SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Polise başvuran 45 yaşındaki A.T.Ö. adlı şahıs, psikolojik rahatsızlığı olan 17 yaşındaki kızı B.Ö.’yü kendisinin okula götürüp getirdiğini, kızını son olarak götürüp tekrar almaya gittiğinde, ilk 3 dersten sonra derslere girmediğini ve kayıp olduğunu öğrendiğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Fırat Mahallesi’nde C.K.’nın evinin önüne parkettiği 44 KU 125 plakalı otonun yedek lastiği çalındı.

• İnönü Kapalı Çarşısı yanı Fuzuli girişinde kavga eden iki şahısa polis müdahale etti. 40 yaşındaki M.T. kavgada kullandığı pantolon kemeri, 24 yaşındaki T.K. ise bıçakla yakalandılar.

• Cengiz Topel Caddesi’nde N.İ. yönetiminde bulunan 44 FL 913 plakalı motosiklet ile A.T.D. yönetiminde bulunan 44 DS 728 plakalı otoya arkadan çarptı. Motosiklet sürücüsü yaralandı.

• Başharık’ta oturan 48 yaşındaki A.U. adlı kadın, 18 yaşındaki kızı E.U.’nun işe gideceğini söyleyerek ayrıldığı evlerine dönmediğini, işe de gitmemiş olduğunu bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi mahallesinde M.I. yönetiminde bulunan 44 LA 205 plakalı motosiklet ile A.Y. yönetiminde bulunan 63 VR 778 plakalı minibüs çarpışırken, motosiklet sürücüsünün yaralandığı bildirildi.

• Polise başvuran 33 yaşındaki S.B. adlı kadın, Şehit Fevzi Mahallesi’nde yürürken, 26 yaşındaki kayınbiraderi N.B.’nin kendisine hakarette bulunup tehdit ettiğini öne sürünce, şahıs hakkında yasal işleme başlandı.

• Paşaköşkü Mahallesi Yeşilyurt Caddesi’ndeki olayla ilgili ifadesi alınan 32 yaşındaki A.T. adlı kadın, 34 yaşındaki S.E. adlı şahıs tarafından dövüldüğünü öne sürerken, şahıs suçlamayı kabul etmedi.

• Mimar Sinan Caddesi’nde 69 yaşındaki M.U.’ya ait eve öğleden sonra giren hırsızlarca 800 Euro, 1200 YTL para ile 2 adet çeyrek altın çalındı.

• İnönü Caddesi PTT karşısındaki işyerinde kasa görevlisi olarak çalışan 33 yaşındaki T.K. adlı bayan, alışveriş yapan ikisi kadın ikisi erkek olan dört şahsın para bozdurma bahanesiyle kendisini oyalayarak toplam 240 YTL. parasını aldıklarını söylerken, işyeri sahibi olan 41 yaşındaki A.B. ise ise hırsızlık yapan şahıslardan şikayetçi olmadığını söyledi.

• Hidayet Mahallesi’nde oturan 52 yaşındaki A.A., üç yıl kadar önce senet karşılığı 64 yaşındaki A.K. ve 27 yaşındaki M.K.’den borç para aldığını, borcunun bir kısmını ödediğini ancak geri kalan borcuna her ay faiz uyguladıklarından dolayı ödeyemediğini, şahısların, kendisini telefonla arayarak tehdit ve hakarette bulunduklarını öne sürüp şikayetçi olurken, suçlanan iki şahıs kendilerine iftira attığını öne sürdükleri şahıstan şikayetçi oldular.

• İnönü Mahallesi’nde 36 yaşındaki karısı A.B.’yi dövüp hakarette bulunduğu iddiasıyla 41 yaşındaki N.B. hakkında yasal işlem yapıldı.

• Kiltepe Mahallesi’nde park halinde olan 45 yaşındaki M.Ş., otosunun 3 jant kapağının yerinde olmadığını görünce, yaptığı araştırmada kapakları aracın altında buldu. Kapakları sökerek aracın altına koyan hırsızın bulunmasına çalışılıyor.

• Yeni Sanayi Sitesi 6. Caddede 46 yaşındaki H.Ö.’ye ait işyerinde 185 adet oto lastiği çalındı.

• Sanayi Caddesi’nde işyeri bulunan 35 yaşındaki R.Ç., işyerine gelen T.K. adlı şahsın para yüzünden kendisini tehdit ettiğini, işyerinin camını kırdığını, oto ile ayrılırken belinden çıkardığı tabancaya doldur boşalt yaptığı sırada tabancanın namlusunun fırladığını polise bildirdi ve namluyu polise teslim etti. Polis, tabanca parçasına el koyarken, T.K.’yı arıyor.

• 22 yaşındaki N.P.D. adlı bayan, polise başvurarak 18.00 sıralarında Halep Caddesi’nde yürürken daha önceden arkadaşı olan F.V. adlı şahsın saldırısına uğrayarak dövüldüğünü öne sürdü. Polis F.V.’yi arıyor.

• Battalgazi Emniyet Amirliği karşısındaki otoparkta bulunan Ö.A., H.Y., K.E., T.İ. ve İ.G.’ye ait 5 otonun dikiz aynalarını sopayla kıran 36 yaşındaki B.G. yakalanarak gözaltına alındı.

• Darende Emniyet Müdürlüğü’ne başvuran 70 yaşındaki Z.Ç. adlı kadın, İbrahimpaşa Mahallesi’ndeki evinden 5 bin YTL’nin çalındığını, 53 yaşındaki R.K. adlı şahıstan şüphelendiğini öne sürerken, R.K. suçlamayı kabul etmedi ve ifadesi alındıktan sonra salıverildi.

• Adliye Polis Noktasından gelen bir telefonla bir şahsın Mahkeme tarafından tutuklandığının bildirilmesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince 19 yaşındaki B.G. Asayiş Şubesi’ne getirilirken, yapılan kaba üst aramasında herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanılmayan B.G. aşırı derecede tuvalet ihtiyacının olduğunu bildirmesi üzerine ihtiyaç gidermesi için götürüldüğü tuvalette kendisini jiletle kolundan yaraladı. Hastaneye intikal ettirilerek gerekli tedavisi yaptırılan B.G.’nin üzerinde yapılan ince aramada 3 parçaya bölünmüş jilet bulunarak bulunurken ifadesi alınan B.G., cezaevine teslim edildi.

• Atatürk Caddesi’nde 01.30 sıralarında E.D. adlı şahıs tanımadığı 4-5 kişi tarafından “Ne bakıyorsun. Tanıyamadın mı?” denilerek dövüldüğünü bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Cengiz Topel Caddesi’nde 28 yaşındaki K.K. yönetiminde bulunan motosiklet ile 44 yaşındaki E.H. yönetiminde bulunan oto çarpıştı. Motosikletin arkasında bulunan 28 yaşındaki H.K. yaralandı.

• Hastane Caddesi’nde 31 yaşındaki F.T., karşıdan karşıya geçmek isteyen 85 yaşındaki E.T. adlı kadına çarparak yaraladı.

• Polise başvuran 51 yaşındaki H.K., kendi üzerine kayıtlı olan ve işyerinde çalışan D.E. tarafından kullanılan 44 KZ 698 plakalı motosikletin, bu elemanın tüp siparişi için gittiği İstiklal Mahallesi’ndeki apartmanın önünden çalındığını bildirdi.

• Atatürk Caddesi’nde 39 yaşındaki S.E. adlı bayan sürücü yönetimindeki oto, yola çıkan 77 yaşındaki A.O.’ya çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Sivas Caddesi’nde otopark parası yüzünden meydana gelen kavgayla ilgili ifadesi alınan 19 yaşındaki M.B.Ç., parkometre görevlisi olduğunu, park halindeki otoya fiş kesmekte iken oto sahibi 42 yaşındaki kadının işyerinden çıkarak “Sen benim otoma nasıl makbuz kesersin” diyerek kendisini dövdüğünü öne sürerken, A.A. suçlamayı kabul etmedi.

• Mehmet Buyruk Caddesi’nde 18.45 sıralarında 25 yaşındaki Ö.K. yönetimindeki otoyla giderken, U dönüşü yapmakta olan 28 yaşındaki K.K.’nın yönetiminde bulunan otoyla çarpıştı. Kazada otoda bulunan 20 yaşındaki S.K. adlı bayan yaralanırken, araçlar hasar gördü.

• Selçuklu Mahallesi Yeni Hal karşısında 79 yaşındaki G.D. adlı şahsa ait evden hırsızlık yapan şahısların kaçtığı yolunda 17.30 sıralarında yapılan ihbar üzerine polis Diyarbakır-Kulp doğumlu 24 yaşındaki S.S.; Hazro doğumlu 19 yaşındaki T.S., Diyarbakır doğumlu 18 yaşındaki S.A. ve aynı yer doğumlu 17 yaşındaki S.A.’yı yakaladı. Üzerlerinde kapı açmak için özel aletler de çıkan 4 zanlı tutuklandı.

• İlyas Mahallesi 7. Sokakta, icra nedeniyle bağlı olan park halindeki dorse, kimliği belirsiz kişilerce çalındı. Park görevlisi G.Ş., işyerine ait kamera kayıtlarını incelediklerinde, yüzleri net olarak görünmeyen 2 şahsın dorseyi TIR’a takarak çekip götürdüklerinin görüldüğünü bildirdiler.

• Sarıcıoğlu Mahallesi’nde 37 yaşındaki A.K. adlı kadın, eşi 36 yaşındaki Ş.K.’nin hakaretine uğrayıp dövüldüğünü öne sürerken, eş suçlamayı kabul etmedi.

• Yeşiltepe Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana gelen olayla ilgili olarak, 39 yaşındaki H.M.K.’nin polisi aradığı belirtilirken, olayla ilgili olarak polis raporunda “02.00 sıralarında haber merkezinin yukarıda belirtilen adreste müracaatçı bir şahıs olduğunu anons etmesi üzerine olay yerine intikal eden görevlilerimizce yaralı olarak görülen müşteki olay yerine çağrılan ambulans ile hastaneye intikal ettirilmiş, alınan dr. Raporunda hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtilen müşteki yapılan tedavisine müteakip alınan ifadesinde, arkadaşı H. isimli şahıs ve yanında bulunan bir bayanla evinde bulundukları sırada evine gelerek zorla içeriye giren G. lakaplı H. isimli şahıs ve T. isimli şahısların kendisine bıçak çekerek tehdit ve hakaretlerde bulunarak darp ettiklerini, G. lakaplı H. isimli şahsın elindeki bıçakla kendisini elinden yaraladığını ve cebinde bulunan 370,00YTL parayı aldıklarını, kendisini darp edip tehdit ve hakaretlerde bulunarak yaralayan ve gasp eden şahıslardan ve bu işi tezgâhladığını düşündüğü arkadaşı olan H. isimli şahıstan şikayetçi olduğunu beyan etmiş olup, olayla ilgili firari şüphelilerin yakalanması için çalışmalara ve tahkikata devam edilmektedir” denildi.

• Yeşiltepe’deki İMKB Lisesi önünde 16 yaşındaki M.A. adlı kız öğrenciyi tekmelediği öne sürülen 18 yaşındaki H.K. yakalandı.

• Yeşiltepe Seyran Mahallesinde plakası alınamayan yeşil renkli bir aracın çarptığı 21 yaşındaki B.A. yaralandı.

• Beylerbaşı Mahallesi’nde 16 yaşındaki E.Ç. adlı kıza cinsel tacizde bulunduğu öne sürülen 19 yaşındaki “çok yakını” Z.Ç., polis tarafından yakalandı ve gönderildiği adliyece tutuklandı.

• Yeşiltepe Seyran Mahallesinde oturan 34 yaşındaki H.A.’nın evinden 20 kilo tütün ve 10 kaşık çalındı.

• Taştepe Caddesi’nde 25 yaşındaki R.Ç.’nin yönetimindeki otoyla çarptığı 30 yaşındaki N.Ö. adlı kadın yaralandı.

• Milli Egemenlik Caddesi Mimar Sinan kavşağında yol verme tartışması yüzünden 35 yaşındaki M.E., 36 yaşındaki S.A., aynı yaştaki O.D., 33 yaşındaki E.B. ve 35 yaşındaki M.E. adlı şahıslar arasında çıkan kavgaya polis müdahale etti. Birbirlerini döven şahıslardan E.B., M.E. ve S.A. hakkında ayrıca alkollü olmaları nedeniyle para cezası uygulandı.

• Özalper Mahallesi’nde oturan 60 yaşındaki A.Ş. yurt dışından döndüğünde evinin tamamen dağıtılmış, pencere ve korkuluklarının sökülmüş olduğunu gördüğünü, ancak herhangi bir şey çalınmadığını polise bildirdi.

• Şeker Fabrikası lojmanında 39 yaşındaki A.Ü. adlı bayana ait bisikleti çaldıkları gerekçesiyle 15 yaşındaki İ.K. ve 14 yaşındaki H.A. güvenlik görevlileri tarafından yakalanırken, aynı olaya karışan 13 yaşındaki F.E. de bir süre sonra polis tarafından çalıntı bisikletle ele
geçirildi.

• Savcılığa başvuran 41 yaşındaki H.S.K. adlı kadın daha önceden tanıdığı ve kendisine de iş bulan 71 yaşındaki S.C. adlı şahıs tarafından telefonla rahatsız edildiğini, para isteyen bu şahsın “Param yok” demesi üzerine birlikte olmayı teklif ettiği, aksi halde hakkında kötü şeyler yayma tehdidinde bulunduğunu öne sürdü. S.C. polise verdiği ifadede suçlamayı kabul etmedi.

• A.E. İlköğretim Okulu’nda meydana gelen olayla ilgili olarak polise başvuran 60 yaşındaki S.K., 9 yaşındaki torunu E.K.’nin öğretmeni olan 53 yaşındaki M.Y. tarafından dövüldüğünü öne sürerken öğretmen suçlamayı reddetti.

• Tecde Şentepe Mahallesi’nde park halinde olan 47
yaşındaki M.T.’ye ait kamyonun deposundan 200 litre mazot çalındı.

• Karakavak Mahallesi’nde 23 yaşındaki M.G. adlı şahıs ailevi ve maddi sebeplerle bunalıma girip intihara kalkıştı ve pişman olunca hastaneye gidip tedavisini yaptırdı.

• Çukurdere Mahallesi’nde 42 yaşındaki eşi H.G.’yi dövdüğü öne sürülen 46 yaşındaki İ.G. adlı şahıs suçlamayı kabul etmedi.

• Şeyhbayram Mahallesi’nde 29 yaşındaki B.K. yönetiminde bulunan otoyla giderken karşı kaldırıma geçmek isteyen 50 yaşındaki M.Y. adlı kadına çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Darende Hacıderviş Mahallesi’nde oturan 29 yaşındaki Ş.T. adlı kadın, alkollü olan 34 yaşındaki eşi M.T. tarafından dövüldüğünü öne sürdü. Ş.T. şikayetçi olmadığı eşinden boşanmak istediğini bildirdi.

• 24 yaşındaki S.Ü. adlı bayan, Hekimhan Belediye Pasajı civarında aynı yaştaki U.I. tarafından sözlü tacize uğradığını öne sürüp şikayetçi olurken, U.I. iftira edildiğini ve kendisinin şikayetçi olduğunu bildirdi.

• Yeşilyurt Gedik Mahallesi’nde evini ilaçladığı fare zehirini soluyan 28 yaşındaki B.A. adlı kadın baygınlık geçirince zehirlenme teşhisiyle TÖTM’ye kaldırıldı.

• Çöşnük Mahallesi Necip Fazıl Caddesi’nde 65 yaşındaki E.G.’nin havalandırma için açık bıraktığı kapıdan giren hırsız, 55 YTL para, kimlik ve tansiyon aletini çaldı.

• Zafer Mahallesi’nde 58 yaşındaki T.K.’ya ait inşaattan su saati çalındı.

• Yeni Cami civarında dolandırılan 64 yaşındaki K.A. adlı şahsın polise yaptığı başvuru ve iddiasıyla ilgili olarak, polis raporunda “müşteki saat:16.30 sıralarında yeni cami önünde bulunan oturaklarda oturduğu esnada daha önceden tanımadığı bir şahısın geldiğini ve yanına oturduğunu, hal hatır sorduğunu, kendisinin şahsa evlenmek için Malatya da bulunduğunu ancak evleneceği bayanın olmadığını söylemesi üzerine şahsın kendisine benim tanıdığım bir bayan var sana göre seni götürüp tanıştırayım demesi üzerine şahısla birlikte Mücelli caddesi üzerinde bir yere geldiklerinde bir apartman girişine yöneldiğinde 30-35 yaşlarında ikinci bir şahısla karşılaştıklarını,bu şahsın kendilerine ben polisim, burası güvenlik bölgesi, ne geziyorsunuz, sizi kamera çekti diyerek cebinden çıkardığı polis armasını gösterdiğini ve üzerinizde ne varsa çıkartın verin demesi üzerine içerisinde 150 ytl para ve nüfus cüzdanı bulunan cüzdanını ve ceket cebinde bulunan kağıda sarılı 6.000 ytl parayı şahsa verdiğini, diğer şahsın üzerindeki cüzdanı da aldığını, sonra sizi komiser görecek önce bir camiye gidip bir daha buralara gelmeyeceğinize yemin edeceksiniz diyerek kendilerini yaklaşık 500 m sokak aralarından bir camiye götürdüğünü, abdest alın demesi üzerine kendisinin caminin altında bulunan tuvalete gidip geri döndüğünde her iki şahsında olmadığını fark edince dolandırıldığını anladığını beyanla şikayette bulunmuş olup, tahkikat devam etmektedir.”denildi.

• Şeker Fabrikası Camii önünde 19 yaşındaki M.U.G. yönetiminde bulunan 44 FR 130 plakalı otonun çarptığı 70 yaşındaki H.A. yaralandı.

• Selçuklu Mahallesi’nde 42 yaşındaki A.S.’ye ait eve hırsızlık amacıyla giren 29 yaşındaki M.B., 28 yaşındaki Ö.Y. polis tarafından yakalandı. 20.00 sıralarında yakalanan iki zanlı adliyece tutuklanırken, D.A. adlı firari aranıyor.

• Hacıabdi Mahallesi’ndeki bir eve tüpgaz götüren 42 yaşındaki S.P.’nin, 5. kata çıktığında ev sahibinin tüpgaz istemediğini söylemesi üzerine geri aşağı indiğinde 44 KZ 273 plakalı motosikletin çalındığını fark ettiğini bildirdi. Polis olayla ilgili olarak 15 yaşlarındaki E.T. ve M.B. ile 18 yaşındaki M.P.’yi yakaladı. E.T. dışındaki iki şahıs tutuklandı.

• Koyunoğlu Mahallesi’nde 25 yaşındaki M.P., elektrik arızasını tamir etmek isterken akıma kapılarak yaralandı.

• Özalper Mahallesi’nde otobüse yetişmek için koşan 19 yaşındaki M.A.I. ayağının takılması sonucu düşerek yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

• Zaviye Mahallesi’nde O.K. yönetiminde bulunan 44 AS 350 plakalı oto aniden yola çıkan 4 yaşındaki S.O.İ.’ye çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Arapgir İlçe Emniyet Amirliği’ne başvuran 28 yaşındaki E.B. adlı şahıs, kendisini Bostancık Köyünde oturan dedesinin arayıp, dayısının kızı olan 18 yaşındaki C.Ö.’nün kayıp olduğunu bildirdiğini iletti. Polis araştırmaya başladı.

• Hekimhan ilçesi Hastane Caddesi’nde 36 yaşındaki Z.Ş.’nin evinden 14 çeyrek altın ile 100 dolar çalındı.

• Sivas- Malatya yolu Hekimhan girişinde
durdurularak aranan 44 KS 243 plakalı kamyonda 43 yaşındaki S.A.’ya ait 1 adet köstebek tabancası ve 1 fişek bulundu.

• Sivas- Malatya yolu üzeri Hekimhan girişinde durdurulan 44 KR 528 plakalı otoda 58 yaşındaki H.M.A. adlı şahısta 1 adet tabanca, 11 mermi bulundu. Yapılan araştırmada tabancanın bulundurma ruhsatlı olduğu belirlenirken, silahı taşıyan şahıs hakkında işleme başlandı.

• Pütürge ilçesinde 03.00 sıralarında A.A. adlı şahıs ağır yaralı olarak Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırıldı. Olayla ilgili 87 yaşındaki O.A. adlı şahıs gözaltına alındı.

• Arguvan Yazıbaşı Köyünde kan davası yüzünden çıkan tartışma sonucunda 44 yaşındaki H.T. adlı kadının, 59 yaşındaki Z.E. adlı kadını dövdüğü bildirildi.

• Özal Köyünde arazi anlaşmazlığı yüzünden D.Ş., İ.Ş., İ.K. ve Z.K. adlı şahıslar karşılıklı birbirlerini dövdüler.

• Turgut Özal Tıp Merkezi’nde tedavi gören 84 yaşındaki Z.A. adlı kadın, psikolojik bunalıma girince 41 yaşındaki oğlu A.A. tarafından atılan tokat sonucu dişi kırıldı.

• Hanımınçiftliği beldesinde para alışverişi yüzünden çıkan kavgada 20 yaşındakiB.T.’nin av tüfeğiyle açtığı ateş sonucu 41 yaşındaki B.K. kalça ve ayağından, silahı ateşleyen şahıs da ayağından yaralandı.

• Hekimhan İğdir Köyünde arazi anlaşmazlığı yüzünden 22 yaşındaki S.Ö., 52 yaşındaki M.Y.’yi döverek yaraladı.

• Darende Yenice Beldesi yol ayrımındaki su deposu, trafo ve motorların bulunduğu binadan 300 metre kablo çalındı.

• Hanımınçiftliği beldesinde 22 yaşındaki T.M. adlı kadının dünyaya getirdiği 22 günlük kız bebek Z.M. ölürken, sağlık ocağı görevlileri ölümü şüpheli görüp savcılığa başvurdular. Ceset otopsi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

• Akçadağ ilçesi Bahri Beldesi Pınarlıgeçit Mahallesi Çürükdere mevkiinde 67 yaşındaki L.G., yönetimindeki 44..174 plakalı traktörden düşerek tekerlerin altında ezildi ve yaşamını yitirdi.

• Kızılhisar köyünden Kuluncak’a gitmekte olan 42 yaşındaki T.M. yönetimindeki oto takla attı. 44..377 plakalı otonun sürücüsü yaralandı.

• Darende Başdirek köyünde ailevi geçimsizlik sonucu 29 yaşındaki D.D. ile 28 yaşındaki karısı N.D. kavga edip, birbirlerini dövdüler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız