SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Cezmi Kartay Caddesi’ndeki bir pavyonda 35 yaşındaki M.K. ve 31 yaşındaki E.K. adlı şahıslar aralarındaki tartışmanın ardından birbirlerini dövdüler. Olaya polis müdahale ederken, taraflar birbirlerinden şikayetçi olmadılar.

• Taştepe’de oturan 27 yaşındaki A.B. adlı kadın, savcılığa başvurarak, 48 yaşındaki eşi A.B.’yle, bir başka kadınla ilişkisi olması yüzünden 7 aydır ayrı yaşadıklarını, çocuklarının ve kendisinin halen babasının yanında oturduklarını, eşinin sürekli gelerek boşanması için baskı yapıp hakaretlerde bulunduğunu öne sürdü. Koca suçlamayı kabul etmedi.

• Polise başvuran 38 yaşındaki S.A., Sanayi Sitesi’ndeki büfeden sigara almak için aracının yanından ayrıldığını, kontak anahtarını üzerinde bıraktığını, sigara alıp döndüğünde anahtarın olmadığını fark ettiğini bildirdi. Polis anahtarı çalanı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Yeşiltepe Yeşilkaynak Mahallesi’nde park halinde olan İ.T.’ye ait 44 DN 201 plakalı minibüsün kaputunu açan hırsızlar 2 adet aküyü çaldılar. Polis kaput üzerinde parmak ve avuç içi izi saptadı.

• Yeşiltepe Köprüsü üzerinde B.E. yönetimindeki 44 A 0532 plakalı polis otosu, öğle saatlerinde 12 yaşındaki O.K. adlı çocuğa çarparak yaraladı.

• Bentbaşı Mahallesi’nde öğleden sonra 38 yaşındaki N.K.’ye ait eve mutfak balkon camını kırarak giren hırsız ya da hırsızların evi karıştırdıkları, ancak herhangi bir şey çalmadıkları bildirildi.

• Eski Terminal Caddesi’nde G.K. yönetimindeki 44 DF 936 plakalı oto ile M.B. yönetimindeki 44 KP 619 plakalı otolar çarpıştı. Kazada 48 yaşındaki Y.Ö. adlı şahıs yaralandı.

• Merkez Bankası’na yıpranmış kağıtpara getirip değiştirmek isteyen 24 yaşındaki S.U. adlı bayanın verdiği eski 20 TL’nin sahte olduğu anlaşıldı. S.U. paranın sahte olduğunu bilmediğini bildirdi.

• Gece yarısından sonra göğsünden bıçakla yaralanmış olarak özel bir hastaneye gelen 47 yaşındaki R.E.Ç. adlı şahıs, 00.15 sıralarında İnönü Caddesi’nde alkollü olarak yalnız başına yürürken yere düştüğünü, montunun cebindeki çakının göğsüne saplandığını, çakıyı eliyle çekip cebine koyduğunu ve eve gittiğini, rahatsızlanınca hastaneye geldiğini, kimseden şikayetinin olmadığını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Paşaköşkü Mahallesi’ndeki pazara giden S.T. adlı kadın, yerlerin buz olması nedeniyle kayarak düştü, burnu ve kolundan yaralandı.

• Şeyhbayram Mahallesi’ndeki bir evde 00.30 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 26 yaşındaki R.C. adlı şahıs, beraber yaşadığı M.B.’nin evine kız arkadaşları ile gelerek kaldığını, kendisinin 5 yaşındaki kızı ile birlikte kaldığı için bundan rahatsız olduğunu, bu sıkıntısını anlattığında eve içkili gelen M.B.’nin kendisini dövdüğünü öne sürdü. Polis M.B.’yi arıyor.

• Fahri Kayahan Bulvarı’nda park halinde olan bir ilaç firmasına ait 31 yaşındaki P.Ö. adlı bayanın sorumluluğundaki 34 EK 2081 plakalı otonun arka plakası çalındı.

• Paşaköşkü Mahallesi Kanaboyu Caddesinde Y.K. yönetiminde bulunan 44 LA 309 plakalı motosiklet ile N.G. yönetiminde bulunan 44 KU 965 plakalı oto çarpıştı. Y.K. yaralandı.

• Polise başvuran 52 yaşındaki M.B. adlı şahıs, kredi için merkez Finansbank Şubesi’ne gittiğini, banka memuruna 1997 yılında Malatya’dan aldığı kimliğin fotokopisini verdiğini, görevlinin yaptığı bilgisayar sorgulaması sonunda kendisine 2002 yılında Tekirdağ nüfus idaresinden aldığı kimliğin nerede olduğunu sorduğunu, kendisinin Tekirdağ’a hiç gitmediğini, bu nüfus cüzdanının nasıl çıkarıldığını bilmediğini, kendi adına ve isteği dışında belge düzenleyen şahıs ve şahıslar ile belgeyi veren Tekirdağ Nüfus İdaresi’nden şikayetçi olduğunu bildirdi. Olayla ilgili araştırmaya başlandı.

• Akçadağ Kültür Mahallesi’nde televizyon izleme yüzünden karı koca arasında çıkan tartışma sonrasında 39 yaşındaki H.Y. adlı şahıs, 43 yaşındaki karısı S.Y.’yi yumrukladı.

• Fırat Mahallesi’nde oturan 62 yaşındaki A.D. polise başvurarak, 16 yaşındaki kız torunu M.D.’nin, öğle saatlerinde okula gideceğini söyleyip evden ayrıldığını, geri dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Battalgazi Öğrenci Yurdu’nda barınan 20 yaşındaki T.Ö., akşam yurdun koridorunda şarja takılı olarak bıraktığı cep telefonunun çalındığını polise bildirdi.

• Sivas Caddesi Değirmen Sokakta 60 yaşındaki T.Y.’yi dövdükleri gerekçesiyle 40 yaşındaki S.D. ve 35 yaşındaki E.A. polis tarafından gözaltına alındı.

• Dabakhane Mahallesi Belediye Hamamı civarında 27 yaşındaki I.E.S. adlı bayan sürücü yönetimindeki 44 AV 799 plakalı otonun çarptığı 51 yaşındaki M.Z.G. adlı şahıs yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralı şikayetçi olmadı.

• Dabakhane Mahallesi PTT Caddesi üzerinde yürümekte olan bir şahsın üzerinde silah olduğunu fark eden polis ekibi, 30 yaşındaki T.E. adlı şahsı durdurarak aradı. Şahısta 1 adet 7.65 çaplı tabanca ile 6 mermi bulundu.

• İlyas Mahallesi’nde 68 yaşındaki N.G.’ye ait evde oturan 18 yaşındaki H.Ş., sobayı yaktıktan sonra önlem almadan dışarı çıkınca, sıçrayan kıvılcımlar evde yangına neden oldu. “Dikkatsizlik ve Tedbirsizlik Sonucu Yangına Sebebiyet Verme” suçlamasıyla adliyeye sevkedilen H.Ş. serbest bırakıldı.

• Niyazi Mısri Caddesi Köy Garajı civarında 40 yaşındaki F.T., 16.30 sıralarında uğradığı bıçaklı saldırıda ağır yaralandı. Yaralı ifadesinde, cadde üzerinde kurulan Bit Pazarı’nda cep telefonu alıp sattığını, olay günü telefon satışı yüzünden iki kişi ile tartıştığını, akşam evine giderken tanımadığı 3 kişinin kendisini dövüp bıçakla yaraladığını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Yeşilyurt Caddesi Kuyuönü Mezarlığı önünde 21.30 sıralarında denetim yapan trafik ekibinin dur ihtarına uymayan 44 AF 538 plakalı oto kaçmak isteyince, polis ekipleri tarafından kovalamaca sonucu yakalandı. Araç sürücüsü 27 yaşındaki K.B., yanında bulunan 24 yaşındaki V.Ç. hakkında yapılan araştırmada, aracın V.Ç.’nin babasına ait olduğu, K.B.’nin de sürücü belgesinin olmadığı, otonun trafikten men kaydının da bulunduğu saptandı. Olaydan sonra gelen aracın ruhsat sahibi 52 yaşındaki R.Ç.’nin oğlu ile birlikte görevlileri tehdit ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirildi.

• Nuriye Mahallesi’nde oturan 41 yaşındaki İ.A. adlı şahıs polise başvurarak, öz kardeşi 28 yaşındaki N.A.’nın evden ayrılıp geri dönmediğini, cep telefonunun kapalı olduğunu, kendisine ulaşamadığını bildirdi ve bulunmasını istedi.

• İnönü Caddesi Tekel Fabrikası civarında 17.00 sıralarında gitmekte olan 42 yaşındaki Z.A. yönetiminde bulunan 44 EE 615 plakalı otoda hareket halinde iken yangın çıktı. Motor kısmında başlayan yangını sürücü araçtaki söndürücü ile söndürdü. Olayın benzin hortumunun patlamasından kaynaklandığı belirlendi.

• Polise başvuran 22 yaşındaki E.O., İsmetiye Mahallesi’nde yürürken okul arkadaşı Y.A.’nın amcası olarak tanıdığı soyadı A.olan şahsın telefon görüşmesi yapmak için cep telefonunu istediğini, şahsa telefonu verdiğini, şahsın görüşme yaparak sonradan bir çıkışı daha olduğunu öğrendikleri bir binaya girdiğini ve geri dönmediğini, telefonu aradığında kapalı olduğunu anladığını, telefonunu çalan A.soyadlı şahıstan şikayetçi olduğunu bildirdi.

• Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından sürdürülen bir soruşturma gereği gözaltına alınan 26 yaşındaki S.K. adlı şahsın Fırat Mahallesi’ndeki evinde yapılan aramada 1 adet ruhsatsız tabanca bulundu.

• Battalgazi ilçesi Eski Sivas Caddesi’nde M.Ö.Ö. yönetiminde bulunan 44 FZ 305 plakalı oto ile H.Ö. yönetiminde bulunan 44 KZ 961 plakalı kamyonet çarpıştı. 44 FZ 305 plakalı aracın sol arka lastiğinin çıkması sonucu meydana gelen kazada M.Ö.Ö. yaralandı.

• Yeşilyurt ilçesi Gaziantep Mahallesinde 40 yaşındaki D.B. adlı şahsın evinde kolonya içtiği ve ölmek üzere olduğu yolunda polise yapılan ihbar sonucu şahıs evine giden polislerce boş kolonya şişesinin yanında baygın bulundu ve ilçe Devlet Hastanesi7ne kaldırıldı.Şahsın metil alkolden zehirlendiği ve tedavisinin sürdüğü bildirildi.

• Hasan Varol Mahallesinde oturan 25 yaşındaki N.N. adlı bayan gece yarısına doğru evinde iken cep telefonuna tanımadığı bir telefondan 6 kez tehdit ve hakaret içerikli mesaj geldiğini polise bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Hasan Varol Mahallesi’nde oturan 39 yaşındaki F.A. adlı şahıs, 70 yaşındaki annesi M.A.’nın evine gideceğini söyleyerek kendi evinden ayrıldığını ve bir daha haber alamadığını bildirerek, annesinin bulunmasını istedi.

• Polise başvuran 31 yaşındaki İ.K. adlı kadın, Eski Şire Pazarı önünde daha önce aralarında husumet bulunan 20 yaşındaki M.K. tarafından tehdit edildiğini öne sürdü. Polis şahsı arıyor.

• Mücelli Caddesi’ndeki bir işyerinde çalışan 30 yaşındaki B.Y. adlı bayan polise başvurarak, aynı yerde çalışan 19 yaşındaki S.Ö. ve ablası 25 yaşındaki D.Ö. tarafından dövüldüğünü öne sürdü. Polis iki kız kardeşin ifadesini aldı.

• Beydağı Polis Merkezi’ne başvuran 42 yaşındaki B.T. adlı kadın, 15.30 sıralarında Mücelli Sağlık Ocağı’nda iken cüzdanının yankesicilik yoluyla çalındığını, yanında sıra bekleyen ve ocak kayıtlarından adını saptadığı 28 yaşındaki S.T. adlı bayandan şüphelendiğini söyledi. S.T. aranıyor.,

• 27 yaşındaki M.Z. adlı şahıs, cep telefonunun 15 gün önce çalıştığı işyerine ait otodan çalındığını, daha sonra cep telefonunu Halep Caddesi’nde E.C. adlı şahsa ait işyerinin vitrininde gördüğünü, durumu anlattığını ancak telefonunu alamadığını polise bildirdi. Savcı talimatıyla cep telefonu E.C.’den alınarak M.Z.’ye teslim edilirken, polis olayla ilgili araştırmayı sürdürüyor.

• Bentbaşı Mahallesi Sanayi Caddesi7nde park halinde olan 25 yaşındaki S.T. adlı şahsa ait otonun içerisinden 15 YTL tutarında madeni para çalındı.

• Selçuklu Mahallesi’nde oturan 49 yaşındaki H.D. adlı kadın, 21 yaşındaki kızı S.D.’nin dayısına gideceğini söyleyerek evden ayrıldığını, ancak geri dönmediğini, kızını bulamadığını bildirdi ve hayatından endişe ettiğini söyledi.

• Melekbaba Mahallesinde 35 yaşındaki N.Ç. adlı şahsa ait evden 1 adet cep telefonu çalındı.

• Sanayi Polis Merkezi’ne başvuran 19 yaşındaki Ç.M. adlı genç kız, kendisini kaçıracağını söyleyerek tehdit ettiğini söylediği 18 yaşındaki E.M. adlı gençten şikayetçi oldu. Polis E.M.’yi arıyor.

• İnönü Caddesi Dörtyol’daki bir işmerkezinde 38 yaşındaki A.Y. adlı şahsa ait işyerinin kapı kilit göbeğini kıran şahısların yakalanmasına çalışılıyor.

• Mimar Sinan Caddesi’nde oturan 36 yaşındaki Z.İ. adlı kadın, psikolojik rahatsızlık nedeniyle fazla miktarda hap yutarak intihara kalkıştı ve eşi tarafından hastaneye kaldırıldı.

• TOKİ Konutlarında oturan 34 yaşındaki H.G. adlı kadın 32 yaşındaki eşi Y.G. tarafından dövüldüğü iddiasıyla polise başvururken, koca suçlamayı kabul etmedi, karısından şikayetçi oldu.

• Zapçıoğlu Caddesi üzerinde 18.00 sıralarında beklemekte iken polisin dikkatini çeken 25 yaşındaki A.Ç. adlı şahsın üzerinde yapılan aramada 18 gram esrar bulundu ve şahıs gözaltına alındı.

• Darende’nin Heyiketeği Mahallesinde oturan 39 yaşındaki Ş.A. adlı kadın, ailevi nedenlerle tartıştığı 55 yaşındaki D.U. tarafından dövüldüğünü öne sürdü. Şahıs suçlamayı kabul etmedi. Bu arada, Ş.A. adlı kadının D.U.’ya kızarak fazla miktarda hap yutup intihara kalkıştığı ve hastanede tedavi edildiği bildirildi.

• Kale ilçesin Dedeköy Mahallesinde 43 yaşındaki Y.P. adlı kadın fazla miktarda hap yutarak intihara kalkıştı ve TÖTM’ye kaldırıldı.

• Çevreyolu Adliye Kavşağı civarında 21.00 sıralarında polisin durdurduğu 20 yaşındaki E.Ö. adlı şahıs, üzerindeki bıçağı kendiliğinden polise teslim etti. Üzerinde de esrar çıktığı belirlenen E.Ö., daha sonra ifadesi alınıp salıverildi.

• 15 yaşındaki N.K. adlı şahsa, tehdit ederek bir inşaata götürüp tecavüz ettikleri gerekçesiyle 18 yaşındaki U.Y. ve 16 yaşındaki H.E. yakalandılar. N.K. adlı erkek çocuk ifadesinde, U.Y.7nin kendisine daha önce de tecavüz ettiğini söylerken, adliyeye verilen U.Y. ve H.E. tutuklandılar.

• Sağlık Caddesi’nde 34 yaşındaki O.A.’ya ait işyerine giren hırsızlarca 1000 YTL değerinde çeşitli marka sigara, 38 adet 100’lük kontör kartı, 50 YTL tutarında bozuk para çalındı.

• Beydağı Mahallesi 6. Sokakta meydana gelen baba oğul kavgası ile ilgili ifadesi alınan 59 yaşındaki A.K., akıl hastası olan ve bakımını sağladığı oğlu 26 yaşındaki S.K.’nin evin bahçesinde köpek kesmeye çalışması üzerine kendisini uyarmak istediğini, elindeki bıçak ve keserle üzerine yürüyen oğlunun “Seni de keserim” diye küfrettiğini, ailesin can güvenliğinin olmadığını bildirdi. Polis firari S.K.’yı arıyor.

• Akşam namazı için Yeni Cami’ye giden 44 yaşındaki A.A.’nın ayakkabılarını çalan hırsızın belirlenmesine ve yakalanmasına çalışılıyor.

• Kırçuval Mahallesi Nebioğlu Apartmanı’nda oturan 24 yaşındaki A.S. adlı bayan polise başvurarak, öğleden sonra evine giren hırsız ya da hırsızların beyaz renkli Canish Terrier cinsi köpeğini çaldığını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Beydağı Mahallesi Mehmet Akif Caddesi’nde 20.00 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 28 yaşındaki C.K. adlı şahıs, evinin birinci katında bulunan inşaat halindeki dairede sesler duyduğunu, içeriye girdiğinde yüzlerini ve eşkalini göremediği iki şahsı fark ettiğini, bu şahıslardan birinin sol baldırına bıçakla vurduğunu ve kaçtıklarını söyledi. Polis araştırmaya başladı.

• Beylerbaşı Mahallesi’nde oturan 52 yaşındaki İ.Ç. adlı şahıs, 23.55 sıralarında bir şahsın kendisine bilgisayar satacağını, ancak çalıntı olabileceğinden şüphelendiğini bildirince, olay yerine giden polis ekibi bir oto içerisinde oturan 27 yaşındaki R.D. ve 23 yaşındaki M.A. adlı şahsı yakaladı. Evin içerisinde İ.Ç.’ye bilgisayarı satmak isteyen ve kimliği istendiğinde S.Y. adına düzenlenmiş nüfus cüzdanı fotokopisi veren şahsın gerçek kimliğinin de 26 yaşındaki E.Ş. olduğu saptandı. Şahsın satmak istediği markası belirsiz bilgisayar kasası ile araçta bulunan 2 adet tornavida, 1 su anahtarına el konuldu. E.Ş. adlı şahsın hırsızlık suçundan Yüksekova Asliye Mahkemesi tarafından arandığı saptandı. İfadelerinin ardından “Çalıntı Olması Muhtemel Malzeme Bulundurma, Satmaya Çalışma, Kimliği Hakkında Yalan Beyanda Bulunma” suçlamasıyla adliyeye verilen 3 zanlı “adli kontrol” cezası ile salıverildi.

• Çevreyolu’ndaki bir düğün salonunun otoparkında duran H.T. adlı şahsa ait 44 FY 251 plakalı otodan CD çalar ve kumandası çalındı.

• Hasanbey Caddesi Malatya Lisesi civarında 14.45 civarlarında meydana gelen olayla ilgili olarak ifadesi alınan 14 yaşındaki Y.Ö. adlı öğrenci, dershaneye giderken daha önceden tanıdığı, ancak soyadını bilmediği M.adlı şahsın yanına gelip parasının olup olmadığını sorduğunu, yok demesi üzerine, zorla üstünü arayıp cep telefonunu aldığını, geri istediğinde bıçakla kendisini korkuttuğunu ve kaçtığını bildirdi. Polis M.’nin açık kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Özalper Mahallesi 1.Caddede 44 yaşındaki İ.B.’ye ait eve giren hırsızlar 1 adet bilgisayar kasası ile 220 YTL parayı çaldı.

• Kirpi Sokak ile İnönü Caddesi’nin kesiştiği kavşakta H.K. yönetimindeki 34 KRM 53 plakalı kamyonet ile K.A. yönetiminde bulunan 44 KR 207 plakalı mobilete çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü yaralandı.

• Darende’de 20 yaşındaki R.Ö. yönetiminde bulunan 44 EY 558 plakalı kamyonet, 20.00 sıralarında buzlu yol nedeniyle kontroldan çıkıp telefon direğine çarptıktan sonra takla attı. Yaralı hastaneye kaldırıldı.

• Akçadağ Güzyurdu Köyünde F.T. adlı kadına ait ahırdan 1 adet kulak numarasız inek akşam saatlerinde çalındı.

• Arguvan Koyuncu Köyü kırsalında av yapmakta olan M.B.’ye ait 44..241 plakalı minibüsün sol arka lastiğinin, av yapmasına tepki gösteren köylüler Ş.K., G.A.Ö., Y.D. ve H.G. tarafından kesildiği bildirildi.

• İstanbul’dan otobüsle Malatya’ya eski eser gönderileceği bilgisini alan Jandarmanın, A.C. adlı şahsı çuval içindeki giysiler arasına gizlenmiş vaziyette 351 adet tarihi para şekli verilmiş malzeme ile yakalandığı bildirildi.

• Dilek Kasabası’nda oturan B.K. adlı şahsın, aldığı alkolün etkisiyle R.K. adlı şahsın evinin önüne gelerek hakarette bulunup havaya ateş açtığı, bu nedenle B.K.’nın gözaltına alındığı bildirildi..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız