SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• 4 Ocak Cuma gecesi 20.00 sıralarında Yeşilyurt Caddesi Kemal Özalper İlköğretim Okulu önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu ayaklarından yaralanan Malatya Barosu avukatlarından 36 yaşındaki Ali K.’nın, polise verdiği ifadede, arkasından gelen saldırganın ayaklarına ateş etmesi sonucu yaralandığını bildirdiği öğrenildi. Bu arada olayla ilgili olarak, avukatın müvekkili olduğu öğrenilen 48 yaşındaki A.S. adlı saldırganın suç aleti tabancayla birlikte polise teslim olduğu, önceki bir husumet yüzünden avukatı vurduğunu söylediği öğrenildi. Polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

• Cezmi Kartay Caddesi’nde 30 yaşındaki M.M.Y.’nin sorumluluğundaki kahvehanede 21 adlı oyunla kumar oynadıkları gerekçesiyle 4 şahıs hakkında işlem yapıldığı, 117’şer YTL para cezası kesildiği, 50 YTL para, 80 adet marka yerine kullanılan okey taşı ve 52’lik oyun kağıdına el konulduğu, M.M.Y.’nin hakkında ise adli işlem uygulandığı bildirildi.

• Battalgazi Mahallesi’nde İstanbul’da ikamet eden M.O.’nin Malatya’daki evine giren hırsızlarca bazı giyim eşyalarının çalındığı, ev sahibinin kardeşi E.O. tarafından polise bildirildi. Polis araştırmaya başladı.

• Polise başvuran 62 yaşındaki İ.G. adlı şahıs, 22 yaşındaki kızı H.G.’nin kimseye haber vermeden evden ayrıldığını, daha sonra abisine telefon ederek “hakkınızı helal edin” diye vedalaştığını bildirdi ve kızının bulunmasını istedi.

• 03.00 sıralarında Zafer Mahallesi 12. Gül Sokaktaki bir apartmanda şüpheli birinin bulunduğu ihbarı üzerine giden polisin yakaladığı 15 yaşındaki H.K., hırsızlığa teşebbüs suçlamasıyla tutuklandı.

• Göztepe Mahallesi 6. Çıkmaz Sokakta park halinde olan M.H.B.’ye ait 44 FC 801 plakalı oto çalındı. 29 yaşındaki A.K., polise verdiği ifadede, aracı yeğeni M.H.B.’den emanet olarak aldığını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Fuzuli Caddesi Bağkur Müdürlüğü karşısında 50 yaşındaki H.E.’ye ait inşaatın zemin katındaki elektrik saati, sigortalar ve eklenti kablosu bulunan elektrik panosu çalındı.

• Başharık Mahallesi’nde oturan 40 yaşındaki C.C. polise başvurarak, kızı 17 yaşındaki N.C.’nin 25 Aralık günü arkadaşlarına bayramlaşmaya gideceğıini söyleyip evden ayrıldığını, bugüne kadar dönmediğini, evini arayan tanımadığı bir erkeğin, kızının İstanbul’da, soy adını bilmediği Kuaför Suna’nın yanında olduğunu söylediğini bildirdi. Polis kızı bulmaya çalışıyor.

• Valilik binası yanı Cumhuriyet Caddesi TEB karşısında park halinde olan H.Z. adlı vatandaşa ait 44 ED 647 plakalı oto 21.30 sıralarında çalındı.

• Beydağı Devlet Hastanesi ışıklı kavşağındaki olayla ilgili ifadesi alınan 28 yaşındaki M.B., 24 yaşındaki arkadaşı N.Ö. ile birlikte 44 LA 599 plakalı araçlarıyla giderken, 44 KH 421 plakalı oto sürücüsünden selektör yaparak yol istediğini, aracı geçtiği sırada bu sürücünün camı açıp telsizi göstererek “sağa yanaşın” dediğini, durduklarında şahsın kendisinden evraklarını istediğini, kendisinin de şahıstan kimlik göstermesi talebinde bulunduğunu, kimlik göstermediği gibi, elindeki telsiz ile trafik ekibi istediğini, trafik gelince olay yerinden ayrıldığını bildirdi ve bu şahıstan şikayetçi olduğunu bildirdi. Polis, kimliğini Cemalettin Ç. olarak açıkladığı şahıs hakkında “Kimliğini İbraz Etmeme” suçlamasıyla işlem yapıldığını belirtirken, bu şahsın görevi hakkında bir bilgi vermedi.

• Taştepe Mahallesi 4. Cadde’de 41 yaşındaki M.E.K. ile 35 yaşındaki F.K.’nin çocukları olan 1 yaşındaki M.K. adlı erkek çocuğun öldüğünün polise bildirilmesi üzerine gidildiğinde, çocuğun salondaki çek yat üzerinde ölü bulunduğu, otopsi savcısının talimatıyla ölü bebeğin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Morgu’na kaldırıldığı bildirildi.

• Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde 43 yaşındaki Z.B. adlı kadın, bıçakla yaralı olarak TÖTM’ye kaldırılırken, olayla ilgili 15 yaşındaki O.B. yakalandı.

• Ankara Caddesi üzerinde F.Ç. yönetimindeki 44 FZ 449 plakalı oto ile S.T. yönetimindeki 44 DS 006 plakalı otolar çarpıştı. Kazada 41 yaşındaki S.İ., 31 yaşındaki F.Y., 48 yaşındaki H.Ö. ve 22 yaşındaki B.G. adlı şahıslar hafif yaralandı.

• Atatürk Caddesi’nde İ.Ö. yönetimindeki 44 EZ 420 plakalı araca M.Y.Ç. yönetimindeki 44 KZ 720 plakalı araç arkadan çarptı. Kazada araçlar hasar görürken, M.Y.Ç. de yaralandı.

• Akpınar Meydanı’nda 01.50 sıralarındaki kavgaya polis müdahale etti. 23 yaşındaki M.A. adlı şahsa saldırdıkları gerekçesiyle 36 yaşındaki M.Y. ve 17 yaşındaki E.G. yakalandı. Polis bu iki şahısta birer bıçak buldu.

• Nasuhi Caddesi’nde 47 yaşındaki C.A.7nın sorumlu olduğu mağazadan 12 adet şampuanı belindeki kemer boşluklarına saklayarak kaçmak isteyen 28 yaşındaki B.A. adlı şahsın, kapı sensormatik kapının alarm vermesi üzerine yakalandığı, şahsın gönderildiği adliyece tutuklandığı bildirildi.

• Polise başvuran 30 yaşındaki Y.K. adlı kadın, kız kardeşi 26 yaşındaki İ.Ç.’nin Kırşehir’den telefonla arayıp yanına geleceğini söylediğini, ancak gelmediğini, yaptığı araştırmada da kız kardeşine ulaşamadığını belirterek bulunmasını istedi.

• Yeşilyurt Caddesi’nde evinde kutlama yapan 36 yaşındaki K.K. adlı şahsın, maytabı yakıp elinden atmak isterken pencerenin kapanması sonucu elinden yanarak yaralandığı bildirildi.

• Beydağı Mahallesi Kanalboyu Caddesinde park halinde olan M.Ş. ve O.Ş.’ye ait kamyonun depo kapağını kıran hırsızlar, 250 litre mazotu çaldılar.

• Akçadağ ilçesinde 38 yaşındaki A.C. adlı şahıs geri manevra ile park etmek istediği aracıyla 77 yaşındaki N.K.’ya çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Savcılığa başvuran 29 yaşındaki H.K. adlı kadın, 30 yaşındaki İ.K. ile 2005’de tanıştığını ve bu şahsın kendisine bekar olduğunu söylediğini, inandığı için gayrı resmi olarak evlendiklerini, daha sonra evli olduğunu öğrendiğini ve ayrılmak istediğini, ancak İ.K.’nin kendisini bırakmadığını, bu şahsın annesi 51 yaşındaki B.K.’nın da kendisini tehdit ettiğini öne sürdü. B.K. suçlamaları kabul etmezken, polis İ.K.’yı arıyor.

• Savcılığa başvuran 24 yaşındaki bayan avukat M.A., müvekkilinin Tüketici Hakları Hakem Heyeti tarafından verilen kararı kendisine getirdiğini, bu karar doğrultusunda iletişim aletleri satan şahıslara telefonu iade edip parayı almak istediklerinde 49 yaşındaki Z.G. ve 37 yaşındaki F.K.’nın kendisine hakarette bulunduklarını öne sürdü. İki şahıs ise suçlamayı kabul etmedi.

• Savcılığa başvuran 26 yaşındaki S.A. adlı şahıs, 20 yaşlarındaki H.A. ve S.G. ile 21 yaşındaki B.Y. adlı şahısların kendisine tehdit ve şantaj yapıp, Cengiz Topel Caddesi’ndeki bir apartmanda zorla tecavüz ettiklerini, 2 bin 850 YTL ve 350 dolar parasını gasbettiklerini öne sürdü. Şikayet üzerine şahıslardan H.A. ve S.G., “Hürriyeti Tahdit, Şantaj, Tecavüz ve Gasp” suçlamasıyla tutuklandılar. Polis B.Y. adlı şahsı arıyor.

• Fırat Mahallesi Petrolyolu Caddesinde 27 yaşındaki S.B. yönetiminde bulunan 44 KY 020 plakalı oto, yerin buzlu olması nedeniyle sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu takla attı ve 53 yaşındaki A.C. adlı şahsın evinin çatısına uçtu. Kazada araçta bulunan ve sürücünün yakını olduğu öğrenilen 24 yaşındaki S.B. adlı kadın hafif yaralanırken, A.C.’nin evinde ve otoda hasar meydana geldi.

• Hidayet Mahallesi’nde oturan 27 yaşındaki S.A., savcılığa başvurarak, 2004’te nüfus cüzdanını kaybettiğini, sonra yenisini çıkarttığını, ancak Türk Telekom’dan tarafına bir icra evrakı geldiğini, yaptığı araştırmada kimliğini bulan şahıs ya da şahısların Telekom’dan sabit telefon hattı alıp borcunu ödemediklerini belirlediğini bildirdi ve şikayetçi oldu. Dolandırıcının belirlenmesine ve yakalanmasına çalışılıyor.

• Savcılığa başvuran 22 yaşındaki N.O. adlı bayan, 3.5-4 yıl 34 yaşındaki H.Y. adlı şahsa ait işyerinde çalıştığını, 4 ay önce buradan ayrılıp başka bir yerde işe başladığını, şahsın kendisini takip ettiğini, işyerinde ve dışarıda “Burada çalışmayacaksın. Tekrar benim işyerime döneceksin” diyerek tehditte bulunduğunu öne sürdü. H.Y. suçlamayı kabul etmedi.

• Sanayi Sitesi’nde 39 yaşındaki İ.O.’ya ait işyerinin kilidini kıran hırsızlar 1 adet bilgisayar kasası ile bilgisayar monitörünü çaldılar.

• Sarıcıoğlu Mahallesi’nde oturan 37 yaşındaki S.Y. savcılığa başvurarak, kız kardeşi 23 yaşındaki S.Y.’nin kimse yokken 31 Aralık günü evden ayrıldığını, yaptıkları araştırmada kız kardeşinin aynı gün 14.30 İstanbul uçağına bilet aldığını öğrendiklerini, epilepsi (Sara) hastası olan kız kardeşinin başına kötü bir şey gelmesinden endişe ettiklerini belirterek, bulunmasını istedi.

• Koyunoğlu Caddesi üzerinde E.Y. yönetimindeki 44 KH 393 plakalı oto aniden yola çıkan 15 yaşındaki S.K. adlı kıza çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Niyazi Mısri Caddesi’nde 71 yaşındaki M.Y.’ye ait büfeye kilidini kırarak giren hırsızlar çeşitli markalarda sigaraların yanı sıra 60 YTL bozuk parayı çaldılar.

• Polise başvuran 32 yaşındaki A.A. adlı bayan, Eskişehir’den Malatya’ya gelmek üzere bindiği yolcu otobüsünün Sivrihisar’daki bir dinlenme tesisinde mola verdiğini, içerisinde kimlikler, kredi kartları ve fotoğraf makinesi olan çantayı bırakıp aşağıya indiğini, döndüğünde çantasının fermuarının açık ve içerisindekilerin çalınmış olduğunu gördüğünü bildirdi ve şikayetçi oldu.

• Malatya-Adıyaman yolunun 34. kilometresi Doğanşehir yakınlarında 39 yaşındaki Y.G. yönetiminde bulunan oto buzlu yoldan kayarak takla attı. Kazada sürücü ile 43 yaşındaki Y.D. yaralandılar.

• Yeşilyurt Hıroğlu Mahallesi’nde oturan 41 yaşındaki F.A. polise başvurarak, kızı 16 yaşındaki E.A.'nın okul çıkışı eve gelmediğini, kızının Denizli’ye gidebileceğini öğrendiğini bildirdi. Polis, E.A.’yı Denizli’ye gitmek üzere bir otobüse bindiğini saptadı ve otobüs Kayseri-Pınarbaşı’nda durdurularak, E.A. ailesine teslim edilmek üzere polisçe alıkonuldu.

• Cengiz Topel Caddesi’nde 19.00 sıralarında kavga eden şahıslara polis müdahale etti. Kavgada 60 yaşındaki H.B.B.’nin bıçakla karnından yaralandığı bildirildi. Polis yaralı ile kavga ettiği 39 yaşındaki Ş.A.’da birer bıçak buldu.

• 42 yaşındaki M.K. yönetiminde bulunan yolcu minibüsü Şehirgösteren mevkii YİMPAŞ karşısındaki elektrik direğine çarptı. Kazada minibüste bulunan 26 yaşındaki Ş.G. ve 20 yaşındaki A.O. adlı bayanlar ile 49 yaşındaki İ.A. ve 20 yaşındaki S.O. yaralandılar.

• Kernek Mahallesinde polis tarafından yapılan denetimler sırasında bir işyerinin mesul müdürü olduğunu söyleyen 33 yaşındaki İ.H.S. ile işyeri ortağı olduğunu söyleyen 38 yaşındaki U.A.’nın, işyerinde denetim yaptırmamak için polislere mukavemette bulundukları, bu nedenle haklarında yasal işleme başlandığı bildirildi.

• Dabakhane Mahallesi Yeni Cami civarında 00.10 sıralarında 46 yaşındaki M.G., 33 yaşındaki A.P., 25 yaşındaki C.P. ve 20 yaşındaki C.G. arasında çıkan kavgaya polis müdahale etti. Şahıslardan C.G.’nin karşı koyduğu polislerden birinin yere düşerek yaralandığı bildirildi. Polis açıklamasında yaralı polisin adı verilmezken, müşteki olarak “Kamu Hukuku” denildi ve “Kamu Hukuku’nu yaralayan” şahıslar hakkında yasal işleme başlandığı bildirildi.

• Çavuşoğlu Mahallesi Boztepe Caddesi’nde 32 yaşındaki M.F.’nin evinin balkonundaki bakır banyo kazanı, tüp ile bodrumdaki 5 çuval bakır kap, 3 bakır bulgur kazanı, 5 bakır sini, 1 süt makinesi kazanı çalındı.

• Polise başvuran 22 yaşındaki H.F. ilaç alması için Y.adlı şahsa 150 YTL para verdiğini, sonra bu şahsa ulaşamadığını öne sürdü ve şikayetçi oldu. Polis şahsı arıyor.

• Şıkşık Mahallesi’ndeki bir evde 20.30 sıralarında meydana gelen olayla ilgili olarak polise başvuran 34 yaşındaki Z.T. adlı kadın, eşi olan 42 yaşındaki M.T.’nin eve getirdiği bir şahısla fuhuş yapmasını istediğini, kabul etmediği için kendisini dövdüğünü ve tehdit ettiğini, şahısları evden uzaklaştırdığında, eşinin taş atarak oturma odasının camını kırdığını öne sürdü. Polis, “Aile efradını fuhuşa teşvik, Darp, İzrar ve Tehdit” suçlamasıyla M.T. adlı şahsı arıyor.

• Çukurdere Mahallesi’nde 03.00 sıralarında buzlanmış yolda kayarak düşen 20 yaşındaki S.K. başını kaldırıma çarparak yaralandı.

• Koyunoğlu Mahallesi’nde 40 yaşındaki S.K.’nın evinin önünde parkettiği kamyonun deposundan 120 litre mazot çalındı.

• 02.20 sıralarında bir araçtan şüphelenen polis ekipleri, dur ihtarında bulundular. Araç ihtara uymayarak kaçmaya başladı ve sürücü direksiyon hakimiyetini kaybedince araç Şeyhbayram Mahallesi 4. Sokaktaki boş araziye uçtu. Polis araçta bulunan 39 yaşındaki İ.K. adlı sürücü ile yanında bulunan aynı yaştaki A.D. hafif yaralandılar. Bu şahısların tedavisinden sonra polisçe haklarında işlem yapıldığı bildirildi. Yapılan muayenede şahısların alkollü oldukları belirtilirken, sürücü hakkında “Polisin Dur İhtarına Uymamak” suçlamasıyla işlem yapıldı.

• Hacıabdi Mahallesi Zapçıoğlu Caddesinde 60 yaşındaki N.A. adlı kadına ait eve mutfak kapısını açarak giren şahsın 2 leğen çaldığı bildirildi. Ev sahibi daha önce de evinden hırsızlık yaptığını öne sürdüğü Ü.K.’den şüphelendiğini söyleyince polis bu şahsı aramaya başladı.

• Darende Zaviye Mahallesi Hulusi Efendi Caddesinde meydana gelen olayla ilgili polise başvuran 18 yaşındaki Ö.A. adlı genç, yolda yürürken 20 yaşlarında 4 şahsın önüne çıktığını, bıçak zoruyla cebindeki 20 YTL’yi aldıklarını ve iki tokat atıp kaçtıklarını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Doğanşehir Sürgü Caddesi’nde müdürlüğünü İ.B.’nin yaptığı okula camını kırarak giren hırsız ya da hırsızın, 45 yaşındaki C.İ. tarafından işletilen kantinden 1 dolar ile 150 YTL madeni para çaldığı bildirildi. Polis olaydan sonra yaptığı araştırmada, 49 yaşındaki M.B. adlı şahsı 1 dolarla yakaladı. Soruşturma sürüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız