SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Polise başvuran 50 yaşındaki C.Z., 45 yaşındaki N.M. adlı şahsın Dabakhane Mahallesi’ndeki yerinde kumar oynayıp kaybettiğini, işyeri sahibinin kendisine borç verdiği kayarı da kaybettiğini, bunun üzerine N.M.’nin kendisine zorla 2 ayrı senet imzalattığını öne sürdü. Polis, şahsı “Zorla Senet İmzalatmak ve Kumar Oynatmak” suçlamasıyla gözaltına alıp, 2 senede el koydu. Adliyeye verilen N.M. salıverildi.

• 25 yaşındaki T.A.’ya ait şirketteki işleri yürütmek üzere aldığı yetki belgesiyle, yetkisini aşmak suretiyle bir banka şubesinden sahte belgeyle 170 bin YTL’lik fon aldığı öne sürülen 45 yaşındaki Y.A.’nın yanı sıra, banka müdürü 44 yaşındaki M.K. ve kardeşi 38 yaşındaki A.K.’den, şirket sahibinin şikayetçi olduğu, “Nitelikli Dolandırıcılık” suçlamasıyla adliyeye verilen 3 şahsın serbest bırakıldığı bildirildi.

• 01.00 sıralarında Atatürk Caddesi’ndeki bir eğlence yerinde meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 26 yaşındaki M.K. adlı kadın, çalıştığı işyerinin sahibi olan 27 yaşındaki A.Ş.’nin, “Neden sahneyi erken terk edip işten erken çıktın” diyerek kendisine hakaret ettiğini öne sürdü. Polis merkezine alkollü geldiğini söyleyen kadın, merkezde alkolün etkisi geçtiğinde şikayetini geri aldı.

• Fırat Mahallesi’ndeki bir apartman dairelerinde hırsızlık yaptıkları öne sürülen 3 kadının eşgalinin verilmesi üzerine harekete geçen polis, Adana doğumlu oldukları bildirilen eşgale uygun 30 yaşındaki N.G., 32 yaşındaki S.U. ve 44 yaşındaki E.U. adlı kadınları yakaladı. S.U.’nun polisten kaçmak isterken yere attığı çoraba sarılı 2 tornavidaya da el konulduğu, yapılan araştırmada kadınların 56 yaşındaki M.K.’ye ait evin kapısını zorladıkları saptandı. 39 yaşındaki İ.Ş. adlı şahsın evinden de hırsızlık yaptıkları saptanan ve bu kişi tarafından görülerek teşhis edilen 3 kadın adliyece tutuklandı.

• Fırat Mahallesi’nde park halinde olan 24 yaşındaki R.Ö.’ye ait otodan kelebek camını kırarak kapıyı açan hırsızlarca teyp, kredi kartı ve sürücü belgesi çalındı.

• Akpınar Aslantepe Caddesinde 58 yaşındaki H.S.’nin evinden 1 adet 72 ekran TV çalındı.

• İnönü Caddesi’nde öğle saatlerinde meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 13 yaşındaki M.S. adlı kız çocuk, tanımadığı 30 yaşlarındaki bir şahıs tarafından plakasını, marka ve modelini alamadığı bir araca zorla bindirildiğini, şahsın Gündüzbey’e geldiklerinde kendisine ailesi hakkında sorular sorduğunu, cep telefonunu ve içindeki kartı kırdığını, kendisini de orada bıraktığını öne sürdü. İddia üzerine polis araştırmaya başladı.

• Tecde Şentepe’de, bisikletiyle gecen 11 yaşındaki A.Y. adlı çocuğa, arka sokakta arabasını yıkamakta olan Y.K. adlı şahsın “Bu arabayı çizdiğini görürsem seni döverim” dedikten sonra tekme atıp bisikletini de kırdığı, sonra kayıplara karıştığı bildirildi.

• Turgut Özal Mahallesi’nde park halinde olan 36 yaşındaki H.T. adlı kadına ait içerisinde evrakları da bulunan 2004 model Opel marka otomobil çalındı.

• Koyunoğlu Mahallesi’nde 50 yaşındaki E.T.’ye ait evden 900 bin YTL para, kimlikler ile cep telefonu çalındı.

• Akçadağ Emniyet Amirliği’ne ilçe Devlet Hastanesi görevlilerince yapılan telefon ihbarında, 19 yaşındaki M.L.A. adlı gencin esrar içtikten sonra rahatsızlanıp hastaneye getirildiğinin bildirildiği, şahsın Malatya’ya sevkedildiği, hakkında araştırmaya başlandığı bildirildi.

• Doğanyol ilçesi İshak Mahallesi’nde 62 yaşındaki M.A. adlı kadın ile 21 yaşındaki H.H.A.’nın oturduğu evde yapılan aramada 52 gram esrar bulundu. İki şahıs ifadelerinde, esrarın N.A.’ya ait olabileceğini, evde esrar olduğunu arama sırasında öğrendiklerini öne sürdüler. Polis N.A.’yı arıyor.

• Uçbağlar Mahallesi Lale Sokakta 45 yaşındaki O.B. adlı şahsa ait eve gündüz saatlerinde giren hırsız ya da hırsızlarca 3 altın bayan yüzüğü, 800 YTL para ile 3 bayan spor ayakkabısı çalındı.

• Atatürk Caddesi’ndeki bir işhanında 38 yaşındaki Z.K.’ya ait işyerinden 400 YTL paranın çalındığı bildirildi.

• Tandoğan Mahallesi’nde oturan 18 yaşındaki N.E. adlı kadın polise başvurarak, 23 yaşındaki eşi M.E.’nin sabah hastaneye gideceğini söyleyerek evden ayrıldığını, bir süre sonra eşine ait ayakkabıların hiçbirinin yerinde olmadığını fark edince yaptığı kontrolde eşinin yanına 1.400 YTL para, 1 adet altın bilezik ve telefonuna ait şarj cihazını da aldığını saptadığını, eşine öğle saatlerinde telefonla ulaştığını ve kendisine Orduevi karşısındaki parkına gideceğini ve kendisinin de oraya geleceğini söylediğini, ancak gelmediğini, eşinin kendisine kötü bir şey yapacağından korktuğunu bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Cezmi Kartay Caddesi’ndeki bir eğlence yerinde meydana geldiği ifade edilen olayla ilgili ifadeleri alınan 35 yaşındaki M.K. ve 19 yaşındaki M.L.A.’nın, eğlenmek için gittikleri birahanede hesabı ödemek için verdikleri kredi kartlarından birinin yetmemesi, diğerinin de kırık olması yüzünden işyeri sahipleri ile aralarında tartışma çıktığını, 03.30 sıralarındaki bu olay sırasında işyerinde bulunan 15-20 kişi tarafından dövüldüklerini öne sürdüler. Polis araştırmaya başladı.

• B.Hüseyinbey Mahallesi’nde oturan ve bir eğlence yerinde çalıştığı öne sürülen Konya doğumlu 24 yaşındaki C.D. adlı kadının, patronu A.isimli şahısla tartıştıktan sonra ilaç içerek intihara kalkıştığı ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

• Özalper Mahallesi’nde sabaha karşı çalınan 50 yaşındaki M.S.’ye ait 44 DH 223 plakalı oto, trafik ekipleri tarafından hareket halinde iken 54 yaşındaki P.E. adlı şahsın yönetiminde yakalandığı bildirildi. Bu şahıs ifadesinde aracın 39 yaşındaki İ.S. adlı arkadaşı tarafından abisine teslim edilmek üzere kendisine verildiğini, bu şahsın cezaevinden arkadaşı olduğunu, 34 yaşındaki M.T. ile birlikte İ.S.’nin araç çalıp sattıklarını bildiğini söyledi. Adliyeye verilen P.E. tutuklanırken, İ.S. ve M.T. ise aranıyor.

• Zaviye Mahallesi Mehter 5. Sokak üzerinde 06.00 sıralarında çaldığı banyo kazanıyla yakalanan 23 yaşındaki Ü.K. adlı şahıs gözaltına alındı.

• Beydağı Mahallesi Kanalboyu Caddesi’nde gece 27 yaşındaki H.İ. adlı kadın ile 30 yaşındaki eşi E.İ. arasında kavga çıktığı, kocanın karısını bıçakla tehdit ettiği ve polisin şahsı 2 bıçakla yakaladığı bildirildi.

• Polisi arayan 36 yaşındaki İ.T. adlı kadın, oğlu 16 yaşındaki F.T.’nin 85 YTL parasının Orduzu Pınarbaşı Mişmiş Park içerisinde 19-20 yaşlarındaki bir şahıs tarafından gasbedildiğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Kırçuval Mahallesi’ndeki parkta 9 yaşındaki çocuğa tacizde bulunduğu öne sürülen 10 yaşındaki çocuk, polis tarafından yakalandı ve savcının talimatıyla ailesine teslim edildi.

• Atatürk Caddesi’ndeki bir hastanede çalışan 22 yaşındaki Y.Y. adlı bayanın, acil bölümündeki dolaba koyduğu, içerisinde kimlikleri, şarj aleti ile özel eşyalarının bulunduğu çantası çalındı.

• Sivas Caddesi’ndeki Kırçuval parkında meydana gelen bir olayla ilgili olarak yakalanan 23 yaşındaki H.K. adlı şahsın üzerinde 1 adet 7.65 mm çaplı ruhsatsız tabanca ile 1 bıçak ele geçirildi.

• Koyunoğlu Mahallesi’nde 45 yaşındaki C.S. adlı vatandaşın evinden 203 dolar, 420 YTL ile 1 cep telefonu, kimlik ve banka kartı çalındı.

• Polis tarafından şüphe üzerine aranan şahıslardan 28 yaşındaki N.A.’nın üzerinde ve kaldığı yerde toplam 52 gram esrar ele geçti. Olayla ilgili olarak N.A. ile 37 yaşındaki A.B.T. adlı şahıs tutuklandılar.

• Darende’de polise başvuran 48 yaşındaki S.Ö. adlı şahıs ifadesinde, şahsına ait cep telefonunu arayan bir şahsın kendisini komiser olarak tanıttığını, telefon hattına birisinin girdiğini ve 7.000 YTL telefon borcu bulunduğunu, detaylı bilgi almak istiyorsa 52 adet 250’lik kontör alması gerektiğini söylediğini, kendisinin de pazar günü olmasından dolayı iş yerlerinin kapalı olduğunu ve emniyete gidip bilgi vereceğini söylediğini bunun üzerine şüpheli şahısın küfür edip telefonu kapattığını, kendisini dolandırmak isteyen şahsın bulunmasını istediğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Orduzu Köşebaşı Mahallesindeki olayla ilgili ifadesi alınan 37 yaşındaki A.B. adlı şahıs, köye gidip 2 gün sonra döndüğünde evini dağınık gördüğünü, komşularının kendisinin olmadığı zamanda uzak akrabası olan A.Ö.’nün gelerek evde kaldığını söylediklerini, evde cep telefonu ve 60 kilo kuru kayısının çalınmış olduğunu, akrabasından şüphelendiğini bildirdi. Polis A.Ö.’yü arıyor.

• B.Hüseyin Bey Mahallesi’nde 02.00 sıralarında polis ekibini fark eden E.E., V.D., A.G. ve işyeri sahibi 46 yaşındaki E.U.’nun oyun malzemelerini toplarken yakalanırken, E.U.’nun ifadesinde, daha önce de kumar oynattığı için işyerinin kapandığını, şahısların eski müşterisi olduklarını ve oyun oynamak istediklerini söylediği için bunları kıramadığını söyledi. E.U. hakkında Kumar Oynatmak suçundan işlem yapılırken, bu şahsın ayrıca yakalama müzekkeresiyle arandığı da saptandı.

• Beydağı Mahallesi’nde oturan 63 yaşındaki R.İ., 29 yaşındaki kızı G.Y.’nin kimseye haber vermeden evden ayrıldığını ve geri dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Selçuklu Mahallesi’nde 01.10 sıralarında bir şahsın tabancayla ateş ettiği ihbarı üzerine giden polis ekibi, 25 yaşındaki H.Y. adlı şahsı, ateş ettiği kuru sıkı tabancayla gözaltına aldı. Olay yerinde 10 boş kovan bulundu.

• Mimar Sinan Caddesi’nde oturan İ.D., 03.00 sıralarında 16 yaşındaki kızı A.D.’nin odasında olmadığını fark edince polise başvurdu ve kızının B.Y. adlı şahsın kaçırmış olabileceğini söyledi. İ.D., kızının bir arkadaşından internet vasıtasıyla yardım istediğini, B.Y. tarafından kaçırıldığını söylediğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Turgut Özal Mahallesi’nde oturan 25 yaşındaki Ç.A. adlı şahıs, beraber yaşadıkları 44 yaşındaki kayınpederi M.N.A.’nın evden ayrılıp geri dönmediğini, kayınpederinin daha önce de kaybolduğunu, aşırı sinirli olması nedeniyle ev adresini bilemez durumda olduğunu bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Tevfik Temelli Caddesi’nde 01.15’de meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 65 yaşındaki R.K., bu adreste torununu sünnet ettirdiğini, sünnet yerinin kanaması üzerine aynı kabine geldiğinde kendisinden tedavi sonrası 25 YTL para alınması nedeniyle burada bulunan 24 yaşındaki B.F. ile aralarında tartışma çıktığını ve dövüldüğünü öne sürerken, suçlamaları kabul etmeyen B.F., dededen şikayetçi oldu.

• Savcılığa başvuran 33 yaşındaki G.E., işyerine gelip kendisini Atakan olarak tanıtan şahısla 3 kombi için teslim ettiği yerde parasını almak üzere anlaştıklarını, kombileri alıp Akçadağ girişinde plakasını alamadığı bir kamyona yüklediklerini, daha sonra Atakan isimli şahsı görmeye gittiğinde yerinde bulamadığını ve parasını alamadığını bildirerek şikayetçi oldu. Şahıs kendisine gösterilen sabıkalılar albümünde Atakan olarak tanıtan şahsı 31 yaşındaki B.A., kombileri teslim alan şahsı da 56 yaşındaki A.B. olarak teşhis etti. Polis iki şahsı arıyor.

• Turgut Özal Mahallesi’ndeki bir yerde mühendis olarak çalışan 30 yaşındaki M.T. ile 37 yaşındaki M.A.Y. ar8asındaki tartışmanın kavgaya dönüştüğü, olay yerine gelen 26 yaşındaki M.Y. ve 40 yaşındaki G.Y. adlı şahısların da M.T.’ye saldırdıkları, kavga sırasında M.A.Y.’nin burnunun kırıldığı bildirildi. Polis olayla ilgili M.T.’yi gözaltına aldı.

• Akçadağ ilçesi Doğu Mahallesi’nde 64 yaşındaki M.B. adlı şahsın kayısı bahçesindeki 7 ağaç kesilerek çalındı.

• Beydağı Mahallesi’nde oturan 54 yaşındaki M.D. polise başvurarak 19 yaşındaki kızı E.D.’nin ağabeyine gideceğini söyleyerek ayrıldığını, ancak geri dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Yeşiltepe Koşu Mahallesi’ndeki evine alkollü olarak gelen 30 yaşındaki N.A. adlı şahsın, 25 yaşındaki eşi D.A.’yı dövüp bıçakla tehdit ettiği, araya 60 yaşındaki kayınvalide E.A.’nın girmesiyle D.A.’nın dışarıya kaçtığı bildirildi. 1 adet bıçakla yakalanan ve aşırı alkollü olduğu belirlenen şahıs daha sonra gönderildiği adliyece serbest bırakıldı.

• Yeşilyurt Caddesi’ndeki bir alışveriş merkezinde 2 şişe rakının çalınmasıyla ilgili olarak 23 yaşındaki F.G. adlı şahsın gözaltına alındığı, çalınan malzemelerin işyeri görevlisi 28 yaşındaki H.K.’ya teslim edildiği bildirildi.

• Niyazi Mısri Caddesi’ndeki bir evde meydana gelen olayla ilgili ifadesi alınan 80 yaşındaki G.E. adlı kadın, alkollü olarak eve gelen 45 yaşındaki oğlunun ekmek bıçağı ile kendi kendini öldüreceğini söyleyince müdahale etmek istediğini, “Seni balkondan aşağı atarım” diye tehditte bulunduğunu, ancak oğlundan şikayetçi olmadığını bildirdi.

• Yavuz Belim Mahallesi’nde oturan 44 yaşındaki N.K. adlı kadın polise başvurarak 40 yaşındaki eşi D.K.’nın kayıp olduğunu bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Polise başvuran 60 yaşındaki A.D., avlanmak için Battalgazi tarafına gittiğini, dönüşte mezarlık ziyaretinde bulunduğunu, adına kayıtlı av tüfeğini aracının arka kodluğuna bıraktığını, eve geldiğinde tüfeğin olmadığını fark ettiğini, aracın kapılarının kilitli olduğunu, tüfeği nerede ne şekilde kaybetmiş olduğunu bilmediğini bildirdi ve bulunması halinde kendisine iade edilmesini istedi.

• Zaviye Mahallesi’nde 34 yaşındaki B.U. adlı şahsa ait evden 1 adet tek taş yüzük çalındı.

• Şeyhbayram Mahallesinde oturan 29 yaşındaki G.B. adlı kadın bunalım sonucu hap yutarak intihara kalkıştı ve görümcesi tarafından hastaneye kaldırıldı.

• Akçadağ Kotangölü Mahallesinde oturan 51 yaşındaki H.D., polise başvurarak 16 yaşındaki kızı F.DT.’nin geç saatlerde evden kaçmış olduğunu, kızını açık kimliğini bilmediği H.adlı şahsın kaçırmış olabileceğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Akçadağ Doğu Mahallesi’nde oturan 52 yaşındaki M.A. adlı şahıs, polise başvurarak 19 yaşındaki kızı F.A.’nın evden ayrıldığını, araştırması sırasında kızının Y.K. adlı şahıs tarafından rızasıyla kaçmış olduğunu öğrendiğini, ancak kızın daha sonra Ş.S. adlı bir tanıdığına mesaj atıp “zorla kaçırıldığını” bildirdiğini söyledi ve kızının bulunmasını istedi. Polis araştırmaya başladı.

• Doğanşehir Doğu Mahallesi’nde çevreye rahatsızlık veren şahıslar olduğu ihbarı üzerine giden polis ekibi, park halindeki 06 SB 230 plakalı otoda 2 şahsı fark etti. Bu şahısların da polisi görünce ucu yanar vaziyette sigaraya benzer bir maddeyi yere attıklarının fark edilmesi üzerine yapılan kontrolde bu maddenin esrar olduğunun anlaşıldığı, araç üzerinde ve şahıslarda 2 gram ağırlığında ot halde esrar ele geçirildiği bildirildi.

• Cevherizade Mahallesinde A.İ. adlı kadına ait evin askılığından içerisinde kimlikler ve banka kartları ile anahtar bulunan deri çanta çalındı.

• Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde oturan 39 yaşındaki F.G. polise başvurarak, kendisi evde yokken arayan çocuklarının 13 yaşındaki kızı E.G.’nin eve gelmediğini söylemeleri üzerine dönüp kızını aradığını ancak bulamadığını, 19 yaşındaki B.Ö. adlı şahıstan şüphelendiğini söylerken, polis B.Ö.’yü gözaltına aldı.

• Bentbaşı Mahallesinde oturan 19 yaşındaki S.Y. adlı kız, üniversite sınavında 4 yıllık bir okulu kazanamadığına sinirlenerek intihara kalkıştı ve hastaneye kaldırıldı.

• Beylerbaşı Mahallesinde balkonun camını takarken dengesini kaybeden 30 yaşındaki Y.D., ikinci kattan düşerek yaralandı.

• Şehit Fevzi Mahallesinde oturan 34 yaşındaki S.T. polise başvurarak 25 yaşındaki erkek kardeşi N.T.’nin evlerine dönmediğini, aradığında bulamadığını, hayatından endişe ettiğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Özalper Mahallesi Turgut Özal 1. Cadde’de park halinde olan 29 yaşındaki M.A.’ya ait 44 LH 682 plakalı oto çalındı.

• Karakavak’ta oturan 31 yaşındaki N.D. adlı şahıs, polise başvurarak 21 yaşındaki karısı S.D.’nin gece telefonda bir şahısla tartıştığını, ertesi gün öğleden sonra eve geldiğinde eşini bulamadığını, eşinin nerede olduğunu 35 yaşındaki İ.S. adlı şahsın bildiğini öne sürdü. Bu şahıs ise ifadesinde S.D.’nin nerede olduğunu bilmediğini söyledi.

• Şire Pazarı karşısında alacak verecek yüzünden çıkan tartışma sırasında 26 yaşındaki H.K. adlı şahsın kuru sıkı silah çekip 18 yaşındaki A.K.’yi dövdüğü bildirildi. H.K., kuru sıkı silahla yakalandı.

• Cengiz Topel Caddesi’nde görevli trafik ekibinin, 35 yaşındaki T.T. yönetimindeki minibüsü aşırı yolcu aldığı için durdurduğunda, bu şahsın polislere hitaben “Siz niye benimle uğraşıyorsunuz. Gidin esrar satanları bulun lan. Eroin mi kaçırıyoruz. Siz bu işi bilmiyor musunuz. Siz yenisiniz galiba. Sizin derdiniz ne, ne istiyorsunuz?” diyerek hakarette bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirildi.

• Cevherizade Mahallesi’nde 18 yaşındaki F.E. adlı şahsın durumundan şüphelenen polis ekibince yapılan aramada, şahsın üzerinde 1 adet silah bulunduğu bildirildi.

• Savcılığa başvuran 27 yaşındaki N.D. adlı bayan, akrabası olan 33 yaşındaki Y.K.’nin kendisini isteme durumunun olduğunu, ancak kendilerinin kabul etmediklerini, bundan dolayı yaklaşık 4 aydır ev telefonundan arayan Y.K.’nin kendisini tehdit ettiğini, kendisinin şu an evli olduğunu, bu şahsın eşini de kastederek “İkinizi de öldüreceğim” tehdidinde bulunduğunu öne sürdü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

• Doğanşehir Karşıyaka Mahallesi’nde 52 yaşındaki M.Z. adlı şahsın yazıhane olarak kullandığı işyerinin av tüfeğiyle kurşunlandığı, işyerinin camında ve iç duvarında saçma izlerinin bulunduğu, gece belirsiz bir saatte meydana gelen olayla ilgili araştırmanın sürdüğü bildirildi.

• Yamaç Mahallesinde oturan 36 yaşındaki F.Ö., 16 yaşındaki oğlu A.Ö.’nün sabah işe gideceğini söyleyerek ayrıldığı evlerine dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Kernek Mahallesi’nde ailevi nedenlerle 15 yaşındaki kızı A.K.’yi dövdüğü gerekçesiyle 55 yaşındaki babası M.K. hakkında soruşturma açıldı.

• İstiklal Mahallesi’nde oturan 70 yaşındaki H.K. adlı kadın, vefat eden eşi adına yatmış olan KEY ödemesi nedeniyle 43 yaşındaki oğlu E.K.’nin kendisine küfrettiğini, boğazını sıkıp tehdit ettiğini öne sürdü. Hakkında “Üst Soya Karşı Kötü Muamele, Hakaret ve Tehdit” iddiasıyla işlem yapılan şahıs suçlamayı reddetti.

• Yeni Camiden 44 adet musluğu sabaha karşı çaldığı gerekçesiyle 15 yaşındaki D.A. yakalandı. Polisin yakaladığı D.A., olayı Y. İle gerçekleştirdiklerini söyledi ve muslukları sakladığı yeri gösterdi. Musluklar cami imamına teslim edilirken, adliyeye verilen D.A. serbest bırakıldı.

• Çöşnük Mahallesi’nde oturan 51 yaşındaki S.T. polise başvurarak, kendisini cep telefonundan arayan ve Başkomiser A. olarak tanıtan şahsın, kendisine internetten telefon hattının kullanılarak Bulgaristan ile yüklü görüşmeler yapılmış olduğunu, ayrıca aynı hattından bir Albayın tehdit edilmiş olduğunu ve bu görüşmeleri yapan kişinin yakalanabilmesi için çalışmalar yaptıklarını söyleyerek kendisinden herhangi bir harcama yapılıp yapılmadığına dair kredi kartlarının numaralarını ve şifrelerini istediğini, ayrıca kendisinden toplam 150 adet 250 lik kontür istediğini, kendisinin de 4 adet kredi kartı numarasını ve şifresini ayrıca 150 adet de 250 lik kontür alıp üzerindeki şifreleri bu şahsa verdiğini, daha sonra olaydan şüphelenmesi üzerine bankaların müşteri hizmetlerini aradığında kredi kartından harcama yapılmış olduğunu tespit ettiğini bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis dolandırıcının kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Malatya Devlet Hastanesi Cerrahi Servisi’nde tedavi gören kızının yanında refakatçi olarak kalan eşinin kızını koridorda gezdirdiği sırada odada bulunan 2 cep telefonunun çalındığını söyleyen 43 yaşındaki M.K.’nin şikayeti üzerine polis araştırmaya başladı.

• İsmetiye Mahallesi’nde oturan 48 yaşındaki A.C. adlı şahıs maddi sorunları yüzünden hap yutarak intihara kalkıştı.

• Hasanbey Caddesi’nde oturan 19 yaşındaki B.E.Ş. adlı kız öğrenci, üniversite sınavını kazanamadığı gerekçesiyle intihara kalkıştı.

• Zaviye Mahallesi’nde 38 yaşındaki A.D.’ye ait işyerine gelip 1 paket sigara alan ve karşılığında 100 YTLveren, para üstünü alan kirli sakallı, ortaboylu şahsın ayrılmasından sonra verdiği paranın sahte olduğunu fark eden işyeri sahibi polise başvurdu. Polis olayı araştırıyor.

• Turgut Temelli Caddesi Çevreyolu kavşağındaki olayla ilgili ifadesi alınan 67 yaşındaki S.K., karşıdan karşıya geçmek istediği sırada yanına yardım etmek amacıyla gelen “saçının ön kısmı kel, kirli sakallı ve bıyıklı bir şahıs” tarafından 5 bin YTL parasının çalındığını öne sürdü. Polis olayla ilgili araştırmaya başladı.

• Halep Caddesi’nde 39 yaşındaki A.S.K.’ye ait eve kilit göbeğini kırarak giren hırsızlarca 3 adet çeyrek altın çalındı.

• Niyazi Mahallesinde 40 yaşındaki M.L.’ye ait evin terasından, içerisinde tüpü bulunan şofben çalındı.

• Mimar Sinan Caddesi’nde 52 yaşındaki S.G.’ye ait eve kilit göbeğini kırarak giren hırsızlarca 1 kamera, 3 altın yüzük ve 1 altın kol saati çalındığı bildirildi.

• Battalgazi Arıtma Tesisleri yolu üzerinde 01.00 sıralarında şüphe üzerine durdurulan 44 FN 088 plakalı otoda 3 şahsın bulunduğu, arka koltukta oturan 17 yaşındaki D.S.’nin cebinden bir şey çıkararak arka koltuğa attığının görüldüğü, bunun üzerine yapılan kontrolde atılanın kağıda sarılı 5 gram esrar olduğu belirtildi. Araçta bulunan F.Ö. ve H.K. ile birlikte yakalanan D.S.’nin, gönderildiği adliyece salıverildiği bildirildi.

• Hekimhan’da meydan civarında polis tarafından cadde üzerinde beklememesi konusunda ikaz edilen 01 FF 955 plakalı otonun sürücüsü olan 47 yaşındaki A.Ü.’nün bir süre sonra polislerin yanından geçerken tehditte bulunduğu gerekçesiyle yakalandığı ve gönderildiği adliyece salıverildiği bildirildi.

• Çevreyolu Battalgazi otobüs durakları civarında 22 yaşındaki E.Y. adlı bayana arkadaşlık teklif eden 23 yaşındaki K.K.’nin bayanı rahatsız ettiği, bıçak çekerek tehditte bulunduğu, bu nedenle E.Y.’nin eniştesi olan 42 yaşındaki A.Y.’nin şahsın elindeki bıçağı almak isterken K.K.’nın elinin kesildiği, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

• Yamaç Mahallesinde oturan 41 yaşındaki A.T., 18 yaşındaki oğlu U.T.’nin gezmek için ayrıldığı evlerine dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• İstiklal Mahallesinde oturan 43 yaşındaki M.İ.A., oğlu 16 yaşındaki B.A.’nın gezme amacıyla evden ayrıldığını, ancak geri dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Mehmet Buyruk Caddesi Dr. Hikmet Fırat Sokağında 46 yaşındaki S.E.’ye ait eve kapısını zorla açarak giren hırsız ya da hırsızlarca 1 altın set çalındı.

• 03.10 sıralarında Melekbaba Mahallesi 2. Caddedeki bir evden yardım çağrısı geldiği bilgisi üzerine giden polis ekibi, savcı talimatıyla evin kilitli kapısını kırarak içeriye girdi. Polise zorluk çıkaran 52 yaşındaki N.K. adlı şahıs zor kullanılarak etkisiz hale getirilirken, ifadesi alınan 23 yaşındaki Z.K. adlı kadın, eşinin kendisini dövdüğünü, dışarı çıkmasına izin vermediğini, yardım çağrısında bulunduğunu, eşinin sürekli alkol alıp kendisini dövdüğünü anlattı. Adliyeye verilen N.K. serbest bırakıldı.

• Askeri Lojmanlarda oturan 31 yaşındaki B.Y., 23.30 sıralarında evin mutfak kısmında cam kırılma sesi duyduğunu, gittiğinde mutfak camının kırıldığını gördüğünü, camı kimin kırdığını bilmediğini ancak şikayetçi olduğunu bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Polise başvuran 51 yaşındaki A.Y. adlı kadın, Kiltepe’deki evlerinden işe gitmek için ayrılan 20 yaşındaki gelini D.Y.’nin geri dönmediğini, aradığında bulamadığını bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Tevfik Temelli Caddesinde oturan 30 yaşındaki Ü.Ş. adlı şahıs, 24 yaşındaki karısı R.Ş.’nin ayrıldığı evlerine dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Arapgir Yeni Mahallede, 59 yaşındaki E.Ö. adlı kadının, 39 yaşındaki oğlu Z.Ö. tarafından dövüldüğü, kadının ise oğluna ait 44 HA 642 araca zarar verdiği, ana-oğul hakkında yasal işleme başlandığı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız