SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• 68 yaşındaki Z.S. adlı kadın polise başvurarak, Sivas Caddesi’ndeki bir apartmanda, dünürü olan S.A. adlı şahıs tarafından “Kızım nerede, kızıma ne yaptınız?” denilerek dövüldüğünü öne sürdü. S.A. aranıyor.

• Yaklaşık 4 ay önce Yenihamam Mahallesi’nde çalınan 70 yaşındaki A.G.’ye ait bisikleti kullanırken yakalanan 14 yaşındaki M.K. hakkında yasal işleme başlandı.

• Atatürk Caddesi’ndeki bir işhanındaki büroda meydana gelen kavgaya polis el koydu. 31 yaşındaki M.E. ifadesinde, muhasebecisi olan 32 yaşındaki M.M.Ç. ile çalışmaya son verdiğini, defteri almaya gittiğinde dövüldüğünü, üzerinde bulunan makası çıkarınca şahsın dövmeyi bıraktığını öne sürdü. Olayla ilgili araştırma sürüyor.

• Orduzu Kireçocağı Mahallesi’nde oturan 53 yaşındaki İ.D. adlı kadın, 29 yaşındaki oğlu H.D.’nin kendisinden 1.000 YTL istediğini, “Para yok” deyince oğlunun kendisini ölümle tehdit ettiğini, korktuğu için de evdeki 2 cumhuriyet altınını verdiğini polise bildirdi ve şikayetçi oldu. H.D. ise suçlamayı kabul etmedi.

• Polis tarafından yapılan istihbari çalışmada kaçak ilaç ve sigara sattığı saptandığı belirtilen ve takibe alınan 26 yaşındaki M.Ö. adlı şahsın iki koli içinde bulunan sigara ve ilaçları bir taksi kulübesi önüne bıraktığının görülmesi üzerine polislerin müdahale ettiği, o sırada gelen 29 yaşındaki S.Ö.’nün polislere karşı koyduğu, çıkan arbede sırasında M.Ö.’nün cama elini vurarak kestiği, sonra da bir taksiye binerek kaçtığı, kovalamaca sırasında Göztepe Mahallesi’nde 29 yaşındaki L.K. adlı kadına ait bahçeye çitlerini yıkarak uçtuğu ve şahsın yakalandığı bildirildi. Kardeş oldukları bildirilen M.Ö. ve S.Ö. “Görevli Memura Mukavemet, Görevini Engellemek, Polisin Dur İhtarına Uymamak, Görevli Memurun Üzerine Kasten Araç Sürmek, Trafik Kazası Sonucu Zarar Vermek” suçlamalarından gönderildikleri adliyece tutuklandılar.

• Tevfik Temelli Caddesi’nde oturan 40 yaşındaki A.H. adlı kadın, polise başvurarak 43 yaşındaki eşi A.H. tarafından dövüldüğünü öne sürerken, şahıs karısının yalan söylediği iddiasında bulundu.

• Özalper Mahallesi’nde oturan 40 yaşındaki M.İ. adlı şahıs, 20 yaşındaki kızı E.İ.’nin dershaneye gideceğini söyleyerek ayrıldığı eve dönmediğini polise bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Çukurdere Mahallesi’nde 28 yaşındaki E.U.’ya ait
bahçeden 17 güvercin çalındı.

• Tevfik Temelli Caddesi’nde oturan 16 yaşındaki S.K. adlı kız öğrenci, 02.00 sıralarında fazla miktarda hap yutarak intihara kalkıştı ve hastaneye kaldırıldı. S.K., okulda sıkıntılar yaşadığı için bunalıma girdiğini bu nedenle intihara kalkıştığını söyledi.

• Battalgazi İmam Hatip Lisesi önünde 15 yaşındaki A.A. bıçakla yaralandı. Yaralı ifadesinde, kendisinden zorla 300 YTL isteyen M.D. ve yanında bulunan tanımadığı 2 şahıs tarafından yaralandığını söyledi. Polis bu şahısları arıyor.

• Malatya-Elazığ yolu Karakaya Baraj kenarında park halinde olan 25 yaşındaki Ö.F.D.’ye ait 06 BK 6370 plakalı otonun sol yan camını kıran hırsız ya da hırsızlar, sürücü ve yanında bulunan 26 yaşındaki S.Ö. adlı bayana ait 2 el çantası, 1 valiz, 40 YTL para, 1 cep telefonu, banka kartları ile kimlikleri çaldı.

• Yeşilyurt Gedik Mahallesi Barguzu Yol ayrımında durdurulan 44 AR 903 plakalı pikabın kasasında bulunan alüminyum saçla ilgili olarak araçta bulunan 23 yaşlarındaki Y.D., İ.Y. ve İ.Y. gözaltına alındılar. Saçları, metruk durumda olan YİFAŞ Fabrikası çatı kısmından söktükleri saptanan 3 şahıs tutuklandı.

• Polise başvuran 31 yaşındaki N.K. adlı bayan, evlerine doğru giderken Milli Egemenlik Caddesi’nde yanına oto ile gelen eski erkek arkadaşı 30 yaşındaki E.K.A. ile annesi ve babasının kendisini dövdüklerini öne sürdü. E.K.A. ile suçlanan yakınları E.K. ve A.K., iddiaları reddederken, N.K.’nın annesi F.K.’nın kendilerini telefonla arayıp tehdit ve hakarette bulunduğu iddiasını dile getirdiler. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

• Aytaçpaşa Caddesi’nde 32 yaşındaki N.Ş.’ye ait eve kapı kilidini sökerek giren hırsızlarca 1 adet DVD’li video kamera çalındı.

• Cezmi Kartay Caddesi’nde 22.00 sıralarında 36 yaşındaki İ.A. adlı şahıs, bıçakla ağır yaralandı. Üzerinden bir adet bıçak çıkan yaralı TÖTM’ye kaldırılırken, 34 yaşındaki zanlı B.Ş. yakalandı. Yakalanan şahıs da, yaralının kendisine bıçak çektiğini öne sürdü ve şikayetçi oldu. B.Ş. adliyece tutuklandı.

• Yamaç Mahallesi’nde 75 yaşındaki İ.E.’ye ait dükkana tahta tavanını delerek giren hırsızlarca 30 karton sigara, bisküvi, gofret, çikolata, sigara sarma kağıdı ve 3 karton çorap çalındı.

• 13.00 sıralarında polise başvuran 19 yaşındaki G.T. adlı bayan, Yeni Cami civarında yürürken kendisine sözlü tacizde bulunduğunu öne sürdüğü 27 yaşındaki F.D. adlı şahıstan şikayetçi oldu. Şahıs ifadesi alındıktan sonra salıverildi.

• Battalgazi Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan 23 yaşındaki Ü.A. adlı öğrenci, yurdun koridorundaki prizde şarja taktığı cep telefonunun çalındığını bildirdi.

• Çöşnük Mahallesi 6. Sokakta 44 yaşındaki A.K. adlı şahsın kilitli olmayan kapısını açarak giren hırsız, 1 kol saati ile 2 cep telefonunu çaldı.

• Polise başvuran 48 yaşındaki R.E. adlı şahıs, Cirikpınar Mahallesi’ndeki yurtta kalan 15 yaşındaki oğlu A.E.’nin okula gideceğini söyleyip yurttan ayrıldığını, geri dönmediğini bildirdi. Araştırma sürerken tekrar başvuran şahıs oğlunun bulunduğunu belirtirken,. A.E. okula gitmediği için ailesinin kendisine kızacağını düşünerek köyüne gittiğini söyledi.

• 2. Hava Karacılık Alayı askeri sahasına izinsiz girdikleri saptanan 15 yaşındaki N.A., 18 yaşlarındaki M.A., E.K. ve H.K., askeri görevliler tarafından yakalandılar. 15.30 sıralarında yakalanan 4 genç, askeri birlik içerisine köpeklerini almak üzere girdiklerini öne sürdüler. Haklarında yasal işlem sürüyor.

• Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde oturan 53 yaşındaki A.K. adlı kadın, 35 plakalı bir otodan inen iki kişinin evinin bahçesindeki kümesten 3 adet dövüş horozunu çaldıklarını polise bildirdi. Polis horoz hırsızlarını arıyor.

• Polise başvuran 26 yaşındaki H.Ç. adlı bayan, 20.00 sıralarında Kiltepe Caddesi üzerinde yürürken, 12-13 yaşlarındaki bisikletli birinin üzerine doğru geldiğini, düşmemek için yakasından tuttuğunu ve bu kişi yanından ayrıldıktan sonra eşofmanının cebindeki telefonun olmadığını fark ettiğini bildirdi. Polis çocuğu arıyor.

• Niyazi Mahallesi’nde oturan 45 yaşındaki Y.S. adlı şahsın akşam saatlerinde eve dönmediğini bildirdiği 18 yaşındaki M.S. adlı kız, polis tarafından 23.00 sıralarında bulunarak ailesine teslim edildi.

• Hasanbey Caddesi’nde 23 yaşındaki C.K. ve 24 yaşındaki M.E. adlı şahısların kaldığı eve kilidini kırarak giren hırsızlarca 1 dizüstü bilgisayar, 2 kol saati, 1 çift ayakkabı ile 1 diskmen çalındı.

• Yeşilyurt Gedik Mahallesinde çöp dökme sonucu M.T., L.T. ve Ö.T. ile karşı taraf olan M.K., B.K., F.D. ve İ.H.K. arasında kavga çıktı. Kavgada M.T. ve B.K. bıçakla yaralandılar.

• Polise başvuran 31 yaşındaki M.Ç. adlı şahıs, İzzetiye Mahallesi’nde 18 yaşındaki E.D., 25 yaşındaki H.F.S. ve 26 yaşındaki A.Ç. tarafından dövüldüğünü, bunlardan H.F.S.’nin kendisine silah çektiğini öne sürdü. 3 şahıs suçlamayı kabul etmedi.

• 23 yaşındaki A.K.O. adlı şahıs polise başvurarak, Mehmet Buyruk Caddesi’nde yürürken tanımadığı 2 şahıs tarafından sebepsiz yere dövüldüğünü öne sürdü.

• Çevreyolu’nda durdurulan araçta yapılan aramada 1 adet av tüfeği bulunurken, 23 yaşındaki Ş.K. gözaltına alındı.

• Fırat Mahallesi 24. Sokakta 41 yaşındaki M.Ş.’ye ait işyerine asma kilidini kırarak giren hırsızlarca 500 YTL para ile 100 paket sigara çalındı.

• Atatürk Caddesi’nde aracı ile gitmekte olan 28 yaşındaki N.A. adlı bayan sürücü, karşı yönden gelip bulunduğu yola ters istikametten dönüş yapan, kendisinin de korna ile ikaz etmeye çalıştığı motosiklet üzerindeki iki şahsın hakaretine uğradığını polise bildirdi ve şikayetçi oldu. Yakalanan 24 yaşındaki S.Ö. ve 23 yaşındaki Y.B. suçlamayı kabul etmedi.

• Mücelli Caddesi’nde husumet sonucu 27 yaşındaki M.Ş. adlı şahsın, 22 yaşındaki M.D. tarafından elindeki bıçak alınarak bu aletle yaralandığı bildirildi. İki şahıs birbirlerinden şikayetçi olmadı.

• Polise başvuran 29 yaşındaki A.A. adlı şahıs, 4 yıldır ayrı yaşadığı eşinin kardeşi A.K. ile amca çocukları olan H.K. ve A.K.’nin evine gelip eşi ile barışmasını istediklerini, bir araca bindirip Belediye açık otoparkı civarına götürdüklerini, burada başına silah dayayıp zorla boş senede imza attırdıklarını, kendisine bir ev tutturduklarını öne sürdü. Polis 3 şahsı arıyor.

• Çukurdere Mahallesi’nde oturan 34 yaşındaki E.G. adlı kadın, evine icra gelmesi nedeniyle bunalıma girdi ve 25 adet hap içerek intihara kalkıştı. Daha sonra pişman olan E.G. hastaneye giderek tedavisini yaptırdı.

• Tevfik Temelli Caddesi’nde oturan 28 yaşındaki R.E. adlı bayan, kanser olan annesinin ağrı çekmesine dayanamayıp bunalıma girdi ve 15 adet hap yutup intihara kalkıştı. R.E. daha sonra pişman olup, hastaneye başvurdu.

• Yeni Belediye binası yanında 21.00 sıralarında, cebindeki neşter ile kendini sol kolundan yaralayan 19 yaşındaki R.D. adlı daha sonra pişman olup, hastaneye giderek tedavisini yaptırdı. R.D., adını vermek istemediği kız arkadaşının telefonla arayıp arkadaşlığının bittiğini söylemesi üzerine bunalıma girdiğini polise anlattı.

• Tevfik Temelli Caddesi’ndeki kız öğrenci yurdunda kalan 22 yaşlarındaki S.E., odasındaki kilitli olmayan dolaptaki cüzdanından 60 YTL parasının çalındığını öne sürdü.

• Darende’de polise başvuran 22 yaşındaki R.D. adlı kadın, A.K., M.İ., A.İ. ve C.İ. adlı şahıslarca ölümle tehdit edildiğini öne sürdü. Polis şahısları arıyor.

• 16.00 sıralarında polisi arayarak Cezmi Kartay Caddesi’ndeki bir evde zorla tutulduğunu öne süren 19 yaşındaki H.C. adlı bayanın başvurusu üzerine giden polis ekibine tehdit ve hakarette bulunan 35 yaşındaki M.K. adlı şahıs, yakalandı. H.C. ifadesinde, şahsın sarhoş olduğu zamanlarda kendisini dövdüğünü, dövülmekten korktuğu için kurtulmak için polisi aradığını, ancak şikayetçi olmadığını söyledi. Hakkında “Zorla Alıkoyma, İnsan Ticareti, Görevli Memura Hakaret, Darp, Tehdit, Devlet Malına Zarar Verme” suçlamasıyla işlem yapılan M.K. tutuklandı.

• Kernek Mahallesi’nde oturan 71 yaşındaki H.D. adlı kadın savcılığa başvurarak, evinde kiracı olan 54 yaşındaki H.F.S. adlı şahsın 4 yıldır kira ödemediğini, kira istediğinde tehdit ettiğini öne sürdü. Soruşturma sürüyor.

• Savcılığa başvuran 18 yaşındaki M.E., Halep Caddesi’ndeki bir işyerinden aldığı telefonuna çalıntı olduğuna dair mesaj geldiğini bildirdi. Olayla ilgili polis araştırmaya başladı.

• İsmetiye Mahallesinde oturan 32 yaşındaki H.G. adlı bayan ailevi nedenlerle 20 adet hap yutarak intihara kalkıştı ve hastaneye kaldırıldı.

• Samanlı Mahallesi’nde 26 yaşındaki E.H. adlı şahsa ait evin yatak odası korkuluk demirlerini kırarak giren hırsızlar banyo kazanını çaldılar.

• Paşaköşkü Caddesinde 71 yaşındaki S.K. adlı şahsın evinin balkonundaki 1 adet büyük boy bakır kazan ile 1 bayan spor ayakkabısı çalındı.

• Zaviye Mahallesinde oturan 48 yaşındaki T.Ö. adlı kadın, polise başvurarak eşi olan 53 yaşındaki K.Ö.’ye Aralık ayından itibaren kendisini dövdüğü için evinden uzaklaştırma cezası verildiğini, bu karara rağmen beraber yaşadıklarını, son olarak akşam eve aşırı alkollü gelen eşinin hakaretine uğradığını öne sürdü. Şahıs gözaltına alındı.

• Kırcuval Mahallesinde 58 yaşındaki F.B. adlı şahsın evine kilit kısmını sökerek giren hırsızlarca 1 bilgisayar ve ek parçaları çalındı.

• Yamaç Mahallesi’nde 24 yaşındaki S.İ. adlı bayana ait otodaki yangınla ilgili olarak bayanın kundaklama iddiasında bulunması ve bu nedenle 53 yaşındaki N.K. adlı kadın ile 26 yaşındaki H.B.G. adlı şahısları aralarındaki husumet nedeniyle suçlaması üzerine bu kişiler aranıyor.

• Battalgazi Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan 23 yaşındaki Ü.A., yurdun koridorundaki prizde şarja takılı telefonun çalındığını bildirdi.

• İpek Caddesi’nde 31 yaşındaki Ü.M.E.’nin yönetimindeki otoyla giderken aniden yola çıkan 5 yaşlarındaki Ü.G.D. adlı kız çocuğa çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Atatürk Kız Lisesi civarında 24 yaşındaki S.M.Ö. adlı şahsın üzerinde 1 adet sustalı bıçak bulundu.

• Kavukçuoğlu Sokakta 26 yaşındaki N.K. adlı şahsın bıçakla yaralanmasıyla ilgili 42 yaşındaki H.D. hakkında yasal işleme başlandı.

• Yeşiltepe Demiryolu Üst Geçidi’nde 23.00 sıralarında telefon kaplolarını kesen 21 yaşındaki M.E.Ö., 19 yaşındaki İ.Ö. ve 20 yaşındaki V.P. polis tarafından yakalandılar. Bu 3 şahıs adliyece tutuklanırken, polis 24 yaşındaki S.K. adlı zanlıyı arıyor.

• Polise başvuran 26 yaşındaki A.D. adlı şahıs, 20.00 sıralarında tanımadığı iki şahıs tarafından Battalgazi İlçe Merkezi’nden iki şahıs tarafından silah zoruyla bir otoya bindirildiğini, Sancaktar Mezarlığı içine götürüldüğünü, şahısların kendisinden hiçbir talebi olmadığı gibi dövmediklerini de öne sürdü. Bu ilginç iddiayla ilgili araştırmaya başlandı.

• Salköprü Mahallesinde 36 yaşındaki Z.G. adlı şahsa ait işyerine kilidini açarak giren hırsızlarca 1 adet bilgisayar kasası çalındı.

• Taştepe’de oturan 24 yaşındaki Y.B. adlı bayan, “rahatlamak amacıyla” içtiğini söylediği 20 haptan sonra hastaneye giderek tedavisini yaptırdı.

• Yeşiltepe Gazi Mahallesinde 21 yaşındaki karısı A.K.’yi dövdüğü öne sürülen 28 yaşındaki A.K. aranıyor.

• Şeker Fabrikası’nda çalışan 23 yaşındaki A.Ş. ve 37 yaşındaki E.K., fabrikada çalışırken istif halindeki şeker çuvallarının altındaki çuvalı banta yüklemek için çektikleri sırada çuvalların üzerlerine kayması sonucu yaralandılar.

• Polise başvuran 17 yaşındaki C.A. adlı genç, Malatya Lisesi civarında çeşitli tarihlerde kendisini dövüp 3 YTL’sini aldığı iddiasıyla aynı yaştaki H.K.’dan şikayetçi oldu. H.K. adliyece serbest bırakıldı.

• Yeşilyurt Caddesi Kuyuönü Mezarlığı civarında 19 yaşındaki E.S. yönetimindeki oto ile 20 yaşındaki S.G. yönetiminde bulunan oto çarpıştı, iki sürücü hafif yaralandı.

• Tevfik Temelli Caddesi’nde 15.00 sıralarında park halinde olan 29 yaşındaki Y.E.’ye ait aracın koltuk üzerindeki 3 poşet içerisinde bulunan toplam 340 YTL tutarındaki bozuk para çalındı.

• Mücelli Caddesi’nde 33 yaşındaki T.G.’ye ait işyerinden korsan olarak çoğaltılmış 7 DVD ile 22 adet CD ile içerisinde çok sayıda film, oyun vb. kaytı bulunan 1 bilgisayar kasası polis tarafından muhafaza altına alındı, şahıs ifadesinden sonra salıverildi. Yine aynı Caddede 33 yaşındaki M.A.’ya ait işyerinde korsan olarak çoğaltılmış 12 DVD, 32 CD ile içerisinde çok sayıda film, oyun bulunan bilgisayar kasasına el konuldu, bu şahıs da ifadesinden sonra serbest bırakıldı. Mücelli Caddesinde yine 26 yaşındaki Ö.B.’ye ait işyerinde içerisinde çok sayıda film, oyun vs. kaydı bulunan 4 adet harici harddiske polis tarafından el konuldu, şahıs ifadesi alındıktan sonra salıverildi.

• Atatürk Kız Lisesi civarında 15.00 sıralarında sivil polisleri fark ederek kaçmaya başlayan 24 yaşındaki S.M.Ö. adlı şahsın üzerinde 6 gram esrar bulundu.

• Pütürge PTT Hizmet binasının alarmının çaldığının bildirilmesi üzerine giden polislerce yapılan incelemede, binanın kapısında zorlama izine rastlandı ve ayrıca asma kilidin de kırılmış olduğu görüldü. Olay yerinde 1 adet demir parçası bulunurken, alarm çalması üzerine kaçtığı değerlendirilen hırsızın belirlenmesine ve yakalanmasına çalışılıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız