SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• İpek Caddesi’nde 19.00 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 23 yaşındaki G.Ö., 25 yaşındaki karısı M.Ö. ile birlikte alışverişe giderken, yolda 25 yaşlarındaki amcaoğulları B.Ö. ve A.S.Ö. ile karşılaştıklarını aralarındaki kavga sonucu dövüldüğünü, jiletle saldırıya uğradığını öne sürdü. Olayla ilgili soruşturmaya başlandı.

• Yeşiltepe Seyran Mahallesi’nde oturan 18 yaşındaki Ö.Ö., daha önceden aralarında husumet bulunan 17 yaşındaki A.T. adlı şahsın iki kişi ile birlikte gelip evlerinin bahçesindeki 47 adet güvercini çaldığını öne sürdü. Yakalanan zanlı serbest bırakıldı.

• Salköprü Mahallesi İlyas Sokakta 78 yaşındaki H.A. adlı kadına ait evden gündüz saatlerinde 51 ekran televizyon çalındı.

• Beylerbaşı Mahallesi Mezarlık Sokaktaki bir evde 21.00 sıralarında çıkan kavgayla ilgili ifadesi alınan 21 yaşındaki N.E. adlı bayan, para yüzünden çıkan tartışma sırasında babası 58 yaşındaki M.A.E., annesi 47 yaşındaki Ş.E. ve kardeşi 17 yaşındaki S.E. tarafından dövüldüğünü öne sürdü.

• Polise başvuran 26 yaşındaki A.Ü. adlı bayan, 19.20 sıralarında Özalper Mahallesi Sakarya İlköğretim Okulu civarında yürürken, arkasından gelerek kendisine sarılan bir erkeğin elindeki telefonu almak istediğini, aralarında çıkan tartışma sırasında birlikte yere düştüklerini, yerde iken şahsın üzerine çıkarak kendisini öpmek istediğini, içerisinde kimlikler, anahtarlar ve 4 YTL bulunan kol çantasını alıp kaçtığını bildirdi. Polis sapık kapkaççıyı arıyor.

• Çukurdere Mahallesinde ailevi nedenlerle çıkan kavga sonucu yaralandığı bildirilen 48 yaşındaki G.Ç. adlı kadın, 52 yaşındaki kocası A.Ç.’den şikayetçi olmadı.

• Şıkşık Mahallesi’nde 59 yaşındaki T.Y.’ye ait eve balkon kapısını kırarak gündüz giren hırsızlar, 1 adet bulaşık makinesini çaldılar.

• Babası ile polise başvuran 18 yaşındaki N.K. adlı genç kız, Nuriye Mahallesi’nde dershaneye gitmek için 10.00 sıralarında yürürken daha önceden tanımadığı iki şahsın yanına gelip cep telefonunu istediğini, korktuğu için telefonu verdiğini, bu şahısların telefonu da alıp kaçtıklarını bildirdi. Polis iki şahsın kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Akçadağ ilçesinin Aktepe Mahallesi’nde oturan 33 yaşındaki N.T. adlı şahıs, işsiz olması, ailesinin geçimini sağlayamaması nedeniyle bunalıma girdi ve fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı.

• Cezmi Kartay Caddesi’ndeki bir birahanede kavga olduğu bilgisi üzerine giden polisi karşılayan ve kafası kanar vaziyette olan 35 yaşındaki H.S. adlı şahıs, kendisini birahane sahibi 48 yaşındaki A.K.’nin dövdüğünü öne sürdü. Şahıs daha sonra karakolda birahane sahibinden şikayetçi olmadı.

• 10 gün hapis cezası bulunan K.K. adlı şahsın yakalanması için Fırat Mahallesi’ndeki bir adrese giden polislere 22.30 sıralarında kapıyı açan 43 yaşındaki N.P. adlı kadının, polislerden arama kararı sorup “Arama kararınız var mı? Ben buradan kimseyi size teslim etmem” diyerek zorluk çıkardığı, arama kararının kendisine gösterilmesinden sonra yapılan aramada şahsın bulunamadığı, ancak N.P. adlı kadın hakkında “Suçluyu Kayırma” suçundan yasal işlem yapıldığı bildirildi.

• Başharık Mahallesi’ndeki açık alanda 45 yaşındaki V.A. adlı şahsın boş alandaki odunları çuvala doldurduğunu gören polis ekibi, şahsa odunları ne için aldığını sordu ve şahıs ısınmak için aldığını, sahibinin de bilgisinin olmadığını söyledi. Bunun üzerine şahıs ve odunun polis merkezine getirildiği, odun sahibine ulaşılamadığı “Açıktan Hırsızlık” suçlamasıyla hakkında işlem yapılan V.A.’nın ise ifadesi alındıktan sonra salıverildiği bildirildi.

• Sarıcıoğlu Mahallesi’nde 42 yaşındaki C.M.’ye ait taş ekmek fırınına 02.15 sıralarında hırsızlık amacıyla giren 23 yaşındaki M.S.K., işyeri sahibi ve çalışanları tarafından bir adet bıçakla yakalanarak polise teslim edildi. Olaya karışan Ö.G. ise kaçtı. Yapılan kayıt araştırmasında hırsızlık suçundan arandığı da saptanan M.S.K. adliyece tutuklandı. Ö.G. aranıyor.

• Yeni Sanayi Sitesi’nde 50 yaşındaki H.C. adlı şahsın işyerinin giriş kısmında 3 adet camın kırıldığı bildirildi.

• Melekbaba Mahallesi’nde oturan 25 yaşındaki E.G. adlı kadın, ailevi nedenlerle eşiyle tartıştıktan sonra 20 adet hap yutarak intihara kalkıştı ve TÖTM’ye kaldırıldı.

• Şeker Fabrikası içerisinde Şekerspor Kulübü’ne ait bölüme kilidini kırarak giren hırsızlarca 2 badmington raketi, 6 adet badmington topu, 1 çift kramponlu ayakkalı ile sayısı belirlenemeyen güreş ayakkabısı, antrenman çorabı ile 70’e yakın pingpong topu çalındı.

• Polise başvuran 44 yaşındaki S.K., 18 yaşındaki oğlu S.K.’nın sabah ayrıldığı evlerine dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• B.Mustafapaşa Mahallesi’nde oturan 18 yaşındaki S.K. adlı kadın, polise başvurarak, ailevi nedenlerle çıkan tartışma yüzünden 24 yaşındaki eşi N.K. ve 41 yaşındaki kayınvalidesi S.K. tarafından dövüldüğü gerekçesiyle şikayetçi oldu. Ana oğul suçlamayı kabul etmedi.

• Milli Egemenlik Caddesi’nde 36 yaşındaki A.A.’ya ait işyerine arka kapısını kırarak girip, 1 otomatik av tüfeği, faturalar, dekontlar, evrak çantası, 50 adet deri kemer, 40 adet deri para cüzdanı, 10 adet erkek el çantası ile 2 adet elbise valizi çaldılar.

• Hacıabdi Mahallesi Mimar Sinan Caddesi’nde oturan 25 yaşındaki İ.M. adlı şahıs, bunalım sonucu fazla miktarda hap yutarak intihara kalkıştı.

• Ataköy Mahallesi’nde 63 yaşındaki İ.B. adlı kadına ait bahçede bakır kazanı çalmakta olan 17 yaşlarındaki Ç.Y. ve C.P. adlı bayanlar, polis tarafından kazanla birlikte yakalandılar.

• Yeşilyurt ilçesi Gedik Mahallesi’nde oturan 20 yaşındaki P.G. adlı bayan, ailevi nedenlerle 15 adet hap içerek intihara kalkıştı.

• Yeşilyurt ilçesinin Hamidiye Mahallesi’nde 24 yaşındaki A.S. ve 25 yaşındaki E.S. adlı şahısların oturduğu evden 1 adet dizüstü bilgisayar çalındı.

• Fırat Mahallesi Şüküroğlu Sokakta park halinde olan M.Ö.’ye ait 44 AN 619 plakalı otodan 1 anfi ve 1 hoparlör çalındı.

• Cezmi Kartay Caddesi’nde 01.00 sıralarında slogan atma meselesinden çıkan tartışma sırasında 20 yaşlındaki A.O.S., 25 yaşındaki G.K., 23 yaşındaki G.U. ve 22 yaşındaki M.K.’nın, aralarında Midyat doğumlu olan 24 yaşındaki H.O.’nun bulunduğu bir grup tarafından dövüldüğü öne sürüldü. H.O. yakalanırken, polis olayla ilgili araştırmaya başladı.

• Atatürk Caddesi’ndeki bir otele alkollü şahısların gelip görevlileri rahatsız ettikleri yolunda 01.35 sıralarında gelen ihbar üzerine giden polis 25 yaşındaki otel görevlisi K.Ö.’ye tehdit ve hakarette bulunduklarını gördüğü 26 yaşındaki Ö.Ş. ve 29 yaşındaki S.A. adlı şahısları ikaz ederken, şahısların polise karşı koydukları, bu sırada bir polisin yaralandığı, iki şahsın 2 bıçakla yakalandıkları bildirildi. Bu şahıslar adliyece tutuklandı.

• Polise başvuran 22 yaşındaki Y.D. adlı şahıs, 20 yaşındaki karısı E.D.’nin sağlık ocağına gitmek üzere ayrıldığı evlerine dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Polise başvuran 34 yaşındaki H.Y., İşbankası Merkez Şubedeki ATM’de işlem yaptıktan sonra kartını cüzdanına koymak için elini cebine attığında kimlikleri, kredi kartı ve 220 YTL paranın bulunduğu cüzdanının bulamadığını, cüzdanının kayıp ya da çalınmış olabileceğini bildirdi.

• Şehit Fevzi Mahallesi 11. sokakta park halinde olan 33 yaşındaki A.Y.’ye ait 44 EN 058 plakalı otonun CD çalarlı teybi çalındı.

• Niyazi Mısri Caddesi’ndeki taksi durağında kapıları açık ve kontak anahtarı üzerinde olan 29 yaşındaki M.G.’ye ait park halindeki 44 T 0684 plakalı taksi 19.00 sıralarında çalındı. M.G. bu olayla ilgili şikayet için Sümer Polis Merkezi’nde bulunduğu sırada, çalıntı otonun Mehmet Akif Ersoy Caddesi’ndeki marketin önünde İ.Ş. yönetiminde bulunan 44 LH 296 plakalı otoya çarpıp sürücüsü tarafından terk edildiği ihbarı üzerine hasarlı olarak bulundu. 44 LH 296 plakalı otoda bulunan Ş.N.S. adlı şahıs, kendilerine çarpan “çalıntı” otoyu kullanan şahsın 20-25 yaşlarında, iri yapılı, esmer tenli, kirli sakallı bir şahıs olduğunu, kaza yerinden yaya olarak uzaklaştığını bildirdi. Polis hırsızı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Yeşilyurt’ta bir aile kavgası nedeniyle gözaltına alınarak polis merkezine getirilen 23 yaşındaki S.A. adlı şahsın üzerinde 1 adet kama haline getirilmiş bıçak bulundu.

• Çarmuzu hattında çalışan belediye otobüsüne İstasyon durağında bindiği ve sahte bilet atarken sürücü 41 yaşındaki A.Y. tarafından yakalandığı bildirilen 18 yaşındaki A.B. polise teslim edildi. A.B. ifadesinde, bileti aynı yaştaki arkadaşı S.G.’den aldığını söyleyince bu şahıs da yakalandı. Daha sonra her iki zanlı, bileti 17 yaşındaki A.B.U. adlı şahıstan aldıkları ifadesini verince, bu şahsın da gözaltına alındığı, gönderildikleri adliyece serbest bırakıldıkları bildirildi.

• Bank Asya’da meydana gelen kredi kartı dolandırıcılığı ile ilgili ifadesi alınan 26 yaşındaki M.T. adlı şahıs, daha önceden sürücü belgesi alması için kimliğini 24 yaşındaki C.B.’ye verdiğini, bu şahsın da kimlik bilgilerini kullanarak 24 yaşındaki Ü.K.’ye ek kredi kartı çıkartmış olduğunu öne sürdü. Şahıslar yakalandılar. M.T.’nin ifadesi, bir başka sahtekarlığı da ortaya çıkardı. Kredi kartı dolandırıcılığı gerekçesiyle şikayetçi olan M.T., polise verdiği ifadede iki kez ehliyet sınavına girdiğini ve başarılı olamadığını, arkadaşı C.B.’nin para karşılığı sınava girebileceğini söylemesi üzerine 300 YTL para ve nüfus cüzdanını bu kişiye verdiğini, arkadaşının da fotoğrafı çıkarıp kendi fotoğrafını yapıştırdığını anlattı. C.B. ise ifadesinde, ehliyet sınavına girmek için kimliği aldığını, ancak fotoğrafı kendisinin yapıştırmadığını iddia etti. “Kredi Kartı Dolandırıcılığı” suçlamasıyla adliyeye verilen C.B. ve Ü.K. bu suçlamadan, “Resmi Evrakta Sahtecilik” suçlamasıyla adliyeye verilen C.B. ve M.T. adliyece serbest bırakıldılar.

• Polise başvuran 30 yaşındaki Ö.T., aralarında husumet bulunan 33 yaşındaki M.T., 22 yaşındaki Ş.T., 29 yaşındaki H.T. ve 30 yaşındaki A.Y. tarafından hal binası içerisinde dövüldüğünü öne sürdü. Şahıslar suçlamayı kabul etmedi.

• Cezmi Kartay Caddesi’nde 21.30 sıralarında 30 yaşındaki H.Ö.Ö. ve 31 yaşındaki H.Y.’yi dövdükleri öne sürülen 36 yaşındaki H.K. ve 22 yaşındaki G.D. gözaltına alındı.

• Fırat Mahallesi 11. Sokakta oturan 36 yaşındaki A.D. adlı kadın ile oğulları 12 yaşındaki Ş.D., 10 yaşındaki H.D. ve 7 yaşındaki kızı H.D., zehirlenme belirtileri gösterinde hastaneye kaldırıldılar. Anne verdiği ifadede, gece sobanın tütmesi nedeniyle evi havalandırıp yattıklarını, sabah çocuklarda ve kendisinde halsizlik olduğunu fark edince hastaneye başvurduklarını bildirdi.

• Kasap Pazarı olarak da kullanılan eski hal binasına kapandıktan sonra giren hırsızlar; 42 yaşındaki İ.K.’ya ait işyerinden 200 YTL para, 44 yaşındaki R.K.’ya ait çay ocağından miktarı saptanamayan bozuk para, 31 yaşındaki M.K.’ya ait işyerinden ise 250 YTL para çaldılar. 21 yaşındaki H.İ.’ye ait işyerine de girildiği, ancak herhangi bir şey çalınmadığı bildirildi. Polis hırsız ya da hırsızları belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Sivas Caddesi’nde 34 yaşındaki S.A. adlı şahsa ait eve gündüz saatlerinde kapının kilit kısmını sökerek giren hırsızlar 1 adet LCD ekran televizyonu çaldılar.

• Kiltepe Mahallesi’nde oturan 38 yaşındaki Y.M. adlı kadın, bunalım sonucu 20 adet hap yutarak intihara kalkıştı.

• Koyunoğlu Mahallesi Koyunoğlu Sokağı’nda oturan 57 yaşındaki L.K. adlı kadın ile 46 yaşındaki S.K. adlı şahıs, polise başvurarak, yaklaşık 6 ay önce 35-40 yaşlarındaki erkek seyyar satıcıdan iki adet halı aldıklarını ve parasını ödediklerini, 16 Ocak’ta kapılarının çalınması üzerine açtıklarında halıyı aldıkları şahsın aniden içeri girdiğini, odunların üzerinde bulunan küçük baltayı alıp kendilerini ölümle tehdit ettiğini, yerde bulunan iki halıyı topladığını, sonra da para istediğini, para olmadığını söylediklerinde ise “tekrar geleceğim” diyerek balta ve halıları yanına alıp gittiğini bildirdiler ve şikayetçi oldular. Polis “zorba satıcı”yı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• İnönü Caddesi’nde 28 yaşındaki R.A.’ya ait işyerinde Güvenlik Şubesi tarafından yapılan aramada 1060 adet DVD, 640 adet VCD, 2690 adet DVD kartonet olmak üzere toplam 4 bin 390 adet korsan materyalın muhafaza altına alındığı, ifadesi alınan şahsın salıverildiği bildirildi.

• Hekimhan’ın Karşıyaka Mahallesi’nde oturan 51 yaşındaki Z.Ç. ile 14 yaşındaki C.Ç. adlı genç, kat kaloriferinden sızan gazdan zehirlenerek ilçe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldılar.

• Doğanyol Gümüşsu Köyünde öğrenci servis şoförü 36 yaşındaki B.E. ile aynı köyden 15 yaşındaki R.A. arasında serviste oturma yeri yüzünden tartışma çıktığı, B.E.’nin av tüfeğiyle tehdit edildiği öne sürüldü. R.A.’nın evinde yapılan aramada 3 adet av tüfeği ile 58 adet fişek bulundu.

• Özsan Sanayi Sitesi’nde 45 yaşındaki B.G.’ye ait malzeme deposundan hurda malzeme çalmakta olduğu bildirilen 21 yaşındaki A.D. suçüstü yakalandı ve şahıs adliyece tutuklandı.

• Doğanyol ilçe merkezinde 23.00 sıralarında devriye görevi yapan jandarmalar, 26 yaşındaki N.S. ve aynı yaştaki R.T. adlı şahısları kaymakamlığa ait kömürleri 44…007 plakalı traktörle çalmakta oldukları sırada suçüstü yakaladı. İki şahıs gözaltına alındı.

• Merkez Göktarla köyünde 78 yaşındaki A.S.K. adlı şahsa ait evde 08.00 sıralarında elektrik kontağı yüzünden çıkan yangın sonucu iki katlı ahşap ev tamamen yandı. Yangında 70 bin YTL’lik hasar meydana geldi.

• Hekimhan Hasançelebi’de 36 yaşındaki H.O.Y. adlı şahsa ait kahvehanede yapılan aramada tezgah altına gizlendiği belirtilen 112 adet av tüfeği kartuşu bulundu. İfadesi alınan kahveci serbest bırakıldı.

• Doğanyol ilçesi Damlı Köyünde oturan M.T. adlı şahsın babası H.T.’yi tartışma sırasında av tüfeği ile öldürmekle tehdit ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. M.T. ifadesi alındıktan sonra salıverildi.

• Yeşilyurt Yakınca Taşköprü Mahallesinde oturan M.K., M.K. ve H.K. adlı erkek kardeşler arasında miras paylaşımı yüzünden kavga çıktığı, 3 kardeşin birbirlerini dövdükleri ve yaralandıkları bildirildi.

• Darende Yukarıulupınar Köyünde M.Ç. adlı genç kız, aynı köyden Adem Ç., tarafından 23.00 sıralarında zorla kaçırıldı.

• Özsan Sanayi Sitesi 3. blokta K.A.’ya ait oto servisinden hırsızlarca S.E. adına kayıtlı 23..174 plakalı otomobil, 144 litre madeni yağ, 36 litre antifriz, 2 adet akü, 1 adet bilgisayar monitörü ile 1 adet bilgisayar çalındı.

• Yeşilyurt ilçesi Gündüzbey Tahtaköprü Mevkiinde S.Y.’ye ait evden 1 çamaşır makinesi, 1 televizyon, 1 çapa makinesi, 2 bakır kazan, 4 bakır tepsi, H.N.’ye ait bağ evinden ise 8 adet bakır tabak çalındı.

• Merkeze bağlı Göktarla Köyünde R.İ., M.K., B.U., H.İ., A.R.K., İ.D. ve M.B. adlı vatandaşlara ait 7 adet televizyon, 7 adet uydu cihazı, 1 bilgisayar, 4 buzdolabı, 1 derin dondurucu ile köy camisinin ses yayın cihazının yüksek elektrik akımı nedeniyle kullanılamaz duruma geldiği, zararın 35 bin YTL olduğu, vatandaşların şikayeti üzerine jandarmanın olayla ilgili soruşturmaya başladığı bildirildi.

• Erhaç Havaalanı’ndan yurt dışına çıkış yapmak isteyen H.K. adlı şahsın pasaportunda yapılan kontrolde, şahsın kardeşi Ö.K.’ye ait pasaporta kendi resmini yapıştırdığı saptandı. Şahıs sahtecilik suçlamasıyla gözaltına alındı.

• Arguvan ilçesi Çayırlı Köyü sınırlarında yasak olmasına rağmen avlanan S.G. adlı şahıs ruhsatsız av tüfeği ve 12 fişekle, Y.Ş. adlı şahıs ruhsatsız çifte ve 15 fişekle, E.G. adlı şahıs ruhsatsız otomatik av tüfeği ve 22 fişekle, A.Ş. adlı şahıs ruhsatsız av tüfeği ve 9 fişekle, H.E. adlı şahıs ruhsatsız otomatik av tüfeği ve 20 adet fişekle, C.Ş. adlı şahıs ruhsatsız otomatik av tüfeği ve 10 fişekle yakalandılar. Bu şahıslarda 1 adet ölü keklik de bulundu. İfadeleri alınan şahıslar av tüfeği ve kekliğe el konulduktan sonra salıverildiler.

• Hanımınçiftliği Cevher Dudayev Mahallesinde oturan 38 yaşındaki A.K. adlı kadın 02.00 sıralarında evinde uyurken, boşandığı eşi olduğu bildirilen 44 yaşındaki E.K.’nin evin çatısından girip, eski karısı ile 16 yaşındaki oğlu Y.K.’yi kesici aletlerle çeşitli yerlerinden yaralayarak kaçtığı bildirildi. Ana oğul Devlet Hastanesi’nde tedavi edilirken, kaçan şahıs aranıyor.

• Orduzu Aslantepe’de oturan 27 yaşındaki İ.M. adlı şahsın evinde yapılan aramada 1 av tüfeği ile 1 kurusıkı tabanca bulundu.

• Diyarbakır-Haydarpaşa seferini yapmakta olan 51541sefer sayılı Vangölü Ekspresi’nde Hekimhan Hasançelebi-Ulugüney istasyonları arasında jandarma tarafından arama yapıldı. 5’inci vagonda yolculuk yapan 20 yaşındaki Y.Y. ve 21 yaşındaki M.S. adlı şahıslara ait çantada 6 adet jelatin folyoya sarılı toplam 5 kilo 430 gram kubar esrar bulundu. İki şahıs gözaltına alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız