SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Zafer Mahallesi Gündoğdu Caddesi’nde 51 yaşındaki M.B.’ye ait işyerinin yan camını kıran hırsız ya da hırsızlar, 10 kutu meşrubat çaldı.

• Cezmi Kartay Caddesi’nde 34 yaşındaki O.S.’ye ait çay ocağına gelip içtikleri çayın parasını ödemeyen şahısların çaycıya saldırdıkları bildirildi. Polis olayla ilgili olarak H.S.Ö. ve 4 şahsı arıyor.

• Bentbaşı Mahallesi’nde 25 yaşındaki M.A.’ya ait eve giren hırsızların, içerisinde taklit künye ve yüzük olan kol çantasını çaldılar.

• Savcılığa başvuran 26 yaşındaki Ö.K. adlı şahıs, eşi 23 yaşındaki S.B. ile aralarında huzursuzluk olduğunu, hamile olan eşinin karnındaki bebeği bilerek düşürüp “beni dövdü” diye suçu kendisine atacağını, eşinin bebeği düşürmesinden korktuğunu, 48 yaşındaki kaynanası H.B.’nin de kendisini gizli numaradan arayıp tehdit ettiğini öne sürdü ve şikayetçi oldu. Anne kız ise suçlamayı kabul etmediler.

• Yeşiltepe Seyran Mahallesi’nde 25 yaşındaki karısı F.A.’yı dövdüğü öne sürülen 32 yaşındaki Ç.A. adliyece serbest bırakıldı.

• Yeşiltepe Fatih Mahallesi Namık Kemal Caddesi’nde park halinde olan 34 yaşındaki V.B.’ye ait kamyonun 2 adet aküsü çalındı.

• Şehit Fevzi Mahallesi’nde 32 yaşındaki M.B. adlı şahsa ait kamyonun 2 aküsünün de çalındığı bildirildi.

• Beylerbaşı Mahallesi’nde tartışma sonucu 57 yaşındaki babası N.I.’yı tehdit ettiği öne sürülen 19 yaşındaki F.I. hakkında yasal işlem yapıldı.

• Beydağı Mahallesi’nde devriye görevi yapan polis ekipleri, 23.30 sıralarında durdurdukları 27 yaşındaki F.S. adlı şahsın üzerinde 1 adet 7.65 mm çaplı ruhsatsız tabanca ve 7 mermi buldular.

• Elektriği kaçak olarak kullandıkları gerekçesiyle Milli Egemenlik Caddesi’nde 45 yaşındaki H.M.A. adlı şahıs, Mimar Sinan Caddesi’nde 43 yaşındaki M.Ö. ve H.İ.Ö., Zapçıoğlu Caddesi’nde de 47 yaşındaki N.A. ve H.A. hakkında yasal işlem yapıldığı bildirildi.

• İstasyon Caddesi’ndeki kavgayla ilgili ifadesi alınan 21 yaşındaki Ç.B. adlı bayan, eski erkek arkadaşı ve üst kat komşusu olan 23 yaşındaki C.Ö.’nün yanına gelip barışmak ve tekrar birlikte olmak istediğini söylediğini, kendisi kabul etmeyince dövüp ölümle tehdit ettiğini öne sürerken, C.Ö. suçlamaları kabul etmeyip, kendisine iftira edildiği iddiasıyla davacı oldu.

• Hekimhan Bahçelievler Mahallesi’nde oturan 51 yaşındaki Y.G. adlı kadının evinde ruhsatsız silah bulundurduğu ihbarı üzerine yapılan aramada evde 4 adet av tüfeği bulunduğu bildirildi.

• Yeşilyurt Mullakasım Mahallesi’nde oturan 38 yaşındaki K.K. adlı kadın, fazla miktarda hap yutarak intihara kalkıştı.

• Sancaktar Mahallesi’nde 11 yaşlarındaki E.N.Ş. ve S.M. adlı kız çocukların bıçakla tehdit edilmesi olayının 13 yaşlarındaki zanlıları E.T. ve S.U. adliyece serbest bırakıldı.

• Ferhadiye Mahallesi’nde tuhafiyecilik yapan 49 yaşındaki H.D., polise başvurarak, telefonla arayıp kendisini Dr. İhsan diye tanıtan birinin, “Ben diş doktoruyum. Şu an muayenehanemi değiştiriyorum. Annem için 2 tane pijama ve 5-6 çamaşır ayırır mısın? Parasını akşam gelip vereceğim. Şu an eleman gönderip aldıracağım.” dediğini, kendisinin bunu kabul ettiğini, ancak yaklaşık 1 ay önce benzer bir şekilde dolandırılması nedeniyle şüphelendiğini bildirince, polis ekibi, malları almaya gelen 48 yaşındaki M.K. adlı şahsı yakaladı. M.K., kendisini gönderen şahsın Fuzuli Caddesi üzerinde beklediğini söyleyince, 31 yaşındaki E.Ş. adlı şahıs da yakalandı. Zanlılar ifadeleri alındıktan sonra salıverildi.

• Savcılığa başvuran 48 yaşındaki N.İ., H.E. adlı ortağının kalp krizi sonucu vefat ettiğini, ortağının hastaneye kaldırıldığı sırada yanında bulunan şirkete ait cep telefonunun çalındığını, telefonu çalandan şikayetçi olduğunu bildirdi. Araştırma sırasında telefonun 33 yaşındaki B.S. tarafından kullanıldığı saptanırken, bu şahıs ifadesinde telefonu 31 yaşındaki M.U. adlı şahıstan satın aldığını söyledi. M.U. ise, telefonu Ocak ayında PTT yanında tanımadığı bir şahıstan satın aldığını sonra kendisinin de sattığını öne sürdü. Soruşturma sürüyor.

• Yeşiltepe Seyran Mahallesi’nde 18 yaşındaki Z.K., kavga ettiği 17 yaşındaki E.D. tarafından bıçakla yaralandı.

• Sarıcıoğlu Mahallesi’nde park halinde olan O.K.’ye ait 44 KD 855 plakalı otonun 4 lastiği de kesilerek zarar verildi.

• Cirikpınar Mahallesi eski otopark önünde park halinde olan kamyonetin 44 EV 165 no.lu ön ve arka plakalarının çalındığı öne sürülürken, oto park görevlisi, yanına gelen bir şahsın elinde plakanın bulunduğunu, aracın devrinin kendi üzerine olduğunu, sattığı kişilerin aracın devrini almadıkları için plakaları söktüğünü söylediğini bildirdi. Polis 38 yaşındaki K.T.’ye ait olan aracın plakasını söken 44 yaşındaki H.V.’yi arıyor.

• İmam Hatip Lisesi’nde kavga olduğu ihbarı üzerine giden polise ifade veren 45 yaşındaki A.K. adlı öğretmen, nöbetçi öğretmen olduğunu, önceden öğrenci olan ve disiplinsiz hareketlerinden dolayı okuldan uzaklaştırılan 17 yaşındaki Y.G.’nin okula geldiğini, kimi beklediğini sorunca “Bana kimse hesap soramaz” diyerek kendisini dövdüğünü anlattı. Gözaltına alınan Y.G. gönderildiği adliyece salıverildi.

• 40 yaşındaki İ.A. adlı seyyar satıcı, Sıtmapınarı’nda araba ile sebze satarken yanına gelen 33 yaşındaki C.P. ve 49 yaşındaki A.K. adlı zabıtaların, terazisini almaya çalışıp kendisini dövdüklerini öne sürdü. İki zabıta ise, tartışma sırasında kendilerinin de yaralandığını iddia edip satıcıdan şikayetçi oldular.

• 2. Ordu Lojmanları kavşağında rutin trafik uygulaması sırasında durdurulmak istenen 20 yaşındaki M.T. ve 34 yaşındaki M.T.’nin bulunduğu 44 T 0058 plakalı taksinin durmayıp MAŞTİ Otogarına girmesi üzerine polis ekibinin iki şahıs hakkında işlem yapılırken, karşı koydukları, bu nedenle gözaltına alındıkları bildirildi. İki şahıs ifadeleri alındıktan sonra salıverildi.

• İstanbul’dan 17 yaşındaki M.Ç. adlı kızın kaçırılması olayı ile ilgili aranan 25 yaşındaki A.Ç.’nin kaçırdığı kızla birlikte Darende Ulupınar Köyünde oldukları bilgisi üzerine giden polis ekibine ifade veren M.Ç., kendi isteğiyle kaçtığını ve ailesine teslim edilmek istemediğini söyledi. İfadeleri alınan A.Ç. ve M.Ç. salıverildi.

• Çöşnük Mahallesi’nde 25 yaşındaki D.E.’ye ait eve gece yarısından sonra balkon penceresini zorlayarak giren hırsız, içerisinde kimlikler, banka kartları, 500 YTL para ve anahtarların olduğu cüzdanı çaldı.

• Paşaköşkü Mahallesi’nde oturan 47 yaşındaki H.K. adlı şahıs, psikolojik rahatsızlığı bulunan 18 yaşındaki kızı N.K.’nin kayıp olduğunu polise bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Polise başvuran 44 yaşındaki N.H. adlı bayan, evine giren hırsızlarca 1 fırıncı ocak, 1 tüpgaz, 1 playstation oyun konsolu ve joyistiği, yatak örtüsü ve takımları, porselen yemek takımı, tencereler, 2 adet halı ile bisikletin çalındığını bildirdi.

• Çukurdere Mahallesi Zapçıoğlu Caddesinde 78 yaşındaki C.Ö. adlı kadının evinden 1.500 YTL para çalındı.

• Yeşilyurt’ta gece yarısı meydana gelen aile kavgasına polisin müdahale ettiği, 32 yaşındaki Y.E. adlı kadının şikayeti üzerine alkollü de olduğu saptanan 46 yaşındaki eşi M.E.’ye idari para cezası kesildiği bildirildi.

• Cengiz Topel Caddesi’nde 26 yaşındaki N.K.’ya ait işyerinden çeşitli markalarda sigara, çikolata, çay ve 50 YTL tutarında bozuk para çalındı.

• Sarıcıoğlu Mahallesi’nde park halinde olan 40 yaşındaki H.T.’ye ait otodan 1 CD çalar ile sürücü belgesi ve ruhsat çalındı.

• İnönü Caddesi’ndeki bir işyerinde bulunan şahısların esrar içtikleri, ticaretini yaptırdıkları ihbarı üzerine polis tarafından işyerinde yapılan aramada 130 gram esrar bulundu. Polis ayrıca işyerindeki şahıslardan 27 yaşındaki F.K.’da 4 gram, aynı yaştaki A.Ş.’de 2 gram esrar ile 21 adet yeşil reçeteye tabi hap, 33 yaşındaki R.G.’de ise boş ilaç şişesi buldu. Yine şahıslardan A.Ş. ve R.G.’de 1’er ekmek bıçağı, işyerinde bulunan 28 yaşındaki H.G.’sin sol bacağına pantolon içerisinde gizlenmiş av tüfeği ve 3 fişeğinin bulunduğu belirtildi. 4 şahıs gözaltına alındı, haklarında yasal işleme başlandı.

• Paşaköşkü 1. Cadde’de 07.30 sıralarında izinsiz pankart astıkları bildirilen 3 kişiye polisin müdahale edip izin sorduğu, ayrıca kimlik istediği, şahısların kimlik göstermeyip karşı koydukları ve slogan attıkları, polise tekme ile saldırdıkları, 19 yaşındaki A.Y. ve 25 yaşındaki E.Y. adlı şahısların bu nedenle gözaltına alındıkları, bu arada kargaşa sırasında bir bayanın olay yerinden kaçtığı polis tarafından açıklandı. İfadelerini savcılıkta vereceklerini söyleyen şahıslardan E.Y.’nin savcılıkça serbest bırakıldığı, A.Y.’nin de Çocuk Mahkemesi tarafından arandığı anlaşılınca bu mahkemeye sevkedildiği ve salıverildiği öğrenildi.

• Cemal Gürsel Mahallesi’ndeki eczanenin alarmının 03.20 sıralarında çalması ile ilgili ifadesi alınan 35 yaşındaki Ö.Ç.G. adlı bayan, sahibi olduğu eczanenin alarmının çalması üzerine eşinin yeğeninin işyerine gittiğini, havalandırma penceresinin demir parmaklıkları ile açılır çerçevenin yerinden çıkartılmış olduğunu, güvenlik kamerasının elektrik bağlantısının kesilmesi nedeniyle görüntü olmadığını söyledi ve şikayetçi oldu. Polis olayla ilgili araştırmaya başladı.

• Yeşilyurt Hıroğlu Mahallesi’nde 37 yaşındaki A.Y. adlı kadın tarım ilacı içerek intihara kalkıştı ve TÖTM’ye kaldırıldı.

• Nasuhi Caddesi’ndeki işyerinden 1 adet levye çalıp parasını ödemeden dışarıya çıkmak isteyen 3 şahıs ile işyeri görevlileri 21 yaşındaki A.T.V., 42 yaşındaki N.Ç., 22 yaşındaki İ.Ç. ve 31 yaşındaki D.T.’nin arasında kavga çıktığı, şahısların İ.Ç.’yi bıçakla yaraladıkları, daha sonra gösterilen suçlu albümünden saldırganlardan 26 yaşındaki M.Ö. ve 29 yaşındaki O.A.’yı teşhis ettikleri, üçüncü şahsı ise teşhis edemedikleri, iki şahsın arandığı, üçüncünün de kimliğinin belirlenmesine çalışıldığı bildirildi.

• Atatürk Caddesi’nde 45 yaşındaki K.Ç.’ye ait işyerinin kapı camı kırılarak 100 paket sigara, 25 adet çikolata ve 150 YTL para çalan hırsızın yakalanmasına çalışılıyor.

• Hasan Varol Mahallesi Çağlayan 5. Sokakta 51 yaşındaki M.T.’ye ait eve balkon kapısının demir korkuluğunu kırarak giren hırsız ya da hırsızların 1 altın gerdanlık, 1 incili bilezik, 1 altın kolye ve 1 pırlanta yüzük çaldıkları bildirildi.

• Yeşiltepe Fatih Mahallesi’nde 39 yaşındaki H.A.’ya ait olan ve park halinde bulunan iş makinesinin aküsü çalındı.

• İnönü Mahallesi’nde 44 yaşındaki A.D. adlı şahsa ait işyerinin daraba kilitlerini sonra da kapı camını kırarak giren hırsızlar 4 ton kuru kayısı çaldılar.

• Orduzu’da oturan 16 yaşındaki F.K. adlı kız, bunalım sonucu sıvı deterjan içerek intihara kalkıştı. F.K., psikolojik tedavi gördüğünü, ilaç kullanmadığı ve her şeyi dert edindiği için bunalıma girdiğini söyledi.

• Belediye arkasında 53 yaşındaki M.G.’ye ait kuru yemiş dükkanında 01.00 sıralarında çıkan yangının, işyerinin dış reklam panosunun bağlı olduğu elektrik prizinin yanması sonucu çıkmış olabileceğinin değerlendirildiği bildirildi.

• Halfettin Mahallesi’nde oturan 47 yaşındaki N.Y. adlı bayan, 15 senedir yanında kalan halasının kızı olan 30 yaşındaki M.G. (Ş.)’nin, 5 Şubat günü eve bir mektup bırakarak ayrıldığını, 5 gün sonra da kendisini telefonla arayan bir şahsın, halasının kızını 32 yaşındaki H.G. adlı şahsın kaçırdığını bildirdiğini polise bildirdi ve bulunmalarını istedi.

• Fırat Mahallesi’nde 45 yaşındaki Ayhan C. adlı şahsa ait evin banyo demir korkuluğunu söken hırsızların 6 bakır kazan çaldıkları bildirildi.

• Fırat Mahallesi İndere Caddesi’nde oturan 57 yaşındaki N.S. adlı kadın, 24 yaşındaki kızı S.S.’nin 16 Şubat günü evden çıktığını, geri dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Atatürk Caddesi’ndeki özel bir hastanede kadınların çantalarını çalmak istediğinin hastane personeli tarafından fark edildiği ifade edilen 22 yaşındaki A.D.’nin polisçe gözaltına alındığı belirtildi.

• Cezmi Kartay Caddesi’ndeki bir işhanından 20.00 sıralarında bıçakla sol bacağından yaralı halde Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 41 yaşındaki R.Ç., ifadesinde, birlikte alkol aldığı 36 yaşındaki A.M. tarafından bıçaklandığını öne sürdü. Bu şahıs yakalandıktan sonra tekrar ifade veren R.Ç., bu kez tanımadığı biri tarafından yaralandığını, kimseden şikayetçi olmadığını öne sürmesine karşın, A.M. savcı talimatıyla gözaltına alındı.

• Çevreyolu Adliye kavşağında 28 yaşındaki Ş.K. yönetiminde bulunan otoyla giderken, aniden yola çıkan 27 yaşındaki H.G. adlı bayana çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Sümer Lisesi bahçesindeki tartışmayla ilgili ifadesi alınan 17 yaşındaki M.U. adlı kız, daha önceden erkek arkadaşı olan 18 yaşındaki S.A. tarafından rahatsız edildiğini öne sürdü. Gözaltına alınan S.A. adliyece serbest bırakıldı.

• İnönü Caddesi Dörtyol kavşağında 22.30 sıralarında orta refüje çarpan otoda yolcu olan 54 yaşındaki M.K.F.’nin yaralandığı, sürücü aynı yaştaki M.K.F. ile yaralı şahsın verdikleri ifadede, alkollü oldukları için kazayla ilgili bir şey hatırlayamadıklarını söyledikleri belirtildi.

• Korsan CD ve DVD satıldığı ihbarı üzerine Milli Egemenlik Caddesi’nde 30 yaşındaki B.D.’ye ait işyerinde arama yapıldığı 7 DVD film, 16 adet VCD., içerisinde çok sayıda film kaydı olduğu belirtilen 750 GB kapasiteli harici harddiske el konulduğu, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

• Esrar ticareti yaptığı belirlenen 41 yaşındaki S.S. adlı şahsın Tandoğan Mahallesi’ndeki evinde yapılan aramada 50 gram esrar ve 1 adet Extacy adlı hap bulundu. Şahıs gözaltına alındı.

• Akçadağ’ın Doğu Mahallesi’ndeki Sanayi Sitesi’nde 40 yaşındaki N.U.’ya ait işyerinden 20 civarında hurda akü çalındı.

• Akçadağ Kültür Mahallesi’nde babası tarafından dövülen 15 yaşındaki S.E. adlı erkek çocuk, ifadesinde babası 49 yaşındaki Ş.E. tarafından dövüldüğünü, bu nedenle Çocuk Esirgeme Kurumu’na gitmek istediğini söyledi. Ş.E. ise ifadesinde, daha önce oğlunu yetiştirme yurduna verdiğini, 2001 yılında geri aldığını, ancak tasvip etmediği hareketleri nedeniyle tokat attığını, bundan pişmanlık duyduğunu söyledi. Adliyeye verilen baba serbest bırakılırken, S.E. Çocuk Esirgeme Kurumu’na gönderildi.

• Akçadağ ilçesi Doğu Mahallesi’nde 31 yaşındaki O.Ö., 65 yaşındaki H.Ö., 40 yaşındaki A.Ö., 7 yaşındaki H.Ö. ve 8 yaşındaki N.Ö. sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiler ve hastaneye kaldırıldılar.

• Akçadağ’ın Aktepe Mahallesi’nde 37 yaşındaki C.K. adlı kadın ile 11 yaşındaki M.K. adlı kız çocuk sobadan sızan gazdan zehirlenip hastanelik oldular.

• Darende’de valizi kaybolan bir vatandaşın yardım istemesi üzerine polis ekibinin Sungur Mahallesi’ndeki otobüs yazıhanesine gittikleri, buradaki görevlinin 34 yaşındaki R.S. adlı sürücüyü otobüsün telefonundan aradığı ve kaybolan valizin otobüste olup olmadığını sorarken, şahsın otobüsü durdurmayacağını söylediği gibi, kendisini durdurmak isteyen polislere hakarette bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirildi.

• Almanya’dan Malatya’ya direkt uçakla gelen İ.A. adlı şahsın, Erhaç Havaalanı’nda gümrük görevlisi bayan memur G.C.A. tarafından valizinin aranmasına engel olmaya kalkıştığı için hakkında yasal işlem yapıldı.

• Hekimhan Basak Köyünde oturan ve İstanbul’a göçeden S.A., Z.D., M.A. ve A.A. adlı şahısların köydeki kullanılmayan evlerinin camlarını alkollü olarak kırdıkları gerekçesiyle A.A., E.T., H.Ç. ve F.D. adlı şahısların yakalandıkları, bu şahıslardan A.A.’nın ayrıca kuru sıkı tabancayla ateş ettiği, kuru sıkı tabancaya el konup, şahıslar hakkında 62’şer YTL idari para cezası uygulandığı bildirildi.

• Akçadağ Çatyol Beldesi Pınarlıgeçit Mahallesi’nde M.G.’ye ait bağ evine pencere korkuluklarını keserek giren hırsızların 1 çamaşır makinesi, 1 fırın, 1 televizyon, 1 bulaşık makinesi, 2 kanepe, 5 sehpa ve 1 adet kahve takımı çaldıkları bildirildi.

• Doğanşehir Fındık Köyü’ün korucusu M.K.’nın köy içerisinde devriye gezerken, muhtar tarafından korucuların kullanılması için tahsis edilen odada M.A.’yı görmesi üzerine odayı terk etmesini istediği, şahsın korucuyu yumruklayarak yaraladığı bildirildi. M.A. ifadesi alındıktan sonra salıverildi.

• Kuluncak ilçesi Bıcır Köyünde V.Ş. ve C.K. adlı şahıslar arasında alkolün etkisiyle 22.00 sıralarında kavga çıktı. Kavgayı Tahta Köprü üzerinde sürdüren iki şahsın dengelerini kaybederek köprüden düştükleri, bunlardan V.Ş.’nin Hekimhan Devlet Hastanesi’nde tedavi edildiği, durumu ağır olan C.K.’nin ise tedavisinin sürdüğü bildirildi.

• Darende Yeşiltaş Köyünde oturan F.K. adlı bayan, bunalım sonucu fazla miktarda hap yutarak intihara kalkıştı.

• Darende’nin Karabacak Köyü Dumlupınar Mahallesi’nde Y.E. adlı şahsın evinde kaçak silah bulundurduğu bilgisi üzerine evine düzenlenen baskında 1 adet 7.62 mm çaplı Kırıkkale tüfek, 1 Kalaşnikof tüfek şarjörü, 2 adet 9 mm çaplı tabanca, 241 adet tüfek mermisi, 72 adet tabanca mermisi ele geçirildiği, şahsın adliyece tutuklandığı bildirildi.

• Jandarmanın aldığı bir istihbarat üzerine Malatya K.Mustafapaşa Mahallesi’nde oturan H.G. adlı şahsın evinde arama yapıldığı, 1.198 gram toz esrar ile 112 gram kenevir tohumu bulunduğu öğrenildi.

• Doğanşehir Polat Kasabası’nda alkollü oldukları bildirilen şahıslar arasında kavga çıktığı, V.Ö.’nün, A.K. ve S.A.’yı yumrukladığı bildirildi.

• Akçadağ Karapınar Köyünde H.Ö. adlı şahıs fazla miktarda ilaç yutarak intihara kalkıştı.

• Elazığ’dan Malatya yönüne gelmekte olan M.U. yönetimindeki 44..445 plakalı oto ile T.K. adlı bayan sürücü yönetimindeki otomobile çarptı. Kazada M.U. ve H.T. yaralandılar.

• Topsöğüt Kasabasında E.E. adlı bayan sürücü yönetimindeki 34..17 plakalı oto ile giderken, aniden yola çıkan köpeğe çarpmamak için direksiyonu kırınca yol kenarındaki taş duvara çarptı. Oto hasar gördü.

• Hanımınçiftliği Beldesinde 29 yaşındaki M.Ş. adlı
şahıs, sabah 06.30 sıralarında sobayı yakarken döktüğü tinerin alev alması sonucu yaralandı ve TÖTM’ye kaldırıldı.

• Erhaç Havaalanı’ndan Almanya’ya direkt uçan uçakla yurt dışına çıkmak isteyen 26 yaşındaki N.Y. adlı bayanın pasaport vizesinin sahte olduğu saptandı ve N.Y. gözaltına alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız