SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Battalgazi İlçesinin Yeni Mahalle Kantar Sokağında oturan Adıyaman- Sincik nüfusuna kayıtlı 26 yaşındaki Ramazan S. adlı şahıs, av tüfeğini başına doğru ateşleyerek yaşamına son verdi. Cumartesi günü 11.45 sıralarında meydana gelen olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı’nca araştırmaya başlandı.

• Ticaret Meslek Lisesi’nden gözünden yaralı olarak hastaneye getirilen 15 yaşındaki İ.Y. adlı öğrenci, sınıfta sıranın üzerinde bulunan kitabı okumak için eğildiği sırada elinde dik konumda bulunan kalemin sağ gözüne battığını söyledi.

• Anadolu Kız Meslek Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Y.K.’nın, moralinin bozuk olduğu gerekçesiyle okulda bir avuç hap yutarak intihara kalkıştığı ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

• Malatya Devlet Hastanesi bahçesindeki tartışmaya polis müdahale ederken, görevli bayan memur 37 yaşındaki M.M., çalıştığı büroya giren ve işlem için sıra bekleyen diğer vatandaşların önüne geçen 40 yaşındaki A.K. adlı şahsı ikaz ettiği sırada şahsın kendisine hakarette bulunduğu iddiasını dile getirdi. A.K. ise bunu kabul etmedi, adliyece serbest bırakıldı.

• Kazım Karabekir İlköğretim Okulu içerisindeki kavgada 14 yaşındaki O.G.’yi döven aynı yaştaki A.Y. adlı öğrenci adliyece salıverildi.

• Zafer Mahallesi 2. Sokakta 19 yaşındaki M.Ö.’ye ait evin odunluğunun asma kilidi kırılarak 1 adet el hızar testeresi çalındı.

• Beydağı İlköğretim Okulu’nda 13 yaşındaki Y.B. adlı öğrenci, kendisini dövüp hakarette bulunduğunu öne sürdüğü S.D.’den şikayetçi oldu.

• Sivas Caddesi Hasan Hüseyin Kölük Anadolu Ticaret Lisesi önünde 23 yaşındaki H.F. yönetimindeki otoyla giderken, yolun karşısına geçmek isteyen 22 yaşındaki N.B. adlı bayana çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Geceyarısı polise başvuran 22 yaşındaki G.Ş. adlı bayan, Fuzuli Caddesi’nde yanına gelen ve cezaevindeki kardeşinin arkadaşı olduğunu, kardeşini cezaevinden çıkaracağını söyleyerek 250 YTL parasını dolandırıcılık suretiyle çaldığını öne sürdüğü C.A. adlı şahıstan şikayetçi oldu. Polis şahsı arıyor.

• Polise başvuran 51 yaşındaki N.T. adlı kadın, evi telefonla arayan 26 yaşındaki oğlu A.T.’nin geç geleceğini söylemesine rağmen eve gelmediğini, akrabaları olan 41 yaşındaki N.B. adlı şahsın ise, oğlunun kendisine olan 29 bin 100 YTL’lik borcunu ödemesi halinde eve döneceğini bildirdiğini, oğlunun bu şahıs tarafından kaçırılmış olduğunu öne sürdü. Yakalanan N.B. ise sözlerinin yanlış anlaşıldığını, A.T.’yi kendisinin kaçırmadığını iddia etti.

• Koyunoğlu Mahallesi 4. Okul Sokağında oturan 41 yaşındaki R.T., evinin bahçesindeki kulübenin kilit kısmı kırılarak, Sibirya Kurdu cinsi köpeğinin çalındığını bildirdi. Öğleden sonra meydana gelen hırsızlıkla ilgili araştırmaya başlandı.

• Çukurdere Mahallesi’nde 43 yaşındaki A.T. adlı şahsa ait evin kapı kilidini kırarak giren hırsız ya da hırsızlarca 30 YTL çalındı.

• Turgut Özal Mahallesi 1. Cadde 7. Sokakta 34 yaşındaki A.R. ile 27 yaşındaki R.T.K. adlı şahısların birlikte kullandıkları evin mutfak penceresinin demir korkuluğunu söküp camı kırarak giren hırsız ya da hırsızlar 300 Euro para, 1 dizüstü bilgisayar ile güç kaynağını çaldı.

• Kanalboyu’nun stad tarafında (Yunus Emre Caddesi) kavga olduğu ihbarı üzerine giden polisler, 16 yaşındaki U.C. adlı öğrencinin 19 yaşındaki Y.M.Z. tarafından dövüldüğü bilgisini edinince, şahsı yakaladılar.

• Eski Şire Pazarı civarındaki kavgayla ilgili ifadesi alınan 66 yaşındaki A.Y., kira, elektrik ve su borcu nedeniyle eski kiracısı 49 yaşındaki İ.D. tarafından dövüldüğünü öne sürdü. İ.D. suçlamayı reddetti.

• İstiklal Mahallesi Evliyaoğlu Sokaktaki bir adrese 44 KT 506 plakalı motosikleti ile tüpgaz getiren ve apartman önüne parkedip yukarı çıkan 52 yaşındaki F.K.’nın dönüşte motosikletini bulamadığı bildirildi. Polis olayla ilgili araştırmaya başladı.

• Mücelli Caddesi civarında 15.30 sıralarında dövülen 21 yaşındaki A.S., önceden tanımadığı, görse de tanıyamayacağı ve eşkal veremeyeceği 3 kişi tarafından “Sen neden bakıyorsun” denilerek saldırıya uğradığını ve dövüldüğünü bildirdi.

• Adıyaman’dan İstanbul’a gitmek üzere Malatya’ya gelen 27 yaşındaki F.H. adlı bayan ile 30 yaşındaki H.H.H. adlı şahıs, Halep Caddesi’ndeki bir lokantada yemek yedikten sonra rahatsızlanınca Beydağı Devlet Hastanesi’ne gittiler. İfadesi alınan lokanta sahibi R.T. ise, şahısların işyerine gelip sipariş vermeden önce gittikleri lavaboda istiğfar ettiklerini, kendilerinde yediği yemekten zehirlenmediklerini söyledi.

• Melekbaba Mahallesi’nde oturan 20 yaşındaki E.A. adlı şahıs, bunalım sonucu 50 adet hap yutarak intihara kalkıştı ve annesi tarafından götürüldüğü hastanede tedavi altına alındı.

• İnönü Mahallesi 9. Caddede 37 yaşındaki M.Ö. adlı şahsa ait eve mutfak penceresinden giren hırsız içerisinde 500 YTL para, kimlikler bulunan cüzdan ile cep telefonunu çaldı.

• İnönü Mahallesi 19 Mayıs Caddesi’nde 36 yaşındaki D.B.’ye ait eve mutfak penceresinden giren hırsız ya da hırsızlarca 1 altın bilezik, 150 YTL para, banka kartları çalındı.

• Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde oturan 42 yaşındaki F.A. adlı kadın, Elbistan’da oturan 18 yaşındaki oğlu D.A.’nın sabah kendisinden para istediğini, kendisinin oğluna parasının olmadığını söylediğini, bunun üzerine oğlunun evdeki dizüstü bilgisayarı almak istediğini, ancak vermediğini, evden ayrılıp akşama doğru dönerken yolda karşılaştığı bir tanıdığına oğlunu sorduğunu, bu kişinin oğlunun elinde dizüstü bilgisayar çantasıyla gittiğini söylediğini, eve gittiğinde de banyonun pencere korkuluğunun sökülmüş, bilgisayarın da çantasıyla çalınmış olduğunu gördüğünü, bu nedenle oğlundan şikayetçi olduğunu bildirdi. Polis D.A.’yı arıyor.

• Gece polise başvuran 37 yaşındaki B.V. adlı kadın, İnönü Caddesi’ndeki evde 3 yıldır nikahsız olarak birlikte yaşadığı 35 yaşındaki M.E. tarafından dövüldüğünü bildirdi. Yakalanan ve alkollü olduğu saptanan şahsa 62 YTL idari para cezası verilirken, dövme iddiası ile ilgili yapılan işlemler de adliyeye iletildi.

• İnönü Caddesi Dörtyol civarındaki bir kahvehanede oyun oynayan şahısların üzerlerinde ve yanlarındaki poşetlerde ruhsatsız silah olduğu yolunda 21.00 sıralarında polise yapılan ihbar üzerine giden polis ekiplerinin aramasında, 74 yaşındaki İ.E. adlı şahsın üzerinde 1 adet kuru sıkıdan çevirme tabanca bulundu.

• Koyunoğlu Mahallesi’ndeki apartmanın merdiven boşluğuna gece hırsızlık amacıyla girdiği öne sürülen 26 yaşındaki E.Ş. adlı şahsın, apartman sakinleri 33 yaşındaki M.Y. ve 27 yaşındaki Ü.Y. tarafından yakalanıp polise teslim edildiği bildirildi.

• Zaviye Mahallesi’nde 70 yaşındaki H.Ö.’ye ait eve mutfak penceresinden giren hırsız ya da hırsızlarca 2 cep telefonu, 2 kol saati, 50 YTL para ile banka ve kimlik kartları çalındı.

• Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde meydana geldiği öne sürülen olayla ilgili ifadesi alınan 14 yaşındaki B.A., 13 yaşındaki arkadaşı B.D.P. ile birlikte okul bahçesinde iken, daha önce kendisinden gasp yapan K.S.’nin arkadaşları 15 yaşındaki G.E., Y.O.T. ve 16 yaşındaki T.G. tarafından tehdit edildiğini öne sürdü. Polis 3 genci yakaladı.

• Kavaklıbağ Mahallesi Halep Caddesi’nde 32 yaşındaki Y.T.’ye ait işyerinin kapı kilidinin kırıldığı, içerisinin dağıtıldığı ancak herhangi bir şey çalınmadığı bildirildi.

• Kavaklıbağ Mahallesi Halep Caddesi’nde 40 yaşındaki V.G.’ye ait işyerinin kapı kilidi göbeğinden kırıldı ve hırsız ya da hırsızlarca 1.050 YTL para çalındı.

• Kavaklıbağ Mahallesi Halep Caddesi’nde 43 yaşındaki H.F.’nin işyeri kapı kilidi kırıldı, 150 YTL para ile 1 adet havlu çalındı.

• Paşaköşkü Mahallesi Kanalboyu Caddesinde öğleden sonra 49 yaşındaki A.K.’ye ait eve kapı kilidini kırarak giren hırsız ya da hırsızlar, 1 dizüstü bilgisayar ile 1 video kamerayı çaldı.

• Şeyhbayram Mahallesi’nde 48 yaşındaki İ.Ö.’ye ait evden 2 banka kartı ile 1 cep telefonunun çalındığı bildirildi.

• Karakavak’ta oturan 27 yaşındaki K.K. adlı kadın, boşanmak üzere olduğu eşi 30 yaşındaki R.K.’nın alkollü olarak ailesiyle kaldığı eve geldiğini, kendisini, annesini ve aile fertlerini tehdit ettiğini, ailesinin psikolojisinin bu baskılar sonucu bozulduğunu savcılığa verdiği dilekçede iddia etti ve şikayetçi oldu. R.K. suçlamayı kabul etmedi.

• Zaviye Mahallesi Tevfik Temelli Caddesi’nde 32 yaşındaki Ş.A. yönetimindeki oto ile 30 yaşındaki M.T. yönetiminde bulunan motosiklet çarpıştı, motosiklet sürücüsü yaralandı.

• Eski Terminal Caddesi’nde 35 yaşındaki R.B. adlı şahıs ile diğer taraf olan ve boşanmak üzere olduğu eşi 32 yaşındaki A.B., yanında bulunan annesi 48 yaşındaki Z.D. ve küçük kardeşinin nişanlısı olan 35 yaşındaki R.P. arasında kavga çıktığı bildirildi.

• Orgeneral Eşref Bitlis Lisesi bahçesindeki olayla ilgili avukat huzurunda ifade veren 17 yaşındaki H.Ş. adlı öğrenci, okulda bahçeye top aynamaya çıktığı sırada beden eğitimi öğretmeni olan 30 yaşındaki H.A.G.’nin “Burada top oynamanın yasak olduğunu bilmiyor musun” diyerek kafasına düdükle vurduğunu, odasına götürüp durumu babasına anlattığını öne sürdü. H.A.G. ise öğrenciyi dövmediğini, ders işlediği alanda top oynayarak dersine engel olmasından dolayı yüksek sesle ikaz ettiğini söyledi.

• Paşaköşkü Kuyuönü Mezarlığı civarındaki boş arazideki bir araçtan şüphelenen polis, araçtaki şahıslara kimlik sordu. 29 yaşındaki Ö.A. ve 26 yaşındaki E.K. adlı şahısların, tedirgin davranışlarda bulunup ürkek cevap vermeleri üzerine üzerlerinin arandığı Ö.A.’da 5 gram, aracın sol ön kapı cebinde ise 10 gram esrar ele geçtiği bildirildi.

• Savcılığa başvuran 26 yaşındaki U.Ö. adlı şahıs, internette alış veriş sitesi üzerinden takı satışı yaptığını, internet aracılığıyla kendisinden yüklü miktarda ürün almak istediğini söyleyen 20 yaşındaki Y.D. adlı şahsa 500 YTL değerinde parça parça ürün gönderdiğini, ancak parasını alamadığını öne sürdü. Şikayet üzerine araştırmaya başlayan polis Y.D.’nin yanı sıra 19 yaşındaki V.Y.’yi de gözaltına aldı. “İnternet Üzerinden Dolandırıcılık” suçlamasıyla adliyeye verilen iki şahıs tutuklandı.

• Darende’nin Heyiketeği Mahallesi Dallas Mevkiindeki kazayla ilgili ifadesi alınan 55 yaşındaki Z.D. adlı kadın, kızı ile birlikte karşıdan karşıya geçmeye çalışırken, geri gelmekte olan plakasını alamadığı beyaz renkli minibüsün kendisine çarpıp yaralanmasına yol açtığını, sürücünün kendilerini minibüsle hastaneye getirdiğini, “Ben gerekeni yaparım” diyerek yanlarından ayrıldığını ve kayıplara karıştığını, kendisinden şikayetçi olduğunu bildirdi. Polis şahsın kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Çevreyolu Battalgazi tavşağında karşıdan karşıya geçmekte olan 68 yaşındaki O.E. adlı şahıs, bir aracın çarpması sonucu yaralandı. 22.10 sıralarında meydana gelen kazadan sonra hastaneye kaldırılan yaralı tedavi edilirken, araç sürücüsünün belirlenmesine ve yakalanmasına çalışılıyor.

• Fırat Mahallesi Erenler 2. Sokakta 65 yaşındaki H.Y.’ye ait evin altındaki deponun asma kilidi kırılarak içerde bulunan 44 DE 157 plakalı motosikleti çalındı.

• Saray Mahallesi Ömer Efendi Sokakta 20 yaşındaki B.Ö., 44 DH 063 plakalı oto ile geri manevra yaparken 62 yaşındaki Ş.T.’ye çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Ferhadiye Mahallesi’nde oturan 45 yaşındaki M.B. adlı şahıs, evine misafir olarak gelen Ersin adlı şahsın cep telefonunu çaldığını öne sürdü. Polis şahsın kimliğinin belirlenmesine ve yakalanmasına çalışıyor.

• Malatyaspor- Altay maçı sonrasında polise başvuran 45 yaşındaki H.K. adlı şahıs, İnönü Stadı’nda maçı izlediği sırada pantolononun sağ arka cebinde içerisinde kimlikleri,, banka kartları bulunan cüzdanının yankesicilik yoluyla çalındığını bildirdi.

• İzollutepe Çatyol civarından 20.30 sıralarında dövülerek yaralanmış halde Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 20 yaşındaki E.K. ve 24 yaşındaki H.K. polise verdikleri ifadede, evlerine giderken, daha önce hiç görmedikleri 7-8 kişinin saldırısı sonucu dövüldüklerini, dövenleri tanımadıkları için şikayetçi olmadıklarını söylediler.

• Yeşiltepe Seyran Mahallesi’nde 14.30 sıralarında 69 yaşındaki C.Ö.’ye ait evden 80 YTL, 5 Euro, kimlikler bulunan cüzdanını çalarak kaçmaya çalışırken ev sahibi tarafından yakalanan 23 yaşındaki Ş.G. ve 24 yaşındaki H.U. adlı hırsızlık zanlısı kadınlar, polise teslim edildi. Kadınlar suçlamayı kabul etmedi.

• Kiltepe Mahallesi Babuktu girişinde oturan 22 yaşındaki C.K., 16 yaşındaki N.Z., aynı yaştaki M.T. ve 18 yaşındaki Y.K., öğle saatlerinde balık yedikten bir süre sonra zehirlenme belirtileri gösterince özel bir hastaneye giderek tedavilerini yaptırdılar.

• Zapçıoğlu Caddesi’nde A.K. yönetimindeki 06 LEL 44 plakalı otoyla giderken karşıdan karşıya geçmek isteyen 8 yaşındaki A.G. adlı erkek çocuğa çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Halep Caddesi’nde 41 yaşındaki M.K.’ya ait fırına camını kırarak giren hırsızın 50 YTL tutarında bozuk para çaldığı bildirildi.

• Niyazi Mahallesinde 10 yaşındaki B.D. adlı kız çocuğun, evinin bulunduğu binaya girdiği sırada elinde çıplak kadın resimleri bulunan 23-25 yaşlarındaki bir şahsın sözlü tacizine uğradığı ailesi tarafından polise bildirildi. 17.50 sıralarında meydana geldiği ifade edilen olayla ilgili araştırmaya başlandı.

• Kavaklıbağ Mahallesi Halep Caddesi’nde 36 yaşındaki N.B.’ye ait işyerine kapı kilidi kırılarak girilip, işyerinin karıştırıldığı, ancak herhangi bir şey çalınmadığı bildirildi.

• Polise başvuran 45 yaşındaki F.D. adlı şahıs, 17 yaşındaki kızı T.D.’nin sabah okula gideceğini söyleyip evden ayrıldığını, daha sonra kendisinden haber alamadığını, kızının daha önceden İstanbul Bahçelievler’de bir lisede okuduğunu, burada okurken ilişkisi olan E.F. adlı şahısta kaldığını tahmin ettiğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• MAŞTİ Terminali ve civarında polisin uyuşturucu tacirlerine yönelik başlattığı araştırmalarsırasında 33 yaşındaki R.G. adlı şahsın polisi görünce cebinden çıkardığı poşeti uzağa fırlatıp kaçmak isterken, yanında bulunan 37 yaşındaki A.A. ve 32 yaşındaki A.B. ile yakalandığı, bu şahıslarda toplam 42 Extacy uyarıcı hap, 10 gram esrar, 4 adet içime hazır tütünle karışık esrar, ayrıca R.G.’nin evinde 1 adet Smith Wesson marka ruhsatsız tabanca, 1 adet tek kırma av tüfeği ile tarihi eser olduğu düşünülen 1 bıçağın bulunduğu, adliyeye verilen 3 şahsın da tutuklandığı bildirildi.

• Hekimhan’ın Dumlu Köyünde H.T.İ. adlı şahıs, arabasının bagaj kapağını kapatırken başına kapının çarpması sonucu yaralandı.

• Darende Yazıköy’de N.M.M. adlı şahsa ait evde mahkeme kararıyla yapılan aramada 1 adet 7.65 mm çaplı ruhsatsız tabanca ve 34 mermi bulundu.

• Doğanşehir Sürgü kasabasında N.Z. yönetimindeki 05..5068 plakalı otomobil şüphe üzerine durduruldu. Yapılan kontrolde N.Z.’nin A.B. adına düzenlenmiş sahte sürücü belgesi üzerine kendi resmini yapıştırarak kullandığı, ayrıca yapılan bilgisayar sorgulamasında da 5 ay hapis cezasıyla arandığı belirlendi.

• Doğanyol ilçesi Koldere Köyünde S.A.’ya ait işyerine asma kilidi kırarak giren hırsız, 30 adet Telsim ve Turkcell kontör kartları ile 250 YTL para çaldı.

• Doğanşehir Polat Kasabası’nda oturan M.Ç.Ş. adlı şahsın, kasabada yetki belgesi olmadan açtığı fatura tahsil bürosunda Y.E., M.Ö., H.K., N.K., M.A. ve C.T. adlı şahıslardan tahsil ettiği TEDAŞ, GSM ve Telekom fature bedellerinin düşümlerini internet bankacılığı sistemi üzerinden yapmayarak şahısları dolandırdığı gerekçesiyle ifadesinin alındığı, bu arada şahsın daha önce hakkında mal beyanında bulunmadığı gerekçesiyle verilmiş olan tutuklama kararı doğrultusunda tutuklandığı bildirildi.

• Battalgazi Alişar Köyünde H.I.’ya ait kullanılmaz durumda hurdaya ayrılmış 34..862 plakalı otomobile oynamak için giren N.H., Ö.K. ve M.K. adlı çocukların aracın camlarını kırıp motor bölümündeki parçaları sökerek zarar verdikleri gerekçesiyle haklarında işlem yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız