SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• İndere Caddesi üzerinde 28 yaşındaki C.E., 22 yaşındaki Y.E. ve 25 yaşındaki A.E. adlı kardeşlerle 19 yaşındaki B.İ., 22 yaşındaki F.B., 19 yaşındaki H.B.D. ve M.Ç. adlı şahıs arasında kavga çıktığı, C.E.’ye ait internet kafede zarar meydana geldiği, M.Ç. dışındaki şahıslar hakkında yasal işleme başlandığı, bu şahsın da arandığı bildirildi.

• Ferhadiye Mahallesi Ferhadiye Sokakta 20 yaşındaki F.S. adlı şahsın bıçakla ağır yaralanmasıyla ilgili olarak ifadesi alınan yaralı kimseden şikayetçi olmadığını söylerken, olayla ilgili 20 yaşındaki M.B.M.’nin tutuklandığı, 20 yaşındaki B.Ö., 23 yaşındaki A.T. ve 22 yaşındaki Y.Ç.’nin serbest bırakıldıkları öğrenildi.

• Zafer Mahallesi Okul Sokakta 56 yaşındaki N.Ç. adlı şahsa ait evin kapısını zorla açan hırsızlarca 1 bayan montu çalındı.

• Cezmi Kartay Caddesi’nde içkili eğlence yerlerinin bulunduğu bir işhanında 25 yaşındaki N.B. adlı kadının silah zoruyla alıkonulduğu iddiası üzerine giden polis, 29 yaşındaki S.G. ve M.K. adlı şahısların da “müşteki” olarak ifadesini aldığı olayla ilgili 33 yaşındaki O.G.’nin yakalandığını bildirdi ve “Saat:00.15 sıralarında haber merkezinin yukarıda belirtilen adreste silahlı bir şahsın olduğunu bildirmesi üzerine olay yerine giden görevlilerimizce, şüpheli şahsın silah zoruyla N. B. ile birlikte olmak için tehdit ettiğini, S. G. silahla tehdit ettiği ve M. K. darp ettiğini tespit edilmiş, müşteki M. K. şüphelinin elinden aldığı Kanuni marka T062003C01646 seri numaralı 9 mm.çapında tabanca, 1 adet şarjör ve 3 adet MKE yapımı mermiyi görevlilerimize teslim etmiş, müştekiler olayla ilgili şüpheli şahıstan şikayetçi olduklarını beyan etmişler, şüpheli ise alınan ifadesinin ardından sevk edildiği adli mercilerce serbest kalmıştır.” bilgisini verdi.

• İstiklal Mahallesi’nde oturan 40 yaşındaki R.K. polise başvurarak, 15 yaşındaki oğlu M.K.’nın evi terk edip geri dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Selçuklu Mahallesi’nde oturan 48 yaşındaki M.K. adlı şahıs, 19 yaşındaki kızı K.T.’nin damadı 30 yaşındaki M.T. ile geçinemediği için kendi yanında kaldığını, boşanma davası açtıklarını, bu nedenle damadının kendisinin ve kızının yolunu kesip tehditte bulunduğunu öne sürerken, damat suçlamayı reddetti.

• Melekbaba’dan Devlet Hastanesi’ne dövülerek yaralanmış olarak gelen 27 yaşındaki N.Ş. adlı kadının eşi 34 yaşındaki S.Ş. tarafından dövüldüğünü, ancak şikayetçi olmadığını söylediği bildirildi.

• Çarmuzu Mahallesi’ndeki kavga sırasında 22 yaşındaki B.A.’nın, 20 yaşındaki M.K. tarafından bıçakla elinden yaralandığı bildirildi.

• Cirikpınar Mahallesi’nde oturan 35 yaşındaki M.İ. adlı kadın, 6 aydır ayrı yaşadığı eşi 44 yaşındaki H.İ.’ye boşanma davası açtığı için eşi tarafından sürekli tehdit edildiği iddiasında bulundu.

• Boztepe Caddesi’nde M.Y. yönetimindeki 44 KR 713 plakalı motosiklet ile U dönüşü yapan Ö.G. yönetimindeki 44 EE 280 plakalı otoya çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü yaralandı.

• Çavuşoğlu Mahallesi’nde oturan 69 yaşındaki Z.G. adlı kadın, 22 yaşındaki gelini F.P.’nin kısmen zihinsel özürlü olduğunu, akşam dışarı çıkıp 15 dakika sonra döndüğünde gelinini bulamadığını, gidebileceği her yere baktığını ve bulamadığını belirterek, gelininin bulunmasını istedi.

• Yeşilyurt Caddesi Kuyuönü Mezarlığı içerisinde devriye gezen polis ekibinin 07.40 sıralarında durdurduğu 32 yaşındaki A.S. adlı şahıs kimlik göstermeyince, hakkında Kabahatler Kanunu geregi idari para cezası uygulandığı bildirildi.

• Polise başvuran 35 yaşındaki B.Ö., Çilesiz Mahallesi Kayalık Sokaktaki bağ evlerine kapısını kırarak giren hırsızlarca, 25 adet çeşitli ebatlarda bakır kap ile dedesinden kalan 1 kırma av tüfeği ve 32 fişeğin askısı ile birlikte çalındığı ihbarında bulundu.

• Koyunoğlu Mahallesi’nde park halinde olan H.D.’ye ait 44 FU 661 plakalı otonun yanı sıra L.D. adlı şahsa ait 44 AZ 814 plakalı otonun ön camları kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kırıldı.

• 46 yaşındaki M.K. adlı şahıs, 05.00 sıralarında İnönü Caddesi’ndeki bir hastaneye MR cektirmeye gittiğini, pantolonunu çıkarıp kabin içerisine astığını, cihazdan çıktıktan sonra pantolon cebindeki cüzdanını kontrol ettiğinde 400 YTL parasının eksik olduğunu fark ettiğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• İnönü Caddesi’nde 38 yaşındaki M.Y. yönetiminde bulunan kayıtsız motosiklet ile Ö.E. yönetimindeki 44 KC 866 plakalı oto çarpıştı. Motosiklet sürücüsü yaralandı.

• Savcılığa başvuran 49 yaşındaki M.Ö. adlı kadın, eşi 42 yaşındaki E.Ö. ile 8 yıldır ayrı yaşadığını, iki cocuğu olduğunu, nafaka ödemediği için icra işlemi başlattığını bu nedenle E.Ö.’nün kendisine tehdit ve hakarette bulunduğunu öne sürerken, şahıs suçlamayı kabul etmedi.

• Akçadağ Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda öğrenci olan Romanya doğumlu 8 yaşındaki M.S.’nin okuldan kaçıp Malatya il merkezine gittiği, araştırmalara rağmen bulunamadığı bildirildi.

• Malatya-Elazığ yolu Kale ilçesi polis noktasında durdurular 06 AY 5804 plakalı otoda 1 adet ruhsatsız tabanca ile 7 mermi bulundu. 27 yaşındaki M.A. hakkında yasal işleme başlandı.

• 33 yaşındaki H.Ö.’nün, 35 yaşındaki abisi F.Ö. ve annesinin yaşadığı Fırat Mahallesi’ndeki eve gidip, ailevi nedenle tartıştığı, “Evinizi yakarım” diye tehditte bulunup çıktığı, 1 süre sonra 1 litrelik pet şişeye benzin doldurup geldiği, apartmanda kiracı olan 31 yaşındaki Ü.D. ile kavga ettiği, benzini bu şahsın evine döktüğü, yaşanan arbedede H.Ö.’nün sağ gözünden darbe aldığı, sonra pet şişeyi atarak kaçtığı, bir süre sonra 155’i arayıp polise yerini bildirdiği, yakalandıktan sonra hastaneye sevkedildiği olayla ilgili araştırmanın sürdüğü bildirildi.

• Sivas Caddesi’nde 53 yaşındaki Y.I.G.’nin evine kilit göbeğini sökerek giren hırsızlarca 1 cep telefonu, 3 adet altın bilezik, 6 adet taşlı altın yüzük ve 85 YTL çalındı.

• Devlet Hastanesi’ne getirilerek tedavisi yapılan 25 yaşındaki B.G., plakasını alamadığı otobüsten inerken şoförün kapıyı kapatmasıyla elini sıkıştırdığını ve yaralandığını, ancak şikayetçi olmadığını belirtirken, polis otobüsün 50 yaşındaki D.Ü. tarafından kullanıldığını belirledi. D.Ü. bir kastının olmadığını söylerken, B.G. de şikayetçi olmadı.

• Cezmi Kartay Caddesi girişinde 04.30 sıralarında 23 AR 164 plakalı motosikleti ile giderken kendisini durduran polislere ehliyet ve ruhsat gösterdiğini belirten 37 yaşındaki A.T., polislerin ehliyetinin yetersiz, motosikletin ise hurdaya ayrılmış olduğunu söylediklerini, kendisinin motosikletin hurdaya ayrıldığını bilmediğini söyledi.

• Çevreyolu Üniversite durakları civarında, evsiz olduğu için sokakta yatıp kalkan 39 yaşındaki Y.D. adlı şahsın ısınmak için yaktığı ateş, 31 yaşındaki B.K.’ye ait evin bir bölümündeki ağaç raf ile gıda maddelerinin yanmasına yol açtığı bildirildi. İşyeri sahibi Y.D.’den şikayetçi olmadı.

• 02.10 sıralarında Saray Mahallesi’nde meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 20 yaşındaki D.K. adlı kadın, 27 yaşındaki A.Ş. adlı şahısla 3 yıl önce boşandığını, evliliklerinden iki çocuğunun bulunduğunu, eski eşinin gece yarısından sonra eve geldiğini, kapıyı zorlayarak girip “dostun mu var?” dediğini, daha sonra polis geldiğini, şikayetçi olup uzlaşmayı kabul etmediğini söyledi. A.Ş. ise ifadesinde, eski karısının kendisini çağırıp rızası ile içeriye aldığını öne sürerken, yapılan muayenesinde alkollü olduğu saptandı. Olayla ilgili araştırma sürüyor.

• Dabakhane Mahallesi’nde sokak üzerine aracını parkeden 32 yaşındaki M.A.D., bir dershanenin yan tarafına bıraktığı aracının yanına geldiğinde üzerinde 1 şişe gördüğünü, aracın ön camında çatlak meydana geldiğini, çevrede bulunan vatandaşların şişenin dershaneden atıldığını söylediklerini, bu nedenle dershaneden şikayetçi olduğunu söylerken, 30 yaşındaki dershane yöneticisi B.A. olay hakkında tam bilgisi bulunmadığını öne sürdü.

• İstiklal Mahallesi’ndeki bir apartmanın merdiven boşluğunda 26 yaşındaki İ.Ş.’ye ait sanayi tüpü, oksijen kaynağı tüpü, demir moru bükme makinesinin çalındığı bildirildi.

• Atatürk Kız Lisesi’nde yapılan ehliyet sınavında başkasının yerine sınava girdiği fark edilerek yakalanan 19 yaşındaki Z.D. polise verdiği ifadede, Darende’de bir büfede çalıştığını, büfe sahibi olan 53 yaşındaki M.D.’nin kendisine ehliyet sınavının olduğunu ve bu sınava girip giremeyeceğini sorduğunu, kendisinin girebileceğini söylediğini, sınav salonunda görevlinin giriş belgesi üzerindeki resmin kendisine ait olmadığını anlayınca durumu polise bildirdiğini, giriş belgesinde oynama yapmadığını, para almadığını, bu işin suç olduğunu bilmediğini öne sürdü. 19 yaşındaki genci kendi yerine sınava gönderen 53 yaşındaki patronu arıyor.

• Akpınar’da oturan 39 C.E. polise başvurarak, 15 yaşındaki oğlu H.E.’nin bir arkadaşının doğum gününe gideceğini söyleyerek akşam ayrıldığı evlerine dönmediğini bildirdi ve oğlunun bulunmasını istedi.

• Mehmet Buyruk Caddesi’ndeki evlerinde 41 yaşındaki F.E. adlı karısını dövdüğü gerekçesiyle 48 yaşındaki Ö.Ü.E. hakkında yasal işleme başlandı.

• Mehmet Buyruk Caddesi Turgut Özal Camii karşısında 31 yaşındaki C.Ö. yönetimindeki oto ile 36 yaşındaki E.A. yönetiminde bulunan motosiklet çarpıştı, motosiklet sürücüsü yaralandı.

• Mehmet Buyruk Caddesi ile Necip Fazıl Caddesi kavşağında 35 yaşındaki S.A. adlı bayan sürücü yönetimindeki otoyla 51 yaşındaki S.A. yönetiminde bulunan motosikletin çarpıştığı, motosiklet sürücüsünün yaralandığı bildirildi.

• Mehmet Buyruk Caddesi’nde 35 yaşındaki İ.G. yönetimindeki oto ile giderken karşıdan karşıya geçmekte olan 14 yaşındaki K.Ç. adlı kız çocuğa çarparak yaraladı.

• Polise başvuran 51 yaşındaki M.B.Y., öz kızı 20 yaşındaki S.Y.’nin evden ayrıldığını, geri dönmediğini, yaptığı araştırmada kızının U.S. adlı kendisini “psikopat, hapçı” olarak tanıdığı şahsa kaçtığını, kızının hayatından endişe ettiğini bildirdi. Polis Çilesiz’deki olayla ilgili araştırmaya başladı.

• Çukurdere Mahallesi 3. Gül Sokakta park halinde olan 35 yaşındaki N.A.’ya ait otoda 00.30 sıralarında park halindeyken arka sağ lastik ve tamponunda yangın çıktığı, komşularının yardımıyla yangının söndürüldüğü, olayla ilgili şüphelendiği kimse olmadığını söylediği bildirildi.

• Özalper Mahallesi 1. Caddede 24 yaşındaki A.S.Ç.’ye ait eve öğleden sonra giren hırsızlarca 2 set takım, 21 adet altın bilezik, 20 çeyrek altın, 5 Cumhuriyet lirası, 2 adet künye, 2 adet erkek titanyum yüzük, 1 adet eski özel yapım tarihi bilezik ile 1 bayan ayakkabısı çalındı.

• Özalper Mahallesi 1. Caddede oturan 40 yaşındaki M.İ. adlı şahıs polise başvurarak, 20 yaşındaki kızı E.İ.’nin öğle saatlerinde kimseye bilgi vermeden evden ayrıldığını, soyadlarını bilmediği ancak evlerini gösterebileceği kız arkadaşları Burçin ve Bahar isimli bayanların ifadesinin alınmasını istedi. Polis olayla ilgili soruşturmaya başladı.

• Yeşilyurt Caddesinde oturan 25 yaşındaki Ç.K. adlı bayan ile aynı yaştaki M.A. adlı şahıs, adlarına kayıtlı numaralardan bir şahıs tarafından arandıklarını, arayanın kendilerine “Beni neden rahatsız ediyorsun” diyerek ağza alınmayacak küfürlü sözler kullandığını, kendilerini rahatsız eden bu kişiden şikayetçi olduklarını bildirdiler. Polis şahsı belirlemeye çalışıyor.

• Turgut Özal Mahallesi’nde oturan 19 yaşındaki D.C. adlı genç kız, fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı. Dershanedeki deneme sınavının iyi geçmediği, bu nedenle strese girip ilaç aldığını, eve geldiğinde ailesine durumu anlatmasıyla hastaneye getirildiğini söyleyen D.C.’nin tedavi edildiği öğrenildi.

• 21.30 sıralarında polise başvuran 38 yaşındaki C.B. adlı şahıs, Derme İlköğretim Okulu yanındaki çay ocağında otururken gelen E.G., S.G., A.G. ve M.B. adlı şahısların kendisini zorla bir araca bindirip Çarmuzu’daki bahçelik bir yere götürdüklerini, dövdükten sonra Çevreyolu üzerinde kendisini araçtan attıklarını öne sürdü. Polis araştırmaya başladı.

• Atatürk Caddesi’nde 23.10 sıralarında H.P. yönetimindeki 44 T 0282 plakalı oto ile 27 UU 194 plakalı motosikletin çarpışması sonucu, motosiklette bulunan 19 yaşındaki S.Ç. ve 15 yaşındaki OG. Yaralandılar.

• Soykan Parkı yanında 27 yaşındaki R.B. adlı şahsın 05.00 sıralarında yanına gelen tanımadığı 3-4 kişi tarafından çeşitli yerlerinden bıçakla yaralandığı bildirildi. Polis olayla ilgili araştırmaya başladı.

• Çöşnük Mahallesi’nde 71 yaşındaki M.S.Ş. adlı şahsın evinin demir korkuluklu balkon kapısının açılıp bez torbalar içerisinde bulunan 30 kilo kuru kayısı ile 30 kilo kayısı çekirdeğinin çalındığı bildirildi.

• Göztepe Mahallesinde 56 yaşındaki N.B. yönetiminde bulunan 44 EL 141 plakalı otoyla 8 yaşındaki Z.B. adlı kız cocuğa çarparak ağır yaralanmasına yol açtı.

• Başharık Mahallesinde 66 yaşındaki R.Ç. yönetiminde bulunan 44 KA 439 plakalı otoyla giderken yolda yaya olarak yürüyen 30 yaşındaki E.A. adlı kadına çarparak yaraladı.

• Orduzu Pınarbaşı piknik alanında 2 yaşındaki A.A. adlı çocuk, hareket halindeki salıncağın alın bölgesine çarpması sonucu yaralandı.

• Salköprü Mahallesinde 78 yaşındaki H.B.A.’ya ait işyerinden 300 YTL değerinde çeşitli sigara çalındı.

• Cevatpaşa Mahallesinde 46 yaşındaki A.Ş., kestiği ağacın koparak başına çarpması sonucu yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

• Ataköy Mahallesinde oturan S.U. adlı 21 yaşındaki bayan, psikolojik sıkıntı nedeniyle fazla miktarda hap yutarak intihara kalkıştı.

• Polise başvuran 25 yaşındaki Z.L.E. adlı kadın, bindiği 44 M 0087 plakalı dolmuşun Karakavak civarı Carrefour alışveriş merkezi önünde kırmızı ışıkta beklememek için hızlı bir şekilde aracı kullanıp bir akaryakıt istasyonu içerisinden geçtiğini, çevreyoluna çıkarken 2 aracı sıkıştırdığını, önüne bir araç çıkınca aniden fren yaptığını, kendisinin oturduğu koltuktan araç içerisine düştüğünü, bebek arabasındaki çocuğunun da kendi üzerine düştüğünü bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis genç annenin plakasını verdiği aracın sürücüsünü bulmaya çalışıyor.

• Hacıabdi Mahallesi Ancarlı Sokakta park halinde bulunan ve 1 yıldır kullanılmayan H.Ö.’ye ait 48 D 0636 plakalı kamyonette 17.30 sıralarında belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

• Afra önündeki otobüs duraklarında tartıştığı 24 yaşındaki E.Ç.’yi bıçakla elinden yaraladığı öne sürülen 27 yaşındaki M.T. hakkında yasal işleme başlandı.

• Özalper Mahallesi 3. Caddede 23.00 sıralarında şüphelenen polislere hakarette bulunup kimliğini göstermemekte direnen 40 yaşındaki T.B. adlı şahsın, zor kullanılarak etkisiz hale getirildiği, polislerin şahıstan şikayetçi oldukları bildirildi.

• Şeyhbayram Mahallesi’nde oturan 24 yaşındaki Z.Ş. adlı kadın, polise başvurarak 33 yaşındaki eşi M.Ş. ve 58 yaşındaki kayınbabası H.Ş. tarafından dövüldüğünü öne sürerken, baba oğul suçlamayı reddetti.

• Çukurdere Mahallesi’nde oturan 39 yaşındaki A.Y. adlı şahıs, 16 yaşındaki oğlu A.Y.’nin kendisine ait 44 LF 334 plakalı araçla birlikte kaybolduğunu bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Ankara yolu üzeri 7. kilometrede kavga ettikleri 23 yaşındaki B.K.’yi bıçakla yaraladıkları gerekçesiyle 19 yaşındaki M.Y. ile 22 yaşındaki M.F., 20 yaşındaki K.K. ve 19 yaşındaki C.E. polis tarafından yakalandı.

• Darende Heyiketeği Mahallesi’nde işyeri bulunan 37 yaşındaki T.S. polise başvurarak, akli dengesi bozuk olar ve “Büdü” olarak bilinen 20 yaşındaki E.Y.’nin işyerinin camını ve asma kilidini kırarak içeriye girdiğini, evrakları dağıttığını, ancak kendisinin bu şahıstan şikayetçi olmadığını bildirdi. Savcının talimatıyla avukat huzurunda kimlik saptaması yapılan “Büdü”nün evine yollandığı bildirildi.

• Cevherizade Mahallesinde oturan 54 yaşındaki A.G. adlı şahıs, polise başvurarak 23 yaşındaki kızı S.G.’nin sabah evden ayrıldığını, geri dönmediğini, sara hastası ve intihara meyilli bir kişiliği bulunan kızının hayatından endişe ettiğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Çöşnükte oturan 52 yaşındaki E.E. adlı kadın, polise başvurarak 11 yaşındaki H.E.’nin kendi öz kızı olduğunu, resmi nikahı bulunmadığı için kimliğinde üvey annesinin adının yazdığını, kızının ablasına gideceğini söyleyip evden ayrıldığını, geri dönmediğini, kızının üzerinde iki kimliği olduğunu, ikinci kimliğinde soyadının E. olarak ve doğum tarihinin de 1992 Bingöl Solhan olarak geçtiğini, son olarak üzerinde bu kimliğin olduğunu bildirdi, kızının kaçırıldığını öne sürdü. Polis araştırmaya başladı.

• 03.00 sıralarında Akpınar Mahallesi Aslantepe Caddesi ile Atatürk Caddesi’nde işyerlerinin camlarını kıran şahıslar olduğu ihbarı üzerine giden polis ekiplerince 42 yaşındaki S.M.Ö., 45 yaşındaki M.Ö. ve 37 yaşındaki M.B.’ye ait vitrinlerin camlarının kırıldığının saptandığı, verilen eşkal doğrultusunda alkollü oldukları belirlenen 25 yaşındaki H.I., 23 yaşındaki E.D. ve aynı yaştaki E.S.’nin yakalandıkları, gönderildikleri adliyece serbest bırakıldıklarını bildirildi.

• Melekbaba Mahallesinde oturan 35 yaşındaki Ü.G.A. adlı kadın, polise başvurarak, eşinin bir süre öncesine kadar T.D. adlı şahsa ait işyerinde çalıştığını, bu şahsın eve gelip “Eşin borcunu ödemezse eşini öldürtürüm” tehdidinde bulunduğunu bildirirken, T.D. bir süre sonra polise teslim oldu ve ifadesi alındıktan sonra salıverildi.

• Adafı Mahallesi Samanlı Sokak üzerinde 07.00 sıralarında meydana geldiği ifade edilen olayla ilgili olarak ifade veren 17 yaşındaki D.A. ve aynı yaştaki E.C.Y. adlı kızlar, birlikte Gazi Lisesi’ne doğru giderken, sokak içerisinde araç içerisinde bulunan 46 yaşlarındaki M.D. adlı şahsın kendilerine sözle sarkıntılık edip uzaklaştığını öne sürdüler. Olayla ilgili ifadesi alınan M.D. ise suçlamaları kabul etmediğini, olay günü işyerinde olduğunu, aracının da evinin önünde park halinde bulunduğunu, kızları da ilk kez Sümer Polis Merkezi’nde gördüğünü söyledi. Kızlar ise kendilerini sözle taciz eden şahsı aracın içinde tam olarak göremedikleri için, polis merkezinde gösterilen şahsı teşhis edemediklerini, bu kişinin o kişi olmadığını söylediler.

• Tevfik Temelli Caddesi’nde 48 yaşındaki İ.Y. yönetimindeki oto ile giderken, sol taraftan gelen 6 yaşlarındaki K.Y. adlı çocuğun araca çarpıp yaralandığı bildirildi.

• B.Mustafapaşa Mahallesi’nde 52 yaşındaki Ç.A. adlı şahıs,gece motosikletini evinin önüne parkedip zincir ile direğe kilitlediğini, sabah motosikleti bulamadığını bildirdi.

• Hasanbey Caddesi Malatya Lisesi kavşağı civarında belediye temizlik işçisi olan 38 yaşındaki M.H.E., yolu süpürmekte iken bir aracın kendisine çarpması sonucu yaralanırken, hastaneye kaldırıldı. M.H.E. ifadesinde, çarpan aracın plakasını alamadığını, sürücüyü göremediğini, şikayetçi de olmadığını söylerken, polis aracı ve sürücüyü belirlemeye çalışıyor.

• 00.45 sıralarında polise başvuran 23 yaşındaki O.D. ve 24 yaşındaki M.G.B. adlı şahıslar, 44 LA 633 plakalı araçtan inen 3 kişinin kendilerini dövdüklerini öne sürdüler. Polis araştırmaya başladı.

• İstiklal Mahallesi’nde 20 yaşındaki E.U.’nun evinin girişine parkettiği 44 AD 741 plakalı motosiklet çalındı.

• Fırat Mahallesi’nde M.D. yönetimindeki 44 KL 878 plakalı otonun çarptığı 5 yaşlarındaki M.D. adlı erkek çocuk ağır yaralandı.

• Aslantepe Caddesi’nde 28 yaşındaki A.T.’ye ait işyerinde alışveriş yaptıktan sonra verdiği 100 dolarlık banknotun sahte olduğu saptanan 37 yaşındaki U.B. adlı şahıs yakalandı.

• Zafer Mahallesi’nde oturan 36 yaşındaki N.A. adlı kadını tehdit ettiği gerekçesiyle 38 yaşındaki koca U.A.’nın ifadesi alındı.

• Polise başvuran 16 yaşındaki İ.B. adlı erkek çocuk, Kubilay Lisesi’nde 17 yaşlarındaki E.A. ve V.U. tarafından ölümle tehdit edilip dövüldüğü iddiasında bulunurken, yakalanan iki genç adliyece serbest bırakıldı.

• Melekbaba Mahallesinde kuru sıkı tabanca ile kayınbabası C.D. ile akrabaları N.D., A.D. ve E.D.’yi tehdit ettiği öne sürülen 41 yaşındaki C.Y. hakkında yasal işleme başlandı.

• Sancaktar Mezarlığı yanında 19.00 sıralarında baygın halde bulunan ve tedavisi yapılan 25 yaşındaki S.G., moralinin bozuk olması nedeniyle alkol aldıktan sonra sızdığını, kendine geldiğinde hastanede olduğunu fark ettiğini söyledi.

• Sarıcıoğlu Mahallesi’nde 58 yaşındaki H.S.’ye ait 40 civarında bakır tas ile büyük bakır leğenin çalındığı bildirildi.

• Hidayet Mahallesi’nde oturan 29 yaşındaki B.T., polise başvurarak 18 yaşındaki kız kardeşi S.T.’nin evlerinden ayrılıp geri dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• H.Y. yönetimindeki 44 KZ 816 plakalı motosikletle giderken E.K. yönetimindeki 06 BF 9437 plakalı araçla çarpıştı ve yaralandı.

• Dede Korkut Parkı civarında 40 yaşındaki A.A. yönetiminde bulunan 44 AS 735 plakalı araçla 40 yaşındaki M.A.Y. yönetiminde bulunan 44 FD 034 plakalı araç çarpıştı. Kazada 18 yaşındaki M.Ş.İ., 15 yaşındaki Y.K., 31 yaşındaki B.E., 20 yaşındaki E.B. ile araç sürücüsü A.A. yaralandılar.

• Polise başvuran 60 yaşındaki A.K. adlı şahıs, 16 yaşındaki oğlu O.K.’nin Beydağı Devlet Hastanesi Nöroloji bölümünde yatarak tedavi gördüğünü, kendisinin de oğlunun yanında refakatçi olduğunu, öğle saatlerinde oğlunun aniden yataktan kalkarak kaçtığını, zihinsel özürlü olan oğlunun bulunmasını istedi. Şahıs daha sonra gece tekrar başvurup oğlunu bularak hastaneye yatırdığını söyledi.

• Darp olayı ile ilgili yakalanan 44 yaşındaki A.D. adlı şahsın, Asayiş Şubesi Ekipler Amirliği Grup Amiri odasında polisleri tehdit ettiği gerekçesiyle hakkında ayrıca işlem yapıldığı bildirildi.

• Tevfik Temelli Caddesi’nde oturan 26 yaşındaki U.K. adlı şahıs polise başvurarak, 23 yaşındaki kız kardeşi Z.K.’nin evde olmadığını gece fark ettiğini, gidebileceği yerleri aradığını ancak bulamadığını polise bildirdi ve kardeşinin bulunmasını istedi.

• YİMPAŞ karşısındaki arama noktasında durdurulan 41 NU 557 plakalı otodaki şahıslardan 44 yaşındaki O.T.’nin üzerinde 16 gram esrar bulundu.

• Arapgir ilçesi Mehmet Akif Caddesi’nde M.C. yönetimindeki 23 FF 845 plakalı otoyla giderken karşıdan karşıya geçmek isteyen 48 yaşındaki N.A. adlı kadına çarparak ağır yaralanmasına neden oldu. Yaralı kadın Malatya’ya sevkedildi.

• Arapgir’de alkollü bir şahsın araç kullandığı ihbarı üzerine polis tarafından Askerlik Şubesi önünde 06 AVN 54 plakalı aracın durdurulduğu, 42 yaşındaki K.K. adlı şahsın 192 promil alkollü olduğunun saptandığı, hakkında yasal işleme başlandığı bildirildi.

• Darende ilçesi Sungur Mahallesi’nde 74 yaşındaki D.U.’ya ait bakkal dükkanına gelip, yarım kilo çay aldıktan sonra 100 YTL para veren şahsa paranın üzerinin ödendiği, şahıs gittikten sonra dükkan sahibinin paranın sahte olduğunu fark ettiği bildirildi. Polis dolandırıcıyı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Darende Heyiketeği Mahallesinde oturan 32 yaşındaki M.A.İ. adlı kadın, polise başvurarak eşi 38 yaşındaki A.İ. tarafından dövüldüğünü öne sürdü.

• Darende’nin Zaviye Mahallesi’nde Anadolu Öğretmen Lisesi öğrenci yurdu inşaat alanında park halinde olan 50 yaşındaki A.B.’nin sorumluluğundaki resmi hizmete ait kepçenin camlarına artık gres yağlarının sürülerek pisletildiği, kepçenin ağzını kaldırmaya yarayan kablonun da koparıldığı bildirildi.

• Özal Köyünde A.K. ile Y.K. adlı şahıslar arazide tartıştıkları 39 yaşındaki Y.K.’yi yumrukla döverek ağır yaraladılar.

• Yazıhan Mısırdere Köyünde M.I. adlı şahıs ile evine çağırdığı ağabeyleri Y.İ. ve Y.İ. arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden kavga çıktığı, 3 kardeşin birbirlerini yaraladığı bildirildi.

• Akçadağ ilçesi Levent yol ayrımında durdurulan İ.T. yönetimindeki 44…437 plakalı pikabın kasasında 160 kilo ağırlığında Türk Telekom’a ait yanmış telefon teli bulundu. Şahıs gözaltına alındı.

• Yeşilyurt Gözene’de M.B.’ye ait nohut ekili tarlaya traktörüyle girerek zarar veren M.M.D. hakkında yasal işleme başlandı.

• Arguvan Koyuncu Köyünde H.K.’ya ait ceviz ağaçlarının kaymakamlık kararıyla kesilmesi sırasında şahsın orman muhafaza memurlarını engellemeye kalkışması üzerine, savcının talimatıyla emre aykırı davranıştan hakkında 125 YTL idari para cezası uygulandığı bildirildi.

• Hekimhan Güzelyurt’ta 01.00 sıralarında alkolün etkisiyle çevreyi rahatsız eden A.L. ve İ.Ç. adlı şahıslar hakkında Kabahatler Kanunu gereği işlem yapıldı.

• Yeşilyurt Cumhuriyet Örnekköy’de oturan E.D. adlı şahıs ailevi sorunları nedeniyle tuz ruhu içererek intihara kalkıştı ve TÖTM’ye kaldırılarak tedavi altına alındı.

• Akçadağ ilçesi Altunlu Köyü Hoy mevkiinde E.U.’nun arazisinin içerisinde bulunan 3 ton odunun, aynı köyden N.B. tarafından, çürüyen ağaçlarda böcek olacağı ve kendi bahçesindeki ağaçlara zarar vereceği düşüncesi ile yakıldığı bildirildi. Şahıs hakkında “Kasten Yangın Çıkarma” suçlamasıyla işlem yapıldı.

• Yazıhan Mısırdere Köyünde M.İ. arazi anlaşmazlığı nedeniyle kavga ettiği kardeşleri B.İ. ve Y.İ.’yi korkutmak için ruhsatlı tabancasıyla havaya ateş edince, silaha el konuldu.

• Hekimhan-Sivas yolu 15. kilometrede M.A.A. yönetimindeki 31..566 plakalı TIR, Çulhalı Köyü civarında bir viraja hızlı girince devrildi. Araç sürücüsü ile yanında bulunan F.B. yaralandılar.

• Doğanşehir Polat Kasabası’nda 29 yaşındaki O.D., 02.00 sıralarında tüpgazın vanasını açık unuttuktan sonra mum yakınca tüp alev aldı ve yangın çıktı. Yangında evde 10 bin YTL’lik hasar meydana geldi.

• Doğanyol Kaymakamlığı Mal Müdür Vekili T.A.’nın müdürlüğe ait 2 nolu resmi mühürün kaybolduğu yolundaki başvurusunun ardından savcılık talimatıyla yapılan araştırmada, mühürün 14 Mart’ta kaybolduğu ve sorumluluğun görevlilerden 50 yaşındaki M.M.Ç.’ye ait olduğu bildirildi.

• Akçadağ ilçesi Büyükçimiş Köyünde oturan 18 yaşındaki E.A. adlı genç kız, telefonla erkek arkadaşı ile görüştüğü sırada eve gelen babası İ.A.’nın kendine zarar vereceği düşüncesiyle evde bulunan ilaçları içerek intihara kalkıştı ve Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız