SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Çöşnük Mahallesi’nde gece tabancayla ateş edildiği ihbarı üzerine giden polis 4 adet 9 mm çaplı boş kovan buldu. Polis silahı ateşleyeni belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Ferhadiye Mahallesi’nde aracını park eden 28 yaşındaki M.S.A.’ın aracını kaldırmasını söyleyen Kent Trafik Müdürlüğü’nde görevli 38 yaşındaki İ.N.’ye hakarette bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirildi.

• Savcılığa başvuran 40 yaşındaki M.K.T. kendisinin kullandığı cep telefonuna cevapsız çağrı geldiğini, bu numarayı aradığında, telefonu açan şahısın A. Başsavcısı olduğunu söyleyerek, senin numaran Y.K. tarafından kopyalanmış diyerek hatta bir süre beklettiğini, daha sonra en yakın markete gitmesini istediğini, şahısın kendisini oyaladığını anlayınca telefonu kapattığını, kendisini bu şekilde dolandırmaya çalışan şahıstan şikayetçi olduğunu belirtirken, polis dolandırıcının kimliğinin belirlenmesine ve yakalanmasına çalışıyor.

• Savcılığa başvuran 26 yaşındaki E.k., ellerinde bıçak bulunan G.E. ve M.isimli şahısların kendisine zorla boş senet imzaladıklarını, cep telefonunu alıp yerine cep telefonu verdiklerini, sonra da sürekli arayıp para istediklerini öne sürdü. Şahıslardan 25 yaşındaki G.E. yakalandı ve suçlamayı kabul etmedi. M.adlı şahsın açık kimliğinin belirlenmesine ve yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

• Kanalboyu’nda 29 yaşındaki N.D.’ye ait motosikletin çalındığı, bir süre sonra bulunduğu belirtilirken, polis motosikleti çaldığı gerekçesiyle 15 yaşındaki M.K.’yı yakaladı.

• Ferhadiye Mahallesi’nde işyeri bulunan 53 yaşındaki M.G. polise başvurarak, saat:10.00 sıralarında işyerine gelen tanımadığı bir şahsın elinde bulunan 5 YTL parayı göstererek bu parayı dışarıda düşürmüşler, al bir fakire ver, ayrıca dışarıda da var demesi üzerine şahıstan parayı alıp şahısla birlikte dışarı çıkıp 5-6 metre gittikten sonra yerde üç adet 1 YTL kağıt para olduğunu görmesi üzerine bu paraları da alıp geri döndüğünü, yaklaşık 2-2,5 saat sonra çelik kasayı kontrol ettiğinde içerisinde bulunan 3.500YTL parasının çalınmış olduğunu fark ettiğini bildirdi ve şikayetçi oldu.

• Polise başvuran 42 yaşındaki E.P., 19 yaşındaki oğlu S.P.’nin 15 gündür kayıp olduğunu bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Savcılığa başvuran 42 yaşındaki Y.E., iş yerine gelerek mobilya yaptırmak istediğini söyleyen daha önceden tanımadığı şahıs ile birlikte ölçü almak için gittiklerini, P. otel arkasındaki bir binanın önüne geldiklerinde arama yapmak için kendisinden telefonunu isteyen şahsa telefonunu verdiğini, telefonla konuşarak apartmandan içeri giren şahsın geri dönmemesi üzerine apartmana baktığında giriş ve çıkış olduğunu gördüğünü bildirdi. Bir süre sonra polise başvuran Y.E., telefonunu alanın 40 yaşındaki R.A. olduğunu bildirdi.Araştırma sürüyor.

• Hastane Caddesi’nde oturan 43 yaşındaki S.Y. adlı kadın polise başvurarak, 25 yaşındaki kızı M.Y.’nin evden ayrılıp geri dönmediğini, cep telefonuyla aradığında kayıp olduğunu ve nerede bulunduğunu bilmediğini söylediğini, daha sonra telefonu aradığında sürekli meşgule düşürüldüğünü bildirdi ve kızının bulunmasını istedi.

• Yeşiltepe Cumhuriyet Mahallesi’nde 37 yaşındaki eşi H.A.’yı tartışma sonucu dövdüğü öne sürülen 77 yaşındaki B.A. hakkında yasal işleme başlandı.

• Taştepe’de oturan 42 yaşındaki H.Ö. adlı şahıs, 15 yaşındaki kızı Ö.Ö.’nün etek almak üzere çarşıya gideceğini söyleyip evden ayrıldığını, geri dönmediğini bildirdi. Araştırma sürerken Ö.Ö. babası tarafından bulundu ve polise verdiği ifadede kendini A.F. olarak tanıtan bir şahsın kendisini tehditle kaçırmak istediğini öne sürdü.

• Kiltepe Mahallesi’ndeki bir eve misafirliğe giden 27 yaşındaki S.K. adlı kadının, kol çantasını mutfaktaki duvara asıp diğer odaya geçtiği, bu sırada evin kapısının açık olduğunu gördüğü, geri döndüğünde içerisinde cep telefonu, kimlikler, banka hesap defteri ve 57 YTL olan paranın çalındığını fark ettiğini, yaptığı araştırmada evden çanta ile 2 kadının çıktığının görgü tanıklarınca söylendiğini bildirdi ve şikayetçi oldu.

• Seyran Mahallesi’nde park halinde olan 49 yaşındaki A.E.’ye ait otodan kaset çalar çalındı.

• Melekbaba Mahallesi’nde oturan 38 yaşındaki İ.Y., polise başvurarak 15 yaşındaki oğlu M.Y.’nin okula gideceğini söyleyip ayrıldığı evlerine dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Çilesiz Mahallesinde 40 yaşındaki T.G.’nin annesine ait evden 1 banyo kazanı ve 1 siniyi alıp götürmekte olan 28 yaşındaki D.Y. ve 32 yaşındaki B.Y. adlı kadınlar polis tarafından yakalandılar.

• Karakavak Mahallesi’nde 53 yaşındaki karısı E.K. ve 25 yaşındaki kızı Ö.T.’yi dövdüğü öne sürülen 58 yaşındaki C.K. hakkında yasal işleme başlandı.

• İstiklal Mahallesi’nde oturan 41 yaşındaki O.A. polisebaşvurarak, 17 yaşındaki kızı P.A.’nın sabah okula gideceğini söyleyip ayrıldığı evlerine dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Hasan Varol Mahallesi’ndeki evlerinde 33 yaşındaki karısı A.B.’yi sabaha karşı döven 40 yaşındaki A.B. hakkında yasal işlem yapıldı.

• Sancaktar Mahallesi’nde akşam meydana gelen olayla ilgili olarak polise başvuran 26 yaşındaki H.G., 44 FC 507 plakalı traktörünü park ettiğini, sonra traktörün yanına geldiğinde, önceden sözlenip ayrıldığı 33 yaşındaki N.F., 38 yaşındaki ablası A.K. ve 13 yaşındaki yeğeni Ö.F.K.’nın sopa ile traktörün farlarını, gösterge camlarını kırıp kaportasına hasar verdiğini öne sürdü. Polis iki kız kardeş ve 13 yaşındaki çocuk hakkında yasal işleme başladı.

• Polise başvuran 60 yaşındaki A.B. adlı kadın ile 31 yaşındaki O.B. adlı şahıs, Taştepe Caddesi’nde önlerine çıkan 52 yaşındaki K.C., 24 yaşındaki oğlu Ş.C. ile 27 yaşındaki İ.T. adlı şahsın, “Sizi mahallede yaşatmayacağız” diyerek tehdit ve hakarette bulunup, araçlarına zarar verdiklerini öne sürdüler.

• Babuktu’da oturan 35 yaşındaki Y.Ö. adlı kadın, 17 yaşındaki kızı K.Ö.’nün okula gideceğini söyleyip evden ayrıldığını, ancak geri dönmediğini bildirdi. Polisin yaptığı araştırma sonucu Adana Terminali’nde bulunan K.Ö.’nün ailesine teslim edildiği öğrenildi.

• Otogar civarındaki işyerinde küçük yaşta çocuğa sigara sattığı gerekçesiyle 24 yaşındaki B.A. hakkında yasal işleme başlandı.

• Bakırcılar Çarşısı civarındaki 44 T 1376 plakalı otoda şüpheli şahısların bulunduğu ve esrar taşıyabilecekleri ihbarı üzerine giden polis, araçta 792 gram esrar buldu. Yakalanan 31 yaşındaki Z.C., 26 yaşındaki Y.S. ve 28 yaşındaki H.U. mahkemece tutuklandı.

• Malatya girişi Şehirgösteren mevkiinde durdurulan 34 LMV 13 plakalı yolcu otobüsünün emanet bölümünde 15.2 gram gonca esrar bulundu. Esrarın Bitlis Tatvan otogarından yazıhaneci tarafından otobüse emanet verildiği, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

• Doğanşehir Karşıyaka Mahallesinde 69 yaşındaki M.Ç.’nin ahırından kimliği belirsiz kişilerce 7 adet inek çalındı.

• Çöşnük Mahallesi’nde oturan 49 yaşındaki A.Ö. adlı kadın, görümcesi olan 46 yaşındaki G.G. tarafından dövüldü.

• Beydağı Mahallesinde oturan 44 yaşındaki N.K. adlı kadın polise başvurarak 17 yaşındaki kızı S.K.’nın kandırılmak suretiyle kaçırıldığını öne sürerken, bulunan S.K. ifadesinde İstanbul’a gidecek olan arkadaşı D.Ö.’yü uğurlamaya gittiğini kendisini kimsenin kaçırmadığını söyledi. Polis olayla ilgili olarak 22 yaşındaki F.Ö., 27 yaşındaki E.E. adlı şahıslar ile 19 yaşındaki D.Ö. adlı kız hakkında işlem yaptı.

• Fırat Mahallesi 57 yaşındaki A.A. adlı kadına ait eve çocuk odasının pvc balkon kapısını zorlayarak açıp giren hırsız tarafından 1 VCD ile 1 cep telefonu çalındı.

• Paşaköşkü Mahallesinde 70 yaşındaki H.G.’nin evinden 3 kazan ile 1 leğen ve çelik tencere takımı çalındı.

• Şifa Mahallesi’nde 43 yaşındaki B.A. adlı bayanın evine ailevi nedenle görüşmek için giden aynı yaştaki A.A. adlı şahsın, kapının açılmaması üzerine alkolün de etkisiyle tabancayla ateş ettiği, olaydan sonra silahla birlikte yakalandığı bildirildi.

• Zaviye Mahallesinde oturan 48 yaşındaki T.Ö. adlı kadın, ailevi nedenlerle kendisine ve çocuklarına şiddet uyguladığını öne sürdüğü 53 yaşındaki eşi K.Ö.’den şikayetçi olurken, şahıs suçlamayı kabul etmedi.

• Akçadağ Kültür Mahallesinde oturan 50 yaşındaki K.U., 16 yaşındaki A.U. ve 22 yaşındaki Z.U. sobadan sızan gazdan zehirlenip hastaneye kaldırıldılar.

• Polise başvuran 22 yaşındaki E.K. ve 23 yaşındaki E.Ş. adlı şahıslar, Yeni Cami civarında bir şahsın ağladığını görünce yanına gidip neden ağladığını sorduklarını, şahsın elindeki kırılmış bira şişesini rastgele sallaması sonucu kollarından yaralandıklarını bildirdiler. Kimliği belirsiz saldırgan aranıyor.

• Fırat İlköğretim Okulu öğretmenleri 42 yaşındaki M.G. ve 35 yaşındaki U.G., beden eğitimi dersinde öğrencilerle top oynarken, topun bahçe duvarını aşıp karşıdaki işyerinin camına değmesi üzerine işyeri sahibi 36 yaşındaki B.Ç. ve 23 yaşındaki kardeşi A.Ç.’nin okula gelmesi sonucu kavga ettikleri, iki tarafın birbirinden şikayetçi oldukları bildirildi.

• Milli Egemenlik Caddesi’nde parkmetre görevlisi olan 32 yaşındaki T.A.’nın, park ücretini istediği 34 yaşındaki A.S.’nin hakaretine uğradığı bildirildi.

• Atatürk Caddesi’nin başındaki Tekke Camii’nin imamı olan 47 yaşındaki M.Y., sabah camiye geldiğinde, güvenlik kamerasının yönünün değiştirilmiş, kapının da zorlanmış olduğunu fark ettiğini, ancak herhangi bir şey çalınmadığını bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Beydağı Mahallesindeki bir bakkala motosikletle ekmek götüren 18 yaşındaki F.Ç.’nin, dönerken 49 yaşındaki A.K. tarafından yolunun kesilip dövüldüğü, motosikletinin elinden alındığı öne sürüldü. 31 yaşındaki K.D. adlı şahıs da yine aynı işyerine ekmek götürürken A.K. tarafından dövüldüğünü öne sürerken, A.K. ifadesinde kimseyi dövmediğini, iki şahsı kendi müşterilerine ekmek götürdüğü için uyardığını, olay günü de F.Ç.’nin kendisini görünce motosikleti bırakarak kaçtığını iddia etti.

• Göztepe Mahallesinde 29 yaşındaki R.B.’ye ait eve giren hırsız, 2 adet altın künye ve 20 YTL çaldı.

• Yeşiltepe Seyran Mahallesi’nde 29 yaşındaki N.A.’ya ait depodan 100 kilo bakır tel ile 150 kilo tunç çalındı.

• Salköprü Mahallesinde 23.00 sıralarında çevreyi rahatsız eden ve kendisini uyaran polislere karşı koyan 22 yaşındaki M.D. adlı şahıs zor kullanılarak yakalandı ve elindeki bıçağa el konuldu.

• Yeşiltepe Seyran Mahallesinde 36 yaşındaki M.Ü.’ye ait işyerinin önündeki dondurma dolabının kilidi kırılmak suretiyle açıldığı, 4 koli dondurmanın çalındığı bildirildi.

• Çevreyolu Niyazi Mısri Camii’nde 39 yaşındaki M.C.’nin yönetimindeki otonun çarptığı 51 yaşındaki M.S. adlı kadın ağır yaralandı ve TÖTM’ye kaldırıldı.

• Polise başvuran 43 yaşındaki S.G. adlı kadın, 26 Mart 17.22 sıralarında cep telefonuna 39 yaşındaki eşi C.G.’den “Çocukları al hemen git” diye yazan bir mesaj aldığını, o saatten sonra eşinden haber alamadığını ve hayatından endişe ettiğini, eşinin muhtemelen M.B. ve M.Y. adlı şahıslar tarafından alıkonulmuş olabileceğini öne sürdü. Polis araştırmaya başladı.

• Zaviye Mahallesinde oturan 43 yaşındaki M.K., 23.40 sıralarında, dışarıda bir ses duyması üzerine camdan baktığında zigzag cizerek geçen plakasını alamadığı bir aracı gördüğünü, hemen aşağı inip kardeşinin kendisine emanet ettiği otoyu kontrol ettiğinde, çeşitli yerlerinde hasar olduğunu gördüğünü bildirdi.

• Hasanbey Caddesi Ancarlı Sokakta 57 yaşındaki M.D.’nin evinin zemin katından el hızarı çalındı.

• Şifa Mahallesi’nde yürümekte olan 72 yaşındaki V.K. adlı şahıs, plakası ve sürücüsü belirlenemeyen bir motosikletin çarpması sonucu yaralandı.

• Şırınga Operasyonu kapsamında gözaltına alınan şahıslardan 34 yaşındaki S.Ç.’nin evinde yapılan aramada 2 adet tabanca ile 14 mermi bulunduğu bildirildi.

• Arapgir Yeni Mahalle’de 28 yaşındaki A.G. adlı şahsın, kafasına açılmamış bira şişesi ile vurarak kendini yaraladığı, ayrıca av tüfeğiyle de intihara kalkıştığı bildirildi.

• 25 yaşındaki H.Ş. adlı şahıs ile aynı yaştaki arkadaşı F.İ.’nin, bir süre alkol aldıktan sonra H.Ş.’nin yönetimindeki otoyla Karakaya Barajı yönünden Battalgazi ilçesine gitmekte iken karşılarına çıkan bisikletliye çarpmamak isterken aracın kontroldan çıktığı, 59 yaşındaki R.B.’ye ait bahçeye uçarak zarar verdiği, kendilerinin de yaralandığı bildirildi.

• Doğanyol ilçesi Gökçe Beldesinde C.K.’ya ait ev sobadan çıkan kıvılcım yüzünden tamamen yandı.

• Pütürge ilçesi Esencik köyünde R.T., ceviz ağacından düşerek yaralandı.

• Hekimhan ilçesi Hasançelebi Beldesi Karagüney mezrasında H.H.G.’ye ait bahçenin yakınında bahçe sahibi, B.D., B.S., M.K. ve T.B. adlı şahısların izinsiz kazı yaparken 1 dedektör, 1 kazma, 6 bel, 1 keser, 2 murçla yakalandıkları bildirildi.

• Kuluncak ilçesi Avlar Köyünde M.B.’ye ait bahçedeki 150 kök selvi fidanının dallarının yakıldığı, olayla ilgili S.D. adlı şahsın yakalandığı bildirildi.

• Darende Yenice’de oturan S.G., karısından boşanmak istemesi nedeniyle kayınpederi İ.A. ve kayınbiraderi A.A. tarafından ölümle tehdit edildiğini öne sürdü.

• Akçadağ Ören Beldesinde oturan İ.S. adlı bayan bunalım sonucu tarım ilacı içerek intihara kalkıştı.

• İnönü Üniversitesi kampusu içerisinde Eğitim Fakültesi öğrencisi S.T.İ.’de, terör örgütü PKK Kongra Gel’i övücü nitelikli 4 derginin bulunduğu şahsın gözaltına alındığı bildirildi.

• Doğanşehir Sürgü Beldesinde S.E.’nin yüksek sesle müzik dinleme sonucu komşusu N.Ç. ile kavga ettiği ve komşusunu bıçakla kolundan yaraladığı bildirildi.

• Yeşilyurt Kozluk Köyü Pınarbaşı mezrasında görevli korucular İ.T. ve M.T.,görevli oldukları sırada şüphelenerek durdurdukları 44..611 plakalı otodaki D.D. ve Y.K. adlı şahısların hakaretine uğradıklarını öne sürdüler.

• Doğanşehir Karaterzi Haramidere mevkiinde İ.K.’ya ait 30 adet kavak ağacını kestiği iddiasıyla M.Ç. hakkında yasal işlem yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız