SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Savcılığa başvuran 24 yaşındaki H.S. adlı kadın, işe başladıkları işyerinin sahibi 20 yaşındaki İ.M.B. adlı şahıs ile 42 yaşındaki A.A. adlı kadının, “Biz kredi çekemiyoruz. Senin adına kredi çekip araba alalım. Parasını biz öderiz. Eşine de işyerinin üzerinde kahvehane açarız, ortak oluruz” dediklerini, maddi sıkıntıları nedeniyle kabul ettiğini, sonra bankaya gidip krediyle otomobil aldıklarını, bir süre sonra işten çıkarıldığını, oto kredisinin yanı sıra adına başka bankadan gelen kredi kartını da İ.M.B. adlı şahsın kullandığını, krediyi de ödemediklerini öne sürdüğü bildirildi. “Dolandırıcılık” suçlamasıyla yakalanan şahıslar ifadelerinin ardından salıverilirken, krediyle alınan oto H.S.’ye teslim edildi.

• Bakırcılar Çarşısı’nda işyeri olan 58 yaşındaki M.A.K., sabah geldiğinde işyeri kepenk kilidinin kırılmış ve kepengin yarıya kadar kaldırıldığını, ancak herhangi bir şey çalınmadığını gördüğünü polise bildirdi.

• Battalgazi ilçesinde polise giden 16 yaşındaki S.Ş. adlı genç, Malatya’da çeşitli tarihlerde gerçekleştirdiği hırsızlık olaylarını itiraf etti. S.Ş. ifadesinde Halfettin Mahallesi’nde 58 yaşındaki F.O.’ya ait bakkaldan 100 YTL civarında para, Çöşnük Mahallesi’nde 23 yaşındaki R.A.’ya ait işyerinden 800 YTL’lik kontör, Şire Pazarı’nda 49 yaşındaki M.K.’ya ait işyerinden 1.000 YTL, K.Hüseyinbey Mahallesi’nde 44 yaşındaki C.Ç.’ye ait işyerinden 1.300 YTL tutarında telefon kontörü, Akpınar Mahallesi’nde 52 yaşındaki S.A.’ya ait işyerinden 150 YTL civarında para çaldığını söylerken, polisin ulaştığı 5 işyeri sahibi de, hırsızlığı doğruladılar ancak polise gitmediklerini, şikayetçi de olmadıklarını bildirdiler. Soruşturma sürüyor.

• Merkez Bankası’na 32 yaşındaki A.T. tarafından bütünletilmek için getirilen 17 bin adet 25 YKR’lık madeni paradan 7’sinin sahte olduğu saptandı.

• Polisi arayan 38 yaşındaki Z.Y., Koyunoğlu Mahallesi’ndeki evinin çatısına çıkan ve daha sonra seyyar el arabası ile uzaklaşmaya çalışan 22-25 yaşlarındaki bir şahsı yakalayamadığını, bir süre sonra bakır sini ve tepsilerin çalındığını fark ettiğini bildirdi.

• Hasanbey Caddesi’nde 40 yaşındaki M.K.’ya ait eve öğle saatlerinde açık olan kapısından giren hırsızın 2 adet altın bilezik çaldığı bildirildi.

• Arapgir’de 20 yaşındaki S.G. adlı bayan, ailevi nedenlerle bunalıma girip fazla miktarda hap yutarak intihara kalkıştı, pişman olunca da hastaneye başvurdu.

• Polise yapılan bir ihbarda 32 yaşındaki B.T. adlı şahsın kimliğinin sahte olduğu bildirildi. Şahıs yakalandı ve kardeşine ait kimlik bilgilerini kullanarak Nüfus Müdürlüğü’nden kimlik çıkardığı anlaşıldı. “Resmi Evrakta Sahtecilik” suçlamasıyla adliyeye verilen zanlı serbest bırakıldı.

• Savcılığa başvuran 71 yaşındaki A.U. adlı kadın, 53 yaşındaki N.K. adlı kadın ile 22 yaşındaki S.Y. ve 26 yaşındaki H.B.G. adlı şahısların kendisini sürekli takip edip tehditte bulunduklarını öne sürdü. İddia üzerine 3 kişi ifadeleri alınmak üzere aranıyor.

• Akpınar’daki bir lokantadan yüzünden yanma sonucu oluşan yara nedeniyle hastaneye başvuran 32 yaşındaki M.S., polise verdiği ifadede çalıştığı 27 yaşındaki H.Y.K.’ya ait lokantanın mutfağında tüpgazı yakarken alev aldığını ve yüzünün yandığını, kendisini sigortasız çalıştırdığı için işyeri sahibinden şikayetçi olduğunu bildirdi.

• Beydağı Mahallesi’nde oturan 39 yaşındaki S.K. adlı kadın, kendisini dövdüğü gerekçesiyle 49 yaşındaki eşi İ.K.’dan şikayetçi oldu.

• Savcılığa başvuran 42 yaşındaki N.A. adlı kadın, aralarında boşanma davası devam eden 33 yaşındaki eşi A.T.A.’nın kendisine ve oğluna tehditlerde bulunduğunu öne sürerken, şahıs suçlamayı kabul etmedi.

• Melekbaba Mahallesi’nde oturan 52 yaşındaki M.U. ve 48 yaşındaki F.U. adlı şahıslar hakkında, geçimlerini sağlamak için küçük yaştaki çocuklarını çalıştırdıkları için “Terbiye Yetkisini Kötüye Kullanma” iddiasıyla işlem yapıldı.

• Hidayet Mahallesi’nde park halinde olan 32 yaşındaki A.K.’ye ait otodan 2 akü çalındı.

• Zaviye Mahallesi’nde, kendisinden 4 aydır ayrı yaşayan 31 yaşındaki karısı Y.S.’yi görmeye eşinin ailesinin yanına giden 42 yaşındaki A.N.S. adlı şahsın, çıkan tartışmada bıçak çektiği iddiasıyla yakalandığı, suçlamayı kabul etmediği bildirildi.

• Yeşilyurt Cadedesi’nde saat 16.00 sıralarında 28 yaşındaki M.S. adlı şahıs ve 23 yaşındaki N.F. adlı bayan ile 40 yaşındaki F.B., 21 yaşındaki N.P. adlı bayanlar ile 20 yaşındaki M.B. arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında M.S. ve N.F.’nin oto ile uzaklaşmak isterken, otonun sileceğinden tutan N.P.’nin bir süre sürüklendiği, sonra yere düşerek yaralandığı bildirildi.

• Polise başvuran 40 yaşındaki K.E. adlı şahıs, K.Mustafapaşa Mahallesi’nde tapu meselesi nedeniyle kendisini tehdit edip zorla bir araca bindirmeye çalıştıklarını öne sürdüğü 48 yaşındaki A.D., 52 yaşındaki N.D., 20 yaşındaki M.D. ve aynı yaştaki E.D.’den şikayetçi olurken, şahıslar suçlamayı kabul etmedi.

• Merkez Bankası’na 23 yaşındaki E.T. tarafından getirilen toplam 8400 YTL tutarındaki madeni paradan 15 adet 1 YTL’nin sahte olduğu saptandı.

• Polise başvuran 26 yaşındaki A.A. adlı bayan, 10 gündür cep telefonundan arayan tanımadığı kişilerin hakaret edip tacizde bulunduklarını öne sürdü. Polis araştırmaya başladı.

• Arapgir Çarşı Mahallesi’nde 27 yaşındaki C.T. ve 52 yaşındaki babası 52 yaşındaki S.T. ile, 21 yaşındaki B.R.A., 35 yaşındaki M.Y., 30 yaşındaki A.Ö., 42 yaşındaki N.G. arasında kavga çıktığı bildirildi. Kavga sırasında C.T.’nin sağ kalçasından S.T. de sağ göğsünden N.G. tarafından bıçakla yaralandılar. Baba oğlun da şahıslardan R.A.’yı karın boşluğundan bıçakla yaraladığı saptandı. 3 yaralı hastaneye kaldırılırken, polis olaya el koydu, şahısları yakaladı.

• Doğanşehir Yeni Mahalle’de 21 yaşındaki Y.S.B., 25 yaşındaki M.M.B. ve 58 yaşındaki H.B.’nin evinden çalınan Y.S.B.’ye ait cüzdan Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu’nda bulundu. Bu arada, okuldan da 2 adet bilgisayar kasası, 1 adet LCD monitör ve 55 YTL çalındığı belirlendi.

• Ferhadiye Mahallesi Beydağı Sokakta, 32 yaşındaki O.D.’ye ait işyerinin kepenk asma kilidinin kırıldığı, alüminyum doğrama kapının sert cisimle zorlanıp açıldığı, ancak bir şey çalınmadığı bildirildi.

• Göztepe Mahallesi’nde 30 yaşındaki E.D.’ye ait işyerinin kepenk kilidinin açılıp 15 YTL bozuk para çalındığı, polis tarafından çevrede araştırma yapılırken, dükkan yakınındaki bir arazide terkedilmiş vaziyette ve sepetinde 19 adet sucuk olan motosiklet bulunduğu, motosikletin çalıntı kaydının da bulunmadığı saptandı. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• 25 yaşındaki A.Y., aracı ile gitmekte iken motor kısmında yangın çıktı. Sürücünün yangın söndürücü ile müdahale edip söndüremediği yangına itfaiye müdahale etti.

• İnönü Caddesi’nde 46 yaşındaki E.G. polise başvurdu ve 11.30 sıralarında işyerine gelen önceden tanımadığı 3 kişinin çeşitli ürünlere bakıp gittiklerini, daha sonra bu şahısların baktığı 2 dizüstü bilgisayarın yerinde olmadığını fark ettiğini, bu şahıslardan şüphelendiğini söyledi. Polis araştırmaya başladı.

• İnönü Caddesi’nde 31 yaşındaki M.E.’ye ait işyerinin 2 vitrin camı gece kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kırıldı. İşyerinden herhangi bir şey çalınmadığı belirlendi.

• Dilekçe ile savcılığa başvuran 23 yaşındaki R.Y. adlı şahıs, Halep Caddesi’ndeki bir kafedeki bilgisayarda teyzesinin kızı ile sesli ve görüntülü görüşme yaparken işletmeci 22 yaşındaki T.K.’nın yanına gelerek küfrettiğini, “Bu sokaktan bir daha geçmeyeceksin” diye tehdit ettiğini, kendisini zorla dışarı çıkarttığını öne sürdü ve şikayetçi oldu. T.K. ise ifadesinde, şahsın sesli ve görüntülü görüşme yaparken girilmesi yasak sitelerde dolaştığının kendisine bildirilmesi üzerine personelini gönderdiğini personelin bu şahsı uyarıp dışarı çıkmasını söylediğini, şahsın çıkıp gittiğini, suçlamayı kabul etmediğini ve iftira ettiği gerekçesiyle R.Y.’den şikayetçi olduğunu bildirdi. Soruşturma sürüyor.

• Savcılığa başvuran 41 yaşındaki A.A. adlı kadın, kendisinin hayat kadını olarak geçimini sağladığını, 44 yaşındaki V.Ö. adlı şahsın da kendisini erkeklere para karşılığı pazarladığını, kendisinin fuhuşu bıraktığını ancak V.Ö.’nün sürekli tehdit ederek fuhuşa zorladığını, birlikte yaşadığı 44 yaşındaki A.K. adlı şahsın kendisine ev tutup parasını ödediğini bildirdi. “Fuhuşa Aracılık” suçlamasıyla her iki şahsın yakalanıp adliyeye verildikleri ve serbest bırakıldıkları belirtildi.

• Polise başvuran 31 yaşındaki H.K. adlı şahıs, 25 gün önce Akpınar Meydanı’nda yürürken yanına gelen ve akrabaları olan M.G. ve K.G. adlı şahısların kendisini dövdüklerini, M.G.’nin içerisinde 600 YTL para, maaş kartı, para cüzdanı ile 3 Cumhuriyet altınını aldığını, daha sonra para ve eşyalarını istediğinde şahıslarca tehdit edildiğini öne sürdü. Polis iki şahsı aramaya başladı.

• Sümer Polis Merkezi’ne başvuran 45 yaşındaki M.K. adlı şahıs, 21 yaşındaki kızı S.K.’nın “amcama gidiyorum” diyerek evden ayrıldığını, geri dönmediğini, amcasına da gitmediğini öğrendiğini bildirdi ve kızının bulunmasını istedi.

• İsmetpaşa Caddesi’ ndeki bir apartmanın koridorunda akşam saatlerinde bilgisayar tamiri yüzünden 33 yaşındaki E.G. ve 52 yaşındaki S.G. ile 37 yaşındaki İ.T.B. arasında kavga çıktı. Kavga sırasında İ.T.B.’nin küfredip elindeki silah ile E.G.’nin başına vurup yaraladığı, arbede sırasında silahın 1 el ateş aldığı bildirildi. Olaya müdahale eden polis, İ.T.B.’nin ruhsatsız olan tabancası ile 5 mermisine el koydu. Olayla ilgili yasal işlemlere başladı.

• Turgut Özal Mahallesi’nde 69 yaşındaki H.Y. adlı şahsa ait inşaat halindeki dairede bulunan su sayacı çalındı.

• Milli Egemenlik Caddesi’ndeki bir evde oturan 28 yaşındaki A.K. adlı kadın, akşam saatlerinde polise başvurarak, 25 yaşındaki eşi M.K.’nin kendisine sürekli şiddet uyguladığını, son olarak çocuğunun halıya su dökmesi nedeniyle kendisini dövdüğünü bildirdi. Polis M.K.’yi arıyor.

• Akçadağ ilçesi’nde 30 yaşındaki H.Ş. yönetimindeki 23 FU 457 plakalı oto ile giderken, otonun buzlu yoldan kayması sonucu Kaymakamlık binasının duvarına çarptı. Sürücü yaralandı.

• Battalgazi ilçesi Karahan Mahallesinde 53 yaşındaki A.Ç.’ye ait bağ evine demir parmaklıklarının kırılarak girildiği, eşyaların dağıtıldığı bildirildi.

• Hekimhan’da trafik ekibi tarafından durdurulan 25 yaşındaki İ.T. yönetiminde bulunan 60 NF 430 plakalı aracın evraklarının kontrolü sırasında, ruhsat bölümünde 2006 olan muayene tarihinin 2008 olarak değiştirilip, imza kısmında oynama yapıldığı belirlendi. İ.T., babası D.T.’nin de kullandığını, konudan haberinin olmadığını öne sürdü. Polis D.T.’yi arıyor.

• Yeşilyurt Bostanbaşı beldesinde 31 yaşındaki H.Ş.’ye ait bakkal dükkanından kapı kilidini kıran hırsızlarca 104 karton sigara, 19 adet şampuan, 29 adet telefon kartı, 200 YTL para ile 15 çakmak çalındı.

• Hekimhan Güzelyurt’ta tartışma sonucu karısı S.Ş.’yi yumrukla döverek yaralayan Ö.Ş. hakkında yasal işleme başlandı.

• Doğanşehir ilçesi Topraktepe Köyünde M.D.’ye ait evin salon kısmında meydana gelen ve köylüler tarafından söndürülen, sabotaj olduğu da öne sürülen yangının, prize bağlı ve açık olarak bulunan kablo uçlarının şase yapıp kanepeyi tutuşturmasından kaynaklandığı saptandı.

• Akçadağ Ören beldesi Hürriyet Mahallesi’nde sobadan sızan gaz yüzünden M.B., A.B. ve Ç.B. zehirlenerek hastanelik oldular.

• Yeşilyurt Görgü Köyü Tavşantepe mevkiinde M.S.A. yönetiminde olan 34..1507 plakalı oto kayarak şarampola uçtu. Sürücü yaralandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız