma izleri gördüğünü, kendisini daha önce tehdit eden A.D., M.K. ve Ö.G. adlı şahıslarca bunun yapılmış olabileceğini öne sürdü. Polis bu şahısları arıyor.

• Atatürk Caddesi’ndeki Anadolu İş Merkezi’nin asansör bakımını yapan 32 yaşındaki B.B., kolunun motor ve şanzıman bölümüne sıkışması sonucu yaralandı ve hastanede tedavi edildi.

• Hidayet Mahallesi’nde oturan 29 yaşındaki T.T. savcılığa başvurarak, 20 yaşındaki M.T. adlı kadınla kısa süreli evliliklerinin olduğunu, eşinin 3 aylık evli iken altınlarla birlikte evi terk ettiğini, kendisine sürekli olarak eşi ve kayınbiraderince tehditte bulunulduğunu, halen 5 aylık hamile olan eşine bebeği aldırması için ailesinin baskı yaptıklarını öne sürdü. Şikayet üzerine polis 45 yaşındaki F.Y. adlı şahıs ile 15 yaşındaki M.Y. hakkında işlem yaparken, M.T. ve iki akrabası suçlamaları kabul etmedi.

• Taştepe Mahallesi’nde oturan 60 yaşındaki G.Y. adlı kadın polise başvurarak, 38 yaşındaki kızı M.Y.’den 31 Aralık’tan itibaren haber alamadıklarını, akşam saatlerinde evini 0 546.. no.lu telefondan arayan bir kişinin kızının yanında olduğunu söylediğini bildirdi ve kızının bulunmasını istedi.

• Şeyhbayram Mahallesi’nde 37 yaşındaki E.T.’ye ait internet salonuna pencereden giren hırsızın 17 YTL para, 1 flash bellek, 1 play station oyun konsolu ile 1 oyun kumandasını çaldığı bildirildi.

• Savcılığa başvuran 31 yaşındaki O.K., Malatya Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki bir davada tanık olarak dinlendiğini, mahkemenin tanıklığıyla 23 yaşındaki E.H. hakkında mahkumiyet kararı verip tecil ettiğini, mahkemeden sonra cep telefonuna iki adet tehdit mesajı geldiğini, bu tehdidi E.H.’nin yaptığını veya yaptırdığını öne sürerken, E.H. suçlamayı kabul etmedi.

• Mimar Sinan Caddesi’nde 26 yaşındaki A.E.’ye ait park halindeki 44 FF 680 plakalı motosiklet çalındı.

• Niyazi Mısri Caddesi’nde 20.40 sıralarında şüphe üzerine aranan 18 yaşındaki B.K.’da 1 adet bıçak, 24 yaşındaki T.K.’da ise kuru sıkı tabanca bulundu.

• Atatürk Caddesi’nde 23.30 sıralarında bir araçtan ateş edildiği ihbarı üzerine polis, söz konusu otoyu durdurdu. Asker olduğu belirlenen 20 yaşındaki İ.K.’nin alkollü olduğu belirlenip trafik cezası uygulanırken, oto içerisinde 1 kuru sıkı tabanca bulundu. Şahıs savcının talimatıyla Askeri İnzibat’a teslim edildi.

• Cezmi Kartay Caddesi’nde 23.30 sıralarında 27 yaşındaki M.Ö. ile 40 yaşındaki F.D., 24 yaşındaki O.D, 24 yaşındaki R.D., 22 yaşındaki M.A. ve 18 yaşındaki A.S. arasındaki kavgaya polis müdahale etti. O.D.’nin olay sırasında havaya ateş ettiği 1 adet tabancanın yanı sıra M.A. adlı şahısta da 1 bıçak bulundu. Şahıslar gözaltına alındı.

• Fırat Mahallesi’nde oturan 27 yaşındaki E.K. adlı bayan polise başvurarak, kendisini cep telefonundan arayan ve telefon şirketinde görevli olduğunu söyleyen şahsın çekiliş sonucu kendisine para çıktığını, ancak bu parayı alabilmesi için 4 tane 250’lik telefon kontörü göndermesi gerektiğini söylediğini, bunun üzerine kontör alıp şifre numaralarını şahsa bildirdiğini, şahsın tekrar kontör istemesi üzerine şüphelenip telefon şirketini aradığını, oradan kendisine böyle bir çekilişin olmadığının söylenmesiyle dolandırıldığını fark ettiğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Belediye Binasının arkasındaki otoparkta park halinde olan 31 yaşındaki B.K.E.’ye ait otodan CD çalarının çalındığı bildirildi.

• Fuzuli Caddesi’nde 17.30 sıralarında bıçakla yaralı olarak hastaneye kaldırılan 14 yaşındaki M.K., polise verdiği ifadede aynı yaştaki A.C.’nin sebepsiz yere kendisine küfredip bıçakladığını öne sürdü. Yakalanan zanlı hakkında yasal işlemlere başlandı.

• İlyas Mahallesi’nde oturan 30 yaşındaki İ.K., polise başvurarak eşinin komşuya gitmek üzere 22.00 sıralarında evden ayrılıp geri dönmediğini bildirdi ve 22 yaşındaki T.N.K. adlı karısının bulunmasını istedi.

• Salköprü Mahallesi’nde oto çekicisi sürücüsü A.K. ile trafik görevlilerine mukavemette bulundukları bildirilen 33 yaşındaki E.N., 27 yaşındaki M.G., 33 yaşındaki H.Y. ve 17 yaşındaki Y.G. polis tarafından gözaltına alındı. 00.30 sıralarındaki olaydan sonra adliyeye verilen şahıslar serbest bırakıldı.

• Yeşiltepe Yeşilevler 7. Bloktan yaralı olarak hastaneye kaldırılan 27 yaşındaki F.K., ifadesinde bindiği asansörün kayarak düşmesi sonucu yaralandığını bildirdi ve blok yöneticisi 45 yaşındaki A.Ö.’den şikayetçi olduğunu söyledi. A.Ö. ise asansörde sesli ikaz olmasına rağmen beş kişi binilmesi nedeniyle asansörün kaydığını, bu nedenle suçlamayı kabul etmediğini öne sürdü.

• TCDD lojmanlarının içerisindeki parkta esrar içtikleri bildirilen 18 yaşındaki R.D. ile 17 yaşındaki S.K. polis tarafından yakalandı.

• Karakavak’taki bir alışveriş merkezinde kullandığı 20 YTL’nin sahte olduğu saptanan 50 yaşındaki İ.A., ifadesinde paranın sahte olduğunu bilmediğini söyledi.

• Sakarya İlköğretim Okulu Müdürü 52 yaşındaki A.S. polise başvurarak, okula sabah gittiğinde, zemin katının, 2. kattaki yangın vanalarının açılmış olması nedeniyle tamamen su dolduğunu, ayrıca odasındaki VCD’nin kapağının kırıldığını, okula ait 9 anahtarın da çalındığını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Mimar Sinan Caddesi’nde bir evin önünde demir direğe zincirle bağlı olan 51 yaşındaki A.T.O.’ya ait 3 tekerlekli araba, içerisindeki terazi ve kilolarla çalındı.

• Zapçıoğlu Caddesi’nde 59 yaşındaki N.A. adlı kadına ait eve balkon kapısından giren hırsızlarca 1 adet banyo kazanı çalındı. N.A. ifadesinde, daha önce evinde hırsızlık yapan Ü.K. adlı şahıstan şüphelendiğini söyledi. Polis araştırmaya başladı.

• Yeşilyurt Yakınca Onbinkonutlar’da alacak verecek yüzünden çıkan kavgada V.Ö. ve B.K.’nin, Y.P.’yi yumrukla yaraladıkları bildirildi.

• Merkez Bindal Köyünde kayısı fidanı sökümü yüzünden çıkan kavgada H.B.’nin, R.T., B.T., E.T. ve M.T. adlı kardeşler tarafından dövüldüğü bildirildi.

• Doğanşehir Sürgü’de B.E. ve S.G. adlı şahıslar alkol tesiriyle kavga edip birbirlerini dövdüler.

• Yazıhan Erecek Köyünde A.R.O.’nun evinin pencere korkuluklarını demir makası ile kesen hırsızlar 1 adet ruhsatlı av tüfeği ile 2 el dokuma halısı ve muhtelif bakır eşyayı çaldılar. Aynı köyde N.O.’ya ait eve de aynı yöntemle girildiği, bu evden de av tüfeği, 3 el dokuma halısı ile bakır eşyalar çalındığı bildirildi.

• Darende Balaban’da M.B.’ye ait gayrifaal akaryatıt istasyonunun yazıhanesindeki 55 ekran televizyonu 44..988 plakalı otoya yüklemekte oldan M.B. ve H.Y. adlı şahıslar işyeri sahibi tarafından yakalandı. Şahıslardan H.Y., savcının çalımatıyla gözaltına alındı.

• Arguvan ilçesinin Morhamam Köyü Balıkçılar Mezrası’nda B.B.’ye ait eve kilidini kırarak giren hırsızlarca 1 adet ısıtıcı, 1 av tüfeği, 1 mutfak robotu, İ.B.’ye ait evde 1 av tüfeği, 1 bakır kazan, 1 çamaşır makinesi, M.B.’ye ait evden 100 kilo kuru kayısı, 1 bakır kazan, 40 adet bakır tabak ve 100 kilo bulgur, Ş.B.’ye ait evden 1 televizyon çalındı. Jandarma hırsızları belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Yeşilyurt Gündüzbey’de F.D.’ye ait evden bakır leğen ve kazan çalındığı, olayla ilgili ev sahibinin torunu V.B.’nin ifadesinin alındığı bildirildi.

• Hekimhan Hasançelebi’de İ.U. adlı şahsın kahvehanesinde tombala çekerek kumar oynattığı gerekçesiyle hakkında 117 YTL para cezası uygulandı.

• Arguvan ilçesi Güveçli Köyünde H.B., T.İ. ve A.B.’nin yaktıkları sobadan sızan gazdan zehirlendikleri ve Malatya Beydağı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldıkları bildirildi.

• Merkez Erenli Kasabası’nda oturan K.O., jandarmaya başvurarak karışı H.Ö.’nün kendisine bir mektup bırakarak evi terk ettiğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Pütürge’nin Kökpınar Köyünde ailevi nedenle çıkan kavgada eşi 21 yaşındaki A.T.’yi yumrukla yaralayan 22 yaşındaki M.T. gözaltına alındı. Genç kadın hastaneye kaldırıldı.

• Hekimhan Basak Köyündeki kahvehanede yapılan aramada 31 yaşındaki H.Ş.’nin üzerinde 1 adet ruhsatsız, el yapımı 7.65 çaplı tabanca bulundu.

• Akçadağ Aliçeri Köyünde 70 yaşındaki M.F.C.’ye ait evde elektrik kontağı sonucu çıkan yangın köylülerce söndürüldü.

• Doğanyol Konurtay Köyünde 29 yaşındaki H.O., sobayı benzinle yakmak isterken, sobanın parlaması sonucu el ve ayaklarının yanması sonucu yaralandı.

• Hekimhan Balıklaya Köyünde 53 yaşındaki A.O.’ya ait kahvehanede kumar oynadıkları gerekçesiyle 40 yaşındaki V.D., 49 yaşındaki N.K., 40 yaşındaki S.V. ve 45 yaşındaki A.Ş. jandarma tarafından yakalandılar. Kumar oynayanlara 117'şer YTL para cezası uygulanırken, kahvehane sahibi A.Ö. hakkında adli işlem yapıldığı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız